Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post Reply
Nepass

#501 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Nepass »

jao_situacije wrote:
Nepass wrote:
kamen spoticanja wrote:Ako budu istinite price o uvodjenju tzv norveskog zdravstvenog stacionarnog sistema,ovo spajanje ce za sarajevo i blizu okolicu biti dobra stvar
najvece posljedice snosit ce zenicka bolnica,tacnije kadar iste...
I vjerovatno gorazde
Pa uvode kanadski sistem evo vec 16-17 god pa jos nisu uspjeli. Kakav norveski sad?

Ja nmg da vjerujem da odradise sve za par dana.
Neko je na portalu stavio komentar "ovaj bake se bas sprda sa nama" i meni se cini.
A najgore niko se i ne buni, valjda da se niko caru ne zamjeri. Ima li osoblje opste bolnice sindikat? Mogu li se sami organizovati? Nece zar svi presutiti i samo preci gore? Jeli im bas svedno ili je toliki strah od gubitka posla?
Nmg da vjerujem kako lako mlin na svoju stranu navuku i to sve javno i "transparentno". Samo da mi je za 5 minuta zaviriti im u glavu o cemu razmisljaju, stoje li na prozoru i gledaju na sarajevo grohotom se smijajuci?
I najvise nmg da vjerujem da ce se sve zaboraviti za dva mjeseca i da ce na sledecim izborima opet pobjediti.
nemoj bezveze čovjeka napadati
prvo pročitaj šta je napisao, stacionarni sistem i zdravstveni sistem nisu ista stvar
zdravstveni sistem je jako širok pojam koji obuhvata regulativu financiranje resurse i zdravstvene usluge kod doktora
taj stacionarni sistem je sličan regionaliziranju i ima smisla u ovoj našoj pederaciji i kurtonima
u norveškoj imaš 4 dijela ili regije, ako ti je lakše zamisliti, u zavodu zdravstvenog osiguranja
s druge strane mi i jesmo donekle uveli kanadski sistem zdravstva jer su u sistemu zzo i neke privatne klinike u kojima se možeš liječiti
da smo ga uveli do kraja nastao bi kolaps jer ljudi nemaju dovoljno para
Ne napadam covjeka nit sam pomislio na to. Vise sam to napisao kao cega su se sad ponovo sjetili da uzimaju lovu
moja tetka

#502 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by moja tetka »

Ja sam potpisala peticiju proti gašenja bolnice..............a vi
Edin H.

#503 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Edin H. »

moja tetka wrote:Ja sam potpisala peticiju proti gašenja bolnice..............a vi
Ja cekam odluku radne grupe :oops:
Asta

#504 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Asta »

Imaju li ovo dvoje djece? Sad mi je jasno ko je ova.
hhaarree

#505 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by hhaarree »

Asta wrote:Imaju li ovo dvoje djece? Sad mi je jasno ko je ova.
Znaci saznala si ko je Sebija :mrgreen:

evo sviju molim da procitaju tekst pa nek kazu jel ovo Bosna ili Zambezi. http://www.klix.ba/vijesti/bih/moderni- ... 0108109#19

Milioni ulozeni sve do prije 2-3 mjeseca, sad se to valjda treba pobacat, rasprodat i idemo u austrougarske prćije od zgrada koje jos imaju tragove gelera od granatiranja i cija se fasada rusi, o unutrasnjosti da ne pricam, jadna majka onom ko zaglavi tu.

Eno pise i Sebi-ja smanjivala broj pacijenata radi ekonomske racunice :lol: :lol: :lol: :lol: sta ja rekoh juce? Idemo za ekonomijom pa moze i kad se spoje bolnice da se ugasi i taj novi frankenstajn UKCS Nakaš, zasto drzati onu spodobu od zgrada kada nema nikakvog profita? :lol:
MuaDib

#506 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by MuaDib »

and

#507 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by and »

Edin H. wrote:
moja tetka wrote:Ja sam potpisala peticiju proti gašenja bolnice..............a vi
Ja cekam odluku radne grupe :oops:
i ja vjerujem u radnu grupu.ne vjerujem da će im ovo proći :oops:
Asta

#508 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Asta »

hhaarree wrote:
Asta wrote:Imaju li ovo dvoje djece? Sad mi je jasno ko je ova.
Znaci saznala si ko je Sebija :mrgreen:

evo sviju molim da procitaju tekst pa nek kazu jel ovo Bosna ili Zambezi. http://www.klix.ba/vijesti/bih/moderni- ... 0108109#19

Milioni ulozeni sve do prije 2-3 mjeseca, sad se to valjda treba pobacat, rasprodat i idemo u austrougarske prćije od zgrada koje jos imaju tragove gelera od granatiranja i cija se fasada rusi, o unutrasnjosti da ne pricam, jadna majka onom ko zaglavi tu.

