Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

djevojka bez imena

#501 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by djevojka bez imena »

Danas je svako 'muzicki stvaralac' :sax:
mad_max_ba

#502 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by mad_max_ba »

"Slusaj Mater sine, kad rap-as obrisi sline
Moras puno kruha jest' da kazes "Mikrofon Test"
1, 2, svako za se kaze: Najbolji sam ja!
Svaki bi gotivu, a nijednu pametnu rimu"
Ductus Holedocus

#503 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by Ductus Holedocus »

Ne bih mogla , sa ove tacke gledista.
Mozda bi mi dijete moglo biti milo, simpaticno..ali da ga prihvatim ko moje , ne.
Mozda sam ja i losa osoba, ali ...
hrle1976

#504 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by hrle1976 »

Kome je do zajebancije sa tudjim djetetom, kome je do druge polovin njegov starne jer biti u vezi sa zenom ili muskarcem koja/koji ima djete iz prijasnjeg braka je isto biti u vezi sa njegovom ili njegovim bivsim partnerom jer oni su u takvoj kakvoj vezi zbog djeteta... Ja nikome n zavidim niti koliko je crno za noktom.
muha_sa

#505 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by muha_sa »

hrle1976 wrote:Kome je do zajebancije sa tudjim djetetom, kome je do druge polovin njegov starne jer biti u vezi sa zenom ili muskarcem koja/koji ima djete iz prijasnjeg braka je isto biti u vezi sa njegovom ili njegovim bivsim partnerom jer oni su u takvoj kakvoj vezi zbog djeteta... Ja nikome n zavidim niti koliko je crno za noktom.
bil znao svoje odgojit :?
hrle1976

#506 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by hrle1976 »

muha_sa wrote:
hrle1976 wrote:Kome je do zajebancije sa tudjim djetetom, kome je do druge polovin njegov starne jer biti u vezi sa zenom ili muskarcem koja/koji ima djete iz prijasnjeg braka je isto biti u vezi sa njegovom ili njegovim bivsim partnerom jer oni su u takvoj kakvoj vezi zbog djeteta... Ja nikome n zavidim niti koliko je crno za noktom.

Imam vec. Sa svojom znam, kao ceski drzavljan mogu ga cak po zakonu nasibati ako hocu, ali to nije poenta vec da mogu sa njim ostrim tonom kad prekipi i naravno ono zna ko sam ja i vidi u meni autoritet a i to je dio odgoja.

Znda da sam mu ja figura, otac, i na taj nacin vodis odgoj, ucis ga da raspoznaje sta smije sta ne, sta je dobro sta ne. U vecini slucaja ide sve normalnim tonom ali nekada trebas povuc za uho malo i rec mu stop.

Tudje djete je ipak tudje da budemo jasni. Znam nesto ljudi koji imaju vezu gdje suprotna strana ima djete iz prvog braka ali od pocetka postoji dogovor, tvoje djete tvoj problem 24/h na dan. Drugo je nesto ako je to djete godinu dana pa hajd stvorit ce se navika i jos ako se pravi nepetlja nece biti zuc ali gdje se pravi petlja a djete jos starije mnogo. Pogotovo zenska djeca su ters prema novom muskarcu u matarinom zivotu. Organski vecina nije u stanju sazvakati.
zforumas

#507 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by zforumas »

Jadna djeca
hrle1976

#508 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by hrle1976 »

Jadna su ova danas sto im dozvole sve pa kad odrastu misle isto, pa se neko nadje i ubije boga u njima. Tuzno i zalostno. Najlakse je imati djecu ali treba ih znati istesati i uciti disciplini. Djeca povrsinski gledaju i ocekivati da ce prije 30 gledati dubinski je naivno. Tu je tvoja obaveza kao roditelj da mu budes sve od sokratesa, karl Maksa, Tite, Boga i batine. Ko je bio u vojsci zna o cemu govorim. Disciplina je mnogo sta. Covjekbez discipline nije vrijedan nicemu.
sumirprimus

#509 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by sumirprimus »

hrle1976 wrote:Jadna su ova danas sto im dozvole sve pa kad odrastu misle isto, pa se neko nadje i ubije boga u njima. Tuzno i zalostno. Najlakse je imati djecu ali treba ih znati istesati i uciti disciplini. Djeca povrsinski gledaju i ocekivati da ce prije 30 gledati dubinski je naivno. Tu je tvoja obaveza kao roditelj da mu budes sve od sokratesa, karl Maksa, Tite, Boga i batine. Ko je bio u vojsci zna o cemu govorim. Disciplina je mnogo sta. Covjekbez discipline nije vrijedan nicemu.
miki popustila ti je discpilina,ocu reci jako nedisciplinirano od tebe, klikas i u gluho doba i u po dana bez prekida...
za jednog europejce previse...
ako radis,onda zabusavas,ako si na dospustu opet zabusava,bolje da si u procesu discipliniranja vlastite djece? ne??? :D
Spear

#510 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by Spear »

Zanimljiva tema, to svakako.

