Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
@mba

#501 Re: RE: Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by @mba »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote:
Da, siguran sam da su gospari odusevljeni sto je bas Edin kupio nekretninu. Jbt oni ne gotive ostatak Hrvatske a nos misliti kako su sretni zbog Ede "muslimana" :D
Pa niko ne kaze da je iko odusevljen dosljacima. Ali im sigurno lakse padaju Dzekson, Amra i dvoje maksumcadi od ovoga sto gledamo po Ilidzu :D

zemljak vako iskreno,jes ti makeo ikad dalje od makarske,jes vidio sta svijeta ono neku naciju sto malo mucka svojom glavom,bice vama dole jos gore dole!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#502 Re: RE: Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by _BataZiv_0809 »

@mba wrote:
zemljak vako iskreno,jes ti makeo ikad dalje od makarske,jes vidio sta svijeta ono neku naciju sto malo mucka svojom glavom,bice vama dole jos gore dole!
Ma ni u Makarskoj nisam bio, ali pricao mi je jedan sto je gledao na facebooku da je lijepo :)
mango bob

#503 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by mango bob »

Bili su i kinezi u bih pa ih nikako više ne viđam, a prije ih bilo ko kineza :lol:
Vide nema rada ni zarade i polako isparili
animals

#504 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

@mba wrote:jadni ste vi svi kojima smetaju arapski turisti,seljoberi zesci,stavi znate sta je turizam kad niste makeli nigdje dalje od makarske uz pastetu i paradjz...pitam se samo kako bi tek bilo da su ti ljudi trazili pomoc od vas il mozda izbjegli u bosnu...i onda se cudite da ste u takvo stanju uvjek neko kulanje kako se ne moze ne isplati,ako vec nemate prilike da posjetite zemlje kao sto su njemacke austrija svicarska pa da malo vidite kako su ljudi sve preuredili samo da se ti vama "mrski arapi" dobro osjecaju i da dodju opet,imate google pa potrazite....e rane moje i onda se cudite da ste u takvom stanju pa bice vam i gore,jer neznate!
U tim zemljama,su turisti,a ovdje se naseljavaju..
bitna razlika..
sarlo

#505 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by sarlo »

and wrote: ne pametuj . nije problem bio kad se po rs-u prodavalo po 50 duluma za 15000 km.
100 000 srba iz hrvatske kad su došli u bih,naselili se i dobili državljanstvo nije problem?
od arapa direktno nemam nikakve finansijske koristi, a ljudi koji dolaze sa parama su svugdje dobrodošli, a posao za državu je da to kontroliše i uzima pare.
ne bih imao ništa protiv ni da sjedište OPEC-a iz Beča premjeste u Sarajevo :mrgreen:
Samo molim da skinete zastavu sa avatara.
Pod tom zastavom se borilo za Bosnu... Vi se kako kazete borite za novac, sto je legitimno i prirodno, i onda novcanicu na celo.
A OPEC? Hrvatska, Srbi, PC... nisu predmet diskusije.
Na ovoj temi se skupilo dosta polusvijeta. Sa druge strane Fudo iz Bosne sam.
basicm

#506 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by basicm »

Sta imate kome govoriti hoce li staviti zastavu ili ne, i sta poredite odbranu Bosne od cetnika sa arapima, jel to oni kolju i ubijaju?
Malo je reci da kakite, obicni ste ksenifobi samo ne smijete priznati.
Ova odbranjena Bosna treba svaki fening investicije, poklona, potrosnje, zarade od prodaje zemlje u pizdicima i vikojebini, jer smo dotakli dno. Hamalio bingu i konzumu ili arapu za malo para, isto ti je, ali opet bolje hamaliti za nesto nego za nista.

Sent from my iPhone using Tapatalk
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#507 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by _BataZiv_0809 »

Varas se drug. Bingo je Gandi za njih.
broj dva

#508 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by broj dva »

Je li problem sto se :
Prodaje zemlja ?
Prodaje zemlja za jeftine pare ?
Prodaje zemlja za jeftine pare kroz zloupotrebu pravila ?
Prodaje zemlja za jeftine pare arapima kroz zloupotrebu pravila arapima ?

Jer ako je problem sto se prodaje arapima onda je problem do nas i naseg odnosa prema arapima a ne do arapa.
Bi li kukali ovako da prodajemo (na jednak nacin, za jednake pare) francuzima i svedima ?

Cisto da znam na cemu smo, zugamo li na pogane prljave mrske arape ili na zakon koji dopusta prodaju zemlje stranim drzavljanima ?

