Kratki Kurc za EU. Hoće čovjek da najavi da RSu slijede oštre sankcije za nepoštivanje DMS-Care Free uložaka. Kazna i najavljene sankcije će se ogledati u fondovima za razvoj EU namijenjenim RSu, što će biti zaista bolno. A i u Briselu vas čeka jedna stolica za BiH, na stolici piše "predstavnik HDZ-a" ili "predstavnik RS-a" - pa jeste li multivitaminska zemlja bogata različitostima ili nistePM72 wrote:Sreća pa imamo Kurca da nas utješi kako nas referendum neće zakočiti na putu ka EU.
Dan (i) nakon referenduma u RS
-
oakville
#501 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
- Alfons Kauders
#502 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
I sta kazu? Nece biti reakcije, jer ce sve rijesiti domace institucije? Koje?
- Sud i Tuzilastvo BiH koje nije u stanju osuditi nikoga ko je cak i slucajno zalutao u prostorije neke vece politicke stranke?
- SIPA koja u akcije krece sa blistavom opremom i redovno prebacuje normu - jer kad nekog hapse, vazda uhapse jos 1-2 pripadnika SIPA-e?
- Specijalci SIPA-e koji, ako se ne varam, nikad nisu ni bili operativno aktivni? Gori Predsjednistvo? Puca se na ambasadu? Zovite policiju.
- OS BiH? Kad bi sutra doslo do kakvog belaja, raspali bi se u roku od 10 minuta. Mozda bi se pokusali pobit medjusobono, ali posto nisu bas najbolje odrzavali tesko naoruzanje, mogli bi se gadjati starim kalasima i prackama - i to ne bi dugo trajalo, jer vecinu pripadnika OS BiH cine oficiri u godinama, a ne regruti i omladina. Nije isto drzati cuku i spavati u blatu sa 20 i sa 35 godina.
Usput, nabijem ja na kurac specijalca ili vojnika kojem je poslo za rukom da u aktivnoj sluzbi odvali stomacinu kao ja, procelavi geek u cetvrtoj deceniji zivota. Kao takvi, ne plase ni mene, kamoli neke profesionalne kriminalce i jake politicare.
Znaci 10 godina smo slusali kako se "domaci lideri moraju dogovoriti"... A sada cemo narednih 10 godina slusati kako "domace institucije" trebaju hapsiti te iste politicare koji su ustrojili i koji ih kontrolisu? Koga ba vi jebete? Glupi jesmo, ali idioti nismo.
- Sud i Tuzilastvo BiH koje nije u stanju osuditi nikoga ko je cak i slucajno zalutao u prostorije neke vece politicke stranke?
- SIPA koja u akcije krece sa blistavom opremom i redovno prebacuje normu - jer kad nekog hapse, vazda uhapse jos 1-2 pripadnika SIPA-e?
- Specijalci SIPA-e koji, ako se ne varam, nikad nisu ni bili operativno aktivni? Gori Predsjednistvo? Puca se na ambasadu? Zovite policiju.
- OS BiH? Kad bi sutra doslo do kakvog belaja, raspali bi se u roku od 10 minuta. Mozda bi se pokusali pobit medjusobono, ali posto nisu bas najbolje odrzavali tesko naoruzanje, mogli bi se gadjati starim kalasima i prackama - i to ne bi dugo trajalo, jer vecinu pripadnika OS BiH cine oficiri u godinama, a ne regruti i omladina. Nije isto drzati cuku i spavati u blatu sa 20 i sa 35 godina.
Usput, nabijem ja na kurac specijalca ili vojnika kojem je poslo za rukom da u aktivnoj sluzbi odvali stomacinu kao ja, procelavi geek u cetvrtoj deceniji zivota. Kao takvi, ne plase ni mene, kamoli neke profesionalne kriminalce i jake politicare.
Znaci 10 godina smo slusali kako se "domaci lideri moraju dogovoriti"... A sada cemo narednih 10 godina slusati kako "domace institucije" trebaju hapsiti te iste politicare koji su ustrojili i koji ih kontrolisu? Koga ba vi jebete? Glupi jesmo, ali idioti nismo.
