TITO!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Vingo wrote:
Vodenjak wrote:
Vingo wrote:Samo si cekala priliku da mi to kazes...! a ja mislila...slazemo se... :(

Ahmo, cini mi se da je edu otvorio temu, a i on i Tito bi nas pustili da je zacatamo. :D
Ma mene je strah Titica u administraciji.. :D
:thumbup: dobar...
Ma dobri su i oni ba, dobri... :-)
Kad nema boljih, moras barem ove pohvaliti! :D
Vingo

Post by Vingo »

Pa da...pa da....ja sam...zapravo....kako bih rekla...na njih i mislila.... :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Ahmmed wrote:Mirci, e ti metnula taman koliko treba :D

Sad će nas pomesti....zachatavamo temu,oko koje,je li, kao što se vidi,postoji državni konsenzus :D
ja ti mogu staviti i tri i pet i cetiri....meni svejedno...
wels

Post by wels »

amcho_79 (citat):
Mozeli neko konkretno da odgovori na nekoliko pitanja???

Kakvi su nam bili putevi u bivsoj SFRJ? //////
Solidni,puno bolji nego sad.

Koliko smo imali auto-puta?
Auto put "Bratstva i jedinstva"

Austrija ih je pocela gradit dosta kasno,prije dvadeset i koju godinu,ima ih sada bukadar.

Zasto nije bilo vise tv-kanala?
Bio prvi i drugi kanal i ponegdje,relativno kasno i treci.
Austrija ima dva kanala i danas,pardon ima josh jedan,hajde nek budu dva ali danas u eri 21.vjeka.
I cik ne plati pretplatu

Zasto je fudbaler Dinama morao preco u Partizan?(Bebek ili Zajec):lol: Stvarno smjesno.

Zasto se humanitarna primala do pocetka 1960?
Razrushena ratom zemlja sa naslijedjem siromastva iz kapitalisticke prijeratne Jugoslavije(pogledaj NPR. Juznu Ameriku)

Zasto onoliki filmovi partizanski?
Zasto onoliki, stotine puta mnogobrojniji americkin ratni filmovi sa temom 2. svjetski rat.

Zasto pjevaci su morali slati pjesme vlastima pa ih ti isti dozvoljavali ili branili?
Nisu morali slat,vec ako bi se ispostavilo da sadrze nacionalisticku poruku,bili bi zabranjeni.

Zasto je Titu trebao mercedes rucno radjen?
Rucno,ne bih rekao ali vrhunski mercedes za predsjednika drzave sasvim je normalna stvar.
Zaboravio si i avion.

Da li se ko zapitao o njegovom pedofilskom odnosu prema pionirkama?

Da nisi mozda ljubomoran na njegovu poziciju u kojoj bi ti,nedao bog da se nadjes, svojoj izopacenosti dao odushka.

Nemoj se naci uvrijedjen.

Zasto je trebalo 30 godina da se covjek moze izjasniti kao musliman?
Ovo jeste bila nepravda prouzrokovana vishe nemogucnoscu sprovedbe radi snaznog otpora dijela komunistickih funkcionera,ponajvishe srpskih i hrvatskih.
Sto ide u prilog tvrdnji da i nije diktator kakvog ga se zeli prikazat.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Da nisi mozda ljubomoran na njegovu poziciju u kojoj bi ti,nedao bog da se nadjes, svojoj izopacenosti dao odushka.

:lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amcho http://www.titoville.com pa prouci sve :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

hej... al najjace mi je sto je frajeru nick amcho79.... ja kontam neki balavac... 89to... pa se ne sjeca niceg... :lol: :lol: o majko.... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Alfons Kauders wrote:hej... al najjace mi je sto je frajeru nick amcho79.... ja kontam neki balavac... 89to... pa se ne sjeca niceg... :lol: :lol: o majko.... :D
ma pusti,vidis da se registrovao prije 4 dana i sad lelemooda.... cuj njemu edhem bicakcic super...aman... :roll:
muha_sa

Post by muha_sa »

Meni je Muhamed Čenga--haos a i onaj Dudo mi je ama šta da vam pričam iliti pišem
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:Meni je Muhamed Čenga--haos a i onaj Dudo mi je ama šta da vam pričam iliti pišem
joooj chenga i antologijska izjava kako od ponedjeljka pocinje funkcionisati pravna drzava,.,, :lol: :lol:
senada

