Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Locked
Zgoljo

#501 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Zgoljo »

Bosnjacki narod sa Hrvatskom mora njegovati dobre odnose.
Stoga mi se ne svidja kako nas velikosrpska politika gura u sukob,pod krinkom naseg toboznjeg stajanja na stranu nezavisnog sudstva.

Svi mi znamo kako izgleda "nezavisno sudstvo" na velikosprski nacin,a upravo je ono podiglo ove optuznice.Sto se mene tice imam razloga da im vjerujem isto koliko i tome da je masakr na Markalama pocinila Armija,da je u Sarajevu ubijeno nekoliko hiljada Srba,da je Naser Oric u Kravicama izmasakrirao nekoliko stotina srpskih civila...i mogao bih nabrajati ovako mjesec dana.

Da sam ja u vrhu bosnjacke politike lijepo bih objasnio Hrvatskoj ko je optuzio i uhapsio ove ljude jer nam nikako nije u interesu pogorsavanje odnosa sa Hrvatskom,a pogotovo ne radi nekakvih velikosrpskih optuznica.

Mada ce svi nasi proleteri i ovdje stati na velikosrpsku stranu i pjeniti o mjesanju u unutrasnje stvari BiH dok nece rijec progovoriti kad to(svakodnevno) rade njihovi prekodrinski miljenici.

Bosnjaci,pamet u glavu.
Hamolj

#502 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hamolj »

ze kalanga wrote:
Ne. Trebaju početi raditi svoj posao. Osuditi one koji su odgovorni za stotine života. Bez obzira kako se zovu.
O čemu pričas ? U BiH je za vrijeme rata prema službenim podacima ubijeno 4300 srpskih i 33.400 bošnjačkih civila. BiH ima 143 općine čini mi se, a to znači da je u prosjeku po općinama ubijano 30 srpskih civila i 233 bošnjačka. Primjetiš li razliku ? Na kraju, s obzirom da su hrvatska i srpska politika bile agresorske i genocidne i da se planski išlo ka istrjebljenju jednog naroda sudilo se samo vođama tog istrjebljenja dok se u slučaju Bošnjaka sudilo po komandnoj odgovornosti ili nesprječavanju i pojedinačno svakom vojniku koji je ubio civila. Zamisli kad bi se vašem svakom vojniku sudilo, a ne samo nalogodavcima, pa pola genocidnog entiteta bi bilo u zatvoru.
Alfons Kauders

#503 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

spreca wrote:
ze kalanga wrote:
Alfons Kauders wrote:
I bez obzira na dokaze, jel da? :lol:
Dokaza koliko hoćeš. Pisanih, video, audio... Ispovijesti ubijenih, zaklanih, spaljenih sela... Sa sve uvaženim Atifom na čelu.
Ali koga briga za dokaze. Važno je obezbijediti jednu vilu na Marin Dvoru iz SDA budžetskih sredstava...
:lol: :lol: samo kod vas , zaklani , ubijeni i spaljeni mogu dati izjavu :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aha, kao onaj Albanac sto im je uzeo pare da "svjedoci" kako je ucestvovao u kradji organa na Kosovu...

Lik ispricao hrpu bedastoca, izmedju ostalog da je on kao vojnik, uveden da pomogne pri transplantaciji srca, i da su ga doktori zamolili da bajonetom drzi otvoren grudni kos, da asistira u operaciji...

Vidis ti kakvi su to ljudi - stotinama godina pricaju sve najgore o Albancima, da su primitivci, divljaci, lopovi... A jebote kod njih i najobicniji vojnik kardio-hirurg kakvog nema u Japanu!

Idioti to jos puste na TV, i traze da UN pokrene istragu, po ko zna koji put.
Kikibombona

#504 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Kikibombona »

Ripicipi wrote:
PM72 wrote: Drvosječa,
Tema je vezana.Fino sam upitao gdje je spisak stradalih srpskih civila iz Orašja za koje je onaj ćetalj tvrdio da su masovno stradavali i kako ima argumentacija.Znajući da je on pun argumentacije i činjenica kao govno vitamina,pomenuo sam mu i Čemerno za koje je onomad tvrdio kako su pobijeni civili.Naravno,izbjegava odgovor pa vodu usmjeri na svoj mlin.

