Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post Reply
cadburry

#501 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by cadburry »

muha_sa wrote:
cadburry wrote:
Bili ilegalni, počinili zločine. Ne znam šta je tu nejasno.
Meni je sve jasno.
Nemoj ih nazivat vojskom posto su tada bili paravojska i teroristi u sluzbi agresora.
Na jednoj strani oni na drugoj branioci a kasnije armija medjunarodno priznate Bosne i Hercegovine
Jel tebi sad jasno :?
Nazovi ti kako hoćeš to, ali je Vijećnicu zapalila vojna formacija koja se zvala Vojska Republike Srpske, u potpunosti ilegalna u tom trenutku, kasnije legalizirana u Dejtonu, vjerovatno po naredbi političkog vrha Republike Srpske, također tada ilegalne tvorevine, kasnije legalizirane u Dejtonu. Sve drugo je relativizacija i umanjivanje zločina.
dječak sa šibicama

#502 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by dječak sa šibicama »

Krucijalan problem u Sarajevu, ploca na Vijecnici i sta na njoj pise.
cadburry

#503 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by cadburry »

Maraschino wrote:
cadburry wrote: :-) :-) :-)

Ništa, treba onda osloboditi odgovornosti Vojsku RS-a za genocid u Srebrenici jer su to danas "golobradi momci" u OSBiH. Nije kriva Republika Srpska, nije kriva SRJ, krivi su neki random zločinci i hajduci srpske nacionalnosti, zapili se malo i jbg, omaklo im se. Svakakvog idiotizma na ovom forumu za pročitati.

Ne treba nam Milorad Dodik da negira i relativizira zločine, imamo mi nas.
Ove epitete ostavi za kucu posto iz nje iznosis a nije fino.

Svaki sistem ima svoje pojedince imenom i prezimenom. Kada se od njih podje dolazi se do naredbodavaca u sistemu.

Okani se ovoga jer ti ne ide i prestani da vrijedjas.
Ratne zločine svoditi isključivo na individualnu odgovornost je upravo cilj fašističke politike, koja je manje-više konstanta vlasti u Republici Srpskoj. Svaki učesnik tog sistema treba snositi individualnu odgovornost, ali je odgovornost mnogo veća ako su ti pojedinci te zločine radili organizovano kao dio sistema. Radovan Karadžić je osuđen za niz zločina, ali odgovornost za zločine nije samo na njemu kao pojedincu, već na instituciji koja se zove "Predsjednik Republike Srpske".
mO k3

#504 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by mO k3 »

Connaisseur Karlin wrote:U mejduvremen u RS !

Image

Brcko D.:

Image
brcko je distrikt u bih....
ultrajvosa 1987

#505 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by ultrajvosa 1987 »

Treba nesto napisati da se komsije ne naljute. Komsija je ipak najpreci. Nama treba jos jedan rat, da se malo medjusobno procistimo..... Jesu li Vijecnicu zapalili Srbi ? Jesu .

Da se pitam :

1. Srbi
2. Pripadnici srpskog naroda
3. Srpski zlocinci

Pa nek' izaberu sta im najmanje smete, posto ih se evidentno pita.

Al' sto u Djekni kazu:

"No ne pitas se".
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#506 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Chmoljo »

insomnia78 wrote:Najbolje da napisete kako su uzrok pozara neispravne imstalacije. Bezveze da se komaije naljute. Nece vise navijati za DzekA u Bl a mogu vam i vodu zavrnuti
pretjeruješ Francuz.

ja sam mišljenja da, recimo, sve ono što se dešavalo, zatiranje jedne kulture i svega što podsjeća na nju genocidom i urbicidom, ne može biti individualna odgovornost. i ne može biti neka nedefinisana masa koja nema glavu i rep.

genocid je SISTEMATSKO djelo koje podrazumijeva, logično jelte, sistem.

kvalifikacija "srpski zločinci" podsjeća na skupinu hajduka koji su se skupili da žare i pale. neka masa od koje ne možeš tražiti odgovornost.

po meni, treba udariti institucije koje su napravile genocid i koje i dan danas rade na rastakanju države. VRS, policija RS, sam RS.

mislim da je taj pristup pametniji, pravedniji, više odgovara historijskim faktima i više će boliti dušmane ove zemlje.

i bio bi odličan ritern koji bi se i Đoković namučio da vrati.

zato pokušajte hladne glave razmisliti o ovoj tematici, i da ne letite pred rudu i mislite da se to radi da se prešuti ono što se desilo. ne nasjedajte ba na klošarsku priču dezertera...
insomnia78

#507 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by insomnia78 »

Dobro. Realno nije ni ta van pameti
ciza_bliza

#508 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by ciza_bliza »

Kako mi one Zelene beretke idu na neku stvar
insomnia78

#509 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by insomnia78 »

