Pa zar i jedno i drugo nije agresija Hrvatske na BiH? Svašta...VCorp wrote:Kraljevića su ubile veće ustaše od njega, ništa posebno. On je imao plan za oslobođenje Bosne ali koja bi bila u okviru Hrvatske a Bosnjaci ne bi bili narod vec Hrvati islamske vjeroispovijesti. To nije pasalo Franji, Bobanu i ostalim desničarima vecih od Kraljevica jer 2 miliona Bosnjaka unutar Hrvatske države do Drine je ozbiljan politički a za njih i remetilački faktor. Jasno je to kao dan sve, dokazana je agresija Hrvatske na BiH.
Ubistvo Blaža Kraljevića
- gospodja profiterka
#501 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
-
VCorp
#502 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Pa ako je bio, a jeste, pod komandom iz Zagreba nego šta je ? To je nama jasno kao dan. Isto kao što je nama jasno da je Slobo iz Beograda vodio bosanske Srbe ali treba to dokazati na sudu. Koji narod je toliko glup da napadne sam većinske Bošnjake i Hrvate u BiH ? Nijedan. Napada se kad si siguran u pobjedu, kad ti je podrska obećana, kada imas osjecaj da ces lako ostvariti prevlast. Prosto ko pasulj.gospodja profiterka wrote:Pa zar i jedno i drugo nije agresija Hrvatske na BiH? Svašta...VCorp wrote:Kraljevića su ubile veće ustaše od njega, ništa posebno. On je imao plan za oslobođenje Bosne ali koja bi bila u okviru Hrvatske a Bosnjaci ne bi bili narod vec Hrvati islamske vjeroispovijesti. To nije pasalo Franji, Bobanu i ostalim desničarima vecih od Kraljevica jer 2 miliona Bosnjaka unutar Hrvatske države do Drine je ozbiljan politički a za njih i remetilački faktor. Jasno je to kao dan sve, dokazana je agresija Hrvatske na BiH.
- It_is_a_Leclerc
#503 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Osobe koje brane i rehabilitiraju ustaše nisu normalne. Ozbiljno. Dakle, ljudi sa problemom.
-
Martinez_
#504 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Prisetimo se ko je najveći Blažov fan

http://kliker.info/zeljko-komsic-pronac ... raljevica/

http://kliker.info/zeljko-komsic-pronac ... raljevica/
Odgovarajući na pitanje zašto želi fotografiju generala HOS-a u svome predsjedničkom uredu, Komšić je objasnio: Zbog toga što je ratovao za BiH izgubio je i glavu. I kao čovjek i kao vojnik, zalagao se za cjelovitu BiH i nije pristao na jezinu podjelu po Tuđmanovu i Miloševićevu planu.
Po onome što ja znam i zato što je narušio politički dogovor Tuđman-Milošević, upravo zbog toga je i izgubio glavu kazao je Komšić. No, u uredu člana bh Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda nalazi se i fotografija Josipa Broza Tita. Mada je teško naći nešto zajedničko s likom i djelom tih dviju osoba, tim
više što je ubijeni general upravo zbog komunističkog režima morao otići iz rodnog kraja u daleku Australiju, član predsjedništva BiH tvrdi:Blaž Kraljević i Tito različitog su političkog uvjerenja, ali su se obojica borili za BiH i ne može se ni jednom niti drugom "obiti pera". Komšić, također, priznaje da su pripadnici HOS-a tijekom svih proteklih godina nepravedno zapostavljeni te podsjetio kako je u Sarajevu tijekom rata postojala jedinica HOS-a. Oni su bili ljudi koji su se borili za BiH i čast svoga hrvatskog naroda, a pritom ne možemo zaboraviti da pripadnici HOS-a nisu bili samo Hrvati, nego i Bošnjaci, i zaslužili su da im odamo priznanje. Podsjetimo, iz stranke HSP-a BiH Đapić-dr. Jurišić naglasili su kako će dostaviti fotografiju generala HOS-a samo ako Komšić iz ureda ukloni Titovu sliku. Ipak, sudeći po navedenom, član Predsjedništva isto ne namjerava, čvrsto se držeći stava da generala HOS-a i Tita, barem nakon njihove smrti – drži u neposrednoj blizini.
-
Bodkin
#505 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
zeljko je vic odavno
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#506 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Budaletina !
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#507 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
It_is_a_Leclerc wrote:Osobe koje brane i rehabilitiraju ustaše nisu normalne. Ozbiljno. Dakle, ljudi sa problemom.
ne nego nisu normalne osobe koje pljuju po braniocima BiH ma kojeg politickog opredjeljenja oni bili.
napadate covjeka pod cijom komandom je bilo 90 % stolačkih i 40 % čapljinskih bosnjaka , koji je skoro usao u trebinje i da nije ubijen uspio bi u tome davne 1992 godine, postrojbe koje su prve sa armijom BiH presle neretvu i usle na istocnu stranu mostara otjeravsi pritom četnike.da ga neubise nebi bilo sigurno sukoba sa hrvatima u dolini neretve.
e sad reci leclerc ko je normalan a ko budala.
