Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Locked
PM72

#501 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by PM72 »

Ukineš "konstitutivnost" SVIMA ;-) pa onda na glasanju opet svako za svoje...pitam se,ko bi osvojio vlast?
seln

#502 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

pustopoljina wrote:
seln wrote: U redu. respektiram tvoje misljenje, ali cu zadrzati moje.
Idi u zapadni Mostar i reci im da je to i bosnjacki dio.
bila i 2016. i 2015. i 2014. kad vec spominjes. a ti?
I rekla im da je to i bosnjacki dio? Halal ti popara, imas muda do poda...
a da me sad manes suplje?
seln

#503 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

PM72 wrote:Ukineš "konstitutivnost" SVIMA ;-) pa onda na glasanju opet svako za svoje...pitam se,ko bi osvojio vlast?
Nestala bi mogucnost opstrukcije.
Kolinda

#504 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Kolinda »

PM72 wrote:Ukineš "konstitutivnost" SVIMA ;-) pa onda na glasanju opet svako za svoje...pitam se,ko bi osvojio vlast?
I na kraju kad se probudiš udariš si šamar i kažeš Nu mene glupana opet sam imao vlažne snove treba gaće presvući ...
PM72

#505 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by PM72 »

seln wrote:
čuj nestala bi mogućnost opstrukcije?
Znači,nas Bošnja u državi ima preko 50% i mi bi svima nametali svoje ideje i vizije (jebiga većina smo) jer to onda nije opstrukcija drugih i drugačijih.

Nije za nas demokratija.Ja to pričam četvrt vijeka.
prog321

#506 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by prog321 »

nisu snovi.
može se to odraditi. :bih:
seln

#507 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

Kolinda wrote:
I na kraju kad se probudiš udariš si šamar i kažeš Nu mene glupana opet sam imao vlažne snove treba gaće presvući ...
Kao sto vidis, @PM72, aplauz onih koji bi dijelili Bosnu ti je siguran.
seln

#508 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

PM72 wrote:
seln wrote:
čuj nestala bi mogućnost opstrukcije?
Znači,nas Bošnja u državi ima preko 50% i mi bi svima nametali svoje ideje i vizije (jebiga većina smo) jer to onda nije opstrukcija drugih i drugačijih.

Ne, trebaju oni kojih je 12% nametati svoje vizije... jebi ga, sve za mir, mir ni za sta.
512MB

#509 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by 512MB »

Dobro dakleN trebamo 3 nasa hrvata i 3 binasr u domu naroda, onda nam ova Ljubiceva apelacija ipak nikako nepase (ako se sprovede), mada i onda nije problem to odraditi, al da ce bit teze stoji. Treba podrzati stranku koja ima to u svom programu "ukidanje konstitutivnosti svih" i "jedan gradjan jedan glas", sdp i reuf? Neznam. Dovoljno su drski za to. Ima ovih Zeljki/Lijana/Raguza podosta treba ih samo aktivirat. Sve u svemu legitiman politicki cilj, nikakva diskriminacija.

Volio bih da se neprepucavamo sa ovim kromanjoncima nego da razgledamo sve moguce aspekte i prepreke ove ideje. Zasto bi bilo problem o ovom diskutovat?
pustopoljina

#510 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by pustopoljina »

prog321 wrote:bas zato se i zalažem za ukidanje konstitutivnosti jer je to jedini način da svi budemo ravnopravni na cijeloj teritoriji :-D

etničke podjele su anam onamo. Preko puta .
gle, i meni je pun q naroda, religija, etnija, ugrozenosti itd.
naravno da prizeljkujem drzavu u kojoj svaki gradjanin sebi i drugima zeli sve najbolje.
ali nije tako.
imas tri grupe i te tri grupe zive 25 godina u ogromnom strahu, a poslije tita i prije tita uglavnom u nekakvom strahu.
niko ne zeli da se boji, ali se boji.
i ako jedni imaju vise od 50%, naravno da se oni drugi boje da ce ih se majorizirati (pogotovo kad vidis koliko obraza nemaju i da bi mater rodjenu prodali za komadic vlasti).
nisu sebi umislili strah. strah je realan.
i u toj i takvoj situaciji mozes i trebas samo svima garantovati njihova prava.
mi nemamo luksuz jednonacionalne drzave i to trebas prihvatiti.
zalosno je sto se bosanski katolici zovu hrvatima, jer to implicira da su iz hrvatske, a nisu. odavde su i ovdje trebaju ostati (manje- vise, svi idu trbuhom za kruhom hbg). ime je takvo kakvo je i davno je nastalo, ali ne smijes zaboraviti da nisu dosli iz splita ili zagreba, nego da su iz livna, duvna, sirokog...ili negdje iz srednje bosne...i da im je to babovina.
PM72

#511 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by PM72 »

seln wrote:
Kolinda wrote:
Kao sto vidis, @PM72, aplauz onih koji bi dijelili Bosnu ti je siguran.
Izvini živ bio što razmišljam svojom glavom a ne idem po svoje mišljenje u centralu stranke.

