Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#501 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Ne, nego je petokraka zloupotrebljena.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#502 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Oj jebem ti kralja i otadzbinu sta covjek izvalihAZNADAR wrote:U WWII kojeg malo ko ziv pamti. A i prezivjeli srpskog SUBNOR-a masu istim zastavama kao i cetnici.Bodkin wrote:
Vise je petokraka cetnika pobila nego svi bosnjacki nacionalisti skupa
Ja govorim o devedesetim godinama i nadalje.
Od pocetka krize u YU je petokraka stala u isti stroj sa kokardom. Petokraka je bila startu protiv Bosnjaka i BiH drzavnosti isto kao i kokarda.
-
hAZNADAR
#503 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
I onda se neki cude i ljute kada se spomene da su stavovi cetnika i samozvanih Bosanaca cesto slicni. Precesto.fosna2014 wrote:Sto vise skolovanih to vise Bosanaca.![]()
-
Patriotska_Liga
#504 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Petokraka je dio prošlosti, nema nikakve potrebe da se sa petokrake skida prašina i da se ista ikad više stavlja u upotrebu.
-
hAZNADAR
#505 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Mislis od par pojedinaca._BataZiv_0809 wrote:Ne, nego je petokraka zloupotrebljena.
Ja sam u BL jos od rata u Hrvatskoj vidio sta JNA pod petokrakom radi i koga sve pomaze. Nastavak price u BiH je valjda poznat.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#506 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Pa to je zloupotreba ko iz enciklopedije.hAZNADAR wrote:Mislis od par pojedinaca._BataZiv_0809 wrote:Ne, nego je petokraka zloupotrebljena.
Ja sam u BL jos od rata u Hrvatskoj vidio sta JNA pod petokrakom radi i koga sve pomaze. Nastavak price u BiH je valjda poznat.
-
Atticus
#507 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Dok se Bošnjaci ne otarase ljevičarenja,dotle neće biti dobro ni Bošnjacima,niti Bosni.Pogledati Palestince.Svi pokreti i partije su im ljevičarske i ultraljevičarske,pa...dokle su došli?
-
SerijeSync
#508 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
this is the new shit, bosanac=četnikhAZNADAR wrote:I onda se neki cude i ljute kada se spomene da su stavovi cetnika i samozvanih Bosanaca cesto slicni. Precesto.fosna2014 wrote:Sto vise skolovanih to vise Bosanaca.![]()
-
Mohamad Sissoko
#509 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Tako mi tisuću gromova kako ti iz ovog gore zakljuci to...neke droge?SerijeSync wrote:this is the new shit, bosanac=četnikhAZNADAR wrote:I onda se neki cude i ljute kada se spomene da su stavovi cetnika i samozvanih Bosanaca cesto slicni. Precesto.fosna2014 wrote:Sto vise skolovanih to vise Bosanaca.![]()
-
hAZNADAR
#510 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Netacno, to je nacionalizam, prosto i jednostavno a patriotizam samo jedna manifestacija toga.seln wrote:
Gdje sam napisao da je supremacija svojstvena samo nacionalizmu?
To sto ti nazivas nacionalizmom u zapadnoj Evropi i Skandinaviji, to je samo blaza forma patriotizma. Pa i ta blaza forma sve vise nestaje. Mladi su sve manje vezani za vlastitu zemlju, rodno mjesto, porijeklo... idu tamo gdje im je bolje, gdje ima posla, vise novca....
I protiv koga bi u tim (uglavnom jednonacionalnim) drzavama bila usmjerena supremacija?
Govorim o drustvima gdje postoji kolektivna svijest, svijest o zajednickoj imovini i svijest kako se postuje, pazi, pomaze,.. svoj sunarodnjak. Govorim o drustvima gdje uopce ne postoji razlika, antagonizam i negativna akonotacija prema seljak, gradjanin, dijaspora, domaci, obrazovan, neobrazovan, vjernik, ateista,... - jedini kriterij je pripadnik nacije i svijest o kolektivu.
Zbog te svijesti o kolektivu ljudi bolje paze okolis, savjesnije placaju poreze i postuju pravni poredak, red i mir, postenje, dobro se znaju organizovati, imaju obzira u svemu prema drugima oko sebe,...
Patriotizam je jak i u Boliviji, Kamerunu,... ali to nije dovoljno da se napravi stabilna drzava.
Nacionalizam je jedini odgovor zasto su se neki narodi, drzave u modernom dobu uzdigli i razvili. Isti obrazac je i u zap Evropi, sjevernoj Americi, Japanu,..
I najbitnija stvar u ovoj temi - nositelji nacionalizma u razvijenom svijetu su takodjer i ljevicari. Ako ne i glavni.
U nasim okolnostima se nacionalizam tek razvija i to je neminovnost. Nista drugo ne moze biti politicki faktor u Evropi. Pitanje je samo ko ce imati eksluzivitet u tome. U Bosnjaka po svemu sudeci desnica - ne zato sto je pametna za to - vec zato sto je jedina.