Ja licno bi uvjek prodao onome ko mi najvise ponudi, pa bio to arap ili bilo ko ali ja sam interesdzija bez principa...
and

#509 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by and »

sarlo wrote:
and wrote: ne pametuj . nije problem bio kad se po rs-u prodavalo po 50 duluma za 15000 km.
100 000 srba iz hrvatske kad su došli u bih,naselili se i dobili državljanstvo nije problem?
od arapa direktno nemam nikakve finansijske koristi, a ljudi koji dolaze sa parama su svugdje dobrodošli, a posao za državu je da to kontroliše i uzima pare.
ne bih imao ništa protiv ni da sjedište OPEC-a iz Beča premjeste u Sarajevo :mrgreen:
Samo molim da skinete zastavu sa avatara.
Pod tom zastavom se borilo za Bosnu... Vi se kako kazete borite za novac, sto je legitimno i prirodno, i onda novcanicu na celo.
A OPEC? Hrvatska, Srbi, PC... nisu predmet diskusije.
Na ovoj temi se skupilo dosta polusvijeta. Sa druge strane Fudo iz Bosne sam.
a bosna treba biti siromašna da bi ti bio sretan?i tvoj dajdža što se borio :sax:
Mohamad Sissoko

#510 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Mohamad Sissoko »

Da se Srbima prodaje zemlja ne bi bio problem kod ovih sto kukaju.
Da opatice hodaju Sarajevom i popovi u hiljadama, kao turisti ne bi se recimo Jasmin iz Tuzle javio da se pozali kako je Sarajevo zavijeno i puno popova.Sutio bi ko pizda al po muslimanima je cool srat.
Bosanski multietnicari su uglavnom multi kulti prema odredjenim nacijama i narodima a prema drugim su izrazeni fasisti al opet valjda oni odredjuju sta je multikultura a sta ne, imaju licencu za to.
and

#511 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by and »

Mohamad Sissoko wrote:Da se Srbima prodaje zemlja ne bi bio problem kod ovih sto kukaju.
Da opatice hodaju Sarajevom i popovi u hiljadama, kao turisti ne bi se recimo Jasmin iz Tuzle javio da se pozali kako je Sarajevo zavijeno i puno popova.Sutio bi ko pizda al po muslimanima je cool srat.
Bosanski multietnicari su uglavnom multi kulti prema odredjenim nacijama i narodima a prema drugim su izrazeni fasisti al opet valjda oni odredjuju sta je multikultura a sta ne, imaju licencu za to.
nikad niko nije rekao da je problem što su bošnjaci ogromnu imovinu prodali u rs-u za smiješne pare, što je po meni pogubnije od ove situacije.
animals

#512 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Ma ionako ce Bosnjaci najebati,nece ni Srbi, niti Hrvati..
samo sto ce graniciti sa Bliskim Istokom, i nista vise..
@mba

#513 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by @mba »

animals wrote:
@mba wrote:jadni ste vi svi kojima smetaju arapski turisti,seljoberi zesci,stavi znate sta je turizam kad niste makeli nigdje dalje od makarske uz pastetu i paradjz...pitam se samo kako bi tek bilo da su ti ljudi trazili pomoc od vas il mozda izbjegli u bosnu...i onda se cudite da ste u takvo stanju uvjek neko kulanje kako se ne moze ne isplati,ako vec nemate prilike da posjetite zemlje kao sto su njemacke austrija svicarska pa da malo vidite kako su ljudi sve preuredili samo da se ti vama "mrski arapi" dobro osjecaju i da dodju opet,imate google pa potrazite....e rane moje i onda se cudite da ste u takvom stanju pa bice vam i gore,jer neznate!
bitna razlika..

naseljavaju se oni svugdje jer imaju pare da kupe gdje hoce, kako po svicarskoj tako i austriji i njemackoj!

e moj narode nije ni cudo da je drzava u takvom stanju, jer ste vi koji dole zivite ta drzava vi ste slika te drzave!
animals

#514 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

@mba wrote:
animals wrote:
bitna razlika..

naseljavaju se oni svugdje jer imaju pare da kupe gdje hoce, kako po svicarskoj tako i austriji i njemackoj!

e moj narode nije ni cudo da je drzava u takvom stanju, jer ste vi koji dole zivite ta drzava vi ste slika te drzave!
Naseljavaju se izbjeglice ili azilanti..
iz svi krajeva svijeta..
u Sarajevu samo Arapi, nije li to malo cudno,ili
samo islamofobija..
and

