taman posla, da narkomani postavljaju sistem vrijednostibeniciodeltoro wrote: Ovo je jedan običan mit, da samo neko sa sela što nije osjetio asfalta ima predrasude prema ovakvom "civilizovanom" načinu života jer ne zna da je to normalno. Da je to tako kanabis bi bio legalan decenijama ili bar godinama u svim zemljama EU. Najlakše je okarakterisati nekoga kao seljaka koji kao ne zna bolje ali se onda zapitajte zašto u urbanim sredinama i van BiH i regije se ima još poteškoća sa kanabisom u javnosti.
Legalizacija kanabisa u BiH
-
Drinski
#501 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
-
KIseljak12
#502 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
William Randolph Hearst i Harry Anslinger, najveci borci za zabranu kanabisa lijepo branili svoje interese i interese svoje familije, ukljucujuci DuPont koji ima patente na bezbroj modernih sintetickih materijala ukljucujuci teflon.Pirija wrote:ma nije trava zabranjena zbog "ljekovitosti" nego jer se od nje moze dobijati sve sto se trenutno iz nafte dobija...
gorivo plastika papir odjeca cak i gradjevinski materijal
dasku od vlakana trave ne napadaju crvi pa je nije potrebno ni lakirati....
http://www.herbco.com/t-Herb-Resources.aspx
du pont je najveci profiter na zabrani marihuane
http://www.dupont.com/
Jedan od glavnih argumenata protiv kanabisa im je bila tvrdsnja da bijele djevojke vodi u blud s crncima.
Kod nas bijele djevojke bludnice s crncima, "mrtve trijezne".
- KB9
#503 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
nemoj tako, samo seljaci ne vole drogu i ne zele da se iste legalizujubeniciodeltoro wrote:Ovo je jedan običan mit, da samo neko sa sela što nije osjetio asfalta ima predrasude prema ovakvom "civilizovanom" načinu života jer ne zna da je to normalno. Da je to tako kanabis bi bio legalan decenijama ili bar godinama u svim zemljama EU. Najlakše je okarakterisati nekoga kao seljaka koji kao ne zna bolje ali se onda zapitajte zašto u urbanim sredinama i van BiH i regije se ima još poteškoća sa kanabisom u javnosti.Kikibombona wrote:Druze, ti si po svemu sudeci odrastao negdje na selu, te o marihuani mogao samo slusati. I, kao sto svi mozemo vidjeti, pogresno su te nafilovali. Imas opasne predrasude, iracionalan strah od nepoznatog. Hvata me jeza od tvoje pojave na ovoj temi. Zatucanost i ogranicenost izbijaju iz svakog tvog komentara. Otvori se, upoznaj, sagledaj izbliza, pa tek onda donesi sud na osnovu licnog iskustva.Drinski wrote: @dozer, pa ja sam to vec kazao, na početku, kada budem mogao imati dugocijevno oruzje a da nuzna odbrana obuhvati i imovinu, kao u USA (i to je savremeni svijet itd.) nemam nista protiv.
- Dozer
#504 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Netacno je to, i iskarikirano.
Shvatite da marihuana sustinski nije droga. To se oduvijek znalo, pa se onda promijenilo, pa se sada opet vraca na ono nekadasnje.
Cinjenice za zapamtiti:
- Kanabis je bio legalan u cijelom svijetu ne decenijama, nego hiljadama godina unazad, pa je onda neko skontao sve moguce potencijale biljke, i - zabranio ga tako sto ga je proglasio drogom (USA prva, pa onda pod njihovim pritiskom i za njima i vecina ostalih zemalja).
- Razlicite vrste kanabisa/konoplje/marihuane imaju svaka svoje raznovrsne potencijale, i to vrlo velike i u razlicitim primjenama, sto industrijskim, sto medicinskim
- Zabranom ove biljke pocetkom '60-ih godina, pogotovo sorte Indica koja sadrzi THC, i njenim proglasenjem kao opojne droge (sa svim pratecim "manifestacijama" poput ovisnosti, kriminala, itd.), otvorila su se sirom vrata za mnoge druge stvari, na prvom mjestu heroin.
