Zahiragić opet jaše

Post Reply
breuer

#501 Re: Zahiragić opet jaše

Post by breuer »

Bodkin wrote:
breuer wrote:
zli_hordas wrote:Ovaj prijedlog treba uvrstiti i za fabrike jer ako mogu studenti zašto ne bi mogli i radnici u privatnim firmama npr.klas,fabrika duhana,pivara,alpina fogs i sličnim valjda smo svi muslimani isti.
ja koliko znam, muslimani u privatnim firmama u sarajevu itekako izlaze petkom na džumu, a u svim firmama u kojima sam bio, čak nisu nadoknađivali to izgubljeno vrijeme...ja nikad nisam izašao i niko me nije prijeko pogledao niti išta slično, niti čak dobacio nešto...od javnih, znam da radnici u željeznicama federacije imaju mjesečno 4 sata da luftaju, tako da se muslimani ugrađuju u taj vremenski okvir...
Onda malo znas :)
ajde ti mi reci, jer ja baš slabo poznajem situaciju u gradu u kojem živim i radim :D
gold'n'brown

#502 Re: Zahiragić opet jaše

Post by gold'n'brown »

KB9 wrote:ko hoce da ide na dzume tokom ranog vremena nek jednostavno prestane radit i posveti se tome da bude musliman za primjer, sreca u nesreci je da imamo bruku ljudi na birou koji jedva cekaju da rade za pare umjesto da klanjaju za pare, cisto i posteno :)
Ovo razmisljanje je isto kao i: "Kome se ne svidja da se za dzumu ne radi neka se iseli iz ove zemlje".
KB9

#503 Re: Zahiragić opet jaše

Post by KB9 »

gold'n'brown wrote:
KB9 wrote:ko hoce da ide na dzume tokom ranog vremena nek jednostavno prestane radit i posveti se tome da bude musliman za primjer, sreca u nesreci je da imamo bruku ljudi na birou koji jedva cekaju da rade za pare umjesto da klanjaju za pare, cisto i posteno :)
Ovo razmisljanje je isto kao i: "Kome se ne svidja da se za dzumu ne radi neka se iseli iz ove zemlje".
ne, imas ti pravo klanjat kolko hoces samo je drsko i bezobrazno ocekivat da te neko placa za to
zeina

#504 Re: Zahiragić opet jaše

Post by zeina »

KB9 wrote:
gold'n'brown wrote:
ne, imas ti pravo klanjat kolko hoces samo je drsko i bezobrazno ocekivat da te neko placa za to
Neko ode na pauzu za rucak, neko za cigare, neko za kafu...a neko klanja, tako da ne dipr o nekom vremenu koje klanjanje oduzima i da ti to toboze neko placa
breuer

#505 Re: Zahiragić opet jaše

Post by breuer »

zeina wrote:
KB9 wrote:ne, imas ti pravo klanjat kolko hoces samo je drsko i bezobrazno ocekivat da te neko placa za to
Neko ode na pauzu za rucak, neko za cigare, neko za kafu...a neko klanja, tako da ne dipr o nekom vremenu koje klanjanje oduzima i da ti to toboze neko placa
ma ljudi ili ne rade ili se prave glupi ili rade težačke poslove od kojih se ne možeš odvojiti ni minute, a da sistem ne ljuhne i tako su navikli posmatrati sve poslove...koliko se samo vremena inače potroši po kancelarijama, gradilištima i slično, i koliko se samo vremena nadoknadi kroz dodatne sate, dane i noći rada...
KB9

#506 Re: Zahiragić opet jaše

Post by KB9 »

klanjanje i dipr uz odredjeni tonalitet u istoj recenici, e moja zeino, ti si zaman opasno zalutala u sve to :)
zeina

#507 Re: Zahiragić opet jaše

Post by zeina »

KB9 wrote:klanjanje i dipr uz odredjeni tonalitet u istoj recenici, e moja zeino, ti si zaman opasno zalutala u sve to :)
Dipr je vezano za tebe a ne za klanjanje :roll:
KB9