- aurora313
#503 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Dugo sam dijelio mišljenje većine ovdje oko Dodikovih akcija i reakcija. Osionost i tvrdoglavost, smisao za političku nedisciplinu i neposlušnost glede propisa i zakona, dovodilo me je do ravnodušnosti na njegove javne nastupe.
A onda u Oslobođenju od jučer nađoh na prvoj strani da je glavni tužilac BiH Goran Salihović pod disciplinskom tužbom i pod zahtijevom za njegovu suspenziju jer je (navodim);
“• Propuštanje da traži svoje izuzeće od postupanja po predmetima kada postoji sukob interesa; Upuštanje u neprimjerene kontakte sa sudijom ili strankama u postupku;
• Omogućavanje vršenje dužnosti tužioca osobama koje na to nisu zakonom ovlaštene;
• Miješanje u postupanje sudije ili tužioca s namjerom opstruiranja ili podcjenjivanja njihovih aktivnosti;
• Namjerno davanje lažne, obmanjive ili nedovoljne informacije u vezi sa prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, pitanjima unaprjeđenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti VSTV-a BiH;
• Bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristranost i kredibilitet tužilaštva.“
Kada sam otišao na VSTV sajt da vidim ko su članovi u Uredu disciplinskog tušioca visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, nisam uspio da nađem imena i ostale detalje. Ne znam zašto mi se po glavi mota podatak da u istom rade i stranci.
Sada, pročitajte ponovno optužbe protiv Salihovića. Shvatit ćete da on nije napravio neku moralnu pogrešku samo jednom zbog čega bi u normalnim zemljama sletio sa položaja, nego da pred sobom imamo siledžiju i autokratu koji misli da ima sva prava. Ali i to je Ok, jer ima nas svakakvih. Njemu na dušu.
Šta u ovome nije u redu je to da je ta osoba to činila duži period vremena, da se za to znalo, i da se ništa nije poduzelo da ga se pozove na nekakav razgovor i upozori na činjenicu da glavni tužilac predstavlja creme de la creme pravnog sistema. Gdje su bili nadređeni i zašto se o tome nije ranije otvoreno pisalo? Ima li stranaca u tom vijeću koji dobro znaju kako se treba ponašati kao tužilac? Na koje je sve odluke uticao, koje li je pritužbe i tužbe stavio u svoju ladicu da nikada ne vide svjetlo dana, i za koga je urgirao kod pojedinih sudaca, to nećemo saznati.
Imajući ovo u vidu, potpuno mi su sada jasni Dodikovi stavovi i njegova kritika centralnih organa vlasti. Dodik je jedini otvoreno govorio o ovakvim nepravilnostima i samovolji saveznih institucija, dok su sarajevski predstavnici vlasti i mediji o tom šutili.
Na osnovu ovoga, dajem Dodiku za pravo da se nikada u Sarajevu ne pojavi pred organima vlasti i da bilo kome ovdje 'polaže račune'.
A onda u Oslobođenju od jučer nađoh na prvoj strani da je glavni tužilac BiH Goran Salihović pod disciplinskom tužbom i pod zahtijevom za njegovu suspenziju jer je (navodim);
“• Propuštanje da traži svoje izuzeće od postupanja po predmetima kada postoji sukob interesa; Upuštanje u neprimjerene kontakte sa sudijom ili strankama u postupku;
• Omogućavanje vršenje dužnosti tužioca osobama koje na to nisu zakonom ovlaštene;
• Miješanje u postupanje sudije ili tužioca s namjerom opstruiranja ili podcjenjivanja njihovih aktivnosti;
• Namjerno davanje lažne, obmanjive ili nedovoljne informacije u vezi sa prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, pitanjima unaprjeđenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti VSTV-a BiH;
• Bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristranost i kredibilitet tužilaštva.“
Kada sam otišao na VSTV sajt da vidim ko su članovi u Uredu disciplinskog tušioca visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, nisam uspio da nađem imena i ostale detalje. Ne znam zašto mi se po glavi mota podatak da u istom rade i stranci.
