ROLAND GARROS 2016

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
radostan dan

#501 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by radostan dan »

animals wrote:Mozes ga voliti, ili mrziti samo zato sto je Srbin,
ali mislim da je ovim postao najveci igrac u povijesti tenisa..
zvijer, übermensch..najveci..
Djole. kapa do poda.. :thumbup:
Hrabra izjava, ali fali tu jos par elemenata, da bi bila relevantnija...manje elemenata nego sto bi neki priznali, odnosno vise elemenata nego sto bi neki zeljeli.
radostan dan

#502 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:
radostan dan wrote:
ultima_palabra wrote:
koga Djokovic van Srbije moze inspirisati da zavoli tenis?
smanji ribu, pobicu djecu... :mrgreen:
Sto je najgore, znas da sam u pravu :mrgreen:
Ne bih rekao, ali dobro..svakom svoje.
zarko.filip

#503 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by zarko.filip »

ultima_palabra wrote:
radostan dan wrote:
ultima_palabra wrote:
koga Djokovic van Srbije moze inspirisati da zavoli tenis?
smanji ribu, pobicu djecu... :mrgreen:
Sto je najgore, znas da sam u pravu :mrgreen:
Ti se danas toliko isprovaljivao da mozes komotno odmoriti do Vimbldona. :D
sjedi 1

#504 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by sjedi 1 »

Analizu poslije meca. Ucestvuju Dzim Kurijer, Fabris Santoro i Marion Bartoli. Pricaju ko ce osvajati GS-ove u najblizoj budcnosti.

Santoro: "Andi bi mogao da osvoji jos dva."

Bartoli: "Fabris, zar ne znas da smo na engleskoj televiziji. Mari mora osvojiti jos 4."
:lol:
radostan dan

#505 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by radostan dan »

Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote:
Blek Stena wrote:eh ta nedostizna hrvatska karizma/harizma :-) ccc
Pa dobro, Cilic je drvo recimo... ali vjerujem da je Ivanisevic inspirisao vise ljudi od Djoke.
Cilic hladni Hercegovac, ovaj vatreni Splicanin :D

Istina je da Novak uglavnom igra i protiv publike, mada se meni nekako cini da i to potice njegov inat i psihuidijom u 1.setu, znao sam da ce i to doprinijeti da se Novak trzne i promijeni igru.
Inat je cudo....zna zajebat, ali i dati turbo pogon.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#506 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by konektovan »

animals wrote:Mozes ga voliti, ili mrziti samo zato sto je Srbin,
ali mislim da je ovim postao najveci igrac u povijesti tenisa..
zvijer, übermensch..najveci..
Djole. kapa do poda.. :thumbup:
Moze l' bez ove rijeci "najveci" plizzz?!
Budimo realni, bar dok ne prestigne jos ovu dvojicu. :wink: :mrgreen:
ultima_palabra

#507 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by ultima_palabra »

Zarko, pa koji ste to moj argument pobili?

Kazem da objektivno Novak nije ni blizu najveceg... a kad pocnemo gledati subjektivno tek onda nastaje problem :D
KENJAC

#508 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by KENJAC »

Dajte ba ljudi, pustite ove pacenike i uzivajte u trenutku !
radostan dan

#509 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:
Ali i on je samo covjek...ipak je imao nevidjenu tremu i blokadu...i pri ulasku u mec, i pri izlasku iz istog.
Ko prizna, pola mu se prasta...

Borio sam se sa sobom, svojim nervima posle tog izgubljenog prvog seta. A kad sam počeo da igram, mislim da od početka drugog seta pa do 5:2 u četvrtom, igrao sam možda i najbolji tenis na šljaci. A onda, prava lavina emocija. Iako sam istreniran da mislim samo na naredni poen, nisam mogao da zanemarim osećaj da sam toliko blizu. I, izgubio sam svoj servis-gem. A onda i naredni gem. Morao sam da zagrizem. Dobro sam odservirao dvaput u tom završenom gemu. Potom i taj poslednji poen, nekoliko razmena... ne sećam se ni ja šta se sve tu dešavalo, stvarno sam samo gledao da ostanem u poenu, samo sam se nadao da će on da pogreši, što se i desilo
.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#510 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Velkoski »