Chmoljo wrote:
insomnia78 wrote:Najbolje da napisete kako su uzrok pozara neispravne imstalacije. Bezveze da se komaije naljute. Nece vise navijati za DzekA u Bl a mogu vam i vodu zavrnuti
pretjeruješ Francuz.

ja sam mišljenja da, recimo, sve ono što se dešavalo, zatiranje jedne kulture i svega što podsjeća na nju genocidom i urbicidom, ne može biti individualna odgovornost. i ne može biti neka nedefinisana masa koja nema glavu i rep.

genocid je SISTEMATSKO djelo koje podrazumijeva, logično jelte, sistem.

kvalifikacija "srpski zločinci" podsjeća na skupinu hajduka koji su se skupili da žare i pale. neka masa od koje ne možeš tražiti odgovornost.

po meni, treba udariti institucije koje su napravile genocid i koje i dan danas rade na rastakanju države. VRS, policija RS, sam RS.

mislim da je taj pristup pametniji, pravedniji, više odgovara historijskim faktima i više će boliti dušmane ove zemlje.

i bio bi odličan ritern koji bi se i Đoković namučio da vrati.

zato pokušajte hladne glave razmisliti o ovoj tematici, i da ne letite pred rudu i mislite da se to radi da se prešuti ono što se desilo. ne nasjedajte ba na klošarsku priču dezertera...
Ima smisla
hAZNADAR

#510 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by hAZNADAR »

A zar nebi bilo najbolje da samo stoji ZLOCINCI?

Mislim - car je go.

Isto ko da se ne zna koje nacionalnosti ili politike su bili ti zlocinci pa sad mora to pisati na tabli. lli nas strah od zaborava toga pa mora stajati preciznije za info buducim generacijama.
Matzan

#511 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Matzan »

Trebalo bi kakav biznis za izradu ploča sa nazivima ulica, škola, dvorana i sl. pokrenuti.
Chmoljo

#512 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Chmoljo »

hAZNADAR wrote:A zar nebi bilo najbolje da samo stoji ZLOCINCI?

Mislim - car je go.

Isto ko da se ne zna koje nacionalnosti ili politike su bili ti zlocinci pa sad mora to pisati na tabli. lli nas strah od zaborava toga pa mora stajati preciznije za info buducim generacijama.
ne treba ostavljati nikome na slobodnu volju da tumači historijske fakte.

da ne govorim koliko je to tek podilaženje zločincima.
hAZNADAR

#513 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by hAZNADAR »

Chmoljo wrote:
hAZNADAR wrote:A zar nebi bilo najbolje da samo stoji ZLOCINCI?

Mislim - car je go.

ne treba ostavljati nikome na slobodnu volju da tumači historijske fakte.

da ne govorim koliko je to tek podilaženje zločincima.
I sam kazes da se radi o historijskoj fakti. Mislim koga to informisemo plocom na vijecnici - turiste iz Beograda?
Valjda to stoji zbog nas a nama ne treba podsjetnik ko je zapalio Vijecnicu.

Vaznija je politika, ideologija,... nekog zlocinca nego nacionalnost. Treba li zbog Erdemovica i ostalih nesrba da u Potocarima stoji srpski, hrvatski, grcki, ruski,... zlocinci.

I nije nikakvo podilazenje - treba imati obzira i prema sarajevskim Srbima i inim probosanske orjentacije. I oni su Srbi iako su se ogradili od srpske politike, srpskog nacionalizma, srpskog......
Chmoljo

#514 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Chmoljo »

hAZNADAR wrote: I nije nikakvo podilazenje - treba imati obzira i prema sarajevskim Srbima i inim probosanske orjentacije. I oni su Srbi iako su se ogradili od srpske politike, srpskog nacionalizma, srpskog......
pa upravo zato treba da stoji VRS, policija RS, vlast RS...

ja upravo tvrdim da je car go, samo ja bih da to i uklešemo na kamen. da ne čekamo nekog derana, kojeg boli dupe za autoritet, da to kaže.

o da, i da se doda kako je riječ o zločinu, jer objekat nije bio ni od kakvog vojnog značaja. nego čisti primjer urbicida i kulturocida.
daddy-kool

#515 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by daddy-kool »

Chmoljo wrote:
hAZNADAR wrote: I nije nikakvo podilazenje - treba imati obzira i prema sarajevskim Srbima i inim probosanske orjentacije. I oni su Srbi iako su se ogradili od srpske politike, srpskog nacionalizma, srpskog......

ja upravo tvrdim da je car go, samo ja bih da to i uklešemo na kamen. da ne čekamo nekog derana, kojeg boli dupe za autoritet, da to kaže.

o da, i da se doda kako je riječ o zločinu, jer objekat nije bio ni od kakvog vojnog značaja. nego čisti primjer urbicida i kulturocida.
:thumbup:

edit: mora biti navedena i ideologija koja je bila podloga zločinima, to je ključ - kao kada se kaže nacistička Njemačka
statixx

#516 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by statixx »

