Dežulović Fan Club

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
ententina

#501 Re: Dežulović Fan Club

Post by ententina »

sabina1 wrote:
Aha. Ni tebe ne zanima moja "nereligija" niti mene zanima tvoja religija pa eto nekako mi dođemo na "isto".
A ne dođemo.
Ne dođemo. Dođete vi nama brat-bratu još nekih dvadeset-trideset ONAKVIH tržnih centara.
sabina1 wrote: Ako dobro shvatam , pored malog miliona religijskih objekata od Trebinja do Bosanskog Broda i od Velike Kladuše do Rudog , tebi je "onemogućeno praktikovanje" :shock: ?
Praktikovanje Islama ne podrazumijeva samo klanjanje u džamijama, ali ne želim, nije tema. A takođe znam da ti nećeš da znaš.
sabina1 wrote: Ko to VRIJEĐA religiju danas ? Ko ima tolika muda da to radi , kada smo u šahu religijske šake već decenijama ? Ko to UGROŽAVA religiju danas ?
Sabina1 koja kaže da je za otvaranje mesdžida niko nije pitao ?
Tema je Dežulović i oko njega se vrti glavnina priče. On VRIJEĐA.Rekla sam već kako. I nemoj mi šta je MISLIO, ja još uvijek nisam ovladala tehnikom telepatske komunikacije.
sabina1 wrote: Zapravo najbolje bi bilo kada bi svi javni objekti imali mesdžid a netočili alkohol zar ne ? Tebi bi bilo super i baš bi te bolila neka stvar da li je meni super.
Bojim se da si polupala lončiće, da ne kažem prolupala. Ne zalažem se JA za SVE centre sa određenim sadržajem već TI.
sabina1 wrote: TVOJA VOLJA je isključivo pravilo u ovom slučaju.
Saberi se…
sabina1 wrote:Ponavljam , nemam ništa PROTIV MESDŽIDA i nemam ništa PROTIV TOČENJA ALKOHOLA na mjestima pod pokroviteljstvom religijskih zajednica odnosno u privatnim objektima vlasnika. I jesmo li na istom ? Nismo. Jer meni tvoja pravila NE SMETAJU ali tebi moja smetaju , i ti ćeš mrtva-hladna biti ZA MESDŽID tamo gdje ga nema a ja nikada neću biti PROTIV MESDŽIDA tamo gdje ga ima.
U tome je ključna razlika , jer ti sa svojim uvjerenjem negiraš sva ostala a meni sa mojim uvjerenjem ne pada na pamet da ugrožavam bilo šta drugo.
Opet zglajza. Ili se zezaš sa mnom. KO SE OVDJE BUNI ? I PROTIV ČEGA? Prelistaj postove. Ja se ne bunim, ali evo, reći ću ti da mi smeta, iako se glasno i javno ne žalim: i kafana sa enormnom potrošnjom alkohola, i kladionice, i sex shopovi, i noćni barovi, i techno partiji, i klub gdje se okuplja isključivo pederska populacija i njihovi okrugli stolovi i drugi klubovi. Nisam oduševljena ni zbog redova sa desetinama vrsta alkohola, ni posebni, svinjski programi u SVIM prodavnicama u gradu osim, eto, u ove dvije problematične, koje se oteše kontroli. Štaš.
sabina1 wrote:Iz istog konteksta treba posmatrati Dežulovićevu jasnu i nedvosmislenu kritiku. On kada piše o greškama ne znači da je nužno PROTIV onoga što piše kao što su religionisti uvijek PROTIV onih koji nisu kao oni ? Shvataš ?
Shvatam on piše, ali ne piše i kaže ali ne kaže. A religionisti obratno. Razumijem.
sabina1 wrote:Kada bi MARSOVCI tražili da na zelenim površinama izgrade nove raketne sisteme onda bih za uništavanje istih optužila Marsovce.
Marsovce ne mogu optužiti za izgradnju religijskih objekata na zelenim površinama ma kako se trudila.
Zavisi, ako mi pretjerano ugrožava zeleni prostor onda nisam. Ali, ne upirem samo onda prstom na tri ogromne betonske gromade na Dobrinji, Alipašinom i Grbavici, koje, pored toga što ugrožavaju zelenilo, ne izgledaju baš lijepo, da ne upotrijebim neku drugu riječ. Ja ovo nazivam lošom i neprimjerenom urabinističkom politikom.
sabina1 wrote:Religijske zajednice i vladajuća politika su suplementarne , one od devedesetih čine jedno tkivo a svaka pribavlja korist za sebe u tom savezu iako su nominalno predstavljene odvojeno. Stvar je jasna i jedni i drugi bez podrške jednih odnsno drugih mogu izgubiti MOĆ i pozicije.
Znam šta pod ovim vladajuća politika misliš. Bez da time sebe svrstavam u pristalice određene stranke, želim samo da se podsjetiš na strukture vladajuće politike u zadnjih 20 godina, odnosno ko je sve bio na vlasti i kako se pokazao. Hvala.
sabina1 wrote: ...smiješ li se kladiti da poltiika nikada nije pljuvala i negirala struku u ime religije jer nije baš lijepo da ova druga to javno radi ??? A religija je u negiranju struke imala korist dakako....
Religija u negiranju struke imala korist - dakako :-). Pretpostavljam da ovo ide u paru sa onim da je religija licemjerna.

sabina1 wrote:Nesretnog dječaka nisam nikada spominjala i neću. Njegovu nesreću ne želim i ne mogu komentarisati.
Al’ ti komentariše ljubimac, i to žestoko. Što to ne prokomentarišeš?? Ili komentarišeš samo kako ti šta na zicer dođe.
sabina1 wrote:Dežulovič to veže uz školu koju je pohađao jer sve ono što se nominalno desilo incirali su školski incidenti.
Tu školu ne drže Francuzi nego Turci , isto tako Turci su mahom muslimani a ne budisti.
Dakle kritkom Turaka Dežulović kritizira sve ono što smo dozvolili Turcima.
I na konto zajedničke religije.
Sve legalista do legaliste, a ubiše se optužujući pred rudu. Vidi, sad da ti kažem, što se tiče te škole mogla bih knjigu napisati u dva toma, ali ću ovom prilikom samo ukratko, dijete sam školovala tamo godinama i na kraju ga ispisala, iz nekih drugih razloga koje veze nemaju sa vršnjačkim nasiljem. Uglavnom, zaratila. Ali mi pravdoljublje ne dopušta da budem subjektivna i reći ću ti da griješiš. Njihovih škola, draga moja, ima po vas cijelom svijetu, najviše u Americi, i svi ti profesori kruže po tim školama i nastoje, kako kažeš, da kulturološki podrede građane te zemlje njima. More bit da oni to ne vide i nisu toliko pametni kao, eto, ti i Bole.
sabina1 wrote:Zamislimo bošnjačku školu u Turskoj , sa našim pravilima , bez uticaja Turske države na njen rad. Zamislimo potpunu kulturološku podređenost Turaka nama , otvaranje kafana na bosanskom jeziku , bilborde , jelovnike a domalo i bez pive ako mi to Turcima zatražimo.
A sve u cilju da Turci zaarade koju liru na nama....da li je ovo realno ?
Malo sutra. O tome Dežulović piše....
Za tvoju informaciju, u vanjskom svijetu se dešava GLOBALIZACIJA, i kulturološka i ekonomska, dešavaju se investicije stranih državljana u sve države ovog svijeta, velika većina je iz ovih tebi i Boletu mrskih zemalja, pola Londona miriše na kari, u Rotterdamu džamija na sve strane i sa po dvije munare, Londonski Harrods se crni od žena sa nikabom, tek negdje, kao na kraju tunela, zasvijetli pokoje otkriveno lice :-D .

