Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Locked
prog321

#501 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by prog321 »

zg1911 wrote:
prog321 wrote:Daj ba. Bespotrebni su vam ti nazivi.
Ionako je HR mladji, retardirani brat Njemackoj I USA.
Kad oni mogu imati Jan-Februar mozete vala i vi :-)
Prijavljujem upis moderaciji na postupanje

:*
Zasto?
Ovdje svi seruckamo po BiH. Od veliko Srba do veliko Hrvata i Bosnjaka a ti digao nos ko uvredjena mlada zbog retardirane Hrvatske?
Da sam rekao BiH je mladi retardirani brat Turske od tebe bih dobio tapsanje po ledjima .
Grow up :-)
zg1911

#502 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by zg1911 »

bilo bi zanimljivo vidjet reakciju da sam ja ili netko drugi od ostatka hrvatskog ili srpskog forumskog članstva bih nazvao retardiranom, no meni takve stvari ne padaju na pamet. kad vrijeđam, vrijeđam na osobnoj razini
Sanjarko

#503 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

prog321 wrote:
Zasto?
Ovdje svi seruckamo po BiH. Od veliko Srba do veliko Hrvata i Bosnjaka a ti digao nos ko uvredjena mlada zbog retardirane Hrvatske?
Da sam rekao BiH je mladi retardirani brat Turske od tebe bih dobio tapsanje po ledjima .
Grow up :-)
pretjero si, izvini se.
Nidze veze Hrvatska i Amerika, a kamo li Svabija i Hrvatska.
U putu se nisu sreli, jednom malo samo se Svabi prikucili i to je to, al pogresan brak taj bio.
prog321

#504 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by prog321 »

De ba. Koliko imas godina?
Od Hafiza do Animalsa redaju se razne shit kvalifikacije na ustrb BiH niko se nije ni pocesao za guz.
Uvrede jedino mogu biti an osobnoj osnovi ne na drzavnoj. Wtf.
zg1911

#505 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by zg1911 »

Aha... Dakle bilo bi u redu npr "jebat mater svim bošnjacima", "govnarska bosna" i slično? dok se osobne uvrede mogu razumijet, pa i zaslužit, ove kolektivne su ništa drugo do odraz kompleksa i jada. Al to si već potvrdio i upisima iz kojih je vidljivo da te smeta kako se na hrvatskom nazivaju mjeseci, upisima u kojima si branio tezu da bih nije ekonomski nerazvijenija od rh itd
bh.tornjak

#506 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by bh.tornjak »

Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

lako....i to se moze jednostavnom matematikom koja se uci na zagrebackom sveucilistu dokazat

16=50 jednakost jasna ko dan samo to zaglupljeni,zatucani,zaostali to ne vide...
prog321

#507 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by prog321 »

Aa.. tu mi dodji :-D
Znaci tebi smeta sto sam tamo govorio pa si ovdje vidio priliku da me moderacija banira zbog glupavog naziva koji se za svaku drzavu spominje relativno cesto. ?? :lol:
Hajd dobro.
Necu vise komentarisati ove tvoje prozive. Drzi se teme.
Bodkin

#508 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Bodkin »

zg1911 wrote:
Bodkin wrote:
Ne smetaju ali hrvati znaju februar, a ja ne znam veljacu. Vrlo jednostavno :)
Jok pa ne znaš. A kako to da onda februara nije lipanj ili ožujak, nego baš veljača ;)

A i ono, sori, ali nisi toliko bitan da zbog tebe mijenjamo nazivlje mjeseci
Veljacu znam, ne znam sve. Mislim bitno je da hrvati znaju jan, feb pa se mozemo sporazumjeti. A i samo ograniceni ljudi insistiraju na razlikama u danasnjem svijetu. Isto kao kad odem u srbiju pa bih trebao forsirati rijeci koje oni ne znaju iako ja znam njihove
Alfons Kauders

#509 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Alfons Kauders »

zg1911 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Posteno i iskreno.

Sljedece pitanje je zasto zvanicna politika RH u meni vidi neprijatelja?

Zasto hrvatska politika vec 10 godina pokusava da sprijeci ulazak BiH u NATO i EU, u interesu Rusije i Srbije?

Jer vidis... Ja nemam nista protiv Hrvata, i dosta vremena provedem u Hrvatskoj... Ali nekako tu vidim disconnect izmedju proklamisanih vrijednosti Hrvata kao politickog faktora i djelovanja njihovih politickih predstavnika na terenu.

Tako da i ja mijenjam plocu, u skladu sa novonastalom situacijom, ali ja sam dosljedan. Hrvatska politika nije. Da vam je u NATO, a u BiH radite za Ruse. Ko fol se zalazete za ulazak BiH u EU, a radite sve da do toga ne dodje, u nadi da ce RH biti u boljoj poziciji da postavlja uvjete.

