Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Connaisseur Karlin

#501 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by Connaisseur Karlin »

dulekrele wrote:Pitajmo zene. Svaka ce reci da su obrezani 100x ljepsi od surlasa i da im je draze da se s njim zigu nego sa surlasima sto je meni najbitnije.
ma daa, radi ljepote obrezanog penisa zene ne zele seks sa neobrezaim penisom :D :lol:
supercali

#502 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by supercali »

Connaisseur Karlin wrote:
dulekrele wrote:Pitajmo zene. Svaka ce reci da su obrezani 100x ljepsi od surlasa i da im je draze da se s njim zigu nego sa surlasima sto je meni najbitnije.
ma daa, radi ljepote obrezanog penisa zene ne zele seks sa neobrezaim penisom :D :lol:
Tebi je neki celo doso glave pa se ti toliko ljutis na njih i napadas
commendatore

#503 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by commendatore »

ne jebe ljep nego uporan.... ja sto si neukusna neboze nedragi.....
Connaisseur Karlin

#504 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

commendatore wrote:
ne jebe ljep nego uporan.... ja sto si neukusna neboze nedragi.....
pa nisam nigdje pisala da mi je obrezani vise drag jer je ljepsi :D naprotiv, vise mi je drag neobrezan i ruzan :D
commendatore

#505 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by commendatore »

Connaisseur Karlin wrote: pa nisam nigdje pisala da mi je obrezani vise drag jer je ljepsi :D naprotiv, vise mi je drag neobrezan i ruzan :D
pa je l ti damfa pitchich ili je uredan?
vješalica

#506 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by vješalica »

nightvision wrote:
listopad wrote:Obrezivanje je sakacenje jednog veoma osjetljivog dijela penisa sto se svakako moze odraziti na seksualni dozivljaj i pored toga nema nikakvu medicinsku prednost.
Ne mogoh presutiti, posto ova inteligentna izjava zasluzuje pitanje, naime, znas li ti decko sta je npr. fimoza? Samo za pocetak. A pored toga, znas li ti da su se cak i kriscani obrezivali tamo do nekog 4 vijeka? Znas li da je postupak postojao (i postoji) u svakoj kulturi, neovisno od religije, regije, pa cak i kontinenta, i da nema nikakve veze sa religijom vec sa time da su ljudi neovisno jedni od drugih dosli do istog zakljucka. Ocigledno da ne znas. Sramota ko sve danas navija za hajduk.
Naravno ovo ne znaci da sam striktno za obrezivanje, sta vise, najbolje bi bilo ostaviti svakome individualni izbor. A kako je polemika sta je bolje, valjda iz muske perspektive, iako se nisam htio ukljucivati u diskusiju jer bi to ipak trebalo biti individualno ali posto su me neki povukli za jezik, evo iz prve ruke da vam kazem - bolji je sex, pa cak i drkica je bolja, kad je covjek obrezan. Znaci neuporedivo bolje. Drugi level skroz. Ali to moze znati samo neko kome je chuna odvrtila vise neobrezana nego obrezana. A ovo sto sam procitao svakakvih gluposti, budalastinja, kretenizma i slicnog sto su pojedine zene napisale na temu, to ne bih dalje komentarisao. Niti cu.
Moderacija sad moze kljucat temu.
voli frajer da sir pravi
okolina i uslovi mu odgovaraju :lol:
HAVANA

#507 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by HAVANA »

Dosta.Ne uzimajte ga vise u usta.
commendatore

#508 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by commendatore »

vješalica wrote:
voli frajer da sir pravi
okolina i uslovi mu odgovaraju :lol:
:mrgreen:
commendatore

#509 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by commendatore »

HAVANA wrote:Dosta.Ne uzimajte ga vise u usta.
sto sta je ti se pokajo sto si uzimo :mrgreen:
HAVANA

#510 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by HAVANA »

Ma nije neg odem pisat pa ga zagledam.Lijep ko slika.Skaka hvala ti.
commendatore

#511 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by commendatore »

HAVANA wrote:Ma nije neg odem pisat pa ga zagledam.Lijep ko slika.Skaka hvala ti.
muzafere jes to ti? :mrgreen:

meni je dotur bogumi ostavio i rupicu da mogu halkicu kaku stavit.... gospodin coek bio ispred vremena kad ikad.... jedino sto tesko strca treba mi godina.... :mrgreen:
Last edited by commendatore on 13/01/2017 21:11, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#512 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