Htjedoh za kraj da te citiram ono za vjerske objekte, ali si pametno obrisala (da se ti pitaš, ne bi nijednog bilo – tvoj odgovor). Ali, evo, ostalo je zabilježeno u pamćenju.
Last edited by ententina on 22/01/2016 01:44, edited 2 times in total.
supercali

#502 Re: Dežulović Fan Club

Post by supercali »

prof. wrote:
supercali wrote:
Ommadawn wrote:
Pa hodale su polugole žene i u Teheranu ali ne hodaju više. Što ne mora značiti da će se i u Sarajevu desiti isto ali s obzirom kuda je krenulo nije isključeno.

U Evropi imaš kvartove sa halal prodavnicama i restoranima i BAŠ se o tome najviše i priča kako toga prije nije bilo. Vidimo to kroz zabrinjavajuće napretke ekstremno-desničarskih stranaka.
fazon je sto tu nije kriv vlasnik bbi-a nego onaj ko mu je to dopustio i njemu onda treba jebat mater a ne ovom prvom
e o tome boris i pise
i njih treba stezati a ne vlasnike

opet poređenje sarajeva s teheranom, to nekog boli. a kuda je krenulo? često sam u sarajevu i ne vidim da je uopšte krenulo u tom pravcu, čak naprotiv - na sve strane alkohol, kriminal i razvrat. i opet kažeš 'toga prije nije bilo' - jel to znači da sve što je novo i drugačije treba zabraniti i srušiti? neka drugačijeg, neka raznovrsnosti pa nek svako sebi probere i izabere što mu godi.
a ovaj ispod se buni što mu neko kao nešto nameće a on bi stezao druge i *bavao mater :skoljka: bunite se što privatni vlasnik u svom objektu određuje pravila a državu biste koristili da drugima namećete i zabranjujete?! kao što već rekoh, ovdje su malo dublji razlozi frustracija, malo razbijte predrasude i uživajte u životu, ne postoji čovjek na svijetu kojemu se sviđa sve što vidi oko sebe pa opet to nam ne daje pravo da drugima određujemo kako će živjeti svoje živote?
da nisi pogresnog citirao?
aurora313

#503 Re: Dežulović Fan Club

Post by aurora313 »

ententina wrote:...Opet zglajza. Ili se zezaš sa mnom. KO SE OVDJE BUNI ? I PROTIV ČEGA? Prelistaj postove. Ja se ne bunim, ali evo, reći ću ti da mi smeta, iako se glasno i javno ne žalim...
A nije li moja ententinu-ljutica ovo napisala:

( Ovaj tekst je toliko odvratan i blasfemičan, da mi sad dođe da tužim i njega i redakciju oslobođenja za širenje vjerske i rasne netrpeljivosti.)

I čujem da je došo vakat pa valja formirat vojsku čistunaca i početi sa zavođenjem reda. Jer o tome šta se gradi i šta se sve radi nije za javnost a još manje za šprdnju od nekakvog vlaha. Fakin, fakin.
aurora313

#504 Re: Dežulović Fan Club

Post by aurora313 »

Iz današnjeg Oslobođenja:

Bakir u zatvoru - mirna Bosna

Zvao me jednom u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic.

Elem, bježali Mujo i Suljo iz zatvora, pa kroz rupu u podu ćelije trkom preko dvorišta došli do visokog zida, kad - pod zidom kanalizacijski izljev. Valja im sada skočiti u baru punu govana, pa se premišljaju, ne znaju koliko je izljev dubok, sve dok Mujo na kraju ne odluči skočiti prvi. "Dokle su govna?", pita Suljo gore sa zida, a Mujo će odozdo: "Ma niti do koljena!" Skoči onda i Suljo, i u sljedećem trenutku zaurla: "Mater ti jebem, lijepo si me zajebo, evo mi govna do grla!"

"Glupane", odgovori mu Mujo, "što nisi skočio na glavu ko i ja?"

Čuli ste, eto, i vi kako je iz zatvora - dobro, iz pritvora - pobjegao Bakir Dautbašić, dugogodišnji sekretar Državnog ministarstva sigurnosti, što je pritvoren zbog sumnje Suda BiH da je zajedno s Bilsenom Šahman prijetio Azri Šarić, svjedokinji u postupku koji se u Prištini vodi protiv mafijaškog bossa Nasera Keljmendija, sve kako bi zaštitio svog političkog sponzora Fahrudina Radončića. Pobjegao Bakir kroz rupu u podu ćelije, pa trkom preko dvorišta došao do visokog zida, popeo se i skočio.

"Lijepo si me zajebo", doviknuo je u sljedećem trenutku Fahri, "evo me u Vijeću ministara do grla!"

Tako je Fahrin sekretar iz istražnog pritvora završio kao državni ministar prometa i komunikacija u Vijeću ministara BiH. Istina, zasad samo kao kandidat za to mjesto, ali čini se da nema nikakvih prepreka da uroni u tu baru, naročito otkako se baš tim riječima, "nema nikakvih prepreka", o kandidaturi Bakira Dautbašića izjasnio i sam direktor Federacije BiH Bakir Izetbegović. Kad mu je imenjak konačno preskočio onaj visoki zid, član Predsjedništva BiH je u ponedjeljak, nakon sjednice Predsjedništva SDA, novinarima svečano objavio kako više "nema nikakvih prepreka da Bakir Dautbašić bude imenovan na dužnost državnog ministra prometa i komunikacija".

Baš kao u drugom onom Kožinom vicu, kad se Kinez hvalio Muji kako će se po svim statističkim parametrima u Kini sljedeće godine živjeti dvostruko bolje nego danas, a Mujo mu lakonski odgovorio kako to nije ništa, jer se u Bosni već sad živi dvostruko bolje nego sljedeće godine: i dok će tako u Kini po svim statističkim pokazateljima ove godine pola vlade zbog korupcije završiti u zatvoru, u Bosni je polovica ministara u zatvoru i prije nego što uopće završe u Vladi.

Rekli bi u Mostaru - 'ta će Kina!

Bakir Izetbegović, kako vidimo, ima prilično revolucionarne zamisli o funkcioniranju države i izlasku iz sadašnje situacije. Najzad, tko o tim stvarima – o izlascima iz sadašnjih situacija – zna više od zatvorenika u ćelijama?

Ali to, kako bi pak rekli u onim imbecilnim kataloškim prodajama na televiziji, nije sve - ili barem ne sve o funkcioniranju države: istog ponedjeljka kad se nakon sjednica Predsjedništva SDA izjasnio o kandidaturi Fahrinog sekretara za ministra prometa i komunikacija - i Sulji dojavio kako "nema nikakvih prepreka" da skoči s ograde - Bakir Izetbegović se u Dnevniku TV1 izjasnio i o imenovanju doktorice Sebije Izetbegović, slučajno eto njegove supruge, za direktoricu Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo.

"Dobro je da menadžer bolnice bude neko ko ima dobre veze", izjavio je brižni suprug: "Mislim da je za pacijente dobro da imaju dobre menadžere, bez obzira kako se oni prezivali. To što neko ima isto prezime kao član Predsjedništva BiH ne bi trebalo biti ni preporuka, a naročito mu to ne bi trebalo biti nešto što ga zaustavlja u tome da da svoj doprinos." Ukratko, shvatili ste, to što nova direktorica Sebija slučajno "ima isto prezime kao član Predsjedništva BiH" ne bi joj trebala biti ni "preporuka", ali bogami ni prepreka.

Rekao bi Bakir Izetbegović: "Nema nikakvih preporuka."

I pošteno. Ako to što slučajno ima isto ime kao član Predsjedništva BiH nije bila prepreka Bakiru Dautbašiću, što bi slučajno isto prezime bilo prepreka doktorici Sebiji Izetbegović?

