Znaci vojnici Armije se nisu nikada bunili , zbog uniformi koje je dobio jedan bataljon a drugi nije, zbog podjele cigara, zbog lose hrane, zbog podjele krava i ovaca koje su zarobili a neki smatrali da je jedna jedinica zasluzila vise nego ostale, bjezali sa linije, izbjegavali ici na liniju i trazili svaki izgovor da to ostvare, javljali komandi da su odradili nesto sto nisu itd-itd. Nemoj meni to prodavati, knjigu u ruke pa uci ako vec sam ne znas, studentu.VjecitiStudent wrote:Vojska je inače jedna uzorna demokratska institucija gdje vojnici prije svake bitke glasaju o tome da li će uopće učestovovati, protiv koga će ratovati, s kim će ratovati, kakvo će oružje koristiti itd. itd.titinpionir wrote: ...
Da li iko moze od vas da navede JEDAN slucaj, barem JEDAN slucaj da je jedna jedinica ARBIH , od voda pa do Korpusa, u trenutku kada bi vidjeli mudzahedine kada ovi krenu u akciju ili liniju , da su rekli " Mamu im mudzahedinsku, nece oni ici na liniju ili akciju oni nama ne trebaju, zovi komandnu da ih sve istjera , idemo mi umjesto njih " ? Barem jednu ?
...
Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
-
titinpionir
#501 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Last edited by titinpionir on 10/12/2015 11:26, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#502 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
iz doboŠnice...Gojeni H wrote:Sve mu'adzedin do mu'adzedina.Sarajmen wrote:
a nesto mi drugo privuce paznju,jel neko procito komentar na jutjubu,momka s.v ispod klipa...
kad kazem,ne ismijavat mrtve,pa ni neprijatelje, uvijek pokazat respekt,to nas cini ljudima...if ju nou ..
-
titinpionir
#503 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
U pravu si , samo jedna nije nebuloza. Ona gdje nam multi-kulti-ateisti iz Sarajeva pljuju po muslimanima u Armiji na Igmanu 1993 kao sto danas pljuju na njih.zateznistub wrote:Koja hrpa nebuloza na jednom mjestu...titinpionir wrote:Pitanje za sve ove sto spominju da nam mudzahedini nisu trebali, da se imalo dovoljno vojske i slicno, da nisu bili dobri ratnici i svasta ostalo.
Da li iko moze od vas da navede JEDAN slucaj, barem JEDAN slucaj da je jedna jedinica ARBIH , od voda pa do Korpusa, u trenutku kada bi vidjeli mudzahedine kada ovi krenu u akciju ili liniju , da su rekli " Mamu im mudzahedinsku, nece oni ici na liniju ili akciju oni nama ne trebaju, zovi komandnu da ih sve istjera , idemo mi umjesto njih " ? Barem jednu ?
Znate onako kako je bilo na Igmanu kada su sarajlije vidjeli vojnike iz 7 Muslimanske , kada su im rekli " Nece nama neki tamo muslimani koji klanjaju da brane nase Sarajevo , to cemo mi multi-kulti-ateisti sa oruzjem koje nam je dala demokratska Njemacka, ateisticka Francuska i komunisticka Sjeverna Koreja da odradimo ".
Ja licno ne znam ni jednog vojnika a kamo li jedinicu da je trazila da odrade nesto sto su trebali mudzahedini. SVI sa kojima sam o tome pricao su rekli da su u taj vakat , kada je bilo stani pani i kada je visilo o picinoj dlaci da li ce iko glavu izvuci , kada bi vidjeli mudzahedine kako idu na liniju pomislili " Hvala Bogu da ima barem neko da podmetne ledja umjesto mene, da ne mora uvijek sve na mene/ nas da padne , barem 5 min da me / nas zamjeni ". I svakome je bilo drago da ima barem neko da potegne i da pomogne...citajuci sada covjek bi rekao da je tada situacija bilo potpuno suprotna, cudno zar ne ?
