kviz potjera
Moderator: anex
-
dezurni_ucenik
#502 Re: kviz potjera
cLo wrote:dezurni_ucenik wrote:cLo wrote:plus nije znala ni gljiva muhara, rekla je pupavka
Kad Tarik isprica za Najslabiju Kariku, kako je jedan ucesnik pobjegao na pauzi. Ostavio mikrofon kod portira![]()
![]()
![]()
a jos je bolja ona prica kad mu je jaran glumac kupovao krompir na pijaci, pa dosla zena, uhvatila ga za nadlakticu i rekla : "najboljiii, najboljiiiii"...a on se ono nasmijao kao "hvala, hvala", kont'o ona njemu da je glumcina, kad ona : "ja maloprije kupila 1 kg, sad se vratila po jos 2!"![]()
![]()
Jos jedna pobjeda ekipe.
- bingov buraz
#503 Re: kviz potjera
Kako se ona iritantna izCapljine bezobrazno uvali u tudji dobitak,prihvatila nizu ponudu a najvise se readuje 
- fortaleza
#504 Re: kviz potjera
Zato što je svjesna da po svojim sposobnostima ne bi mogla izvući bolji rezultat, ovako odlazi kući sa 8500 KM i to najviše zbog zadnjeg natjecatelja.bingov buraz wrote:Kako se ona iritantna izCapljine bezobrazno uvali u tudji dobitak,prihvatila nizu ponudu a najvise se readuje
- bingov buraz
#505 Re: kviz potjera
Da,profesorica koja ne zna Byronafortaleza wrote:Zato što je svjesna da po svojim sposobnostima ne bi mogla izvući bolji rezultat, ovako odlazi kući sa 8500 KM i to najviše zbog zadnjeg natjecatelja.bingov buraz wrote:Kako se ona iritantna izCapljine bezobrazno uvali u tudji dobitak,prihvatila nizu ponudu a najvise se readuje
Pomislio sam da kartaros u finalnoj potjeri namjerno fula a ne bi mu i zamjerio da jeste.
- It_is_a_Leclerc
#506 Re: kviz potjera
Malo mi je smijesno da je Mirko fulao Janeza Drnovsceka i odgovorio - Alija Izetbegovic. I onda krenu da objasniti " kako se Alija vise bavio tim vjerskim pitanjima" 
- mousstapha
#507 Re: kviz potjera
http://www.vecernji.hr/tv/potjera-u-bro ... una-972046Sva tri lovca, Morana Zibar, Mirko Miočić i Dean Kotiga, podjednako su uspješna (razlike su unutar jedan posto) i pobijedila su u 67 posto emisija.
-
Dzontra_Volta
#508 Re: kviz potjera
Gledao sam ovaj kviz u originalu i moram reći da je tu puno dinamičniji i da tamo lovci ne "pametuju" previše, nego se uglavnom čitavo vrijeme igra. Pitanja su kraća i odgovora u finalnoj potjeri bude puno više.
U HR verziji se gubi mnogo vremena na nekad preeedugačka pitanja koja Tarik čita.
U svakom slučaju, da li zbog navike ili je nešto drugo, ali HR verzija mi je puno bolja od SRB verzije.
U HR verziji se gubi mnogo vremena na nekad preeedugačka pitanja koja Tarik čita.
U svakom slučaju, da li zbog navike ili je nešto drugo, ali HR verzija mi je puno bolja od SRB verzije.
- fortaleza
#509 Re: kviz potjera
Hr verzija je bliža originalu pa ti je zato zanimljivija, uostalom pitanja su prihvatljivija i zanimljivija, voditelj bolji, lovci veći znalci...
U Srbiji je organizacija kviza povjerena nekoj drugoj medijskog kući, a RTS samo prikazuje pa je tako i kvaliteta lošija, sedam puta manje novaca, a pitanja teža, a natjeatelji odnesu novac u manje od 25% epizoda.
3500 kn naspram 500 kn po pitanju, razlika je ogromna.
A da ne govorim kako otvoreno voditelj u Srbiji navija za lovca, a lovci su upitne kvalitete.
U Srbiji je organizacija kviza povjerena nekoj drugoj medijskog kući, a RTS samo prikazuje pa je tako i kvaliteta lošija, sedam puta manje novaca, a pitanja teža, a natjeatelji odnesu novac u manje od 25% epizoda.
3500 kn naspram 500 kn po pitanju, razlika je ogromna.
A da ne govorim kako otvoreno voditelj u Srbiji navija za lovca, a lovci su upitne kvalitete.
-
dezurni_ucenik
#510 Re: kviz potjera
Pogodio je Mirko Drnovseka.It_is_a_Leclerc wrote:Malo mi je smijesno da je Mirko fulao Janeza Drnovsceka i odgovorio - Alija Izetbegovic. I onda krenu da objasniti " kako se Alija vise bavio tim vjerskim pitanjima"
- Rampage
#511 Re: kviz potjera
Nije, izabrao je Aliju:)dezurni_ucenik wrote:Pogodio je Mirko Drnovseka.It_is_a_Leclerc wrote:Malo mi je smijesno da je Mirko fulao Janeza Drnovsceka i odgovorio - Alija Izetbegovic. I onda krenu da objasniti " kako se Alija vise bavio tim vjerskim pitanjima"
Mislim da je Mirko izgubio zbog jezera Mičigen, potrošio previše vremena dok se sjetio odgovora a izgubio momentum tačnih odgovora koji je imao do tada:)
Bez veze žena, bezobrazan i iritantan nastup. Možda bi se trebalo uvesti neko pravilo da se nosi kući onoliko novca koliko se osvojilo na ploči:)bingov buraz wrote:Kako se ona iritantna izCapljine bezobrazno uvali u tudji dobitak,prihvatila nizu ponudu a najvise se readuje
Šalim se, naravno, izgubila bi igra smisao:)
-
dezurni_ucenik
#513 Re: kviz potjera
Ali onaj brkica poljoprivrednik objasnio. Kahones ko u vola i odmah na najvisu ponudu. Ali nista nisam skontao onu njegovu igru kad je birao koji ce iznos da uzme.