"Dobro je", jebiga, "da menadžer bolnice bude neko ko ima dobre veze." A u cijeloj Bosni i Hercegovini, priznat ćete, ne postoji nitko s boljim vezama od Sebije Izetbegović. Pa do samog Bakira Izetbegovića da dođe, njoj je dovoljno da ispruži ruku ispod ćebeta! Ja, recimo, osim direktorice Kliničkog centra na Koševu ne znam nikoga tko do člana Predsjedništva BiH dolazi preko kreveta predsjednika SDA. I to tako otvoreno da čak mogu to napisati u novinama, a da me ne tuži.

Bakir Izetbegović, kako vidimo, ima prilično revolucionarne zamisli o funkcioniranju države: u vladi zatvorenici pod istragom, a u javnim službama članovi familije. Razumije se, činjenica da se slučajno prezivaju kao članovi Predsjedništva BiH - ili da su slučajno, štajaznam, u istražnom pritvoru - ne bi im trebala biti, kako ono, "preprekom".

Idealni bi dakle bosanskohercegovački političar i funkcioner, garancija sretne i mirne Bosne i Hercegovine, bio dakle nešto između direktorice Sebije Izetbegović i ministra Bakira Dautbašića, netko tko bi bio član obitelji - da sve ostane u familiji - a istovremeno u zatvoru, da sve ostane u, hm, četiri zida.

Da "ima isto prezime kao i član Predsjedništva BiH", a slučajno, shvatili ste, i isto ime.

Dakle Bakir, a Izetbegović.

Član familije, a u zatvoru.
elk

#505 Re: Dežulović Fan Club

Post by elk »

Dobar je boris.potpisujem uglavnom svaku.vi nastavite :D
Ommadawn

#506 Re: Dežulović Fan Club

Post by Ommadawn »

ententina wrote:
1.)Ne dođemo. Dođete vi nama brat-bratu još nekih dvadeset-trideset ONAKVIH tržnih centara.

sabina1 wrote: Ko to VRIJEĐA religiju danas ? Ko ima tolika muda da to radi , kada smo u šahu religijske šake već decenijama ? Ko to UGROŽAVA religiju danas ?
2.)Tema je Dežulović i oko njega se vrti glavnina priče. On VRIJEĐA.Rekla sam već kako. I nemoj mi šta je MISLIO, ja još uvijek nisam ovladala tehnikom telepatske komunikacije.

3.)Ja se ne bunim, ali evo, reći ću ti da mi smeta, iako se glasno i javno ne žalim: i kafana sa enormnom potrošnjom alkohola, i kladionice, i sex shopovi, i noćni barovi, i techno partiji, i klub gdje se okuplja isključivo pederska populacija i njihovi okrugli stolovi i drugi klubovi. Nisam oduševljena ni zbog redova sa desetinama vrsta alkohola, ni posebni, svinjski programi u SVIM prodavnicama u gradu osim, eto, u ove dvije problematične, koje se oteše kontroli. Štaš.

4.)
sabina1 wrote:Iz istog konteksta treba posmatrati Dežulovićevu jasnu i nedvosmislenu kritiku. On kada piše o greškama ne znači da je nužno PROTIV onoga što piše kao što su religionisti uvijek PROTIV onih koji nisu kao oni ? Shvataš ?
Shvatam on piše, ali ne piše i kaže ali ne kaže. A religionisti obratno. Razumijem.

5.)Zavisi, ako mi pretjerano ugrožava zeleni prostor onda nisam. Ali, ne upirem samo onda prstom na tri ogromne betonske gromade na Dobrinji, Alipašinom i Grbavici, koje, pored toga što ugrožavaju zelenilo, ne izgledaju baš lijepo, da ne upotrijebim neku drugu riječ. Ja ovo nazivam lošom i neprimjerenom urabinističkom politikom.

6.)
sabina1 wrote:Religijske zajednice i vladajuća politika su suplementarne , one od devedesetih čine jedno tkivo a svaka pribavlja korist za sebe u tom savezu iako su nominalno predstavljene odvojeno. Stvar je jasna i jedni i drugi bez podrške jednih odnsno drugih mogu izgubiti MOĆ i pozicije.
Znam šta pod ovim vladajuća politika misliš. Bez da time sebe svrstavam u pristalice određene stranke, želim samo da se podsjetiš na strukture vladajuće politike u zadnjih 20 godina, odnosno ko je sve bio na vlasti i kako se pokazao. Hvala.

7.)
sabina1 wrote:Nesretnog dječaka nisam nikada spominjala i neću. Njegovu nesreću ne želim i ne mogu komentarisati.
Al’ ti komentariše ljubimac, i to žestoko. Što to ne prokomentarišeš?? Ili komentarišeš samo kako ti šta na zicer dođe.

8.)Za tvoju informaciju, u vanjskom svijetu se dešava GLOBALIZACIJA, i kulturološka i ekonomska, dešavaju se investicije stranih državljana u sve države ovog svijeta, velika većina je iz ovih tebi i Boletu mrskih zemalja, pola Londona miriše na kari, u Rotterdamu džamija na sve strane i sa po dvije munare, Londonski Harrods se crni od žena sa nikabom, tek negdje, kao na kraju tunela, zasvijetli pokoje otkriveno lice :-D .

Htjedoh za kraj da te citiram ono za vjerske objekte, ali si pametno obrisala (da se ti pitaš, ne bi nijednog bilo – tvoj odgovor). Ali, evo, ostalo je zabilježeno u pamćenju.
1.) A kupovna moc gradjana Bosne i Hercegovine je tolika da su im i ta dva previse. Ili mozda nisu? Da izgrade "ovi drugi" (ma sta god se pod tim podrazumijevalo) jos dvadeset ONAKVIH trznih centara pa da bude taman. Sve se nema... :bih:

2.) Dezulovic ne vrijedja religiju, niti islam. On vrijedja licemjerje svih onih koji u ime te religije cine lose i nemoralne stvari.

3.) Mogu da razumijem da ti se moze nametnuti pijana budala (prethodno se napio u nekoj kafani, klubu, baru) pa ti smetati dok prolazis ulicom, ili te ne daj Boze udariti ili pregaziti autom kao onaj kreten neku vecer u Ilijasu. To smeta i meni koji ponekad popije.
Ono sto ne razumijem zbog cega ti smetaju sex-shopovi i klubovi u kojima se, kako ti to opisujes "pederska" populacija okuplja. Cime te oni smetaju? Napadaju fizicki? Udaraju ti dijete? Ljudi se okupljaju bas onako kao sto se okupljaju i heteroseksualci da bi pronasli sebi ljubavnog partnera ili seksualnog partnera. Meni oni ne smetaju, stavise, imaju moju podrsku.
A u sex-shop nemoj ulaziti ako ne mislis nista tamo uzimati. On ti se kao takav ne namece. Sve prema svacijim potrebama.

4.) Citala si Dezulovica prije, zar ne? Eh pa nastavi ga citati i poslije ovog teksta pa mozda i shvatis da on zapravo nije vrijedjao ni religiju ni vjernike.

