znao sam da ima cetnicke korjeneCherry-Cherry wrote:Čuj grkljan?![]()
Jebo je čiča Draža.
Sebija All about
- TheWatcher
#501 Re: Sebija All about
- jasko_ba
#503 Re: Sebija All about
Rijetko odvratna zena, one famozne slike Dusanke Majkic su mala maca naspram ovoga 
- Cherry-Cherry
#504 Re: Sebija All about
Al najjači su mi oni, koji kažu kako treba otpuštati zaposlene, a većina se zaposlila preko stranke, naravno SDA. 
- JThomas
#505 Re: Sebija All about
ali kad imaš veze i podršku sve se to ispravi...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne dirajte mi Sebiju i Radeljaša, nemoj da vas b'jem.
Kako je Bakir jedne prilike rekao braneći svog prijatelja, prijeratnog piljara, Šahinpašića zvanog Šaju da onaj ko radi taj i griješi....isto tako griješi Sebija jer u stvari ona radi pa tako može "malo" i pogriješiti, pretjerati u svom poslu.
-
bumerangss
#506 Re: Sebija All about
Dosta su zaposlili Aganovic i Mesihovic koji su clanovi SDP-a!Cherry-Cherry wrote:Al najjači su mi oni, koji kažu kako treba otpuštati zaposlene, a većina se zaposlila preko stranke, naravno SDA.
Aganovic je makar zapošljavao i djecu šehida za razliku od mesihovica koji bez koverte nije htjeo zaposliti nikoga!
- Cherry-Cherry
#507 Re: Sebija All about
A SDA zapošljava na lijepe oči.bumerangss wrote:Dosta su zaposlili Aganovic i Mesihovic koji su clanovi SDP-a!Cherry-Cherry wrote:Al najjači su mi oni, koji kažu kako treba otpuštati zaposlene, a većina se zaposlila preko stranke, naravno SDA.
Aganovic je makar zapošljavao i djecu šehida za razliku od mesihovica koji bez koverte nije htjeo zaposliti nikoga!
Dosta su drugi uzimali, sad moramo i mi!
Jadni, ni dinara nikom uzeli nisu.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#508 Re: Sebija Izetbegović- Politički projekat SDA
Dobra dva postabumerangss wrote:Odlicno recenolacrima wrote:Pričajte vi šta hoćete, ovo su dobri potezi. Svi napadaju Sebiju jer je nečija žena, a niko da argumantovano objasni zašto ovi potezi ne valjaju.
Šanko je od jedne Klinike za gastroenterohepatologiju napravio tri klinike: Klinika za gastroenterologiju, Klinika za hepatologiju, Klinika za endoskopsku dijagnostiku (nešto tako). Unutar svake od tih "klinika" sa po 20 kreveta, bila su još 2-3 odjeljenje, tako da su u principu svi specijalisti bili šefovi odjeljenja. Sada je to sve ponovo jedna klinika kako i treba da bude.
Od dvije Klinike za bolesti srca i reumatizam i Klinike za angiologiju (20 kreveta), sada imamo jednu Kliniku za bolesti srca, krvnih sudova, i reumatizam, kako i treba da bude po logici. Kada od dvije klinike nastane jedna, naravno da ne mogu da budu ni dva šefa klinike. Naravno da će se jedan od ta dva šefa ljutiti. To je u ovom slučaju prof. Kulić, koji je sad nezadovoljan na godišnjem, čujem da ide u privatluk.
Karabeg odsustvovao sa posla 7 mjeseci u dvije godine. Pa šta bi vi sa radnikom koji je toliko odsutan radi nečega što nema veze sa poslom koji radi? A iz prve ruke zna da i kad bi trebalo da bude tu, njega nema, nego dođe kad ga zovnu. Tercijarni nivo zdravstvene zaštite se bavi odstranjivanjem mladeža i bradavica. Prijeratna Klinika za plastičnu i rekostruktivnu hirurgiju je bila ponos nacije, iznjedrila jednog Ninkovića, jednog od 10 najboljih svjetskih plastičara, šefa Klinike za opekotine i plastičnu hirurgiju u Minhenu. Da bi sad spala na to da jedna Foča ima bolju plastiku nego ovi ovdje.
