Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#501 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Da mediji i fejsbukaši ne prenose objave od ovih wordpressovaca ne bi niko znao ni da postoji sajt, tako da...
- zateznistub
#502 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Ko spominje pustinjake koji se raznose po gradovima? Priča se o žrtvi.Bodkin wrote: nije. normalno je da te boli kurac za nekakvim pustanjacima koji se raznose u gradovima koji su 100% isti kao tvoj gdje zivis
- Kikibombona
#503 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Ne brini ti jarane, onaj koji treba znati, itekako zna. Imaju oni svoju vjernu publiku koja sve to prati. I to je veliki problem.Velkoski wrote:Da mediji i fejsbukaši ne prenose objave od ovih wordpressovaca ne bi niko znao ni da postoji sajt, tako da...
Dok stranica nije srusena, na fb su imali na hiljade ljudi koji su pratili stranicu...
A vidimo da je dovoljna jedna budaletina da napravi haos.
- Connaisseur Karlin
#504 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu
Zasto nisu pojacali konstantni oblik sigurnosti prije godinu dana? isto pitanje se moze postaviti i za zeljeznice!uglavnomja wrote:
svi aerodromi u eu pojacli mjere sigurnosti stostruko.
francuska nadigla svu policiju.
itd ...
-
LSD
#505 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
[/quote]Bodkin wrote:
nije. normalno je da te boli kurac za nekakvim pustanjacima koji se raznose u gradovima koji su 100% isti kao tvoj gdje zivis
Ne znam šta se ti javljaš, kad si se odavno deklarisao ko si i šta si
kako sam veliš, tebe boli q za nevine žrtve po Bejrutu, Damasku, Bagdadu, Istanbulu...dakle mjesta gdje taj demonski ISIL vec godinama svakodnevno ubija nevine ljude, muslimane...to su za tebe sve "kozojebi" i pustinjaci....niža rasa, njihova prolivena krv te ne zanima, oni su negdje daleko, to nisu ljudi vec "kozojebi"...ukratko receno, boli te tuki za njih, zar ne
Za tebe je Turska i Istanbul nekakva pustinja (ma šta ti to znacilo), a Sirija i Damask "kozojebistan" i šta onda covjek s tobom da dalje prica...sve si sam rekao o sebi
Last edited by LSD on 22/03/2016 22:01, edited 2 times in total.
- Ludzak
#506 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
red evil wrote:Ja niti se mislim niti hoću da se pravdav i izvinjavam za nešto što nisam učinio. Neka to rade oni koji ovo rade. Zašto da se poistovjećujem za nešto za šta nemam nikakve veze? Niti ISIL predstavlja moju vjeru niti je moja vjera.
Koji mentalni sklop moraš biti da se opasaš bombama i hajd i to ali da pritisneš dugme za detonaciju. Koliko ti glavu moraju filovat i mozak ispit da to uradiš. Razmisli da sebi prst osjećeš, hiljadu znojeva bi te oblilo, odeš zubaru i crkneš od straha a kamo li to.

EEE ovakav mentalni sklop moraš da budeš. Kažeš ne prestavljaju ti tvoju vjeru, a ovi upravo tvoju vjeru predstavljaju.
-
Bodkin
#507 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
bla bla. pariz i brisel su mi blizi od damaska. simple as that. naravno da me vise pogodi brisel nego bejrut. a sama cinjenica da isil najvise i ubija muslimane nesto govori. i opet forumasi nisu spremni da kazu treba ih zgaziti nego se pise o tome kako turske zastave nisu na avatarimaLSD wrote:Ne znam šta se ti javljaš, kad si se odavno deklarisao ko si i šta siBodkin wrote:LSD wrote:
nije. normalno je da te boli kurac za nekakvim pustanjacima koji se raznose u gradovima koji su 100% isti kao tvoj gdje zivis
kako sam veliš, tebe boli q za nevine žrtve po Bejrutu, Damasku, Bagdadu, Istanbulu...dakle mjesta gdje taj demonski ISIL vec godinama svakodnevno ubija nevine ljude, muslimane...to su za tebe sve "kozojebi" i pustinjaci....niža rasa, njihova prolivena krv te ne zanima, oni su negdje daleko, to nisu ljudi vec "kozojebi"...ukratko receno, boli te tuki za njih, zar ne![]()
Za tebe je Turska i Istanbul nekakva pustinja (ma šta ti to znacilo), a Sirija i Damask "kozojebistan" i šta onda covjek s tobom da dalje prica...sve si sam rekao o sebi
- insomnia78
#508 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu
Pojacano je vec neko vrijemeConnaisseur Karlin wrote:Zasto nisu pojacali konstantni oblik sigurnosti prije godinu dana? isto pitanje se moze postaviti i za zeljeznice!uglavnomja wrote:
itd ...