5.) Losa i neprimjerena urbanisticka politika (ukoliko takva uopste i postoji) je nista strano na nasim prostorima. Pocev od izgradnji privatnih kuca na sarajevskim brdima, gdje dobar dio tih kuca nema dozvolu za gradnju pa tako imamo naselja sa losom infrastrukturom pa do gradjevina svega i svacega.
Smeta ti gradnja nekog objekta, pa makar i vjerskog, koji unistava zelenu povrsinu grada ili naselja i uopste protok zdravog zraka u taj grad? A sta ako neko donese odluku i kaze "ovo je neprimjerno gradjen objekat, ne slaze se po urbanistickom planu niti gradjevinskom, mora se srusiti" i bas taj objekat je neka dzamija? Tu vec treba imati ogromna muda i isto sprovesti u djelo. Ili u najboljem slucaju preseliti isto na neko mnogo primjerenije mjesto. Ali i tu trebaju muda ko lubenice.
A bilo koji objekat, pa bio to i sex-shop i klub gdje se skupljaju homoseksualci i "prljave metalike" koji je izgradjen tamo gdje ne bi trebao da bude ni po urbanistickom ni gradjevinskom planu - treba da se ukloni!

6.) Bilo koja stranka da zavlada na bosanskim prostorima nece donijeti nikakvo dobro sve dok se mentalitet naroda ne promijeni. Na kraju krajeva - ko bira te stranke? Narod. Je li tesko procitati programe stranki? Nije. Je li tesko provjeriti vodece ljude tih stranki? Nije. Ali ko ce, bolan, to...hajde ba pusti....

7. Dijete se ubilo. Posljedica nakon maltretiranja u skoli od strane vrsnjaka i nastavnika. Treba da se sto vise ukazuje na to i nekome lupa glavom od zid.

8.)
Ima ti toga na Zapadu koliko hoces. Globalizacija je to. Uzitak proci kroz neke takve kvartove i probati hranu, zacine, kolace, pica, poslusati muziku...
Medjutim sve vece i zabrinjavajuce napredovanje ekstremno-desnicarskih stranaka ukazuje na to koliko Zapad to zapravo zeli.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#507 Re: Dežulović Fan Club

Post by sabina1 »

ententina wrote:
sabina1 wrote:
Aha. Ni tebe ne zanima moja "nereligija" niti mene zanima tvoja religija pa eto nekako mi dođemo na "isto".A ne dođemo.
Ne dođemo. Dođete vi nama brat-bratu još nekih dvadeset-trideset ONAKVIH tržnih centara.
Ko to „mi“ ? Bosanci i Bosanke , Sarajlije i Sarajke ili možda Bošnjaci i Bošnjakinje ??? Ko smo to „mi“ u savremenoj nikad slobodnijoj i demokratskijoj Bosni i Hercegovini dvadeseteg prvog vijeka ? I šta su to „onakvi“ centri , sa pokretnim stepenicama ili bez njih , na to si mislila ?
Valjda ?
ententina wrote:
sabina1 wrote: Ako dobro shvatam , pored malog miliona religijskih objekata od Trebinja do Bosanskog Broda i od Velike Kladuše do Rudog , tebi je "onemogućeno praktikovanje" :shock: ?

Praktikovanje Islama ne podrazumijeva samo klanjanje u džamijama, ali ne želim, nije tema. A takođe znam da ti nećeš da znaš.
Aha , iako nisam spominjala isključivo džamije složićemo se da ih ima jako mnogo (kao i svih ostalih religijskih objekata) u Bosni i Hercegovini i da baš niko ne brani odlazak u sve te građevine i niko ne brani ljudima da se mole. Problem „onemogućavanja praktikovanja“ izgleda nije baziran samo na OBJEKTE praktikovanja , koliko shvatam tu nema problema , ali „praktivkovanje“ podrazumijeva....pojma nemam šta. Zabranu alkohola ? Ma nema problema ali šta mene briga zašto ti ne piješ alkohol , ja sa tim nemam baš ništa i to me savršeno ne interesuje. To što ti nešto PRAKTIKUJEŠ ne znači da i ja moram to DA PRAKTIKUJEM kako bi tvoja religijska uvjerenja bila potpuna. A razlika je ogromna jer niko ne traži DA SE NE SMIJE ZABRANITI TOČENJE ALKOHOLA. Ako imaš još ovih „onemugućavanja praktikovanja“ zbilja ih zadrži za sebe. Ne zanimaju me.
ententina wrote:
Tema je Dežulović i oko njega se vrti glavnina priče. On VRIJEĐA.Rekla sam već kako. I nemoj mi šta je MISLIO, ja još uvijek nisam ovladala tehnikom telepatske komunikacije.
A kako je ko to KONKRETNO DEŽULOVIĆ UVRIJEDIO i na koji način , o kom religijskom dužnosniku , simbolu ili pripadniku religije je ružno pisao ? Turci nisu muslimani ? Incident se nije desio u toj školi ? O djetetu ne bih...ali nisu mu očuha nazvali Vlahom ? Ne razumijem ? Pa ta kvazi elita ne izlazi iz tih „elitnih“ institucija ZASEBNIH u odnosu na okruženje , na Zakon ? Ne razumijem ? Šta je sporno , šta ON TO I KOGA ON TO VRIJEĐA ?
TEBE ?
Valjda ?
ententina wrote:
sabina1 wrote: Zapravo najbolje bi bilo kada bi svi javni objekti imali mesdžid a netočili alkohol zar ne ? Tebi bi bilo super i baš bi te bolila neka stvar da li je meni super. TVOJA VOLJA je isključivo pravilo u ovom slučaju.
Bojim se da si polupala lončiće, da ne kažem prolupala. Ne zalažem se JA za SVE centre sa određenim sadržajem već TI. Saberi se
Prvi naredni put zbog vrijeđanja ću ti sa velikim merakom prijaviti post. Meni mesdžid ne SMETA a tebi alkohol SMETA to što zabranu alkohola nalaže TVOJA RELIGIJA , to je TVOJ PROBLEM koji se mene savršeno ne tiče. A ponavljam , demokratskim putem voljom većine niti jedna odluka nije sporna. Samo nemojmo biti licemjerni pa se pozivati na demokratske tekovine kako bi ukinuli demokratiju. Nije pošteno.

ententina wrote:
sabina1 wrote:Ponavljam , nemam ništa PROTIV MESDŽIDA i nemam ništa PROTIV TOČENJA ALKOHOLA na mjestima pod pokroviteljstvom religijskih zajednica odnosno u privatnim objektima vlasnika. I jesmo li na istom ? Nismo. Jer meni tvoja pravila NE SMETAJU ali tebi moja smetaju , i ti ćeš mrtva-hladna biti ZA MESDŽID tamo gdje ga nema a ja nikada neću biti PROTIV MESDŽIDA tamo gdje ga ima.
U tome je ključna razlika , jer ti sa svojim uvjerenjem negiraš sva ostala a meni sa mojim uvjerenjem ne pada na pamet da ugrožavam bilo šta drugo.
Opet zglajza. Ili se zezaš sa mnom. KO SE OVDJE BUNI ? I PROTIV ČEGA? Prelistaj postove. Ja se ne bunim, ali evo, reći ću ti da mi smeta, iako se glasno i javno ne žalim: i kafana sa enormnom potrošnjom alkohola, i kladionice, i sex shopovi, i noćni barovi, i techno partiji, i klub gdje se okuplja isključivo pederska populacija i njihovi okrugli stolovi i drugi klubovi. Nisam oduševljena ni zbog redova sa desetinama vrsta alkohola, ni posebni, svinjski programi u SVIM prodavnicama u gradu osim, eto, u ove dvije problematične, koje se oteše kontroli. Štaš.
Ma šta me briga šta tebi smeta , to je legalno. Demokratski glasaj ZA STRANKU koja će to ukinuti kad dođe na vlast i mirna Bosna. Do tada , ostavi ljude da uživaju u osnovnim LJUDSKIM pravima bili oni homoseksualci , alkoholičari , ljudi koji jedu prasetinu.....znači svi oni trebaju da SE ODREKNU VLASTITOG IDENTITETA da bi ti bila zadovoljna a ti ne odstupaš od svojih stavova ni miligram...koji jad i licemjerje , malo je Dežulovića nažalost...malo...
Iako sam žarko željela dalje reciplirati na ostatak tvog posta to je besmisleno nakon citiranog pasusa iznad.....Dežulovićeva patriotska , bosanska i probošnjačka crta je od prvog najtežeg ratnog dana do današnje sda-ovske sumorne i teške svakodnevnice je neupitna i jasna. Željela bih da njegovi tekstovi budu što britkiji , oštriji i istinitiji....on barem piše sa sigurnog mjesta....
kakavdanakneiskustvu

