BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

ja sam amoniman

#501 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by ja sam amoniman »

mirza_15 wrote:Radi, radi ali u panjevima. Sada cemo malo i lagati ha? Razgovori su i na wi-fi sa 25 Mbps isti. Cesto izgledaju kao da uopste nije duplex kanal nego moras cekati da onaj tamo zavrsi da bi ti pricao. Govor kasni zbog prirode interneta, a to ostvara ogromne probleme u komunikaciji (pocnes nesto pricati misleci da je korisnik zavrsio, a tek tada ti stize njegov glas. Nesto ga pitas, pa ponovis jer mislis da te nije cuo, a ustvari i tvoj i njegov glas kasne) Smece od veze i to zna svako ko je probao. Mozemo da se lazemo naravno.
:lol: a ti ocigledno nisi probo
Pazi sad rodjak je u Minhenu, plus vozi se u autu i ima handsfree i pitam ga kako me cujes ? Kaze kao da si kraj mene
I o cemu pricas
Kasnjenje i ostalo sto pricas nije nista manje ni vise nego na klasicnoj vasoj usranoj mrezi
A cak i da ima smetnji mogu se tolerisat za 5 km nego vama uhljupima platit 30 i vise km a i to je opet nedostatno minuta kolko se moze ostvarit samo sa gigom jer sat vremena razgovora viberom potrosi tek 15 mb !!!!!!
mirza_15

#502 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Kao sto rekoh. Mozemo se lagati. Istina je da je cesto kvalitet takav da je prakticno neupotrebljiv. To je iz jednostavnog razloga jer internet kao medij ne garantuje prenos usluge u real time vremenu. Zbog toga video stream-ovi znaju kasniti i po nekoliko minuta. Kasnjenje govora u jednom smijeru vece od 150 ms se smatra neprihvatljivim. Opet kazem. Mozemo se lagati.
ja sam amoniman

#503 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Ti lazes samog sebe pricas o necemu sto ne koristis jer sam to kazes, a kako cesznat bolan kad si na 64 kbps sa tom usljivom mini 15

Dakle komunikacija moze biti losija samo ako onaj drugi nije bar na 2 G brzini ili ako je bas negdje gdje je los prijem njegovog operatera a to su vrlo rijetke situacije,
90% razgovora su ok pogotovo jer sve kosta mjesecno 5 km za sto bi se klasicnim operaterima a pogotovo bht uhljupima moralo platit minimalno 50 km odnosno prakticki imam onu tarifu no limit koju je ovaj gore spomeno ali ne za 100 km vec za 5 km :izet:
rovac13

#504 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Ja da sam moderator ja bi vas obojicu izbacio odavdje.

Samo znate pisat o nepotrebnim stvarima,udaljavat temu sa kolosijeka.
fortaleza

#505 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fortaleza »

mirza_15 wrote:Kao sto rekoh. Mozemo se lagati. Istina je da je cesto kvalitet takav da je prakticno neupotrebljiv. To je iz jednostavnog razloga jer internet kao medij ne garantuje prenos usluge u real time vremenu. Zbog toga video stream-ovi znaju kasniti i po nekoliko minuta. Kasnjenje govora u jednom smijeru vece od 150 ms se smatra neprihvatljivim. Opet kazem. Mozemo se lagati.
Koliko para, toliko muzike. Mislim da poteškoće u OTT-u (Viber, Skype, Wup) nisu baš tolike pa da ne ne koriste, posebno u BiH gdje nema dobre primarne mobilne opcije, a ni višeg životnog standarda pa da većina odabire kvalitetu.

Iskreno, korisnici u BiH će prije prihvatiti nešto slabiju kvalitetu poziva i OTT iskombinirati s klasičnim pozivima nego potpisivati ugovore na 24 mjeseca da bi dobili dodatnih sat, dva razgovora na mjesečnoj bazi, većini pretplata uopće nije zanimljiva niti cjenovno prihvatljiva, pa čak više ne postoji ni prednost povoljnijeg uređaja kao do prije 5-6 godina.

Da nema full i savršene tarife vjerojatno bih uzeo ili super25 na pretplati, ili kao drugu karticu haloo pa kombinirao sa OTT.
ja sam amoniman

#506 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Svi napreduju samo smrdljivi bht stagnira,
mtel postaje sad i najbolji jer daje istu cijenu kao i haloo ali flat internet

https://www.facebook.com/mtelbih/photos ... 05/?type=1

24h za 1KM po maksimalnoj brzini ili 2GB 30 dana neograničeno.

Da podsjetimo smrdonje iz bht daju gigu za 13 km bez flata

Image
ja sam amoniman

#508 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

A evo sta jadnici reklamiraju
:lol:
https://www.facebook.com/IdemoPrvi/vide ... =2&theater

Dokupite Buy&Surf po cijenama od samo 0,50 KM do 23 KM (od 50 MB do 3 GB) ili Buy&Surf FLAT po cijenama od 5 KM do 25 KM (cijene su bez uračunatog PDV-a).
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M58ada9e3814.html

30 KM za 3 gige
Retardi
radiša

#509 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

ja sam amoniman wrote:Svi napreduju samo smrdljivi bht stagnira,
mtel postaje sad i najbolji jer daje istu cijenu kao i haloo ali flat internet

https://www.facebook.com/mtelbih/photos ... 05/?type=1

24h za 1KM po maksimalnoj brzini ili 2GB 30 dana neograničeno.