Svi hoćemo promjene, reforme, a toga nema bez čvrste ruke i nekoga ko će lupiti šakom od sto. A to vam se sad upravo dešava.i ja podrzavam Sebiju i držim joj fige da sprovede svu reformu koju je naumila!
Šanko je najveci hoštapler i on nije ni treba ni dana biti na funkciji generalnog i zbog njega i njegovog kriminala i korupcije u KCUS-u SDP ce izgubiti dosta biraca jer je za vrijeme svog kratkog direktovanja zaposlio preko 160 ljudi u KCUS! Sramno je da je svom stranackom kolegi dipl.med.teh Ademiru Spahicu izmislio radno mjesto savjetnika za sestrinstvoi za to savjetovanje je imao platu 4200 KM dok u isto vrijeme ljekari koji ginu od posla kao sto su Maja Banjin i njoj slicni imali platu oko 2300 KM dakle duplo manju od tog tehnicara koji je po par sati dnevno u kabinetu generalnog savjetovao Šanku
![]()
Naravno da ga je Seka pomela sa te funkcije
Prof.dr.Sebija Izetbegović i njen politički projekat
Na stranu animoziteti koje izaziva način dolaska prof.Sebije Izetbegović u vrh zdravstva, treba sagledati njenu poziciju i iz čisto političkog ugla.
Na osnovu dosadašnjeg javnog djelovanja, može se zaključiti da je ona opunomoćeni povjerenik SDA, stranke kojom predsjedava njezin suprug Bakir Izetbegović. U tom smislu, i u našem podneblju, "normalno" je da se u državne poslove uključuju članovi najbliže obitelji...Stručne reference tu dolaze u drugi plan, a to je prvi problem sa javnošću koji ima dr.Izetbegović.
Njeno formalno školovanje i medicinsko i menadžersko iskustvo nisu na nivou koji je bio potreban za preuzimanje složenih bolničkih sistema.I to prvenstveno na osnovu dužine obavljanja najsloženijih medicinskih ili menadžerskih poslova.Dakle, sa stručne strane, koliko ja znam, ona jeste dobar ljekar, posjeduje natprosječno znanje, ima dostojanstveno držanje. Ono što su primjetile mnoge moje kolege jeste njena , najčešće pretjerana, oštrina u ophođenju sa saradnicima. Nazovite tu karakternu osobinu kako želite, ja samo navodim ono što čitam ili čujem o njoj.
Upravo takvo ponašanje izaziva i revolt ili strah kod podređenih ljekara, što uzrokuje probleme.
Njena profesionalna greška kao menadžera Opće bolnice je bila upravo širenje psihoze straha i nepotrebno naglašenog autoriteta, počesto i sasvim banalne sitničavosti.Osjetio se manjak poštovanja sa njene strane, a tražila je bezuslovnu poslušnost. Po meni, suviše arogantna da bi bila istinski poštovana u jednom od najsloženijih zanimanja.Dobar vođa liječničkog tima je oduvijek morao imati neku vrste "harizme" kako bi ga tehničari i ostali ljekari poštovali, a dr. Izetbegović je jednostavno bez tog dara.
Možda bih je jednostavno najbolje opisao kao liječnicu koja je opijena političkom moći, i želi da po svom ličnom nahođenju preustroji sistem zdravstva oslanjajući se na faktički osiguranu podršku SDA koju vodi njen suprug.
Lično mislim da je u Općoj bolnici napravila dosta dobrih poteza stručne prirode, ali je kao direktor ostala upamćena po besmislenoj oštrini i nepredvidivosti.
KCUS "Koševo" je, istina, zaista u jako lošem organizacionom i financijskom stanju, i nije razumno za sve trenutne loše situacije optuživati dr. Izetbegović.Mnogo je ljudi upetljano u jako puno loših odluka koje su na kraju dovele do kraha čitavih disciplina, i stvaranja famoznih "lista čekanja".
