Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#501 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by hrasno38 »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zlocin-o ... ook+status

i kao sto sam naopisao jucer da kada se zrtve bivseg rata podjele na broj dana u godini upravo negdje ispadne ovaj broj da je dnevno ubijeno ljudi, djece itd. Zasto danas moze muzika da tresti??? Zato sto je ovo oko jebenog Granda samo cista demagogija SDA i SBB pred izbore i konstantno odredjivanje zivota ostatka BiH spram Srebrenice ne uzimajuci u obzir i ostale zrtve rata. Sta cemo sa Tomasicom......te majke sute i nigdje ih nema u javnosti!
Cherry-Cherry

#502 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Cherry-Cherry »

Najbolje da nam uvedu, da svaki dan bude dan žalosti, pa onda da svi lijepo legnemo i umremo.
Nadzorna_ploca

#503 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Nadzorna_ploca »

Jasno mi je da se na forumu diskutuje i o ovoj temi, ali očito nije nam jasna perfidna predizborna i politička igra pa kao nudimo neka nova rješenja za ovu situaciju. Srebrenica im je politicki najjača opcija, sta se tu ima pricati osim da je bolesno.
1946--1987

#504 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by 1946--1987 »

http://www.sarajevobeerfestival.com/

kad ste vec zaredali, zasto ovo ne smeta ?
14.7
mislim boli me kurac za zvezde granda ili za bilo kakve koncerte te vrste, ne gledam ih, ali je malo licemjerno.
smetaju zvezde granda 15tog a ne smeta zooster ili prljavo kazaliste 14tog :-) :-) :-)
spreca

#505 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by spreca »

1946--1987 wrote:http://www.sarajevobeerfestival.com/

kad ste vec zaredali, zasto ovo ne smeta ?
14.7
mislim boli me kurac za zvezde granda ili za bilo kakve koncerte te vrste, ne gledam ih, ali je malo licemjerno.
smetaju zvezde granda 15tog a ne smeta zooster ili prljavo kazaliste 14tog :-) :-) :-)
:thumbup:
nama je pocelo sve da smeta kao slabu kurcu dlake.....nemogu da shvatim one koji bi da namecu koju muziku trebamo svi da slusamo...jer to sto oni slusaju to je modern....jebe mi se sta ko misli.... ja i ovo volim i slusam :-D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#506 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by pici »

i samo jedan musliman u ziriju... mislim stvaaaarnooo doKlen :roll:
spreca

#507 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by spreca »

pici wrote:i samo jedan musliman u ziriju... mislim stvaaaarnooo doKlen :roll:
1/2 muslimana :lol: :lol: :lol:
soccerfan88

#508 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by soccerfan88 »

Eh ljudi moji da su nama Zvezde Granda najveci problem u zivotu i drzavi, nemozete ni zamisliti kako savrsene zivote bi imali. Htjeo to neko priznati ili ne, ZG su taman slika i prilika naseg drustva. Ni manje ni vise. Satorski pjevaci, satorske pjevaljke, pojavi se po koji kulturan i pristojan al za to narod ne glasa nego svako ko imalo zalici na Sabana ce pobjediti jer toboze pjeva ko kralj muzike jedan i jedini. I tako iz sezone u sezone. Ako pobjedi neko drugi odma drvljem i kamenjem gadaju da nije zasluzeno jer je trebo pobjedit onaj mali sto pjeva ko Saban. Ipak su Sabanove pjesme najteze i najzahtjevnije za pjevati i to mogu samo od Boga odabrani. (svi veliki muzicari se u grobovima prevrcu od cuda)
Dalje, ono sto je jos bolnije je to sto je Srebrenica sada samo komercijala. Eto bas fin i suncan dan koji se iskoristi da se baci neki patetican selfie, jos ako si dovoljno pametan da izmozgas neki patetican status da postavis na FB, Instagram, Twiter bravo za tebe. Ako nisi-ima Google majka znanja. Ubio me Bog ako 30 % ljudi koji postavljaju silne statuse, selfije bas na taj dan znaju uopste zasto to rade i sta je poenta svega toga. Al nek se bacio selfie i nek su se ukljucile mozdane vijuge, a koga uopste zanima zasto majka i dalje place za djetetom kome ni kosti nije nasla? Zasto druga place za svoje sedmero, osmero, desetero djece? To nikoga briga nije niti ko razmislja o tome. Prvi politicari ne razmisljaju jer vec godinama na racun te iste Srebrenice i preko mrtvih tijela skupljaju jeftine poene za predizborne kampanje i izbore. Da nije smijesno, oglo bi se fino i zaplakati.
I za kraj, suditi i osudivati nekoga jer slusa odredeni stil/vrstu muzike je glupo i primitivno. Sto ljudi, sto cudi. Kome se ZG ne svida, neka sebi nade sta mu se svida i neka ode na taj event. A nazivati ljude seljacima i budalama sto prate takve emisije je glupo. Neka slusa svako sta hoce, sto mu dusi drago. Ja slusam apsolutno sve i lijepo mi je. I folk, i zabavnjake, rok, pop. sevdah. Sve. Jer u svakom zitu ima kukolja i u svakoj vrsti muzike ima kvalitet i nekvalitet. I bravo Konakovicu sto si smirio rane Svrakicu bar 2 dana. Nazalost 15og ce imati priliku da vidi kako izgleda jedno takmicenje i imati priliku da cuje sve ono sto njegov vrli ziri nije smatrao dovoljno dobrim pa ga je poslao trbuhom za kruhom u BG. Ali kvalitet se prepozna kad tad. I
I da za kraj, nije nama Sasa kriv sto su ZG ovoliko popularne nit je kriv sto nasa omladina ide u BG da se takmici. Krivi smo mi i nasa nesposobnost. Kad im vec mi nemozemo obezbjediti takmicenje da pokazu to sto znaju neka ide gdje ce imati priliku za to. A sve ovo sto ja napisah, Balasevic rece u par strofa:

To nisu krivci primitivci
sto su pokupili mast
korov nikne digod stigne,
ma svaka njima cast

Krivi smo mi

Otkud svi ti paraziti
sto su nam zagustili
nemoj stari moj,
krivi smo mi
sto smo ih pustili .....

Lijep pozdrav svima.
Nepass

#509 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Nepass »

Prati li se veceras finale u zmjevom gnijezdu? Hoce li se uz pivu ispratiti?
Ripicipi

#510 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Ripicipi »

Cherry-Cherry wrote:Najbolje da nam uvedu, da svaki dan bude dan žalosti, pa onda da svi lijepo legnemo i umremo.
:thumbup:
Hakiz

#511 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Hakiz »

Cherry-Cherry wrote:Najbolje da nam uvedu, da svaki dan bude dan žalosti, pa onda da svi lijepo legnemo i umremo.
Da.

Ovo šta se dešava oko Srebrenice je pravi primjer kako se naplaćuju patnja i nesreća.
palestinka

#512 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by palestinka »

Ako su Zvezde Granda zakazane 13. jula, a to nije odgovarajući termin, onda je problem u tome što taj neko odobrio koncert 13.jula. A s kim on, ustvari, treba dogovoriti i raspraviti da li je 13.juli odgovarajući datum, odnosno koji datum je odgovarajući. I zašto je 15. juli u redu, a zašto 13. nije u redu ako tada nije Dan žalosti? Dan žalosti je 11.jula, zvanično proglašen jedan dan. Koliko dana se protežu neformalni dani žalosti? Po ovoj formuli, 11. juli + 3 dana = 15. juli. Samo naglas razmišljam i pitam i vas, po kojoj logici je 15. juli u redu, a 13. nije? I ako je ta logika jasna, kako to organizatoru nije palo na pamet.
Da se razumijemo, 11. juli, Dan tužan, pretužan, nema, ne bi smjela muha da se čuje. Nema se šta reći.
Zvezde Granda, niti pratim niti volim, niti kome branim da sluša i voli, a šta je bilo nekad, a kako je danas, zamarujuće je raspravljati i besmisleno. Što se mene tiče, voljela bih drugačiji koncert, ali ne pričamo o muzičkim ukusima nego je riječ o principu. Mogao je 13. jula biti zakazan i neki drugi koncert, neka druga manifestacija. Kako bi opet organizatori znali da su pogriješili?
Cherry-Cherry

#513 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Cherry-Cherry »

A najgore je što će ublehaška SDA na račun ovoga dobiti poene.
zavezata-vreca

#514 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by zavezata-vreca »

Noc uoci dana zalosti u Evropi ... U Parizu se desava finale EPa ... Bez ikakvog stida i srama organizator je dozvolio muzicku tacku agresora d.gete ... Dok se u srcu evrope tuguje u francuskoj se slavi ... U istoj francuskoj koja nije sprijecila agresiju a mogla je ... Da kurva evropa ima imalo srama odgodila bi finale EPa za 15.jul kada vise nije tugovanje ... Evropa kurva jos jednom pala na ispitu. Fuj
Država

#515 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Država »

zeina wrote:
Država wrote:
L u c i f e r wrote:

ama ljudi pomirite se sa tim da nemaju svi isti muzički ukus ko vi jbm ga :roll:
To uopšte nema nikakve veze sa muzičkim ukusom. Tu se radi o inteligenciji konzumenata...

:sax:
Nek su Sex Pistolsi mjera inteligencije :-)

De gustibus non est disputandum, nema to nikakve veze sa inteligencijom
Upoređivati Sex Pistolse i Zvezde Granda je kao da Teslu uporediš sa Hanom Hadžiavdagić.

Čuj nema veze sa inteligencijom...