nightvision wrote:
listopad wrote:Obrezivanje je sakacenje jednog veoma osjetljivog dijela penisa sto se svakako moze odraziti na seksualni dozivljaj i pored toga nema nikakvu medicinsku prednost.
Ne mogoh presutiti, posto ova inteligentna izjava zasluzuje pitanje, naime, znas li ti decko sta je npr. fimoza? Samo za pocetak. A pored toga, znas li ti da su se cak i kriscani obrezivali tamo do nekog 4 vijeka? Znas li da je postupak postojao (i postoji) u svakoj kulturi, neovisno od religije, regije, pa cak i kontinenta, i da nema nikakve veze sa religijom vec sa time da su ljudi neovisno jedni od drugih dosli do istog zakljucka. Ocigledno da ne znas. Sramota ko sve danas navija za hajduk.
Naravno ovo ne znaci da sam striktno za obrezivanje, sta vise, najbolje bi bilo ostaviti svakome individualni izbor. A kako je polemika sta je bolje, valjda iz muske perspektive, iako se nisam htio ukljucivati u diskusiju jer bi to ipak trebalo biti individualno ali posto su me neki povukli za jezik, evo iz prve ruke da vam kazem - bolji je sex, pa cak i drkica je bolja, kad je covjek obrezan. Znaci neuporedivo bolje. Drugi level skroz. Ali to moze znati samo neko kome je chuna odvrtila vise neobrezana nego obrezana. A ovo sto sam procitao svakakvih gluposti, budalastinja, kretenizma i slicnog sto su pojedine zene napisale na temu, to ne bih dalje komentarisao. Niti cu.
obrezivanje i fimoza je jedno,a obrezivanje djece i bebica je nepotrebno,jer danas su uslovi odrzavanja higijene savrseni :)

uf,imas masu komentara muskaraca koji su morali biti obrezani radi fimoze ,i koji znaju razliku,i kazu da jeste drugacije,ali ne kazu da je bolje :D nece nijedna musakrac pristati na obrezivanje ako nema zdrastvenih problema :) mnogim,kasnije obrezanim msukarcima,novitet cini zadovljstvo,a to je jedini razog da ce mali broj reci da im je bolje nakon obrzivanja :)

Ne mozes reci da je zenski dio pisao glposti vezane za temu, jer nisi zensko koje je probalo obrezanog i neobrezanog, plus, razlike postoje,i ako se vama obrezanim ne dopadaju komentari,to je vas problem :skoljka: :run:
Connaisseur Karlin

#513 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

HAVANA wrote:Dosta.Ne uzimajte ga vise u usta.
ovo je naredjenje ili molba :D :lol: :kiss:
commendatore

#514 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by commendatore »

Ne mozes reci da je zenski dio pisao glposti vezane za temu, jer nisi zensko koje je probalo obrezanog i neobrezanog, plus, razlike postoje,i ako se vama obrezanim ne dopadaju komentari,to je vas problem :skoljka: :run:
eh kake su se ribe natakinjale na njega - znas kako me briga za komentare
Connaisseur Karlin

#515 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

HAVANA wrote:Ma nije neg odem pisat pa ga zagledam.Lijep ko slika.Skaka hvala ti.
hoces reci da neobrezani ne tepaju svom ljepotanu :D :oops: :lol:
fatamorgana

#516 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by fatamorgana »

fatamorgana wrote:Ima neke veze s temom a pitanje je za muškarce. Ja ne volim kad se ono jufka kao obreže na krajevima pa kad se pita ispeče nema onih zapečenih okrajaka a meni bez toga pita je bezze.
Vaša iskustva? Obrezana ili neobrezana jufka?
Imal' još ko da voli okrajke? :lol:
listopad

#517 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by listopad »

nightvision wrote:
Nisam ti ja bas neki navijac Hajduka, ali o tome mozda na drugoj temi.

Fimoza pretezno u ekstremnom slucaju zahtijeva operativni zahvat odnosno obrezivanje. Hoces reci da muslimani i Zidovi obrezivaju djecu zbog fimoze? Obrezivanje je u krscanstvu postojalo samo u njegovoj ranoj fazi kada su njegovi sljedbenici jos uvijek bili fakticki Zidovi. Za te rane krscane se danas koristi naziv judeokrscani. I nije istina da je obrezivanje postojalo "u svakoj kulturi". Radi se o ritualu koji su prakticirala plemena nastanjena uglavnom u pustinji, dakle u sjevernoj i istocnoj Africi, Bliskom istoku i Australiji. Na taj nacin se obiljezavao ulazak djecaka u svijet odraslih u kojem se mora dokazati, te njegovo pripadanje plemenu. Ritual je cesto bio veoma bolan i popracen recimo guranjem kojekakvih objekata u mokracnu cijev. Imas u medjuostalom stotine rituala koji su isto tako korisni, jer su eto "tradicija". Naprimjer ovaj:

Image

I kako mozes znati da je obrezan penis bolji kada si vjerojatno obrezan u ranom djetinstvu? Imas valjda u kuci kupatilo ili tus kabinu, a i sumnjam da zivis negdje u pustinji. To je dovoljno da ne sakatis svoj spolni organ. U judaizmu su u 19. stoljecu vodili ozbiljnu diskusiju o ukidanju ovog apsurdnog rituala. Zidovski filozof i rabin Majmonid je svojevremeno zagovarao obrezivanje, vjerujuci da se na taj nacin umanjuje seksualni nagon muskarca. Ne vjerujem da obrezivanje utice na spolni nagon, ali moze ostetiti osjetljivost na glavici penisa. Osim toga je prepucij erogena zona, ali bojim se da je za tebe kasno da to saznas iz prve ruke.
Connaisseur Karlin

#518 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

listopad wrote:
nightvision wrote: Ne mogoh presutiti, posto ova inteligentna izjava zasluzuje pitanje, naime, znas li ti decko sta je npr. fimoza? Samo za pocetak. A pored toga, znas li ti da su se cak i kriscani obrezivali tamo do nekog 4 vijeka? Znas li da je postupak postojao (i postoji) u svakoj kulturi, neovisno od religije, regije, pa cak i kontinenta, i da nema nikakve veze sa religijom vec sa time da su ljudi neovisno jedni od drugih dosli do istog zakljucka. Ocigledno da ne znas. Sramota ko sve danas navija za hajduk.
Nisam ti ja bas neki navijac Hajduka, ali o tome mozda na drugoj temi.

Fimoza pretezno u ekstremnom slucaju zahtijeva operativni zahvat odnosno obrezivanje. Hoces reci da muslimani i Zidovi obrezivaju djecu zbog fimoze? Obrezivanje je u krscanstvu postojalo samo u njegovoj ranoj fazi kada su njegovi sljedbenici jos uvijek bili fakticki Zidovi. Za te rane krscane se danas koristi naziv judeokrscani. I nije istina da je obrezivanje postojalo "u svakoj kulturi". Radi se o ritualu koji su prakticirala plemena nastanjena uglavnom u pustinji, dakle u sjevernoj i istocnoj Africi, Bliskom istoku i Australiji. Na taj nacin se obiljezavao ulazak djecaka u svijet odraslih u kojem se mora dokazati, te njegovo pripadanje plemenu. Ritual je cesto bio veoma bolan i popracen recimo guranjem kojekakvih objekata u mokracnu cijev. Imas u medjuostalom stotine rituala koji su isto tako korisni, jer su eto "tradicija". Naprimjer ovaj:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/23 ... 219b86.jpg

I kako mozes znati da je obrezan penis bolji kada si vjerojatno obrezan u ranom djetinstvu? Imas valjda u kuci kupatilo ili tus kabinu, a i sumnjam da zivis negdje u pustinji. To je dovoljno da ne sakatis svoj spolni organ. U judaizmu su u 19. stoljecu vodili ozbiljnu diskusiju o ukidanju ovog apsurdnog rituala. Zidovski filozof i rabin Majmonid je svojevremeno zagovarao obrezivanje, vjerujuci da se na taj nacin umanjuje seksualni nagon muskarca. Ne vjerujem da obrezivanje utice na spolni nagon, ali moze ostetiti osjetljivost na glavici penisa. Osim toga je prepucij erogena zona, ali bojim se da je za tebe kasno da to saznas iz prve ruke.
listopad :thumbup:
vješalica

#519 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by vješalica »

commendatore wrote:
eh kake su se ribe natakinjale na njega - znas kako me briga za komentare
to što tebe nije zadovoljio obrezani (ne zato što je obrezan) je tvoj problem,a nije foruma i obrezanih učesnika
kakve si samo gluposti valjala ma da se upišaš :lol: :lol:
nightvision

#520 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by nightvision »

listopad wrote:I kako mozes znati da je obrezan penis bolji kada si vjerojatno obrezan u ranom djetinstvu?
Citas li ti sta pise, lijepo sam rekao, moja cuna je odvrtila daleko vise neobrezana nego obrezana, i zato sam kompetentan da donosim sud. A nikako ti ili neko ko je obrezan u ranom djetinjstvu, to ni jedni ni drugi ne mozete znati. A pogotovo ne mogu davati svoj sud zene koje uopste nemaju qurac medju nogama. Ili imaju. Sve je moguce.
supercali

#521 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by supercali »

Karln jesi sa obrezanim dobila po zubima ili po picci?
Zoya

#522 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by Zoya »

Ćuna ko ćuna, šta se tu ima toliko filozofirati. :zoka:
supercali

#523 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by supercali »

Zoya wrote:Ćuna ko ćuna, šta se tu ima toliko filozofirati. :zoka:
HAVANA

#524 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

Post by HAVANA »

Image
Connaisseur Karlin

#525 Re: Obrezani/osuneceni vs neobrezani

ma nije filozofiranje, problem je da obrezani ne zele prhivhatiti cinjenicu da postoje razlike izmedju obrezanog i neobnrezanog :)
Post Reply