Eno pise i Sebi-ja smanjivala broj pacijenata radi ekonomske racunice :lol: :lol: :lol: :lol: sta ja rekoh juce? Idemo za ekonomijom pa moze i kad se spoje bolnice da se ugasi i taj novi frankenstajn UKCS Nakaš, zasto drzati onu spodobu od zgrada kada nema nikakvog profita? :lol:
Eto jesam. Ovo samo moze kod nas i u Kabulu.
hhaarree

#509 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by hhaarree »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ma jel vo havaz ispred svake instance imena gospodje navodi profesorka doktorka? :lol: :lol: :lol: :lol: majke mi ja sjedim i smijem se eto, nije mi vise ni zalosno, sad se smijem

a dje je radna grupa da izda ovo pismo prosle godine nekad recimo ljetos, da se obrazlozi i najavi spajanje ako je to vec tako solidna odluka? Jok spajaj bolnice pa onda govori zbog cega se to uradilo :-)
and

#510 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by and »

može neko pojasniti na osnovu čega,kojeg zakona,ukaza i sl. je počelo premještanje bolnice u kcus???????????
da li je moguće da donatori koji su uložili milione u obnovu i opremanje bolnice traže od vlade povrat novca?
Last edited by and on 09/01/2016 16:24, edited 1 time in total.
piupiu

#511 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by piupiu »

MuaDib wrote:http://www.avaz.ba/clanak/213579/pismo- ... ce-bolnice

Znači fuj, dokle ovo sve ide...
Pismo nepostpisane grupe uposlenika kao da je stiglo direktno iz kombinovanog Izvještaja o radu i budžetskog proračuna. Lično me zanima koje to moderne operacione sale i bolnički kapaciteti na KCUS-u zjape prazni.
gospodja profiterka

#512 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by gospodja profiterka »

Jasno vam je da se lijepim ovdje ne može postići ništa. A za drugo je kasno.
nemampojma0

#513 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by nemampojma0 »

Banksy wrote:

Image

RANJENA BOLNICA

Ovo je ratna prica o ljekarima - istinskim herojima u bijelom, koji su radili u nemogucim uslovima i spasavali pacijente u Sarajevu od 1992- 1995. godine.
Trajanje dokumentarnog filma: 41.08 min.
Autor: Merima Spahić

Kakav film, kakva priča ...
Za sve nas koji smo bili tu i, nažalost, prošli kroz nju, ili nismo, svejedno, pogledajte, vrijedi ...

@Banksy hvala ti za postavljanje ovog filma iz vise razloga, a najvise zbog podsjecanja da smo i mi nekad bili ljudi.
and

#514 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by and »

nemampojma0 wrote:
Banksy wrote:

Image

RANJENA BOLNICA

Ovo je ratna prica o ljekarima - istinskim herojima u bijelom, koji su radili u nemogucim uslovima i spasavali pacijente u Sarajevu od 1992- 1995. godine.
Trajanje dokumentarnog filma: 41.08 min.
Autor: Merima Spahić

Kakav film, kakva priča ...
Za sve nas koji smo bili tu i, nažalost, prošli kroz nju, ili nismo, svejedno, pogledajte, vrijedi ...

@Banksy hvala ti za postavljanje ovog filma iz vise razloga, a najvise zbog podsjecanja da smo i mi nekad bili ljudi.
a koliko su se jadnici trudili da je unište,koliko su samo granata ispalili i nije im uspjelo :?
agent_zero

#515 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by agent_zero »

Bolje da su je četnici u ratu srušili nego ovakvu sudibinu da doživi o neočetnika u liku i djelu Izmetbegovića i SDA.
hhaarree

#516 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by hhaarree »

Tri rata prezivila a mir bogme nece :-) off topic al ovaj frajer u dokumentarcu tako fino i tecno govori bas ostavlja dojam

edit: i dalje off topic al prvi put gledam ovaj dokumentarac i evo nisam ni do pola dosao moram pauzirat nmg da gledam, kad prica o ovoj trudnici sa preminulim djetetom kako su je tjesili, boze ti mene sacuvaj, koje su ovo gromade od ljudi

ja bi ovo satima gledo bas sam se nesto raspilavio
jasko_ja

#517 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by jasko_ja »

Znam da nije vrijeme za za.jebanciju, ali ne mogu odoliti.
Licno do sada najjaca.
Sta mislis jel bolje inat kuću spojiti sa vijecnicom, ili da se careva dzamija zatvori i pripoji begovoj???

