nije ni tebi lako sam sa sobom deverati...The BEN10 wrote:Jao koje kmečanje zavidnih i isfrustriranih likova. Mogu misliti kako vam je tako zlobnima i zavidnima kad gledate narod koji okolo živi bolje od vas. Nije vam nimalo lahko. Jadni vi.
POLJINE HILLS
- Klavikula
#501 Re: POLJINE HILLS
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#502 Re: POLJINE HILLS
Zna se opet kome inspekcija moze uletit i pisat, a i murijaci gledaju kome ce ostavit cestitku na retrovizoru.Dr. Kuca wrote: Ima ljudi, ima. Ne treba generalizirat. Ljudi pokrenu privatluk i uspiju. Ne mogu svi biti jednaki.a kad zadje inspekcija za racune, kad murija pise auta po trotoaru, onda ne valja drzava.
@ Hajvan tako nekako.
Nedavno je sin lokalnog kabadahije skrivio nesrecu u kojoj je poginuo mladic od 22 godine. Poznat je po saobracajnim prekrasijma, a ja sa 3 placene kazne u zivotu imam deblji dosje od njega.
Kako?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#503 Re: POLJINE HILLS
I Tasim Kucevic je izgradio dzamiju, pa sta cemo sad?AcaLukas wrote: Mnogi nesvacaju da ti bogatasi svaki dan sirotinji pomagaju. Eno Budnjo izgradio dzamiju "Ali-beg Budnjo" pa opet pljuvanja. Nema, bosnji nemozes biti dobar kako god okrenes.
- Hajvan
#504 Re: POLJINE HILLS
_BataZiv_0809 wrote:Pa eto valjda je eliminacioni test fiskalni racun, necemo dalje, odosmo daleko.Hajvan wrote:
Misliš?
Kod nas je prodavanje kruha u lokalnom granapu sklepanom u graži zagrade -lopovluk!
Zašto?
Zato što - "šta će ba on zarađivat na meni… naruči hljeb po 80 feninga, a meni ga prodaje za marku. LOOOPPPOOOVVVV!"
e taj mentalni sklop ce vas ubiti i dokusuriti- i neka će… radujem se tom trenutku, retrogradni i neandertalni brdsko-planisko-dinarski genu fukareštinjski
Raduj se cemu hoces, moze i bez vrijedjanja
ma ne mislim na tebe direktno
nego, definitivno ima taj neki retorogradni mentalni sklop ( da ne nazivam to genom, zvuči fašistički) po kojem je svaki vid privređivanja i stvaranje vviška vrijednosti- lopovluk i krađa… valjda ljdi od sebbe polaze i svojih mali kriminalnih umova, što li?!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#505 Re: POLJINE HILLS
Ima slazem se. Ali ima i do opceg saznanja da je vecina new age bogatasa to bogatstvo steklo ratnom hajducijomHajvan wrote:
nego, definitivno ima taj neki retorogradni mentalni sklop ( da ne nazivam to genom, zvuči fašistički) po kojem je svaki vid privređivanja i stvaranje vviška vrijednosti- lopovluk i krađa… valjda ljdi od sebbe polaze i svojih mali kriminalnih umova, što li?!Nisam sociolog da to sa preciznošću determiniram, no defiitvno nas taj način razmišljanja vuče ka dnu.
-
dpjokala26
#506 Re: POLJINE HILLS
bome me pisali drotovi pred bolnicom.zasli drotovi i pisu,dva pauka kupe aute.parkirala povise bolnice,babo na kemoterapiji.ne moze cestito da hoda.ako,ko im naredio nek mu se vrati. 
-
dpjokala26
#507 Re: POLJINE HILLS
nismo retardi,svi znamo kako su stekli bogatstvo.glasaci su tu da im drze strazu._BataZiv_0809 wrote:Ima slazem se. Ali ima i do opceg saznanja da je vecina new age bogatasa to bogatstvo steklo ratnom hajducijomHajvan wrote:
nego, definitivno ima taj neki retorogradni mentalni sklop ( da ne nazivam to genom, zvuči fašistički) po kojem je svaki vid privređivanja i stvaranje vviška vrijednosti- lopovluk i krađa… valjda ljdi od sebbe polaze i svojih mali kriminalnih umova, što li?!Nisam sociolog da to sa preciznošću determiniram, no defiitvno nas taj način razmišljanja vuče ka dnu.
- AcaLukas
#508 Re: POLJINE HILLS
Tasim je trazio oprost s izgradnjom dzamije i neznam ko si ti da ga sudis, sta si ti napravio za BiH?_BataZiv_0809 wrote:I Tasim Kucevic je izgradio dzamiju, pa sta cemo sad?AcaLukas wrote: Mnogi nesvacaju da ti bogatasi svaki dan sirotinji pomagaju. Eno Budnjo izgradio dzamiju "Ali-beg Budnjo" pa opet pljuvanja. Nema, bosnji nemozes biti dobar kako god okrenes.