Sada, pročitajte ponovno optužbe protiv Salihovića. Shvatit ćete da on nije napravio neku moralnu pogrešku samo jednom zbog čega bi u normalnim zemljama sletio sa položaja, nego da pred sobom imamo siledžiju i autokratu koji misli da ima sva prava. Ali i to je Ok, jer ima nas svakakvih. Njemu na dušu.
Šta u ovome nije u redu je to da je ta osoba to činila duži period vremena, da se za to znalo, i da se ništa nije poduzelo da ga se pozove na nekakav razgovor i upozori na činjenicu da glavni tužilac predstavlja creme de la creme pravnog sistema. Gdje su bili nadređeni i zašto se o tome nije ranije otvoreno pisalo? Ima li stranaca u tom vijeću koji dobro znaju kako se treba ponašati kao tužilac? Na koje je sve odluke uticao, koje li je pritužbe i tužbe stavio u svoju ladicu da nikada ne vide svjetlo dana, i za koga je urgirao kod pojedinih sudaca, to nećemo saznati.
Imajući ovo u vidu, potpuno mi su sada jasni Dodikovi stavovi i njegova kritika centralnih organa vlasti. Dodik je jedini otvoreno govorio o ovakvim nepravilnostima i samovolji saveznih institucija, dok su sarajevski predstavnici vlasti i mediji o tom šutili.
Na osnovu ovoga, dajem Dodiku za pravo da se nikada u Sarajevu ne pojavi pred organima vlasti i da bilo kome ovdje 'polaže račune'.
-
oakville
#504 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
VSTV je udruženje seoskih sudija sa Sokoca, Glamoča, Čajniča i Pala, predvođeno Dodikovim kadrom Tegeltijom. Dodik ih kritikuje da se stekne utisak da je protiv, što je lažno, jer je tamo postavio svoje ljude, kao i u odjeljenje policije RS-a sa zadacima na teritoriji Federacije nazvana SIPA, i tzv. Tužilaštvo BiH koje je tužilački organ policije RS-a zaduženo da istoj omogući nesmetano djelovanje u Federaciji.aurora313 wrote:Dugo sam dijelio mišljenje većine ovdje oko Dodikovih akcija i reakcija. Osionost i tvrdoglavost, smisao za političku nedisciplinu i neposlušnost glede propisa i zakona, dovodilo me je do ravnodušnosti na njegove javne nastupe.
- Prpa.ba
#505 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Alternativna '92, Pracer govori Beslagicu "Proglasite bre, proglasite da se trebamo baviti ekonomijom a ne reakcijama na antiustavna djelovanja" a Beslagic odgovara "necu ba, ne dolazi u obzir! institucije moraju da rade svoj posao". Pracer: "e jebiga onda je rat". Beslagic: "dakle, ekonomski rast nam je 3%, u pravu si, referendum nece nahraniti gladne stomake".

-
oakville
#506 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Alfons Kauders wrote:I sta kazu? Nece biti reakcije, jer ce sve rijesiti domace institucije? Koje?![]()
-
oakville
#507 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Prpa.ba wrote:Alternativna '92, Pracer govori Beslagicu "Proglasite bre, proglasite da se trebamo baviti ekonomijom a ne reakcijama na antiustavna djelovanja" a Beslagic odgovara "necu ba, ne dolazi u obzir! institucije moraju da rade svoj posao". Pracer: "e jebiga onda je rat". Beslagic: "dakle, ekonomski rast nam je 3%, u pravu si, referendum nece nahraniti gladne stomake".![]()
-
palermo
#508 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Počele su se valjati gluposti na ovoj temi.
Vrijeme je za povratak na rahat patnju, što zapravo uopšte nije loše.
Vrijeme je za povratak na rahat patnju, što zapravo uopšte nije loše.
-
prog321
#509 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Tema treba da se zamandali do septembra 3.