Hrvati bi da sjede na dvije stolice, a to ne ide. Sto se mene tice, sjedite na ruskoj stolici, odnosno izabrali ste stranu.
Čuj, ušli smo u diskusiju tako da si replicirao na moju tvrdnju da hrvati nemaju problema s islamom. na to si pomalo bezobrazno replicirao svrstavši me u tor mrzitelja i ateista. em sam sam ateist, em ne moram križ navlačit preko glave prije no što ću izaći van

Nisam stekao dojam da rh blokira bih u ulasku u euroatlantske integracije

Nemam potrebu branit nedosljednost hr politike. Doslijedni ljudi ne idu u politiku
Bezobrazno da, i oprosti na tome, ali mi je dosadilo brate. Eto hobi mi je politika, cisto da se imam gdje istresti a da ne smaram kolege i porodicu :D i moze se primjetiti da se u zadnje vrijeme na forumu pojavilo dosta ljudi iz tih krajeva, i koji (kao) ne prate politiku, ali sad se odjednom javljaju...

i...

...u pravilu podrzavaju tu politiku... Da se razumijemo, svima je jasno koji je cilj te politike, a znamo i kako je taj cilj jedino moguce ostvariti. Kada lik iz RS i ministrica iz HDZ-a svojevoljno izvode borbene jedinice iz kasarne i postrojavaju ih bez da ikog pitaju, stvar postaje dosta ozbiljnija. Kada se prave srpsko-hrvatski dogovori o ustavnim promjenama ili zakonu o ustavnom sudu, koji se onda predstavljaju kao ultimatumi, ni to bas nije ohrabrujuci primjer.

Dok se kuka o obespravljenosti, na mala vrata se pokusava uvesti sistem odlucivanja etnicke vecine, po kom bi dva naroda mogla nametati svoju volju drugima. To se nece desiti bez krvi do koljena. Nemoguc je i "mirni razlaz" - da je bio moguc davno bi se napravio.

Koliko vidim, bio sam u zabludi kada sam mislio da je to samo do HDZ-a. Mislim da je problem malo siri, odnosno da ta politika uziva podrsku medju vecinom naroda. :D Ali ne zaboravimo da je ta vecina relativno tanka... Evo recimo doktor Hafis - ni on nije u potpunosti uz tu politiku, ali to nikad nece priznati, jer voli da kulerski trolla (i zato jer ne smije priznati da zapravo voli Bosnjake, jer bi mu onda bilo dosadno na forumu :D ). Lincoln-B ima jako kvalitetne argumente, i cak kada se ne slazem s njim, ili trollam, covjek ima sasvim ok stavove koji su nespojivi s ovom politikom... Da i ne pricamo o Hrvatima iz Sarajeva, Tuzle, Posavine, Banja Luke.

Ali... Vecina odlucuje (osim u BiH), pa ako vecina Hrvata u BiH odluci da je ovo novi strateski pravac, cini mi se da smo svi kvalitetno najebali - a vi kako hocete... Mislim da ce uskoro proci vrijeme konstante eskalacije i da ce se udariti na zid s kojim ce kompromis biti nemoguc.
Sanjarko

#510 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Sanjarko »

prog321 wrote:De ba. Koliko imas godina?
Od Hafiza do Animalsa redaju se razne shit kvalifikacije na ustrb BiH niko se nije ni pocesao za guz.
Uvrede jedino mogu biti an osobnoj osnovi ne na drzavnoj. Wtf.
E jbg zar neznas citat izmedzu redova.
zg1911

#511 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by zg1911 »

prog321 wrote:Aa.. tu mi dodji :-D
Znaci tebi smeta sto sam tamo govorio pa si ovdje vidio priliku da me moderacija banira zbog glupavog naziva koji se za svaku drzavu spominje relativno cesto. ?? :lol:
Hajd dobro.
Necu vise komentarisati ove tvoje prozive. Drzi se teme.
Aha :D vidim sem ekonomije ni logika ti nije jača strana
zg1911

#512 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by zg1911 »

Bodkin wrote:
zg1911 wrote:
Bodkin wrote:
Jok pa ne znaš. A kako to da onda februara nije lipanj ili ožujak, nego baš veljača ;)

Veljacu znam, ne znam sve. Mislim bitno je da hrvati znaju jan, feb pa se mozemo sporazumjeti. A i samo ograniceni ljudi insistiraju na razlikama u danasnjem svijetu. Isto kao kad odem u srbiju pa bih trebao forsirati rijeci koje oni ne znaju iako ja znam njihove
Slažem se
zg1911

#513 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by zg1911 »

Alfons Kauders wrote:
Bezobrazno da, i oprosti na tome, ali mi je dosadilo brate. Eto hobi mi je politika, cisto da se imam gdje istresti a da ne smaram kolege i porodicu :D i moze se primjetiti da se u zadnje vrijeme na forumu pojavilo dosta ljudi iz tih krajeva, i koji (kao) ne prate politiku, ali sad se odjednom javljaju...

i...

