Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked

Da li ćete podržat DITU kupovinom njenih proizvoda ?

da
236
65%
ne
17
5%
kad vidim kakav će biti kvalitet
41
11%
kad vidim kakav će biti odnos cijene i kvaliteta
60
17%
ne znam
8
2%

Total votes: 362

Zastavnik_dzemo

#501 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Zastavnik_dzemo »

Pomozi.ba i dita :-)

nasa posla .... patriotizam i sadaka ... to dvoje kad spojis dobijes baliju 1/1
StupskaBitanga

#502 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

Sad će konkurencija masovno marketinški se angažovati da deterdžente dijeli u vidu akcija ili poklona sa nekim drugim artiklom
Zastavnik_dzemo

#503 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Zastavnik_dzemo »

ma jasta .... kupis pivu dobijes solju deterdzenta za sudje
Azrail

#504 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Azrail »

_BataZiv_0809 wrote:
Azrail wrote:Može li neko da napiše cijene ditinih proizvoda ako zna?
3D 500 ml je 1,40 KM
Cijena 3DE se može naći na netu. On je 1.45 za 500ml i 2.55 za 1l. Ali nigdje nisam uspio naći za Blic i Bronho...
kox

#505 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by kox »

Azrail wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
3D 500 ml je 1,40 KM
Cijena 3DE se može naći na netu. On je 1.45 za 500ml i 2.55 za 1l. Ali nigdje nisam uspio naći za Blic i Bronho...
Bronho je u Bingu u Sarajevu 2,85 km a 3d 500 ml 1,35 km.
starii

#506 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by starii »

Azrail wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
3D 500 ml je 1,40 KM

Bronho je u Bingu u Sarajevu 2,85 km a 3d 500 ml 1,35 km.
uzeo odmah litar platio u konzumu u bbi 2.30KM
hzsa22

#507 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by hzsa22 »

Al' oca mi, kako neko moze ocijeniti kvalitet deterdzenta za sudje? Koliko pjene se formira ili? Ja koji sam god uzeo, meni svaki isti. :D Tako da Dita treba samo da igra na svijest kupaca, kvalitet je tu u 5 deka sve.
The 51st State

#508 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by The 51st State »

hzsa22 wrote:Al' oca mi, kako neko moze ocijeniti kvalitet deterdzenta za sudje? Koliko pjene se formira ili? Ja koji sam god uzeo, meni svaki isti. :D Tako da Dita treba samo da igra na svijest kupaca, kvalitet je tu u 5 deka sve.
procenat aktivne materije prvenstveno, to imas na etiketi pozadi, pa onda eventualno ako ima sredstvo za zastitu ruku, ostalo je marketing.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#509 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by KatarinaKosaca »

Image

A u bužetu nemojte uvijek misliti na preko-štele-zaposlene administrativce i šalteruše. Mislite na liječnike, učitalje, penzionere, pomoć nezaposlenim, socijalna skrb itd. U krajnjoj liniji na plaće ovim ljudima koji su poslije dvije godine ulice i okretanja glave politike, ubjeđivanja da se ne može, da je nemoguće, da je kraj i ključ, katanac i gotovo smogli snage da dokažu suprotno.
The Realist

#510 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by The Realist »

KatarinaKosaca wrote:Image

A u bužetu nemojte uvijek misliti na preko-štele-zaposlene administrativce i šalteruše. Mislite na liječnike, učitalje, penzionere, pomoć nezaposlenim, socijalna skrb itd. U krajnjoj liniji na plaće ovim ljudima koji su poslije dvije godine ulice i okretanja glave politike, ubjeđivanja da se ne može, da je nemoguće, da je kraj i ključ, katanac i gotovo smogli snage da dokažu suprotno.
Samo što ovako moramo sa svim, samo naše proizvode kupovati gdje god možemo (ima stvari koje naravno ne mogu da se nabave, ili nisu dovoljno kvalitetne) i našim trgovinama (ovo je malo teže).

Oko Dite se digla fama i ljudi masovno kupuju (doduše često vjerovatno i kao ja, bez da mi je treblao u tom momentu), ali tako se moglo i sa ostalim artiklima.

Btw. oni bi trebali i tablete za mašinu za suđe početi proizvoditi, jer dosta ljudi to koristi.
KatarinaKosaca

#511 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by KatarinaKosaca »

The Realist wrote:Btw. oni bi trebali i tablete za mašinu za suđe početi proizvoditi, jer dosta ljudi to koristi.
Baš sam prekjučer to kupovala, a kako sam ovdje pročitala da ima neki iz Busovače, tražim u DM-u, pitam, čudno me gledaju. Ne kupim u DM-u, odem do Hoše, niti oni nemaju Busovački, odem u granap u mahali ni oni, nikad čuli. Tako da kupih onaj njemački, a molim forumaše koji znaju kako se zovu tablete za perilicu suđa iz Busovače i gdje se mogu kupiti, da napišu.
StupskaBitanga

#512 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

KatarinaKosaca wrote:
The Realist wrote:Btw. oni bi trebali i tablete za mašinu za suđe početi proizvoditi, jer dosta ljudi to koristi.
Baš sam prekjučer to kupovala, a kako sam ovdje pročitala da ima neki iz Busovače, tražim u DM-u, pitam, čudno me gledaju. Ne kupim u DM-u, odem do Hoše, niti oni nemaju Busovački, odem u granap u mahali ni oni, nikad čuli. Tako da kupih onaj njemački, a molim forumaše koji znaju kako se zovu tablete za perilicu suđa iz Busovače i gdje se mogu kupiti, da napišu.
oni se ne proizvode u Busovači i zvou se Glanz
Međum zbog pakovanja se tretiraju kao domaći proizvod.
P.S
Dita je imala neke tablete za suđe koliko mene sjećanje služi
sandra01