- zateznistub
#504 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Šta tebe prenosi? Kakvo pljuvanje po muslimanima? K0o ovdje pljuje po muslimanima?titinpionir wrote:
U pravu si , samo jedna nije nebuloza. Ona gdje nam multi-kulti-ateisti iz Sarajeva pljuju po muslimanima u Armiji na Igmanu 1993 kao sto danas pljuju na njih.
-
VjecitiStudent
#505 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
U pravu si, bilo je sitnih pobuna, ali samo oko pitanja gole, materijalne i fizičke egzistencije vojnika (i njihovih porodica), na šta se sve ovo gore pobrojano odnosi i na šta se skoro uvijek sudbina vojničkog mesa u ratu svodi.titinpionir wrote:Znaci vojnici Armije se nisu nikada bunili , zbog uniformi koje je dobio jedan bataljon a drugi nije, zbog podjele cigara, zbog lose hrane, zbog podjele krava i ovaca koje su zarobili a neki smatrali da je jedna jedinica zasluzila vise nego ostale, bjezali sa linije, izbjegavali ici na liniju i trazili svaki izgovor da to ostvare, javljali komandi da su odradili nesto sto nisu itd-itd. Nemoj meni to prodavati, knjigu u ruke pa uci ako vec sam ne znas, studentu.VjecitiStudent wrote:Vojska je inače jedna uzorna demokratska institucija gdje vojnici prije svake bitke glasaju o tome da li će uopće učestovovati, protiv koga će ratovati, s kim će ratovati, kakvo će oružje koristiti itd. itd.titinpionir wrote: ...
...
Naravno da su svi jedva dočekivali da neko prvi i umjesto njih gine.
Ali zašto oni koji su vukli konce, od Alije pa naniže, nikada nisu bili u stanju da saberu dva i dva, i onda odstrane ubačeno kukavičje jaje?
Ili naprotiv, njegovo ostajanje jeste bilo i njihov cilj, sredstvo koje će onda i poslije koristiti da ove loše bosanske muslimane privedu "pravom" islamu.
-
Mohamad Sissoko
#506 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Kako rekoh vecinu ljudi je tad bolio kurac ko su i sta su, kad je glava upitanju ne razmisljas mnogo o buducnosti i ne predvidjas 11.septembar i naknadnu antiislamsku histeriju a "do juce" ti takvi borci bijase freedom fighters.VjecitiStudent wrote:Ko na vrijeme ne prepozna ubačeno kukavičje jaje, bez vlastite glave na kraju ostane.Mohamad Sissoko wrote: To ti je kad po forumu seru ovi domaci James Bondovi i generali naknadne multi kulti armije a kad si se borio za opastanak ljude je bolio kurac ko su ti sto dolaze da ti pomognu pa da je sam Hitler iz groba usto ...pitanje je bilo opstanka ne jbene drzave nego jednog naroda.
Pocetkom devedesetih pogled na takve stvari je bio totalno drugaciji nego danas pogotovo kad je jedan narod na rubu kolapsa vidjevsi da slobodarska sekularisticka europa drka kurac i gleda kako "europski Jerusalem" multi kulti ovo ono grad biva granatiran ko na igrici sve uz live prenos e tad i u takvim okolnostima kako rekoh da Hitler i SS divizija dodje da ti pomogne ljude vecinom zaboli chuna.
-
VjecitiStudent
#507 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Od svega je nasmješnije ovo veličanje vojničkih kvaliteta mudžahedinskog bataljona, te skupine pustolova i probisvijeta, koji, osim povremenih samoubilačkih sklonosti, jedva da su imali ikakvih posebnih vojničkih kvaliteta u odnosu na vojsku koju su došli pomogati, vojsku koja je imala daleko više ljudstva no oružja, kojoj su dodatni borci bili posljednja potrebna stvar u tom trenutku.
