Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Gojeni H

#501 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Ja_Ja wrote:Nadao sam se da ces ponuditi nesto konkretnije. Izvini do mene je.
Sta ho's konkretnije ... rat u Iraku, ili jos konkretnije? :D
Gojeni H

#502 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Avetinho wrote:Kako pametno receno.
Malo, malo pa k'o 82 padobranska. Fakat, vise se ne moze uprratiti odakle vrse desant. :D
jeza u ledja

#503 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Gojeni H wrote:
Rat u Iraku, i jedan i drugi, su pokrenuli Republikanci.

Sto se tice Bosnjaka i predsjednicki izbora u Americi, ako ima ikakve veze....da li treba napominjati Trumpove stavove u vezi muslimana? Da li su Bosnjaci muslimani? Sta treba, da vam covjek nacrta ili?
Ja_Ja

#504 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ja_Ja »

jeza u ledja wrote:
Gojeni H wrote:

Sto se tice Bosnjaka i predsjednicki izbora u Americi, ako ima ikakve veze....da li treba napominjati Trumpove stavove u vezi muslimana? Da li su Bosnjaci muslimani? Sta treba, da vam covjek nacrta ili?
Uzimajuci u obzir da se radi osobi koja je u politici dugi niz godina ocekivao sam da ce Gojeni imati nesto konkretno u vezi HRC, jer iskreno ima stvari za koje joj se moze prigovoriti. A on kao i dobar dio drugih, koji ili lupaju ovakve stvari poput ove vezane za Irak, ili imaju neke teorije zavjere. Niko nista konkretno ne iznosi. Ljudi se prave ludi kao i republikanci iz Bengazi komisije. Mozes 100 godina ispitivati, traziti al' kad nema nista onda nema.
desni

#505 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by desni »

jeza u ledja wrote:
Gojeni H wrote:

Neki dan u autu uključim radio i od stanice do stanice do BN radija iz Bijeljine.Kad tamo neki spiker priča kako ga trenutna situacija podsjeća na početak devedesetih.Te Vatikan se uključuje(izjava Komarice)pa Bošnjaci i Hrvati ponovo vežu zastave.
      Na kraju dođe do izbora u Americi i lik mrtav hladan kaže ne daj Bože da u Americi pobijedi Klintonka.Ko biva sjećamo se šta su ljudi koji su prošli put bili u Klintonovoj administarciji napravili Srbima.Kaže zamislite šta bi sad ovi isti ljudi uradili Srbima kad se nađu u administraciji Hilari Klinton.Spiker BN radija zaključuje ja ću moliti Boga a molite i vi da pobijedi Trump :lol:
        Uglavnom oni koji priželjkuju Trumpovu pobjedu nadaju se da će se onda Amerika izolovati i da neće uopšte voditi međunarodnu politiku :?
          Jedni su nadaju da će samim tim Putin ili Rusija postati jedini igrač na Balkanu i onda računaju da će doći do prekrajanja granica.Proširena Srbija(vraćeno Kosovo+RS)i Hrvatska u granicama banovine.
            I naravno oni koji nemaju nacionalni identitet nego se vide kao dio ummeta(svi muslimani svijeta su jedna nacija)i takvi vide opasnost u Americi sa bilo kojim predsjednikom na čelu.Onda im Trump odlično dođe sa svojim izjavama da kažu evo vidite kakvi su Amerikanci.Moje mišljenje je da je za Ameriku i ostatak svijeta bolji izbor Klintonka.
              Za kraj vrijedi reći: "God Bless America" :thumbup:
              ljevoruki

#506 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljevoruki »

Je li vakat ove dvije teme, Bernie i Trump, spojiti u jednu i pratiti samo HRC i Trumpa?
              Bernie je izgubio izbore, Trump nije ni imao neku konkurenciju iako jos uvijek moze ostati bez nominacije ako Republikanci promijene pravila pred samu konvenciju.
              Moj glas ide za Hillary, iako mislim da su njih dvoje, kao pojedinci, u 5 deka.
              Prestari i mahniti, treba nam neko mladji i progresivniji.
              Gojeni H

#507 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

jeza u ledja wrote:
              Gojeni H wrote:

Naravno.
              U kojem trenutku se ova convenient napast usprotivila ratu, u onom trenutku kada je bivsi oficir americkih marinaca a inspektor UN-a rekao da nedvojbeno nema oruzja za masovno unistenje u Iraku, onda kada se mikroskopom nije mogao naci ni kanister nervnog gasa, ili ...?
              Ili mozda 2007. god. kada je po zvanicnim procjenama ubijeno 650 000 ljudi?