-
Atticus
#511 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Ljevi i desni nacionalizam nemaju baš zajedničkih osobina.Ljevi nacionalizam(Hitlerov,Musolinijev,Peronov...)je mnogo opasniji od desnog samim tim što regrutuje lumpenproletarijat,neobrazovane slojeve društva,a desni nacionalizam(Salazarov u Portugalu,Frankov u Španiji,Pinočeov u Čileu...)je građanski,koji regrutuje obrazovane slojeve društva.Glede termina "Bosanac",to je Trojanski konj UDBA-e,ostavljen ispred Bošnjaka,kao nekada termin "Jugosloven",na kojem su se upecali,opet Bošnjaci(tada Muslimani).Na popisu iz 1991.god.Muslimana(Bošnjaka) je bio nešto oko 45%.Da se nisu pisali kao "Jugoslovani"(a dosta ih se tako pisalo),možda bi Muslimana(Bošnjaka)bilo i malo preko 50%.Sasvim bi to druga priča bila,od 1992.god.što se tiče legitimiteta jednog naroda i jedne države,bar u inozemnim centrima.
-
Bodkin
#512 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
smijesna prica. cetnici i ne postoje osim folklorno nakon WW2. potrudio se drug tile za to. to sto je uzet pogrdni naziv za cijeli narod je druga prica.hAZNADAR wrote:U WWII kojeg malo ko ziv pamti. A i prezivjeli srpskog SUBNOR-a masu istim zastavama kao i cetnici.Bodkin wrote:
Vise je petokraka cetnika pobila nego svi bosnjacki nacionalisti skupa
Ja govorim o devedesetim godinama i nadalje.
Od pocetka krize u YU je petokraka stala u isti stroj sa kokardom. Petokraka je bila startu protiv Bosnjaka i BiH drzavnosti isto kao i kokarda.
dalje,ti ne kontas da je bosnjaka bilo 15% u bivsoj drzavi. petokraka je ostala na kapama par mjeseci kad su se drzava i ideja raspali. znas ti to vrlo dobro ali znam i ja tvoje postove o genetskom kodu, specificnom nacionalizmu i slicne gluposti. izvini ali nemam vremena za takve stvari
-
Bodkin
#513 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
samozvanih bosanaca? a koji si ti samozvani kurko? u drzavi BOSNI, sta si ti?hAZNADAR wrote:I onda se neki cude i ljute kada se spomene da su stavovi cetnika i samozvanih Bosanaca cesto slicni. Precesto.fosna2014 wrote:Sto vise skolovanih to vise Bosanaca.![]()
-
Patriotska_Liga
#514 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Folklorni četnici počiniše folklorni genocid u zadnjem ratu.
- fosna2014
#515 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Bodkin wrote:samozvanih bosanaca? a koji si ti samozvani kurko? u drzavi BOSNI, sta si ti?hAZNADAR wrote:I onda se neki cude i ljute kada se spomene da su stavovi cetnika i samozvanih Bosanaca cesto slicni. Precesto.fosna2014 wrote:Sto vise skolovanih to vise Bosanaca.![]()
- fosna2014
#516 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Ooo krushe.hAZNADAR wrote:I onda se neki cude i ljute kada se spomene da su stavovi cetnika i samozvanih Bosanaca cesto slicni. Precesto.fosna2014 wrote:Sto vise skolovanih to vise Bosanaca.![]()
Daj mi te stavove da cujem.
- ultima_palabra
#517 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Nemam ja problema sa dijasporom, vise od pola familije mi je vani. Ali iz iskustva znam da su im politicki stavovi sto se tice BiH vecinom toliko pomjereni od realnosti da se ne isplati ulaziti u pricu.
-
SerijeSync
#518 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
ultima_palabra wrote:Nemam ja problema sa dijasporom, vise od pola familije mi je vani. Ali iz iskustva znam da su im politicki stavovi sto se tice BiH vecinom toliko pomjereni od realnosti da se ne isplati ulaziti u pricu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#519 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
A tek sto pizde kad im na to ukazes.ultima_palabra wrote:Nemam ja problema sa dijasporom, vise od pola familije mi je vani. Ali iz iskustva znam da su im politicki stavovi sto se tice BiH vecinom toliko pomjereni od realnosti da se ne isplati ulaziti u pricu.
Haznadar te odmah optuzi za mrznju i zavist prema dijaspori
-
hAZNADAR
#520 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
U drzavi koja se zove Bosna i Hercegovina a ne samo Bosna - Bosanac je izraz vezan za regionalnu i kulturolosku pripadnost i rado se i na taj nacin identificiram. Nacije/etnosi su pravno regulisani i od ponudjenog ja sam Bosnjak.Bodkin wrote:samozvanih bosanaca? a koji si ti samozvani kurko? u drzavi BOSNI, sta si ti?hAZNADAR wrote:I onda se neki cude i ljute kada se spomene da su stavovi cetnika i samozvanih Bosanaca cesto slicni. Precesto.fosna2014 wrote:Sto vise skolovanih to vise Bosanaca.![]()
Mozes to nazvati i kurko sto me nebi iznenadilo buduci da su Bosnjaci ovdje vec naznaceni kao skart, neobrazovani, glupi,...