Peti korpus, daleko najbolja jedinica te veličine u sastavu ABIH, nije u svom sastavu imala niti jednu organizovanu mudžahedinsku jedinicu, što je najbolji pokazatelj da se itekako moglo i bez njih.
Peti korpus, daleko najbolja jedinica te veličine u sastavu ABIH, nije u svom sastavu imala niti jednu organizovanu mudžahedinsku jedinicu, što je najbolji pokazatelj da se itekako moglo i bez njih.
- ovo_malo_duse
#508 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Haris.ba wrote:Bespotrebna priča na ovoj temi. Nije pitanje teme " da nam mudzahedini nisu trebali, da se imalo dovoljno vojske i slicno, da nisu bili dobri ratnici i svasta ostalo.".titinpionir wrote:Pitanje za sve ove sto spominju da nam mudzahedini nisu trebali, da se imalo dovoljno vojske i slicno, da nisu bili dobri ratnici i svasta ostalo.
Pitanje teme (i ono što će biti pitanje na sudu) jeste ko će odgovarati za zločine koje su počinili "mudzahedini" (nadam se da niko ne spori da je zločina bilo). Možda će Mahmuljin. Možda još neko pored njega. Ali, žalosno je da se čeka 20 godina poslije rata.
Otiđite malo u Istočno Sarajevo. Pitajete šta misle o Sudu BiH. Ogromna većina kaže da taj sud sudi samo Srbima. Ako se ukaže da su zločini učinjeni - ide odmah "kontraargument": "pa svi su činili zločine". Šta sa "našim žrtvama". Meni je veoma drago što većina ljudi sa kojima ja pričam vodi se mišlju "nek svako odgovara, i ako je kriv nek bude u zatvoru". Jer u ratnim zločinima najbitnija je žrtva.
P.S.
I ne mogu da vjerujem koliko neznanja ovdje vlada. Svaki vojnik ima pravo, pa čak i u ratu, odbiti izvršenje naređenja koje krši Ženevske konvencije. Bilo je slučajeva u praksi gdje je dovoljno da odbije, pa nakon ponovljenog naređenja zbog kazne za neizvršenje naređenja (zatvor ili smrt) u ratu uradi što mu se naredilo - ne bude kriv. Biće kriv onaj ko mu je naredio.
A obaveza nadređenog (koji nije izdao naredbu) je, ako je vojnik pod njegovom komandom učinio zločin - isto sankcionirati. Pa najmanje, dopisom sudu (uglavnom su to vojni sudovi) da procesuira tog i tog.
Nije ni to glavno pitanje.
Pitanje je nepricipjelnosti tog istog suda i pokusaja izjednacavanja krivice...
Sugradzani iz istocnog sarajeva su u pravu s tim "nek svako odgovara, i ako je kriv nek bude u zatvoru" .
Samo te iste sugradzane jebe to, sto bi to u praksi znacilo nekih 60.000 optuznica za pripadnike VRS_a, dok 10 Sakiba dodze na red.
Da bi se 5 krvnika iz KotorVarosi uhapsilo, mora se uhapsit i Sakib pa makar se pustio sutra.
Sakib nek odgovara ako je kriv...
Pripadnici Armije se osudzuju za citiram "maltretiranje i nehumano postupanje prema zatvorenicima" ( Jebote kao da smo bili u obdanistu a ne u ratu, Zarobis 5 cetnika dok ti drugi ubijaju i izgladnjuju i grad i familiju i trebas ih nudit cokoladom)
Dok se u isto vrijeme plejada krvnika seta ulicama i cak radi u institucijama i nikom nista. Da ne govorimo o oslobadzajucim presudama dokazanih krvnika i sto je najgore SMIJESNIM KAZNAMA.
Niko se nije pobunio ni za jednog pripadnika Armije za kog se dokazalo da je pocinio zlocin, niti se isti slavi kao heroj ...
