Naravno da ima. Nemojte me pogresno razumjeti, ali ulazite na trziste na kojem vlada apple tv, player koji kosta 400KM, i netflix, usluga koja kosta 20KM mjesecno, ali je vas budget 80KM i zelite da gledte sve filmove na planeti za 0KM mjesecno. Slozicete se da je to nonsense, i a cete se prevariti sta god da kupiteNaslovnica wrote:Zar ima neki TV box da nije kinez?ado_sar wrote:Cuj neces da te razocara kinez sa androidomNaslovnica wrote:Buni me što neke sisteme deklarišu kao 32bit, a neke 64bitne. Nisam expert, ali sam siguran da mi je bolje, bar dugoročno, uzeti 64bitni.
Zagledao sam se u Beelink GT S612 3/32, ali me malo ohladi kada sam pročitao da ga deklarišu kao 32bit, iako je procesor 64bit.
Dalje gledam Tanix TX92/Vorke Z6...ne znam da li njih deklarišu kao 64bitne...
Što više pokušavam da saznam, to sam više zbunjen, a ne bih da kupim nešto što će me razočarati.
Android TV Box
Moderator: Benq
-
ado_sar
#501 Re: Android TV Box
-
jarobot
#502 Re: Android TV Box
Naravno da ima. Nemojte me pogresno razumjeti, ali ulazite na trziste na kojem vlada apple tv, player koji kosta 400KM, i netflix, usluga koja kosta 20KM mjesecno, ali je vas budget 80KM i zelite da gledte sve filmove na planeti za 0KM mjesecno. Slozicete se da je to nonsense, i a cete se prevariti sta god da kupiteado_sar wrote:Zar ima neki TV box da nije kinez?Naslovnica wrote:Cuj neces da te razocara kinez sa androidomNaslovnica wrote:Buni me što neke sisteme deklarišu kao 32bit, a neke 64bitne. Nisam expert, ali sam siguran da mi je bolje, bar dugoročno, uzeti 64bitni.
Zagledao sam se u Beelink GT S612 3/32, ali me malo ohladi kada sam pročitao da ga deklarišu kao 32bit, iako je procesor 64bit.
Što više pokušavam da saznam, to sam više zbunjen, a ne bih da kupim nešto što će me razočarati.
Ne seri majketi .Svi sa 2gb rama ima da rade ko sat.
Imam jedan stik MK808B 1Gb rama sa amlogic 805 čipom na njemu libreelec Kodi i vrti sve , dva boxa jedan sa 2 Gb rama i jedan sa 1 gb 905 čipsetom i rade odlično
- Pitarrr82
#503 Re: Android TV Box
Meni Tanix mini... nesto, radi vec godinu dana bez ikakvih problema... Tad je cini mi se tek izasao, akcija bila negdje oko 55KM sa postarinom...
-
Sehro
#504 Re: Android TV Box
Ja sam samo dobio Tanix TX3 MINI sa geekbuying-a, radi ko sat, ako ste zainteresirani za kupnju istog možemo se dogovoriti
. Na box-u je sve podešeno, kodi i sl.
- Pitarrr82
#505 Re: Android TV Box
Sehro wrote:Ja sam samo dobio Tanix TX3 MINI sa geekbuying-a, radi ko sat, ako ste zainteresirani za kupnju istog možemo se dogovoriti. Na box-u je sve podešeno, kodi i sl.
To je taj, imam ga i ja evo godinu dana bez problema radi...
-
Naslovnica
#506 Re: Android TV Box
Naravno da ima. Nemojte me pogresno razumjeti, ali ulazite na trziste na kojem vlada apple tv, player koji kosta 400KM, i netflix, usluga koja kosta 20KM mjesecno, ali je vas budget 80KM i zelite da gledte sve filmove na planeti za 0KM mjesecno. Slozicete se da je to nonsense, i a cete se prevariti sta god da kupiteado_sar wrote:Zar ima neki TV box da nije kinez?Naslovnica wrote:Cuj neces da te razocara kinez sa androidomado_sar wrote:quote="Naslovnica"]Buni me što neke sisteme deklarišu kao 32bit, a neke 64bitne. Nisam expert, ali sam siguran da mi je bolje, bar dugoročno, uzeti 64bitni.
[/quote][/quote][/quote]
Argumentacija ti je - niđe veze.
Xiaomi je kinez, pa radi k'o Doxa.