- It_is_a_Leclerc
#508 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Pa i Fikret Abdić je za Bošnjake izdajnik i kriminalac, a za Srbe - "heroj i junak".
Ista stvar je sa Blažem Kraljevićem. Jedina razlika između njega i Bobanovaca je to što im se u određenom momentu vizija neprijatelja donekle razlikovala, što ne znači da bi u jednom momentu bila podudarna. Ono, pak, što ja želim reći jeste da je Blaž Kraljević bio pripadnik ustaškog pokreta, i taman da je, ne znam ti ja šta, takva osoba ne može biti borac za BiH:
Ista stvar je sa Blažem Kraljevićem. Jedina razlika između njega i Bobanovaca je to što im se u određenom momentu vizija neprijatelja donekle razlikovala, što ne znači da bi u jednom momentu bila podudarna. Ono, pak, što ja želim reći jeste da je Blaž Kraljević bio pripadnik ustaškog pokreta, i taman da je, ne znam ti ja šta, takva osoba ne može biti borac za BiH:
- vivaldi
#509 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
on uopste nije bio u poziciji da pravi planove. zna se ko pravi planove. nije ni u srbiji arkan pravio planove vec slobo.VCorp wrote:On je imao plan
njega su mocnici (stara drzavna praksa) iskoristili za prljav posao i onda ga sa "odrekli".
- gospodja profiterka
#510 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Ačik ko sunce.vivaldi wrote:on uopste nije bio u poziciji da pravi planove. zna se ko pravi planove. nije ni u srbiji arkan pravio planove vec slobo.VCorp wrote:On je imao plan
njega su mocnici (stara drzavna praksa) iskoristili za prljav posao i onda ga sa "odrekli".
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#511 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
crysis wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Osobe koje brane i rehabilitiraju ustaše nisu normalne. Ozbiljno. Dakle, ljudi sa problemom.
ne nego nisu normalne osobe koje pljuju po braniocima BiH ma kojeg politickog opredjeljenja oni bili.
napadate covjeka pod cijom komandom je bilo 90 % stolačkih i 40 % čapljinskih bosnjaka , koji je skoro usao u trebinje i da nije ubijen uspio bi u tome davne 1992 godine, postrojbe koje su prve sa armijom BiH presle neretvu i usle na istocnu stranu mostara otjeravsi pritom četnike.da ga neubise nebi bilo sigurno sukoba sa hrvatima u dolini neretve.
Cuj to
Gdje izvuce te brojeve.
?haha
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#512 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
U Čapljini su HOS omasovili muslimani. U srpnju 1992. HOS u Čapljini počinje stvarati probleme HVO-u pod zapovjedništvom generala Praljka zbog velikog broja neevidentiranih boraca koji su uglavnom bili nepoznati. Zbog toga se Praljak sastaje s Kraljevićem te na sastanku od njega traži podređivanje HOS-a ili bar evidenciju o novačenju u HOS. Kraljević je takav prijedlog Praljka odbio. Sličan problem s HOS-om pojavio se i u Stolcu gdje su 90% HOS-a činili muslimani.[10] Novačenje HOS-a nepoznatim i neevidentiranim osobama događalo se i na području Mostara.[11] Prema izvješću VOS-a od 8. kolovoza 1992. Muslimani su dobili interna uputstva da ulaze isključivo u Armiju RBiH ili HOS kako bi se borili protiv HVO-a.[12]
https://hr.wikipedia.org/wiki/Bla%C5%BE_Kraljevi%C4%87
https://bs.wikipedia.org/wiki/Bla%C5%BE_Kraljevi%C4%87
evo ako lazu oni lazem i ja.
-
emillio estevez
#513 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Ne lazes ali krivo intrepetiras .crysis wrote:U Čapljini su HOS omasovili muslimani. U srpnju 1992. HOS u Čapljini počinje stvarati probleme HVO-u pod zapovjedništvom generala Praljka zbog velikog broja neevidentiranih boraca koji su uglavnom bili nepoznati. Zbog toga se Praljak sastaje s Kraljevićem te na sastanku od njega traži podređivanje HOS-a ili bar evidenciju o novačenju u HOS. Kraljević je takav prijedlog Praljka odbio. Sličan problem s HOS-om pojavio se i u Stolcu gdje su 90% HOS-a činili muslimani.[10] Novačenje HOS-a nepoznatim i neevidentiranim osobama događalo se i na području Mostara.[11] Prema izvješću VOS-a od 8. kolovoza 1992. Muslimani su dobili interna uputstva da ulaze isključivo u Armiju RBiH ili HOS kako bi se borili protiv HVO-a.[12]
Pise da je u HOSu Stolca bilo 90% boraca Bosnjaka.