Ja i dalje rovim i tražim spisak tih masovnih likvidacija iz Orašja.Da se vratim na temu,ako su zaista ubijani civili,žene i djeca od strane HV ili HVO - onda psujem mater hrvatskoj vlasti i onima koji se bune.Treba procesuirati ratne zločine a baba Milica je svoje kolače pojela onog dana kad joj je sin ispalio prvi plotun na civile u Brezi i Visokom.
Je l' tako isto pravdas srpske i hrvatske zlocine?
Strasno, majke mi. Da ponovo izbije rat, vidjeli bi goru klaonicu nego u proteklom.

I cetnik i ujo imaju opravdanja na izvoz. Od srpskog svata da sultana Fatiha.

Niko ne govori da ubija zato sto voli, svi se svete za nesto.

Ocekujem od normalnih ljudi da se suprostave pravdanju bilo zlocina, da postuju zakone ove jadne drzave... al' puno ocekujem... normalni ljudi su oguglali, drze se dalje od ovakvih tema...

A ne znam sta je meni pa da navracam na teme gdjs kolo vode likovi od kojih u zivotu bjezim kao djavo od krsta. Obicno izbjegavam nase domace teme. Samo se iznerviram. Pa Francuz Insomnia kaze, navrati malo... da cir fasujem...
Hamolj

#505 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hamolj »

Zgoljo wrote:Bosnjacki narod sa Hrvatskom mora njegovati dobre odnose.
Stoga mi se ne svidja kako nas velikosrpska politika gura u sukob,pod krinkom naseg toboznjeg stajanja na stranu nezavisnog sudstva.

Svi mi znamo kako izgleda "nezavisno sudstvo" na velikosprski nacin,a upravo je ono podiglo ove optuznice.Sto se mene tice imam razloga da im vjerujem isto koliko i tome da je masakr na Markalama pocinila Armija,da je u Sarajevu ubijeno nekoliko hiljada Srba,da je Naser Oric u Kravicama izmasakrirao nekoliko stotina srpskih civila...i mogao bih nabrajati ovako mjesec dana.

Da sam ja u vrhu bosnjacke politike lijepo bih objasnio Hrvatskoj ko je optuzio i uhapsio ove ljude jer nam nikako nije u interesu pogorsavanje odnosa sa Hrvatskom,a pogotovo ne radi nekakvih velikosrpskih optuznica.

Mada ce svi nasi proleteri i ovdje stati na velikosrpsku stranu i pjeniti o mjesanju u unutrasnje stvari BiH dok nece rijec progovoriti kad to(svakodnevno) rade njihovi prekodrinski miljenici.

Bosnjaci,pamet u glavu.
Ne treba s njima više ništa njegovati. Najgore je to što u hrvatskoj politici više nema Hrvata nego su to sve Bobanovi prdeži iz Bosne koji pobjegoše u Lijepu njihovu. Da sam ja bošnjački političar zabranio bi im da bace pogled preko Save ili Une, a ne da nam dolaze u posjetu. Hrvatska ekonomija bi davno propala da im nije nas jer niko njihovo smeće od proizvoda i ne kupuje do nas. Kad vidiš podatak da nam izvezu preko milijardu KM vrijednosti, a od nas uvezu 400 miliona sve ti bude jasno.
Last edited by Hamolj on 04/11/2016 14:01, edited 2 times in total.
PM72

#506 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by PM72 »

Ripicipi wrote:
Tema je vezana.Fino sam upitao gdje je spisak stradalih srpskih civila iz Orašja za koje je onaj ćetalj tvrdio da su masovno stradavali i kako ima argumentacija.Znajući da je on pun argumentacije i činjenica kao govno vitamina,pomenuo sam mu i Čemerno za koje je onomad tvrdio kako su pobijeni civili.Naravno,izbjegava odgovor pa vodu usmjeri na svoj mlin.

Ja i dalje rovim i tražim spisak tih masovnih likvidacija iz Orašja.Da se vratim na temu,ako su zaista ubijani civili,žene i djeca od strane HV ili HVO - onda psujem mater hrvatskoj vlasti i onima koji se bune.Treba procesuirati ratne zločine a baba Milica je svoje kolače pojela onog dana kad joj je sin ispalio prvi plotun na civile u Brezi i Visokom.
Srbi kazu da je i Srebrenica bila osveta za Kravice itd. razumijes li ih onda?
:-)

Koliko znam,rat u Srebrenici nije počeo od Kravica u januaru 1993 nego u aprilu 1992 kad su arkanovci,šešeljevci i ostala stoka nagrnula da oslobađa Srebrenicu u kojoj je bilo 90% Muslimana.
Alfons Kauders

#507 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

Bosnjaci,pamet u glavu.
Da li ti stvarno mislis da Plenkovic i Zagreb ovo ne znaju?

