Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

kosava

#501 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by kosava »

Aurelia Bronski wrote:
mO k3 wrote: I ako sam dijaspora u drugoj generaciji moja djeca u trećoj , moram zaista da priznam i da svacam ovu odbojnost mržnju prema dijaspori .
Dosta njih mojih komsija koji su vani nakon 95 izasli znaci morali su izaći jer su protjerani , zaboravili su odakle su ko su i sta su bili . Ti isti odu u bl u restoran stara Ada i Dave se svinjetinom a kobajagi oni muslimani . Dignu nos ma neće ni da pozdrave sve ono nesto preko kurca da izvines , jos uz to Šveđani sa Šveđanima , Norvežanin sa Norvežaninom ....
Cisto sumnjam da je iko od njih zaboravio sta je bio (ili nije bio) vec vecinu upravo to i "gura" da sebi stvore novi identitet a sredina u kojoj te niko ne poznaje je dusu dala za to.
Nije to samo dijasporski hir, pa pogledaj ko su glavne guzonje u matici danas, sve bivsa fukara i pijacar koja je na upitan nacin dosla do novog identiteta.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: Aurelia da vas nema gospodjice trebalo bi vas izmisliti.
dudlov

#502 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by dudlov »

almir90 wrote:
GeeTnT wrote:kraj tolikog broja onih koji žive u BiH, a više vole tudju nego svoju državu i koji ovde (nekažnjeno) podržavaju fašiste
Poruka za one koji ne znaju gdje pripadaju. :lol:

:mrgreen:

A sada iskreno. Bio sam u vojnik ABiH od početka rata do polovine 1994. Već 1992., pri kraju godine, je počelo osipanje mog odjeljenja (12 ljudi), tj. ljudi su odlazili preko piste i onda dalje u Evropu zbog spajanja sa porodicom. Na početku su bile osude, a kasnije, kako je rat odmicao, blago njemu :D ,ali je već 1994.i 1995. to uzelo maha i svako je gledao dupe da skloni, ako može. Jebeš ga, ima ljudi koji se nenormalno boje, tj. čim metak opali, oni trk u podrum, te ne čudi zašto se odlazilo. Da dodam, nisam dijaspora.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#503 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by KatarinaKosaca »

dudlov wrote:A sada iskreno. Bio sam u vojnik ABiH od početka rata do polovine 1994. Već 1992., pri kraju godine, je počelo osipanje mog odjeljenja (12 ljudi), tj. ljudi su odlazili preko piste i onda dalje u Evropu zbog spajanja sa porodicom. Na početku su bile osude, a kasnije, kako je rat odmicao, blago njemu :D ,ali je već 1994.i 1995. to uzelo maha i svako je gledao dupe da skloni, ako može. Jebeš ga, ima ljudi koji se nenormalno boje, tj. čim metak opali, oni trk u podrum, te ne čudi zašto se odlazilo. Da dodam, nisam dijaspora.
Ne čudi. Ali, čudi da su ti i takvi danas najglasniji, pa sunarodnjake u BIH nazivaju četnicima, jer im se ne sviđa nešto. Pozivaju na prosjvjede, na promjerne, optužuju za veleizdaju, a da pri tom ne mrdnu dupe od računala i jalovih poziva. To čudi i to je licemjerno. Uz to se kriju iza nekih tuđih para ili svojih poslatih porodici, svejedno tražeći ni manje ni više da ovdje svi napišemo hvala. Znaju bolje kako je u BIH nego mi koji ovdje živimo, ako išta pozitivno napišemo da se dešava ubjeđuju da nije tako.. pročitati temu dovoljno :wink:
palermo