I onda se neki cude i ljute kada se spomene,...... - nastavak znas.
Buduci da ovo sve vise ide u uobicajenu pricu o dijaspori, krkanske upadice i prozivke, aplauz sa tribina,.. - ja se do daljnjeg iskljucujem.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#521 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Bosnjak nije nacija.
Tebi stvarno treba milion puta ponavljati
Tebi stvarno treba milion puta ponavljati
- madner
#522 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Kazem ja intelektualni skart. Sve etnije teze da postanu nacije, da osvoje dio teritorije koji bi bio njihov.
Samo neiskren intelektualac moze zagovarati ovo Srbovanje, pravljenje manje drzave sa nekim prekrajanjem granica. Osim Srba, ni jedna nacija nije tezila da se reducira, da ima manje nego u pocetnom stanju.
Inace, koju naciju predstavlja reprezentacija Bosne i Hercegovine?
Samo neiskren intelektualac moze zagovarati ovo Srbovanje, pravljenje manje drzave sa nekim prekrajanjem granica. Osim Srba, ni jedna nacija nije tezila da se reducira, da ima manje nego u pocetnom stanju.
Inace, koju naciju predstavlja reprezentacija Bosne i Hercegovine?
- General War
#523 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
hAZNADAR wrote:I onda se neki cude i ljute kada se spomene da su stavovi cetnika i samozvanih Bosanaca cesto slicni. Precesto.fosna2014 wrote:Sto vise skolovanih to vise Bosanaca.![]()
-
Atticus
#524 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
"Bosanac"nije nacija.Država je Bosna i Hercegovina,ne može se,onda,biti Bosnohercegovac.Samo neko ko nema veza šta je nacija,ili namjerno,sa velikosrpskih i velikohrvatskih pozicija(jer njima "Bosanac"dođe ko kec na...)može to potencirati.Kao što nije postojala nacija "Jugosloveni",a postojala je država sa tim imenom,ili Sovjetski Savez.Šta sa njim,nema nacije "Sovjeta",ima Rusa,Bjelorusa,Azera..."Bosanac"je podmetnuto kukavičije jaje Bošnjacima.Kada je postojala,u historiji, nacija "Bosanci"?Nikada.Postojali su Bošnjani.Ali,to je druga tema.
- seln
#525 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice
Na ovakvu zbrku pogresno koristenih pojmova, nerazumijevanja znacenja pozitivnih zakonskih propisa i njihove korelacije sa pojmom gradjanske s(a)vijesti, pa cak i obicnog kucnog odgoja.... stvarno nemam sta reci.hAZNADAR wrote:Netacno, to je nacionalizam, prosto i jednostavno a patriotizam samo jedna manifestacija toga.seln wrote:
Gdje sam napisao da je supremacija svojstvena samo nacionalizmu?
To sto ti nazivas nacionalizmom u zapadnoj Evropi i Skandinaviji, to je samo blaza forma patriotizma. Pa i ta blaza forma sve vise nestaje. Mladi su sve manje vezani za vlastitu zemlju, rodno mjesto, porijeklo... idu tamo gdje im je bolje, gdje ima posla, vise novca....
I protiv koga bi u tim (uglavnom jednonacionalnim) drzavama bila usmjerena supremacija?
Govorim o drustvima gdje postoji kolektivna svijest, svijest o zajednickoj imovini i svijest kako se postuje, pazi, pomaze,.. svoj sunarodnjak. Govorim o drustvima gdje uopce ne postoji razlika, antagonizam i negativna akonotacija prema seljak, gradjanin, dijaspora, domaci, obrazovan, neobrazovan, vjernik, ateista,... - jedini kriterij je pripadnik nacije i svijest o kolektivu.
Zbog te svijesti o kolektivu ljudi bolje paze okolis, savjesnije placaju poreze i postuju pravni poredak, red i mir, postenje, dobro se znaju organizovati, imaju obzira u svemu prema drugima oko sebe,...
Patriotizam je jak i u Boliviji, Kamerunu,... ali to nije dovoljno da se napravi stabilna drzava.
Nacionalizam je jedini odgovor zasto su se neki narodi, drzave u modernom dobu uzdigli i razvili. Isti obrazac je i u zap Evropi, sjevernoj Americi, Japanu,..
I najbitnija stvar u ovoj temi - nositelji nacionalizma u razvijenom svijetu su takodjer i ljevicari. Ako ne i glavni.
U nasim okolnostima se nacionalizam tek razvija i to je neminovnost. Nista drugo ne moze biti politicki faktor u Evropi. Pitanje je samo ko ce imati eksluzivitet u tome. U Bosnjaka po svemu sudeci desnica - ne zato sto je pametna za to - vec zato sto je jedina.
Zapravo , imam, ali cemu?
Da stavimo tacku na ovu papazjaniju: eto, pobijedio si u diskusiji.