Znaju, znaju vrlo dobro i ovo cine namjerno. Ovo nije nikakva greska, vec atak Hrvatske na nasu zemlju i narod, u sluzbi HDZ-ove prosrpske politike u BiH.

Nema im se sta objasnjavati, oni to vec znaju. Puk u Hrvatskoj to ne zna, jer jednostavno ljudi nisu u toku i nemaju pojma sta se dogadja, osim onog sto im kazu Plenkovic i ekipa... A govore im da su Bosnjaci krivi za ovo.

Treba odgovoriti, nema se tu sta objasnjavati. Odgovoriti, ostro, pa neka opet s Beogradom sade tikve.
Hamolj

#508 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hamolj »

Alfons Kauders wrote:

Bosnjaci,pamet u glavu.

Znaju, znaju vrlo dobro i ovo cine namjerno. Ovo nije nikakva greska, vec atak Hrvatske na nasu zemlju i narod, u sluzbi HDZ-ove prosrpske politike u BiH.

Nema im se sta objasnjavati, oni to vec znaju. Puk u Hrvatskoj to ne zna, jer jednostavno ljudi nisu u toku i nemaju pojma sta se dogadja, osim onog sto im kazu Plenkovic i ekipa... A govore im da su Bosnjaci krivi za ovo.

Treba odgovoriti, nema se tu sta objasnjavati. Odgovoriti, ostro, pa neka opet s Beogradom sade tikve.
:thumbup:

HDZ je HDZ, i u Hrvatskoj i u Bosni, isti kurac.
PM72

#509 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by PM72 »

Aha, kao onaj Albanac sto im je uzeo pare da "svjedoci" kako je ucestvovao u kradji organa na Kosovu...

Lik ispricao hrpu bedastoca, izmedju ostalog da je on kao vojnik, uveden da pomogne pri transplantaciji srca, i da su ga doktori zamolili da bajonetom drzi otvoren grudni kos, da asistira u operaciji...

Vidis ti kakvi su to ljudi - stotinama godina pricaju sve najgore o Albancima, da su primitivci, divljaci, lopovi... A jebote kod njih i najobicniji vojnik kardio-hirurg kakvog nema u Japanu!

Idioti to jos puste na TV, i traze da UN pokrene istragu, po ko zna koji put.
Jedan od "prvoboraca" iz onog rata imao je običaj reći "pitajte pokojnu Savku ona je tu bila".
Zgoljo

#510 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Zgoljo »

Hamolj wrote:

Bosnjaci,pamet u glavu.
Ne treba s njima više ništa njegovati. Najgore je to što u hrvatskoj politici više nema Hrvata nego su to sve Bobanovi prdeži iz Bosne koji pobjegoše u Lijepu njihovu. Da sam ja bošnjački političar zabranio bi im da bace pogled preko Save ili Une, a ne da nam dolaze u posjetu. Hrvatska ekonomija bi davno propala da im nije nas jer niko njihovo smeće od proizvoda i ne kupuje do nas. Kad vidiš podatak da nam izvezu preko milijardu KM vrijednosti, a od nas uvezu 400 miliona sve ti bude jasno.
Razumijem ja sve druze,gledam kako Bobanovci sa stalnim boravkom u Hrvatskoj obmanjuju ljude tamo prikazujuci ovo kao akt nekakve bosnjacke politike i pozivaju na hapsenje generala Armije.

Ali svejedno,vjerujem i znam da u Hrvatskoj ima puno dobronamjernih prema Bosnjacima,neuporedivo vise nego u Srbiji.

Treba biti ako nista pragmatican,trebaju nam korektni odnosi.
bh.tornjak

#511 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by bh.tornjak »

Hamolj wrote:
ze kalanga wrote:
Ne. Trebaju početi raditi svoj posao. Osuditi one koji su odgovorni za stotine života. Bez obzira kako se zovu.
O čemu pričas ? U BiH je za vrijeme rata prema službenim podacima ubijeno 4300 srpskih i 33.400 bošnjačkih civila. BiH ima 143 općine čini mi se, a to znači da je u prosjeku po općinama ubijano 30 srpskih civila i 233 bošnjačka. Primjetiš li razliku ? Na kraju, s obzirom da su hrvatska i srpska politika bile agresorske i genocidne i da se planski išlo ka istrjebljenju jednog naroda sudilo se samo vođama tog istrjebljenja dok se u slučaju Bošnjaka sudilo po komandnoj odgovornosti ili nesprječavanju i pojedinačno svakom vojniku koji je ubio civila. Zamisli kad bi se vašem svakom vojniku sudilo, a ne samo nalogodavcima, pa pola genocidnog entiteta bi bilo u zatvoru.