To je neprijatelj protiv koga se jos niko nije kvalitetno izborio, svako moze biti terorista, ne mozes ti sad pretresati svakog ko ulazi u metro, tramvaj, bus... mislim mozes al bi to izazvalo haos
Sto se tice fr policije jesu ali samo za regiju Pariza i vjerovatno prema granici sa Bel. danas sam otis'o s posla po djete s kraja na kraj grada i nisam ni jednog policajca vidio
- Tercius
#509 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Joj ovo oko uzbuna je ubleha teska,zasto zbog cega ne znam.Samo dan nakon zadnjih teroristickih napda u Parizu bio sam u Italiji, i putem do tamo sve kontam joj sad kad vide pasos, joj peglanje, joj de izadji vani sta ti je u ustima digni jezik , ko si sta si od cijih si i sl, kad jest vraga, ne samo da me niko zaustavio na granici nije, vec sam i na nekom sajmu bio koji je trajao 4 dana, gdje sam ja za cijelo vrijeme sajma vidio samo trojicu usminkanih karabinjera u onim lakovanim pederskim cizmicama i iskavarcanim tenom, znaci da rezimiram veca je pripravnost u BiH nego po ovim nelogicnim drzavama jbt.insomnia78 wrote:Nivo uzbune nakon danasnjih napada u Briselu
Jos da se nadovezem iako me ne idu bas ove teme oko religije i terorizma itd, nasao sam jedan prejak video klip na utube koji je onako jako pogodan za one koji jos uvijek ne mogu ili nisu u stanju da povuku crtu izmedju islama i terorizma.
Kraca verzija
I duza verzija
- Capajebo
#510 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Dovoljno ti je samo da vidis rjecnik kojim se koriste da ti sve bude jasno sa kakvim ljudima imas poslaLudzak wrote: EEE ovakav mentalni sklop moraš da budeš. Kažeš ne prestavljaju ti tvoju vjeru, a ovi upravo tvoju vjeru predstavljaju.
- drag_gost
#511 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Kao sto napisah: https://en.forums.wordpress.com/ , otvoriti temu i administracija ce je vidjeti. To je najbrzi nacin da se skrene paznja.
Tesko nama kada se ovi vrate sa ratista. Drzava nista nece uraditi, cak ce im i dobro doci da se o tome prica, a ne o nezaposlenosti.
Tesko nama kada se ovi vrate sa ratista. Drzava nista nece uraditi, cak ce im i dobro doci da se o tome prica, a ne o nezaposlenosti.
-
L u c i f e r
#512 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Hoce to kad se zaposljava po rodjackoj i stranackoj liniji. Cobani jbg.Kikibombona wrote:Pa jarane, sta rade nasi ljudi i nase sluzbe?L u c i f e r wrote:http://slobodnadalmacija.hr/novosti/svi ... sti-ummeta
Ne bi me iznenadilo da srpske tajne sluzbe imaju svoje prstemu ovome, ili da barem tolerisu ove idiote u kontrapropagandne svrhe
Nije wordpress srpska platforma!
Zasto vlasti ne kontaktiraju wordpress da vec jednom zaustavlji divljanje vijestiummeta? Mrsko im, boli ih kurac...? Nemaju vremena... Sta li?
Ovu stranicu cita ko zna koliko ekstremista i hrani se mnogobrojnim klipovima i vijestima koje objavljuju. I sutra ce nas kostati, nece nikoga drugog.