Ovako se cini da osnovni pridjev, koji opisuje ove zlocince, je njihova nacionalna pripadnost, a nije, vec su to ideoloska i politicka oprijedjeljenost, mrznja, zatucanost...
Chmoljo

#517 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Chmoljo »

daddy-kool wrote:
Chmoljo wrote:

:thumbup:

edit: mora biti navedena i ideologija koja je bila podloga zločinima, to je ključ - kao kada se kaže nacistička Njemačka
ovako nešto:

"U noći 25. i 26. avgusta 1992. godine, Gradska Vijećnica zapaljena je od strane Vojske republike srpske. Kako je na ovom mjestu bila smještena nacionalna biblioteka, ogromno kulturno i historijsko blago naroda Bosne i Hercegovine stradalo je u neukrotivom plamenu.

Ovaj zločin je svjedočanstvo o bezobzirnosti i sistematskom uništavanju svega što je stajalo na putu stvaranja Velike Srbije, i predstavlja simbol i karakter rata koji se vodio od 1992. - 1995."
hAZNADAR

#518 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by hAZNADAR »

Chmoljo wrote:

Ako stoji recimo ovo:

Zlocinci artiljerijom srusili i zapalili biblioteku - svi znamo koji zlocinci, i da je to kulturocid.

zato je pitanje za koga je potrebno da stoji ovo:

Zlocinci iz redova Vojske Republike Srpske srusili i zapalili bibilioteku koja nije imala nikakav vojni znacaj sto je dokaz kulturocida i takvo sto je lose.

Prvo sto dajemo veci legitimitet odmetnicima koje je narod zvao cetnicima a drugo - podjeca me sav taj info pomalo na obicaje u Srbiji.

Image

Image

Image
Chmoljo

#519 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Chmoljo »

hAZNADAR wrote:
Chmoljo wrote:

Ako stoji recimo ovo:

Zlocinci artiljerijom srusili i zapalili biblioteku - svi znamo koji zlocinci, i da je to kulturocid.

zato je pitanje za koga je potrebno da stoji ovo:

Zlocinci iz redova Vojske Republike Srpske srusili i zapalili bibilioteku koja nije imala nikakav vojni znacaj sto je dokaz kulturocida i takvo sto je lose.

Prvo sto dajemo veci legitimitet odmetnicima koje je narod zvao cetnicima a drugo - podjeca me sav taj info pomalo na obicaje u Srbiji.

Image

Image

Image
znači, niđe veze, Allaha mi.
JThomas

#520 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by JThomas »

najpreciznije, najtačnije i najpoštenije prema onima koji su bili na ovoj strani, ili na bilo koji drugi način nisu stajali iza zločina, je vojska republike srpske.
BHCluster

#521 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by BHCluster »

Ne znam zasto se raspravljate oko ovoga kad je sveopšte poznato da su Vijecnicu zapalili islamisti predvodjeni Alijom pretechom Al-Kaide, IDILa itd kako bi optuzili slobodarski narod Srbe.
eeeeeee

#522 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by eeeeeee »

Maraschino wrote:
Koga? Cega?

Koga ces ti danas osiditi za taj zlocin? VRS? Koga kada ne postoje. Postoje kao puk pri OSBiH. Mislis na one golobrade momke iz tog puka?

Ne budi smijesan.

Ksao sto rece kolega, ne treba proci puno vremena i kroz djikanske vratolomije u rijecima ispasce da smo se sami poubijali, devastirali i jos im trebamo platiti nanesenu dusevnu bol...

Uh je sme ponijelo pa da ne zaboravim, sutra bi to isto ponovili i uradili. Ko? Pa srpski zlocinci i teroristi. Nema razloga da im tepamo niti izmisljamo toplu vodu.

NISU SRBI ALI JESU SRPSKI TERORISTI I ZLOCINCI

Da odgovorim i labudu(ali kontra njegovoj konstataciji inace ne bih): Zabole me karina sta misle Srbi o svemu ovome.
Bravo majstore kapa dole
JThomas wrote:najpreciznije, najtačnije i najpoštenije prema onima koji su bili na ovoj strani, ili na bilo koji drugi način nisu stajali iza zločina, je vojska republike srpske.
Nije najpoštenije, a zašto bi bilo???

Pametnom dosta je li Dubrovnik prekriva ploče????

Image
Last edited by eeeeeee on 27/10/2017 11:58, edited 2 times in total.
JThomas

#523 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by JThomas »

stavi još koji upitnik pa ću promijeniti mišljenje...
BHCluster

#524 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by BHCluster »

U Srbiji ce generala Vladimira Lazarevića osudenog za ratne zlocine vratiti kao predavaca na Vojnu akademiju. :thumbup:
eeeeeee

#525 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by eeeeeee »

JThomas wrote:stavi još koji upitnik pa ću promijeniti mišljenje...
To ti je sve što znaš, nebitno mi je tvoje mišljenje totalno.

Ko je Dubrovnik gađao i rušio???
Post Reply