Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Bloo
Globalna šefica

#501 Re: Blokada puteva

Post by Bloo »

Horcrux wrote:
Bloo wrote:
insomnia78 wrote:Bosnjo revolucija. Daj da dodje neko i rijesi mi probleme al ako ikako moze da me ne bihuzuri :lol:
Tacno za vas nije drzava. Razdjelite to lijepo izmedju Srba i Hrvata i bog te veselio
Ne zaboravi Bošnjake, da Haznadar ne bi suzu pustio.

Zašto ti isti borci nisu pred zgradama ministarstva zaduženog za boračka pitanja, pred Predsjedništvom, pred institucijama koje odlučuju o njihovom statusu i sudbinama?
Kako ja da im pomognem? Mogu im se jedino priključiti pred zgradama institucija....
oops vidi nisu tamo...
Sta si se mogao pridruziti :lol: pa bili su 9 mjeseci pred zgradom vlade, ocito da to nisi ni znao.
Blokirali 9 mjeseci? Nisu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#502 Re: Blokada puteva

Post by Tomahawk11 »

Fudo387 wrote:
Odnesi im caj.
Kome, borcima ili ovoj djeci što se smrzavaju?
Da znaš da sam vidio čovjeka i djevojčicu kako nose termosku od auta do auta.
Biće večeras slučajeva za hitne koliko hoćeš.
vatrogasac

#503 Re: Blokada puteva

Post by vatrogasac »

General War

#504 Re: Blokada puteva

Post by General War »

insomnia78 wrote:Prava se bolan ne dobijaju uz toplu pec, bozijim davanjem
Ne znam vala majstore, gledajuci tebe, samo visis po forumu...ne znam kako ces peMziju zaradit u francuskoj...valjda bozijim davanjem uz stabilnu internet konekciju.
Benjo34

#505 Re: Blokada puteva

Post by Benjo34 »

astala_vistala wrote:Ja prosto ne mogu da vjerujem sa kakvim leatrgicarima i marvom djelim zivotni prostor,znaci docekali smo da borce Armije RBIH nazivaju bandom,sljamom,budala i sl zato sto su odlucili na ovom kijametu da krenu u borbu za svoja prava koja su zasluzili! ocigledno nisu imali "srece" da ih ne pokupi neki metak ili da ostanu bez jednog dijela tijela jer su jedini koji NIŠTA nisu dobili.

Živim za dan kada cu biti u mogućnosti da napustim ovu vukojebinu punog erdognaluka da se odreknem drzavljanstva i promjenim identitet.
Samo zato što nekom u koloni nije naumpalo da se vrati il ide obilaznicom kao sav pametan svijet ;)
insomnia78

#506 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

General War wrote:
Ne znam vala majstore, gledajuci tebe, samo visis po forumu...ne znam kako ces peMziju zaradit u francuskoj...valjda bozijim davanjem uz stabilnu internet konekciju.
Ne brini se ti za mene.
It_is_a_Leclerc

#507 Re: Blokada puteva

Post by It_is_a_Leclerc »

Aman ljudi, kakva bolan crna prava, ljudi traže da se "uvede registar branilaca" (koji je djelimično uveden) i traže da se "ukine 1600 udruženja" što niko ne smije jer su udruženja osnovana u skladu sa zakonom i upisana u registar udruženja u Ministarstvu pravde.

U prijevodu, traže da neko dođe i obeća im po 200 maraka klix novčane pomoći i "formiranje radne" grupe. O čemu više pričamo ovdje?
tandmand

#508 Re: Blokada puteva

Post by tandmand »

Bloo wrote:Zašto ti isti borci nisu pred zgradama ministarstva zaduženog za boračka pitanja, pred Predsjedništvom, pred institucijama koje odlučuju o njihovom statusu i sudbinama?
Zato što su to prije svega zgrade od betona, cigle, stakla ... (da umjetnički kažemo - mrtva priroda) kojima minus ne smeta, ne čuju i ne vide.
Tomahawk11
Globalni moderator

#509 Re: Blokada puteva

Post by Tomahawk11 »

Benjo34 wrote:
astala_vistala wrote:Ja prosto ne mogu da vjerujem sa kakvim leatrgicarima i marvom djelim zivotni prostor,znaci docekali smo da borce Armije RBIH nazivaju bandom,sljamom,budala i sl zato sto su odlucili na ovom kijametu da krenu u borbu za svoja prava koja su zasluzili! ocigledno nisu imali "srece" da ih ne pokupi neki metak ili da ostanu bez jednog dijela tijela jer su jedini koji NIŠTA nisu dobili.