- Edin H.
#513 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu
Connaisseur Karlin wrote:Zasto nisu pojacali konstantni oblik sigurnosti prije godinu dana? isto pitanje se moze postaviti i za zeljeznice!uglavnomja wrote:
itd ...
Cash
- zateznistub
#514 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Žalosno, jako žalosno!Bodkin wrote:
bla bla. pariz i brisel su mi blizi od damaska. simple as that. naravno da me vise pogodi brisel nego bejrut. a sama cinjenica da isil najvise i ubija muslimane nesto govori. i opet forumasi nisu spremni da kazu treba ih zgaziti nego se pise o tome kako turske zastave nisu na avatarima
Da li misliš da tim stavom postaješ veći evropljanin, čovjek ili nešto treće?
-
detroit-mercy
#515 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Donekle mogu i da razumijem one koji se dole rokaju vec godinama, zivi na tom prostoru gdje je religija dominantna, gdje se lokalnom sejhu vise vjeruje nego svojim ocima, gdje je narod slabo obrazovan. Sve to nekamo mogu da svarim. Ali ne mogu da razmijem ovu drugu ili trecu generaciju, rodjenu i odraslu na Zapadu koja vrlo moguce nikada nije ni bila u zemaljama od kuda im dolaze ocevi ili djedovi, koja je imala drugaciji zivot, druge mogucnosti, obrazovanje i sl. Sta je tim lolama u glavi kad se roknu, meni to nikako ne ide u vuglared evil wrote:Ja niti se mislim niti hoću da se pravdav i izvinjavam za nešto što nisam učinio. Neka to rade oni koji ovo rade. Zašto da se poistovjećujem za nešto za šta nemam nikakve veze? Niti ISIL predstavlja moju vjeru niti je moja vjera.
Koji mentalni sklop moraš biti da se opasaš bombama i hajd i to ali da pritisneš dugme za detonaciju. Koliko ti glavu moraju filovat i mozak ispit da to uradiš. Razmisli da sebi prst osjećeš, hiljadu znojeva bi te oblilo, odeš zubaru i crkneš od straha a kamo li to.
- Edin H.
#516 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Slaba socijaladetroit-mercy wrote:Donekle mogu i da razumijem one koji se dole rokaju vec godinama, zivi na tom prostoru gdje je religija dominantna, gdje se lokalnom sejhu vise vjeruje nego svojim ocima, gdje je narod slabo obrazovan. Sve to nekamo mogu da svarim. Ali ne mogu da razmijem ovu drugu ili trecu generaciju, rodjenu i odraslu na Zapadu koja vrlo moguce nikada nije ni bila u zemaljama od kuda im dolaze ocevi ili djedovi, koja je imala drugaciji zivot, druge mogucnosti, obrazovanje i sl. Sta je tim lolama u glavi kad se roknu, meni to nikako ne ide u vuglared evil wrote:Ja niti se mislim niti hoću da se pravdav i izvinjavam za nešto što nisam učinio. Neka to rade oni koji ovo rade. Zašto da se poistovjećujem za nešto za šta nemam nikakve veze? Niti ISIL predstavlja moju vjeru niti je moja vjera.
Koji mentalni sklop moraš biti da se opasaš bombama i hajd i to ali da pritisneš dugme za detonaciju. Koliko ti glavu moraju filovat i mozak ispit da to uradiš. Razmisli da sebi prst osjećeš, hiljadu znojeva bi te oblilo, odeš zubaru i crkneš od straha a kamo li to..
