Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ćiribiribela

#501 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by ćiribiribela »

Tomahawk11 wrote:
Shakespeare or Dickens? :mrgreen:
Balasevic. :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#502 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by Tomahawk11 »

ćiribiribela wrote:
Tomahawk11 wrote:
Shakespeare or Dickens? :mrgreen:
Balasevic. :mrgreen:
Aaaa.... :D :lol:
pirmin

#503 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by pirmin »

ho oponopono wrote:...ovo su usrani dani, k'o da govna padaju sa neba...

:mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#504 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by _BataZiv_0809 »

Od 1:50, pa nadalje.

Pa se ti ozeni ako si penal :evil:
nKrkan

#505 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by nKrkan »

Gledam kakav je pritisak mahale na muškaraca da se oženi,a onda vidim kako je žemskima još jebenije .
nightvision

#506 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by nightvision »

_BataZiv_0809 wrote: Od 1:50, pa nadalje.

kakva je ovo gubicarka u spotu? :lol:
pink floydd

#507 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by pink floydd »

bezVolana wrote:cega?
kako to mislis udati?
:?
nemoj reć da te nisam pito
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#508 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by _BataZiv_0809 »

nightvision wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Od 1:50, pa nadalje.

kakva je ovo gubicarka u spotu? :lol:
Ha jebiga od toliko pichicha ti vidio gubicarku :evil:
nightvision

#509 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by nightvision »

_BataZiv_0809 wrote: Ha jebiga od toliko pichicha ti vidio gubicarku :evil:
pa kako je necu vidjeti, ona n'aka plavusa, ima gubice ko surlu, neuspio experiment estetske hirurgije, mada kad dva put razmislim mozda je namjenski radjena gubica za necega. :mrgreen:
JThomas

#510 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by JThomas »

dobro je što nisi nasjeo na šejtanove spletke. samo tako nastavi.
Belay Queen

#511 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by Belay Queen »

Cartmane wrote:Taj sam. Konacno sam shvatio da je ljubav jedna velika ubleha i da zenama ona stvar ne sluzi za pronalazak zivotnog puta i spasa, vec za uzivanje. Shvatio sam kakve su zene zmije, podle i prevrtljive. I onda sam i ja poceo igrati po novim pravilima ovog svijetskog ljubavnog poretka.

Ukratko, ljubav je opijum za naivne.

P.S Zivim u dijasporskoj sredini u kojoj su nase djevojke zalutale na put teskog bluda i zinaluka s sto domacim, sto svakakvim bjelosvjetskim afroazijatskim hibridima. Ostaje mi opcija da i ja krenem tim putem, ili da odem u domovinu naci sebi djevojku. Ne zelim ni jedno ni drugo. Zelim prezervirati svoju bosnjacku krv i ni pod koju cijenu svoj genetski materijal mijesati s tudim. Niti importiranje zene ne dolazi u obzir. Kontam da su sve djevojke dole oportunistice kojima ce guza zinuti za zapadom i da ce me prvom prilikom napustiti cim nauce jezik i dobiju posao. Ne zelim biti Merhamet, iskoristen i odbacen kao krpa.

Dvadeset i tri mi je godina i pomirio sam se s cinjenicom da nikada necu naci djevojku s kojom cu moci ziviti i s kojom cu moci osnovati porodicu. Jos uvijek nisam ostvaren na profesionalnom planu, dakle nisam ekonomski neovisan i stabilan, sto je preduslov za privuci zenu. Izgled, srednja zalost nazalost sto dodatno komplicira moje izglede za pronalazak djevojke koja ce me prihvatiti takvim kakvim jesam, s svim svojim vrlinama i nedostatcima.

nit' su sve zene iste..nit' su svi muskarci isti...23 ti je godine,uzivaj u zivotu,nemoj se ogranicavati na osnovu jednog iskustva da si sve skont'o tj.radi neke glupace nevaspitane ccccc :|

bit ce djevojaka i zena :D

P.S. nemoj se ni zenit prije 35-te,nisi lud :D
Walther

#512 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by Walther »