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... k_Djokovic

+ dobar h2h sa svima + kompletan dojam = GOAT.

i da ne zaboravim, dolazi s Balkana - a opće je poznato da kada se rodiš tu imaš manje šanse da uspiješ nego da si se rodio u Šri Lanci, tako da je to samo još jedan plus.
relativno84

#511 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by relativno84 »

Blek Stena wrote:
Nije bilo ni Nadala, tako da macku o rep :roll:
Lucas Leiva

#512 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Lucas Leiva »

ultima_palabra wrote:
smijesni_ste wrote:Pa jesu najobjektivnije mjerilo, ali ne i jedino, valjda se trebaju gledati malo i h2h, mastersi, broj sedmica kao 1...ne znam, moje mišljenje.

Na kraju krajeva nije ni Jordan imao najviše prstena pa je najveći.
Jordan je igrao kolektivni sport, nije bilo sve do njega.

Druga je stvar kad inspirises ljude kao Muhammad Ali, pa i ne moras biti najveci ciframa... koga Djokovic van Srbije moze inspirisati da zavoli tenis?
Najbolji sportista svijeta ne inspirise nikoga van Srbije. Kad malo razmislis ni sam ne vjerujes u ovo sto si napisao. Ocito pod dojmom emocija napisano.

Druga stvar, sta je harizma... hoce li je neko definisati? Jeli to crna kosa, crna brada i visok stas? hahha Pa ima li vece harizme na ovome svijetu od toga da si pobijednik i da to niko ne moze da ospori?
Bodkin

#513 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Bodkin »

Znam da je sad oscojio svih 4 u nizu, ali nije sezonaki GS jelde?
A covjek je vjerovatno najveci sportista balkana ikad. Smijesno je kako mu se uspjeh smanjuje. Sve i da ostane ovako, u pola kategorija je bolji i od fedexa i rafe. A i kao da je malo sto je do sad napravio pa kao fedex ima 18 gs-ova.
Jebote mogu misliti price da je rodjen kao domagoj ili muhamed. Mada ga hrvati solidno postuju
dale cooper

#514 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by dale cooper »

Bodkin wrote:Znam da je sad oscojio svih 4 u nizu, ali nije sezonaki GS jelde?
A covjek je vjerovatno najveci sportista balkana ikad. Smijesno je kako mu se uspjeh smanjuje. Sve i da ostane ovako, u pola kategorija je bolji i od fedexa i rafe. A i kao da je malo sto je do sad napravio pa kao fedex ima 18 gs-ova.
Jebote mogu misliti price da je rodjen kao domagoj ili muhamed. Mada ga hrvati solidno postuju
Da, kalendarski ili sezonski je kada osvoji sve GS-ove unutar jedne godine. Iako...i to bi se moglo desiti ove godine. :D
radostan dan

#515 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by radostan dan »

Dr Baltazar wrote: Onaj danas na ES govori kako je publika na Novakovoj strani, a zna i on da buku prave ljudi iz Srbije.
Opet tumacenje na silu, u skladu sa zeljama, a ne faktima. Ide te danas... :zoka:

Tanka je podrska iz srbije...nema se love za tako skupu ekskurziju. Srbi iz pariza...baustelci, kao i bosnjaci, i drugi...znaci, beznacajan broj.
Vise je bilo engleza...no ni njih ne u nekom vecem broju od ocekivanog.
Podrsku, bezrezervnu je dala domaca, francuska publika...50 posto njih jer ih je novak zaduzio prosle godine, a 50 posto jer su navijali ne za novaka, nego protiv mareja.
Osim e.kantone, ne znam ni za jedan slucaj da francuz javija za engleze.
animals

#516 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by animals »

Nema se tu sta postovati, ili ne postovati..
vec sam napisao, veliki, iako vec nije, bit ce najveci..
pirmin

#517 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by pirmin »

Cijenim da ce se hejtati protiv Noleta jos jednu 10 godina ali vec 11tu ce svako morati priznati da je GOAT.
radostan dan

#518 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by radostan dan »

Sezonski je od australije u januaru, do amerike.u septembru...ovaj, kad se vezu cetri turnira a mimo kalendarske godine, nazove se po osvajacu...tako da ovai niz, ino mediji vec zovu dzoker slem.
konektovan

#519 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by konektovan »