#504 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by palermo »

jefferson wrote: Nije laz. Kakvih sam se gluposti naslusao u Americi bar sto se tice stanja u BiH, to je uzas jedan. Takodje, imas stotine naucnih radova koji su objavljeni na slucaju drugih nacija gdje dijaspora uvijek radikalnija, sto? Zatos to moze sebi priustiti luksuz da bude radikalna. Ja sam bio s ljudima ovdje koji su nakon rata otisli jednom u BiH mjesec dana tamo neke 1997-1998 i to je to. Ti ljudi jos zive u 1992-1995. Pricaju o bitkama, o tome sta treba uraditi, kako se treba boriti. na moju opasku: hoces li ti odmah ukrcati se na prvi let i uzeti pusku: neki su rekli naravno (pijani, ono samo da ojacaju svoj stav) a neki su izricito rekli da ce oni pomoci odbranu. Sto bi se reklo: lako je tudjim qrtzem gloginje mlatiti.
Dijaspora bi isto tako trebala znati (bar ova sto slabo dolazi u BiH) da se u BIH druze ljudi razlicitih vjera, zene se, udaju se, itd, itd. Za mnoge ljude u BiH je rat stao 1995, jer nemaju luksuz da se bave tim pitanjima, zivot je brutalan, valja prezivjeti. Rat nije stao za politicare kojima ovaj "hladni rat" odgovara, i vecini dijaspore koja iz udobnosti svoje kuce mlati tudjim qrtzem gloginje.
Lijepo si ovo napisao. Samo mislim da ipak to važi za samo jedan mali dio dijaspore. Imaš i one koji svako ljeto idu u RS odakle su protjerani, imaš one koji su se odnarodili, imaš one koji dolaze samo zbog roditelja, ma jedna široka raznovrsnost. Rekao bih, ista ili makar slična kao što postoji u matici našoj, Bosni i Hercegovini. Što zapravo i ne čudi, jer odrasli ljudi se baš lako i ne mijenjaju, što bi se reklo, Martin u Rim Martin iz Rima.

A iskreno govoreći, to što je jedan dio dijaspore nešto radikalniji, nije neka naša specifičnost, u svakoj dijaspori će te pronaći radikalne elemente. Što bi baš mi bili izuzetak.
Bodkin

#505 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Bodkin »

kosava wrote:
Bodkin wrote:Ono sto se dijaspori zamjera je sto sjede u berlinu, a seru kako treba ostro sa srbima i hrvatima.

Sjede u stokholmu, a pljuju po liberalnim strankama kod nas i uzdizu nacionalisticka govna. A da nema tih istih liberala na zapadu, kur** bi ostali gore.

Posalju par stoja maraka mjesecno i misle da ih trebaju gledati kao Bogove. I vrhunac je kad se ponasaju prema domacim kao prema pecinskim ljudima. Sta oni znaju. Prvi put kad mi je tetak dosao iz kanade neke 2002 ja mislim, objasnjavao nam je kako postoji jedna kartica i zamisli sa njom svugdje platis bez kesa. Samo provuces nekakvu plasticnu karticu :-)

I naravno ovo su stvari koje smetaju. Daleko od toga da su svi takvi

E jebi ga sad tetka ti se udala za cobana pa eto svi dijasporci takvi, ko bio coban u Bosni ostao coban i u dijaspori.
ha? bolje ne progovarati ako ces gluposti pricati.
kosava

#506 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by kosava »

Bodkin wrote:
kosava wrote:
Bodkin wrote:Ono sto se dijaspori zamjera je sto sjede u berlinu, a seru kako treba ostro sa srbima i hrvatima.

Sjede u stokholmu, a pljuju po liberalnim strankama kod nas i uzdizu nacionalisticka govna. A da nema tih istih liberala na zapadu, kur** bi ostali gore.