P.S.Trebamo prvo zajmit Hrvate - ko ih jebe malo ih je i sve ih zgurat u Jadran.Kad to Srbi vide sami će skakati u Drinu i problem riješen.Hoćemo li tako? Ti ćeš otamo ložit a ja da ih ganjam? E malo morgen.
Last edited by PM72 on 02/02/2017 21:00, edited 1 time in total.
seln

#512 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

512MB wrote: Volio bih da se neprepucavamo sa ovim kromanjoncima nego da razgledamo sve moguce aspekte i prepreke ove ideje. Zasto bi bilo problem o ovom diskutovat?
Ne znam, valjda vrijedjamo ove koji nam svaki dan objasnjavaju prednosti podjele Bosne.
seln

#513 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

.
Last edited by seln on 02/02/2017 21:05, edited 1 time in total.
prog321

#514 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by prog321 »

mozda je babovina ovdje ali je srce u Zagrebu.
i kako god okreneš nije pametno separatistima davati previše moći.
dati im sva ljudska prava. To stoji. Ali da lobiraju po evropi protiv države. hmm.
Last edited by prog321 on 02/02/2017 21:13, edited 1 time in total.
512MB

#515 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by 512MB »

PM72 wrote: čuj nestala bi mogućnost opstrukcije?

Kad razmisljas u etnickim matricama onda su ti takve stvari nepojmljive. Mene naprimjer zaboli kita za SDA i kojekakvim etnickim torovima. Mozda bi se tad otvorila prilikaz za neke nove ideje, pravu socijalu il mozda zelene? Godinama glasam za zelene vani, libo me racku ko je kakve vjere...
seln

#516 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by seln »

PM72 wrote: Izvini živ bio što razmišljam svojom glavom a ne idem po svoje mišljenje u centralu stranke.

P.S.Trebamo prvo zajmit Hrvate - ko ih jebe malo ih je i sve ih zgurat u Jadran.Kad to Srbi vide sami će skakati u Drinu i problem riješen.Hoćemo li tako? Ti ćeš otamo ložit a ja da ih ganjam? E malo morgen.
Ja, naravno, idem svako jutro umjesto sabaha u centralu stranke. O zajmiti ovog ili onog nisam govorio.
Posto tvoji postovi prelaze u licno, zavrsavam razgovor sa tobom.
dale cooper

#517 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by dale cooper »

Ja sam za povratak na ustav R BiH iz 92 i stavljanje van snage konstitutivnosti naroda, a vraćanje
konstitutivnosti svim građanima BiH. Ali hej, to sam samo ja, sumnjam da imam mnogo istomišljenika. :D
prog321

#518 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by prog321 »

dale cooper wrote:Ja sam za povratak na ustav R BiH iz 92 i stavljanje van snage konstitutivnosti naroda, a vraćanje
konstitutivnosti svim građanima BiH. Ali hej, to sam samo ja, sumnjam da imam mnogo istomišljenika. :D
prvi put se složih sa tobom. :thumbup:
pustopoljina

#519 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by pustopoljina »

seln wrote:
pustopoljina wrote:
seln wrote: U redu. respektiram tvoje misljenje, ali cu zadrzati moje.
Idi u zapadni Mostar i reci im da je to i bosnjacki dio.
bila i 2016. i 2015. i 2014. kad vec spominjes. a ti?
I rekla im da je to i bosnjacki dio? Halal ti popara, imas muda do poda...
:-) sad zahebavas vec.
bila sam ovakva kakva sam, sa ovim imenom i prezimenom (nedvosmislenim), sa svojim naglaskom, i nisam pazila sta pricam, i nisam se osjecala nepozeljnom ni najmanje.
Ripicipi

#520 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Ripicipi »

seln wrote: I rekla im da je to i bosnjacki dio? Halal ti popara, imas muda do poda...
hahaha, ovaj fakat misli da ovdje ljudi ne prelaze "granice", ne razgovaraju, trguju, posluju, druze se itd.
Tacno se vidi da dijasporski razmislja.