U spajanju (gasenju) je snaga...
Crvene_brigade

#518 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Crvene_brigade »

Ljudi, dajte da izađemo na ulice! Moramo se već jednom suprostaviti ovakvim agrsesivnim i beskrupoloznim banditima. Mene ovo što rade Izetbegovići neodoljivo podsjeća na Čaušeskuovu Rumuniju. Sebija-Seka se ponaša kao Elena, a Bakir na Nikolaja. To je isti model ponašanja, vrijeđanja i podcjenjivanja naroda.

Hajde da se konačno oragnizujemo, napravimo ozbiljne i masovne demonstracije?
O'zone
Globalni moderator

#519 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by O'zone »

Crvene_brigade wrote:Ljudi, dajte da izađemo na ulice! Moramo se već jednom suprostaviti ovakvim agrsesivnim i beskrupoloznim banditima. Mene ovo što rade Izetbegovići neodoljivo podsjeća na Čaušeskuovu Rumuniju. Sebija-Seka se ponaša kao Elena, a Bakir na Nikolaja. To je isti model ponašanja, vrijeđanja i podcjenjivanja naroda.

Amin. Ali da zavrse kao I gore navedeni bracni par
VjecitiStudent

#520 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by VjecitiStudent »

O'zone wrote:
Crvene_brigade wrote:Ljudi, dajte da izađemo na ulice! Moramo se već jednom suprostaviti ovakvim agrsesivnim i beskrupoloznim banditima. Mene ovo što rade Izetbegovići neodoljivo podsjeća na Čaušeskuovu Rumuniju. Sebija-Seka se ponaša kao Elena, a Bakir na Nikolaja. To je isti model ponašanja, vrijeđanja i podcjenjivanja naroda.

Kladim se da bi više od pola SDA učestvovalo u organizaciji 'eventa' :D
Last edited by VjecitiStudent on 09/01/2016 17:55, edited 1 time in total.
Crvene_brigade

#521 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Crvene_brigade »

VjecitiStudent wrote:
O'zone wrote:

Kladim se da bi više od pola SDA učestvovalo :D
Možemo li se pokrenuti? Je li ovaj posljednji čin neviđenog nasilja lopovskog para Izetbegović dovoljan okidač da se suprostavimo i konačno kažemo odlučno NE!?
VjecitiStudent

#522 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by VjecitiStudent »

ja sam za, pod jednim uslovom, da ide i Šanko u paketu. Može?
Crvene_brigade

#523 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Crvene_brigade »

VjecitiStudent wrote:ja sam za, pod jednim uslovom, da ide i Šanko u paketu. Može?
Ma slažem se. Hebo Šanku, on nije ništa bolji. Isto bi ovako pozvao da je on, ili bilo ko drugi napravio ovakvo pravno i ljudsko nasilje.
miop

#524 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by miop »

Crvene_brigade wrote:
VjecitiStudent wrote:ja sam za, pod jednim uslovom, da ide i Šanko u paketu. Može?
Ma slažem se. Hebo Šanku, on nije ništa bolji. Isto bi ovako pozvao da je on, ili bilo ko drugi napravio ovakvo pravno i ljudsko nasilje.
Kad je Sanko obavljao dvije funkcije, ili Neka postavljao brata hajd cik pokazi post gdje si pozivao na proteste :D
Postby Crvene_brigade » 20/10/2014 18:22
Vijesti iz Centrale!

Sjednica ce trajati do ranih jutarnjih sati. Situacija je napeta i zanimljiva, a Nermin Niksic ce, po svemu sudeci, pored Zlatka Lagumdzije izaci kao najveci gubitnik. Sve sto je predlozila njegova frakcija nije naislo na odobravanje vecine clanova Predsjednistva SDP-a.
Đilas je bio nositeljem partijske knjižice Br. 4 (iza Tita, Aleksandra Rankovića i Edvarda Kardelja) što govori o njegovome statusu u poratnom jugoslavenskom državnom i partijskom vrhu.
Last edited by miop on 09/01/2016 18:37, edited 1 time in total.
Crvene_brigade

#525 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?

Post by Crvene_brigade »

miop wrote:
Crvene_brigade wrote:
Kad je Sanko obavljao dvije funkcije, ili Neka postavljao brata hajd cik pokazi post gdje si pozivao na proteste :D
Postby Crvene_brigade » 20/10/2014 18:22
Vijesti iz Centrale!

Sjednica ce trajati do ranih jutarnjih sati. Situacija je napeta i zanimljiva, a Nermin Niksic ce, po svemu sudeci, pored Zlatka Lagumdzije izaci kao najveci gubitnik. Sve sto je predlozila njegova frakcija nije naislo na odobravanje vecine clanova Predsjednistva SDP-a.
Džaba izmišljaš i trolaš u ime SDA. Sa Elenom Čaušesku, pardon, Sekom prevršili ste svaku mjeru.
Post Reply