-
Bodkin
#517 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
ni jedno ni drugo. jebiga, mozda nisam dovoljno solidaran kao ti i btw ne mislim nista lose sa ovim. samo sam iskrenzateznistub wrote:Žalosno, jako žalosno!Bodkin wrote:
bla bla. pariz i brisel su mi blizi od damaska. simple as that. naravno da me vise pogodi brisel nego bejrut. a sama cinjenica da isil najvise i ubija muslimane nesto govori. i opet forumasi nisu spremni da kazu treba ih zgaziti nego se pise o tome kako turske zastave nisu na avatarima
Da li misliš da tim stavom postaješ veći evropljanin, čovjek ili nešto treće?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#518 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
ExNihilo wrote:Da im navuku i narandžasti kombinezon usput?Better Man wrote:Ove monstrume koji su počini ovo strašno zlodjelo u Briselu treba surovo kazniti, odnosno osuditi na smrtnu kaznu. Izvršenje kazne treba da bude surovo na način da se odvedu u neku pustinju, svežu za zemlju i ostave na vrelom suncu i poliju medom da ih mravi pojedu. Gore kazne od ove za njih ne bi moglo biti. Koji poremećeni idiot moraš biti da ubijaš nevine ljude.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#519 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
ne možeš zaustaviti nekoga ko želi da piše na internetu jer će uvijek naći način, ali mu ne trebaš davati veliku džabnu reklamu bez razloga. razna tematika na internetu ima svoju publiku, ali rijetko koja ima reklamu na svim najpopularnijim regionalnim medijima...Kikibombona wrote:Ne brini ti jarane, onaj koji treba znati, itekako zna. Imaju oni svoju vjernu publiku koja sve to prati. I to je veliki problem.Velkoski wrote:Da mediji i fejsbukaši ne prenose objave od ovih wordpressovaca ne bi niko znao ni da postoji sajt, tako da...
Dok stranica nije srusena, na fb su imali na hiljade ljudi koji su pratili stranicu...
A vidimo da je dovoljna jedna budaletina da napravi haos.
- Connaisseur Karlin
#520 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu
To razumijem,insomnia78,ali sam mislila na tehnicki pristup kontrole sigurnosti.insomnia78 wrote:Pojacano je vec neko vrijemeConnaisseur Karlin wrote:
Zasto nisu pojacali konstantni oblik sigurnosti prije godinu dana? isto pitanje se moze postaviti i za zeljeznice!
To je neprijatelj protiv koga se jos niko nije kvalitetno izborio, svako moze biti terorista, ne mozes ti sad pretresati svakog ko ulazi u metro, tramvaj, bus... mislim mozes al bi to izazvalo haos
Sto se tice fr policije jesu ali samo za regiju Pariza i vjerovatno prema granici sa Bel. danas sam otis'o s posla po djete s kraja na kraj grada i nisam ni jednog policajca vidio
- Grean
#521 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Shvatili smo, ne moras ponavljati.Bodkin wrote:
Tebi je blizi ali si usamljen sto se tice Bosnjaka. Nama su bitni svi zivoti a pogotovo zivoti onih koje vidimo kao svoje prijatelje i po tome se ne razlikujemo od bilo koje nacije na svijetu. A sigurno je da nam je Ankara vise naklonjena od mnogih koje ti spominjes.
Evo i Hrvatska je u EU pa je Princ Charls pokazao da mu je Beograd puno blizi od Zagreba. Prijatelje ne biras iskljucivo ti, biraju i oni tebe. Kroz istoriju ta prijateljstva se rijetko ili gotovo nikako ne mijenjaju.
I btw, cak i kultoroloski su nam blizi Turci, svima nama na Balkanu samo sto to ovi ostali nece priznati.
Zalosno je da uvlacis zrtve nevinih ljudi u ovakve podjele. Ako su te drugi isprovocirali pricom "gdje su im bile Turske zastave" nisi smio nasjedati na takve komentare. Stavljas se u istu ravan kao i oni.
- insomnia78
#522 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Odgoj. Kuca, mahala, mijadzadetroit-mercy wrote:Donekle mogu i da razumijem one koji se dole rokaju vec godinama, zivi na tom prostoru gdje je religija dominantna, gdje se lokalnom sejhu vise vjeruje nego svojim ocima, gdje je narod slabo obrazovan. Sve to nekamo mogu da svarim. Ali ne mogu da razmijem ovu drugu ili trecu generaciju, rodjenu i odraslu na Zapadu koja vrlo moguce nikada nije ni bila u zemaljama od kuda im dolaze ocevi ili djedovi, koja je imala drugaciji zivot, druge mogucnosti, obrazovanje i sl. Sta je tim lolama u glavi kad se roknu, meni to nikako ne ide u vuglared evil wrote:Ja niti se mislim niti hoću da se pravdav i izvinjavam za nešto što nisam učinio. Neka to rade oni koji ovo rade. Zašto da se poistovjećujem za nešto za šta nemam nikakve veze? Niti ISIL predstavlja moju vjeru niti je moja vjera.