- Uporedo sa zabranom ove biljke dolazi do svjetske ekspanzije oboljenja od karcinoma, ali i ekspanzije upotrebe tzv. citostatika kao "lijeka" za karcinome.
- Skoro 60 godina ispiranja mozga ljudima o "negativnostima" marihuane, kao i kaznene drzavne politike po tom pitanju, doveli su danas do toga da ljudi zaziru od te biljke i da je percipiraju na vrlo negativne nacine, a da pri tome u stvari ne znaju nista o njoj. I u to ne spadaju samo "seljaci", nego svi oni koji cak ni ne zele da nesto nauce o toj biljci.
Ovo su sve lako provjerljivi fakti.
Shvatite da marihuana sustinski nije droga. To se oduvijek znalo, pa se onda promijenilo, pa se sada opet vraca na ono nekadasnje.
Cinjenice za zapamtiti:
- Kanabis je bio legalan u cijelom svijetu ne decenijama, nego hiljadama godina unazad, pa je onda neko skontao sve moguce potencijale biljke, i - zabranio ga tako sto ga je proglasio drogom (USA prva, pa onda pod njihovim pritiskom i za njima i vecina ostalih zemalja).
- Razlicite vrste kanabisa/konoplje/marihuane imaju svaka svoje raznovrsne potencijale, i to vrlo velike i u razlicitim primjenama, sto industrijskim, sto medicinskim
- Zabranom ove biljke pocetkom '60-ih godina, pogotovo sorte Indica koja sadrzi THC, i njenim proglasenjem kao opojne droge (sa svim pratecim "manifestacijama" poput ovisnosti, kriminala, itd.), otvorila su se sirom vrata za mnoge druge stvari, na prvom mjestu heroin.
- Uporedo sa zabranom ove biljke dolazi do svjetske ekspanzije oboljenja od karcinoma, ali i ekspanzije upotrebe tzv. citostatika kao "lijeka" za karcinome.
- Skoro 60 godina ispiranja mozga ljudima o "negativnostima" marihuane, kao i kaznene drzavne politike po tom pitanju, doveli su danas do toga da ljudi zaziru od te biljke i da je percipiraju na vrlo negativne nacine, a da pri tome u stvari ne znaju nista o njoj. I u to ne spadaju samo "seljaci", nego svi oni koji cak ni ne zele da nesto nauce o toj biljci.
Ovo su sve lako provjerljivi fakti.
- Dozer
#506 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Naravno da je samo biljka, a kao i skoro svaka biljka, tako i ova ima neke svoje mane i vrline koje nama mogu koristiti ili stetiti.
U ovom slucaju je korist daleko veca od stetnosti, a pri tome su "stetnosti" nesto sto smo mi sami izmislili da su "stetnosti".
Ako se na ovu kompletnu pricu vezanu za kanabis i rak doda i cinjenica da su vecinski finansijeri onkoloskih klinika u USA, FR, DE i GB farmaceutske kompanije, od kojih je vecina iz USA, kao i da se kanabis kao biljka ne moze patentirati - nije tesko doci do nekih logicnih zakljucaka...
U ovom slucaju je korist daleko veca od stetnosti, a pri tome su "stetnosti" nesto sto smo mi sami izmislili da su "stetnosti".
Ako se na ovu kompletnu pricu vezanu za kanabis i rak doda i cinjenica da su vecinski finansijeri onkoloskih klinika u USA, FR, DE i GB farmaceutske kompanije, od kojih je vecina iz USA, kao i da se kanabis kao biljka ne moze patentirati - nije tesko doci do nekih logicnih zakljucaka...
- ho oponopono
#507 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
...nalazi su bolji nakon konzum ulja kanabisa ...koliko ce to da potraje vidjecemo ...govno bi pojela da znam da ce biti bolje...tako da naravna stvar da sam za opciju... da fino... dobar dan treba mi to to, a ne ko zadnji klosar treba se osvrcati da nece izmiliti murija negdje u cosku... 
- Dozer
#508 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
I bice ti nalazi sve bolji i bolji.
Naravno, ako se ne utemezis s nekakvim hemijskim nebulozama, kao sto se desilo onom mom nesretniku...
Naravno, ako se ne utemezis s nekakvim hemijskim nebulozama, kao sto se desilo onom mom nesretniku...
