kviz potjera

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
dezurni_ucenik

#501 Re: kviz potjera

Post by dezurni_ucenik »

:lol: :thumbup:
dezurni_ucenik

#502 Re: kviz potjera

Post by dezurni_ucenik »

cLo wrote:
dezurni_ucenik wrote:
cLo wrote:plus nije znala ni gljiva muhara, rekla je pupavka :D

Kad Tarik isprica za Najslabiju Kariku, kako je jedan ucesnik pobjegao na pauzi. Ostavio mikrofon kod portira :lol: :lol: :lol:
:lol:
a jos je bolja ona prica kad mu je jaran glumac kupovao krompir na pijaci, pa dosla zena, uhvatila ga za nadlakticu i rekla : "najboljiii, najboljiiiii"...a on se ono nasmijao kao "hvala, hvala", kont'o ona njemu da je glumcina, kad ona : "ja maloprije kupila 1 kg, sad se vratila po jos 2!" :lol: :lol: :lol:

Jos jedna pobjeda ekipe. :D
bingov buraz

#503 Re: kviz potjera

Post by bingov buraz »

Kako se ona iritantna izCapljine bezobrazno uvali u tudji dobitak,prihvatila nizu ponudu a najvise se readuje :mrgreen:
fortaleza

#504 Re: kviz potjera

Post by fortaleza »

bingov buraz wrote:Kako se ona iritantna izCapljine bezobrazno uvali u tudji dobitak,prihvatila nizu ponudu a najvise se readuje :mrgreen:
Zato što je svjesna da po svojim sposobnostima ne bi mogla izvući bolji rezultat, ovako odlazi kući sa 8500 KM i to najviše zbog zadnjeg natjecatelja. :D
bingov buraz

#505 Re: kviz potjera

Post by bingov buraz »

fortaleza wrote:
bingov buraz wrote:Kako se ona iritantna izCapljine bezobrazno uvali u tudji dobitak,prihvatila nizu ponudu a najvise se readuje :mrgreen:
Zato što je svjesna da po svojim sposobnostima ne bi mogla izvući bolji rezultat, ovako odlazi kući sa 8500 KM i to najviše zbog zadnjeg natjecatelja. :D
Da,profesorica koja ne zna Byrona :mrgreen:
Pomislio sam da kartaros u finalnoj potjeri namjerno fula a ne bi mu i zamjerio da jeste.
It_is_a_Leclerc

#506 Re: kviz potjera

Post by It_is_a_Leclerc »

Malo mi je smijesno da je Mirko fulao Janeza Drnovsceka i odgovorio - Alija Izetbegovic. I onda krenu da objasniti " kako se Alija vise bavio tim vjerskim pitanjima" :lol:
mousstapha

#507 Re: kviz potjera

Post by mousstapha »

Sva tri lovca, Morana Zibar, Mirko Miočić i Dean Kotiga, podjednako su uspješna (razlike su unutar jedan posto) i pobijedila su u 67 posto emisija.
http://www.vecernji.hr/tv/potjera-u-bro ... una-972046
Dzontra_Volta

#508 Re: kviz potjera

Post by Dzontra_Volta »

Gledao sam ovaj kviz u originalu i moram reći da je tu puno dinamičniji i da tamo lovci ne "pametuju" previše, nego se uglavnom čitavo vrijeme igra. Pitanja su kraća i odgovora u finalnoj potjeri bude puno više.
U HR verziji se gubi mnogo vremena na nekad preeedugačka pitanja koja Tarik čita.
U svakom slučaju, da li zbog navike ili je nešto drugo, ali HR verzija mi je puno bolja od SRB verzije.
fortaleza

#509 Re: kviz potjera

Post by fortaleza »

Hr verzija je bliža originalu pa ti je zato zanimljivija, uostalom pitanja su prihvatljivija i zanimljivija, voditelj bolji, lovci veći znalci...

U Srbiji je organizacija kviza povjerena nekoj drugoj medijskog kući, a RTS samo prikazuje pa je tako i kvaliteta lošija, sedam puta manje novaca, a pitanja teža, a natjeatelji odnesu novac u manje od 25% epizoda.