evo i za tebe malo kratke lektire:

prema evidenciji Ministarstva rada i boracko-invalidske zaštite RS,
registrovano 22 368 poginulih u proteklom otadzbinskom ratu, od cega 20 903 borca Vojske RS i 1 405 civilnih žrtava.

dakle tri puta manje od tih 4.300 koje si ti naveo.....a desetinama puta manje od "necijih" izvora
SkyLimit

#512 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by SkyLimit »

Bosnjaci,pamet u glavu.

Dugoročni hrvatski cilj je otimanje komada BiH, prvo zapištati taj teritorij u vidu nekakvog tkz. entiteta ili izborne jedinice a onda ga vremenom i pripojiti. I uopće u tim planovima se ne ograničavaju samo na Hlivno ili Lišticu, već su i Vakuf, Travnik ili Busovača u igri.

Dugoročni srpski cilj je otimanje što moguće većeg komada BiH, to je politika koja traje stoljećima i potrajati će još par stoljeća ukoliko bude potrebno, ali oni neće odustati od konačnog cilja.

Drugim riječima, nema je potpuno beznačajno hoćemo li imati dobre ili loše odnose, odnosno kakav će biti odnos sa naše strane, njihov će svakako biti jednak.
Zgoljo

#513 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Zgoljo »

Alfons Kauders wrote:

Bosnjaci,pamet u glavu.

Na zalost,vidim i ja to,upravu si.Jednostavno rade isto sto i u ratu,ne mozemo nista Srbima ali zato mozemo Bosnjacima.

Ali opet,treba objasniti tom obicnom narodu.
ze kalanga

#514 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by ze kalanga »

Alfons Kauders wrote:
ze kalanga wrote:
Alfons Kauders wrote:
I bez obzira na dokaze, jel da? :lol:
Dokaza koliko hoćeš. Pisanih, video, audio... Ispovijesti ubijenih, zaklanih, spaljenih sela... Sa sve uvaženim Atifom na čelu.
Ali koga briga za dokaze. Važno je obezbijediti jednu vilu na Marin Dvoru iz SDA budžetskih sredstava...
Aha, kao oni dokazi za Dobrovoljacku? Video snimci s pogresne strane Miljacke, presretnuta komunikacija Backovica drugog dana i tako...

Jel mislis na te "dokaze"? Jer kao pravnik ti moram reci da oni ne piju vode na sudu...
Ne potcjenjuj sebe takvim zaključcima.
Hamolj

#515 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hamolj »

bh.tornjak wrote:
Hamolj wrote:
ze kalanga wrote:

evo i za tebe malo kratke lektire:

prema evidenciji Ministarstva rada i boracko-invalidske zaštite RS,
registrovano 22 368 poginulih u proteklom otadzbinskom ratu, od cega 20 903 borca Vojske RS i 1 405 civilnih žrtava.

dakle tri puta manje od tih 4.300 koje si ti naveo.....a desetinama puta manje od "necijih" izvora
Ovo su čini mi se zvanični podaci Haskog suda. Je li u tom podatku ministarstva genocidnog entiteta naglašeno da se broj poginulih odnosi na područje genocidnog entiteta ili cijele BiH ? Kako god, i među ovih 4300 koliko sam ja naveo imaš dobar broj onih koji u Sarajevu i Tuzli izginuše od srpskih snajperista i granata.
Hamolj

#516 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hamolj »

Zgoljo wrote:
Hamolj wrote:

Bosnjaci,pamet u glavu.
Razumijem ja sve druze,gledam kako Bobanovci sa stalnim boravkom u Hrvatskoj obmanjuju ljude tamo prikazujuci ovo kao akt nekakve bosnjacke politike i pozivaju na hapsenje generala Armije.

Ali svejedno,vjerujem i znam da u Hrvatskoj ima puno dobronamjernih prema Bosnjacima,neuporedivo vise nego u Srbiji.