-
sumirprimus
#509 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
ho oponopono wrote:...nalazi su bolji nakon konzum ulja kanabisa ...koliko ce to da potraje vidjecemo ...govno bi pojela da znam da ce biti bolje...tako da naravna stvar da sam za opciju... da fino... dobar dan treba mi to to, a ne ko zadnji klosar treba se osvrcati da nece izmiliti murija negdje u cosku...
nista licno,i nije smijesno majke mi..
- truts
#510 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Što se tiče medicinske upotrebe, evo jedan tekst o nedavnim istraživanjima. Na engleskom je pa ako ko ne razumije a volio bi da razumije, nek slobodno napiše, nije problem, prevest će se.
Jedino je pitanje: Ko to ima pravo da zabrani smrtno bolesnim ljudima lijek
https://upvoted.com/2015/12/10/marijuan ... ign=buffer
A što se tiče rekreativne upotrebe... Zapalio sam sad, odoh do frižidera, nešto mi se apetit otvorio, pa kakvu seriju pustit. Narkomančina raspala...
Jedino je pitanje: Ko to ima pravo da zabrani smrtno bolesnim ljudima lijek
https://upvoted.com/2015/12/10/marijuan ... ign=buffer
Most recently, researchers at the University of St. George’s London studied the effects of cannabinoids on mice with brain tumors.
In the study, tumor growth remained unchanged when mice only underwent radiation therapy. However, mice that were administered cannabidiol and THC instead of radiation therapy showed a slight reduction in tumor growth.
But amazingly, tumor progression stopped in mice that underwent radiation therapy and took cannabinoids simultaneously. This group had the smallest tumors at the end of the study.
But can pot actually cure certain types of cancer? That’s what Guillermo Velasco, the associate professor of biochemistry at Complutense University of Madrid, hopes to find out through his research.
Velasco revealed that there is evidence that cannabinoids—the active components of marijuana—actually reduced tumor growth in animals with cancer. The problem? Not many studies on humans subjects have been conducted to know if this can be a viable cancer treatment in the future.
“One of the reasons why [it] is so complicated to promote clinical studies is that the active components of marijuana are natural products that cannot be patented and therefore there are few pharma companies interested in their clinical development,” says Velasco.
A što se tiče rekreativne upotrebe... Zapalio sam sad, odoh do frižidera, nešto mi se apetit otvorio, pa kakvu seriju pustit. Narkomančina raspala...
- KB9
#511 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
ta ulja sto pomazu, sto su lijek itd to nisu ona sto se prodaju po marketima vec neka bas posebna?
o cemu se tu radi?
da li to znaci da su ona iz marketa fakticki skoro pa placebo a realno poskupa su prilicno i ona?
o cemu se tu radi?
da li to znaci da su ona iz marketa fakticki skoro pa placebo a realno poskupa su prilicno i ona?
- Dozer
#512 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
O kakvim uljima iz marketa pricas? Onim od sjemenki konoplje, prehrambenim? Nije to to.
THC ulje kosta od 2500-3000 € za dozu od 60ml.
Imas cijelu temu o tome. Http://forum.klix.ba/karcinom-i-r-s-oil ... 30052.html
- KB9
#513 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
ma znam za ta ekstremno skupa al nisu jeftina ni ta po marketima, koja je njihova svrha?
dec oko cenera cini mi se, vala nije ni to jeftino ako cemo iskreno onako radi reda ako je cisto malo zdravo (uz prethodno spomenutu dvojbu mnogih kako se tu ipak dosta fuseri), kako se to koristi? u cemu pomaze?
dec oko cenera cini mi se, vala nije ni to jeftino ako cemo iskreno onako radi reda ako je cisto malo zdravo (uz prethodno spomenutu dvojbu mnogih kako se tu ipak dosta fuseri), kako se to koristi? u cemu pomaze?
-
belfy
#514 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Dozer wrote:O kakvim uljima iz marketa pricas? Onim od sjemenki konoplje, prehrambenim? Nije to to.
-
Ripicipi
#515 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Fakat, i mene je iznenadila cijenabelfy wrote:Dozer wrote:O kakvim uljima iz marketa pricas? Onim od sjemenki konoplje, prehrambenim? Nije to to.