Sad niko u tuzilastvu nece da usmjeri vodu na Dodin mlin. Sve se ceka za vrijeme poslije izbora. Znaci, zuuuk, i cekaj.
Vidjet cemo poslije izbora da li zakopavat opet ono sto se otkopalo
Sad niko u tuzilastvu nece da usmjeri vodu na Dodin mlin. Sve se ceka za vrijeme poslije izbora. Znaci, zuuuk, i cekaj.
- Banksy
#510 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
@Prpa.ba i @oakville
zadnjih nekoliko stranica,
rekli ste suštinu
zadnjih nekoliko stranica,
rekli ste suštinu
Prpa.ba wrote:
Tema lagano ispuhuje, gradjani Federacije su se pomirili sa nestankom bivse BiH. Oni koji jos vjeruju u postojanje takozvane BiH su sa nadanja o par dana presli na nadanje o par desetaka dana da se procesuira Predsjednik susjedne Republike Srpske. Okrenimo se ekonomiji.
Prpa.ba wrote:
Pacijent je umro u nedjelju u 21 sat. Usli smo u treci dan otkako ne postoji Bosna i Hercegovina. Vijesti dana: nastavljena predizborna kampanja u Federaciji BiH, otvorena pa zatvorena dionica magistralnog puta, malo sarajevske crne hronike, neko nekom napisao ostro pismo.
Predvidjam do petka da ce tema zamrijeti, kao sto je i red jer referendumi u stranim drzavama spadaju u vanjsku politiku i obicno nisu interesantni.
Fokusirajmo se na ekonomiju.
Prpa.ba wrote:
Pored ovog predvidjanja da vec za vikend nece biti nikakve price o referendumu jer ce dominirati lokalni izbori u Federaciji BiH uz tradicionalni "crveni vs zeleni" folklor i kmecanje zbog zazelenjene Tuzle i Centra, da dodam i da ce sve vezane teme sletjeti sa naslovne strane politickog podforuma do kraja oktobra i da se takozvane BiH vise niko nece ni sjecati.
oakville wrote:
A šta bi ti da oni više urade? Ljudi pozvali da svako radi svoj posao. I to je njihov posao, ništa više. Šta bi trebalo, svo osoblje američke ambasade da radi na organiziranju nekog hapšenja u tom tužilaštvu, dok se bošnjački Fatah i Bakir Junior Trezor bave prodajom FDSa-?
To je vaša zemlja i od Amerike možeš dobiti političku podršku, što je puno, ali neće raditi umjesto balijica. Ako balijice neće da rade, ko ih hebe, Amerika će sebi uvijek pripisati Dejton kao uspjeh, a vi pocrkajte svi skupa unutar Dejtonskog okvira koji može trajati i milion godina. Samo crkavajte na tenane bez pucanja
oakville wrote:
Da bi anestezija dobro funkcionirala i slijetanje na tvrd teren bilo što mekše, bošnjački Fatah SDA kao i njihovo umjereno krilo ŠBB-KBB će naglasiti da je "suverenitet i teritorijalni integritet BIh" zagarantovan a kao dokaz toj tvrdnji će iznijeti wikipedia mape i malo zamahati zastavom koja liči na varta bateriju jedan i pol volt, te će nakon toga okupiranu Tuzlu osloboditi iz ralja srbo-četničkog agresora, a općinu Centar u Sarajevu konačno privesti punom poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma
Last edited by Banksy on 28/09/2016 09:35, edited 1 time in total.
- ze kalanga
#511 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Apsolutni sam protivnik skrnavljenja vjerskih objekata i njihove imovine. Valjda će istražni organi istražiti i pronaći krivca, pomalo čudno da se to desilo u Đilama i još čudnije tu i nema Srba...Danguba wrote:@ze kalange, ovo je tvoja teritorija.
Karakaj
- spreca
#512 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
ma to su oni sto su se na Markalama i Tuzlanskoj kapiji sami bombardovali .....a srbi tudEkarce ne prolazeze kalanga wrote:Apsolutni sam protivnik skrnavljenja vjerskih objekata i njihove imovine. Valjda će istražni organi istražiti i pronaći krivca, pomalo čudno da se to desilo u Đilama i još čudnije tu i nema Srba...Danguba wrote:@ze kalange, ovo je tvoja teritorija.