Sta... Nece kompromisa jer sam vidio/dozivio kako izgleda los brak i kako ti pogresno osoba moze zagorcati zivot. Sad mi je zivot sasvim ok (knock knock) i nemam nikakve potrebe da to shebem zbog nekih normi. Ako bude, super :) Do tad radim sta hocu, kad hocu i gdje hocu.
annoy

#513 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by annoy »

Cartmane wrote:
Ma nije zbog nje. Nakupilo se.
Izbor naših partnera/ica ponešto govori i o nama...razmisli malo o tome, možda zaista zbog nekog razloga privlačiš "pogrešne".
Imaš tek 23 godine, još je prerano za shvaćanje ikakvih velikih životnih istina. A i za ženidbu :D
Promijeni krug ljudi u kojem se krećeš...nije ženski spol Borg pa da posjeduju zajedničku kolektivnu svijest.
p206

#514 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by p206 »

neki dan pričam sa jednom skoro vjenčanom ženom, kaže udala se nakon 4 godine veze i ono što mi je zaparalo uši kaže "tek sad ga počinjem upoznavati"
kontam kako su im prošle te 4 godine, vjerovatno samo u zabavljanju... kao i mnogi danas uopšte ne razmišljaju kakva je ta osoba pored tebe kad dođu pravi životni problemi... ima ljudi koji su što se tiče zabave prva liga, ali nisu nikakav životni saputnik...
nightvision

#515 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by nightvision »

p206 wrote:neki dan pričam sa jednom skoro vjenčanom ženom, kaže udala se nakon 4 godine veze i ono što mi je zaparalo uši kaže "tek sad ga počinjem upoznavati"
kontam kako su im prošle te 4 godine, vjerovatno samo u zabavljanju... kao i mnogi danas uopšte ne razmišljaju kakva je ta osoba pored tebe kad dođu pravi životni problemi... ima ljudi koji su što se tiče zabave prva liga, ali nisu nikakav životni saputnik...
:thumbup:
U principu tek u braku upoznajes onoga/onu s kim si vjencan ali nekad se bas mozes zayebat' u izboru. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#516 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by _BataZiv_0809 »

Cartmane wrote:Taj sam. Konacno sam shvatio da je ljubav jedna velika ubleha i da zenama ona stvar ne sluzi za pronalazak zivotnog puta i spasa, vec za uzivanje. Shvatio sam kakve su zene zmije, podle i prevrtljive. I onda sam i ja poceo igrati po novim pravilima ovog svijetskog ljubavnog poretka.

Ukratko, ljubav je opijum za naivne.

P.S Zivim u dijasporskoj sredini u kojoj su nase djevojke zalutale na put teskog bluda i zinaluka s sto domacim, sto svakakvim bjelosvjetskim afroazijatskim hibridima. Ostaje mi opcija da i ja krenem tim putem, ili da odem u domovinu naci sebi djevojku. Ne zelim ni jedno ni drugo. Zelim prezervirati svoju bosnjacku krv i ni pod koju cijenu svoj genetski materijal mijesati s tudim. Niti importiranje zene ne dolazi u obzir. Kontam da su sve djevojke dole oportunistice kojima ce guza zinuti za zapadom i da ce me prvom prilikom napustiti cim nauce jezik i dobiju posao. Ne zelim biti Merhamet, iskoristen i odbacen kao krpa.

Dvadeset i tri mi je godina i pomirio sam se s cinjenicom da nikada necu naci djevojku s kojom cu moci ziviti i s kojom cu moci osnovati porodicu. Jos uvijek nisam ostvaren na profesionalnom planu, dakle nisam ekonomski neovisan i stabilan, sto je preduslov za privuci zenu. Izgled, srednja zalost nazalost sto dodatno komplicira moje izglede za pronalazak djevojke koja ce me prihvatiti takvim kakvim jesam, s svim svojim vrlinama i nedostatcima.
Kad dodjes u Bosnu, javi se, idemo u provod, ti, ja i jos par forumasa :bih: .

