tipicni post dejton skola, samo vanjska politika,vise sile,geostrategije...vjerovatno za zelju navija to je ta filzofija
i sto posto nije z podjelu bih?
Naravno da sam kategorički protiv toga jer je to politika antagonizacija, kojoj oponiram. Lupaš po običaju.General War wrote:De ba dosadan si vise sa antanigonizacijom, lijepo reci mirno razdruzenje i to je to.
nije ovo alepo ni fsaJThomas wrote:vala ako sad ne počinjete sumnjati da je mirno razdruženje dogovoreno i sa "naše" strane ne znam kad ćete...
Znao sam da nisi glup. U pravu si po svakoj tački konstatacije.sumirprimus wrote:ja bi ruku na panj stavio da cheli nije secesionist, a vi kako hocete!
tipicni post dejton skola, samo vanjska politika,vise sile,geostrategije...vjerovatno za zelju navija to je ta filzofija
Srecom nema Kurdasumirprimus wrote:nije ovo alepo ni fsaJThomas wrote:vala ako sad ne počinjete sumnjati da je mirno razdruženje dogovoreno i sa "naše" strane ne znam kad ćete...![]()
ovde ima vise lola [emoji38]
...ondaaa povratak pradedovskoj veri...mora da je toChallenger__ wrote:Naravno da sam kategorički protiv toga jer je to politika antagonizacija, kojoj oponiram. Lupaš po običaju.General War wrote:De ba dosadan si vise sa antanigonizacijom, lijepo reci mirno razdruzenje i to je to.
Naravno da nije. Ne slazem se sekunde sa njegovim paranoicnim pisanjem i tekstovima gdje napise kilometar posta, a ne kaze nista ali u secesioniste ga mogu staviti samo oni kojima su na glavu kao konjima stavili da gledaju pravo i nigdje drugo. Crno bijeli svijetsumirprimus wrote:ja bi ruku na panj stavio da cheli nije secesionist, a vi kako hocete!
Nazalost i upravu je. Ne u potpunosti, ali jedno od rjesenja je to. Barem jedno od dva koje ja vidim. Drugo je ideja panslavizma koja je u bivsoj drzavi (sta god ljudi mislili o njoj), pokazala da mozemo zajedno. Samo je potrebno naci modus koji ce biti dugotrajniji od zivotnog vijeka jednog covjeka. Ako ko ima trece, bolje (koje ne podrazumijeva reprizu 90-ih i mlacenje do istrebljenja jednih ili drugih), super.General War wrote: ...mirno razduzenje, samo to uvija u celofan
...pa to je vec poznato svima...koliko se puta Bakir (a i ostali u nizu) pruzio bratsku pomoc kad je medzed bio na koljenima, najfriskije oko MMF-a i kredita...ali hajd ti to objasni budzetlijama.JThomas wrote:vala ako sad ne počinjete sumnjati da je mirno razdruženje dogovoreno i sa "naše" strane ne znam kad ćete...
chejo ja se zajebavam,jedino kad fisnem onda sam i samsebi naporan.Challenger__ wrote:Znao sam da nisi glup. U pravu si po svakoj tački konstatacije.sumirprimus wrote:ja bi ruku na panj stavio da cheli nije secesionist, a vi kako hocete!
[emoji1] [emoji1] [emoji1] Rodzava. Nema ni Kikija ovdje. Dosadne su ove temesumirprimus wrote:navuce nam kiki i kurda ako zafali... [emoji38]
jebo mjaku zamisl rojavu na romaniji do kladnja[emoji38] [emoji38]
Rodžava u Čevljanovićimasumirprimus wrote:navuce nam kiki i kurda ako zafali...![]()
jebo mjaku zamisl rojavu na romaniji do kladnja![]()
![]()
ode ona zenska jedinica na pazar kad dodju lole iz banovic sela a usput jebace i jpg i ggp i ppg:evil:Krokodajl wrote:Rodžava u Čevljanovićimasumirprimus wrote:navuce nam kiki i kurda ako zafali...![]()
jebo mjaku zamisl rojavu na romaniji do kladnja![]()
![]()
![]()
E hebiga sad ode ti 40 godina unaprijed. Pa ni brakovi toliko ne traju.Challenger__ wrote:Historijski procesi se vrijednuju prema svom epilogu a AU epilog je da su tadašnji muslimani-Bošnjaci završili kao AU lojalisti a Srbi kao oponenti Monarhije. 'Kejn wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Austro-Hu ... na_in_1878Challenger__ wrote:Ne postoji ustanak ili rat u BiH na kome su muslimani i pravoslavni, Srbi i Bošnjaci BiH bili na istoj strani.
'14 je sve rekla.
Ukratko: sviranje *urcu.
Bolje sacekaj Ruse da te oslobode ko' AlepKrokodajl wrote:Dobro je pa mi je pasoš važeći, ako zakuha poslije marta a nema pasoša novih, bit će zajebano.
Znam Sumi, znam.sumirprimus wrote:chejo ja se zajebavam,jedino kad fisnem onda sam i samsebi naporan.![]()
eee marti misterija???japin_mutapi wrote:ko nije s nama, taj je protiv nas
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sr ... -istanbululjevoruki wrote:Ovdje problemi nastaju tek sa prvom Jugoslavijom i promocijom srpske nacionalne ideje koja je od pocetka do danas imala elemente nacizma.
O ovome sam i ja pisao s time da si ti to mnogo bolje formulisao.
Nisam siguran da shvatam ovu tezu.Pokolji nastaju kao reakcija na kolinijalni odnos elite naspram domorodaca.
Postoji alternativa, koliko je realna nisam siguran ali vojna opcija je jedna od njih.Glavni problem je bio i ostao srpski nacionalizam i srpski odnos prema drugima. I tu je nemoguce napraviti ikakav kompromis i ponuditi privlacnu alternativu.
Druga alternativa je potpuno odvajanje od srba i srbije pa i po cijenu podjele zemlje, naravno proporcionalno udjelu stanovnistva o cemu ce se kad tad morati poceti pregovarati.
Samo me strah ko ce od bosnjaskih "politicara" pregovarati u nase ime.
Dok to ne bude treba prekinuti diplomatske odnose sa srbijom, povuci ambasadora, potpuni bojkot robe iz srbije i rs i pokrenuti konstruktivan dijalog sa Hrvatskom, iskoristiti njihov konflikt sa srbijom.
http://www.oslobodjenje.ba/ekonomija/bi ... ije/184032U Beogradu je danas potpisan srednjoročni program o saradnji trgovinskog komiteta Srbije, Turske i BiH, u periodu od 2016. do 2018. godine, koji predviđa unapređenje privredne i ekonomske saradnje tri zemlje.
Sporazum i Akcioni plan potpisali su ministar ekonomije Turske, Nihat Zeybekci, potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i potpredsjednik Vijeća ministara i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.
Kako je rečeno na konferenciji, predviđeno je da u narednih mjesec dana bude otvoreno zajedničko privredno i trgovinsko predstavništvo Srbije i BiH u Istanbulu, preko kojeg će dvije zemlje predstaviti trgovinske, privredne i turističke potencijale.
zajedničko privredno predstavništvo Bosne i Hercegovine i Srbije. Predstavništvo je presijecanjem vrpce svečano otvorio ministar ekonomije Turske Nihat Zeybekci, a otvorenju je prisustvovao i predsjednik Udruženja izvoznika Turske (TIM) Mehmet Buyukeksi.
Zeybekci je BiH i Srbiji poželio sreću,