Imas cijelu temu o tome. Http://forum.klix.ba/karcinom-i-r-s-oil ... 30052.html![]()
hebote patak... kada samo zamislim 60ml... pa onda hiljade eura... da li je cijena tolika zbog nelegalnosti ili zaista zahtijeva tolike resurse?
- Dozer
#516 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Ono iz marketa? Ma to su ulja od sjemenki konoplje, uglavnom sative, dodatak prehrani kao i sjemenke lana ili bilo cega drugog. Malo vlakna, malo neki vitamini i to je to.
Nisu lijek ni za sta. Za razliku od THC ulja. Iscitaj malo onu temu, bice ti jasnije o cemu ovdje pricamo u smislu legalizacije.
A cijena THC ulja je tolika u zemljama u kojima je to - legalno. Dakle, nije stvar u nelegalnosti.
Racunao sam koliko resursa treba da se napravi tih 60ml, i ispadne da treba oko pola, ako ne i vise, tj. oko 1000-1200€. Ima tu posla, treba vremena, a i nekih materijala.
Logicno, onaj ko se zajebava s tim i pravi to, nije neki dobrocinitelj (iako je Rick Simpson radio upravo to - uzgajao i pravio, pa poklanjao, dok ga ne optuzise i ne osudise, nakon cega je morao pobjeci iz rodne Kanade i sada zivi u azilu u Ceskoj), nego na tome i zaradjuje.
Iscitajte onu temu ba, i sami donesite zakljucke. Kao sto sam i ja.
Nisu lijek ni za sta. Za razliku od THC ulja. Iscitaj malo onu temu, bice ti jasnije o cemu ovdje pricamo u smislu legalizacije.
A cijena THC ulja je tolika u zemljama u kojima je to - legalno. Dakle, nije stvar u nelegalnosti.
Racunao sam koliko resursa treba da se napravi tih 60ml, i ispadne da treba oko pola, ako ne i vise, tj. oko 1000-1200€. Ima tu posla, treba vremena, a i nekih materijala.
Logicno, onaj ko se zajebava s tim i pravi to, nije neki dobrocinitelj (iako je Rick Simpson radio upravo to - uzgajao i pravio, pa poklanjao, dok ga ne optuzise i ne osudise, nakon cega je morao pobjeci iz rodne Kanade i sada zivi u azilu u Ceskoj), nego na tome i zaradjuje.
Iscitajte onu temu ba, i sami donesite zakljucke. Kao sto sam i ja.
-
belfy
#517 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
ma pratio sam ja i onu temu, ali izgleda da mi je promaklo pominjanje cijene. obicno se kao primjer skupog u maloj kolicini stavlja tinta za printere, ali ovo je van svakog ranga. obicno se i ne javljam na ove teme zato sto nisam pretjerano zainteresovan, ali ova cijena je zaista fascinantna. dodje mi da sada pretrazujem koliko biljaka se koristi za toliku dozu i koliko treba resursa i materijala za isto.
moram priznati i da mi nerealno zvuci 1k-1,2k troskova sveukupno za tako male kolicine (ne kazem da ti ne vjerujem), no nisam upucen kako se pravi ulje i koliko je proces zahtjevan. hebote, ja radim u industriji celika za koji je potrebno tako mnogo i ljudskih i materijalnih resursa, pa mi je nezamislivo da za proizvodnju tako male kolicine necega od biljnog preparata moze zahtijevati toliko ulaganja. sve i kada bi se radne satnice za proizvodnju istog ukalkulisale u cijenu.
moram priznati i da mi nerealno zvuci 1k-1,2k troskova sveukupno za tako male kolicine (ne kazem da ti ne vjerujem), no nisam upucen kako se pravi ulje i koliko je proces zahtjevan. hebote, ja radim u industriji celika za koji je potrebno tako mnogo i ljudskih i materijalnih resursa, pa mi je nezamislivo da za proizvodnju tako male kolicine necega od biljnog preparata moze zahtijevati toliko ulaganja. sve i kada bi se radne satnice za proizvodnju istog ukalkulisale u cijenu.