#508 Re: Zahiragić opet jaše

Post by KB9 »

zeina wrote:
KB9 wrote:klanjanje i dipr uz odredjeni tonalitet u istoj recenici, e moja zeino, ti si zaman opasno zalutala u sve to :)
ista je to recenica oci moje drage, ne postujes ti to klanjanje ni sekunde jer da postujes ni naumpalo ti ne bi da navedene stvari povezes i stavis u istu recenicu :thumbup:
zeina

#509 Re: Zahiragić opet jaše

Post by zeina »

KB9 wrote:
zeina wrote:
ista je to recenica oci moje drage, ne postujes ti to klanjanje ni sekunde jer da postujes ni naumpalo ti ne bi da navedene stvari povezes i stavis u istu recenicu :thumbup:
E ti znas sta je postovanje i sta moze u istoj recenici :-) :-)
Nego kas se nema drugih argumenata mora se hvatati za bilo sta drugo ;-)
Bodkin

#510 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Bodkin »

breuer wrote:
ajde ti mi reci, jer ja baš slabo poznajem situaciju u gradu u kojem živim i radim :D
Ja ti mogu reci samo ono malo sto ja znam, a to je da ih ima puno koji ne mogu :)
breuer

#511 Re: Zahiragić opet jaše

Post by breuer »

Bodkin wrote:
breuer wrote:
Ja ti mogu reci samo ono malo sto ja znam, a to je da ih ima puno koji ne mogu :)
pa ev, naveli smo gore ko sve ne može, ja igrom slučaja radim na mjestima gdje se ta stvar podrazumijeva kao normalno pravo...

urgentni poslovi i sl. sigurno nisu u stanju ili oni zaposleni kod raznih kabadahija, ali i kabadahije su vjernici vecinom, teško da će i oni nekome uskračivati tu jednu kratku sedmičnu obavezu svakom mumslimanu...a i što bi, kad mu ovaj svakako radi ko konj...
Bodkin

#512 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Bodkin »

breuer wrote:
Bodkin wrote:
breuer wrote:
pa ev, naveli smo gore ko sve ne može, ja igrom slučaja radim na mjestima gdje se ta stvar podrazumijeva kao normalno pravo...

urgentni poslovi i sl. sigurno nisu u stanju ili oni zaposleni kod raznih kabadahija, ali i kabadahije su vjernici vecinom, teško da će i oni nekome uskračivati tu jednu kratku sedmičnu obavezu svakom mumslimanu...a i što bi, kad mu ovaj svakako radi ko konj...
Sto je najgore vidio sam da sefovi veliki vjernici ne daju ljudima
Dr Baltazar

#513 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Dr Baltazar »

supercali wrote:
Dr Baltazar wrote:Shvati da ja govorim za sebe, mene ne zanimaju drugi i njihovi radni sati, poslovi, odlasci sa džume u 9h ujutro te vraćanje sa iste na posao u 16h ili nevraćanje taj dan. To nek nadležni riješavaju. Meni treba 50-60 minuta petkom za sve to i uredno se posao nastavlja.
Ti petkom ionako mozes pobjeci sa casa
A ti da nastaviš glumiti pacijenta pozivajući na kafe ;-)
Heller

#514 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Heller »

Ja znam da u par tuzlanski firmi džumaši ne mogu dobit poso jer se ljudima ne zajebava s njihovim odsustvima, ja ih lično ne bi nikad zaposlio, samo problem sebi pravit.

Znam za jedan primjer kad je sef "srbin" kreno zaposlit džumaša a direktor "musliman" nije dao, jer mu se ne da zajebavat.
zahson

#515 Re: Zahiragić opet jaše

Post by zahson »

Heller wrote:Ja znam da u par tuzlanski firmi džumaši ne mogu dobit poso jer se ljudima ne zajebava s njihovim odsustvima, ja ih lično ne bi nikad zaposlio, samo problem sebi pravit.

Znam za jedan primjer kad je sef "srbin" kreno zaposlit džumaša a direktor "musliman" nije dao, jer mu se ne da zajebavat.

I tebe, i šefa srbina, i direktora natakarim. Šta hoćeš smrdo da zaključiš, da je to tvoje mišljene kalup za nešto?