Istovremeno, u obje sarajevske bolnice,zaustavljeno je zakonom zagarantovano pravo "stažiranja" medicinskih sestara -tehničara, čime je posljedično, prekinut kontinuitet školovanja med.kadra. Stažiranje se obavlja, uz velike probleme i silne veze, na odjelima Domova zdravlja gdje je obuka, iz sasvim logičnih razloga, nepotpuna.Onaj ko je proveo staž u ambulantnoj praksi, ne može do kraja savladati sve praktične discipline.
Razlog zbog kojeg se građani opravdano ljute, sporost sistema, jeste rezultat nestručnog upravljanja iza kojeg je stajala politička površnost i nedostatak medicinskog znanja iz oblasti organizacije zdravstva.To je rezultiralo manjkom stručnog osoblja i pored nezaposlenih na birou, užasnom korupcijom pri zapošljavanju, te na koncu, masovnim odlaskom srednjeg medicinskog osoblja u druge zemlje.Za taj politički neuspjeh, po meni, krive su SDA i SDP.
Šta god sada radi Sebija Izetbegović, ne može se svaki problem ili smjena tumačiti samo kao njena lična volja.
Jednostavno, došlo je do sloma sistema i tek ćemo u narednom vremenu vidjeti šta će se desiti tokom reforme zdravstva.
- Filter
#509 Re: Sebija All about
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/327 ... govic.html
Komora diplomiranih inžinjera medicinske radiologije u FBiH i Komora zdravstvenih tehničara svih profila Kantona Sarajevo (KS) uputile su pisma podrške generalnoj direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), prof. dr Sebiji Izetbegović, a povodom dopisa koji je Ljekarska komora KS uputila federalnom premijeru Fadilu Novaliću.
jbte koji uvlakaci... pa to je ja mislim jedina grana inzinjera koji nemaju priznat koeficijent niti struku jedino na kosevu. jebu ih ko sanske koze, deru prekovremeno godinama bez placenja, zavrnuli ih za skoro sve beneficije... i oni salju pisma podrske
Komora diplomiranih inžinjera medicinske radiologije u FBiH i Komora zdravstvenih tehničara svih profila Kantona Sarajevo (KS) uputile su pisma podrške generalnoj direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), prof. dr Sebiji Izetbegović, a povodom dopisa koji je Ljekarska komora KS uputila federalnom premijeru Fadilu Novaliću.
jbte koji uvlakaci... pa to je ja mislim jedina grana inzinjera koji nemaju priznat koeficijent niti struku jedino na kosevu. jebu ih ko sanske koze, deru prekovremeno godinama bez placenja, zavrnuli ih za skoro sve beneficije... i oni salju pisma podrske
-
The BEN10
#510 Re: Sebija All about
Treba vidjeti ko čini vrhušku u obje komore - vrlo je izgledno da su u pitanju SDA članovi. Poenta je da se javnosti predstavi da neko uživa podršku javnog mnijenja...
Tako je u neka doba XY vijeće (mensčini vijeće prosvjetnih radnika ili roditelja) pisalo pismo podrške vladi KS u borbi protiv lutalica. Kad sam pogledao ko predstavlja vijeće sve mi je bilo jasno. Al dobro, to je makar bio potpuno opravdan potez.
Tako je u neka doba XY vijeće (mensčini vijeće prosvjetnih radnika ili roditelja) pisalo pismo podrške vladi KS u borbi protiv lutalica. Kad sam pogledao ko predstavlja vijeće sve mi je bilo jasno. Al dobro, to je makar bio potpuno opravdan potez.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#511 Re: Sebija All about
Tipicno licemjerstvo made in BASnia. Ne valja nam zdravstvo, kukamo danima, mjesecima, godinama. Onda naglo pocnemo plakati nad nekim smijenjenim nacelnikom odjela. Jos nije smijenjena Kenana Aganovic cija je jedina referenca vjencani list a najveca nepoznata kad je i kako nostrificirala pristinsku diplomu. DakleN, Sebija......vadi im grkljane!!!!!! 
- MOSALJOZE
#512 Re: Sebija All about
Pa glavni problem bolnica je što na menadzersku poziciju dolaze ljekari,koji nisu sposobni za vodjenje takvog posla.U struci su vrhunski,ali se ne razumiju u finansije.