Ispravi me ukoliko grijesim, Trump je imao izjave protiv emigracije iz muslimanskih zemalja ... kakve to veze ima s Bosnjacima koji nece ili ne mogu emigrirati u SAD?
              U isto vrijeme, mislim da je govorio o potrebi SAD-a da se povuce sa BI i da se distancira od KSA?

Trump je totalno netipican kandidat ... repubilkanac a nije za slobodnu trgovinu ... only in 'Murica! :D
              Last edited by Gojeni H on 12/06/2016 05:23, edited 1 time in total.
              Gojeni H

#508 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Ja_Ja wrote:
              Uzimajuci u obzir da se radi osobi koja je u politici dugi niz godina ocekivao sam da ce Gojeni imati nesto konkretno u vezi HRC, jer iskreno ima stvari za koje joj se moze prigovoriti. A on kao i dobar dio drugih, koji ili lupaju ovakve stvari poput ove vezane za Irak, ili imaju neke teorije zavjere. Niko nista konkretno ne iznosi. Ljudi se prave ludi kao i republikanci iz Bengazi komisije. Mozes 100 godina ispitivati, traziti al' kad nema nista onda nema.
              Prvo mozemo li se nauciti da razgovaramo bez rijeci "lupati", "srati", "mljeti", "truniti", i sl?

Klintonka se nikada nije usprotivila agresorskim ratovima u Iraku i Afganistanu, ubijanju svatova dronovima, cak nisam siguran ni da je bilo kada nesto smisleno rekla za NAFTA sporazum.

Klintonka se sto mi Bosanci kazemo savija onako kako vjetar puse. Totalno bezlicna i nekarizmaticna licnost koja ce se ukoliko dodje na vlast saviti pod pritiskom bilo koje struje; one ratne ili one druge "slobodno-trgovinske" ... ili neke druge.
              jeza u ledja

#509 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kadaiff wrote:
              desni wrote:
                Neki dan u autu uključim radio i od stanice do stanice do BN radija iz Bijeljine.Kad tamo neki spiker priča kako ga trenutna situacija podsjeća na početak devedesetih.Te Vatikan se uključuje(izjava Komarice)pa Bošnjaci i Hrvati ponovo vežu zastave.
                  Na kraju dođe do izbora u Americi i lik mrtav hladan kaže ne daj Bože da u Americi pobijedi Klintonka.Ko biva sjećamo se šta su ljudi koji su prošli put bili u Klintonovoj administarciji napravili Srbima.Kaže zamislite šta bi sad ovi isti ljudi uradili Srbima kad se nađu u administraciji Hilari Klinton.Spiker BN radija zaključuje ja ću moliti Boga a molite i vi da pobijedi Trump :lol:
                    Uglavnom oni koji priželjkuju Trumpovu pobjedu nadaju se da će se onda Amerika izolovati i da neće uopšte voditi međunarodnu politiku :?
                      Jedni su nadaju da će samim tim Putin ili Rusija postati jedini igrač na Balkanu i onda računaju da će doći do prekrajanja granica.Proširena Srbija(vraćeno Kosovo+RS)i Hrvatska u granicama banovine.
                        I naravno oni koji nemaju nacionalni identitet nego se vide kao dio ummeta(svi muslimani svijeta su jedna nacija)i takvi vide opasnost u Americi sa bilo kojim predsjednikom na čelu.Onda im Trump odlično dođe sa svojim izjavama da kažu evo vidite kakvi su Amerikanci.Moje mišljenje je da je za Ameriku i ostatak svijeta bolji izbor Klintonka.
                          Za kraj vrijedi reći: "God Bless America" :thumbup:
                          A cemu se Bosnjaci nadaju? Ne smeta im sto je Hilari proizvela ratove, dokle god je prijatelj sa Saudijskom i Turskom - inace kolijevkama demokratije i ljudskih prava :-) . Za sve sto ne valja, krivi su naravno Rusi. Hajmo se bogu molit da se Rusi i Amerikanci sto vise kace, pa i za cijenu treceg svjetskog, jer Rusi su za mrske komsije a bama senicnim kakvi uesmo samo je to i vazno.

