Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NediM17 wrote:Astra Enjoy 1.4 Turbo sa 150 KS košta 29.100 KM
Hmmm... Konkurencija - zdra'o!
Da sada trebam kupiti kompakt ne bih imao niti najmanju dilemu.
Takva, samo sa 140 ks, sedan, sa Enjoy opremom plus neke sitnice, sa fabrickim plinom, 26.900 KM, nova, kod Neskovica, bila do prije neki dan na piku. Doduse, prethodni model, ali svakako odlicna ponuda - a tako ce vjerovatrno i ova Astra K biti pred kraj svoje karijere.
jest da izgleda nekako superbasticno,. ali selektor brzina prebacit na tipkicu(puljku) da centralni dio ostane prazan, volan malo promjenit i betonjara aarmirana
sema911s wrote:jest da izgleda nekako superbasticno,. ali selektor brzina prebacit na tipkicu(puljku) da centralni dio ostane prazan, volan malo promjenit i betonjara aarmirana
amar1994 wrote:Buick La-crosse(2017)
......
da li je ovo nova insignia
@madner,cekam odgovor
Nije, nemoj da se brines
Insginiu radi Opel sam, a ovaj LaCrosse radi Buick. Opel sada sam razvija sve svoje modele, samo drugi uzimaju od njih. Oni ne uzimaju ni od koga
- Description: currently under development, the E2XX will replace the GM Epsilon II architecture. The GM Lambda platform will be phased out in favor of the GM C1XX (Chi) platform, believed to be derived from the E2XX. The 2016 Chevrolet Malibu (and next-gen Opel/Vauxhall Insignia) are underpinned by the E2XX.
- Features: nobody really knows what’s in store for us with the GM E2XX. General Motors declared that the 2016 Chevrolet Malibu has a wheelbase that is “nearly four inches longer than the ongoing model.”
Additionally, the front-wheel and all-wheel drive E2XX will improve the Chevrolet Malibu by a huge margin. In GM’s own words, the 2016 Malibu is “expected to be 300 pounds lighter than the current model, which benefits the sedan’s fuel economy and handling,” due to a high-strength steel structure and other goodies.
- Most important applications (current and future models): 2016 Chevrolet Malibu, 2016 Opel/Vauxhall Insignia and the next-gen Buick Regal. A derivative known as the GM P2XX architecture is rumored to arrive in the future as a stretched variant of the E2XX. The P2XX could be used for future full-size vehicles.
Dakle, Buick La-crosse (2017) je na platformi sa oznakom P2XX, a Buick Regal (2018), Chevrolet Malibu (2016) i Opel Insignia (2016) su na platformi sa oznakom E2XX.
Kao što i sadašnja Opel Insignia, dijeli platformu sa Buick Regal (2009).
U pravu si da su osnovne arhitekture svih ovih platformi razvijene u Rüsselsheim-u.
Koliko ja znam Opel generalno radi razvoj za Deltu i Epsilon, radio je i Gammu, ali je Gamma2 radjena u Koreji, i bila je uzasno teska tako da Opel radi tgoa i nije izbacio potpuno novu Corsu, nego je E ustvari samo "veliki redizjan" modela D. Vjerujem da ce sada G2XX opet raditi u Opelu.
Ono sto sam ja govorio, osim razvoja same platforme motori, mehanicki sklopovi i cijeli dizajn radi Opel u skoro svim slucajevima, do sada je bio izuzetaka tipa Antare, pa je neslavno zavrsila. Zato su najavili da ce u buducnosti sve raditi skoro samostalno. Naravno, na svemu tome rade i strucnjaci iz ostatka svijeta, ali u Opelu se radi najveci i najvazniji dio posla.
ma nije to samo radi toga, u toj klasi po prodaji dominiraju dizel motori, potraznja za benzinskim je znatno slabija, a pogotovo za v6 benzincima. to bi se prodalo mozda u 2% vozila- logika nema ekonomske racunice. to su u opelu napokon shvatili sa novom astrom gdje su ukinuli dio tehnologije koji se prodavao na tipa svega 5% vozila.
gtc wrote:ma nije to samo radi toga, u toj klasi po prodaji dominiraju dizel motori, potraznja za benzinskim je znatno slabija, a pogotovo za v6 benzincima. to bi se prodalo mozda u 2% vozila- logika nema ekonomske racunice. to su u opelu napokon shvatili sa novom astrom gdje su ukinuli dio tehnologije koji se prodavao na tipa svega 5% vozila.
zamisli astru sa onim 2,8 T iz opc insignie i 4x4,kakva bi to zivotinja bila
gtc wrote:ma nije to samo radi toga, u toj klasi po prodaji dominiraju dizel motori, potraznja za benzinskim je znatno slabija, a pogotovo za v6 benzincima. to bi se prodalo mozda u 2% vozila- logika nema ekonomske racunice. to su u opelu napokon shvatili sa novom astrom gdje su ukinuli dio tehnologije koji se prodavao na tipa svega 5% vozila.
Mozemo mi zamisljati sta god hocemo, ali Astra OPC ide na 1.6T, a Insignia na 2.0T hahahaha
Mozemo mi zamisljati sta god hocemo, ali Astra OPC ide na 1.6T, a Insignia na 2.0T hahahaha
kako je krenulo,za par godina ce biti 0,1 T 400ks hahaha
Meni je CX-9 najljepsi veliki SUV (sa 7 sjedista sto postoji). Jedino nadao sam se da ce ovaj 2.5 Turbo skyactive biti malo jaci od 250 KS, ali kontam sto su to uradili tako, nije im stalo toliko do snage nego do obrtnog momenta.
beco wrote:Meni je CX-9 najljepsi veliki SUV (sa 7 sjedista sto postoji). Jedino nadao sam se da ce ovaj 2.5 Turbo skyactive biti malo jaci od 250 KS, ali kontam sto su to uradili tako, nije im stalo toliko do snage nego do obrtnog momenta.
Meni je ovaj ljepši:
Ima i veću najveću snagu (333 KS), a ni obrtni moment (480 Nm) mu nije zanemariv.