Posalju par stoja maraka mjesecno i misle da ih trebaju gledati kao Bogove. I vrhunac je kad se ponasaju prema domacim kao prema pecinskim ljudima. Sta oni znaju. Prvi put kad mi je tetak dosao iz kanade neke 2002 ja mislim, objasnjavao nam je kako postoji jedna kartica i zamisli sa njom svugdje platis bez kesa. Samo provuces nekakvu plasticnu karticu :-)

I naravno ovo su stvari koje smetaju. Daleko od toga da su svi takvi

E jebi ga sad tetka ti se udala za cobana pa eto svi dijasporci takvi, ko bio coban u Bosni ostao coban i u dijaspori.
Coban moj jarane coban.
palermo

#507 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by palermo »

Bodkin wrote:
Mislim da ga nisi shvatio odmah ( a bogami, nisam ni ja :D ) al čini mi se da je ovo dobro rekao.
dudlov

#508 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by dudlov »

KatarinaKosaca wrote:
dudlov wrote:A sada iskreno. Bio sam u vojnik ABiH od početka rata do polovine 1994. Već 1992., pri kraju godine, je počelo osipanje mog odjeljenja (12 ljudi), tj. ljudi su odlazili preko piste i onda dalje u Evropu zbog spajanja sa porodicom. Na početku su bile osude, a kasnije, kako je rat odmicao, blago njemu :D ,ali je već 1994.i 1995. to uzelo maha i svako je gledao dupe da skloni, ako može. Jebeš ga, ima ljudi koji se nenormalno boje, tj. čim metak opali, oni trk u podrum, te ne čudi zašto se odlazilo. Da dodam, nisam dijaspora.
Ne čudi. Ali, čudi da su ti i takvi danas najglasniji, pa sunarodnjake u BIH nazivaju četnicima, jer im se ne sviđa nešto. Pozivaju na prosjvjede, na promjerne, optužuju za veleizdaju, a da pri tom ne mrdnu dupe od računala i jalovih poziva. To čudi i to je licemjerno. Uz to se kriju iza nekih tuđih para ili svojih poslatih porodici, svejedno tražeći ni manje ni više da ovdje svi napišemo hvala. Znaju bolje kako je u BIH nego mi koji ovdje živimo, ako išta pozitivno napišemo da se dešava ubjeđuju da nije tako.. pročitati temu dovoljno :wink:
Svakog ponekad prenese :mrgreen:
Bodkin

#509 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Bodkin »

kosava wrote:
Bodkin wrote:
Coban moj jarane coban.
aha. pa iduci put naglasi na sta se odnosi. dakle tetak je bio profesor u sarajevu. daleko da je coban. jednostavno je tako sa jednim brojem dijaspore. valjda im se vani pomuti razmisljanje. sta ja znam.sve znaju bolje i misle da ovdje zivimo na granama. sad je malo bolje nego prije moram priznati. drugi dio su ekstremni. pa ekstrremna dijaspora je i u bivsoj jugi odlazila, a da danas nije ekstremna. ali danas mogu prosipati svoju pricu preko neta. tad nisu mogli
Bodkin

#510 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Bodkin »

palermo wrote:
Bodkin wrote:
Mislim da ga nisi shvatio odmah ( a bogami, nisam ni ja :D ) al čini mi se da je ovo dobro rekao.
pa vidis da nisam jedini :D
Megiddo

#511 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Megiddo »

Ja ne znam koja je gora ljudska osobina: pričati o drugima ili diskriminirati. :)
palermo

#512 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by palermo »

Megiddo wrote:Ja ne znam koja je gora ljudska osobina: pričati o drugima ili diskriminirati. :)
Diskriminirati.

Pričati o drugima uopšte nije loša ljudska osobina, sa ljudima živiš, o ljudima pričaš
kosava

#513 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by kosava »

