tenksdale cooper wrote:Pa mislim da sam već spominjao neke od ovih albuma na različitim temama, ali bez nekog posebnog redoslijeda:zg1911 wrote:i, šta dobrog ste slušali iz 2015. godine? imate li išta za preporučit? meni je ovo bila prva godina da nisam poslušao niti jedan recentni album. kad bijah u 20ima slušalo ih se i po 100+ iz tekuće godine. da se razmemo, slušalo se i ove godine, samo šta se slušalo staru, a meni novu glazbu. vidim da po većini kritičarskih lista trijumfira kalifornijski reper kendrick lamar s albumom to pimp a butterfly. jel slušao itko?
btw sretan božić onima koji ga danas slave
Julia Holter - Have You in My Wilderness
Joanna Newsom - Divers
Oneohtrix Point Never - Garden of Delete
Kamasi Washington - The Epic
Holly Herndon - Platform
Floating Points - Elaenia
Beach House - Depression Cherry/Thank Your Lucky Stars
Natalie Prass - Natalie Prass
Jim O'Rourke - Simple Songs
Father John Misty - I Love You, Honeybear
Sufjan Stevens - Carrie & Lowell
Destroyer - Poison Season
Dawes - All Your Favorite Bands
Flying Saucer Attack - Instrumentals 2015
The Necks - Vertigo
Björk - Vulnicura
Jam City - Dream a Garden
Stara Rzeka - Zamknęły się oczy ziemi
Gaussian Curve - Clouds
Tom Carter - Long Time Underground
Kuedo - Assertion of a Surrounding Presence
Gigi Masin - Wind (reizdanje)
Vito Ricci - I Was Crossing A Bridge (reizdanje)
Ima toga još, ali ove sam albume slušao ponajviše i mogu ih mirne duše preporučiti.
Kendrick je dobar, samo što ja nisam neki pretjerani fan hip-hop muzike, ali on se izdvaja
sa odličnim osjećajem za muzikalnost i fuzijom hip-hopa sa soulom i jazzom. Neki od
najboljih muzičara iz ovih branši sviraju na albumu.
poslusah u medjuvremenu lamara. svidja mi se
kako guglah liste najboljih domacih/regionalnih albuma, tako mi je je za oko zapeo album koji vidjeh na vise takvih lista a radi se o zagrebackom jazz triju chui i albumu third sun from the stone. preporucam
http://muzika.20minuta.hr/clanak/56304/ ... huncu.aspx
u petak ih idem slusat u tvornicu pa javim dojam. nastupit ce s kolektivom beat busters koji je kakti kljucan za tu jazz/electronica/soul/funk fusion scenu
http://muzika.20minuta.hr/clanak/56617/ ... album.aspx