Ja sam ka' mali pa' s' lipe...Bodkin wrote:@nosara da ugasim sarkazam?
Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
- nosara
#501 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
-
VjecitiStudent
#502 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Ako redukcije vode budu počinjale u 1h umjesto u ponoć, hoće li nas to značajno pomaći na ovoj listi?
- vješalica
#503 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
betonske kante uz tramvajske stanice i autobuske nisu izdržale građane ovog grada
jednu sam totalno raspuknutu vidjela na obali,one što su kofol ostale čitave nemaju gornji metalni dio
i fakat dokad će to trajati
jednu sam totalno raspuknutu vidjela na obali,one što su kofol ostale čitave nemaju gornji metalni dio
i fakat dokad će to trajati
-
VjecitiStudent
#504 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Sve što je metalno vrlo brzo završi kao plijen skupljača željeza.
- Hajvan
#505 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
kad se bolje sagleda, Sarjaevo se može takmičiti jedino sa Podgoricom i Tiranom - od glavnih gradova u susjedstvu. Ostali glavni gradovi s nedostižni, mada i ova dva je nategnuto-- daleko su ispred nas…
Sarajevu su mjera manji gradovi iz okruženja - po infrastruktri, dešavanjima, razanovrsnosti ponude- dakle, gradovi poput Niša, Osijeka, Čačka, Vinkovaca, Zadra ili Pule…
Split i Novi Sad su već nedstižni…
uglavnom, stvar je u populaciji koja naseljava ovaj grad…
Sarajevu su mjera manji gradovi iz okruženja - po infrastruktri, dešavanjima, razanovrsnosti ponude- dakle, gradovi poput Niša, Osijeka, Čačka, Vinkovaca, Zadra ili Pule…
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#506 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
pa da postoji bilo kakav vid proapagande bilo bi bolje
- saibaba
#507 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Kod mene kako su dosli seljaci u hastor nikad nije bio cisti... Sjecam se prije rata nema kakvih zvrljotina nije bilo..int21 wrote:A koliko ste puta nazvali eko policiju? Prijavili komsiju za supacko parkiranje? Prijavili bilo kakvu nepravilnost?
Kad je kod mene u ulazu seljancura sarala lift karminom, ja sam ostavio poruku da cu je uhvatiti i prijaviti za svu stetu u liftu,ogrebotine, razbijene sijalice. Fino gospoja prestala. Mozda bi i gore sta napravio da sam je uhvatio, ali mala napomenica popravi stanje.
Neki dan komsija u pola 11 galami, dernja se po stanu, dijete mi nemoze spavati. Prvi put kad ga srenem recicu mu da cu zvati policiju i to dva puta, tako da mu je kazna zagarantovana.
I niko se ziv ne cuje ...
Samo sto kad meni neko pozvoni prvo komsije otvaraju svoja vrata da vide ko je : )
-
apoksiomen
#508 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Možda ovi tvoji ne znaju pisat ?saibaba wrote:int21 wrote:
Kod mene kako su dosli seljaci u hastor nikad nije bio cisti... Sjecam se prije rata nema kakvih zvrljotina nije bilo..
Samo sto kad meni neko pozvoni prvo komsije otvaraju svoja vrata da vide ko je : )
Šalu na stranu, što mi je također ostalo od dojmova iz Sarajeva: stalno neka priča o seljacima, "papcima", došljacima, Sandžaklijama, i "staroj raji" koje više nema itd. Kao i stalno napuhivanje "starih Sarajlija" kako su oni pravi građani, kultura, ovo, ono..... A mene u više navrata šokirala "kultura" tih "starih" puno više negoli zadnji seljakluk.
Generalno, u Bosni postoji neko čudno shvaćanje odnosa selo-grad, u smislu da je selo nešto nakaradno po definiciji, a "grad" (pa radilo se o zadnjoj rupi ko što je Kakanj ili sl.) maltene aristokratska titula. Ako čovjek promoli glavu malo van granica BiH, uvidi da svjetsko poimanje urbanosti nema veze s bosanskim, te također da je selo u mnogim naprednim državama normalna stvar i da tu nema ništa uvredljivo za njegove stanovnike. A da je selo uistinu uzročnik primitivizma, pa onda u razvijenim državama ne bi ni postojalo.
- saibaba
#509 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Ma znaju pola ih radi u opstini : ) kad se kaze seljakluk misli se na primitivizam a ne na selo kao selo ... Ovi kod mene su bas ljudi sa sela prodali krave i zemlju i kupili stanove.. U haustoru od starih stanara ostali smo ja i jos jedan komsija ..apoksiomen wrote:Možda ovi tvoji ne znaju pisat ?saibaba wrote:int21 wrote:
Kod mene kako su dosli seljaci u hastor nikad nije bio cisti... Sjecam se prije rata nema kakvih zvrljotina nije bilo..