Necemo mjesat kruske i jabuke
- Ratoborna Gljiva
-
titinpionir
#510 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Pa ako je bespotrebno sto se to uvijek provlaci na ovoj i na ostalim temema: Sto ih je Alija zvao , nisu nam trebali imali smo dovoljno vojske.Haris.ba wrote:Bespotrebna priča na ovoj temi. Nije pitanje teme " da nam mudzahedini nisu trebali, da se imalo dovoljno vojske i slicno, da nisu bili dobri ratnici i svasta ostalo.".titinpionir wrote:Pitanje za sve ove sto spominju da nam mudzahedini nisu trebali, da se imalo dovoljno vojske i slicno, da nisu bili dobri ratnici i svasta ostalo.
Pitanje teme (i ono što će biti pitanje na sudu) jeste ko će odgovarati za zločine koje su počinili "mudzahedini" (nadam se da niko ne spori da je zločina bilo). Možda će Mahmuljin. Možda još neko pored njega. Ali, žalosno je da se čeka 20 godina poslije rata.
Otiđite malo u Istočno Sarajevo. Pitajete šta misle o Sudu BiH. Ogromna većina kaže da taj sud sudi samo Srbima. Ako se ukaže da su zločini učinjeni - ide odmah "kontraargument": "pa svi su činili zločine". Šta sa "našim žrtvama". Meni je veoma drago što većina ljudi sa kojima ja pričam vodi se mišlju "nek svako odgovara, i ako je kriv nek bude u zatvoru". Jer u ratnim zločinima najbitnija je žrtva.
P.S.
I ne mogu da vjerujem koliko neznanja ovdje vlada. Svaki vojnik ima pravo, pa čak i u ratu, odbiti izvršenje naređenja koje krši Ženevske konvencije. Bilo je slučajeva u praksi gdje je dovoljno da odbije, pa nakon ponovljenog naređenja zbog kazne za neizvršenje naređenja (zatvor ili smrt) u ratu uradi što mu se naredilo - ne bude kriv. Biće kriv onaj ko mu je naredio.
A obaveza nadređenog (koji nije izdao naredbu) je, ako je vojnik pod njegovom komandom učinio zločin - isto sankcionirati. Pa najmanje, dopisom sudu (uglavnom su to vojni sudovi) da procesuira tog i tog.
Prvo ispada da ih je Alija sam zvao , ono tip : mogao je da bira od marinaca iz Amerike, sasovca iz Engleske, legionara iz Francuske i sisatih nimfomanki iz Svecke a Alija izabrao mudzahedine
Drugo, ako je bilo toliko vojske, odkud da su uvijek dizali jedne te iste svaki put kada zatreba, digni liniju zovi, krpi liniju zovi, i kada se pita : pa odkud uvijek isti da se dizu...dobije se odgovor: pa nema ko drugi.
I treba da svako odgovara za svoje zlocine i na to ti je @ ovo malo duse dobro odgovorio ali to se na ovoj temi najmanje trazi, postavljaju se kuce kao dokaz ne znam ni ja cega koji je relevantan ove teme i hapsenja , prica se kako je Alija zvao mudzahedine, stavlja se da je sehid = dzihad i tako dalje i tako dalje.
Last edited by titinpionir on 10/12/2015 11:51, edited 1 time in total.
-
titinpionir
#511 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
OK onda, hajde nam ti odgovori studente, da ne bi opet trazio da opet postavim , bujrum :VjecitiStudent wrote:Od svega je nasmješnije ovo veličanje vojničkih kvaliteta mudžahedinskog bataljona, te skupine pustolova i probisvijeta, koji, osim povremenih samoubilačkih sklonosti, jedva da su imali ikakvih posebnih vojničkih kvaliteta u odnosu na vojsku koju su došli pomogati, vojsku koja je imala daleko više ljudstva no oružja, kojoj su dodatni borci bili posljednja potrebna stvar u tom trenutku.