#508 Re: Dežulović Fan Club

Post by kakavdanakneiskustvu »

odlican danasnji tekst u oslobodjenju ovog islamofoba,ustase,nadasve mrzitelja muslimana
Hakiz

#509 Re: Dežulović Fan Club

Post by Hakiz »

aurora313 wrote:
ententina wrote:...Opet zglajza. Ili se zezaš sa mnom. KO SE OVDJE BUNI ? I PROTIV ČEGA? Prelistaj postove. Ja se ne bunim, ali evo, reći ću ti da mi smeta, iako se glasno i javno ne žalim...
A nije li moja ententinu-ljutica ovo napisala:

( Ovaj tekst je toliko odvratan i blasfemičan, da mi sad dođe da tužim i njega i redakciju oslobođenja za širenje vjerske i rasne netrpeljivosti.)

I čujem da je došo vakat pa valja formirat vojsku čistunaca i početi sa zavođenjem reda. Jer o tome šta se gradi i šta se sve radi nije za javnost a još manje za šprdnju od nekakvog vlaha. Fakin, fakin.
https://www.youtube.com/watch?v=c-55MCbiu0w
Hakiz

#510 Re: Dežulović Fan Club

Post by Hakiz »

.
animals

#511 Re: Dežulović Fan Club

Post by animals »

kakavdanakneiskustvu wrote:odlican danasnji tekst u oslobodjenju ovog islamofoba,ustase,nadasve mrzitelja muslimana
Malo, Malo. .i mene tako nazovu :D
piupiu

#512 Re: Dežulović Fan Club

Post by piupiu »

Dejtonski nesporazum

Бићe дa je тo зaтo штo Србиja, кao и Хрвaтскa, ниje Дejтoнски спoрaзум пoтписaлa кao гaрaнт мирa у рeгиoну, нeгo je мир у рeгиoну прeузeлa кao oбaвeзу, пoтписуjући Дejтoнски спoрaзум. Бићe, eтo, дa je тo ипaк сaмo зaтo штo je Србиja – кao и Хрвaтскa – пaпирe у вojнoj бaзи Рajт-Пaтeрсoн крaj Дejтoнa пoтписaлa пo кaзни, тaкoрeћи кao кaпитулaциjу, гaрaнтуjући свojим пoтписoм дa нeћe вишe дa рaтуje, нити дa спoнзoришe рaт у Бoсни и Хeрцeгoвини.

Piše: Boris Dežulović, portalnovosti

Peпубликa Србиja пoштуje Бoсну и Хeрцeгoвину и жeли дa имa нajближe мoгућe oднoсe сa БиХ. Србиja ниjeднoг сeкундa нeћe дa угрoзи тeритoриjaлни интeгритeт БиХ: дa je тo хтeлa, и дa тo хoћe, мoглa je и мoжe дa учини. И у oвaквoм стaњу у свeту, кo знa нa штa би тo испaлo. Нe пaдa нaм нa пaмeт дa тo рaдимo, дa тo хoћeмo и дa тo жeлимo – рeкao je српски прeмиjeр Aлeксaндaр Вучић у интeрвjуу зa Рaдиo Слoбoднa Eврoпa, oбjaшњaвajући зaштo je рeшиo дa свojим присуствoм нa свeчaнoj aкaдeмиjи у Бaњaлуци, пoвoдoм тaкoзвaнe крснe слaвe и Дaнa Рeпубликe Српскe, oвeри лeгитимитeт прaзникa кojи je oспoриo сaм Устaвни суд Бoснe и Хeрцeгoвинe, пa зaкључиo: ‘Дaклe, ми смo гaрaнт Дejтoнскoг спoрaзумa, aли и свojoм пoлитикoм чувaри интeгритeтa Бoснe и Хeрцeгoвинe, и интeгритeтa Рeпубликe Српскe унутaр Бoснe и Хeрцeгoвинe.’

Уписao сe тaкo и Aлeксaндaр Вучић нa дугaчку листу српских и хрвaтских бaрaбa штo сe сaд вeћ пуних двaдeсeт гoдинa – свe пoзивajући сe нa oпeвaни Дejтoнски спoрaзум – мeшajу у унутрaшњe ствaри Бoснe и Хeрцeгoвинe кao aмoниjумoв нитрaт у динaмит, пa кao oпунoмoћeни гaрaнти мирa у рeгиoну прeтe нoвим, кaкo oнo бeшe, ‘oружaним биткaмa’.

Вeћ и сaм звaнични нajaвљивaч ‘oружaних битaкa’ и пoтписник Дejтoнскoг спoрaзумa Слoбoдaн Mилoшeвић рaдo je и чeстo прeдстaвљao сeбe и Србиjу кao гaрaнтe Дejтoнскoг мирa, и сaмo je joш Фрaњo Tуђмaн рaдиje и чeшћe кao jaмцe Дejтoнa прeдстaвљao сeбe и Хрвaтску. Истo су кaсниje пoнaвљaли и српски прeдсeдник Бoрис Taдић – кao oнoмaд, кaд je у врeмe Бутмирских прeгoвoрa прeтиo дa ‘рeшeњa кoja нису у сaглaснoсти сa звaничним институциjaмa Рeпубликe Српскe и вoљoм српскoг нaрoдa нису прихвaтљивa ни зa Србиjу, кao гaрaнтa Дejтoнскoг спoрaзумa’ – a истo je пoнaвљao и Стипe Meсић, кao кaд je oнo Mилoрaд Дoдик први пут пoмeнуo рeфeрeндум o oдцeпљeњу, a хрвaтски прeдсeдник глaснo зaпрeтиo: ‘Хрвaтскa je jaмaц Дejтoнскoг спoрaзумa, и кaд би гa Дoдик рeфeрeндумoм срушиo, Рeпубликa Српскa oдмaх би мoрaлa нeстaти: зaтo бих вojнo прeкинуo пoсaвски кoридoр!’

Maнтру o Србиjи и Хрвaтскoj кao гaрaнтимa Дejтoнскoг мирa пoнaвљaли су пoслe и Toмислaв Никoлић, пoдсeћajући у Бaњaлуци дa je ‘Србиja гaрaнт Дejтoнскoг спoрaзумa, штo пoдрaзумeвa и oчувaњe Рeпубликe Српскe’, и њeгoвa кoлeгиницa Koлиндa Грaбaр-Kитaрoвић, нajaвљуjући нa Фeдeрaлнoj тeлeвизиjи дa ћe ‘Хрвaтскa кao пoтписницa Дejтoнскoг спoрaзумa иницирaти њeгoву нaдoгрaдњу кaкo би сe oствaрилa хрвaтскa jeднaкoпрaвнoст у Бoсни и Хeрцeгoвини’: нeмa, укрaткo, српскoг или хрвaтскoг прeдсeдникa и прeмиjeрa, ни дeснoг ни лeвoг, ни нaциoнaлистичкoг ни сoциjaлдeмoкрaтскoг, ни мушкoг ни жeнскoг, кojи ниje у oвих двaдeсeт пeт гoдинa искoристиo ‘џoкeр зoви’, пa пoзивajући сe нa пoтпис у oнoм фaсциклу из вojнe бaзe Рajт-Пaтeрсoн oпрaвдaвao нe сaмo свoje прaвo, вeћ штaвишe – кaкo jeднoм рeчe oнaj млaди бaнaц Рaспудић – ‘дужнoст дa сe миjeшa у унутaрњe ствaри Бoснe и Хeрцeгoвинe’.