Karakaj
- BayrakTB
#513 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Al mene fakat zanima šta se nalazi u tim lobanjama kod naših konstitutivnih 30%. Da li oni fakat žive u tim zabludama kao što @spreca reče, da li je to ustvari neki inat i provociranje ili im je mozak ispran do te mjere da vjeruju da smo se sami granatirali, da je srpska nejač bacana u pionirsku ili da je razlog početka rata ubistvo srpskog svata? Pratim i objave na fejsbuk grupi exyu studenti u beču od mladih i školovanih osoba, ljudi koji završavaju diplomski studij, master studije i koji su se snašli u dijaspori i neki dan likuju u vezi referenduma, more ih izlazi i slave kao da je neuzubillahi onaj o otcjepljenju. Ne mogu da zamislim u glavi takav sklop ljudi koji intelektualno ne bi trebali biti nazadni ali vjeruju u neke stvari u koje udaraju na zdrav razum bilo koga. To je za ne povjerovati...
- Alfons Kauders
#514 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Pa to su vec uradili otvaranjem postupka i slanjem poziva.prog321 wrote:Tema treba da se zamandali do septembra 3.
Nije Mile ni racunao na to da ce referendum biti neki uspjeh, vec da ce izazvati kontra-reakciju na racun koje ce dobiti izbore. Ocito nije dobio sve sto je trazio, ali i ovo bi mu moglo biti dosta za pobjedu.
O tome koliko ikog boli kurac kada mu sudi Sud BiH suvisno je i govoriti. Dodik vrlo dobro zna da ga sud nije u stanju osuditi, kao ni ostale politicare. Zapravo vjerovatno ce ga osuditi na par godina, tamo pred sljedece izbore, a onda ce se presuda ponistiti kao i svaka druga - radi namjernih propusta suda i tuzilastva.
- spreca
#515 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
BayrakTB wrote:Al mene fakat zanima šta se nalazi u tim lobanjama kod naših konstitutivnih 30%. Da li oni fakat žive u tim zabludama kao što @spreca reče, da li je to ustvari neki inat i provociranje ili im je mozak ispran do te mjere da vjeruju da smo se sami granatirali, da je srpska nejač bacana u pionirsku ili da je razlog početka rata ubistvo srpskog svata? Pratim i objave na fejsbuk grupi exyu studenti u beču od mladih i školovanih osoba, ljudi koji završavaju diplomski studij, master studije i koji su se snašli u dijaspori i neki dan likuju u vezi referenduma, more ih izlazi i slave kao da je neuzubillahi onaj o otcjepljenju. Ne mogu da zamislim u glavi takav sklop ljudi koji intelektualno ne bi trebali biti nazadni ali vjeruju u neke stvari u koje udaraju na zdrav razum bilo koga. To je za ne povjerovati...
I kad neki kazu ko ce ti ratovati..........ima ih koji ce te prisiliti na to htio ili ne ili ces biti sakupljan u kesu u raznim grobnicama.......nista mi nismo naucili iz proslog rata.....nista manji zlocini se nebi desili u eventualnom buducem ratu nego sto su bili u proslom ukoliko budemo nespremni
- ze kalanga
#516 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Kao što rekoh ovakve stvari su za osudu, sačekajmo da vidimo šta će istraga pokazati. Skrnavljenje vjerskih objekata nije novina na ovim prostorima i samim time sve osim osude je licemjerstvo. Kao što rekoh, čudno je to što nijedan jedini incident se nije dogodio u gradu (hvala Bogu i nije trebao), a događa se u bošnjačkom zaseoku.spreca wrote: ....a srbi tudEkarce ne prolaze
- jao_situacije
#517 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
false flag 100%spreca wrote:ma to su oni sto su se na Markalama i Tuzlanskoj kapiji sami bombardovali .....a srbi tudEkarce ne prolazeze kalanga wrote:Apsolutni sam protivnik skrnavljenja vjerskih objekata i njihove imovine. Valjda će istražni organi istražiti i pronaći krivca, pomalo čudno da se to desilo u Đilama i još čudnije tu i nema Srba...Danguba wrote:@ze kalange, ovo je tvoja teritorija.