Islam takodje nista s terorizmom nema, kakvi, to je, kao sto svi znamo, religija mira. Supermirna i superdemokraticna liberalna i nadasve tolerantns religija. Trump lupa gluposti. Pa pogledajte sve te muslimanske zemlje kakve slobode uzivaju. Izbjegluce hrle iz Evrope ka slobodarskom muslimanskom svijetu.
                          Kako cetnik smrdi. I preko bare se ubrzo osjeti. :oops:
                          Gojeni H

#510 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Fakat tukne cetnicko krme.
                          Ja_Ja

#511 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ja_Ja »

Gojeni H wrote:
                          Ja_Ja wrote:
                          Prvo mozemo li se nauciti da razgovaramo bez rijeci "lupati", "srati", "mljeti", "truniti", i sl?

Klintonka se nikada nije usprotivila agresorskim ratovima u Iraku i Afganistanu, ubijanju svatova dronovima, cak nisam siguran ni da je bilo kada nesto smisleno rekla za NAFTA sporazum.

Klintonka se sto mi Bosanci kazemo savija onako kako vjetar puse. Totalno bezlicna i nekarizmaticna licnost koja ce se ukoliko dodje na vlast saviti pod pritiskom bilo koje struje; one ratne ili one druge "slobodno-trgovinske" ... ili neke druge.
                          Izvinjenje ukoliko sam te uvrijedio, nije bilo namjere. Formulisacu tu recenicu ovako;...koji ili namjerno iznose pogresne informacije ili podrzavaju teorije zavjere.

Neusprotiviti se necemu i tvrditi kao jedan od forumasa nesto ranije da je "roknula Gadafija", "dala oruzje da se puca po Basaru", ili "da je sistematski pravila haos", su sasvim razlicite stvari. Prvo govori o politickom opredjeljenju jedne senatorke u vrijeme kada je veliki broj Amerikanaca bio pod jakim emocijama, i cvrstim uvjerenjem da ono sto im govore njihove sigurnosne sluzbe nije nista do istina. A drugo nije nista do pokusaj fabriciranja lazi i podmetanja odgovornosti za nesto za sto nije imala komandnu odgovornost.

Poslijednji primjer tih pokusaja da se stvori nesto iz nicega jeste ova komisija za Bengazi. Vec mjesecima oni trkeljaju nesto, traze nesto, ali ne mogu da pronadju jednu jedinu stvar da bi je drzali odgovornom.
                          Kikibombona

#512 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote: Prvo mozemo li se nauciti da razgovaramo bez rijeci "lupati", "srati", "mljeti", "truniti", i sl?

Sve receno! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Samo opet, iako mi je gadna do bola, manje je zlo od spodobe Trampa!

Steta sto Sanders nije prosao, velika...
                          KB9

#513 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by KB9 »

ne moze hilari bit manje zlo od trampa znaci nema teorije
                          Gojeni H

#514 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Ja_Ja wrote:
                          Gojeni H wrote:
                          Ja_Ja wrote:

Izvinjenje ukoliko sam te uvrijedio, nije bilo namjere. Formulisacu tu recenicu ovako;...koji ili namjerno iznose pogresne informacije ili podrzavaju teorije zavjere.

Neusprotiviti se necemu i tvrditi kao jedan od forumasa nesto ranije da je "roknula Gadafija", "dala oruzje da se puca po Basaru", ili "da je sistematski pravila haos", su sasvim razlicite stvari. Prvo govori o politickom opredjeljenju jedne senatorke u vrijeme kada je veliki broj Amerikanaca bio pod jakim emocijama, i cvrstim uvjerenjem da ono sto im govore njihove sigurnosne sluzbe nije nista do istina. A drugo nije nista do pokusaj fabriciranja lazi i podmetanja odgovornosti za nesto za sto nije imala komandnu odgovornost.