3500 kn naspram 500 kn po pitanju, razlika je ogromna.

A da ne govorim kako otvoreno voditelj u Srbiji navija za lovca, a lovci su upitne kvalitete. :roll:
dezurni_ucenik

#510 Re: kviz potjera

Post by dezurni_ucenik »

It_is_a_Leclerc wrote:Malo mi je smijesno da je Mirko fulao Janeza Drnovsceka i odgovorio - Alija Izetbegovic. I onda krenu da objasniti " kako se Alija vise bavio tim vjerskim pitanjima" :lol:
Pogodio je Mirko Drnovseka.
Rampage

#511 Re: kviz potjera

Post by Rampage »

dezurni_ucenik wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Malo mi je smijesno da je Mirko fulao Janeza Drnovsceka i odgovorio - Alija Izetbegovic. I onda krenu da objasniti " kako se Alija vise bavio tim vjerskim pitanjima" :lol:
Pogodio je Mirko Drnovseka.
Nije, izabrao je Aliju:)

Mislim da je Mirko izgubio zbog jezera Mičigen, potrošio previše vremena dok se sjetio odgovora a izgubio momentum tačnih odgovora koji je imao do tada:)
Bez veze žena, bezobrazan i iritantan nastup. Možda bi se trebalo uvesti neko pravilo da se nosi kući onoliko novca koliko se osvojilo na ploči:)

Šalim se, naravno, izgubila bi igra smisao:)
dezurni_ucenik

#512 Re: kviz potjera

Post by dezurni_ucenik »

Miocicu crni Miocicu :cry:
dezurni_ucenik

#513 Re: kviz potjera

Post by dezurni_ucenik »

Ali onaj brkica poljoprivrednik objasnio. Kahones ko u vola i odmah na najvisu ponudu. Ali nista nisam skontao onu njegovu igru kad je birao koji ce iznos da uzme.
bull21

#514 Re: kviz potjera

Post by bull21 »

dezurni_ucenik wrote:Ali onaj brkica poljoprivrednik objasnio. Kahones ko u vola i odmah na najvisu ponudu. Ali nista nisam skontao onu njegovu igru kad je birao koji ce iznos da uzme.
Ja sam ukinuo ton da ga ne slušam... nezgodno mi postalo više slušati šta trabunja :D Ali svaka mu čast, na kraju uze 76 000 KN. Ona ženska mi je živce izvadila, 5 000 uze... pu bemti. Da hoće staviti da svako svoje dobije ili da se bar dijeli u nekim % u skladu sa "zaslugama" ili nešto a ne ovako da se dijeli isto na sve jer onaj koji najviše riskira na kraju najmanje dobije.
cLo

#515 Re: kviz potjera

Post by cLo »

dezurni_ucenik wrote:
Jos jedna pobjeda ekipe. :D
Vise srece nego pameti.
Ona Capljina lady zavrsila engleski, a ne zna sta je jellyfish :-) ..Nije znala Byron-a, i mislim da je na srecu ubola one sjevernjake. A haj' nema veze sto je tupava, ali je usla jako prepotentno i oholo, da bi uzela nizu.
Tacno, ovo sto je neko napisao, Mirko se pogubio na Michiganu, pa je odmah zatim fulao infuziju i Kopernika, a ne moze mi niko reci da to nije znao.
Ekipa je bila jako neinspirativna i za Tarika i za Mirka, vidjelo se da jedva cekaju da im vide ledja.
A jes' onaj brko smorio sa preferansom. :lol:
cyprus

#516 Re: kviz potjera

Post by cyprus »

Zadnjih nekoliko puta sam baš bilježio koliko odgovora znam... I svaki put (tri puta) mi je rezultat bio negdje oko 50%... Blago sam se razočaro, jer mi se činilo da sam bolji :oops: :mrgreen: Kako stoje ostali forumaši?
cLo

#517 Re: kviz potjera

Post by cLo »

cyprus wrote:Zadnjih nekoliko puta sam baš bilježio koliko odgovora znam... I svaki put (tri puta) mi je rezultat bio negdje oko 50%... Blago sam se razočaro, jer mi se činilo da sam bolji :oops: :mrgreen: Kako stoje ostali forumaši?
:D Same here :D
ali ne ocajavam ja oko ovih kvizaskih pitanja, jer...ne znam da li je neko jos primijetio da kvizasi cesto ne znaju obicno pitanje iz zivota i opste kulture, a znaju neka spanska sela :D
fortaleza