Ovdje se pocelo svasta pisati, a atmosfera bi mogla kulminirati svaki cas. :mrgreen:

Svi su ovdje svjesni prave situacije, al' neko zbog inata, sujete, neinformiranosti napise ponesto sto nije u skladu sa trenutnim stanjem. Djokovic je trenutno, a i zadnjih 3-4 godine sigurno najbolji igrac na svijetu, veliki sampion, i smijem slobodno reci, jedan od najvecih sportista kojeg je svijet dosad vidio. Njegovi rezultati nisu slucajni, propisao je on krv da bude tu gdje jeste, a kad znamo da dolazi sa podrucja koje se naziva balkan, meni je njegov rezultat jos fascinantniji. On je davno raskrstio sa razmisljanjem jednog balkanca, usvojio sve one pozitivne karakteristike koje odlikuju druge narode, a takodjer zadrzao onaj balkanski inat. Nije nikakvo cudo sto mu je svabo u timu, koji ga konstantno tjera da ide vise, dalje, da se bori sa mentalnom barijerom, a zaista, biti ovo sto jeste, a sa svakim izlaskom na teren znas da te ocekuje i borba sa vecim dijelom navijaca koji su protiv tebe, moras biti velicina, moras, ma sta drugi govorili. Ja mu zelim sve najbolje, pa i da postane najveci od najvecih, a ako covjek uzme sve u obzir, zasto ne bi i to bilo moguce?! :thumbup:
SEYOboy

#520 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by SEYOboy »

4 GS-a zaredom. naklon do poda. od 1969 se čekalo za ovaj podvig.
tek treći tenisač u povijesti kojem je ovo uspjelo.
radostan dan

#521 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by radostan dan »

Da, treci...ali prvi kome je poslo za rukom da veze cetri turnira sa cetri razlicite podloge.

Dvojica prvih su vezali cetri turnira,.od kojih su se tri igrala na travi.
dale cooper

#522 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by dale cooper »

Jebiga, koliko su nam poremećeni međusobni odnosi na ovim prostorima, svjedoči i ova tema koja
bi trebala biti o tenisu, jednom predivnom sportu, i asovima koji ga igraju. I umjesto da budemo
zahvalni što živimo u eri ovakvih igračina kao što su Nole, Federer, Nadal i ostalo društvo (a
dosta nas je doživjelo i Samprasa, Beckera i Lendla :D ) i ovdje svodimo sve na međunacionalne
netrpeljivosti i zamjerke. :-? A siguran sam da većina vas nije takva u RL, jer sam sa nekima
komunicirao što privatnim porukama, što po forumu, i znam da ste sasvim pristojni i ok ljudi. :thumbup: :)
Last edited by dale cooper on 05/06/2016 21:44, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#523 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Velkoski »

dale cooper wrote:Jebiga, koliko su nam poremećeni međusobni odnosi na ovim prostorima, svjedoči i ova tema koja
bi trebala biti o tenisu, jednom predivnom sportu, i asovima koji ga igraju. I umjesto da budemo
zahvalni što živimo u eri ovakvih igračina kao što su Nole, Federer, Nadala i ostalo društvo (a
dosta nas je doživjelo i Samprasa, Beckera i Lendla :D ) i ovdje svodimo sve na međunacionalne
netrpeljivosti i zamjerke. :-? A siguran sam da većina vas nije takva u RL, jer sam sa nekima
komunicirao što privatnim porukama, što po forumu, i znam da ste sasvim pristojni i ok ljudi. :thumbup: :)
Internet generalno izvlači ono najgore iz ljudi... Tastatura ratnici :mrgreen:
konektovan

#524 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by konektovan »

dale cooper wrote:Jebiga, koliko su nam poremećeni međusobni odnosi na ovim prostorima, svjedoči i ova tema koja
zahvalni što živimo u eri ovakvih igračina kao što su Nole, Federer, Nadala i ostalo društvo (a
Ma ovdje je sve povezano politikom, a izbaciti je, eh, to je nemoguce druze i to uz najbolje namjere. :|
Blek Stena

#525 Re: ROLAND GARROS 2016

Post by Blek Stena »

broj stranica na svakoj gs temi opada.....
ocekujem maksimalno 12st na temi WB 2016
Post Reply