Ama ima da idemo na džume, i ima da klanjamo 5 vakata. Klanjaću ga na sred ulice ako treba, a vi ako imate nešto protiv, bujrum spriječite nas!!
KB9

#516 Re: Zahiragić opet jaše

Post by KB9 »

samo ti klanjaj, fino na biro nek te zavedu ko nezaposlenog pa klanjaj kolko ti volja
Heller

#517 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Heller »

zahson wrote:
Heller wrote:Ja znam da u par tuzlanski firmi džumaši ne mogu dobit poso jer se ljudima ne zajebava s njihovim odsustvima, ja ih lično ne bi nikad zaposlio, samo problem sebi pravit.

I tebe, i šefa srbina, i direktora natakarim. Šta hoćeš smrdo da zaključiš, da je to tvoje mišljene kalup za nešto?

Ama ima da idemo na džume, i ima da klanjamo 5 vakata. Klanjaću ga na sred ulice ako treba, a vi ako imate nešto protiv, bujrum spriječite nas!!
Hvala, al zapošljavanjem nekog ko se u po radnog dana ispari samo sebi praviš problem, a ti aj na džumu, što se mene tiče možeš klanjat na dnu panonskog, na vrhu maglića, na avaz tvist toweru, na tvrtku u parku u krilu, boli me kurac.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#518 Re: Zahiragić opet jaše

Post by _BataZiv_0809 »

Bice nafake dace bog.
aratet

#519 Re: Zahiragić opet jaše

Post by aratet »

Evo iskreno, ovdje jedino vidim problem kod rada u smjenama gdje je to tesko ukomponovati, ali ako neko radi stalnu prvu to se moze srediti tako sto ce taj dan u 12 kuci, ali ce zato u cetvrtak ostati do 6. (pretpostavka da radi do 3).

Kada su fakulteti u pitanju, ne mogu zbog par dzumasa ostali ispastati, jer su nekad pozeljni ispiti u petak, zadnji radni dan u sedmici, moze se bolje spremiti i da se ispiti maknu sa petka ne dolazi u obzir.
KB9

#520 Re: Zahiragić opet jaše

Post by KB9 »

ma kakva prilagodba svega religijama, to samo malouman svijet i drzava mogu dopustit
supercali

#521 Re: Zahiragić opet jaše

Post by supercali »

Dr Baltazar wrote: Ti petkom ionako mozes pobjeci sa casa
A ti da nastaviš glumiti pacijenta pozivajući na kafe ;-)[/quote]
jel vam to humor
pa djeca is osnovne su mi znala bolje odgovoriti
ajde sutra kad se vratis s nastave ocekujem bolje
Gojeni H

#522 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Gojeni H »

Zato ja i predlazem da petak bude slobodan dan. Znaci, niti se krade na radnom vremenu, a vjernici imaju priliku da obave najbitniju sedmicnu molitvu.
Naravno, nedjelja ostaje radi katolika.
Protivnici ove ideje bi bili naravno budzetski paraziti ... ukralo bi im se pola dana landaranja.
Gojeni H

#523 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Gojeni H »

"Dzumas" kao novi pojam u srpskom jeziku. Bravo lingvista!
aratet

#524 Re: Zahiragić opet jaše

Post by aratet »

Sad sam malo gledao neke klipove ovog Zahiragica, momak je solidan govornik, mogao bi on do vrha kriminalne hobotnice SDA ako bude imao vecih krimi ambicija, ali obicno ove sto laju u mladjim danima uhljebe na vrijeme na neko za njih solidno mjesto gdje se tesko napreduje.

Kadasu ideje u pitanju, u skladu su sa strankom.
Dr Baltazar

#525 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Dr Baltazar »

supercali wrote:
Dr Baltazar wrote: Ti petkom ionako mozes pobjeci sa casa
A ti da nastaviš glumiti pacijenta pozivajući na kafe ;-)
jel vam to humor
pa djeca is osnovne su mi znala bolje odgovoriti
ajde sutra kad se vratis s nastave ocekujem bolje[/quote]

Uzmi malo zraka vani, nije forum život ;-)
Post Reply