Ma nikome se više ne treba pravdati. Šta me više briga ko će šta misliti. Čović je Hrvate prodao Dodiku, prepustio mu je vodstvo svog naroda. Ako je Hrvatska toliko glupa i retardirana i slaže se sa Čovićevom odlukom zašto bi to mene trebalo sekirati. Ja samo kazem da bi im zbog njihovih izjava u posljednje vrijeme i zbog dešavaja oko Stoca za sva vremena zabranio ulazak u BiH ili ako su već spremni pušiti i lizati Dodiku nek prelaze granicu u Bosanskoj Gradišci i nek idu u posjetu Banjoj Luci.
Alfons Kauders

#517 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

ze kalanga wrote:
Alfons Kauders wrote:
Aha, kao oni dokazi za Dobrovoljacku? Video snimci s pogresne strane Miljacke, presretnuta komunikacija Backovica drugog dana i tako...

Jel mislis na te "dokaze"? Jer kao pravnik ti moram reci da oni ne piju vode na sudu...
Ne potcjenjujem sebe, vec tebe.

Zapravo, moglo bi se rece da te precjenjujem.

Nego, jeste li osudili one sto su nejac bacali lavovima? I tu je bilo nekih "dokaza", audio i video...
ze kalanga

#518 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by ze kalanga »

Alfons Kauders wrote:
ze kalanga wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ne potcjenjujem sebe, vec tebe.
To je valjda odlika pravnika.
Time se valjda vode i ovi u Tužilaštvu i Sudu. Podjcenjuju jednu stranu 20 godina. Jer su valjda tako u mogućnosti. Pitanje do kada....
Alfons Kauders

#519 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

Hamolj wrote:
Zgoljo wrote: Razumijem ja sve druze,gledam kako Bobanovci sa stalnim boravkom u Hrvatskoj obmanjuju ljude tamo prikazujuci ovo kao akt nekakve bosnjacke politike i pozivaju na hapsenje generala Armije.

Ma nikome se više ne treba pravdati. Šta me više briga ko će šta misliti. Čović je Hrvate prodao Dodiku, prepustio mu je vodstvo svog naroda. Ako je Hrvatska toliko glupa i retardirana i slaže se sa Čovićevom odlukom zašto bi to mene trebalo sekirati. Ja samo kazem da bi im zbog njihovih izjava u posljednje vrijeme i zbog dešavaja oko Stoca za sva vremena zabranio ulazak u BiH ili ako su već spremni pušiti i lizati Dodiku nek prelaze granicu u Bosanskoj Gradišci i nek idu u posjetu Banjoj Luci.
Niko ovdje ne govori da nam ne trebaju korektni odnosi s Hrvatskom, ali ovo sto imamo sad nisu korektni odnosi. Ovo je atak na nas, nicim izazvan - osim cinjenicom da se ne smiju zamjeriti Srbima u BiH, pa bi sad da se peru preko nas.

Ako hoce da se tako igraju, slazem se da treba uzvratiti na prikladan nacin. Zasto bi premijer drzave koja iz cistog mira prijeti progonom nasih gradjana bio prijateljski docekan u BiH? Hrvatska je s Beogradom zavalila jos nasih gradjana da odgovaraju za zlocine koje treba pripisati losim odlukama Zagreba - i tu ne vidim nista osim neprijeteljstva, koje se u ovom slucaju cak lomi preko ledja Hrvata Posavine, a ne samo Bosnjaka? Toliko o prioritetima HDZ-a... Vazniji im je njihov srpski saveznik i od sopstvenog naroda, a od ljudi koji su u stanju izdati svoj narod ne treba ocekivati nista dobro.

Ko ga jebe. Neka ide u posjet Dodiku i Vucicu. Ovdje nije dobrodosao.
Alfons Kauders

#520 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

ze kalanga wrote:
Time se valjda vode i ovi u Tužilaštvu i Sudu. Podjcenjuju jednu stranu 20 godina. Jer su valjda tako u mogućnosti. Pitanje do kada....
Dok se boje ne rastope.

Jer vi to zasluzujete.
Ripicipi

#521 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Ripicipi »

PM72 wrote:
Ripicipi wrote:

Srbi kazu da je i Srebrenica bila osveta za Kravice itd. razumijes li ih onda?
:-)

Koliko znam,rat u Srebrenici nije počeo od Kravica u januaru 1993 nego u aprilu 1992 kad su arkanovci,šešeljevci i ostala stoka nagrnula da oslobađa Srebrenicu u kojoj je bilo 90% Muslimana.
Da, ali se genocid desio '95.
Prvo, rat kao rat sam po sebi nije zlocin, zna se sta je zlocin, kako nastaje i kako je propisan.
Takvim osvetnickim stavom koji imas, onda i Srbi mogu opravdati poprilican broj zlocina.
Ja imam stav da je SVAKO ubijanje civila zlocin, a ne samo ono sta meni odgovara i kojoj strani pripadam.