Nije ni seka puno bolja po tom pitanju,ali ipak ima neke razlike.
-
VjecitiStudent
#513 Re: Sebija All about
U Sekinom slučaju ta razlika se zove Muvedeta, nekad desna ruka Gavrankapetanovića, a sada Sekina.MOSALJOZE wrote:Pa glavni problem bolnica je što na menadzersku poziciju dolaze ljekari,koji nisu sposobni za vodjenje takvog posla.U struci su vrhunski,ali se ne razumiju u finansije.
Prije čitanja ovog teksta, obavezno uzmite nešto za smirenje
i posjećujte i dalje Vatru.S obzirom da se zna da je najveći dug Kliničkog centra stvorio prof.dr. Faris Gavrankapetanović, čime je i počela nepopravljiva finansijska agonija UKCS-a, najnelogičnije je bilo to što je dr. Sebija Izetbegović za prvog saradnika za finansije postavila Muvedetu Vedu Butmir – Čedić koja je bila i glavni akter finansijskog sloma UKCS-a.
Naime Butmir – Čedić je, između ostalih funkcija obavljala i posao šefa Finansijske službe Kliničkog centra. No, sam njen dolazak i karijera na Koševu vrijedni su pažnje.
Mjesto šefa finansija
Nakon godina rata provedenih u Hrvatskoj i Sloveniji Muvedeta Čedić – Butmir se vraća u Sarajevo i volšebno se 1995. zapošljava na Koševu i to na mjesto sa potrebnom visokom spremom, iako nema završen fakultet. Ni to nije problem, fakultet završava brže od Radeljaša te već 1996. bez dana radnog staža u struci uz pomoć tadašnje direktorice stručne nemedicinske discipline Zilhe Ademaj i po nalogu vrha SDA (sada ministrica zdravstva KS, ali iz SBB) biva imenovana za šeficu Finansijske službe. Na negodovanje saradnika Ademaj odgovara „... mlada je, naučit će“.
Generalni direktor dr. Faris Gavrankapetanović 2002. je imenuje na poziciju rukovodioca Sektora za finansijske, knjigovodstvene i planske poslove gdje ima sve veće ovlasti, a već 2007. ona postaje direktor nemedicinske discipline. Dakle, desna ruka generalnog direktora.
Naredni period obilježen je potpisivanjem niza velikih ugovora između UKCS-a i velikih građevinskih firmi, proizvođača medicinske opreme, informatičke tehnike, lijekova.... a također i enormnim primanjima menadžmenta, ali nažalost i katastrofalnim zaduženjem Kliničkog centra.
Muvedeta Butmir – Čedić vodi glavnu riječ pri ugovaranju, pogađanju cijene i ostalog sve do direktorovog potpisa. Radi se redom o milionskim ugovorima.
Sa firmom IBS sklopljen je ugovor vrijedan preko 1.000.000 KM o uspostavljanju informacionog sistema SAP, čiji krah je nedavno blokirao rad UKCS-a. Zatim, realiziran je ugovor sa Logosoftom vrijedan također preko 1.000.000 KM za telefonsku centralu Kliničkog centra.
Ugovori pod istragom
Slijedio je puni ugovor sa Siemensom o održavanju medicinske opreme vrijedan 3.000.000 KM, koji ne bi bio sporan da u ukupnom zaduženju Kliničkog centra nije sadržavao 1,2 miliona KM nepotrebnih troškova, stvorenih finansijskim neznanjem ili namjerom (?) „stručnjaka“ oko direktora Gavrankapetanovića. Ovaj ugovor jedan je od predmeta istrage Federalne uprave policije.
Naravno, teško je precizno govoriti o tome koliko je u ugovorena zaduženja „ugrađeno“ apetita i provizija tadašnjeg menadžmenta, ali se u poslovnoj slici Bosne i Hercegovine prilikom harčenja javnog novca to gotovo i podrazumijeva.