Samo sto kad meni neko pozvoni prvo komsije otvaraju svoja vrata da vide ko je : )![]()
![]()
![]()
Šalu na stranu, što mi je također ostalo od dojmova iz Sarajeva: stalno neka priča o seljacima, "papcima", došljacima, Sandžaklijama, i "staroj raji" koje više nema itd. Kao i stalno napuhivanje "starih Sarajlija" kako su oni pravi građani, kultura, ovo, ono..... A mene u više navrata šokirala "kultura" tih "starih" puno više negoli zadnji seljakluk.
Generalno, u Bosni postoji neko čudno shvaćanje odnosa selo-grad, u smislu da je selo nešto nakaradno po definiciji, a "grad" (pa radilo se o zadnjoj rupi ko što je Kakanj ili sl.) maltene aristokratska titula. Ako čovjek promoli glavu malo van granica BiH, uvidi da svjetsko poimanje urbanosti nema veze s bosanskim, te također da je selo u mnogim naprednim državama normalna stvar i da tu nema ništa uvredljivo za njegove stanovnike. A da je selo uistinu uzročnik primitivizma, pa onda u razvijenim državama ne bi ni postojalo.Naravoučenje: u BiH nije problem u selu, koliko u "gradovima".
Ali vjeruj da su ovi doseljenici daleko civilizovani nego "gradjani" koji su tu bili prije njih ...
- saibaba
#510 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Ok. I gdje si otisao ?apoksiomen wrote:Otputovao sam već. Btw, do istih ovih zaključaka do kojih sam ja došao u 4 godine, neki drugi su došli već u 4 dana. A ja sam sve te godine branio Sarajevo, govorio u stilu "nek je to tako, ali ipak ima ovo i ono, bio je rat, ne mo'š to tako gledat" itd. Ali došo sam i ja tobe, što se kaže, pa se zapitao čijeg to ja uopće apologetu izigravam? Realno, čovjeku u onoj kotlini danas može biti dobro samo ako:Hajvan wrote:
Suoer. otputuj u PM i riješi seb tegobe…
Sarajevo te ne zaslužuje.
Ti si ga prerasla/o.
1. ne zna za bolje
2. lobotomizira sam sebe i ispere si mozak.
Ne treba mi to, nijedno od to dvoje.
-
Bodkin
#511 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
samo taj mentalitet sa nama ili protiv nas jos nisam nigdje vidio nego u sarajevu. zivio sam u par gradova i nigdje nisam dozivio da se ljudi uvrijede i kazu idi ako ti ne valja kad pljujem po gradu. samo u sarajevu taj kompleks 
-
apoksiomen
#512 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Možda lupaju pečate samo. Ma to i hoću reći: "stari građani" svojeg kalibra stalno krive selo (baš selo kao selo) kao jedini uzrok primitivizma i krkanluka, maltene da bi Sarajevo bilo Beč samo da nije došljaka sa sela, a ne vide da nisu baš ni oni neka gospoda. Često je više problem u takvima nego upravim seljacima.saibaba wrote: Ma znaju pola ih radi u opstini : ) kad se kaze seljakluk misli se na primitivizam a ne na selo kao selo ... Ovi kod mene su bas ljudi sa sela prodali krave i zemlju i kupili stanove.. U haustoru od starih stanara ostali smo ja i jos jedan komsija ..
Ali vjeruj da su ovi doseljenici daleko civilizovani nego "gradjani" koji su tu bili prije njih ...
Inače, sad u Poreču živim.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#513 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Osobina malogradjana je da traze razloge svoje "uzvisenosti" u osnovama na koje nemaju ili imaju vrlo malo uticaja.
Inace radim sa jednom takvom. Svaki dan ima potrebu naglasiti da je sa Breke. A kad joj je dosadno, dodje u moju kancelariju i bulji u slike Zenice i Sarajeva na zidu i non stop spominje selendru i metropolu
Inace radim sa jednom takvom. Svaki dan ima potrebu naglasiti da je sa Breke. A kad joj je dosadno, dodje u moju kancelariju i bulji u slike Zenice i Sarajeva na zidu i non stop spominje selendru i metropolu
-
razonoda
#514 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Bodkin wrote:samo taj mentalitet sa nama ili protiv nas jos nisam nigdje vidio nego u sarajevu. zivio sam u par gradova i nigdje nisam dozivio da se ljudi uvrijede i kazu idi ako ti ne valja kad pljujem po gradu. samo u sarajevu taj kompleks
- insomnia78
#515 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
U Parizu, Barseloni, Rimu, Berlinu...saja_dj wrote:Gdje jos u evropi se drze djeca fakticki u robovlasnistvu i "rade" kao robovi izgleda totalno legalno...
- Bullet Tooth Tony
- supercali
#517 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
inace ovo jeiza hitne gdje je ona banka cini mi se raiffeisen
- vješalica
#518 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
ma šupak došao u banku pa jaše po trotoaru,trebali su šupku samo table da ostave da ipak vidimo o kakvom se mentalnom poremećaju tog sebičnog kretena radi....