Znaci ne od ukupnog broja stanovnika , nego od ukupnog broj vojnika HOSa.
-
Hafis
#514 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Živa istina.crysis wrote:U Čapljini su HOS omasovili muslimani. U srpnju 1992. HOS u Čapljini počinje stvarati probleme HVO-u pod zapovjedništvom generala Praljka zbog velikog broja neevidentiranih boraca koji su uglavnom bili nepoznati. Zbog toga se Praljak sastaje s Kraljevićem te na sastanku od njega traži podređivanje HOS-a ili bar evidenciju o novačenju u HOS. Kraljević je takav prijedlog Praljka odbio. Sličan problem s HOS-om pojavio se i u Stolcu gdje su 90% HOS-a činili muslimani.[10] Novačenje HOS-a nepoznatim i neevidentiranim osobama događalo se i na području Mostara.[11] Prema izvješću VOS-a od 8. kolovoza 1992. Muslimani su dobili interna uputstva da ulaze isključivo u Armiju RBiH ili HOS kako bi se borili protiv HVO-a.[12]
To se dalo naslutiti još u petom mjesecu, gdje i kuda vodi.
-
Bodkin
#515 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Pa ok. Onda je 90% stolackih i 40% capljinskih bosnjaka bilo za hrvataku do drine i ustasku ideologijucrysis wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Osobe koje brane i rehabilitiraju ustaše nisu normalne. Ozbiljno. Dakle, ljudi sa problemom.
- Better Man
#516 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Ali zato mogu borci za BiH biti fašisti koje podržavaš, a jedni su između ostalog HDZ,a tu je i SDA i da ne nabrajam dalje.It_is_a_Leclerc wrote:Pa i Fikret Abdić je za Bošnjake izdajnik i kriminalac, a za Srbe - "heroj i junak".
- It_is_a_Leclerc
#517 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Pa samo u glavi prosječnog Bošnje važi - "Ili si njihov ili si naš, druge nemaš". Ako sam protiv HOS-a ne znači da sam za HVO, odnosno HDZ. Samo znači da imam dovoljno pameti da vidim da to što se ljudi nađu u određenom trenutku na istoj cesti ne znači da idu prema istom cilju, odnosno mjestu.Better Man wrote:Ali zato mogu borci za BiH biti fašisti koje podržavaš, a jedni su između ostalog HDZ,a tu je i SDA i da ne nabrajam dalje.It_is_a_Leclerc wrote:Pa i Fikret Abdić je za Bošnjake izdajnik i kriminalac, a za Srbe - "heroj i junak".
-
zenit dozic
#518 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Boga mi 92 ti je tako bilo, pa ti pjevaj borbeneIt_is_a_Leclerc wrote:Pa samo u glavi prosječnog Bošnje važi - "Ili si njihov ili si naš, druge nemaš". Ako sam protiv HOS-a ne znači da sam za HVO, odnosno HDZ. Samo znači da imam dovoljno pameti da vidim da to što se ljudi nađu u određenom trenutku na istoj cesti ne znači da idu prema istom cilju, odnosno mjestu.Better Man wrote:Ali zato mogu borci za BiH biti fašisti koje podržavaš, a jedni su između ostalog HDZ,a tu je i SDA i da ne nabrajam dalje.It_is_a_Leclerc wrote:Pa i Fikret Abdić je za Bošnjake izdajnik i kriminalac, a za Srbe - "heroj i junak".
-
emillio estevez
#519 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Muslimani su dobili interna uputstva da ulaze isključivo u Armiju RBiH ili HOS kako bi se borili protiv HVO-a.[Hafis wrote:Živa istina.crysis wrote:U Čapljini su HOS omasovili muslimani. U srpnju 1992. HOS u Čapljini počinje stvarati probleme HVO-u pod zapovjedništvom generala Praljka zbog velikog broja neevidentiranih boraca koji su uglavnom bili nepoznati. Zbog toga se Praljak sastaje s Kraljevićem te na sastanku od njega traži podređivanje HOS-a ili bar evidenciju o novačenju u HOS. Kraljević je takav prijedlog Praljka odbio. Sličan problem s HOS-om pojavio se i u Stolcu gdje su 90% HOS-a činili muslimani.[10] Novačenje HOS-a nepoznatim i neevidentiranim osobama događalo se i na području Mostara.[11] Prema izvješću VOS-a od 8. kolovoza 1992. Muslimani su dobili interna uputstva da ulaze isključivo u Armiju RBiH ili HOS kako bi se borili protiv HVO-a.[12]
To se dalo naslutiti još u petom mjesecu, gdje i kuda vodi.