-
dezurni_ucenik
#509 Re: POLJINE HILLS
AcaLukas wrote:Tasim je trazio oprost s izgradnjom dzamije i neznam ko si ti da ga sudis, sta si ti napravio za BiH?_BataZiv_0809 wrote:I Tasim Kucevic je izgradio dzamiju, pa sta cemo sad?AcaLukas wrote: Mnogi nesvacaju da ti bogatasi svaki dan sirotinji pomagaju. Eno Budnjo izgradio dzamiju "Ali-beg Budnjo" pa opet pljuvanja. Nema, bosnji nemozes biti dobar kako god okrenes.
aca lukas - ubjedljivo najjaci troler na ovom forumu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#510 Re: POLJINE HILLS
A otkud ti znas sta je on htio?AcaLukas wrote: Tasim je trazio oprost s izgradnjom dzamije i neznam ko si ti da ga sudis, sta si ti napravio za BiH?
Ja sam samo gradjanin koji zna da je neko pravosnazno presudjen za prodavanje maloljetnica u roblje, koji pred sudom samara njihovu rodbinu-ZLOCINAC.
- Dr. Kuca
#511 Re: POLJINE HILLS
To je neka druga prica i tema. Samo kazem ko ima znanje moze uspjeti. Kao privatnik ili dobti posao u stranoj kompaniji, zemlji itd. Dobro placene poslove. Pritom ne mislim na konobaranje, baustelu itd._BataZiv_0809 wrote:Zna se opet kome inspekcija moze uletit i pisat, a i murijaci gledaju kome ce ostavit cestitku na retrovizoru.Dr. Kuca wrote: Ima ljudi, ima. Ne treba generalizirat. Ljudi pokrenu privatluk i uspiju. Ne mogu svi biti jednaki.a kad zadje inspekcija za racune, kad murija pise auta po trotoaru, onda ne valja drzava.
@ Hajvan tako nekako.
Nedavno je sin lokalnog kabadahije skrivio nesrecu u kojoj je poginuo mladic od 22 godine. Poznat je po saobracajnim prekrasijma, a ja sa 3 placene kazne u zivotu imam deblji dosje od njega.
Kako?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#512 Re: POLJINE HILLS
Moze vani. Ovdje ti treba i veza sa politikom.Dr. Kuca wrote:
To je neka druga prica i tema. Samo kazem ko ima znanje moze uspjeti. Kao privatnik ili dobti posao u stranoj kompaniji, zemlji itd. Dobro placene poslove. Pritom ne mislim na konobaranje, baustelu itd.
- Hajvan
#513 Re: POLJINE HILLS
Naravno, to niko ne spori._BataZiv_0809 wrote:
Ima slazem se. Ali ima i do opceg saznanja da je vecina new age bogatasa to bogatstvo steklo ratnom hajducijom
Gade mi se takvi kao i njihovi satrapi…
No, ako se imalo razumiješ u ekonomiju, možeš pretpostaviti da e relativno brzo može akumulirati fino bogastvo- bez da ikog zakineš (pod pretpostavkom da unajmljivanje radne snage i placanje naknade za to ne smatrs zakidanjem- jbg, tu vec zalazimo u doktrine i izm-e)
tako da prica kako su svi lopovi meni je deplasirana.
- AcaLukas
#514 Re: POLJINE HILLS
Da, ali je ulozio veliki dio zaradjeni para u dobre stvari sto znaci da nije samo los? Zar ne?_BataZiv_0809 wrote:A otkud ti znas sta je on htio?AcaLukas wrote: Tasim je trazio oprost s izgradnjom dzamije i neznam ko si ti da ga sudis, sta si ti napravio za BiH?
Ja sam samo gradjanin koji zna da je neko pravosnazno presudjen za prodavanje maloljetnica u roblje, koji pred sudom samara njihovu rodbinu-ZLOCINAC.
Alija Budnjo nije osudjen, zasto njega stavljas u isti kontekst s Tasimom? Bil ti Sarajevu poklonio dzamiju da imas para?
- Dr. Kuca
#515 Re: POLJINE HILLS
Paaaa i ne bas. Mislim zavisi sta zelis._BataZiv_0809 wrote:Moze vani. Ovdje ti treba i veza sa politikom.Dr. Kuca wrote:
To je neka druga prica i tema. Samo kazem ko ima znanje moze uspjeti. Kao privatnik ili dobti posao u stranoj kompaniji, zemlji itd. Dobro placene poslove. Pritom ne mislim na konobaranje, baustelu itd.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#516 Re: POLJINE HILLS
ima i toga...Hajvan wrote:
ali... jest teško privrjeđivati u stranački kontrolisanom tržištu. namještaju se poslovi, tenderi, drži se monopol, bužetskim novcem se spoznorišu privatne investicije bez javnog značaja, konkurentima se šalju inspekcije koje su plaho selektivne... znači jeste teško privrjeđivati u ovakvom tržištu pošteno. zato su ljudi i podozrivi, sa razlogom.
ima ljudi koji su uspjeli koliko-toliko pošteno. 100% ne može, jer u stranački kontrolisanom tržištu ne može se opstati bez da se kane nekom, ili pogoduje, ili uradi bilo šta samo da se opstane na tržištu. ne krivim ih. kod nas je mito dio kulture. zlo i naopako.