Bodkin wrote:
kosava wrote:
Bodkin wrote:
Coban moj jarane coban.
aha. pa iduci put naglasi na sta se odnosi. dakle tetak je bio profesor u sarajevu. daleko da je coban. jednostavno je tako sa jednim brojem dijaspore. valjda im se vani pomuti razmisljanje. sta ja znam.sve znaju bolje i misle da ovdje zivimo na granama. sad je malo bolje nego prije moram priznati. drugi dio su ekstremni. pa ekstrremna dijaspora je i u bivsoj jugi odlazila, a da danas nije ekstremna. ali danas mogu prosipati svoju pricu preko neta. tad nisu mogli
Ma sta je on po zanimanju nema veze kad mu je kreditna kartica domet u zivotu moji roditelji imali American Express jos pocetkom '80 godina da se ne zajebavaju sa mjenjanjem dinara u marke kad se putovalo po inostranstvu.
razonoda

#514 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by razonoda »

palermo wrote:
jefferson wrote: Nije laz. Kakvih sam se gluposti naslusao u Americi bar sto se tice stanja u BiH, to je uzas jedan. Takodje, imas stotine naucnih radova koji su objavljeni na slucaju drugih nacija gdje dijaspora uvijek radikalnija, sto? Zatos to moze sebi priustiti luksuz da bude radikalna. Ja sam bio s ljudima ovdje koji su nakon rata otisli jednom u BiH mjesec dana tamo neke 1997-1998 i to je to. Ti ljudi jos zive u 1992-1995. Pricaju o bitkama, o tome sta treba uraditi, kako se treba boriti. na moju opasku: hoces li ti odmah ukrcati se na prvi let i uzeti pusku: neki su rekli naravno (pijani, ono samo da ojacaju svoj stav) a neki su izricito rekli da ce oni pomoci odbranu. Sto bi se reklo: lako je tudjim qrtzem gloginje mlatiti.
Dijaspora bi isto tako trebala znati (bar ova sto slabo dolazi u BiH) da se u BIH druze ljudi razlicitih vjera, zene se, udaju se, itd, itd. Za mnoge ljude u BiH je rat stao 1995, jer nemaju luksuz da se bave tim pitanjima, zivot je brutalan, valja prezivjeti. Rat nije stao za politicare kojima ovaj "hladni rat" odgovara, i vecini dijaspore koja iz udobnosti svoje kuce mlati tudjim qrtzem gloginje.
Lijepo si ovo napisao. Samo mislim da ipak to važi za samo jedan mali dio dijaspore. Imaš i one koji svako ljeto idu u RS odakle su protjerani, imaš one koji su se odnarodili, imaš one koji dolaze samo zbog roditelja, ma jedna široka raznovrsnost. Rekao bih, ista ili makar slična kao što postoji u matici našoj, Bosni i Hercegovini. Što zapravo i ne čudi, jer odrasli ljudi se baš lako i ne mijenjaju, što bi se reklo, Martin u Rim Martin iz Rima.

A iskreno govoreći, to što je jedan dio dijaspore nešto radikalniji, nije neka naša specifičnost, u svakoj dijaspori će te pronaći radikalne elemente. Što bi baš mi bili izuzetak.
:? Prica od @jeffa , je jako cudna, Gdje on nadje i pod kojim okolnostima je ove ''''radikalce''' i sa specificnom pricom. Normalni Bosanci se ne upustaju o pricama o ratu, stavise nerado pricju o tome.
Zanimljvo jeste da su ispocetka govorili , kad bi isli za Bosnu-- gdjeides za kodisnji---bilo bi idem TAMO. Pogotovo drugih nacija, sada, vec je to , idem u Bosnu , idem u Herecegovinu.
poneko cak razmislja da se vrati , kao penzioner, sto je prije 10ak god bilo nepojmljivo.
kosava

#515 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by kosava »

Ma realnost imas ljude koji su zaradili penziju i vratili se u Bosnu, penzija Bosanska penzija Americka i zive bolje nego da su penzioneri u Americi.
jefferson

#516 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by jefferson »

razonoda wrote:
palermo wrote:

:? Prica od @jeffa , je jako cudna, Gdje on nadje i pod kojim okolnostima je ove ''''radikalce''' i sa specificnom pricom. Normalni Bosanci se ne upustaju o pricama o ratu, stavise nerado pricju o tome.
Zanimljvo jeste da su ispocetka govorili , kad bi isli za Bosnu-- gdjeides za kodisnji---bilo bi idem TAMO. Pogotovo drugih nacija, sada, vec je to , idem u Bosnu , idem u Herecegovinu.
poneko cak razmislja da se vrati , kao penzioner, sto je prije 10ak god bilo nepojmljivo.
Ne mislim samo rat, govorim o ratu, poslijeratnoj situaciji, i sada sto se desava. Medjutim, svakako sam prije nekih 5-6 godina odlucio kloniti tih nekih skupova (sto bi se reklo: sijela) radi svog psihickog zdravlja i one price kako je uvijek neko drugi kriv i slicno.
BadAss14

#517 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by BadAss14 »

Mister Yes wrote:Meni lično najviše kod dijaspore smeta (dijela dijaspore koji to radi) kada po forumu prosipaju mržnju i huškaju nas koji ovdje živimo jedne na druge. Milan, Dragan, Bojan, Zoran itd koji žive u BiH su svi moji sapatnici u ovoj zemlji i krajnje je bezobrazno i odvratno da neko ko je izvukao guzicu mene napuckava na Milana, Dragana, Bojana i Zorana koji zajedno sa mnom pate u ovoj zemlji. Pa onda od tamo iz vana glumi većeg patriotu od mene tako što će pokazivati da on mrzi Srbe više nego ja a da sam ja izdajica ako ne mrzim Srbe. Fuj

Daj mi primjer tog "prosipanja mrznje" i "huskanja", ali pri tome dokazi da to sto je napisano apsolutno nije tacno. Uostalom znamo da si ti ili veliki komplexas koji jednostavno pati sto nije Milan, Dragan ili Bojan, ili si posrbica ili Srbin koji se predstavlja kao Bosnjak, i to je moje misljenje na koje imam pravo. Neka ti imas te MIlane, Dragane i Bojane oko sebe u Sarajevu, koji navodno pate s tobom, u drugim krajevima su na Milani, Bojani i Dragani iz mrznje ubijali ko zeceve, o to je cinjenica, a ti dokazi da nije tako . Mozda ste vi u Sarajevu imali pokojeg, MIlana, Dragana ili Bojana koji je ostao u gradu za vrijeme agresije, jer mogao je ostati u vecinskoj bosnjackoj vecini, i nisu se prikljucili cetnicima, u drugim gradovima tih "milana" nije bilo na strani brutalno napadnudot naroda i o je cinjenica, a ti dokazi da nije tako. Cak ni u MOstrau, koji je bio simbol multietninosti, sa mozda najvise mjesanih brakova mozda u ex Jugoslaviji, te grad sa antifasistickim nasljedjem, pa se i tamo ti Milani, Dragani i Bojani prikljucise "svojima", prosto im se hebalo i za suzvot i za sve ono sto je MOstar naslijedio. To je takodje cinjenica, i ti ne mozes dokazati suprotno.
Takodje za vas takve znamo da ste razocarani, prvo sto su nasi ljudi u dijaspori postali neko i nesto, i sto nije uspjela cetnicka propaganda o bh dijaspri koja cisti wc-ove, i jos gle cude bore se za BiH i interesuje ih sve od sporta do politke. Pogledaj samo reprezentaciju i igrace koji su ca rodjeni u dijaspori, i mogli su da biraju za igrati za mnogo bolju i uredjeniju drzavu li BiH, a izabrali su BiH. To je cinjenica, ili hoces teci i da oni sto su dosli da igraju za reprezentaciju huskaju i narusavaju odnose u repki?
BadAss14

#518 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by BadAss14 »

