Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Logovan

#501 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by Logovan »

shalla wrote:Jebo vas Zg više, eto, 5 stranica Sa vs Zg, argumenti za qrtz i kod jednih i kod drugih. Kroz svoj posao sam upoznao dosta stranaca, bilo evropljana bilo amerikanaca, 80% njih je 3x više oduševljeno Sarajevom nego Zagrebom. Al hajde, ovo je ko prepirka Sarajevo-Željo ili Apple-Android, svi imaju svoje stavove i ne popuštaju,..
Nego, dobro neko pomenu Minhen, fakat poprilično bezze grad, ja bio 3 dana i imam osjećaj da sam vidio u 3 dana sve što se ima vidjeti :mrgreen:
Sarajevo, FK Sarajevo i Android. 8-)
shalla

#502 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by shalla »

Logovan wrote:
shalla wrote:Jebo vas Zg više, eto, 5 stranica Sa vs Zg, argumenti za qrtz i kod jednih i kod drugih. Kroz svoj posao sam upoznao dosta stranaca, bilo evropljana bilo amerikanaca, 80% njih je 3x više oduševljeno Sarajevom nego Zagrebom. Al hajde, ovo je ko prepirka Sarajevo-Željo ili Apple-Android, svi imaju svoje stavove i ne popuštaju,..
Nego, dobro neko pomenu Minhen, fakat poprilično bezze grad, ja bio 3 dana i imam osjećaj da sam vidio u 3 dana sve što se ima vidjeti :mrgreen:
Sarajevo, FK Sarajevo i Android. 8-)
+1 :mrgreen:
stakasa

#503 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by stakasa »

Pa majke vam procitate li sta prije tih posjeta ili samo odete, hodate okolo bezveze pa ako naletite na sta fino - naletite. I inace mi nije jasno kako vam moze biti dosadno dva tri dana u novom gradu, novoj zemlji. Meni je interesantno i u samoposlugu uci a ne nesto drugo.
Ona jedna stavila Veneciju na spisak najdosadnijih... Recimo taj Tallin koji je bio na spisku uopste nije los, stari Hansa grad, neuobicajeno dobro ocuvan, noviji dio grada isto Sarajevo, ista socijalisticka gradnja, sive nijanse, lamperije unutra :D
shalla

#504 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by shalla »

Pa naravno da pročitam al opet kažem po meni je ova tema zamišljena kao ono, opšti dojam o nekom gradu. Gdjegod da krenemo hanuma pripremi things to see pa opletemo :mrgreen: al evo recimo meni lično je Salzburg ljepši grad od Minhena a neuporedivo je manji tj ima dosta manje stvari za vidjeti. Evo taj Minhen, obišli smo u ta 3 dana English Garden, BMW muzej, Allianz Arenu, Olympia Park, Marienplatz, Theresienwiese (valjda sam dobro sve napisao), i još par nekih stvari, dva neka velika šoping centra i eto, šta sam sad imao aman bitno još vidjeti...Frankfurt me isto poprilično razočarao ali eto tu sam i znao šta da očekujem pa se nisam ni nadao pretjerano...U ovim poređenjima je klasična varijanta 100 ljudi - 100 čudi, ja recimo volim Split, al ono baš volim otići pa šetati dole rivom i dalje prema Matejuški pa skroz do ACI Marine dok evo vidim ima raje kojima je Split taraba itd itd... Ili recimo meni u Limassolu bilo skroz lijepo, klasični morski grad sa lijepim i velikim šetalištem dok jaran koji je išao poslije mene kaže "truba grad, ko da sam u Makarsku otišao"... Kad se sve uzme, mislim da se jedino za Bratislavu većina slaže da je stvarno užas :mrgreen: a ostali dojmovi itekako variraju...
Last edited by shalla on 15/02/2017 17:13, edited 1 time in total.
stakasa