#515 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by and »

animals wrote:
bitna razlika..
kako se naseljavaju?
ti koji kupuju i prave kuće budu par mjeseci ovdje i odlaze.
kao i holanđani i englezi koji kupuju kuće po jadranu ili englezi koji su pokupovali stanove u centru zagreba,samo ih oni izdaju
@mba

#516 Re: RE: Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by @mba »

_BataZiv_0809 wrote:
@mba wrote:
Ma ni u Makarskoj nisam bio, ali pricao mi je jedan sto je gledao na facebooku da je lijepo :)

dobar si barem priznas :thumbup:

stvar je u tome da bosna od tih "vama mrskih arapa" samo moze profitirati,ali niste vi u stanju dole da prepoznate taj potencijal,uvjek kukate na politicare te vaki te naki,nista vi niste bolji jer vi ste ogledalo te drzave...rane moje da samo vidite kako ih svicarci docekuju po zenevi,luzernu,cirihu njemci po minhenu,austrijanci, svugdje po zapadu dobro dosli samo srbalijama smetaju,pa covjece nemate 300km u dzepu i vi ste toliko oholi i dizete svoj glas protiv turista koji za jedan dan trose vase mjesecne plate dole, pa jestel vi ikako normalni jeli vi ista kontate u opste????

stavrno ne mogu da vjerujem, sve ko neki studenti svi studiraju, sve neki pravnici kao visoko obrazovani, smijete se turcima jer hoce farme koza da prave po bosni, pa za vas nista drugo i nije!!!'

koji krkanluk i zaostalost, prosto za ne povjerovati!

ovo vam pisem onako dijasporski, nedaj boze da su dosli traziti pomoc od vas!
PM72

#517 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by PM72 »

Ja mogu samo da primjetim da su im djeca jako neodgojena i bezobrazna.Meni lično ne smetaju ali ne volim kad vidim one skroz pokrivene,ko da ulicom idu kese za smetlje....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#518 Re: RE: Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by _BataZiv_0809 »

@mba wrote:
dobar si barem priznas :thumbup:

stvar je u tome da bosna od tih "vama mrskih arapa" samo moze profitirati,ali niste vi u stanju dole da prepoznate taj potencijal,uvjek kukate na politicare te vaki te naki,nista vi niste bolji jer vi ste ogledalo te drzave...rane moje da samo vidite kako ih svicarci docekuju po zenevi,luzernu,cirihu njemci po minhenu,austrijanci, svugdje po zapadu dobro dosli samo srbalijama smetaju,pa covjece nemate 300km u dzepu i vi ste toliko oholi i dizete svoj glas protiv turista koji za jedan dan trose vase mjesecne plate dole, pa jestel vi ikako normalni jeli vi ista kontate u opste????

stavrno ne mogu da vjerujem, sve ko neki studenti svi studiraju, sve neki pravnici kao visoko obrazovani, smijete se turcima jer hoce farme koza da prave po bosni, pa za vas nista drugo i nije!!!'

koji krkanluk i zaostalost, prosto za ne povjerovati!

ovo vam pisem onako dijasporski, nedaj boze da su dosli traziti pomoc od vas!
Jebiga bruda sta da ti kazem, ne kontamo, samo smo za koza, krkani smo i zaostali i ne zelimo nikome pomoci. Najbolje je pustit nas da crknemo. Pomozi sirotu na svoju sramotu sto se kaze.
crazy_diamond

#519 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by crazy_diamond »

and wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Da se Srbima prodaje zemlja ne bi bio problem kod ovih sto kukaju.
nikad niko nije rekao da je problem što su bošnjaci ogromnu imovinu prodali u rs-u za smiješne pare, što je po meni pogubnije od ove situacije.
Ma nista nije toliko pogubno druze,precjenjuje se zemlja i grunt, nije to faktor toliki koliko se o njemu prica, bitni su ljudi, kako su orgazivani,koliko smo sposobni ko pojedinci i zajednica,vlasnistvo nad zemljom vise manje,et npr u genocidnom isprdku rs bosnjaci imaju dosta zemlje, neki prodaju,neki ne, i isto ti ga dodje skoro, bitno je nema ljudi, a zemlja ko zemlja, nit se moze sama obradjivati,ako se ne obradjuje onda zarasta,niti grunt moze glasati,niti se braniti ako zatreba, niti koji qrac,