Da podsjetimo smrdonje iz bht daju gigu za 13 km bez flata

Image
Koji daje flat, za marku 24 sata?Pa gdje tu logika da je bolji?Kod haloo za 10km imas 40 dana 4 gige.2+2 gratis.
ja sam amoniman

#510 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Kao prvo kod haloo je to bila ogranicena ponuda koja je ili istekla ili treba da istekne ovih dana, tako da ostaje standardna giga za 5 km
Kao drugo gore lijepo podebljano i uvecano pise 2 gb 30 dana NEOGRANICENO nisi valjda corav
Del_Boy1

#511 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Del_Boy1 »

Šta ima @Arman Ban :)

Odmah sam prepoznao tvoj stil pisanja.

Image
radiša

#512 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

ja sam amoniman wrote:Kao prvo kod haloo je to bila ogranicena ponuda koja je ili istekla ili treba da istekne ovih dana, tako da ostaje standardna giga za 5 km
Kao drugo gore lijepo podebljano i uvecano pise 2 gb 30 dana NEOGRANICENO nisi valjda corav
nisam corav ali ako je reko 2 gige kako onda neograniceno?ili je 2 gige ili je neograniceno.na reklami fino pise 2gb 10km 30 dana.
Del_Boy1

#513 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Del_Boy1 »

2 GB po maksimalnoj brzini, a onda do isteka tih 30 dana po smanjenoj ali bez dodatnog troška za korisnika.
mirza_15

#514 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Del_Boy1 wrote:Šta ima @Arman Ban :)

Odmah sam prepoznao tvoj stil pisanja.

Image
:lol: :lol: :lol:

Fakat isto. A jako slicno i postavljacu teme koji je vise puta banovan sa raznim nickovima. Mozda odatle ovo ban u imenu na facebook-u. :mrgreen:
radiša

#515 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

Del_Boy1 wrote:2 GB po maksimalnoj brzini, a onda do isteka tih 30 dana po smanjenoj ali bez dodatnog troška za korisnika.
dzaba i to, meni je mnogo isplativija varijanta halo,cak i 2 gige mi mogu biti 40 dana bez njihovog bonusa.
nightvision

#516 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

Nakon mjesec dana na super tarifi da sumiram troskove.
Potrosio 70 od dodijeljenih 80 minuta.
Potrosio 50 od dodijeljenih 150 poruka.
Potrosio oko 150 od dodijeljenih 300mb (od 23.Sep ponovo 200mb)
Na ultri bi to bilo:
U tarifi ultra prica
Razgovor (ista cijena poziva prema najbroju i drugima) - 70x0.27KM= 18.9KM
Ali posto se na ultri prema najbroju naplacuje samo prva minuta a ostale su besplatno da to malo korigujem tako da uzmem da je prosjek duzine razgovora 2 minute i da podijelim pozive pola-pola, prema drugima i prema najbroju, pa bi tako samo polovina minuta prema najbroju bila naplativa
35x0.27 + 35/2x0.27= 9.45+4.725= 14.175
SMS (uzet cu da je pola-pola prema najbroju i drugima)
25x0.05 + 25x0.10= 1.25+2.5= 3.75
U tarifi ultrasurfa SMS je 0.6 prema drugima pa je to
25x0.05 + 25x0.06= 1.25+1.5= 2.75
U varijanti ultra tarife i ultrasurfa razlika na razgovoru je jos veca jer minuta na tim tarifama kosta 0.28KM a naplacuje se i svaka minuta prema najbroju po 50% nizoj cijeni. Dakle na prosjecnu duzinu razgovora od dvije minute to ovako izgleda:
35x0.28 + 35x0.14= 9.8+4.9= 14.7
Znaci, zanemarit cu ono sto nisam iskoristio ali za 10KM, ono sto sam potrosio na savrsenoj na ultri bih morao platiti 17.925 ili 18.45 ili 17.45, u zavisnosti od tarife.
Internet nema smisla racunati ali bi to bilo dodatnih 12KM za tarifu ultrasurfa, pa do 120KM za druge tarife :lol: :lol: :lol:
Toliko o "idemo prvi - krademo vise". :lol:
ja sam amoniman

#517 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Ugasili su oni
Ocigledno da je menadzment mtela najsposobniji sto i nije cudo s obzirom da je privatni kapital koji uglavnom dovodi sposobne a ne podobne degene partijske jarane kao drzavni bht, jer su prepoznali trend i zahtjeve korisnika za sto vise interneta u atmosferi masovne upotrebe vibera whatsappa, pa uostalom tako i zapocinju uvodnu recenicu na reklami nove ponude:
Želiš biti stalno na vajberu, fejsu, da postuješ i lajkuješ uz neograničen mobilni internet?