Karakaj
da su srbi džamija bi bila zapaljena, minirana i kamen odnesen na deponiju smeća ili bačen u drinu
ovo je obračun paradžemata i džemata, a dresirani lavovi su pisali grafite
-
benjen
#518 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Haman da jedino farmaceuti profitiraju na svemu ovome prodavajuci sve vise lijekova za smirenje,protiv pritiska i depresije a koji sve troje nastaju kao direktna posljedica ovih ne znam kako ih nazvati ,igara politicara..
- spreca
#519 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
pa nisi valjda ocekivo da se desi u srpskom zaseoku?ze kalanga wrote:Kao što rekoh ovakve stvari su za osudu, sačekajmo da vidimo šta će istraga pokazati. Skrnavljenje vjerskih objekata nije novina na ovim prostorima i samim time sve osim osude je licemjerstvo. Kao što rekoh, čudno je to što nijedan jedini incident se nije dogodio u gradu (hvala Bogu i nije trebao), a događa se u bošnjačkom zaseoku.spreca wrote: ....a srbi tudEkarce ne prolaze
- bh.tornjak
#520 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
citajuci upise na ovoj temi sticem utisak da je malo ko od "upisnika" dobacio do zanata....
a drugim slucajevima se otkriva sav jad i bijeda naseg skolstva...
a drugim slucajevima se otkriva sav jad i bijeda naseg skolstva...
- BayrakTB
#521 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ma poučeni sa prethodnih 11 genocida nad Bošnjacima i očekivati je da će se nova agresija, tj. nastavak stare uskoro desiti ako već i nije počela udaranjem na pravosudne institucije i zdrav razum, ali ono što mene, a vjerujem i većinu trezvenih ljudi boli, je to relativiziranje i izjednačavanje agresora i zločinca i pokušavanja na sve načine naći opravdanje za ono što rade ljudi u manjem entitetu i njihovi politički lideri. Onda ide klasično provlačenje sda i bakira kroz usta zato što nije huškao na rat (pa da se zapucalo odmah, bilo bi da nas je on uveo u rat jer je htio bošjnakistan, džamahiriju, teheran i zato što je fundamentalista) ili zašto je ostao ovako pasivan i umjeren i počeo pričati o ekonomskom napretku i razvoju (onda ide ona priča da je isto Aljo rahmetli koji je govorio da neće biti rata, da spavamo mirno i sl.)spreca wrote:BayrakTB wrote:Al mene fakat zanima šta se nalazi u tim lobanjama kod naših konstitutivnih 30%. Da li oni fakat žive u tim zabludama kao što @spreca reče, da li je to ustvari neki inat i provociranje ili im je mozak ispran do te mjere da vjeruju da smo se sami granatirali, da je srpska nejač bacana u pionirsku ili da je razlog početka rata ubistvo srpskog svata? Pratim i objave na fejsbuk grupi exyu studenti u beču od mladih i školovanih osoba, ljudi koji završavaju diplomski studij, master studije i koji su se snašli u dijaspori i neki dan likuju u vezi referenduma, more ih izlazi i slave kao da je neuzubillahi onaj o otcjepljenju. Ne mogu da zamislim u glavi takav sklop ljudi koji intelektualno ne bi trebali biti nazadni ali vjeruju u neke stvari u koje udaraju na zdrav razum bilo koga. To je za ne povjerovati...![]()
I kad neki kazu ko ce ti ratovati..........ima ih koji ce te prisiliti na to htio ili ne ili ces biti sakupljan u kesu u raznim grobnicama.......nista mi nismo naucili iz proslog rata.....nista manji zlocini se nebi desili u eventualnom buducem ratu nego sto su bili u proslom ukoliko budemo nespremni
Razjedinjeni bošnjački korpus koji se još više parča na komadiće, prvenstveno formiranjem takvih mišljenja po cyber mrežama, forumima, do kleveta na kafama u štrosi i svojim čaršijama je ono što uništava nas kao narod. Ko zaboravi historiju zaslužuje da mu se ponovi, pa makar nas istrijebili skroz i zaista uspjeli u ostvarivanju velikosrpske fašističke ideologije. A na dobrom su putu. Ono što im nije pošlo za rukom devedesetih, itekako je pošlo u prvoj i drugoj deceniji 21. stoljeća.