Jok, @seln, cim predjes "granicu" uhvate te i zakolju, vjeruj...
statixx

#521 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by statixx »

Treba ukinuti konstitutivnost, a potom neka guzni haveri, HDZ i SNSD, provuku zajednickog kandidata i uzmu Bosnjake na izborima. :D
Last edited by statixx on 02/02/2017 21:14, edited 1 time in total.
Fudo387

#522 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Fudo387 »

seln wrote:
512MB wrote: Volio bih da se neprepucavamo sa ovim kromanjoncima nego da razgledamo sve moguce aspekte i prepreke ove ideje. Zasto bi bilo problem o ovom diskutovat?
Ne znam, valjda vrijedjamo ove koji nam svaki dan objasnjavaju prednosti podjele Bosne.
Ma ja ovo citam, i da me ubijes ne kontam sta ce ti sva ova prica?
Ocigledno da je tu vecini dobro, jer da nije dobro nesta bi mijenjali.
Odes na godisnji, vidis svoje, malo se odmoris i kuci.
Pored mene za to vremena mogu svi na glavi dubit, istrpicu, sam' neka ne pucaju.
Jebe te se bolan za konstitutivnosti, nekonstitutivnosti, sejdice, fincije, neka rade sta god hoce.
Pa i ta drzava, ako mu ne treba, misli da moze prezivjeti u rezervatu, ok, eto ti, razjebi je.
Hoce da bude bilmez, pusti ga da bude bilmez, ko ga jebe.
pustopoljina

#523 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by pustopoljina »

dale cooper wrote:Ja sam za povratak na ustav R BiH iz 92 i stavljanje van snage konstitutivnosti naroda, a vraćanje
hej, de budi malo realan.
i ja sam za gradjansku bih.
ali gradjansku, a ne da se jedni gradjani vise pikaju od drugih gradjana. nema smisla se praviti corav, lud, kad znas da ako jednih ima preko 50% a drugih 12% da ce u jedan covjek-jedan glas sistemu onih 12% uvijek morati misliti kako su raspolozeni onih 50% ?
sto bi mislili, ako im se mogu zagarantovati prava?
da budu konstitutivni, bez obzira koliko ih ima.
a imaju pravo na to, jer su odavde, nisu nikakve doslje. nisu nikakvi stranci.
e mozes ti sad reci da ovih 50% nisu hajvani, koji bi ovima ukrali bozic, porusili krizeve i dali samo minimalne place, ako i toliko...ali hbg.
povjerenje je dobro- kontrola je bolja, pogotovo sa ratnim iskustvom iza nas.
oni su jednostavno u takvoj situaciji da moraju drzati ledja uz zid.
mozda bi im i moglo biti bolje da se posve svrstaju uz probosansku stranu, ali pogledaj molim te ove idiote u vecinskom narodu? koju probosansku stranu???
pustopoljina

#524 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by pustopoljina »

Ripicipi wrote:
seln wrote: I rekla im da je to i bosnjacki dio? Halal ti popara, imas muda do poda...
hahaha, ovaj fakat misli da ovdje ljudi ne prelaze "granice", ne razgovaraju, trguju, posluju, druze se itd.
Tacno se vidi da dijasporski razmislja.

Jok, @seln, cim predjes "granicu" uhvate te i zakolju, vjeruj...
ja sam isto iz dijaspore :-) pa mu proturjecim.
Kolinda

#525 Re: Ukidanje konstitutivnosti hrvatskoj manjini

Post by Kolinda »

prog321 wrote:nisu snovi.
može se to odraditi. :bih:
Možete posebno vi iza tastatura diljem Europe ,evo ja se već tresem od straha ,plus me jebe što je brzo 10.pa moram doprinose i PDV platiti ovoj državi u kojoj živim i dijelim s njom zajednički dio kolača kojeg pridonesem kao lojalni građanini.
A vi frajeri iz dijaspore koji ste u zemlji primateljici manji od makova zrna držite prodiku meni i onima što me okružuju kako bi kao mi trebali . Idi bolan barem začepi labrnju i budi sretan što si se snašao negdje u bespućima Europe i što možeš kraj s krajem ako možeš.
Locked