-
crysis
#520 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
pa normala znalo se i onda da su armija i hos za cjelovitu a da je hvo za razvaljivanje BiH.
-
Hafis
#521 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Pa zašto se onda nisu zvali BiHOS (BiH Obrambene snage) već HOS (Hrvatske Obrambene Snage)...ionako je postotak Hrvata u hercegovačkom HOS-u bio minoran...nekih 20-30%. A u onom čuvenom mostarskom ogranku još niži.
Da se ne zavaravamo: bili su opasni po civile, to jest ono nešto Srba što je ostalo...a ne dao bog kad bi uhvatili kakvog JNA penzionera...pa da mu je 90 ljeta bilo u guzici...
Kao vojni faktor, nisu baš mogli puno pomoći tadašnjoj Alijinoj viziji Bosne....
Da se ne zavaravamo: bili su opasni po civile, to jest ono nešto Srba što je ostalo...a ne dao bog kad bi uhvatili kakvog JNA penzionera...pa da mu je 90 ljeta bilo u guzici...
Kao vojni faktor, nisu baš mogli puno pomoći tadašnjoj Alijinoj viziji Bosne....
-
palermo
#522 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Ne da mi se čitati. Uostalom, nije prvi put da je ova tema na forumu.
HOS je bio vojska u čijoj je srži bio zločin. A kada je tako, onda ne postoji dovoljno dobra ideološka premisa (pa makar ona u teoriji bila nama i bliska) da se takva vojska stavlja u pozitivce.
HOS je bio vojska u čijoj je srži bio zločin. A kada je tako, onda ne postoji dovoljno dobra ideološka premisa (pa makar ona u teoriji bila nama i bliska) da se takva vojska stavlja u pozitivce.
- volta dzontra
#523 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Ja se sjecam jednog koji je onako poglup i prijeratna propalica bio nisko u hijerarhiji HOSna pa ga je u talu od "oslobodjenih" srpskih vozila zapao pink fiat uno od neke dobrostojece gospodje. Urnebesno je bilo kad se parkira fiat uno u barbika bojama a iz njega izadje runjava baraba, traka oo glave, razrok, crna uniforma, bombe na prsluku, bez sjekutica.....urnebesno .... Meni je HOS bio vise trash fenomen nego vojni faktor...Hafis wrote:Pa zašto se onda nisu zvali BiHOS (BiH Obrambene snage) već HOS (Hrvatske Obrambene Snage)...ionako je postotak Hrvata u hercegovačkom HOS-u bio minoran...nekih 20-30%. A u onom čuvenom mostarskom ogranku još niži.
-
palermo
#524 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Da, svako glorifikovanje HOS-a od strane Bošnjaka je jednostavno glupo. Zaista.volta dzontra wrote:Ja se sjecam jednog koji je onako poglup i prijeratna propalica bio nisko u hijerarhiji HOSna pa ga je u talu od "oslobodjenih" srpskih vozila zapao pink fiat uno od neke dobrostojece gospodje. Urnebesno je bilo kad se parkira fiat uno u barbika bojama a iz njega izadje runjava baraba, traka oo glave, razrok, crna uniforma, bombe na prsluku, bez sjekutica.....urnebesno .... Meni je HOS bio vise trash fenomen nego vojni faktor...Hafis wrote:Pa zašto se onda nisu zvali BiHOS (BiH Obrambene snage) već HOS (Hrvatske Obrambene Snage)...ionako je postotak Hrvata u hercegovačkom HOS-u bio minoran...nekih 20-30%. A u onom čuvenom mostarskom ogranku još niži.
Dio koji ipak nedostaje u ovoj priči sa hrvatske (mislim forumske) strane je da je većina pripadnika HOS-a samo obukla uniforme HVO-a i nastavila istim stilom "ratovati". Bez ikakvih problema. Osim što više nisu bili Srbi neprijatelji nego Bošnjaci ilitiga balije.
Ovo ja samo radi faktografije
-
Itakoto
#525 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Slazem se oko HOSa. Ali ne mogu ni price od Hafisa & Co kako su vecinom Bosnjaci u HOS maltretirali gradjane srpske nacionalnosti a HVO se je casno pridrzavao zenevske konvencije. Kako vam ne dosadi lagati sami sebe, moj Hafise?palermo wrote:Ne da mi se čitati. Uostalom, nije prvi put da je ova tema na forumu.
p.s. Hafise, ne ocekujem odgovor jer ti i ja nikad necemo biti istog misljenja. Ali se na lazi jednostavno mora reagovati jer ih ponavljate vec 2 decenije. Nakon rata ste bili ponosni na sve silne zlocine u Hercegovini ali kako onaj Den 'aag poce suditi "'erojima" odjednom poce ta neka nova prica o zlim muslimanima.