Ima ovako da bude:

:evil: :thumbup:
artime

#517 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by artime »

Dragi forumashi cemu tolika napacenost? Da li je moguce da malo previse stvari preozbiljno shvatate? Pa i sebe?
aditon

#518 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by aditon »

Za brak nikad nije kasno. E sad, da li svi shvataju brak na način da ako se dvoje ljudi uzme moraju automatski i djecu imati? U tom slučaju je bolje da su partneri mlađi ali za sretan život dvoje ljudi brak i nije potreban jer to je samo papir, bitno je da ti je parter prije svega prijatelj pa sve ostalo. Tek tada to može funkcionisati. A uspona i padova u vezi će uvijek biti :)
Euridika
Globalna šefica

#519 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by Euridika »

aditon wrote:Za brak nikad nije kasno. E sad, da li svi shvataju brak na način da ako se dvoje ljudi uzme moraju automatski i djecu imati? U tom slučaju je bolje da su partneri mlađi ali za sretan život dvoje ljudi brak i nije potreban jer to je samo papir, bitno je da ti je parter prije svega prijatelj pa sve ostalo. Tek tada to može funkcionisati. A uspona i padova u vezi će uvijek biti :)
... pa bio to prvi, drugi, treći... :lol: :lol:

Istina, ljudi se mogu vjenčati i u poznim godinama, ali tada je to (većinom) samo zajednica dvoje ljudi, bez (zajedničke) djece. Meni malo nije jasno da se brak poistovjećuje s papirom, brak je zajednica, bila ona ozvaničena zakonski ili ne. Svaka takva zajednica sa sobom nosi i obaveze, i one ne moraju biti propisane papirom (bračnim zakonom) da bi bile ispoštovane. A s druge strane, ako se sve obaveze izvanbračne zajednice prihvate i uvaže, i kao takve i sprovode, onda papir ne trebao biti upitnik. Jedini problem je uvijek raspodjela imovine i starateljstvo nad djecom, ali prema važećem zakonu u BiH se svaka izvanbračna zajednica u trajanju od 2 i više godina svakako tretira jednako kao brak u ostvarivanju prava, a djeca rođena u tim zajednicama imaju ista prava kao i djeca rođena u braku, i ta prava ostvaruju samim rođenjem.

Helem, šta ja napisa... Ko misli rađati i odgajati djecu, nek ne čeka kasnije godine (ako ima iole uslova za brak). Pustite se svi priča - može muško napraviti dijete u 60-oj ili žena u 45-oj roditi i sl. Može, to je najmanji problem (uz današnju medicinu, ako zapne). Ali, valja to odgojiti. Nije čovjek(žena) jednako u snazi u 25-oj, 35-oj ili 50-oj. A malo dijete odgojiti je ogroman napor, što fizički + nespavanje (umor), što psihički (treba imati konjske živce). I što dijete raste, to su obaveze roditelja sve veće (do jedno 15-e godine), a briga se samo uvećava (a ona ne prestaje nikad).
Euridika
Globalna šefica

#520 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by Euridika »

dječak sa šibicama wrote:forumasice ni ne kuze kako su nedosljedne... kao, detektiraju one lafinase i samoprozvane zagondzije, odmah ih prepoznaju, ovo ono.. a onda tema "sa kim bi rado na kafu", svaka druga "sa ramom!", likom kojem iz svakog posta vristi "guzio sam prelijepu amazonsku ratnicu na obalama jezera Tanganjika, na svom novom motoru, ona i ja, dok u pozadini sunce zalazi nad istocnom Afrikom" :roll: ono :roll: :D
Nemam pojma kakve ovo veze ima s temom :D, ali...

U pravu si ti 100%, teški je on lafinaš. Ja sam s njim od obala vidjela samo Miljacku i Bosnu, a motor samo na slici vidjela... :roll: ... Istini za volju, nisam ni ja prelijepa amazonska ratnica, pa to valjda znači ništa od Tanganjike :sad:. Možda eventualno Neretva... :-?