-
Korisničkoime
#519 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Ocigledno ti nikad nisi bio u Beogradu prljavi grad nisam vidio a bio sam u u zemljama tzv.treceg svijeta. Jest ogroman jbg u 5 min ti bude jasno da nije rijec o nekoj carsici na Balkanu ali jebote prljav je van svake mjere, ciganska ilegalna naselja, smece, neuredenost opcenito.Hajvan wrote:kad se bolje sagleda, Sarjaevo se može takmičiti jedino sa Podgoricom i Tiranom - od glavnih gradova u susjedstvu. Ostali glavni gradovi s nedostižni, mada i ova dva je nategnuto-- daleko su ispred nas…
S druge strane Zagreb je cist i ureden ali dosadan grad osim strogog centra neces naci nista posebno zanimljivo.
Split je druga prica da budes godinu imas sta vidjeti.
Mi uglavnom patimo od nekih jebenih kompleksa Sarajevo nije idealno ali je daleko od neke rupe u pripizdicima kako je neki ovdje opisuju
-
Korisničkoime
#520 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Trebaju pitati Beogradane sta misle o tim starim gradanima Sarajeva sto su izbjegli po pocetku rata.apoksiomen wrote:Možda lupaju pečate samo. Ma to i hoću reći: "stari građani" svojeg kalibra stalno krive selo (baš selo kao selo) kao jedini uzrok primitivizma i krkanluka, maltene da bi Sarajevo bilo Beč samo da nije došljaka sa sela, a ne vide da nisu baš ni oni neka gospoda. Često je više problem u takvima nego upravim seljacima.saibaba wrote: Ma znaju pola ih radi u opstini : ) kad se kaze seljakluk misli se na primitivizam a ne na selo kao selo ... Ovi kod mene su bas ljudi sa sela prodali krave i zemlju i kupili stanove.. U haustoru od starih stanara ostali smo ja i jos jedan komsija ..
- Creasy
- Hajvan
#522 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Korisničkoime wrote:Ocigledno ti nikad nisi bio u Beogradu prljavi grad nisam vidio a bio sam u u zemljama tzv.treceg svijeta. Jest ogroman jbg u 5 min ti bude jasno da nije rijec o nekoj carsici na Balkanu ali jebote prljav je van svake mjere, ciganska ilegalna naselja, smece, neuredenost opcenito.Hajvan wrote:kad se bolje sagleda, Sarjaevo se može takmičiti jedino sa Podgoricom i Tiranom - od glavnih gradova u susjedstvu. Ostali glavni gradovi s nedostižni, mada i ova dva je nategnuto-- daleko su ispred nas…
S druge strane Zagreb je cist i ureden ali dosadan grad osim strogog centra neces naci nista posebno zanimljivo.
Mi uglavnom patimo od nekih jebenih kompleksa Sarajevo nije idealno ali je daleko od neke rupe u pripizdicima kako je neki ovdje opisuju
ja se malo zajebavam s ovim pljuvačima…
Sarajevo, the brand!
-
Korisničkoime
#523 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Jbg i ja poletio kao tele pred rudu moja greska trebao sam malo upratit raspravu.
-
apoksiomen
#524 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Aha, ti se šalio znači. No, da budemo malo realni?Hajvan wrote:Korisničkoime wrote:Ocigledno ti nikad nisi bio u Beogradu prljavi grad nisam vidio a bio sam u u zemljama tzv.treceg svijeta. Jest ogroman jbg u 5 min ti bude jasno da nije rijec o nekoj carsici na Balkanu ali jebote prljav je van svake mjere, ciganska ilegalna naselja, smece, neuredenost opcenito.Hajvan wrote:kad se bolje sagleda, Sarjaevo se može takmičiti jedino sa Podgoricom i Tiranom - od glavnih gradova u susjedstvu. Ostali glavni gradovi s nedostižni, mada i ova dva je nategnuto-- daleko su ispred nas…
ja se malo zajebavam s ovim pljuvačima…
Sarajevo, the brand!
Centar Tirane:

Centar Sarajeva:

Pa Tirana je u centru Kalifornija za Saajevo, ne govorim o periferiji. U Sarajevu pristojan prizor grada imaš samo u Ferhadiji, donekle Titovoj i lijevoj obali Miljacke (onaj potez od Latinske ćuprije do Doma Armije)
- saibaba
#525 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go
Ma pusti ba ... i ti "gradjani" koji su bili prije u tim stanovima su vecinom bili nevesinje, trebinje, crna gora...apoksiomen wrote:Možda lupaju pečate samo. Ma to i hoću reći: "stari građani" svojeg kalibra stalno krive selo (baš selo kao selo) kao jedini uzrok primitivizma i krkanluka, maltene da bi Sarajevo bilo Beč samo da nije došljaka sa sela, a ne vide da nisu baš ni oni neka gospoda. Često je više problem u takvima nego upravim seljacima.saibaba wrote: Ma znaju pola ih radi u opstini : ) kad se kaze seljakluk misli se na primitivizam a ne na selo kao selo ... Ovi kod mene su bas ljudi sa sela prodali krave i zemlju i kupili stanove.. U haustoru od starih stanara ostali smo ja i jos jedan komsija ..
Porediti Poreč i Sarajevo... mislim ... budimo realni
Pitoresko turisticko mjestašce u primorju i grad na kopnu sa pola miliona stanovnika.