Koji mentalni sklop moraš biti da se opasaš bombama i hajd i to ali da pritisneš dugme za detonaciju. Koliko ti glavu moraju filovat i mozak ispit da to uradiš. Razmisli da sebi prst osjećeš, hiljadu znojeva bi te oblilo, odeš zubaru i crkneš od straha a kamo li to..
Vidis ovih "nasih",20-30-40-50 godina je to raslo u Jugi gdje se non stop u skolama, na ulici, poslu, vojsci, televiziji trubilo o bratstvu i jedinstvu pa lole opet 90-tih samo prekrenuse
- Connaisseur Karlin
#523 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu
Edin H. wrote:Connaisseur Karlin wrote:Zasto nisu pojacali konstantni oblik sigurnosti prije godinu dana? isto pitanje se moze postaviti i za zeljeznice!uglavnomja wrote:
itd ...
Cashznas li ti koliko to kosta?
Ah,zaboravih na selektivnu potrosnju novca.
- S4mpion
#524 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Ne može međunarodna zajednica protiv sebe. Teško se onom kome međunarodna zajednica dođe mjere krojit.asker wrote:Okupiti medjunarodnu koaliciju sa 200 000 vojnika.
1. Usetati u Saudijsku Arabiju i pokupiti sve pripadnike porodice Saud (hiljade i hiljade princeva i kuraca palaca). Zamrznuti sva sredstva, sve finansije. Pratiti novac, transakcije, kome i kad su uplacivali sta i koliko, zasto. Zatvoriti sve NVO, humanitarne organizacije, udruzenja pcelara i sve sto se finansiralo iz SA.
2. Unistiti ISIL, ovog puta pored bombardovanja cistiti teren sa kopnenim snagama. Akcija nebi trajala duze od 6 mjeseci.
3. Ponuditi Kurdima autonomiju u okviru drzava u kojima zive. Sve snove o nezavisnom Kurdistanu unistiti do temelja.
4. Reinstalirat Basara Al Asada na cijelom teritoriju Sirije. Sacekat godinu dana, raspisat izbore pod kontrolom OSCE-a i medjunarodnih snaga na terenu.
5. U Eu (i u BiH naravno), uci u sva geta, u sve mesdzide, sva sela i naselja i analizirati njihove programe i ucenja. Pokazati autoritet drzave (bilo koje) i jasno staviti do znanja da su sve slobode zagarantovane samo i jedino do onog trenutka dok ne ugrozavaju druge i drugacije. Sve one koji se protive tome ukloniti, zatvoriti, neutralisati na bilo koji nacin. Humanije je bolje ali klin se klinom izbija.
6. Pod snaznim pritiskom cijele medjunarodne zajednice uspostaviti granice Izraela i Palestine na one prije 1967. Ovdje bi se u bitci poznali junaci (pametnom dosta). Utopija znam, ali rjesenje da.
Sve ostalo je prdimahovina. Ovakve stvari ce se desavati svako malo ukoliko se gore navedeno ne desi.
- zateznistub
#525 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.
Naravno da nisi, dapače...samo, ja nisam soloiidaran...ja samo ne vagam specifičnu težinu žrtve kao ti i par snobova...Bodkin wrote: ni jedno ni drugo. jebiga, mozda nisam dovoljno solidaran kao ti i btw ne mislim nista lose sa ovim. samo sam iskren
Mene vjera i vjerispovjest interesuje kao i lanjski snijeg, ali kad je ljudski život u pitanj (pogotovo nevin i još gore dječiji) tu ne gledam na predznake kao gore pomenuti...