Pitanje za sve ove sto spominju da nam mudzahedini nisu trebali, da se imalo dovoljno vojske i slicno, da nisu bili dobri ratnici i svasta ostalo.
Znate onako kako je bilo na Igmanu kada su sarajlije vidjeli vojnike iz 7 Muslimanske , kada su im rekli " Nece nama neki tamo muslimani koji klanjaju da brane nase Sarajevo , to cemo mi multi-kulti-ateisti sa oruzjem koje nam je dala demokratska Njemacka, ateisticka Francuska i komunisticka Sjeverna Koreja da odradimo ".
Ja licno ne znam ni jednog vojnika a kamo li jedinicu da je trazila da odrade nesto sto su trebali mudzahedini. SVI sa kojima sam o tome pricao su rekli da su u taj vakat , kada je bilo stani pani i kada je visilo o picinoj dlaci da li ce iko glavu izvuci , kada bi vidjeli mudzahedine kako idu na liniju pomislili " Hvala Bogu da ima barem neko da podmetne ledja umjesto mene, da ne mora uvijek sve na mene/ nas da padne , barem 5 min da me / nas zamjeni ". I svakome je bilo drago da ima barem neko da potegne i da pomogne...citajuci sada covjek bi rekao da je tada situacija bilo potpuno suprotna, cudno zar ne ?
-
meni serbe
#512 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
a 505.? isto mundzosi, samo bez bradeVjecitiStudent wrote:Od svega je nasmješnije ovo veličanje vojničkih kvaliteta mudžahedinskog bataljona, te skupine pustolova i probisvijeta, koji, osim povremenih samoubilačkih sklonosti, jedva da su imali ikakvih posebnih vojničkih kvaliteta u odnosu na vojsku koju su došli pomogati, vojsku koja je imala daleko više ljudstva no oružja, kojoj su dodatni borci bili posljednja potrebna stvar u tom trenutku.
-
titinpionir
#513 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
meni serbe wrote:a 505.? isto mundzosi, samo bez bradeVjecitiStudent wrote:Od svega je nasmješnije ovo veličanje vojničkih kvaliteta mudžahedinskog bataljona, te skupine pustolova i probisvijeta, koji, osim povremenih samoubilačkih sklonosti, jedva da su imali ikakvih posebnih vojničkih kvaliteta u odnosu na vojsku koju su došli pomogati, vojsku koja je imala daleko više ljudstva no oružja, kojoj su dodatni borci bili posljednja potrebna stvar u tom trenutku.
Ma ne, 505 su bili multi-kulti-ateisti, zato su im se najbolje jedinice zvale " Proleteri bravara koji je umro prije 22 godine a kojeg prizivamo da nam pomogne kao aprila 1992 u Sarajevu ", ili " Lenjin, Staljin , Mao Ce Tung i ostala fina, napredna raja "
Last edited by titinpionir on 10/12/2015 11:57, edited 1 time in total.
- BHCluster
#514 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Imal' kakva pisana naredba?Bodkin wrote:Ne, glupost je sto si napisao da nije on na slici. Kao samo ako je licno ubijao treba na sud. To je glupostBHCluster wrote:Bodkin wrote:
Glupost nema granica. Jer mozda mladic pobio srebrenicane?
To onda znaci da je Mahmuljin i genocid naredio i pocinio, a i Mladic je bio moralna vertikala sto se tice Mahmuljina on je i e spasavao a znao je i cokoladu podjeliti.Da li je to ta glupost o kojoj govoris?
- BHCluster
#515 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Pa kakva paralela onda moze postojati?Bodkin wrote:Nije i ti dobro znas da nije ali se pravis ludBHCluster wrote:Bodkin wrote:
Ako ne kontas paralelu ili pitaj ili se ne javljaj
Paralela izmedju vojske (VRS) koja cinila sve vrste ratnog zlocina pa i genocid, i one sto se je branila (ABiH).