Zemlje bosanske ima dovoljno za sve, ako cemo gledati i nacionalna zrnca i tamo gdje zive bosnjaci na tom precentu teritorije ima zemlje neobradjene i nekorisne koliko ti bog hoce, nesto malo je zemlje koja je zaista vrijedna i koju niko i ne prodaje arapima, da bi zemlja bila vrijedna mora to biti kakva takva ravnica,da je u velikom komadu, da ima ko da je obradjuje i da taj neko ima para dobrih za uloziti,jer i u zemlju i poljoprivredu treba treba uloziti dosta para da b n kraju nesto zaradio,i opet gledati u nebo da bude dobro vrijeme,i gledat u jadnu administraciju hocel biti podsticaj, jedino u tom slucaju zemlja je vrijedna,ako i jedan od ovih faktora nemas propo si manje vise,valja dakle imati puno zemlje,para za mehanizaciju,sjemena,pesticide,raditi ko konj,sve naveliko moras proizvoditi,rijetko se kome sve poklopi, i na kraju opet plasman ko najveci problem, davati sve to do dzaba

Druga opcija kad je zemlja vrijedna je da je plodna,al da si i ti na selu ili blizu zemlje te, pa ono na malo raduckati i privrijediti nesto krompira,sljive za rakijicu i tako neke stvari,ako imas zemljice i volje da raduckas moze biti neke koristi, male ali lijepe, dosta je ljudi koji na taj nacin sebi malo popravljaju standard i uglavnom ni oni ne prodaju te parcele

U ostalim slucajevima kkoji ima veliki broj, npr ljudi koji imaju zemlje,al nece ili ne mogu da je obradjuju bilo kako, npr zivis u gradu,preci ti u grad dosli iz nekog sela ko i vecini raje po gradu,tamo u tim selima ti je zemlja,al skuplje ispane gorivo do tamo nego sto imas koristi,onda bosna je brdovita podosta, zemlja neupotrebljiva je tu za nesto ozbiljnije, neko ce i uspjeti recimo s heljdom,malinama isl, al mali je to broj ljudi, principu odlicno je ako se to ima kome prodati, ovo arapi sto kupuju je neupotrebljivo skoro za bilo sta, i jest samo za vikendica jer imas samo eto lijep pogled, to sto ce imati oni takvih parcela gruntovno nista ne znaci bitno,jer ko sto mogu bitno uticati bosnjaci i hrvati recimo posavski na stvari u rs zato sto imaju grunt, tako ce i arapi moci na nas i to sa pedeset put manje grunta ne znam koliko da kupuju

Pretjeruj se sa strahovima i nekim sta ja znam ponosu, ostavstine od nasih starijih koji su nas ucili da je zemlja svetinja, nekad i jest bila, vec odavno nije, moramo shvatiti da zivimo u poodmaklom globalistickom kapitalizmu a ne feudalizmu kad su zemlja i posjed bili glavni, sad se drug stvari vise pikaju i mi moramo se u svemu tome snalaziti i opstajati

Arapski kapital ako se ne iskoristi i ako odbijemo ljude svojom arogancijom, tacno smo onda samo za koza
Sanjarko

#520 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

PM72 wrote:Ja mogu samo da primjetim da su im djeca jako neodgojena i bezobrazna.Meni lično ne smetaju ali ne volim kad vidim one skroz pokrivene,ko da ulicom idu kese za smetlje....
Nasa su zlatna.
I mi smo zlatni.

:oops: :lol:

Ono ne bodu se scim god stignu itd. :-)
Ma zlatni i mi i djeca nam.
Sanjarko

#521 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

mango bob wrote:Bili su i kinezi u bih pa ih nikako više ne viđam, a prije ih bilo ko kineza :lol:
Vide nema rada ni zarade i polako isparili
Ima ih.
Samo ih ti ne vidzas.
Ja malo, malo ih vidim, cak su se i orodili sa nama.
Jedna se udala za naseg iz mog grada, sad su valjda u Kini.

Vole se zajebavat neki ko i mi.
Skoro isto ko i mi.