Poslijednji primjer tih pokusaja da se stvori nesto iz nicega jeste ova komisija za Bengazi. Vec mjesecima oni trkeljaju nesto, traze nesto, ali ne mogu da pronadju jednu jedinu stvar da bi je drzali odgovornom.
                          Izvinjenje prihvaceno. :thumbup: Ustvari ne osjecam se a nesto uvrijedjeno, tvrdokozac sam, ali mi smeta kad ljudi razgovaraju na taj nacin. ;-)

Nemoj me ni u kakvu vezu dovoditi s cetnickim padobrancem koji se juce ponovo registrovao pod razlicitim nickom.
                          Masoni, Jevreji, NLO su furke nekih drugih ljudi.

Ne mislim da je Klintonka nekome stavila oruzje u ruke da ubije Gadafija.
                          Americku vanjsku politiku ne kreira predsjednik ili predsjednica (po prvi put ako Bog da :D ), ali znacajno utice na nju ukoliko mu/joj zasmeta ponovnom izboru ili slicno.
                          Generalno vanjska politika SAD se skoncentrise na suzbijanje rasta potencijalnih regionalnih sila i osiguravanje morskih puteva.

Insinuacija da SVI Bosnjaci piskaju u gace za SAD-om ili Klintonom i smatraju da je ta zemlja nesto znacajno uradila na ocuvanju BiH je pogresna.
                          Smisljeno je stanje zadrzano kakvo jeste ne zbog Srba vec bas zbog Bosnjaka. Ne mogu pomoci ako to nije jasno.
                          Klintonku ne smatram nikako osobom koja moze pomoci da se bosanski gordijev cvor odrijesi ili cak i presijece.
                          Klintonka je limunada, zena bez kicme i to je problem za Bosnu.
                          Ne moram biti u pravu ali vrijeme je pred nama pa cemo vidjeti.
                          Fudo387

#515 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:Klintonku ne smatram nikako osobom koja moze pomoci da se bosanski gordijev cvor odrijesi ili cak i presijece. Klintonka je limunada, zena bez kicme i to je problem za Bosnu. Ne moram biti u pravu ali vrijeme je pred nama pa cemo vidjeti.
                          Izvini sto cu te mozda razocarati, ali u ovim predizbornim zajebancijama, nakon izbora isto, ne postoji nikakva agenda kad je Bosna u pitanju.
                          Jebe se njima za nasim budalastinama, dozivljavaju nas kao malu egzoticnu nebitnu zemlju, ok je da ne puca, ne zbog nas vec da neka granata
                          ne zaluta u Italiju. Tu se, sto se tice americke politike prema Bosni, prica zavrsava.
                          Gojeni H

#516 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
                          Gojeni H wrote:Klintonku ne smatram nikako osobom koja moze pomoci da se bosanski gordijev cvor odrijesi ili cak i presijece. Klintonka je limunada, zena bez kicme i to je problem za Bosnu. Ne moram biti u pravu ali vrijeme je pred nama pa cemo vidjeti.
                          Izvini sto cu te mozda razocarati, ali u ovim predizbornim zajebancijama, nakon izbora isto, ne postoji nikakva agenda kad je Bosna u pitanju.
                          Jebe se njima za nasim budalastinama, dozivljavaju nas kao malu egzoticnu nebitnu zemlju, ok je da ne puca, ne zbog nas vec da neka granata
                          ne zaluta u Italiju. Tu se, sto se tice americke politike prema Bosni, prica zavrsava.
                          Nisi me razocarao, jasno je meni da je Bosna davno isklipila, ali se uvijek moze naci neko ko moze privuci paznju, odnosno mogu se desiti regionalne promjene u kojem slucaju je veoma bitno ko vodi najjacu vojnu silu na svijetu. Ili se ne slazes?
                          Fudo387