Prije nego što nešto napišem, odma da kazem da ja nisam u braku već u vezi, nemam djece, bližim se tridesetim.

Mislim da dosta ljudi ne razmišlja o različitim kontekstima i iskustvima. Lako je sjediti kuci i kategorično napisati JA BI ili JA NE BIH kad nisi u nikakvom doticaju sa situacijom.

Da li bi ja sad svjesno i namjerno tražio djevojku koja ima djecu? Ne bi, što da radim to sebi.
Da li je moguće da se ja spletom okolnosti zaljubim i zavolim takvu djevojku? Naravno da je moguće!

To je poenta čitave priče, niko ne kaže "e ja bi baš volio da imam ženu/muža koji ima dijete od prije!" Takve se stvari jednostavno dogode, to je život.

Iskreno, bili ja bio spreman na taj korak nakon što sam zavolio tu ženu nemam odgovor, mislim da se čovjek jednostavno mora naći u takvoj situaciji da bi znao pravi odgovor. Volio bi reći ako je dovoljno volim da bi, ali sa druge strane vjerovatno bi mi u crnim trenucima kroz glavu prošlo i "što mi je ovo trebalo..."
hrle1976

#511 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by hrle1976 »

sumirprimus wrote:
hrle1976 wrote:Jadna su ova danas sto im dozvole sve pa kad odrastu misle isto, pa se neko nadje i ubije boga u njima. Tuzno i zalostno. Najlakse je imati djecu ali treba ih znati istesati i uciti disciplini. Djeca povrsinski gledaju i ocekivati da ce prije 30 gledati dubinski je naivno. Tu je tvoja obaveza kao roditelj da mu budes sve od sokratesa, karl Maksa, Tite, Boga i batine. Ko je bio u vojsci zna o cemu govorim. Disciplina je mnogo sta. Covjekbez discipline nije vrijedan nicemu.
miki popustila ti je discpilina,ocu reci jako nedisciplinirano od tebe, klikas i u gluho doba i u po dana bez prekida...
za jednog europejce previse...
ako radis,onda zabusavas,ako si na dospustu opet zabusava,bolje da si u procesu discipliniranja vlastite djece? ne??? :D

Danas preko kompjutera mnogo se posla obavi ali ne odgoj. Trenutno su u predskolskom starija a mali u vrticu ali na svu srecu ovdje ih ne uce gluparijama i prosjecan Svabo je strog i vodi disciplinu do djeteta.
hrle1976

#512 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by hrle1976 »

Spear wrote:Zanimljiva tema, to svakako.

Prije nego što nešto napišem, odma da kazem da ja nisam u braku već u vezi, nemam djece, bližim se tridesetim.

Mislim da dosta ljudi ne razmišlja o različitim kontekstima i iskustvima. Lako je sjediti kuci i kategorično napisati JA BI ili JA NE BIH kad nisi u nikakvom doticaju sa situacijom.

Da li bi ja sad svjesno i namjerno tražio djevojku koja ima djecu? Ne bi, što da radim to sebi.
Da li je moguće da se ja spletom okolnosti zaljubim i zavolim takvu djevojku? Naravno da je moguće!

To je poenta čitave priče, niko ne kaže "e ja bi baš volio da imam ženu/muža koji ima dijete od prije!" Takve se stvari jednostavno dogode, to je život.