-
razonoda
#517 Re: POLJINE HILLS
Nije tema--znaci ako radovan ,mladic i ostala braca izgrade crkvu, narod treba da ima oprosti?AcaLukas wrote:Tasim je trazio oprost s izgradnjom dzamije i neznam ko si ti da ga sudis, sta si ti napravio za BiH?_BataZiv_0809 wrote:I Tasim Kucevic je izgradio dzamiju, pa sta cemo sad?AcaLukas wrote: Mnogi nesvacaju da ti bogatasi svaki dan sirotinji pomagaju. Eno Budnjo izgradio dzamiju "Ali-beg Budnjo" pa opet pljuvanja. Nema, bosnji nemozes biti dobar kako god okrenes.
-
VjecitiStudent
#518 Re: POLJINE HILLS
Vi ste dole sirotinja, nema dovoljno potrebne klijentele, osim na zapadnoj obali, ali to je sve već zapišana teritorija.palermo wrote:Ima li kakijeh šansi da vi tog arapina zaćerate iz Sarajeva ovamo prema jugu, nekako ćemo se mi već snaći sa njim, i njemu i nama će goditi da je kod nas......ono organizirate se i zaćerate ga sve kamenicama i riječima , bjež u Mostar tamo ti je mjesto.....ikakvih šansi ?
-
palermo
#519 Re: POLJINE HILLS
Zapišana ti je glava, naravno da bi pored tebe i takvih bila zapišana, srećom nisu svi takvi.VjecitiStudent wrote:Vi ste dole sirotinja, nema dovoljno potrebne klijentele, osim na zapadnoj obali, ali to je sve već zapišana teritorija.palermo wrote:Ima li kakijeh šansi da vi tog arapina zaćerate iz Sarajeva ovamo prema jugu, nekako ćemo se mi već snaći sa njim, i njemu i nama će goditi da je kod nas......ono organizirate se i zaćerate ga sve kamenicama i riječima , bjež u Mostar tamo ti je mjesto.....ikakvih šansi ?
Pa da, klijentela je tu, mi bi tu klijentelu ovamo na jug, makar ih mi morali služiti....dobro njima , dobro nama....
- AcaLukas
#520 Re: POLJINE HILLS
Ako im IZ oprosti nevidim zasto nebi narod. Malo glupo uporedjivati Budnju s Karadzicemrazonoda wrote: Nije tema--znaci ako radovan ,mladic i ostala braca izgrade crkvu, narod treba da ima oprosti?
Last edited by AcaLukas on 01/12/2014 13:52, edited 1 time in total.
-
antimobb
- Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.
#521 Re: POLJINE HILLS
Pokradeš, ojadiš i uništiš stotinama hiljada ljudi njihovu egzistenciju, napraviš kolateralne ekonomske štete, ljude držiš u robovlasničkom položaju finacijski zatvorene već 20 godina u privatnom geto-u i onda napraviš džamiju u koju će redovno ići na namaz dvadesetak ljudi!?
Allahselament ...
Allahselament ...
- JThomas
#522 Re: POLJINE HILLS
lijepo ste naučili tu pjesmicu o slobodnom tržištu. samo što se naša realnost sa njim u putu nije srela. ovdje je privreda dirigovanija nego 1948., samo ispod žita.
-
VjecitiStudent
#523 Re: POLJINE HILLS
Jasno.palermo wrote:Zapišana ti je glava, naravno da bi pored tebe i takvih bila zapišana, srećom nisu svi takvi.VjecitiStudent wrote:Vi ste dole sirotinja, nema dovoljno potrebne klijentele, osim na zapadnoj obali, ali to je sve već zapišana teritorija.palermo wrote:Ima li kakijeh šansi da vi tog arapina zaćerate iz Sarajeva ovamo prema jugu, nekako ćemo se mi već snaći sa njim, i njemu i nama će goditi da je kod nas......ono organizirate se i zaćerate ga sve kamenicama i riječima , bjež u Mostar tamo ti je mjesto.....ikakvih šansi ?
Pa da, klijentela je tu, mi bi tu klijentelu ovamo na jug, makar ih mi morali služiti....dobro njima , dobro nama....
Stoga, vi redovno i glasate za SDA, da betonirate stečeno i razjamljeno.
-
razonoda
#524 Re: POLJINE HILLS
Ne uporedjujem ih po 'djelu'' vec bacanje prasine u oci narodu Budnjo nije vjernik ,njemu je to zanimaje. I Bakir je preko djamija otimao novac.IZ necu da komentarisem.AcaLukas wrote:Ako im IZ oprosti nevidim zasto nebi narod. Malo glupo uporedjivati Budnju s Karadzicemrazonoda wrote: Nije tema--znaci ako radovan ,mladic i ostala braca izgrade crkvu, narod treba da ima oprosti?
-
palermo
#525 Re: POLJINE HILLS
Jel nas mrziš što još postojimoVjecitiStudent wrote:
Jasno.
Stoga, vi redovno i glasate za SDA, da betonirate stečeno i razjamljeno.