:run:
zavezata-vreca

#516 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by zavezata-vreca »

Po tom je onda neko ko slusa springstina ili bluz muziku seljacina i neinteligentan
Roccohljup

#517 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Roccohljup »

zavezata-vreca wrote:
Roccohljup wrote:za mene su te zvezde i sl. uzas i zatupljivanje, al o ukusima ne vrijedi rasrpavljati. Ko voli nek izvoli.
Sto onda raspravljas?
Boze sacuvaj, samo rekao svoje mišljenje.
¤ jelena ¤

#518 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by ¤ jelena ¤ »

Cherry-Cherry wrote:A najgore je što će ublehaška SDA na račun ovoga dobiti poene.
A taj mali iz BiH što učestvuje se pozdravit s pobjedom.
Thorgerson

#519 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Thorgerson »

Beer fest - 14, 15, 16. juli 2016.

Image
SJAJNI MOMCI @ BKC 16.07

Moze li mi neko pojasniti razliku izmedju 13. jula i 14. jula ili 16. jula.

Ako ista mrzim to je nase preseravanje. Jer ce prosjecni bosnjo srat sto su finale ZG 13-og. Pa ce onda otici sutra na beer fest olesit se ko letva.

I sto je najsmjesnije, u tim ZG 50% takmicara je iz BiH. To je najzalosnije u svemu. A ne to sto ce finale biti u Sarajevu, i sto ce biti 13. jula. Dakle, mi nemamo ni svoj taj posrani show.

Trebala se podrska dati Hayatu, pa kakvo god sranje da im je onaj njihov show. Nas je. Domaci. Al jok, popljuj nase i eto vam sad.
Dr. Kuca

#520 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Dr. Kuca »

Nista novo u Sa, jos jedna u nizu papanijada na koje bosnje klicaju i bacaju pare.
BlueBlood

#521 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by BlueBlood »

Drvenija87 wrote:
basicm wrote:Samo neka sviraju, a komercijalizacija Srebrenice mi je na vrh glave. Trebalo bi citav juli kukati da bi camil sadik i emir bili zadovoljni.
Nikad vi drzave necete imati cim su vam preci Grand i Parovi od bosnjackih zrtava.
Osudjeni ste na propast i nejedinstvo!
Velikosrbima cinite veliku uslugu.
:thumbup: :(
incognito071

#522 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by incognito071 »

Dok je levata bice i rolata :oops:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#523 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by -LIBERO- »

Banned user for reason “zbog civilizacijskog pijeta prema kontekstu iz kojeg si izvukao tu fotku...najblaze receno neprimjereno.” -14 dana-
» BlueBlood
piupiu

#524 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by piupiu »

Hajde da danas ipak ne raspravljamo o komercijalnim sadržajima koje prate komemoraciju u Srebrenici, sačuvaćemo tu raspravu za neku drugu - posebnu - temu, kad prodje Dan žalosti. O ovakvim stvarima treba razmišljati unaprijed, i, ipak, ne danas. Postovi su premješteni u zasebnu temu u arhivu.
Pismonosa

#525 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.

Post by Pismonosa »

Sarajmen wrote:Tema ima jasan naslov, iako je u međuvremenu njen vremenski okvir korigovan, odnosno netačan da će se finale ZG održati 13. jula u Sarajevu. Prolongiranje datuma održavanja sa 13. na 15. juli je stvar postignutog kompromisa između lica koje pojednostavljeno možemo nazvati ''domaćin i gost''. Postignutim kompromisom se najavljeno finale ZG može održati u gradu Sarajevu kako je to i zamišljeno i do tada bi tema u suštini trebala da bude namjenski prostor za članove-ce foruma koje ovaj događaj takmičenja talenata amatera zanima iz bilo kojeg razloga.

Po meni bi to tako trebalo da bude, uz svo uvažavanje različitosti drugih i drugačijih muzičkih ukusa forumaša-ca, jer mjesta pod suncem je uvijek bilo za sve. Ako je već postignut kompromis oko tajminga održavanja , nije korektno da i mi ne ispoštujemo taj dogovor i namjenski prostor na forumu prepustimo onim koje zanima najavljeno finale ZG-a.

U suprotnom možemo temu dovesti u stanje zagađenosti , raznim pristupima kojim je naše društvo inficirano preko politizacije, manipulacije, licemjerstva, nedosljednosti, suprostavljenosti različitih interesnih grupa il' pojedinaca, ukusa i svjetonazora ... bla blabla.

Eto, ne znam za druge kakav će stav ubuduće na temi da zauzmu, smisao mog komentara je bila da na svoj način apelujem na tolerantan odnos ka drugom i drugačijem i na ovoj temi. Diskriminacija il' uvrede će svakako biti predmet pažnje moderacije, naročito onih učesnika na temi čiji komentari budu prijavljeni.

Neka svako svoje misli usmjeri gdje želi, pa i ukoliko ima potrebu da ih sa drugim podijeli u vidu mišljenja, nek' to bude na adekvatnom forumskom prostoru .
:thumbup: Aferim za napisano!
Locked