У кoњoкрaдицe и сeцикeсe из удружeњa гaрaнaтa Дejтoнскoг мирa уписao сe тaкo и српски прeмиjeр Aлeксaндaр Вучић, пa – придржaвajући Дoдику курaц дoк oвaj пo oдлуци Устaвнoг судa БиХ пишa кao пo лaњскoм снeгу – рaстумaчиo, eтo, кaкo je Србиja кao гaрaнт Дejтoнскoг спoрaзумa ‘чувaр интeгритeтa Рeпубликe Српскe унутaр Бoснe и Хeрцeгoвинe’.

Рeкao би чoвeк, oвaкo кaд слушa Вучићa – и прe њeгa Meсићa, Taдићa, Никoлићa или Koлинду – дa су тaj спoрaзум прe двaдeсeт гoдинa пoтписaли у ствaри Бил Kлинтoн, Виктoр Чeрнoмирдин, Хeлмут Koл, Џон Mejџoр и Жaк Ширaк, и тo пoд снaжним диплoмaтским притискoм Србиje и Хрвaтскe. Зaврнуo Слoбa руку Чeрнoмирдину, ухвaтиo Фрaњo Kлинтoнa у крaвaту, пa их зaтвoрили у вojну бaзу крaj Дejтoнa и oстaвили нa лeбу и вoди дoк нe пoтпишу. A Србиja и Хрвaтскa гaрaнтуjу, eтo, свojим дивoвским мeђунaрoдним углeдoм и утицajeм – пa и oружaнoм силoм aкo будe трeбaлo – дa Aмeрикaнци, Руси и Eврoпскa униja никaд вишe нeћe дa зajeбaвajу Србe и Хрвaтe у Бoсни и Хeрцeгoвини: тaкo oтприликe изглeдa Дejтoнски спoрaзум у интeрпрeтaциjи српских грoбaрa и хрвaтских грaбaрa.

Зaтo сaм, нe буди лeњ, прoчитao цeo тeкст Oпштeг oквирнoг спoрaзумa зa мир у Бoсни и Хeрцeгoвини – кaкo глaси пунo крснo имe Дejтoнскoг спoрaзумa – свe њeгoвe aнeксe и пaрaгрaфe уздуж и пoпрeкo пo сeдaм путa, и нигдe, мaму му jeбeм, нисaм прoнaшao ни слoвa o тoмe дa би Србиja кao пoтписницa билa гaрaнт икaквoг пoлoжaja Србa у Бoсни и Хeрцeгoвини: у свих стoтину и пeдeсeт густo куцaних стрaницa ни jeднoг jeдинoг слoвa нeмa o тoмe дa би Србиja имaлa икaквo прaвo, a кaмoли oбaвeзу дa Рeпублици Српскoj, кaкo oнo, ‘чувa интeгритeт’!

Бићe дa je тo зaтo штo мир у Бoсни и Хeрцeгoвини – супрoтнo рaширeнoм вeрoвaњу – нису нa лeбу и вoди, зaврнутих руку и пoд притискoм Mилoшeвићa и Tуђмaнa, пoтписaли Kлинтoн и Чeрнoмирдин, нeгo су нa лeбу и вoди и зaврнутих руку билe Србиje и Хрвaтскa. Бићe дa je тo зaтo штo Србиja, кao и Хрвaтскa, ниje Дejтoнски спoрaзум пoтписaлa кao гaрaнт мирa у рeгиoну, нeгo je мир у рeгиoну прeузeлa кao oбaвeзу, пoтписуjући Дejтoнски спoрaзум. Бићe, eтo, дa je тo ипaк сaмo зaтo штo je Србиja – кao и Хрвaтскa – пaпирe у вojнoj бaзи Рajт-Пaтeрсoн крaj Дejтoнa пoтписaлa пo кaзни, тaкoрeћи кao кaпитулaциjу, гaрaнтуjући свojим пoтписoм дa нeћe вишe дa рaтуje, нити дa спoнзoришe рaт у Бoсни и Хeрцeгoвини.

Рeч je o упрaвo спeктaкулaрнoj зaмeни тeзa, тaкo успeшнo зaмeњeних дa вeћ пуних двaдeсeт гoдинa никo у Хрвaтскoj и Србиjи нe примeћуje дa je лeгитимaциja гaрaнaтa Дejтoнскoг jeвтин фaлсификaт с пиjaцe нa Бaтajничкoм путу. Aкo би Вучићу и Никoлићу тaкo билo лaкшe дa je рaзумejу, тo би билo oтприликe кao дa мaђaрски прeмиjeр Виктoр Oрбaн изjaви кaкo je ‘Maђaрскa кao гaрaнт Tриjaнoнскoг спoрaзумa из 1920. чувaр интeгритeтa Рeпубликe Србиje, и интeгритeтa Вojвoдинe унутaр Србиje’. Ниje, примeтили стe, зaбeлeжeнo дa сe нeмaчки кaнцeлaр Koнрaд Aдeнaуeр пoслe Другoг свeтскoг рaтa курчиo кao гaрaнт мирa у Пoљскoj и ‘чувaр интeгритeтa’ судeтских Нeмaцa у Чeхoслoвaчкoj.

Србиja je, у нajкрaћeму, гaрaнт Дejтoнскoг спoрaзумa и мирa у БиХ тaчнo oнoликo кoликo ћe oнa дeвeтoрицa бeoгрaдских билмeзa – oсуђeних прe нeки мeсeц збoг пaљeњa aмeричкe aмбaсaдe нa вишeмeсeчнe кaзнe зaтвoрa, услoвнo нa три гoдинe – слeдeћe три гoдинe бити гaрaнти прoтивпoжaрнe бeзбeднoсти aмeричкe aмбaсaдe у Бeoгрaду.

Или, кaкo тo лeпo пишe у члaнку 2. Спoрaзумa o пaрaфирaњу Oпштeг oквирнoг спoрaзумa зa мир у Бoсни и Хeрцeгoвини, ‘пoтписивaњe Спoрaзумa и њeгoвих aнeксa’, цитирaм, ‘изрaжaвa пристajaњe стрaнa, и eнтитeтa кoje прeдстaвљajу, дa буду вeзaнe тим спoрaзумимa’. Пoнaвљaм, ‘вeзaнe’. Србиja je дaклe врлo буквaлнo ‘пристaлa дa будe вeзaнa’ тим пoтписoм, и њимe гaрaнтуje сaмo тo дa сe нeћe oдвeзaти и крeнути, штajaзнaм, дa пишa – или придржaвa другoмe курaц дoк пишa – пo устaвнoм пoрeтку Бoснe и Хeрцeгoвинe.

Ништa вишe, ништa мaњe, ништa другo.

Нa пoтпунo исти нaчин кao дaнaс, уoстaлoм, Србиja сe гaрaнтoм мирa у БиХ и чувaрoм интeгритeтa Српскe прeдстaвљaлa и прe двaдeсeт и чeтири гoдинe, придржaвajући рукe кoje су 9. jaнуaрa 1992. у Хoлидej Ину прoглaшaвaлe Рeпублику Српску Бoсну и Хeрцeгoвину. Нeмa, прoвeритe, мeђу Вучићeвим рeчимa o Бoсни ниjeднe кojу нe би пoтписao и Слoбoдaн Mилoшeвић – jeднaкo oн у зиму 1991/92 ‘пoштуje БиХ’ и jeднaкo ‘ниjeднoг сeкундa нeћe дa угрoзи њeн тeритoриjaлни интeгритeт’, jeднaкo je тaдa ‘свojoм пoлитикoм чувaр интeгритeтa Бoснe и Хeрцeгoвинe и Рeпубликe Српскe унутaр њe’: штaвишe, нeмa ниjeднe Вучићeвe рeчи кojу oн у тo врeмe ниje и изгoвoриo.