#517 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:
                          Fudo387 wrote:
                          Nisi me razocarao, jasno je meni da je Bosna davno isklipila, ali se uvijek moze naci neko ko moze privuci paznju, odnosno mogu se desiti regionalne promjene u kojem slucaju je veoma bitno ko vodi najjacu vojnu silu na svijetu. Ili se ne slazes?
                          Kakve regionalne promjene?
                          Ne moze se nista mijenjati bez da se pita najveca vojna sila na dunjaluku, a sto se njih tice, case closed.
                          Gojeni H

#518 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
                          Kakve regionalne promjene?
                          Ne moze se nista mijenjati bez da se pita najveca vojna sila na dunjaluku, a sto se njih tice, case closed.
                          DoFu ba otici cemo preduboko u geopolitiku, ali ... najveca vojna sila nafurala Ukrajince, a onda Ruje em uzese Krim em istocni dio zemlje.
                          Jadna li mu majka kome Ameri kazu "nista se ne sekiraj".

Ako je Americi ugodna ovakva Bosna nama nije buraz.

Nazad na gospoju sa kicmom od zelatina, odnosno gospodina showmana. :D
                          japin_mutapi
                          Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#519 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by japin_mutapi »

Kadaiff wrote:
                          A cemu se Bosnjaci nadaju?
                          nadamo se miru i napretku, i da ćete s opametiti i odustati od velikosrpske ideologije krvi i tla, koja je u zadnjih dvjesto godina izazvala nekoliko ratova i genocida
                          eto, a sa klintonkom na čelu amerike, šanse da se to ponovi u dogledno vrijeme su malo manje, i samim tim je poželjna kao predsjednik
                          kosava

#520 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

[quote="Gojeni H"]

Gojeni covjek pricao o zaustavljanju masovne imigracije iz Sirije i Iraka ono da mi budemo sigurni ko to useljava a sada mora on to pojednostaviti da ga razumije prosjecan glasac.

A ovi sto se boje ili mole za Hillary ma nezna ona ni gdje je Bosna, BiH 20 godina stara vijest zaboravilo se da i postoji.
                          Gojeni H

#521 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

kosava wrote:
                          Gojeni H wrote:
                          Gojeni covjek pricao o zaustavljanju masovne imigracije iz Sirije i Iraka ono da mi budemo sigurni ko to useljava a sada mora on to pojednostaviti da ga razumije prosjecan glasac.

A ovi sto se boje ili mole za Hillary ma nezna ona ni gdje je Bosna, BiH 20 godina stara vijest zaboravilo se da i postoji.
                          Pa djesi ti brate?!? Vidis da sam sam na terenu?
                          Cak mi je i Fudo neodlucan. :D
                          pici
                          Grijem se na: Ženske gHuzove
                          Vozim: Trajvan
                          Horoskop: Djevac

#522 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

to se kaze po starom obicaju ma desi brate krme te ubolo :mrgreen:
                          zenit dozic

#523 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zenit dozic »

jel vi stvarno mislite da se njihov predsjednik pita nešto oko nekih ključnih pitanja :-)
                          Oni su tu samo figure koje zabavljaju mase...

I da Trumpa za predsjednika, barem je za razliku od dotične dosljedan oko svojih(fasistickih )stavova, dok se ova zapetlja u svojim lažima

:skoljka:
                          Gojeni H

#524 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

pici wrote:to se kaze po starom obicaju ma desi brate krme te ubolo :mrgreen:
                          :lol: :thumbup:
                          jeza u ledja

#525 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

zenit dozic wrote:jel vi stvarno mislite da se njihov predsjednik pita nešto oko nekih ključnih pitanja :-)
                          Oni su tu samo figure koje zabavljaju mase...

I da Trumpa za predsjednika, barem je za razliku od dotične dosljedan oko svojih(fasistickih )stavova, dok se ova zapetlja u svojim lažima
                          Bolje izabrat i fasistu nego lazova, jelde? :D

To ono ko....zaboravimo da pored toga sto je Trump, on je i lazov. Laze covjek cim zine. Al nema veze, gore je sto je fasista, pa cemo zaboraviti da je lazov. Ono kad neko ima pet jos gorih slojeva pa se oni ostali ne vide.
                          Post Reply