#505 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by stakasa »

shalla wrote:Pa naravno da pročitam al opet kažem po meni je ova tema zamišljena kao ono, opšti dojam o nekom gradu. Gdjegod da krenemo hanuma pripremi things to see pa opletemo :mrgreen: al evo recimo meni lično je Salzburg ljepši grad od Minhena a neuporedivo je manji tj ima dosta manje stvari za vidjeti. Frankfurt me isto poprilično razočarao ali eto tu sam i znao šta da očekujem pa se nisam ni nadao pretjerano...U ovim poređenjima je klasična varijanta 100 ljudi - 100 čudi, ja recimo volim Split, al ono baš volim otići pa šetati dole rivom i dalje prema Matejuški pa skroz do ACI Marine dok evo vidim ima raje kojima je Split taraba itd itd... Ili recimo meni u Limassolu bilo skroz lijepo, klasični morski grad sa lijepim i velikim šetalištem dok jaran koji je išao poslije mene kaže "truba grad, ko da sam u Makarsku otišao"... Kad se sve uzme, mislim da se jedino za Bratislavu većina slaže da je stvarno užas :mrgreen: a ostali dojmovi itekako variraju...
Volis more ocito. Posjeti Malagu
shalla

#506 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by shalla »

stakasa wrote:
shalla wrote:Pa naravno da pročitam al opet kažem po meni je ova tema zamišljena kao ono, opšti dojam o nekom gradu. Gdjegod da krenemo hanuma pripremi things to see pa opletemo :mrgreen: al evo recimo meni lično je Salzburg ljepši grad od Minhena a neuporedivo je manji tj ima dosta manje stvari za vidjeti. Frankfurt me isto poprilično razočarao ali eto tu sam i znao šta da očekujem pa se nisam ni nadao pretjerano...U ovim poređenjima je klasična varijanta 100 ljudi - 100 čudi, ja recimo volim Split, al ono baš volim otići pa šetati dole rivom i dalje prema Matejuški pa skroz do ACI Marine dok evo vidim ima raje kojima je Split taraba itd itd... Ili recimo meni u Limassolu bilo skroz lijepo, klasični morski grad sa lijepim i velikim šetalištem dok jaran koji je išao poslije mene kaže "truba grad, ko da sam u Makarsku otišao"... Kad se sve uzme, mislim da se jedino za Bratislavu većina slaže da je stvarno užas :mrgreen: a ostali dojmovi itekako variraju...
Volis more ocito. Posjeti Malagu
Pa moram ti reći da smo već razmišljali o Malagi, Sevilli, Marbelli itd ali moram čekati dok mališa još malo poraste aBd ;-)
Bodkin

#507 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by Bodkin »

zg1911 wrote:
Bodkin wrote:
zg1911 wrote:"Prvi elektricni tramvaj u Evropi ? Gdje. Pogodite"

Tako si jučer pisao. Ni spomena o radnom vremenu.

Al jak argument je to s tramvajom. To znate samo jer se veže uz sarajevo. Zapitajte se npr di je u promet pušten prvi trolejbus ili autobus! E a onda se zapitajte di su pušteni u punom radnom vremenu
Google a? Eto toliko je jak tramvaj argument. Sve se bojim kako neki luca, hans ili charlie znaju za sa tramvaj
Ne ide to tako. Ina nekih mjesta gdje ides jer hoces da vidis nesto specificno.
Ali vecinu mjesta koje posjetis, otkrijes tamo nesto novo. Franc dodje kuci i kaze "znas gdje je poceo ww1? Ja stajao tamo gdje su ubili franca". U stvari odes na instagram i vidis ko sve opali hashtag. Tako da je bitam i prvi tramvaj i vodovod i gavrilo
Pitam te bi li bez googlea znao di je pušten u promet prvi trolejbus?