#518 Re: kviz potjera

Post by fortaleza »

cyprus wrote:Zadnjih nekoliko puta sam baš bilježio koliko odgovora znam... I svaki put (tri puta) mi je rezultat bio negdje oko 50%... Blago sam se razočaro, jer mi se činilo da sam bolji :oops: :mrgreen: Kako stoje ostali forumaši?
Dogodi se da prođem tih 50% na ploči potjere, ali samo zato što moram izabrati neki od odgovora pa se nekad svodi na pogađanje i ispadne da 2/3 pitanja "znam". Bez pogađanja sam i ja na oko 50%. :)
dezurni_ucenik

#519 Re: kviz potjera

Post by dezurni_ucenik »

I ja sam 50%. :-)
Rampage

#520 Re: kviz potjera

Post by Rampage »

I kod mene je otprilike ista situacija:)

Zavisi od seta pitanja, ako se desi emisija bez previše pitanja vezanih za ličnosti/događaje/mjesta iz hrvatske kulture, historije ili geografije, onda mi je prosjek nešto bolji:)
fortaleza

#521 Re: kviz potjera

Post by fortaleza »

Rampage wrote:I kod mene je otprilike ista situacija:)

Zavisi od seta pitanja, ako se desi emisija bez previše pitanja vezanih za ličnosti/događaje/mjesta iz hrvatske kulture, historije ili geografije, onda mi je prosjek nešto bolji:)
Geografiju, povijest, tehnička pitanja i sport zakucavam sa preko 90% (izuzetak su sportska pitanja od prije 50 godina što Miočić dobija :D ).

S druge strane antičke bajke i film mi nikako ne leže, muzika tu i tamo pa mi se prosjek ruši. Imam osjećaj da antiku i mitove previše forsiraju, posebno kad je Morana lovac. :oops:
Rampage

#522 Re: kviz potjera

Post by Rampage »

Zanimljivo je da sam i ja stekao isti utisak - kad je Morana lovac onda su tu obavezno pitanja iz mitologije:)

S druge strane, ako je Mirko lovac, pojavit će se i pitanja vezano za period Hladnog rata, tajnih agenata, špijuna, afričkih i južnoameričkih državnika iz tog vrema, James Bonda i sl.:)

Ili nam se samo čini da je tako:)

Uglavnom, meni je ovo do sada najbolji kviz, bolji čak i od legendarnog "Milijunaša":)
cyprus

#523 Re: kviz potjera

Post by cyprus »

Meni su geografija i sport gotovo 100% :mrgreen: , ali su mi filmovi, muzika i književnost slabe strane... A njih posebno forsiraju, valjda zbog Kotige i Morane...

Tačno je i to da smoriše sa mitologijom :-) Hajd tu ponešto i znam, ali definitivno se preseravaju sa ovom oblašću... Imam osjećaj da čovjek može naučiti cijelu grčku mitologiju, samo ako pomno prati ovaj kviz :mrgreen:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#524 Re: kviz potjera

Post by sabina1 »

Rampage wrote:Zanimljivo je da sam i ja stekao isti utisak - kad je Morana lovac onda su tu obavezno pitanja iz mitologije:)

S druge strane, ako je Mirko lovac, pojavit će se i pitanja vezano za period Hladnog rata, tajnih agenata, špijuna, afričkih i južnoameričkih državnika iz tog vrema, James Bonda i sl.:)

Ili nam se samo čini da je tako:)

Uglavnom, meni je ovo do sada najbolji kviz, bolji čak i od legendarnog "Milijunaša":)
Mirko je car za period 1945-1990 , neprikosnoven , tipična komunistička škola.

Noviji period malo škripucka :-D
Banksy

#525 Re: kviz potjera

Post by Banksy »

Čini li mi se ili je ova sezona nešto teža, u prošloj sam ''razvaljivala'' :D sad bude set pitanja da pojma nemam ... :cry:
Post Reply