Iskreno, bili ja bio spreman na taj korak nakon što sam zavolio tu ženu nemam odgovor, mislim da se čovjek jednostavno mora naći u takvoj situaciji da bi znao pravi odgovor. Volio bi reći ako je dovoljno volim da bi, ali sa druge strane vjerovatno bi mi u crnim trenucima kroz glavu prošlo i "što mi je ovo trebalo..."
Zasto ti treba da zavolis zenu sa tudjim djetetom? Ja licno nevjerujem u ljubav o kojoj tinejdjeri i sl. njima mastaju. Ako si na nivou onda ces traziti neku isto na nivou da sacuvas(te) nivo, primjerice aristokrati. Ljudi sa djecom, sami, brzo postaju jako sebicni i osjetljivi ko mljecni proizvodi. 95% takvih trazi olaksicu, ljubav su im djeca a ljubav prema tebi 136 mjesto. Imam jarana i jaranica na brdo koji su poskakali u takve veze a sve redom se jade, pa kad je tako bajno koji kurac se jade toliko. Nego sta, razmisljali ljubav ono ovo a ispostavilonse ni lj od ljubavi vec suprotnoj strani je lj do djeteta, ti si za dosade i olaksice u zivotu a lj do tebe aha malo morgen. Brojni od vas mislite da ce oni izjednaciti vas sa svojom djecom, al u q. Tjesite se. Ako neko ulazi u tako vezu iz emotivnih razloga bolje neka se ubije na licu mjesta, jer ta emotivna osjecanja su jednosmjerna. Unici u tako vezu iz neke vlastite koristi, recimo da ces se docepati nekih kontakta, pozicije i tako to, to da, strpis se dok izvuces sto te zanima i cao i nako njemu ili njoj nije prvi put razvod nece tesko pasti. A ti znas zasto si usao. Pravo Holivudski. Ako je ko e do ljubavi ima ribetine ciste bez repova.
muha_sa

#513 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by muha_sa »

hrle1976 wrote:
muha_sa wrote:

Imam vec. Sa svojom znam, kao ceski drzavljan mogu ga cak po zakonu nasibati ako hocu, ali to nije poenta vec da mogu sa njim ostrim tonom kad prekipi i naravno ono zna ko sam ja i vidi u meni autoritet a i to je dio odgoja.

Znda da sam mu ja figura, otac, i na taj nacin vodis odgoj, ucis ga da raspoznaje sta smije sta ne, sta je dobro sta ne. U vecini slucaja ide sve normalnim tonom ali nekada trebas povuc za uho malo i rec mu stop.

Tudje djete je ipak tudje da budemo jasni. Znam nesto ljudi koji imaju vezu gdje suprotna strana ima djete iz prvog braka ali od pocetka postoji dogovor, tvoje djete tvoj problem 24/h na dan. Drugo je nesto ako je to djete godinu dana pa hajd stvorit ce se navika i jos ako se pravi nepetlja nece biti zuc ali gdje se pravi petlja a djete jos starije mnogo. Pogotovo zenska djeca su ters prema novom muskarcu u matarinom zivotu. Organski vecina nije u stanju sazvakati.
nemoj se ljutit Hrle :) samo ti mogu rec da si ti još zelen--još ti trebaš dosta pure pojest
vjeruj starohanu Muhi
zforumas

#514 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by zforumas »

muha_sa wrote: nemoj se ljutit Hrle :) samo ti mogu rec da si ti još zelen--još ti trebaš dosta pure pojest
vjeruj starohanu Muhi
zforumas wrote:Jadna djeca
muha_sa

#515 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by muha_sa »

zforumas wrote:
muha_sa wrote: nemoj se ljutit Hrle :) samo ti mogu rec da si ti još zelen--još ti trebaš dosta pure pojest
vjeruj starohanu Muhi
zforumas wrote:Jadna djeca
ma jasno ko dan Z

par recenica koje napiše dovoljno govori o doticnom---Hrle i djeca nebo i zemlja :-)
zforumas

#516 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by zforumas »

svakom svacije dobri moj hamu
beobasket

#517 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by beobasket »

Imam rodicu i tetku, obadvije su postale samohrane majke poslje razvoda. Znam kako gledaju na nove muzeve pa iz istog razloga iskreno se pitam zasto da bude meni bolje kod neke druge zene koja ima istim statusom... Ja sam uvjek govorio; neka bira sta ko hoce a za sebe znam sta hocu. Cito sam kako ima muskaraca koji se pale na zene sa djecom. Iskreno, mene takve zene nisu nikada privlacile.
wewa