BadAss14 wrote:
Mister Yes wrote:Meni lično najviše kod dijaspore smeta (dijela dijaspore koji to radi) kada po forumu prosipaju mržnju i huškaju nas koji ovdje živimo jedne na druge. Milan, Dragan, Bojan, Zoran itd koji žive u BiH su svi moji sapatnici u ovoj zemlji i krajnje je bezobrazno i odvratno da neko ko je izvukao guzicu mene napuckava na Milana, Dragana, Bojana i Zorana koji zajedno sa mnom pate u ovoj zemlji. Pa onda od tamo iz vana glumi većeg patriotu od mene tako što će pokazivati da on mrzi Srbe više nego ja a da sam ja izdajica ako ne mrzim Srbe. Fuj

Daj mi primjer tog "prosipanja mrznje" i "huskanja", ali pri tome dokazi da to sto je napisano apsolutno nije tacno. Uostalom znamo da si ti ili veliki komplexas koji jednostavno pati sto nije Milan, Dragan ili Bojan, ili si posrbica ili Srbin koji se predstavlja kao Bosnjak, i to je moje misljenje na koje imam pravo. Neka ti imas te MIlane, Dragane i Bojane oko sebe u Sarajevu, koji navodno pate s tobom, u drugim krajevima su na Milani, Bojani i Dragani iz mrznje ubijali Bosnjake ko zeceve, o to je cinjenica, a ti dokazi da nije tako . Mozda ste vi u Sarajevu imali pokojeg, MIlana, Dragana ili Bojana koji je ostao u gradu za vrijeme agresije, jer mogao je ostati u vecinskoj bosnjackoj vecini, i nisu se prikljucili cetnicima, u drugim gradovima tih "milana" nije bilo na strani brutalno napadnudot naroda i o je cinjenica, a ti dokazi da nije tako. Cak ni u MOstrau, koji je bio simbol multietninosti, sa mozda najvise mjesanih brakova mozda u ex Jugoslaviji, te grad sa antifasistickim nasljedjem, pa se i tamo ti Milani, Dragani i Bojani prikljucise "svojima", prosto im se hebalo i za suzvot i za sve ono sto je MOstar naslijedio. To je takodje cinjenica, i ti ne mozes dokazati suprotno.
Takodje za vas takve znamo da ste razocarani, prvo sto su nasi ljudi u dijaspori postali neko i nesto, i sto nije uspjela cetnicka propaganda o bh dijaspri koja cisti wc-ove, i jos gle cude bore se za BiH i interesuje ih sve od sporta do politke. Pogledaj samo reprezentaciju i igrace koji su ca rodjeni u dijaspori, i mogli su da biraju za igrati za mnogo bolju i uredjeniju drzavu li BiH, a izabrali su BiH. To je cinjenica, ili hoces teci i da oni sto su dosli da igraju za reprezentaciju huskaju i narusavaju odnose u repki?
Edin H.

#519 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Edin H. »

BadAss14 wrote: Pogledaj samo reprezentaciju i igrace koji su ca rodjeni u dijaspori, i mogli su da biraju za igrati za mnogo bolju i uredjeniju drzavu li BiH, a izabrali su BiH. To je cinjenica, ili hoces teci i da oni sto su dosli da igraju za reprezentaciju huskaju i narusavaju odnose u repki?
Ko je ba mogao da bira, placaju ljudi da bi igrali za reprezentaciju, ne bi li se negdje dalje prodali. :D

Cast Sergeju. :wink:
BadAss14

#520 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by BadAss14 »

Edin H. wrote:
BadAss14 wrote: Pogledaj samo reprezentaciju i igrace koji su ca rodjeni u dijaspori, i mogli su da biraju za igrati za mnogo bolju i uredjeniju drzavu li BiH, a izabrali su BiH. To je cinjenica, ili hoces teci i da oni sto su dosli da igraju za reprezentaciju huskaju i narusavaju odnose u repki?
Ko je ba mogao da bira, placaju ljudi da bi igrali za reprezentaciju, ne bi li se negdje dalje prodali. :D

Stvarno iz dobre namjere predlazem vama srpki orijentisanim da potrazite strucnu pomoc, jer vasa potreba da slazete onako u sekundi je zaista zabrinjavajuca.
Edin H.