Знaмo кaкo je свe нa крajу зaвршилo. Дejтoнски спoрaзум гoтoвo чeтири гoдинe кaсниje нaписaн je упрaвo збoг тoгa штo je Србиja и тaдa ‘хтeлa и мoглa дa угрoзи тeритoриjaлни интeгритeт БиХ’, aли je, eтo, Бoсни гaрaнтoвaлa мир, a бoсaнскoхeрцeгoвaчким Србимa интeгритeт.

Рeч je, кaкo видимo, o ситнoм мирoвнoм нeспoрaзуму, пa je нeгдe и врeмe дa прeмиjeру Вучићу и прeдсeднику Никoлићу нeкo кoнaчнo oбjaсни кaкo сe Србиja Дejтoнским мирoм зaпрaвo oбaвeзaлa дa никaдa вишe – ‘ниjeднoг сeкундa’ –нeћe дa гaрaнтуje мир у Бoсни и интeгритeт Рeпубликe Српскe.

http://www.tacno.net/novosti/%D0%B4ej%D ... %83%D0%BC/
ententina

#513 Re: Dežulović Fan Club

Post by ententina »

sabina1 wrote:Ko to „mi“ ? Bosanci i Bosanke , Sarajlije i Sarajke ili možda Bošnjaci i Bošnjakinje ??? Ko smo to „mi“ u savremenoj nikad slobodnijoj i demokratskijoj Bosni i Hercegovini dvadeseteg prvog vijeka ?
Valjda ?
Govorimo o religionistima i nereligionistima, jel, a ne o nacionalnostima, vlasima i ustašama, kako ti i još poneki pokušavate da mi podmetnete po demokratski.
sabina1 wrote:I šta su to „onakvi“ centri , sa pokretnim stepenicama ili bez njih , na to si mislila ?
Valjda ?
Pa, oni sa MESDŽIDIMA buuhaaaabbrrrrrrrr :nindzastajl: :nindzastajl: . One što si vapila na nekoliko postova da te niko nije pitao, da bi na kraju rekla šta bi uradila da te neko pita – ne bi nijednog bilo.
Džaba razvodnjavaš, svi su te čuli, još te opominjali…
sabina1 wrote: Problem „onemogućavanja praktikovanja“ izgleda nije baziran samo na OBJEKTE praktikovanja , koliko shvatam tu nema problema , ali „praktivkovanje“ podrazumijeva....pojma nemam šta. Zabranu alkohola ? Ma nema problema ali šta mene briga zašto ti ne piješ alkohol , ja sa tim nemam baš ništa i to me savršeno ne interesuje. To što ti nešto PRAKTIKUJEŠ ne znači da i ja moram to DA PRAKTIKUJEM kako bi tvoja religijska uvjerenja bila potpuna. A razlika je ogromna jer niko ne traži DA SE NE SMIJE ZABRANITI TOČENJE ALKOHOLA. Ako imaš još ovih „onemugućavanja praktikovanja“ zbilja ih zadrži za sebe. Ne zanimaju me.
Evo, najfriškije - posljednji slučaj oko hidžaba (pratila si vijesti u zadnja dva dana, pretpostavljam). Takvih i drugih slučajeva na hiljade. Znam da su za neke to demokratske tekovine slobodnog društva, vrijednosti koje svi treba da njegujemo.
sabina1 wrote: K
A kako je ko to KONKRETNO DEŽULOVIĆ UVRIJEDIO i na koji način , o kom religijskom dužnosniku , simbolu ili pripadniku religije je ružno pisao ? Turci nisu muslimani ? Incident se nije desio u toj školi ? O djetetu ne bih...ali nisu mu očuha nazvali Vlahom ? Ne razumijem ? Pa ta kvazi elita ne izlazi iz tih „elitnih“ institucija ZASEBNIH u odnosu na okruženje , na Zakon ? Ne razumijem ? Šta je sporno , šta ON TO I KOGA ON TO VRIJEĐA ?
TEBE ?
Valjda ?
Znači ako se incident desi u francuskoj školi ili KŠC na primjer, treba frantično padati u histeriju protiv Vatikana, aludirati na neke zavjere kojih su svi toliko svjesni da ih ne treba ni imenovati, šprdat se sa papinim kipom na čaršiji, betonskim gromadama koje bi trebale predstavljati crkve koje su uvezane u politiku, sve pobrojavati katoličke mrske turiste koji dolaze ovdje, i još usput koju šuknut djevici Mariji.
sabina1 wrote:
Prvi naredni put zbog vrijeđanja ću ti sa velikim merakom prijaviti post. Meni mesdžid ne SMETA a tebi alkohol SMETA to što zabranu alkohola nalaže TVOJA RELIGIJA , to je TVOJ PROBLEM koji se mene savršeno ne tiče. A ponavljam , demokratskim putem voljom većine niti jedna odluka nije sporna. Samo nemojmo biti licemjerni pa se pozivati na demokratske tekovine kako bi ukinuli demokratiju. Nije pošteno.
Aha, uvreda su ti lončići. A kad ja i 99,9% praktičara muslimana u ovoj zemlji burno reagujemo na tekst i kažemo da VRIJEĐA i našu religiju, i poslanika a.s. i sve što podsjeća na Islam onda to nema veze. Onda ja tebi moram da objašnjavam i hiljadu puta ponavljam, dok ti mene ubjeđuješ kako ja i ostalih 99,9% nismo uvrijeđeni već mi nako, dosadno nam i ne znamo šta da radimo, a ima nas i dosta poglupih koji ne možemo da SHVATIMO.
Znaš, desi se da čovjek pogriješi, nekad mu se omakne, nekad je u nekom raspoloženju, nekad pod nekim posebnom emocijama, pa se desi greška. Svima se nama to desi. Čak kažeš nešto za šta stvarno nisi pomislio da će da uvrijedi nekoga. Ali kada vidiš da si proizveo takav žestok efekat i uvrijedio, pogotovo nekoga kome to nisi ni u snu MISLIO da to uradiš, onda fino izađeš javno i pružiš IZVINJENJE. Tako rade civilizirani ljudi. Ali đe će Bole to, heeeeeeeej…… On registrira uvredu i ne počeše se, a zašto ? – pa jer je to upravo ono što je želio, da uvrijedi određenu skupinu I ideju. I još - KOME BA ON DA SE IZVINJAVA ?!?!.
sabina1 wrote: Ma šta me briga šta tebi smeta , to je legalno. Demokratski glasaj ZA STRANKU koja će to ukinuti kad dođe na vlast i mirna Bosna. Do tada , ostavi ljude da uživaju u osnovnim LJUDSKIM pravima bili oni homoseksualci , alkoholičari , ljudi koji jedu prasetinu.....znači svi oni trebaju da SE ODREKNU VLASTITOG IDENTITETA da bi ti bila zadovoljna a ti ne odstupaš od svojih stavova ni miligram...koji jad i licemjerje , malo je Dežulovića nažalost...malo...
Ma baš te briga, znam… A sad bih i ja tebi trebala zaprijetiti za prijavu posta zbog ovog gore, ali i da hoću ne mogu, ne da mi karakter, nit sam despot nit autokrata. A baš mi je drago što ovo napomenu za stranku, jer želim da ti kažem da zahvaljujući tebi, Boletu i takvima kao ti, mrski zeleni samo dobijaju na snazi. I da te stave na platni spisak malo bi bilo. Odlična promocija, čestitam.
sabina1 wrote:Do tada , ostavi ljude da uživaju u osnovnim LJUDSKIM pravima bili oni homoseksualci , alkoholičari , ljudi koji jedu prasetinu.....znači svi oni trebaju da SE ODREKNU VLASTITOG IDENTITETA da bi ti bila zadovoljna a ti ne odstupaš od svojih stavova ni miligram...
Ja od svojih stavova ne odstupam ni milligram I jasno kažem sve i i što se tiče različitih identiteta mirno razgovaram. Ne radim kao ti, sad vako, sad nako, sad smeta sad ne smeta, sad pito, ma ko pito. A niti sam pisala niti upirala prstom, niti se šprdala ni vrijeđala JAVNO.
sabina1 wrote:Iako sam žarko željela dalje reciplirati na ostatak tvog posta to je besmisleno nakon citiranog pasusa iznad.....Dežulovićeva patriotska , bosanska i probošnjačka crta je od prvog najtežeg ratnog dana do današnje sda-ovske sumorne i teške svakodnevnice je neupitna i jasna. Željela bih da njegovi tekstovi budu što britkiji , oštriji i istinitiji....on barem piše sa sigurnog mjesta....
I naravno da znamo da je sigurno. A znamo i od čega, nema MESDŽIDA i mrskijeh Arapa i Turaka. Al’ stani, ima i njih tamo, dođu. I u Dubrovnik I u Split I na ostrva… Ali ondje su ipak samo TURISTI koji ostavljaju novce, ne?
supercali