-
VjecitiStudent
#516 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Đogo i Srna od prvog dana emitovanje vrište o mudžahedinima, izmišljajući ih i prizivajući ih u trenutku kad niti jedinog u BiH nije bilo.Mohamad Sissoko wrote:Kako rekoh vecinu ljudi je tad bolio kurac ko su i sta su, kad je glava upitanju ne razmisljas mnogo o buducnosti i ne predvidjas 11.septembar i naknadnu antiislamsku histeriju a "do juce" ti takvi borci bijase freedom fighters.VjecitiStudent wrote:Ko na vrijeme ne prepozna ubačeno kukavičje jaje, bez vlastite glave na kraju ostane.Mohamad Sissoko wrote: To ti je kad po forumu seru ovi domaci James Bondovi i generali naknadne multi kulti armije a kad si se borio za opastanak ljude je bolio kurac ko su ti sto dolaze da ti pomognu pa da je sam Hitler iz groba usto ...pitanje je bilo opstanka ne jbene drzave nego jednog naroda.
Pocetkom devedesetih pogled na takve stvari je bio totalno drugaciji nego danas pogotovo kad je jedan narod na rubu kolapsa vidjevsi da slobodarska sekularisticka europa drka kurac i gleda kako "europski Jerusalem" multi kulti ovo ono grad biva granatiran ko na igrici sve uz live prenos e tad i u takvim okolnostima kako rekoh da Hitler i SS divizija dodje da ti pomogne ljude vecinom zaboli chuna.
U BiH, koliko god to izgledalo nedovoljno i kasno, intervencija se ipak desila, na kraju i itekako odlučna, koja je i završila rat. Čak i onakvo (šupačko) prisustvo UN-a i medija, pomoglo je da Sarajevo ne doživi sudbinu Vukovara.
U suprotnom rat bi bio okončan još 1992., itekako je jasno i na čiju štetu.
Nakon kraha u Somaliji, bez debelog, vlastitog interesa, više niko nigdje ne interveniše.
BiH i zahvaljujući BiH, Kosovo su posljednji izuzeci u našem vremenu.
Glede drkanja kurca, pravo drkanje kurca je ovo što se dešava u Siriji i odnos moćnih zemalja prema tome, tamo nema ni UN-a, ni novinara, ni humanitarne, samo beskrajni rat i žrtve.
Edit: "Freedom fighters", u februaru 1993.
https://en.wikipedia.org/wiki/1993_Worl ... er_bombing
Last edited by VjecitiStudent on 10/12/2015 12:07, edited 1 time in total.
- zateznistub
#517 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Iz kojeg bolesnog razloga konstantno ovo provlačiš iz posta u post? Da li to imaš problem sa multikulturalnušću ove zemlje? ja sa bradatim spodobama bilo koje fele imam i te kakav problem.titinpionir wrote:
Ma ne, 505 su bili multi-kulti-ateisti, zato su im se najbolje jedinice zvale " Proleteri bravara koji je umro prije 22 godine a kojeg prizivamo da nam pomogne kao aprila 1992 u Sarajevu ", ili " Lenjin, Staljin , Mao Ce Tung i ostala fina, napredna raja "
Last edited by zateznistub on 10/12/2015 12:03, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#518 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Porediš istinske heroje, ljude koji su branili svoje porodice, kuće, državu, koji su svo vrijeme bili dio organizovane armije, sa onim probisvijetima?meni serbe wrote:a 505.? isto mundzosi, samo bez bradeVjecitiStudent wrote:Od svega je nasmješnije ovo veličanje vojničkih kvaliteta mudžahedinskog bataljona, te skupine pustolova i probisvijeta, koji, osim povremenih samoubilačkih sklonosti, jedva da su imali ikakvih posebnih vojničkih kvaliteta u odnosu na vojsku koju su došli pomogati, vojsku koja je imala daleko više ljudstva no oružja, kojoj su dodatni borci bili posljednja potrebna stvar u tom trenutku.