Tržište o kojem ja pričam nije tržište Apple TV-a, nego tržište mnogo jeftinijih uređaja, i uz to, poprilično sposobnih za te pare.
Eto svi ludi pa kupuju box-ove od 80KM i zadovoljni, a ti daješ 400KM i 20KM pretplate.
Gledam recenzije i komentare korisnika, proda se na desetine hiljada uređaja (ne samo Xiaomi, nego i drugih kineskih, koliko-toliko, renomiranih proizvođača, i komentari su u apsolutnoj većini pozitivni. Većina je redovno preko 4.5 od 5 zvjezdica.
Ja kupujem TV Box ne samo zbog gledanja filmova, pogotovu ne SVIH filmova, nego i zbog drugih stvari, ponajviše da pretvorim svoj dummy TV u smart TV. , i sve što uz to ide.
Da bih to uradio, zaista mi ne treba Apple TV player od 400KM i njegov iOS.
- irac300
#507 Re: Android TV Box
Bez uvrede, ali post ti je niĐe veze. Ja sa boksom koji sam platio 49KM, gledam sav video sadržaj koji mi je zanimljiv, od najnovijih filmova, do serija. Youtube radi bez greške.ado_sar wrote:
Naravno da ima. Nemojte me pogresno razumjeti, ali ulazite na trziste na kojem vlada apple tv, player koji kosta 400KM, i netflix, usluga koja kosta 20KM mjesecno, ali je vas budget 80KM i zelite da gledte sve filmove na planeti za 0KM mjesecno. Slozicete se da je to nonsense, i a cete se prevariti sta god da kupiteAko vam za 80KM youtube bude radio kako treba, mislim da cete izvuci premiju.
- diablobih
#508 Re: Android TV Box
Pored toga, radi i netflix. Nego realno najbolji android box jeste Nvidia Shield, pa sve ostalo iza njega ide.
-
Sehro
#509 Re: Android TV Box
Box je extra.Pitarrr82 wrote:Sehro wrote:Ja sam samo dobio Tanix TX3 MINI sa geekbuying-a, radi ko sat, ako ste zainteresirani za kupnju istog možemo se dogovoriti. Na box-u je sve podešeno, kodi i sl.
To je taj, imam ga i ja evo godinu dana bez problema radi...
-
deny_s
#510 Re: Android TV Box
O.k,hvalaHardCore wrote:deny_s wrote:Da te pitam kako,neš mi reći..hahaHardCore wrote:Ja sam preko ebatesa uzeo preko 100KM sve mi leglo na paypal, iskoristio sam sve sto sam mogao haha
Dajes adresu od paypal-a ako je imas jer na nju idu pare
Btw. Na kojem boxu radi tablet verizija Eon app, na mom xiaomi mi box-u ne radi, ne moze dalje od izbora jezika, a za box aplikaciju treba aktivirat paket
Znači,ipak paypal adresa i čekanje od mjesec dana..
Da ne znaš slučajno koliko imam vremena da im pošaljem paypal adresu ..da ne vadim odmah novu karticu jer mi sadašnja važi do kraja mjeseca
Što se tiče eon app,nemam ti pojma...ja ti ga pratim ove boxove da max 80 markica i koliko sam upratio,ne može ni jedan
Iskoristio bonus 10$ pa onaj reff bonus od 25$+10$ za taj acc sto sam napravio preko njega + cashback sto sam uzimao preko alia i ebay, sav taj cash dobijes poslje 3 mjeseca na paypal, pa moras jos cekati prvi sljedeceg mjeseca da paypal isplati, ugl meni se nije zurilo nigdje, mozes im poslati kad hoces paypal adresu taj cash ce ti vazda biti na ebates-u dok ga ne prebacis...
Nije mi jasno kako si dobio i 25 $ za reff bonus +10$ ...zar to 10$ ne dobiva onaj čiju si adresu poslao abatesu....tako bar piše na njihovoj stranici..
I,kako skupi toliki cash back preko ebaya i alija
-
Naslovnica
#511 Re: Android TV Box
Ja čekam 11.11., najjači dan što se tiče popusta, barem na AliExpress.
Prošle godine nakupovao stvarčica po nevjerovatnim cijenama, ali mi tada nije bio aktuelan TvBox.
Nadam se nekakvom sniženju, ne spektakularnom, ali osjetnom.
Prošle godine nakupovao stvarčica po nevjerovatnim cijenama, ali mi tada nije bio aktuelan TvBox.