- Kinesko prkno
#518 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Pa ulje je skupo zato sto je marihuana skupa,a i korisnici ulja su u vecini slucajeva tesko oboljeli ljudi,tako da prodavaci racunaju da ce neko platiti tu cijenu .belfy wrote:ma pratio sam ja i onu temu, ali izgleda da mi je promaklo pominjanje cijene. obicno se kao primjer skupog u maloj kolicini stavlja tinta za printere, ali ovo je van svakog ranga. obicno se i ne javljam na ove teme zato sto nisam pretjerano zainteresovan, ali ova cijena je zaista fascinantna. dodje mi da sada pretrazujem koliko biljaka se koristi za toliku dozu i koliko treba resursa i materijala za isto.
Dok sam zivio u Svedskoj ,imao sam kolegu koji je sadio marihuanu u ormaru :
Grow box sa pratecim elementima oko 1000 km
Hrana za biljku oko 100 km
Struja 500 km
S tim da za slijedece sjetve ne ulazes u grow box,a da bi napravio ulje treba ti jos cisti alkohol.
Samo ima tu jedan problem,nije to bas tako lako uzgajati marihuanu u kontrolisanim uslovima tako da postoji i mogucnost loseg ili propalog uroda.
- KB9
#519 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
znaci nista bolje i zdravije od finog maslinovog ulja a litar kosta ko pet litara ovog, obicno prodavanje magleDozer wrote:Ono iz marketa? Ma to su ulja od sjemenki konoplje, uglavnom sative, dodatak prehrani kao i sjemenke lana ili bilo cega drugog. Malo vlakna, malo neki vitamini i to je to.
ps. cito bi tu temu oko onog pravog i skupog lijek ulja al stvarno ne mogu i suhva mi citat o bolestima
- Dozer
#520 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Ne treba da ti bude. Nikad ne znas kada i da li ce ti zatrebati te info.
A sto se tice sadnje i proizvodnje THC ulja, uzmi da je samo jedna sjemenka sorte koja je potrebna za ovo ulje 10 EUR.
Onda ti treba odgovarajuca fluorescentna rasvjeta, koju moras svakodnevno kontrolisati, a jedna ta sijalica je oko 20 EUR.
Onda ti treba odgovarajuca temperatura, sto je od 22-25 stepeni, kao i dovoljno cirkulacije zraka.
Pa ti treba sitni inventar poput saksija, zemlje, dzubriva, sprica/bocica.
I onda 6-8 sedmica da se brines o tome, sto je vrijeme potrebno da biljka sazrije.
Pa je nakon toga moras osusiti, sto traje oko 7-10 dana.
Nakon toga ti, za samo jednu stabljiku, treba 8-10L cistog 100%-nog alkohola (99,5%, da budemo precizni, jer je to najcistije sto postoji), koji nije nimalo lako naci, a cesto ga ne mozes ni kupiti ako nisi firma. Pored toga, 1L kosta 2-4 EUR.
Onda ti treba kvalitetan strujni uredjaj (koher, ringla), po mogucnosti s digitalnim termometrom, jer temperatura kuhanja ne smije preci 120 stepeni.
I nakon sto si sve to prikupio, onda ti treba 6-7h vremena da sav taj alkohol iskuhas dok ne dodjes do tih nesretnih 50-60ml ulja koje ostane na kraju.
Ovo su razlozi zasto je cijena kakva jeste. Nazalost, ali tako je ...
Ali, ako to sve uporedimo s cijenom citostatika za hemoterapiju, gdje jedan tretman istima kosta oko 1.300 KM, sto znaci da ciklus od 5 "terapija" kosta oko 6.800 KM, pri cemu se njima postize samo eventualno usporavanje bolesti i uspjeh potpunog izljecenja je jednak nuli, nije tesko zakljuciti zasto se ne provode klinicke studije s THC-om na ljudima i zasto se sve to maksimalno razvlaci.
A sto se tice sadnje i proizvodnje THC ulja, uzmi da je samo jedna sjemenka sorte koja je potrebna za ovo ulje 10 EUR.
Onda ti treba odgovarajuca fluorescentna rasvjeta, koju moras svakodnevno kontrolisati, a jedna ta sijalica je oko 20 EUR.
Onda ti treba odgovarajuca temperatura, sto je od 22-25 stepeni, kao i dovoljno cirkulacije zraka.