Post by senada »

amcho_79
[u]El-fatiha[/u] za tita,basi mi ga onako zao pravo!Citavo vrijeme razmisljam o njemu!!!
p.s.znali neko koliko kostaju paprike na pijaci? :lol:
[b]a koliko kosta ono podvuceno (iznad crte) danas? uce li hodze i bule DJABA????[/b] ili koliko kosta danas biti veliki [b]M[/b]usliman? pod Titovim "rezimom" mogao si postivati religiju ali bez uplitanja iste u DRZAVU a danas ne mozes biti DRZAVNIK ako nisi VJERNIK i jos vise - danas su vjernici najbolje placeni profesionalci, sto bi moralo biti obratno.
Tihic, Jovic i Paravac idu cak do svetoga oca Pape za rjesavanja "drzavnih" pitanja a da ne govorim o reisu, kardinalu i popovima koji se direktno uplicu u politiku drzave.
ne znam da li je Ivo Jovic obznanio cio paket drzavnih mjera donesenih iz Vatikana... ali znam od kolikog su znacaja za "drzavu".
Last edited by senada on 04/05/2006 17:32, edited 1 time in total.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

wels wrote:
amcho_79 (citat):
Ovo jeste bila nepravda prouzrokovana vishe nemogucnoscu sprovedbe radi snaznog otpora dijela komunistickih funkcionera,ponajvishe srpskih i hrvatskih.

Ama, kao musliman si se mogao izjasniti, ali nisi kao Musliman :)
forUMASH

Post by forUMASH »

....amcho, cudo nisi pitao zasto nismo imali internet u Titino doba..... :D
fukara_tz

Post by fukara_tz »

ZVUCIMA SIRENA U 15.05 TUZLANSKI TAKSISTI OBILJEŽILI 26 GODINA OD TITOVE SMRTI

Tačno u 15.05 članovi Udruženja „Tuzla taksi“ zvucima sirena podsjetili su građane Tuzle da se danas navršilo 26. godina od smrti Josipa Broza Tita. Članovi, simpatizeri Društva Josip Broz Tito, koje broji oko 1600 članova, kao i mnogobrojni građani Tuzle okupili su se danas u 15.00 sati na Partizanskom spomen - kompleksu na Trnovcu kod Titove biste i biste narodnih heroja i polaganjem cvijeća i minutom šutnje odali su počast Josipu Brozu. „Na današnji dan prije 26 godina otišao je čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag u istoriji ovih prostora, posebno u antifašističkoj borbi naroda ovog dijela Balkana. Cijeli svijet mu to priznaje i dan danas mu se divi“, poručili su članovi Društva Josip Broz Tito, inače organizatori današnjeg obilježavanja godišnjice smrti Tita. Obilježavanju 26. godina od smrti Josipa Broza priključili su se i mladi SDP-a Tuzla. „Voljeli ili mrzili Tita, prezirali ga ili se gnusali Tita, iz perspektive maja 2006. godine Titova djela i carstvo koje je stvorio izgledaju kao posljednji nedosanjani san svake od ovdašnjih balkanskih generacija. Biti antitoista danas ne samo da je ideološki passe već i besmisleni mentalni napor da nam se dokaze kako je Josip Broz kriv za sve! Jeste kriv je jer nam je dao sve što danas imamo!“, poručili su mladi SDP-a Tuzla. (Fena)
senada

Post by senada »

Lik i djelo Josipa Broza Tita niko, nikada i nicim nece uspjeti niti za atom degradirati.

U vrijeme Titovog rezima bila sam slobodna i SRETNA Muslimanka a sada sam beskrajno nesretna muslimanka.
wels

Post by wels »

Ahmmed wrote:
wels wrote:
amcho_79 (citat):

Ama, kao musliman si se mogao izjasniti, ali nisi kao Musliman :)

Nisi se mogao izjasnit ni kao Bosanac , nepravda jeste, rekoh razlog,danas je to vishe nego ocigledno.

Tito je tu najmanje kriv.Da je kojim slucajem on odlucio drugacije rizikovao bi opstanak citave jugoslovenske zajednice.
Last edited by wels on 04/05/2006 17:45, edited 1 time in total.
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Evo i biste na Banji

Image

Image

Image
stickitout

Post by stickitout »

amcho_79 wrote:
stickitout wrote:
amcho_79 wrote:El-fatiha za tita,basi mi ga onako zao pravo!Citavo vrijeme razmisljam o njemu!!!
p.s.znali neko koliko kostaju paprike na pijaci? :lol:
Posto su po to su malo ko ih moze i kupit danas :oops:
Svakako,gledam ljude mrtvi leze po ulici od gladi :o ,samo ko kupuje u ovolikim trznim centrima po Sarajevu?Lopovi?Puno ih je onda
profesore profesore....figurativno, a da je lopova puno to si potpuno u pravu, sve go lopov na vlasti po cijeloj Bosni i Hercegovini pa i sire na balkanu.....pravo zboris
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Alfons Kauders wrote:
muha_sa wrote:Meni je Muhamed Čenga--haos a i onaj Dudo mi je ama šta da vam pričam iliti pišem
joooj chenga i antologijska izjava kako od ponedjeljka pocinje funkcionisati pravna drzava,.,, :lol: :lol:
A plata more bit´ bidne, more bit´ ne bidne!