- HardCore
#512 Re: Android TV Box
Pa imam 2 paypala i 2 racuna na ebatsu, tad sam nekad uzeo i xioami telefon i box 
-
deny_s
#513 Re: Android TV Box
hoš reć da imaš i 2 kartice,a računa na ebatesu moreš milion napravitiHardCore wrote:Pa imam 2 paypala i 2 racuna na ebatsu, tad sam nekad uzeo i xioami telefon i box
jbg,tako sam ja mislio dići sa ovom karticom to 10 $,pa kad uzmem drugu karticu,ponovo 10,uz novi ebates račun
pogledam karticu,ističe krajem oktobra..hoš vraga 2 puta po cenera..
-
deny_s
#514 Re: Android TV Box
Ja kupio air mouse za 5 dolaraNaslovnica wrote:Ja čekam 11.11., najjači dan što se tiče popusta, barem na AliExpress.
Cijene recimo tv boxeva su drastično podigli,tako da i ako bude nekih sniženja,bit će opet skuplje nego prošlog 11.11
-
bluesjunior
#515 Re: Android TV Box
Konačno stigao Scishion AI One Android 8.1 TV Box - SILVER - 4GB+32GB. Pisaću kakav je za koji dan.
-
Naslovnica
#516 Re: Android TV Box
Nestrpljivo čekamo!bluesjunior wrote:Konačno stigao Scishion AI One Android 8.1 TV Box - SILVER - 4GB+32GB. Pisaću kakav je za koji dan.
-
bluesjunior
#517 Re: Android TV Box
pa i ja jedva čekam da odem kući... 
-
Naslovnica
#518 Re: Android TV Box
Dođe li ti ikada kući?!bluesjunior wrote:pa i ja jedva čekam da odem kući...
- BaDa
#519 Re: Android TV Box
moze li preporuka za box neki do 80ak km? pitao vec davno ali nisam dobio odgovor
ne treba mi nista specijalno kodi, eon da mogu instalirati i sl... najvise bih ga koristio za iptv
-
Sehro
#520 Re: Android TV Box
Imam ja Tanix TX3 Mini, 2 GB RAM-a, extra dobar, ako te zanima javi se u PP.BaDa wrote:moze li preporuka za box neki do 80ak km? pitao vec davno ali nisam dobio odgovorne treba mi nista specijalno kodi, eon da mogu instalirati i sl... najvise bih ga koristio za iptv
- irac300
#521 Re: Android TV Box
Imam i ja, ne bih ga ni neprijatelju preporucio.Sehro wrote:Imam ja Tanix TX3 Mini, 2 GB RAM-a, extra dobar, ako te zanima javi se u PP.BaDa wrote:moze li preporuka za box neki do 80ak km? pitao vec davno ali nisam dobio odgovorne treba mi nista specijalno kodi, eon da mogu instalirati i sl... najvise bih ga koristio za iptv
-
Sehro
#522 Re: Android TV Box
Hahaha, šta mi uništi ponuduirac300 wrote:Imam i ja, ne bih ga ni neprijatelju preporucio.Sehro wrote:Imam ja Tanix TX3 Mini, 2 GB RAM-a, extra dobar, ako te zanima javi se u PP.BaDa wrote:moze li preporuka za box neki do 80ak km? pitao vec davno ali nisam dobio odgovorne treba mi nista specijalno kodi, eon da mogu instalirati i sl... najvise bih ga koristio za iptv
- irac300
#523 Re: Android TV Box
Ma u suštini, nije on loš boks, al' ko se voli bakćat s njim i zna odraditi flash radnje. Npr. pisao sam ti već na Kodi temi, sa libreelecom radi perfektno. Dok sam imao stock rom, sve je bilo dobro osim što sam muku mučio sa stuteringom i lagingom prilkom gledanja video sadržaja.Sehro wrote: Hahaha, šta mi uništi ponudu, ne znam šta bi bolje za 70 KM mogao dobiti..
- BaDa
#524 Re: Android TV Box
ipak je pala odluka na Xiaomi Mi procitao sam par recenzija i raja ga hvali
jest da je 110km ali isplati se dodati
- HardCore
#525 Re: Android TV Box
BaDa wrote:ipak je pala odluka na Xiaomi Mi procitao sam par recenzija i raja ga hvalijest da je 110km ali isplati se dodati
Na mi box ne mozes koristi mobilnu aplikaciju eona koja je besplatna, vec moras aktivirat onaj prosireni paket da bi koristio eon za smart tv ili ti ga box