Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
typeOnegative wrote: ↑17/02/2021 11:54
Ma jasta, al kad smo kod tih hdr standarda meni se Dolby Vision pokazao bolji od HDR-a i to dosta. HDR 10+ nisam vidio još, a ni TV ga ne podržava. navodno je dosta poboljšan
Hdr10+ najviše efekta ima na slabijim televizorima. Generalno je slabo zastupljen i uveliko gubi bitku sa Dolby Vision formatom.
Ako ima negdje mjesta za još jednog za Netflix neka se javi u pp. Uhd paket me interesuje.
Ma jasta, al kad smo kod tih hdr standarda meni se Dolby Vision pokazao bolji od HDR-a i to dosta. HDR 10+ nisam vidio još, a ni TV ga ne podržava. navodno je dosta poboljšan
Hdr10+ najviše efekta ima na slabijim televizorima. Generalno je slabo zastupljen i uveliko gubi bitku sa Dolby Vision formatom.
Ako ima negdje mjesta za još jednog za Netflix neka se javi u pp. Uhd paket me interesuje.
A ništa čudno, hdr 10+ je razvio Samsung jer njihovi uređaji ne podržavaju dv i zato manja zastupljenost, dok većina drugih ima podržan DV (Sony i LG od bitnijih)
A ništa čudno, hdr 10+ je razvio Samsung jer njihovi uređaji ne podržavaju dv i zato manja zastupljenost, dok većina drugih ima podržan DV (Sony i LG od bitnijih)
Nije stvar u tome koji televizori podržavaju Dolby Vision a koji hdr10+, stvar je da većina studija i servisa radi isključivo sa Dolby Vision. Sadržaj je glavni u svemu, a hdr10+ jednostavno nema sadržaja.
Ovisi s koje strane posmatraš. To nije bila ni tema priče šta koji studio podržava,nego o formatima. Pa valjda i proizvođači televizora prate što je aktualno i vode se time što će ubacit od podrške a što ne (zato sam spomenuo Sony i LG jer su ukorak s vremenom dok Samsung po običaju uvijek neki klinac izvodi)
jutros pogledo onaj novi film sa tom hanksom i maloprije odgledao 2 epizode plemena europe serija bazirana na The 100 MADA TU SERIJU NIŠTA NE MOŽE UKADIT.
mRNA wrote: ↑19/02/2021 18:28
dosta novih naslova izašlo sa prevodima!
Je li oni prevode samo nove stvari koje dolaze u servis ili i stare sadržaje? Da hoće onaj o Formuli 1 prevesti da zovnem oca da pogleda.
Prevode nove stvari, ali i starije. Danas su titlovi stigli za “Rick i Morty” i “Supergirl”, a u skorije vrijeme bi se trebali pojaviti i titlovi za serije Lucifer, Dark, Vikings, How to get away with murder, i druge za koje su titlove već napravili, samo ih još trebaju omogućiti na servisu.
mRNA wrote: ↑19/02/2021 18:28
dosta novih naslova izašlo sa prevodima!
Je li oni prevode samo nove stvari koje dolaze u servis ili i stare sadržaje? Da hoće onaj o Formuli 1 prevesti da zovnem oca da pogleda.
Prevode nove stvari, ali i starije. Danas su titlovi stigli za “Rick i Morty” i “Supergirl”, a u skorije vrijeme bi se trebali pojaviti i titlovi za serije Lucifer, Dark, Vikings, How to get away with murder, i druge za koje su titlove već napravili, samo ih još trebaju omogućiti na servisu.
TESLA_EDISON wrote: ↑22/02/2021 09:59
Uzeo sebi Netflix premium, dobre slike braćo draga
Gledam seriju Snowpiercer u 4K UHD i bitrate mi je 15,35 na 4K. Zar ne bi trebalo biti veći?
zbog korone su degradirali brzine, sad to polako vraćaju u normalu
A pretpostavljao sam.
Veliki je ovo test bio za sve servere u svijetu. Ako ništa, bar smo sigurni da bi komunikacije koliko toliko radile u slučaju WW3, za šta je internet (Arpanet) u početku i bio zamišljen.