A neke stvari su bile i vidljive. Paralelno dok UKCS sklapa i plaća (ili ne plaća uz sudske kamate) milionske ugovore naočigled čaršije raste carstvo Gavrankapetanovićevih nekretnina, dok njegova desna ruka Muvedeta Butmir – Čedić novu kafe-slastičarnu „Vatra“ u sklopu porodičnog biznisa strateški pozicionira u Ferhadiju, u srcu Sarajeva.
A nešto dalje od očiju javnosti, nedaleko od Sarajeva GP „Butmir“ brzopotezno joj gradi vikendicu paralelno s realizacijom jednog od ugovora koji je ova građevinska kompanija sklopila s Kliničkim centrom! Ono što se ne može osporiti, a što je vidljivo iz GIP-a (godišnji izvještaj o primanjima) Muvedete Butmir – Čedić, jeste da je ona npr. samo tokom 2010. godine naplatila 106.224, 31 KM što je prosječno 8.850 KM mjesečno dok su doktori specijalisti pa čak i šefovi klinika tada primali do 2.500 KM !!!
Posebno je zanimljiv ugovor između GP „Butmir“ i UKCS-a iz 2011. godine vrijedan 9 miliona KM ! Naime, tada je na tenderu čak za 890.000 KM jeftiniju ponudu za gradnju operacionih sala dala firma „Unigradnja“. Muvedeta Butmir - Čedić, koja je bila supervizor ovog tendera, vrši pritisak na tendersku komisiju da prihvate skuplji „Butmir“, a kada članovi komisije odbijaju, ona sama potpisuje izbor GP „Butmir“ kao izvođača, a Gavrankapetanović sklapa ugovor.
„Unigradnja“ tada tuži Klinički centar „za izgubljenu dobit“, ali očigledno nakon zakulisnih dogovora i pritisaka ova firma bez jasnog obrazloženja povlači tužbu odustajući od sasvim legalnog potraživanja namirenja poslovne štete!?
O bilo čijim procentima i provizijama, kriminalu i raznim nezakonitostima teško je precizno govoriti prije okončanja rada institucija za provođenje zakona, a osim kantonalnih i federalnih inspekcija na raznim predmetima vezanim za UKCS trenutno rade tužilaštva i FUP.
Tužba za duševnu bol zbog manje plate
Još jedan u niz apsurda jeste i tužba Muvedete Butmir – Čedić protiv UKCS kojom je 2013. godine tražila odštetu od 50.000 KM „zbog nanesene duševne boli i nezakonitog razrješenja sa funkcije“. Naime, ona uopće nije bila nezakonito razrješena, nego joj je istekao mandat na funkciji, a duševna bol je valjda bila uzrokovana vraćanjem na staro radno mjesto i padom sa plate od preko 8.000 na platu od 1.700 KM.
U tom periodu, početkom 2013. godine direktorica Opće bolnice „Dr. Abdulah Nakaš“ postaje dr. Sebija Izetbegović koja tamo odvodi „osobu od povjerenja“ Muvedetu Butmir – Čedić kao stručnjaka za finansije. Nakon tri godine, početkom 2016. godine obje se vraćaju u UKCS i Izetbegović je ponovo postavlja za najodgovornijeg finansistu !
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=22523
Inače Seki i Muvedeti zajedničko je to, što su i jedna i druga - pobjegulje.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#514 Re: Sebija All about
To im je zajednicko , onda, i sa dezeryerom Mesihovicem.VjecitiStudent wrote: i
Inače Seki i Muvedeti zajedničko je to, što su i jedna i druga - pobjegulje.
- O'zone
- Globalni moderator
#515 Re: Sebija All about
Ovo se sve podrazumjeva....Ne vidim neku ekskluzivu u ovome...Najbolja stvar od svega što će se i nastaviti isto sve da dešava...Samo jebi i ne vadi.
-
The BEN10
#516 Re: Sebija All about
Mislim da ovakva vrsta cirkusa sa "davanjem podrške" postoji samo u nas.
http://www.avaz.ba/clanak/241006/glavne ... icu-ukcs-a
- seln
#517 Re: Sebija All about
Bakire, ja bih se zabrinuo....