- ze kalanga
#522 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Nije bitno šta sam ja očekivao, istraga će utvrditi ko je krivac. Moje je da osudim i ukažem na nelogičnost. I nadam se da slične stvari neće ponavljati.spreca wrote:pa nisi valjda ocekivo da se desi u srpskom zaseoku?ze kalanga wrote:Kao što rekoh ovakve stvari su za osudu, sačekajmo da vidimo šta će istraga pokazati. Skrnavljenje vjerskih objekata nije novina na ovim prostorima i samim time sve osim osude je licemjerstvo. Kao što rekoh, čudno je to što nijedan jedini incident se nije dogodio u gradu (hvala Bogu i nije trebao), a događa se u bošnjačkom zaseoku.spreca wrote: ....a srbi tudEkarce ne prolaze
- Alfons Kauders
#523 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ne znam zasto te to toliko cudi?BayrakTB wrote:Al mene fakat zanima šta se nalazi u tim lobanjama kod naših konstitutivnih 30%. Da li oni fakat žive u tim zabludama kao što @spreca reče, da li je to ustvari neki inat i provociranje ili im je mozak ispran do te mjere da vjeruju da smo se sami granatirali, da je srpska nejač bacana u pionirsku ili da je razlog početka rata ubistvo srpskog svata? Pratim i objave na fejsbuk grupi exyu studenti u beču od mladih i školovanih osoba, ljudi koji završavaju diplomski studij, master studije i koji su se snašli u dijaspori i neki dan likuju u vezi referenduma, more ih izlazi i slave kao da je neuzubillahi onaj o otcjepljenju. Ne mogu da zamislim u glavi takav sklop ljudi koji intelektualno ne bi trebali biti nazadni ali vjeruju u neke stvari u koje udaraju na zdrav razum bilo koga. To je za ne povjerovati...
I medju nacistima si imao jako obrazovanih i inteligentnih ljudi, kao i medju staljinistima, islamistima, rasistima raznih vrsta, cionistima itd.
- Alfons Kauders
#524 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Nije novina na "tim" prostorima, ali kod nas bi bila, jer se rijetko desava nesto slicno... Dobro, jeste onomad granata razvalila pravoslavnu crkvu, ali jebiga, to nije bilo do nas (mada SPC tvrdi da jesteze kalanga wrote:Kao što rekoh ovakve stvari su za osudu, sačekajmo da vidimo šta će istraga pokazati. Skrnavljenje vjerskih objekata nije novina na ovim prostorima i samim time sve osim osude je licemjerstvo. Kao što rekoh, čudno je to što nijedan jedini incident se nije dogodio u gradu (hvala Bogu i nije trebao), a događa se u bošnjačkom zaseoku.spreca wrote: ....a srbi tudEkarce ne prolaze
Nego, ovo sto pita covjek maloprije... Jel fakat kod vas raja vjeruje u te price? Da smo granatirali sami sebe u Tuzli, Sarajevu itd? Vjerujes li ti, za pocetak?
- ze kalanga
#525 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Pa sad baš da se rijetko dešava i ne baš... ali... to u ovom trenutku nije bitno.Alfons Kauders wrote:
Nije novina na "tim" prostorima, ali kod nas bi bila, jer se rijetko desava nesto slicno... Dobro, jeste onomad granata razvalila pravoslavnu crkvu, ali jebiga, to nije bilo do nas (mada SPC tvrdi da jeste)