-
bull21
#514 Re: kviz potjera
Ja sam ukinuo ton da ga ne slušam... nezgodno mi postalo više slušati šta trabunjadezurni_ucenik wrote:Ali onaj brkica poljoprivrednik objasnio. Kahones ko u vola i odmah na najvisu ponudu. Ali nista nisam skontao onu njegovu igru kad je birao koji ce iznos da uzme.
- cLo
#515 Re: kviz potjera
Vise srece nego pameti.dezurni_ucenik wrote:
Jos jedna pobjeda ekipe.
Ona Capljina lady zavrsila engleski, a ne zna sta je jellyfish
Tacno, ovo sto je neko napisao, Mirko se pogubio na Michiganu, pa je odmah zatim fulao infuziju i Kopernika, a ne moze mi niko reci da to nije znao.
Ekipa je bila jako neinspirativna i za Tarika i za Mirka, vidjelo se da jedva cekaju da im vide ledja.
A jes' onaj brko smorio sa preferansom.
- cyprus
#516 Re: kviz potjera
Zadnjih nekoliko puta sam baš bilježio koliko odgovora znam... I svaki put (tri puta) mi je rezultat bio negdje oko 50%... Blago sam se razočaro, jer mi se činilo da sam bolji
Kako stoje ostali forumaši?
- cLo
#517 Re: kviz potjera
cyprus wrote:Zadnjih nekoliko puta sam baš bilježio koliko odgovora znam... I svaki put (tri puta) mi je rezultat bio negdje oko 50%... Blago sam se razočaro, jer mi se činilo da sam bolji![]()
ali ne ocajavam ja oko ovih kvizaskih pitanja, jer...ne znam da li je neko jos primijetio da kvizasi cesto ne znaju obicno pitanje iz zivota i opste kulture, a znaju neka spanska sela
- fortaleza
#518 Re: kviz potjera
Dogodi se da prođem tih 50% na ploči potjere, ali samo zato što moram izabrati neki od odgovora pa se nekad svodi na pogađanje i ispadne da 2/3 pitanja "znam". Bez pogađanja sam i ja na oko 50%.cyprus wrote:Zadnjih nekoliko puta sam baš bilježio koliko odgovora znam... I svaki put (tri puta) mi je rezultat bio negdje oko 50%... Blago sam se razočaro, jer mi se činilo da sam bolji![]()
- Rampage
#520 Re: kviz potjera
I kod mene je otprilike ista situacija:)
Zavisi od seta pitanja, ako se desi emisija bez previše pitanja vezanih za ličnosti/događaje/mjesta iz hrvatske kulture, historije ili geografije, onda mi je prosjek nešto bolji:)
Zavisi od seta pitanja, ako se desi emisija bez previše pitanja vezanih za ličnosti/događaje/mjesta iz hrvatske kulture, historije ili geografije, onda mi je prosjek nešto bolji:)
- fortaleza
#521 Re: kviz potjera
Geografiju, povijest, tehnička pitanja i sport zakucavam sa preko 90% (izuzetak su sportska pitanja od prije 50 godina što Miočić dobijaRampage wrote:I kod mene je otprilike ista situacija:)
S druge strane antičke bajke i film mi nikako ne leže, muzika tu i tamo pa mi se prosjek ruši. Imam osjećaj da antiku i mitove previše forsiraju, posebno kad je Morana lovac.
- Rampage
#522 Re: kviz potjera
Zanimljivo je da sam i ja stekao isti utisak - kad je Morana lovac onda su tu obavezno pitanja iz mitologije:)
S druge strane, ako je Mirko lovac, pojavit će se i pitanja vezano za period Hladnog rata, tajnih agenata, špijuna, afričkih i južnoameričkih državnika iz tog vrema, James Bonda i sl.
Ili nam se samo čini da je tako:)
Uglavnom, meni je ovo do sada najbolji kviz, bolji čak i od legendarnog "Milijunaša":)
S druge strane, ako je Mirko lovac, pojavit će se i pitanja vezano za period Hladnog rata, tajnih agenata, špijuna, afričkih i južnoameričkih državnika iz tog vrema, James Bonda i sl.
Uglavnom, meni je ovo do sada najbolji kviz, bolji čak i od legendarnog "Milijunaša":)
- cyprus
#523 Re: kviz potjera
Meni su geografija i sport gotovo 100%
, ali su mi filmovi, muzika i književnost slabe strane... A njih posebno forsiraju, valjda zbog Kotige i Morane...
Tačno je i to da smoriše sa mitologijom
Hajd tu ponešto i znam, ali definitivno se preseravaju sa ovom oblašću... Imam osjećaj da čovjek može naučiti cijelu grčku mitologiju, samo ako pomno prati ovaj kviz 
Tačno je i to da smoriše sa mitologijom
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#524 Re: kviz potjera
Mirko je car za period 1945-1990 , neprikosnoven , tipična komunistička škola.Rampage wrote:Zanimljivo je da sam i ja stekao isti utisak - kad je Morana lovac onda su tu obavezno pitanja iz mitologije:)
Noviji period malo škripucka
- Banksy
#525 Re: kviz potjera
Čini li mi se ili je ova sezona nešto teža, u prošloj sam ''razvaljivala''
sad bude set pitanja da pojma nemam ...