Tko bi to išao igdje samo zato jer je tamo prvi tramvaj (koji btw nije prvi nego prvi 9-5 hahaha)? Neki prolupali zetovac eventualno

Dosta rasprave. Da je ubojstvo ff-a toliko bitno današnjim generacijama u sarajevo bi dolazilo više gostiju. Očito da nije, get over it. Jebote svrstavate sarajevo u drugu klasu turističkih gradova (pariz kao prva jel) a to isto sarajevo posjećuje nekoliko puta manje ljudi no zagreb. A zagreb je na turističkoj mapi liliputanac. No ipak je veći od sarajeva. Kraj priče. Ako želite raspravu dajte brojčane argumente a kanite se ff-a, de nira i šta bi bilo kad bi bilo
Ocigledno ne citas post ali odgovoricu ti jos jednom. Ima gradova gdje ides da namjenski vidis nesto (luvr ili crveni trg)
A onda imas gradove gdje odes pa onda tamo nesto vidis ili cujes. Npr isao sam na rodos na ljetovanje. Na rodosu sam saznao da je nekad bila centrala vitezova hospitalera i otisao sam da posjetim. Fascinantna tvrdjava.
Zakljucak:nisam isao zbog hospitalera ali mi je jako drago sto sam vidio. Tako i sarajevo i ubistvo ferdinanda
zg1911

#508 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by zg1911 »

S tim se slažem.

Iskreno, meni nigdje nije bilo dosadno. Ne razumijem kako ikome može biti. Bar ako ideš na par dana. No dobro, meni daj vina i da imam s kim ga popit i meni dobro di god. Evo npr baš u sarajevu su mi sadržaji bili katastrofa al opet mi bilo dobro. Bili za novu godinu ima 10ak godina. Di god sam ušao narodnjaci. Dublin pub ili irish pub (u centru) - narodnjaci. I onda nađemo neki pub večer prije dočeka nove i super nam mjuza i sve, pitamo osoblje hoće li sutra biti ovako i hoće li bit narodnjaka... Odgovor bit će muzika ko tu večer. Ok, platimo akontaciju za doček. I eto nas sutra nazad, kad otvorim vrata a ono ekipa pleše po stolovima. Narodnjaci. Tako da završismo na onom trgu di se masovno čeka nova. Asocijacije na sarajevo mi ostale - narodnjaci i miris pržene kave i čevapa. Al opet mi bilo dobro, zbog raje. Di god nas skontaše da smo zagrepčani svugdi smo imali prolaz. A jebeš muziku, ljudi su bitni. A to velim ja, glazbeni nazie.
Bodkin

#509 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by Bodkin »

Tako negdje prije 10-12 godina je pocela posast zvana turbofolk u sarajevu. Skupa sa muzikom, preuzeli turbrofolk nacin zivota. Torbice, izbrijani frajeri i trebe sa kojih kipi sve koliko su se utegle. Neki poceli i poluekavicu da furaju :lol:

Danas je jos gore.

Misim nije da nekad ne odem sa rajom da se razbijemo na takvim mjestima ali..
stakasa

#510 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by stakasa »

Bodkin wrote:Tako negdje prije 10-12 godina je pocela posast zvana turbofolk u sarajevu. Skupa sa muzikom, preuzeli turbrofolk nacin zivota. Torbice, izbrijani frajeri i trebe sa kojih kipi sve koliko su se utegle. Neki poceli i poluekavicu da furaju :lol:

Danas je jos gore.

Najace je kad pocnu donosit plate mjesanog mesa u kafice... Ospem se
detroit-mercy

#511 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by detroit-mercy »

stakasa wrote:
Bodkin wrote:Tako negdje prije 10-12 godina je pocela posast zvana turbofolk u sarajevu. Skupa sa muzikom, preuzeli turbrofolk nacin zivota. Torbice, izbrijani frajeri i trebe sa kojih kipi sve koliko su se utegle. Neki poceli i poluekavicu da furaju :lol:

Danas je jos gore.

Najace je kad pocnu donosit plate mjesanog mesa u kafice... Ospem se
Je bar dobro mijesano il odrveni do kafica :mrgreen: .
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#512 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by _BataZiv_0809 »

Danas je jos gore.

:lol: :lol:
So What!

#513 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by So What! »

Jes to malo zajebano, ali ima pravo dobrih mjesta sa rock muzikom, metal ili hip hop malo teže, ali Sarajevo ima odličnih mjesta za Jazz.

