Država wrote:Je li istina da je Beneton iselio iz KONZUM-a na Socijalnom (bivši Mercator)?
Jeste, istina je ...
Moderator: anex
Država wrote:Je li istina da je Beneton iselio iz KONZUM-a na Socijalnom (bivši Mercator)?
I na Alipasinom Sarajevo je isto Takokakavdanakneiskustvu wrote:sad se sjetih,u bingu u zenici česta je pojava vrabaca,kako uđu,kako to nikom od radnika,šefova objekta nikom ne smeta,nije mi jasno
Ivici Todoriću očito nikad dosta.
Prvi put nakon 6 mjeseci moj sin i ja uđemo u Konzum (bili u Avenue Mallu, pa kad smo već usput...) jer nam je trebalo mlijeko. Gledamo ono od 1,75 l od Vindije koje košta 9,49 kn (barem tako piše ispod mlijeka), lijepo uzmemo, i odemo mi do blagajne, gdje ga platimo 9,99 kn umjesto 9,49 koliko je na cijeni ispod proizvoda istaknuto. Kao što se na računu vidi, Todorići su odlučili povratnu naknadu od 0,50 kn ne isticati na cijeni proizvoda, već podlo naplatiti tih 50 lipa više na blagajni. To je zapravo jedan od njihovih najstarijih štoseva, što mi je i otac potvrdio jednom prilikom kada je uzeo nekakav prašak za veš koji je, kakti, bio na popustu, a kada je vidio iznos koji su mu obračunali na blagajni poludio je. Naravno, kriomice su mu obračunali puni iznos, bez popusta.
Ovo sam primijetio samo na ovoj boci, druge nisam kupovao, no pretpostavljam da je sa svom povratnom ambalažom ista stvar.
Da sam slučajno imao više artikala, vjerojatno i ne bih primijetio, no ovako su se malo prešli. Došao sam u napast vratiti proizvod, no onda bih ostao bez gušta da ovo sa svima podijelim.
I tako se Ivica prodao za 50 lipa. Taman kada zaboraviš s kim imaš posla... Dobro da me podsjetio jer nema više načina da me uvedu u tu jebenu šupu zvanu Konzum ili da kupim IŠTA što je dijelom koncerna Agrokor. Ionako je drugdje jeftinije. Nisu ni ostali poštenjaci, ali barem me ne varaju na ovakav jeftin način.
Molim vas podijelite ovo sa svojim prijateljima. 0,50 kn x 1.000.000 boca mlijeka je 500.000 kn. Taman dio goriva za Ivekov helikopter.

Skupi su kao žara, čak i za hrvatski odn zagrebački standard...mayab wrote:I u HR ga bas ne obozavaju, čini se!Ivici Todoriću očito nikad dosta.
Prvi put nakon 6 mjeseci moj sin i ja uđemo u Konzum (bili u Avenue Mallu, pa kad smo već usput...) jer nam je trebalo mlijeko. Gledamo ono od 1,75 l od Vindije koje košta 9,49 kn (barem tako piše ispod mlijeka), lijepo uzmemo, i odemo mi do blagajne, gdje ga platimo 9,99 kn umjesto 9,49 koliko je na cijeni ispod proizvoda istaknuto. Kao što se na računu vidi, Todorići su odlučili povratnu naknadu od 0,50 kn ne isticati na cijeni proizvoda, već podlo naplatiti tih 50 lipa više na blagajni. To je zapravo jedan od njihovih najstarijih štoseva, što mi je i otac potvrdio jednom prilikom kada je uzeo nekakav prašak za veš koji je, kakti, bio na popustu, a kada je vidio iznos koji su mu obračunali na blagajni poludio je. Naravno, kriomice su mu obračunali puni iznos, bez popusta.
Ovo sam primijetio samo na ovoj boci, druge nisam kupovao, no pretpostavljam da je sa svom povratnom ambalažom ista stvar.
Da sam slučajno imao više artikala, vjerojatno i ne bih primijetio, no ovako su se malo prešli. Došao sam u napast vratiti proizvod, no onda bih ostao bez gušta da ovo sa svima podijelim.