Sta reci osim svaka cast za razliku od bht smrdonja koji ocigledno propadaju

Image
avaks

#520 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Za 59 kuna mjesečno, korisnik raspolaže s ukupno 3000 MB podatkovnog prometa, minuta poziva ili SMS poruka. Kako ćete ih potrošiti ostavljeno je vašoj kreativnosti. Tjedna pak zmajska opcija za 17,50 kuna Simpa korisnicima nudi 800 MB, podataka, minuta poziva ili SMS poruka. Cool.
https://www.simpa.hr/tarifa/opcije/zmajske-opcije

:lol: moramo još malo soli na rane...
Doduše ne valja im obračunska, 60 sekundi pa ne možeš iskoristiti 3000 minuta :run:
krakatoa

#521 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

avaks wrote:Za 59 kuna mjesečno, korisnik raspolaže s ukupno 3000 MB podatkovnog prometa, minuta poziva ili SMS poruka. Kako ćete ih potrošiti ostavljeno je vašoj kreativnosti. Tjedna pak zmajska opcija za 17,50 kuna Simpa korisnicima nudi 800 MB, podataka, minuta poziva ili SMS poruka. Cool.
https://www.simpa.hr/tarifa/opcije/zmajske-opcije

:lol: moramo još malo soli na rane...
Doduše ne valja im obračunska, 60 sekundi pa ne možeš iskoristiti 3000 minuta :run:
Pa ako ti se to sviđa onda putovnicu u ruke i pravac Hrvatska. I de ne vraćaj se života ti više.
mirza_15

#522 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Izadje te ova opcija oko 40 KM. Pogotovo ako koristis samo kao sto ovaj rece 3000 minuta. 10 poziva dnevno je 300 mjesecno i eto te na 40-tak KM. Jeste dobro, ali nije vauuu kako se na prvu ucini jer je uspostava poziva 0,29 kn. Obracunska za internet je 1 MB.

Isto tako su im triple play usluge duplo skuplje. Max tv 359 kn internet do 4 Mbps, iptv i telefon sa besplatnim saobracajem u fiksnoj mrezi ht-a.

Na stranu to sto ni jedno od ovo dvoje nije tema.
avaks

#523 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

krakatoa wrote: Pa ako ti se to sviđa onda putovnicu u ruke i pravac Hrvatska. I de ne vraćaj se života ti više.
Kad bi se tvoji šefovi ugledali na ovo ne bi omladina uzimala putovnice i išla :lol:
avaks

#524 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

mirza_15 wrote:Izadje te ova opcija oko 40 KM. Pogotovo ako koristis samo kao sto ovaj rece 3000 minuta. 10 poziva dnevno je 300 mjesecno i eto te na 40-tak KM. Jeste dobro, ali nije vauuu kako se na prvu ucini jer je uspostava poziva 0,29 kn. Obracunska za internet je 1 MB.

Isto tako su im triple play usluge duplo skuplje. Max tv 359 kn internet do 4 Mbps, iptv i telefon sa besplatnim saobracajem u fiksnoj mrezi ht-a.

Neka stave naši na Ultru i Hej po 3000 minuta prema svima i uspostavu poziva po 12 feninga (mislim da je toliko ovih 0,29kn) ili 3GB interneta pa ćemo onda pričati :mrgreen:
A internet ovaj fiksni im je katastrofa kao i na BHT, jedino ko optiku ima tu su jaki ali zato imaju toliko dobar mobilni i 4G da to kompenzuju ali fakat nije tema o tome...
I ne možeš Hrvata koji ima 500€ platu porediti sa Bošnjom koji ima 250€ a plaća triple play usluge haman isto...
Ljudi su svjetlosnu godinu ispred nas :bih:
fortaleza

#525 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fortaleza »

mirza_15 wrote:Izadje te ova opcija oko 40 KM. Pogotovo ako koristis samo kao sto ovaj rece 3000 minuta. 10 poziva dnevno je 300 mjesecno i eto te na 40-tak KM. Jeste dobro, ali nije vauuu kako se na prvu ucini jer je uspostava poziva 0,29 kn. Obracunska za internet je 1 MB.

Nisu duplo skuplje. Max tv s osnovnim te uključenim HBO paketom, te ako imaš pristup optici je 50/10 Mbps, te telefonski aparat za 1 kn na ugovor od 24 mjeseca, za tu cijenu od 359 kn. S tim da je ovo među jačim paketima te najskuplji operater, ima nešto povoljnijih.

S druge strane Bnet, Vip preko kabelske, Iskon, Amis trio paketi idu od 200-njak kn na naviše što je relativno približno nama, a imaju dvostruko viši standard. Kao što sam napisao IPTV im je skuplji, internet za veliku većinu već sad jeftiniji (i fiksni i mobilni), a fiksni se i ne koristi toliko zbog dobrih ponuda mobilne.
Post Reply