To si zaboravio! :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

wels wrote:
amcho_79 (citat):

Kakvi su nam bili putevi u bivsoj SFRJ? //////
Solidni,puno bolji nego sad.

Koliko smo imali auto-puta?
Auto put "Bratstva i jedinstva"

Austrija ih je pocela gradit dosta kasno,prije dvadeset i koju godinu,ima ih sada bukadar.

Zasto nije bilo vise tv-kanala?
Bio prvi i drugi kanal i ponegdje,relativno kasno i treci.
Austrija ima dva kanala i danas,pardon ima josh jedan,hajde nek budu dva ali danas u eri 21.vjeka.
I cik ne plati pretplatu

Zasto je fudbaler Dinama morao preco u Partizan?(Bebek ili Zajec):lol: Stvarno smjesno.

Zasto se humanitarna primala do pocetka 1960?
Razrushena ratom zemlja sa naslijedjem siromastva iz kapitalisticke prijeratne Jugoslavije(pogledaj NPR. Juznu Ameriku)

Zasto onoliki filmovi partizanski?
Zasto onoliki, stotine puta mnogobrojniji americkin ratni filmovi sa temom 2. svjetski rat.

Zasto pjevaci su morali slati pjesme vlastima pa ih ti isti dozvoljavali ili branili?
Nisu morali slat,vec ako bi se ispostavilo da sadrze nacionalisticku poruku,bili bi zabranjeni.

Zasto je Titu trebao mercedes rucno radjen?
Rucno,ne bih rekao ali vrhunski mercedes za predsjednika drzave sasvim je normalna stvar.
Zaboravio si i avion.

Kako ti se dalo @wels, zivota ti? :?
wels

Post by wels »

Autor: Vodenjak
Kako ti se dalo @wels, zivota ti?

Bio bih presretan kada bi se makar jedan mladi citalac,ne svojom krivnjom pogreshno informisan, poslije citanja navedenog bar zamislio nad svojim poznavanjem blize istorije nasheg podneblja.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

wels wrote:

Kako ti se dalo @wels, zivota ti? Confused

Bio bih presretan kada bi se makar jedan mladi citalac,ne svojom krivnjom pogreshno informisan, poslije citanja navedenog bar zamislio nad svojim poznavanjem blize istorije nasheg podneblja.
Nema sanse...
Glave su im prebukirane glupostima kojima su ih punili "ugrozeni" tako da to mozes zaboraviti... :(
wels

Post by wels »

Vodenjak wrote:
wels wrote:

Kako ti se dalo @wels, zivota ti? Confused

Nema sanse...
Glave su im prebukirane glupostima kojima su ih punili "ugrozeni" tako da to mozes zaboraviti... :(
Ipak mislim da nista nije nemoguce,a za praznjenje prebukiranog glupostima je potrebno vrijeme i normalno, ucestala tacna informacija
Vodenjak

Post by Vodenjak »

wels wrote:
Vodenjak wrote:
wels wrote:

Nema sanse...
Ipak mislim da nista nije nemoguce,a za praznjenje prebukiranog glupostima je potrebno vrijeme i normalno, ucestala tacna informacija
Ma znam...
I ja spadam u takve optimiste kao ti..
Inace sigurno ne bih piskarao ovuda..
mosor1

Post by mosor1 »

vatrogasac wrote:Ne samo da se neko vrijeme vozilo automobile po pravilu par - nepar. Jedan dan oni koji imaju parne brojeve, drugi dan oni koji imaju neparne.
This was 1974, when we were in the grips of The Oil Crisis. You youngsters won't remember those days, but it was a time when the Big Multinational Fossil Fuel Spewing Giants banded together and pretended they were running dry of oil. (Just for a laugh. They were really hoarding the stuff and snickering about how much they could jack up the price once we all got sucked in.)

During the oil crisis drivers were only allowed to buy gas every second day, depending on whether your licence plate ended in an even or odd number (this is in the days before people had vanity licence plates that spell out cute things like "FUCKU"). You had to be lined up at the pumps by 7 a.m. or the day's ration would run out before you got yours. Often gas-crazed drivers tried to cut into the line, which resulted in many comical scenes involving complete strangers beating the shit out of one another with baseball bats. It passed the time.

Uzgred, rijec je o Kaliforniji 1974. Za sve koji misle da je licno Broz izumio par-nepar, vise na:

http://www.eye.net/eye/issue/issue_05.3 ... ak0530.htm
Post Reply