-
bumerangss
#518 Re: Sebija All about
Vala je velika greska i kad je ministrica zdravstva dip.ecc a treba biti dr.MOSALJOZE wrote:Pa glavni problem bolnica je što na menadzersku poziciju dolaze ljekari,koji nisu sposobni za vodjenje takvog posla.U struci su vrhunski,ali se ne razumiju u finansije.
-
hizo ramidovic
#519 Re: Sebija All about
panemere saparama svak radit ljudi moi stavamje pazar misli te daje lahko radit otaj poso epanie izatose naota mijesta uvjek dovode naj bolji strucnjaci atosto nemerete vituj bit patoje vas problem stoniste ucili skolu navakat
-
Innovation
#520 Re: Sebija All about
Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović izjavila je nakon sastanka s rukovodstvom Doma naroda Parlamenta FBiH da se novi menadžment trudi prevladati prepreke i da generalno misli kako su pacijenti zadovoljni radom KCUS-a. Ona je kazala kako na KCUS-u nije bilo nikakvog govora o štrajku.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sebija-i ... /160613095
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sebija-i ... /160613095
-
bumerangss
#521 Re: Sebija All about
Zar dobitnik sestoaprilske nagrade Konjo Hadzan nije glavni tehnicar Klinike za ortopediju? Gdje je on, vjerovatno unaprijedjen zbog te nagrade?The BEN10 wrote:Mislim da ovakva vrsta cirkusa sa "davanjem podrške" postoji samo u nas.
- starii
#522 Re: Sebija All about
u upravnom odboru vodovoda i kanalizacijebumerangss wrote:Zar dobitnik sestoaprilske nagrade Konjo Hadzan nije glavni tehnicar Klinike za ortopediju? Gdje je on, vjerovatno unaprijedjen zbog te nagrade?The BEN10 wrote:Mislim da ovakva vrsta cirkusa sa "davanjem podrške" postoji samo u nas.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#523 Re: Sebija All about

ove glavne sestre nabijem na qurac... koje su to umisljene kokoske, rade na papirima i na recepcijama i naprave dar mar sa pacijentima, najgora je ona mala crna na onkologiji dje bolesnici na stakama i u kolicima cekaju po cetri do pet sati nebil se ona smilovala da rasporedi dnevne terapije oboljelim od raka... maaa mrrssshhh, one na radiologiji koda rade u pentagonu, to neka visina to neka nadmenost jebo primarijuse kako se one ponasaju... normalno da ce podrzat sebiju kad je ova u njihovom rangu nedovrsena i ne strucna medicinarka... fuuujjjj
i sto ne pisu nadmene kokoske kako nedaju studentima amfiteatar nego se dure nadmene kokoske ko one su vazne...
-
The BEN10
#524 Re: Sebija All about
Nije valjda?starii wrote:u upravnom odboru vodovoda i kanalizacijebumerangss wrote:Zar dobitnik sestoaprilske nagrade Konjo Hadzan nije glavni tehnicar Klinike za ortopediju? Gdje je on, vjerovatno unaprijedjen zbog te nagrade?The BEN10 wrote:Mislim da ovakva vrsta cirkusa sa "davanjem podrške" postoji samo u nas.
- apsidejzi
#525 Re: Sebija All about
Kad neko dodje i pocne uvoditi red, te razbijati ustaljene seme po kojima su doktori mogli istovremeno ubirati cetveroduple satnice, imati 9 mjeseci placenog odsustva i sl... onda je autokratija. Nije to autokratija care, nego prpa za vlastitu guzicu. A onda se kmeci po forumima i koriste niski i primitivni udarci...calculator wrote:Mene interesuje da li se SDA članovi imalo srame zbog blamaže i diktature koju provodi "prve im dama", ili im imponuje Sebijina autokratijabumerangss wrote:Još tad medicina nije trajala kao sad 6 nego 5 godina sto naci da je studirala vise nego duplo... utvrdila gradivo!pici wrote:i rekorderka, 11 godina studirala medicinu... ma to je doktor
Doslo vrijeme da i doktori izadju na trziste rada i osjete cari bosanske borbe za dinar u zestokoj konkurenciji.