#521 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Edin H. »

BadAss14 wrote:
Edin H. wrote:

Stvarno iz dobre namjere predlazem vama srpki orijentisanim da potrazite strucnu pomoc, jer vasa potreba da slazete onako u sekundi je zaista zabrinjavajuca.
Naredio nam Dobrica Cosic da lazemo :oops:

Nego, hocemo li malo o cinjenicama i imenima igraca i selektora?

Sa jedne strane covjek koji ima 10+ gostovanja, tj. ja :D , sa druge ti, ljubitelj floskula i ni na cemu utemeljenih stavova :zzzz: , te krasne skladbe "Bosnom behar probeharao..mene zivot razocarao..."
Bodkin

#522 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by Bodkin »

BadAss14 wrote:
Edin H. wrote:

Evo primjera ekstremne agresivne dijaspore. Vidim pitao si pa da odgovorim
BadAss14

#523 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by BadAss14 »

Upravo gledam na Happy (onaj kanal s kojim nas siluju sa rijalijtijom "Parovi"), neka emisija o terorizmu u BiH i upravo cujem izjavu kako je 92 u ulici "Vase MIskina" Al Qaida napravila prvi maskr i kao su to svalili na Srbe. Nisam mogo vise ni slusat ni gledat. Srbi=patoloski lazovi i remetilacki faktor Balkana.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#524 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by KatarinaKosaca »

BadAss14 wrote:Upravo gledam na Happy (onaj kanal s kojim nas siluju sa rijalijtijom "Parovi"), neka emisija o terorizmu u BiH i upravo cujem izjavu kako je 92 u ulici "Vase MIskina" Al Qaida napravila prvi maskr i kao su to svalili na Srbe. Nisam mogo vise ni slusat ni gledat. Srbi=patoloski lazovi i remetilacki faktor Balkana.
ti, naravno, parove ne gledaš nego slučpajno prebacio na happy tv :lol: :lol: :lol:
BadAss14

#525 Re: Dijaspora vještački održava životni standard u BiH

Post by BadAss14 »

KatarinaKosaca wrote:
BadAss14 wrote:Upravo gledam na Happy (onaj kanal s kojim nas siluju sa rijalijtijom "Parovi"), neka emisija o terorizmu u BiH i upravo cujem izjavu kako je 92 u ulici "Vase MIskina" Al Qaida napravila prvi maskr i kao su to svalili na Srbe. Nisam mogo vise ni slusat ni gledat. Srbi=patoloski lazovi i remetilacki faktor Balkana.
ti, naravno, parove ne gledaš nego slučpajno prebacio na happy tv :lol: :lol: :lol:

Za parove sam saznao ovde, jer je otvorena tema, vidim da je mnogima vaznija ta tema od bilo koje. Meni se prosto gadi sve to. Mislim da je ovde jasan moj stav da mi se gadi sve sto nam namecu iz Beograda. I ne zaboravite, u dijapori nemate samo extremne huskace, nego imate fanaticne bosnjacke nacionaliste. Da se zna. I da koji je tvoj komentar na najvecu stvar ovde? Evo maloprije inkostrusase jos jednu laz. Al-qaida napravila prvi pokollj u Vase Miskina i svalilli na Srbe. Prekjuce ste obiljezavali herojsku bitku u Sarajevu 2. Maja protiv cetnicke JNA, i nije valjda da nemas nikakvu reakciju na sve to, a pogadja te sto sam ja spomenuo taj gadni rijaliti "parovi"? Mislim kako te nije stid komentaisati to, a ostati gluha na cetnicku laz kojiú su maloprije plasirali na tv-u, upravo na tom kanalu koji pusta te "parove" kojim ste dole zaludjeni, a eto prezivjela si pakao Sarajeva i sve to?
Post Reply