Živim za dan kada cu biti u mogućnosti da napustim ovu vukojebinu punog erdognaluka da se odreknem drzavljanstva i promjenim identitet.
Samo zato što nekom u koloni nije naumpalo da se vrati il ide obilaznicom kao sav pametan svijet ;)
Ima puteva gdje si u koloni im nemaš kud. Blokirano. Nema izlaza. Možeš samo čekati da otčepi.
Dosadno mii

#510 Re: Blokada puteva

Post by Dosadno mii »

Benjo34 wrote:

Bosna ne zna sta ce od puteva. Zaobilaznice na sve strane
:-)
Horcrux

#511 Re: Blokada puteva

Post by Horcrux »

Bloo wrote:
Horcrux wrote:
Bloo wrote: Ne zaboravi Bošnjake, da Haznadar ne bi suzu pustio.

Zašto ti isti borci nisu pred zgradama ministarstva zaduženog za boračka pitanja, pred Predsjedništvom, pred institucijama koje odlučuju o njihovom statusu i sudbinama?
Kako ja da im pomognem? Mogu im se jedino priključiti pred zgradama institucija....
oops vidi nisu tamo...
Sta si se mogao pridruziti :lol: pa bili su 9 mjeseci pred zgradom vlade, ocito da to nisi ni znao.
Blokirali 9 mjeseci? Nisu.
Nisu, ali moze se reci da su mirno protestovali. Ocigledno to ne pali, ni kod gradjana, ni kod politicara.
DaffyDuck

#512 Re: Blokada puteva

Post by DaffyDuck »

Benjo34 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Da ima kritične mase i jedinstva u ovom narodu da, kao nekad, s druge strane krene u proboj blokade i oslobađanje zatočenih sugrađana koje šačica ludaka pokušava ubiti na ovom minusu.

Opet kažem - do jutra će nekom puknuti film, pa će, u odsustvu formalne države, krenuti u zavođenje reda, a onda neka odgovornost snose komesari i ministri koji ne smiju ispendrečiti ovo i poslati kućama.
Da ima kritične mase ovo bi se iskoristilo i prenijelo pred institucije države i naplatilo bi se za svo ovo pišanje po narodu zadnjih 20 godina.
Ma pustili ih da isele zgradu pred njima, prolazeci pored njihovih satora i sad blokiraju obican narod?!?!
Tomahawk11
Globalni moderator

#513 Re: Blokada puteva

Post by Tomahawk11 »

Fudo387 wrote:
muz66 wrote:Fudo, Fudo, polizao...sladoled, logicno.
Pa sta je?
Kukate na 138394085039475097459045 tema, alija, sda, ne valja, kriza, besposlica, kucemo stacemo...
Izadje saka jada koja vas branila kad su trebala muda k'o u bizona...i, aaaajjjj, beba mi se smrzava u autu.
Upali grijanje u autu.
Picke su ako se razidju dok im to ne uplate sta traze.
13 sati grijanje u autu :lol:
Autu koje stoji u mjestu.
Ni pumpe ni kojeg kurca u blizini.
Kako ne uviđaš koliko si nerealan?
Banksy

#514 Re: Blokada puteva

Post by Banksy »

... i da, sretan vam Dan nezavisnosti.
Bloo
Globalna šefica

#515 Re: Blokada puteva

Post by Bloo »

tandmand wrote:
Bloo wrote:Zašto ti isti borci nisu pred zgradama ministarstva zaduženog za boračka pitanja, pred Predsjedništvom, pred institucijama koje odlučuju o njihovom statusu i sudbinama?
Zato što su to prije svega zgrade od betona, cigle, stakla ... (da umjetnički kažemo - mrtva priroda) kojima minus ne smeta, ne čuju i ne vide.
A i nikog nema unutra trenutno, jer su svi otisli na produzeni vikend...uključujući i Salku Bukvarevića
palermo