Nikako, ali bas nikako ne mogu prihvatiti ubijenje civila.
Stvarno ruzno zvuci, posebno od strane koja cijelo vrijeme govori kako je bolja/ljepsa/plemenitija, a onda ponosno digne palac na ubijanje civila.
patriot_1

#522 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by patriot_1 »

Nikad nisam pročitao da su se neki zločini prema Srbima događali u Orašju!Jesu li?
Može li mi netko dati neki link?
Ako jesu,ako su ti ljudi krivi za to,nek odgovaraju,iako pripadaju mom narodu,zočinci su zločinci!
slavonskilola

#523 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by slavonskilola »

PS....poznat si po tome da ignorises kad ti se postave dokazi i to neoborivi....ali se nadam da ces se ipak osvrnuti na ovo i dati svoje misljenje[/quote]
To je već u njihovim udžbenicima istorje a u transportu je još barem uvećano za duplo.[/quote]

Nego da te pitam Lola, dopire li do HR javnosti to da ovo nije nikakva ujdurma Bošnjaka?[/quote]

Ma ne,ljudi su u svojim poslovima i svatko nešto radi pa se puno ne priča o tome,no svakako situaciju gledaju kao zbunjujuću slično kao i u štampi.Na Bosnu se gleda kao na zemlju koja bi konačno trebala postati stabilna i okrenuti se budućnosti ali ovaj prošli referendum tkz RS je politiku na neki način vratio u svakodnevnicu,a na optužbe protiv ljudi iz Posavine se također gleda u kontekstu velikosrbske ujdurme,samo je pitanje tko je sa koje strane izdao?Naravno da nas Hrvate iznad svega zanima jednakopravnost u Federaciji jer oni koji razmišljaju svojom glavom znaju da nesloga u toj stvari može biti kobna za muslimane i katolike jer zajednički neprijatelj je odredio naše povijesti.
Last edited by slavonskilola on 04/11/2016 14:50, edited 1 time in total.
PM72

#524 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by PM72 »

Da, ali se genocid desio '95.
Prvo, rat kao rat sam po sebi nije zlocin, zna se sta je zlocin, kako nastaje i kako je propisan.
Takvim osvetnickim stavom koji imas, onda i Srbi mogu opravdati poprilican broj zlocina.
Ja imam stav da je SVAKO ubijanje civila zlocin, a ne samo ono sta meni odgovara i kojoj strani pripadam.

Nikako, ali bas nikako ne mogu prihvatiti ubijenje civila.
Stvarno ruzno zvuci, posebno od strane koja cijelo vrijeme govori kako je bolja/ljepsa/plemenitija, a onda ponosno digne palac na ubijanje civila.
I ja kažem da je ubijanje civila zločin.Bio sam na liniji kad sam vidio siluetu čovjeka kako izlazi iz zgrade.U toj zgradi je bila njihova prva linija.Na brzinu sam otkočio pušku,nanišanio i...kad sam vidio ženu da nosi neke cekere - izgubio sam se.Umalo nisam pucao prije toga jer nisam jasno vidio o kome se radi.Spustih pušku i izletih iz bunkera.Ispušio sam deset cigara.Hiljadu misli mi je prošlo kroz glavu.I hvala Bogu na nekakvom saburu da ne povukoh obarač.Grizla bi me savjest do kraja života.

A da sam tu istu ženu vidio sa automatskom puškom umjesto cekera - trehno bi je bez bismile.I ne bi me grizla savjest.Nikad neću pravdati ubijanje civila na Kazanima ili ubijanje čitave porodice Ristović u Velešićima tokom rata u Sarajevu.Za to bih uveo smrtnu kaznu.Smrtnu kaznu bih odredio i onom koji je snajperom ubio dvije djevojčice na Grbavici.Pa makar to bio moj brat.
ze kalanga

#525 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by ze kalanga »

Alfons Kauders wrote:
ze kalanga wrote:
Dok se boje ne rastope.

Jer vi to zasluzujete.
To je dakle taj pravnički kodeks. Interesantan način kompetentnog rezona duboko usađen i skoro spojen sa subjektivnim osjećajima. Zato je tako kako je, zato smo tu gdje jesmo. Samo naprijed pravnici, nema veze državna ili privatna diploma. :nasolji:
A materijalni dokazi u takvom duhu neracionalnosti, zaista i jesu nebitni.
Locked