-
titinpionir
#519 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Nemam ja problema sa multikulturalnosti ove zemlje ali imam problem imam problem sa onima koji se kriju iza multikulturalnosti ove zemlje da pljuju na one koji cine dio te multikulturalnosti. Pogledaj samo temu, pogledaj ustvari citav forum i sve ce ti biti jasno.zateznistub wrote:Iz kojeg bolesnog razloga konstantno ovo provlačiš iz posta u post? Da li to imaš problem sa multikulturalnušću ove zemlje? ja sa bradatim spodobama bilo koje fele imam i te kakav problem.titinpionir wrote:
-
titinpionir
#520 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Brko45 wrote:VjecitiStudent wrote:[
Peti korpus, daleko najbolja jedinica te veličine u sastavu ABIH,
Ponosis se korpusom i ubistvom generala Santica?
Kazna za izdaju u vrijeme rata je smrt. A slavni genral je bio izdajnik na strani Mladica i Abdica u trenutku kada su ovi jurisali da pobiju i pokolju sve sto im je padalo pod noz. I ti se ne ponosis korpusom koji se borio protiv agresora i njegovim saradnicima ?
Ako se ne ponosis javi se Marijanu i Franji junioru pa njih izgalami :
https://www.youtube.com/watch?v=fq8r0HGH6Zc
Last edited by titinpionir on 10/12/2015 12:21, edited 2 times in total.
- beniciodeltoro
#521 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Ko smo mi? Bosanci i HercegovciIt_is_a_Leclerc wrote:Ko smo mi ? - Armijsko i politicko rukovodstvo R BiH 1993.
Sta zelimo ? - Nezavisnu, demokratsku, multietnicku i sekularnu BiH
Kako cemo to ostvariti ? - Uvlacenjem vise stotina najmracnijih bliskoistocnih kriminalaca sa dzihadistickom pricom o "borbi za Islam protiv krsta", uvodjenjem "armijskih mesdzida" i selama kao sluzbenog pozdrava.
Šta želimo? Nezavisnu, demokratsku, multietnicku i sekularnu BiH
Kako smo to dokazali? Glasanjem za SDA stranku na prvim slobodnim izborima gdje je se masovno mahalo zastavama mjesec i zvijezda, veličanjem SDA predsjednika kao predsjednika svih Bosanaca i Hercegovaca, masovnog prelaženja sa dobar dan na merhaba i to čak i u urbanim sredinama na javnim mjestima i ustanovama, bosanskim patriotskim pjesmama što više liče na podršku muslimana nego na podršku svih Bosanaca i Hercegovaca i to je sve bilo prije dolaska mudžahedina i dok se nije uveo selam kao službeni pozdrav.
E sada dolazimo do onog momenta gdje će neko me citirati i nazvati me đikanom, bujrum, ali ja nisam balo koji zna dešavanja samo preko YouTube i kada bi se mogao vratiti nazad u prošlost i uraditi nešto protiv islamizacije Armije BiH ja ne bih ništa radio protiv toga.
Da se tada početkom 90ih nismo nacionalno i vjerski osvjestili bilo bi nas još lakše pobiti,
da smo se borili za jedinstvenu BiH gdje protiv te ideje nisu bili samo Srbi i Hrvati nego i moćni Zapad postali bi neprijatelj #1 u očima Zapada jer bi postali neposlušni prema njima i njihove viziji o Bosni i Hercegovini (primjer ulaz u Banja Luku).
Priroda rata je bila da su se 2/3 stanovnika u BiH pridružilo agresoskim armijama u agresiji protiv sopstvene države, jedini način na koji bi zapad tada podržao tu ideju bi bila Traktorijada srpskog i hrvatskog stanovništva što se ne bi nikako dopustilo pogotovo što ne bi Zapad dopustio da većinski muslimanski narod protjera 2 kršćanska naroda u srcu Europe.