Lafinaši, moj Dječak, svi redom, i on i Respo i sva ta forumska zagondžijska ekipa... :D :D
aditon

#521 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by aditon »

Euridika wrote:
aditon wrote:Za brak nikad nije kasno. E sad, da li svi shvataju brak na način da ako se dvoje ljudi uzme moraju automatski i djecu imati? U tom slučaju je bolje da su partneri mlađi ali za sretan život dvoje ljudi brak i nije potreban jer to je samo papir, bitno je da ti je parter prije svega prijatelj pa sve ostalo. Tek tada to može funkcionisati. A uspona i padova u vezi će uvijek biti :)

Istina, ljudi se mogu vjenčati i u poznim godinama, ali tada je to (većinom) samo zajednica dvoje ljudi, bez (zajedničke) djece. Meni malo nije jasno da se brak poistovjećuje s papirom, brak je zajednica, bila ona ozvaničena zakonski ili ne. Svaka takva zajednica sa sobom nosi i obaveze, i one ne moraju biti propisane papirom (bračnim zakonom) da bi bile ispoštovane. A s druge strane, ako se sve obaveze izvanbračne zajednice prihvate i uvaže, i kao takve i sprovode, onda papir ne trebao biti upitnik. Jedini problem je uvijek raspodjela imovine i starateljstvo nad djecom, ali prema važećem zakonu u BiH se svaka izvanbračna zajednica u trajanju od 2 i više godina svakako tretira jednako kao brak u ostvarivanju prava, a djeca rođena u tim zajednicama imaju ista prava kao i djeca rođena u braku, i ta prava ostvaruju samim rođenjem.

Helem, šta ja napisa... Ko misli rađati i odgajati djecu, nek ne čeka kasnije godine (ako ima iole uslova za brak). Pustite se svi priča - može muško napraviti dijete u 60-oj ili žena u 45-oj roditi i sl. Može, to je najmanji problem (uz današnju medicinu, ako zapne). Ali, valja to odgojiti. Nije čovjek(žena) jednako u snazi u 25-oj, 35-oj ili 50-oj. A malo dijete odgojiti je ogroman napor, što fizički + nespavanje (umor), što psihički (treba imati konjske živce). I što dijete raste, to su obaveze roditelja sve veće (do jedno 15-e godine), a briga se samo uvećava (a ona ne prestaje nikad).
Dok god se dvoje ljudi voli, poštuje, uvažava itd sve ostalo je manje bitno. Da li čemo tu zajednicu, vezu zvati upravo tako ili brakom manje je bitno. Činjenica je da zakonski sklopljen brak u slučaju rastave samo dodatno komplikuje već iskompliciranu situaciju. Mislim da bi se na sam čin potpisa pred matičarem trebali ljudi odlučivati kad zaista budu sigurni da njihova veza ima budućnost. Naravno, to se nikad neće desiti. :)
djana h

#522 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by djana h »

aditon wrote:
Euridika wrote:

Dok god se dvoje ljudi voli, poštuje, uvažava itd sve ostalo je manje bitno. Da li čemo tu zajednicu, vezu zvati upravo tako ili brakom manje je bitno. Činjenica je da zakonski sklopljen brak u slučaju rastave samo dodatno komplikuje već iskompliciranu situaciju. Mislim da bi se na sam čin potpisa pred matičarem trebali ljudi odlučivati kad zaista budu sigurni da njihova veza ima budućnost. Naravno, to se nikad neće desiti. :)
U ljubavi,a i braku,nikad ne trazi garanciju :)
A,i da je trazis,neces je dobiti.
aditon

#523 Re: Vrijeme za brak a kočnica se ne pušta

Post by aditon »

Pa i ne tražim garanciju za bilo šta, ali biti sretan s nekim ne znači da se moraš potpisati pred matičarem. A to je ustvari najbitnije, sreća partnera a ne šta čaršija priča. Ako će taj potpis činiti dvoje ljudi sretnim, onda se trebaju potpisati.

Ja se opet vraćam na prvu svoju rečenicu, najbitnije da u partneru imaš prijatelja prije svega i mislim da ne postoje prepreke. U život, pa ni u braku nema garancija za bilo šta ali svako se treba maksimalno potruditi da izgura neki svoj cilj ili u ovom slučaju zajednički cilj. :)
Post Reply