I onda 6-8 sedmica da se brines o tome, sto je vrijeme potrebno da biljka sazrije.
Nakon toga ti, za samo jednu stabljiku, treba 8-10L cistog 100%-nog alkohola (99,5%, da budemo precizni, jer je to najcistije sto postoji), koji nije nimalo lako naci, a cesto ga ne mozes ni kupiti ako nisi firma. Pored toga, 1L kosta 2-4 EUR.
Onda ti treba kvalitetan strujni uredjaj (koher, ringla), po mogucnosti s digitalnim termometrom, jer temperatura kuhanja ne smije preci 120 stepeni.
I nakon sto si sve to prikupio, onda ti treba 6-7h vremena da sav taj alkohol iskuhas dok ne dodjes do tih nesretnih 50-60ml ulja koje ostane na kraju.
Ali, ako to sve uporedimo s cijenom citostatika za hemoterapiju, gdje jedan tretman istima kosta oko 1.300 KM, sto znaci da ciklus od 5 "terapija" kosta oko 6.800 KM, pri cemu se njima postize samo eventualno usporavanje bolesti i uspjeh potpunog izljecenja je jednak nuli, nije tesko zakljuciti zasto se ne provode klinicke studije s THC-om na ljudima i zasto se sve to maksimalno razvlaci.
-
Pirija
#521 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
ulje iz granapa ima idealan omjer omega 3 i omega 6 masnih kiselina za ljudsku upotrebu
3:1
-
KIseljak12
#522 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Da, ovo ulje kanabisa koje se kod nas legalno prodaje je vise kao dodatak ishrani, kao druga ulja. Prvenstveno je dobro zbog svog sadrzaja masnih kiselina. Nije da nije zdravo, al nije za lijecenje karcinoma. To je ulje dobijeno iz sjemenki konoplje, kao npr. laneno ili suncokretovo sto se dobijaju. Ovo ljekovito (Rick Simpson) se dobija ekstrakcijom kanabinoida iz mariuhane (susenih cvjetova zenske biljke).Pirija wrote:ulje iz granapa ima idealan omjer omega 3 i omega 6 masnih kiselina za ljudsku upotrebu
Sto se tice same cijene, ima tu puno faktora. Sto se tice cijena sjemena/sadnica, to nisam upoznat. Ono sto znam je da nije nuzno potrebna po jedna sjemenka za svako stablo. Moze se i uzgojiti jedna "maticna" stabljika od koje se uzimaju reznice i od njih uzgajaju druge stabljike.
Mislim da najvecio dio cijene tu formiraju uslovi u kojim se uzgaja, tj. ne da se posadi njihva, pa da rastu na suncu, nego pod posebnim lampama, ventilacijom itd. Jos bih spomenuo alkohol, ovaj 99.5%. Ne razumijem zasto mora taj, ako etanol u standardnim uvjetima u otvorenom spremniku ce da povuce kolicinu vlage iz zraka dok mu koncentracija ne opadne na 95-96% sto je jacina "cistog" koji se prodaje u apotekama. Bitno je da je cist, bez aditiva koji se dodaju da se onemoguci konzumacija (da nije denaturisani alkohol). Sve u svemu, moglo bi se poraditi i na obaranju cijene u buducnosti, ali treba da protekne neki period vremena (i legalizacije, naravno).
- Kinesko prkno
#523 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Dozer,ovo vrijeme 6-8 sedmica je samo period cvjetanja,kojem prethodi period vegetacije od 5-6 sedmica.Dozer wrote:Ne treba da ti bude. Nikad ne znas kada i da li ce ti zatrebati te info.
- Rockefeller
#524 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Legalizujte raji grass da se mogu relaksirati u Štrosi na ljeto.
- Dozer
#525 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Ma jok. Izraste i procvjeta u tom periodu, zavisno od vrste. Naravno, ako ima uslove kako treba.Kinesko prkno wrote:Dozer,ovo vrijeme 6-8 sedmica je samo period cvjetanja,kojem prethodi period vegetacije od 5-6 sedmica.Dozer wrote:Ne treba da ti bude. Nikad ne znas kada i da li ce ti zatrebati te info.
Brza je to biljka, relativno.