I tako se Ivica prodao za 50 lipa. Taman kada zaboraviš s kim imaš posla... Dobro da me podsjetio jer nema više načina da me uvedu u tu jebenu šupu zvanu Konzum ili da kupim IŠTA što je dijelom koncerna Agrokor. Ionako je drugdje jeftinije. Nisu ni ostali poštenjaci, ali barem me ne varaju na ovakav jeftin način.
Molim vas podijelite ovo sa svojim prijateljima. 0,50 kn x 1.000.000 boca mlijeka je 500.000 kn. Taman dio goriva za Ivekov helikopter.
A,zasto ti sebi ne otvoris svoj granap, pa da se uvjeris kako preko noci i ti dodje do helikopteramayab wrote:I u HR ga bas ne obozavaju, čini se!Ivici Todoriću očito nikad dosta.
JohnnyS wrote:Gamad jednaNescafe 3 u 1 paket od deset kesica 3,75. 3 u 1, 10 kesica plus 2 gratis 3,95
Taj "gratis" 20 feninga...

StupskaBitanga wrote:JohnnyS wrote:Gamad jednaNescafe 3 u 1 paket od deset kesica 3,75. 3 u 1, 10 kesica plus 2 gratis 3,95
Taj "gratis" 20 feninga...
Baš tako, u Hrvatskoj nema skoro ništa Made in BiH. Nema čak ni robe iz firmi iz Hercegovine, Viteza, Kiseljaka...Seoskivaralica wrote:Jok vala još.
Generalno se kupuje kod naših , pa kako tako , dok mi neki ne povuče mast....
Samo misliti da je svejedno , to je već luksuz za našu ionako samljevenu ekonomiju ....samljevenu uglavnom od komšiluka.....
Sve što ima BiH da ponudi oni ne kupuju, kolko se to vode iz bih proda u Hr ili Sr.....litar dva..
Kolko mlijeka pa sira pa mesa pa preradjevina od mesa isl...ja vjerujem da u Hr ne znaju da bajra i ovako postoje.....
I zašto onda kupovati njihovo u čisto njihovom šoping lancu....nea šanse.....
Kad mi nešto treba što kod naših nema ok...inače jok.
vanjki wrote:Iskreno ici cu tamo gdje je jeftinije i briga me da li je vlasnik centra hrvat ili neki nas tajkun.Ev primjer:Juce u Konzumu Violeta pelene double care
21Km a u Bingu 25km i sta mislite gdje sam kupio![]()
..Znaci kupovati cu gdje vidim da je jeftinije i tacka
Meggle dosta mlijeka proda u Hrvatskoj, i Violeta tariguza.bach wrote:Baš tako, u Hrvatskoj nema skoro ništa Made in BiH. Nema čak ni robe iz firmi iz Hercegovine, Viteza, Kiseljaka...Seoskivaralica wrote:Jok vala još.
Generalno se kupuje kod naših , pa kako tako , dok mi neki ne povuče mast....
Samo misliti da je svejedno , to je već luksuz za našu ionako samljevenu ekonomiju ....samljevenu uglavnom od komšiluka.....
Sve što ima BiH da ponudi oni ne kupuju, kolko se to vode iz bih proda u Hr ili Sr.....litar dva..
Kolko mlijeka pa sira pa mesa pa preradjevina od mesa isl...ja vjerujem da u Hr ne znaju da bajra i ovako postoje.....
I zašto onda kupovati njihovo u čisto njihovom šoping lancu....nea šanse.....
Kad mi nešto treba što kod naših nema ok...inače jok.
Bach ti reče da si iz Vogošćebach wrote:Meni došla nova PIKA kartica
Šalje je Društvo Merkator BiH, bla bla
Piše da važi do 2020.
Nigdje na koverti, popratnom pismu niti na samoj kartici se ne spominje Konzum...
Šta se ovo dešava?
Ima li negdje spisak lokacija Klasovih maloprodajnih objekata?StupskaBitanga wrote:Bach ti reče da si iz Vogošćebach wrote:Meni došla nova PIKA kartica
Šalje je Društvo Merkator BiH, bla bla
Piše da važi do 2020.
Nigdje na koverti, popratnom pismu niti na samoj kartici se ne spominje Konzum...
Šta se ovo dešava?
Evo danas u Vogošći otvoren Klas hipermarket
Po slikama ovo je gdje je bio Merkur a zar tu poslije nije bio amko
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 014&type=3