#517 Re: Blokada puteva

Post by palermo »

Nego, ima li ko informaciju, je li ovo spontano okupljanje demobilisanih boraca.....
Bloo
Globalna šefica

#518 Re: Blokada puteva

Post by Bloo »

Horcrux wrote:
Nisu, ali moze se reci da su mirno protestovali. Ocigledno to ne pali, ni kod gradjana, ni kod politicara.
Da i onda izađeš na alipašinu ulicu i blokiraš saobraćaj prema gradu i prema vogošći.
Cherry-Cherry

#519 Re: Blokada puteva

Post by Cherry-Cherry »

Mogu misliti kako je ljudima u koloni bez vode, hrane, toaleta na ovom minusu... Recimo boli te nešto i imaš temperaturu, a nemaš tabletu, dekicu i grijalicu... :cry:
O'zone
Globalni moderator

#520 Re: Blokada puteva

Post by O'zone »

studiorum_tuzlaensis wrote:Ovo nije rješenje definitivno.

Sa druge strane, boli me kurac za svim borcima u ovoj državi, i našim i 'njihovim'. Branili sve SVOJE GUZICE, a ne moju, moja se tu samo slučajno zadesila da ko dijete gledam u sranja koja ste izazvali svi skupa

Pustite mene da živim ovdje kako znam i umijem, a tu priču da ste meni sačuvali guzicu obrišite od sve one pare koje su dosad dobili, i na račun kojih muzete ovu državu.

Za mene ostajete neobrazovana gamad, jer i moj otac se borio, ranjen ostao PA ŠTA SAD? NE blokira ceste. Našao čovjek posao, radi sa strane, iako je ranjen dvaput bio. SUNCE VAM JEBEM IDIOTSKO, nadam se da će vas neko pogazit sve redom kad vas već Mladić nije spržio haubicama do 1995 godine.
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma”
» studiorum_tuzlaensis

Dvije sedmice
vatrogasac

#521 Re: Blokada puteva

Post by vatrogasac »

Horcrux wrote: Ocigledno to ne pali, ni kod gradjana, ni kod politicara.
Ne pali.

General War

#522 Re: Blokada puteva

Post by General War »

insomnia78 wrote:
General War wrote:
Ne brini se ti za mene.
Ni nebrinem, nego i ti se plaho isikira za ove borce...eno lijepo im Salko Bukvarevic napravio zadrugu, stavio direktora sto nije naplatio marku i to pokazujuci bankovne izvode iz januara 2018 :D
kakavdanakneiskustvu

#523 Re: Blokada puteva

Post by kakavdanakneiskustvu »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /180228144

Među građanima koji su cijeli dan "zaglavljeni" u kolonama automobila, nastalim uslijed protesta demobilisanih boraca koji su blokirali saobraćajnice u nekoliko gradova u FBiH, veliki je broj roditelja s malom djecom i bebama.
Kako javlja naš reporter sa terena borci koji su blokirali saobraćajnicu na Vogošćanskoj petlji u Sarajevu ne dopuštaju prolazak čak ni automobilima u kojima su roditelji s malom djecom.

Službenici MUP-a KS na Vogošćanskoj petlji u Sarajevu pomažu građanima tako što svojim vozilima prevoze majke s malom djecom kroz blokadu.
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 28/02/2018 21:19, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#524 Re: Blokada puteva

Post by ultima_palabra »

Koja ba prava? Da se jos par stotina hiljada privali na guzovacu do kraja zivota? Ko ce raditi za to sve?

Znam ih ja na stotine koji nisu imali 'srece', svi do jednog danas svoj dinar zaradjuju i od drzave ne ocekuju nista.
BlueBlood

#525 Re: Blokada puteva

Post by BlueBlood »

Fudo387 wrote:
muz66 wrote:Fudo, Fudo, polizao...sladoled, logicno.
Pa sta je?
Kukate na 138394085039475097459045 tema, alija, sda, ne valja, kriza, besposlica, kucemo stacemo...
Izadje saka jada koja vas branila kad su trebala muda k'o u bizona...i, aaaajjjj, beba mi se smrzava u autu.
Upali grijanje u autu.
Picke su ako se razidju dok im to ne uplate sta traze.
:thumbup:
Locked