Moja stara isprica o jednoj Kineskinji kak se zeza.
Maka gledanje, gledanje maka. (Marka) :mrgreen:
Sanjarko

#522 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

basicm wrote: ali opet bolje hamaliti za nesto nego za nista.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sto jest, jest.
Samo bi ja jos nest dodao.
rajv0sa

#523 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by rajv0sa »

ma najjaci si bruda, jel to danasnji clanak sa saffa insipiracija :mrgreen:
babanovac

#525 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by babanovac »

The Jewish National Fund (Hebrew: קרן קימת לישראל, Keren Kayemet LeYisrael) (abbreviated as JNF, and sometimes KKL) was founded in 1901 to buy and develop land in Ottoman Palestine (later British Mandate for Palestine, and subsequently Israel and the Palestinian territories) for Jewish settlement.[1] The JNF is a non-profit organization.[2][3] By 2007, it owned 13% of the total land in Israel.[4] Since its inception, the JNF says it has planted over 240 million trees in Israel. It has also built 180 dams and reservoirs, developed 250,000 acres (1,000 km2) of land and established more than 1,000 parks.[5]

In 2002, the JNF was awarded the Israel Prize for lifetime achievement and special contribution to
The JNF was founded at the Fifth Zionist Congress in Basel in 1901 with Theodor Herzl's support based on the proposal of a German Jewish mathematician, Zvi Hermann Schapira.[8] Early land purchases were completed in Judea and the Lower Galilee. In 1909, the JNF played a central role in the founding of Tel Aviv. The establishment of the “Olive Tree Fund” marked the beginning of Diaspora support of afforestation efforts. The Blue Box (known in Yiddish as a pushke) has been part of the JNF since its inception, symbolizing the partnership between Israel and the Diaspora. In the period between the two world wars, about one million of these blue and white tin collection boxes could be found in Jewish homes throughout the world.[9] From 1902 until the late 1940s, the JNF sold JNF stamps to raise money. For a brief period in May 1948, JNF stamps were used as postage stamps during the transition from Palestine to Israel.[10]

The first parcel of land, 200 dunams (0.20 km2) east of Hadera, was received as a gift from the Russian Zionist leader Isaac Leib Goldberg of Vilnius, in 1903. It became an olive grove.[11] In 1904 and 1905, the JNF purchased land plots near the Sea of Galilee and at Ben Shemen. In 1921, JNF land holdings reached 25,000 acres (100 km²), rising to 50,000 acres (200 km²) by 1927. At the end of 1935, JNF held 89,500 acres (362 km²) of land housing 108 Jewish communities.[12] In 1939, 10% of the Jewish population of the British Mandate of Palestine lived on JNF land. JNF holdings by the end of the British Mandate period amounted to 936 km².[13] By 1948, the JNF owned 54% of the land held by Jews in the region,[14] or a bit less than 4% of the land in what was then known as the British Madate of Palestine.[15] By the eve of statehood, the JNF had acquired a total of 936,000 dunums of land; another 800,000 dunums had been acquired by other Jewish organizations or individuals.[16] Most of the JNF's activities during the Mandatory period were closely associated with Yossef Weitz, the head of its settlement department.

From the beginning, JNF's policy was to lease land long-term rather than sell it. In its charter, the JNF states: "Since the first land purchase in Eretz Israel in the early 1900s for and on behalf of the Jewish People, JNF has served as the Jewish People's trustee of the land, initiating and charting development work to enable Jewish settlement from the border in the north to the edge of the desert and Arava in the south."[citation needed]

After Israel's establishment in 1948, the government began to sell absentee lands to the JNF. On January 27, 1949, 1,000 km² of land (from a total of about 3,500 km²) was sold to the JNF for the price of I£11 million. Another 1,000 km² of land was sold to the JNF in October 1950. Over the years questions about the legitimacy of these transactions have been raised but Israeli legislation has generally supported the JNF's land claims.[17][18][19]

In 1953, the JNF was dissolved and re-organized as an Israeli company under the name Keren Kayemet LeYisrael (JNF-KKL). In 1960, administration of the land held by the JNF-KKL, apart from forested areas, was transferred to a newly formed government agency, the Israel Land Administration (ILA). The ILA was then responsible for managing some 93% of the land of Israel.[20] All the land managed by the ILA was defined as Israeli lands; it included both land owned by the government (about 80%) and land owned by the JNF-KKL (about 13%).[21] The JNF-KKL received the right to nominate 10 of the 22 directors of the ILA, lending it significant leverage within that state body.

After concentrating on the centre and northern part of the young state, the JNF-KKL started supporting Jewish settlements around the Negev border from around 1965. After the Six-Day War in 1967, the JNF-KKL started work in the newly occupied Palestinian territories as well.[better source needed][22]

https://youtu.be/8Ix1QW9-GV8

Najintersantniji dio je da i nakon osnivanja Izraela, JNF kupuje "negruntovanu" zemlju. Zasto, ako je grunt nebitan? Zasto nakon osnivanja Izraela, kupuje zemlju koja je u Izraelu?
Locked