Pored činjenice da je Sarajevo grad sa renomiranim Jazz festivalom, klubovi poput Pink Houdinija ili Monumenta imaju odličan jazz.

City Pub prednjači sa kvalitetnom živom muzikom, zanimljivi bendovi.

Jedna od novijih atrakcija u Sarajevu je alpine coaster i amusment park Sunny Land na Trebeviću.

Image

Bodkin

#514 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote:

Danas je jos gore.

:lol: :lol:
Sto je to smijesno :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#515 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by _BataZiv_0809 »

Vala bas sto neko rece, u stranoj zemlji mi nista ne moze biti dosadno. Dobro tema je otvorena da bi njen autor i par njegovih klonova pisalo kako hodaju Evropom i kako su veliki frajeri kojima je Bec dosadan :-)

Zivio sam i u Sarajevu i Zagrebu i ne bih dalje sirio tu pricu, osim jedne opaske, koju vec dugo imam namjeru ovdje baciti :D

Zagreb je lijepa i pristojna zenska koju vodis kuci da je upoznas sa roditeljima. Sarajevo je beskrajno sarmantna i misteriozna zenska sa kojom nikad ne znas na cemu si :D

@Bodkin-smijesan mi izraz "da se razbijemo" jer ga sam cesto upotrebljavam, a i cinjenica da radim isto :D
Bodkin

#516 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote:Vala bas sto neko rece, u stranoj zemlji mi nista ne moze biti dosadno. Dobro tema je otvorena da bi njen autor i par njegovih klonova pisalo kako hodaju Evropom i kako su veliki frajeri kojima je Bec dosadan :-)

Zivio sam i u Sarajevu i Zagrebu i ne bih dalje sirio tu pricu, osim jedne opaske, koju vec dugo imam namjeru ovdje baciti :D

Zagreb je lijepa i pristojna zenska koju vodis kuci da je upoznas sa roditeljima. Sarajevo je beskrajno sarmantna i misteriozna zenska sa kojom nikad ne znas na cemu si :D

@Bodkin-smijesan mi izraz "da se razbijemo" jer ga sam cesto upotrebljavam, a i cinjenica da radim isto :D
A to. Pa jebiga, izraz odgovara radnji :D

A i ja sam taj kojem je bec dosadan i stojim pri tome. Naravno da nije ako ides na tri dana prvi put. Od pocetka sam rekao treba razjasniti jel gledamo turisticki ili da zivimo tu
prog321

#517 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by prog321 »

na turbofolku su najbolji komadi. Utegnuti, zategnuti, nategnuti. Dodje do marisane, flaše se bacaju. Ukratko pravi ambijent. :-D
Pa necu valjda Black Sabbath slusati. Tamo idu samo grobovi.
Bukvalno g r o b o v i. Sve sa nadgrobnim spomenicima. :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#518 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by _BataZiv_0809 »

Bodkin wrote: A to. Pa jebiga, izraz odgovara radnji :D

A i ja sam taj kojem je bec dosadan i stojim pri tome. Naravno da nije ako ides na tri dana prvi put. Od pocetka sam rekao treba razjasniti jel gledamo turisticki ili da zivimo tu
Haha ma u pravu si, turbofolk kultura i nacin zivota mi nisu simpaticni, kao sto mi nije strano ni da se surduknem na mjestima gdje to dominira :D

A nisi ti sporan glede Beca, nego hrle i ostali zvizovi klon profili.
Bodkin

#519 Re: Po vasem izboru - 5 najdosadnijih gradova u svijetu...

Post by Bodkin »

prog321 wrote:na turbofolku su najbolji komadi. Utegnuti, zategnuti, nategnuti. Dodje do marisane, flaše se bacaju. Ukratko pravi ambijent. :-D
Pa necu valjda Black Sabbath slusati. Tamo idu samo grobovi.
Bukvalno g r o b o v i. Sve sa nadgrobnim spomenicima. :-D
:lol: dobar
Post Reply