#513 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by sandra01 »

Juce u Konzumu bila akcija tog iz Busovace ,sapun tecni za ruke cijena 1KM. za pola litra.
StupskaBitanga

#514 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

sandra01 wrote:Juce u Konzumu bila akcija tog iz Busovace ,sapun tecni za ruke cijena 1KM. za pola litra.
ta cijena je i mimo akcije jer je litarsko pakiranje 1,8
sandra01

#515 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by sandra01 »

StupskaBitanga wrote:
sandra01 wrote:Juce u Konzumu bila akcija tog iz Busovace ,sapun tecni za ruke cijena 1KM. za pola litra.
ta cijena je i mimo akcije jer je litarsko pakiranje 1,8
Nije,ovo je mislim na redovnoj cijeni 1.45 KM
StupskaBitanga

#516 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

dobro u Konzumu to jee normala za njih
mayab

#517 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by mayab »

Image
StupskaBitanga

#518 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

Najveća zabluda da je fabrika u vlasništvu radnika ali eto
Treba podržati i lijepo je vidjeti kako se kupuju njihovi proizvodi
KatarinaKosaca

#519 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by KatarinaKosaca »

Nego, gdje se u Sarajevu ima kupiti Ditin proizvod (koliko sam shvatila sad za sad je samo jedan) Bingo? Gdje?
StupskaBitanga

#520 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

KatarinaKosaca wrote:Nego, gdje se u Sarajevu ima kupiti Ditin proizvod (koliko sam shvatila sad za sad je samo jedan) Bingo? Gdje?
Bingo Alipasino stup i ne znam ima li na otoci
sandra01

#521 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by sandra01 »

StupskaBitanga wrote:
KatarinaKosaca wrote:Nego, gdje se u Sarajevu ima kupiti Ditin proizvod (koliko sam shvatila sad za sad je samo jedan) Bingo? Gdje?
Bingo Alipasino stup i ne znam ima li na otoci

Ima na Otoci ja kupila tamo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#522 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote:
Glanz. 6 marKi u konzumu. Plus sam dobio jos nesto dzaba uz to. Solidan je :thumbup:
studeni76

#523 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by studeni76 »

Je li bila ponuda Ditinih proizvoda u FIS-u?! Juče sam tražio i nema ništa.
The BEN10

#524 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by The BEN10 »

http://www.klix.ba/biznis/privreda/cici ... /150630059
"Ko je pokrenuo proizvodnju i sa kojim novcem? Ko je platio sirovinu, ko je platio struju, ko je platio vodu i ko će platiti radnike? Da bi se nešto pokrenulo morate imati impute, morate imati kapital. Mašine ako su stajale 7-8 godina morate ih popraviti, a ko ih je popravio? Stečajni upravnik je pokrenuo tu proizvodnju, radnici nisu jer bi oni to uradili davno da su mogli. Ovaj slučaj zaslužuje ozbiljniju analizu i neko mora otići tamo i ispitati ko je zapravo sve pokrenuo", rekao je Čičić objasnivši da je medijska slika akcije potpuno pogrešna.

"Ja ovo ne bih rekao da ovo ne stvara presedan i uvjerenje da se radi o tome kako je zločesta vještica uzrokovala gašenje tvornica. To ne ide tako i ovakav model Dite ne postoji i nije moguć. Romantična priča koja nas sve dira emotivno je nemoguća na način kako se prezentuje javnosti", zaključio je Čičić.
bach

#525 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by bach »

Profesore Čičiću, jedi govna.

http://www.klix.ba/biznis/privreda/cici ... /150630059

"To što se radi je dokaz koliko se javnost slabo informiše. Društvene mreže su i podrška, ali i problem, jer se tu može javiti ko hoće i o ekonomiji može pričati i ko ima i ko nema veze s njom. Dita je žalostan slučaj koji traje dugi niz godina i ja se pitam što se ovo nije uradilo ranije? Ali ni ovo nije nikakav model. Stečajni upravnik je našao neke sirovine, podržale ga neke distributivne kuće i sad sve izgleda kao bajka. Meni je žao jer se stvara slika da je moguće ovim rješenjima pokrenuti proizvodnju", rekao je Čičić za Klix.ba dodavši da trenutni zamah kupovine ne može trajati vječno.

Profesor Čičić smtra da on i slični njemu imaju apsolutno pravo i ekskluzivno pravo da govore o ekonomiji. Neće moći.

I još nešto. Prof. Čičić kao klasičan primjer čovjeka iz bivšeg sistema nije nikada čuo za FMCG. Po naški roba široke potrošnje. To se u njegovo vrijeme nije učilo na EFSA.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fast-movi ... umer_goods

Čuj i ovo.

"Ko je pokrenuo proizvodnju i sa kojim novcem? Ko je platio sirovinu, ko je platio struju, ko je platio vodu i ko će platiti radnike? Da bi se nešto pokrenulo morate imati impute, morate imati kapital. Mašine ako su stajale 7-8 godina morate ih popraviti, a ko ih je popravio? Stečajni upravnik je pokrenuo tu proizvodnju, radnici nisu jer bi oni to uradili davno da su mogli. Ovaj slučaj zaslužuje ozbiljniju analizu i neko mora otići tamo i ispitati ko je zapravo sve pokrenuo", rekao je Čičić objasnivši da je medijska slika akcije potpuno pogrešna.

Eto profesre Čičić, vi i vaše kolege sjednite u auto, prošetajte do Tuzle i ispitajte kako je DITA pokrenuta. Znam šta vam je. Ili vas je neko unajmio da pričate to što pričate ili vam ke krivo jer vaše teorije koje predajete studentima EFSA - jednostavno - ne vrijede. Malo vam krivo. Šta ću vam ja.
Locked