...u pravilu podrzavaju tu politiku... Da se razumijemo, svima je jasno koji je cilj te politike, a znamo i kako je taj cilj jedino moguce ostvariti. Kada lik iz RS i ministrica iz HDZ-a svojevoljno izvode borbene jedinice iz kasarne i postrojavaju ih bez da ikog pitaju, stvar postaje dosta ozbiljnija. Kada se prave srpsko-hrvatski dogovori o ustavnim promjenama ili zakonu o ustavnom sudu, koji se onda predstavljaju kao ultimatumi, ni to bas nije ohrabrujuci primjer.

Dok se kuka o obespravljenosti, na mala vrata se pokusava uvesti sistem odlucivanja etnicke vecine, po kom bi dva naroda mogla nametati svoju volju drugima. To se nece desiti bez krvi do koljena. Nemoguc je i "mirni razlaz" - da je bio moguc davno bi se napravio.

Koliko vidim, bio sam u zabludi kada sam mislio da je to samo do HDZ-a. Mislim da je problem malo siri, odnosno da ta politika uziva podrsku medju vecinom naroda. :D Ali ne zaboravimo da je ta vecina relativno tanka... Evo recimo doktor Hafis - ni on nije u potpunosti uz tu politiku, ali to nikad nece priznati, jer voli da kulerski trolla (i zato jer ne smije priznati da zapravo voli Bosnjake, jer bi mu onda bilo dosadno na forumu :D ). Lincoln-B ima jako kvalitetne argumente, i cak kada se ne slazem s njim, ili trollam, covjek ima sasvim ok stavove koji su nespojivi s ovom politikom... Da i ne pricamo o Hrvatima iz Sarajeva, Tuzle, Posavine, Banja Luke.

Ali... Vecina odlucuje (osim u BiH), pa ako vecina Hrvata u BiH odluci da je ovo novi strateski pravac, cini mi se da smo svi kvalitetno najebali - a vi kako hocete... Mislim da ce uskoro proci vrijeme konstante eskalacije i da ce se udariti na zid s kojim ce kompromis biti nemoguc.
Nema beda

Samo, nemoj zamjeriti, no sem prve rečenice se baš i ne prepoznajem u ostatku tvog upisa pa ti nemam što odgovorit na tvoj podugačak upis sem eventualno zaželit bosni boljitak, cjelovitost i naročito mir ;)
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#514 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by wonkaw »

Bodkin wrote:
zg1911 wrote:
Bodkin wrote:

desi se to prilikom kradje bosanskog jezika, ebiga treba sto god i izmjeniti da zvuci drugacije, nisu smijeli ukrasti od madjara i bugara a od merhametli bosnji jesu, i sad jos rade zajedno udarnicki na falsifikovanju historije, samo ih haka jedna stvar, - da je novija historija popracena zapisima na engleskom jeziku...
Streptokok

#515 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Streptokok »

Ovaj put treba izabrati lijanovica. Hdz odjebati za sva vremena.
Lincoln-Burrows

#516 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Lincoln-Burrows »

Streptokok wrote:Ovaj put treba izabrati lijanovica. Hdz odjebati za sva vremena.
Oće li taj prijeći prag po novom izbornom zakonu? kojega još nema :D
Streptokok

#517 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Streptokok »

Lincoln-Burrows wrote:
Streptokok wrote:Ovaj put treba izabrati lijanovica. Hdz odjebati za sva vremena.
Oće li taj prijeći prag po novom izbornom zakonu? kojega još nema :D
Oće, pogurat cemo ga malo, sve po zakonu:D
arzuhal

#518 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by arzuhal »

HNS (Čova & Ljuban, zadrugari iz vlaka u snijegu): Dosta je više, treći entitet je naš trajni cilj!...

Čova: Neko priprema 'događanje naroda' želeći da destabilizira situaciju u BiH...

:mrgreen:

PA TO MAAAAJSTORI!

Konačno stvar postaje zanimljivija :thumbup:
Tomi110

#519 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Tomi110 »

bh.tornjak wrote:Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

lako....i to se moze jednostavnom matematikom koja se uci na zagrebackom sveucilistu dokazat

16=50 jednakost jasna ko dan samo to zaglupljeni,zatucani,zaostali to ne vide...
Hahahaha legendo, nasmijo si me do suza :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#520 Re: Kako 16% može biti ravnopravno sa 50%?

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “Username banned via user management”
» Marx25
Locked