#518 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by wewa »

vajni probiraci, a sta ako za koju godinu vi budete samohrani ocevi?
beobasket

#519 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by beobasket »

wewa wrote:vajni probiraci, a sta ako za koju godinu vi budete samohrani ocevi?
U Danskoj ako je rijec o klasicnom razvodu, vjerovatnoca je ravna nuli da ces imati djete vise vremena kod sebe nego djetetova majka. U ekstermnim primjerima tipa narkomanka, psihicki poremecena i tako dalje onda ces imati veliku prednost drugacije nikako.
ho oponopono

#520 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by ho oponopono »

...jašta nego... šta će ti nečija prikolica, repovi i ostale njene/njegove pičke materine, što manje familije da ima... po mogućnosti roditelji da su im odveć krepali ko će deverati još sa njima...:pusi2:

...okej je ona/on za jebuckanje samo, trpaj dokle možeš i to je to...ko da bolan odgaja i voli tuđinče, još i s njim da se bakću...da su valjali šta još bi im status bio "u braku"...garant falinku neku imaju...gluho bilo, a i to kinderče nikad me zavoljeti neće...:pusi2:
djevojka bez imena

#521 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by djevojka bez imena »

A-aa ni macku, sad sam jos sigurnija u to. Jadne macke :mrgreen:
wewa

#522 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by wewa »

beobasket wrote:
U Danskoj ako je rijec o klasicnom razvodu, vjerovatnoca je ravna nuli da ces imati djete vise vremena kod sebe nego djetetova majka. U ekstermnim primjerima tipa narkomanka, psihicki poremecena i tako dalje onda ces imati veliku prednost drugacije nikako.
life is a bitch. a ljudi umiru nasumicno, ne pitaju zakone...
beobasket

#523 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by beobasket »

wewa wrote:
beobasket wrote:
life is a bitch. a ljudi umiru nasumicno, ne pitaju zakone...

Ja sam samo napisao kad je rijec o klasicnom razvodu. mislim putem zakona. Obadva roditelja imaju starateljstvo sve do djetetove 18 godine. Dogovor izmedju roditelja o cuvanju je pitanje alimentacije. Gdje se dvoje dogovore pola pola, znaci 7 dana kod oca, 7 dana kod majke tu nema alimentacije. Takodje nema ako imaju slobodan dogovor gdje djete samo odlucuje kada hoce i koliko dana biti kod jednog od roditelja. Statistika isto kaze kako skolovani roditelji nemaju problema kad je rijec o cuvanju djeteta. Najvise problema je kod slabo skolovani ili nikako. Gdje jedno je skolovano a drugo nije i tako dalje. Obicno te dvije kombinacije se svadjaju oko alimentacije, jer u slucaju obadvoje slabo skolovanih djete ide majci koja obicno sjedi kod kuce pa je zuhar koji jos dinar u "mladosti". Gdje je mix, obicno losije stojeca strana navija da cuve duze djete jer suma alimentacije se racuna od prihoda osobe koja placa alimentaciju. Minimum je 1.100 kruna (280 maraka) ali ako imas veliku zaradu alimentacija moze biti 3, mozda 4.000 kruna (1.000+ maraka) mjesecno.
stakasa

#524 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by stakasa »

ho oponopono wrote:...jašta nego... šta će ti nečija prikolica, repovi i ostale njene/njegove pičke materine, što manje familije da ima... po mogućnosti roditelji da su im odveć krepali ko će deverati još sa njima...:pusi2:

...okej je ona/on za jebuckanje samo, trpaj dokle možeš i to je to...ko da bolan odgaja i voli tuđinče, još i s njim da se bakću...da su valjali šta još bi im status bio "u braku"...garant falinku neku imaju...gluho bilo, a i to kinderče nikad me zavoljeti neće...:pusi2:
Joj kako bi te volio sresti za jedno desetak godina da utvrdim jesi li sam ili gluho bilo razveden
ho oponopono

#525 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by ho oponopono »

stakasa wrote:
ho oponopono wrote:...jašta nego... šta će ti nečija prikolica, repovi i ostale njene/njegove pičke materine, što manje familije da ima... po mogućnosti roditelji da su im odveć krepali ko će deverati još sa njima...:pusi2:

Joj kako bi te volio sresti za jedno desetak godina da utvrdim jesi li sam ili gluho bilo razveden

...što, da vidim kako sudba džojstik ima... :pisnula: i :pisnuo:

...jok ba, ja sam i sama fela sa prikolicom, repom, živim roditeljima, falinkama, dijagnozom F...ljudske usne šapuću...pojebi samo i ostavi...plus 30+ mjauuu...:gunjastajl:
Post Reply