#514 Re: Dežulović Fan Club

Post by supercali »

A da mi vama dvijema organizujemo hrvacki mec u blatu pa bar ostatak foruma da uziva?
Sigurno ce biti i zenskih koje ce gledati
Banksy

#515 Re: Dežulović Fan Club

Post by Banksy »

ententina wrote:
A kad ja i 99,9% praktičara muslimana u ovoj zemlji burno reagujemo na tekst i kažemo da VRIJEĐA i našu religiju, i poslanika a.s. i sve što podsjeća na Islam onda to nema veze.
Naravno da nema. Slično mogu reagirati i 99,9% bilo kojih drugih iz bilo koje druge grupacije koju je Dežulović dosad ismijao i kritizirao.

Živimo u sekularnom, evropskom, demokratskom društvu. Bilo bi dobro da svi, u svakom trenutku, to imamo na umu.
ententina

#516 Re: Dežulović Fan Club

Post by ententina »

Banksy wrote:
ententina wrote:
A kad ja i 99,9% praktičara muslimana u ovoj zemlji burno reagujemo na tekst i kažemo da VRIJEĐA i našu religiju, i poslanika a.s. i sve što podsjeća na Islam onda to nema veze.
Naravno da nema. Slično mogu reagirati i 99,9% bilo kojih drugih iz bilo koje druge grupacije koju je Dežulović dosad ismijao i kritizirao.

Živimo u sekularnom, evropskom, demokratskom društvu. Bilo bi dobro da svi, u svakom trenutku, to imamo na umu.
Jest, u tom savremenom, demokratskom i sekularnom društvu stalno slušamo ismijavanja i uvrede na račun RASE, RELIGIJE i JEZIKA?
Hoće li Bole ikada uvredljivo obrušiti homoseksualce, političke orijentacije njemu bliske, ili na ateizam? NEĆE. Zašto? Pa zato što on to smatra neupitnim vrijednostima i idealima sa kojima nema šale.
Najgore je kad ljudi sekularnost shvataju pravom vrijeđanja i ismijavanja drugog i drugačijeg. Sekularizam je uvažavanje SVIH građana, a ne ti moš ući a ti van ili šuti dok se ne asimiliraš u moje zamišljene vrijednosti.
Banksy

#517 Re: Dežulović Fan Club

Post by Banksy »

Subjektivan, iskrivljen doživljaj stvarnosti.
Sekularno, evropsko, demokratsko, višestranačko društvo, sloboda govora, bez verbalnog delikta, itd, ko misli da su mu prava ugrožena, povrijeđena, uskraćena, blablabla -> tužba, sud, itd, vrlo jednostavno. ;-)
kakavdanakneiskustvu

#518 Re: Dežulović Fan Club

Banksy wrote:Subjektivan, iskrivljen doživljaj stvarnosti.
Sekularno, evropsko, demokratsko, višestranačko društvo, sloboda govora, bez verbalnog delikta, itd, ko misli da su mu prava ugrožena, povrijeđena, uskraćena, blablabla -> tužba, sud, itd, vrlo jednostavno. ;-)

:thumbup: :thumbup:
ententina

#519 Re: Dežulović Fan Club

Post by ententina »

Banksy wrote:Subjektivan, iskrivljen doživljaj stvarnosti.
Tačno da ne postoji verbalni delikt ali sve dok ne podstiče vjersku i rasnu netrpeljivost. A kod koga molim te da ih tužim? U bh. sudsku arenu se ne može sa hidžabom.
Last edited by ententina on 24/01/2016 15:26, edited 1 time in total.
Ommadawn

#520 Re: Dežulović Fan Club

Post by Ommadawn »

Ah sto se ismijah.
Banksy

#521 Re: Dežulović Fan Club

Post by Banksy »

ententina wrote:
Banksy wrote: Subjektivan, iskrivljen doživljaj stvarnosti.
Tačno da ne postoji verbalni delikt ali sve dok ne podstiče vjersku i rasnu netrpeljivost. A kod koga molim te da ih tužim?
U bh. sudsku arenu se ne može sa hidžabom.
Može, naravno, samo u sekularnom društvu svi su jednaki pred zakonom, pa hidžab nije ni preporuka ni prednost, niti oni koji ga nose imaju veća prava od ostalih.

edit: ovo ''Bole'' je Dežulović ...?
Nisam čula da ga (i) tako zovu ...
ententina

#522 Re: Dežulović Fan Club

Post by ententina »

Ommadawn wrote:Ah sto se ismijah.
Hajd neka si... Što mi govori da je vrijeme fajrontu, za mene.
Uživajte.
kakavdanakneiskustvu

#523 Re: Dežulović Fan Club

Banksy wrote:
ententina wrote:
Banksy wrote: Subjektivan, iskrivljen doživljaj stvarnosti.
Tačno da ne postoji verbalni delikt ali sve dok ne podstiče vjersku i rasnu netrpeljivost. A kod koga molim te da ih tužim?
U bh. sudsku arenu se ne može sa hidžabom.
Može, naravno, samo u sekularnom društvu svi su jednaki pred zakonom, pa hidžab nije ni preporuka ni prednost, niti oni koji ga nose imaju veća prava od ostalih.

edit: ovo ''Bole'' je Dežulović ...?
Nisam čula da ga (i) tako zovu ...
:thumbup:
Zokipfc

#524 Re: Dežulović Fan Club

Post by Zokipfc »

Kako god okrenes, svako se osjeca uvredjenim svakakvim tekstovima.

Jao duso slatka, sta cemo sad? 'Uvredio' Boris tvoje 'vrijednosti'... Kad pocnete misliti svojim glavama i samo svojim glavama necete vise biti uvredjeni svim i svacim :zzzz:
kakavdanakneiskustvu

#525 Re: Dežulović Fan Club

Zokipfc wrote:Kako god okrenes, svako se osjeca uvredjenim svakakvim tekstovima.

Jao duso slatka, sta cemo sad? 'Uvredio' Boris tvoje 'vrijednosti'... Kad pocnete misliti svojim glavama i samo svojim glavama necete vise biti uvredjeni svim i svacim :zzzz:

tacno,boris dobar bio dok je u feralu pisao,sad izgleda postao ustasa
Post Reply