Zapad je svakakvim Vance-Owenovim planovima prije rata dao do znanja da je za njih jedino rješenje za mir bila BiH iz 3 dijela znači bitka za zamišljenu BiH iz snova je odmah bila izgubljena bitka jer je Zapad to dao do znanja. Znači za šta se napada uopšte rahmetli Alija kao da je on prodao BiH? Prodao nas je zapad na početku sa različitim skicama i mapama države u zeleno-crveno-plavim bojama.
Tačno mi se gadi licemjerstvo sopstvenog naroda, kada pjesme o osveti zbog srušenih džamija i merhaba na svakom koraku nisu u 2015. godini više cool i moderni onda se naši časni oficiri i junaci kao gospodin Sakib bacaju u vatru i ograđuje se od njih zbog islamizacije naše strane a svi znamo dobor da je to bila posljedica raspoloženja našeg naroda u ono vrijeme.
Podsjećate me pojedini na Dinu Merlina koji je prije 20 godina kada je to bilo moderno padao u trans na koncertima sa bajramskom atmosferom sa pjesmom o Aliji a danas te iste ljude sa koncerta zove barbarima jer mu ne daju da ide u Beograd da širi ljubav
- zateznistub
#522 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Imas imas, jer da nemas vidio bi da na ovoj temi NIKO nije napisao ni jedno slovo protiv muslimana. Laž je ako kažeš drugačije, a to što ti i još poneki mješate brzine kad se spominju bradate spodobe je drugi par opanaka.titinpionir wrote: Nemam ja problema sa multikulturalnosti ove zemlje ali imam problem imam problem sa onima koji se kriju iza multikulturalnosti ove zemlje da pljuju na one koji cine dio te multikulturalnosti. Pogledaj samo temu, pogledaj ustvari citav forum i sve ce ti biti jasno.
-
titinpionir
#523 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Procitaj temu, procitaj forum pa se onda javi.zateznistub wrote:Imas imas, jer da nemas vidio bi da na ovoj temi NIKO nije napisao ni jedno slovo protiv muslimana. Laž je ako kažeš drugačije, a to što ti i još poneki mješate brzine kad se spominju bradate spodobe je drugi par opanaka.titinpionir wrote: Nemam ja problema sa multikulturalnosti ove zemlje ali imam problem imam problem sa onima koji se kriju iza multikulturalnosti ove zemlje da pljuju na one koji cine dio te multikulturalnosti. Pogledaj samo temu, pogledaj ustvari citav forum i sve ce ti biti jasno.
-
sarajevoxxxx
#524 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
VjecitiStudent wrote:Od svega je nasmješnije ovo veličanje vojničkih kvaliteta mudžahedinskog bataljona, te skupine pustolova i probisvijeta, koji, osim povremenih samoubilačkih sklonosti, jedva da su imali ikakvih posebnih vojničkih kvaliteta u odnosu na vojsku koju su došli pomogati, vojsku koja je imala daleko više ljudstva no oružja, kojoj su dodatni borci bili posljednja potrebna stvar u tom trenutku.
-
titinpionir
#525 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Ovaj portal vidi BIH kao bosnjacku ? Ovaj portal guraju isti oni ljudi koji guraju Covica i bratiju iz Gruda. 5 deka razlike, samo je pakovanje malkice drugacije.Brko45 wrote:Nemam ni ja...volim ja sve ..ali ubi me....razara ovaj portal koji BiH vidi prvo kao bosnjacku pa onda kao i ostalih.titinpionir wrote:
Nemam ja problema sa multikulturalnosti ove zemlje ali imam problem imam problem sa onima koji se kriju iza multikulturalnosti ove zemlje da pljuju na one koji cine dio te multikulturalnosti. Pogledaj samo temu, pogledaj ustvari citav forum i sve ce ti biti jasno.