Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post Reply
reis1

#501 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by reis1 »

Novak20 wrote:Bošnjački glas za HDZ 1990 je samo jedna u nizu političkih ubleha u BiH. Ne znam kako se samo raja nafura na ovo kao glasaćemo za Raguža, s njim se može.... Šta? Čudni su mi rezoni i motivi pojedinih likova koji će ko fol glasati za Raguža.

Mjesto člana predsjedništva i nije toliko bitno za neophodne promjene u BiH. To je dokazano sa Komšićem kao hrvatskim članom Predsjedništva.

Državni parlament je mjesto gdje se promjena sistema aminuje i to ne po sistemu proste većine. To je HDZ pokazao Lagumdžiji pa nije došlo do usaglašavanja stavova oko pitanja Sejdić-Finci. Pitanja koje HDZ može koristiti za ucjenu BiH tražeći onda ustupke u vidu trećeg entiteta, regionalizacije, reorganizacije izbornih jedinica ili nečeg drugog.

Da Bošnjaci glasaju za listu HDZ 1990 glas za Raguža imao bi smisla. Tada bi ih HDZ 1990 mogao podržati u Parlamentu BiH, parlamentu F BiH i kantonima. Ovako HDZ se pita i ide u koaliciiju sa SDA poslije izbora.

Ovu halabuku oko Raguža vidim kao smišljeno navođenje vode na mlin HDZ i SDA. Bošnjačka podrška Ragužu će ojačati pozicije HDZ u parlamentima i kantonima a bošnjački glasovi potrebni za rušenje SDA i Bakira odoše u vjetar. MZ će vjerovatno korigovati stavove oko izbornog zakona kad HDZ zakmeči kako tri puta zaredom Hrvatima Bošnjaci pored devet svojih kandidata biraju hrvatskog člana Predsjedništva.

Obrni-okreni, dejtonska luđačka košulja ostaje na pacijentu još četiri godine.
Slazem se donekle.

Zato je umjesto za Raguza za predsjednistvo BiH, bitnije glasati za HDZ1990 na federalnom i samo federalnom nivou.

Na drzavnom nivou jednostavno nema snage da bi se nesto mijenjalo, tu ce ostati pat-pozicija, osim ovi iz RS-a ne budu bili zainteresirani za to. Na kantonalnom nivou takodje, nema smisla u pojedinim kantonima glasati za HDZ 1990.

Dakle ostaje federalni nivo, gdje treba replacement, umjesto HSP i Budimira, ugraditi HDZ1990 i Lijanovice, i umjesto SDP i SDA ugraditi DF i SBB.

Ono sto je bitno veoma jos jeste glas za Hrvate iz DF-a od strane Bosnjaka u kantonima SBK i HNK.
Hafis

#502 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Hafis »

Pa dobro gdje si bio ranije s tim idejama. Sad si se sjetio glasati za HDZ90 na federalnoj razini.

Kako će Muradif iz Goražda ili Sakib iz Cazina glasati za HDZ90 kada ta stranka nema uopće kandidatsku listu u tim županijama (čuj županijama :) što im podigoh ego sada..mogu misliti)
Novak20

#503 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Novak20 »

reis1 wrote:
Novak20 wrote:Bošnjački glas za HDZ 1990 je samo jedna u nizu političkih ubleha u BiH. Ne znam kako se samo raja nafura na ovo kao glasaćemo za Raguža, s njim se može.... Šta? Čudni su mi rezoni i motivi pojedinih likova koji će ko fol glasati za Raguža.

Mjesto člana predsjedništva i nije toliko bitno za neophodne promjene u BiH. To je dokazano sa Komšićem kao hrvatskim članom Predsjedništva.

Državni parlament je mjesto gdje se promjena sistema aminuje i to ne po sistemu proste većine. To je HDZ pokazao Lagumdžiji pa nije došlo do usaglašavanja stavova oko pitanja Sejdić-Finci. Pitanja koje HDZ može koristiti za ucjenu BiH tražeći onda ustupke u vidu trećeg entiteta, regionalizacije, reorganizacije izbornih jedinica ili nečeg drugog.

Da Bošnjaci glasaju za listu HDZ 1990 glas za Raguža imao bi smisla. Tada bi ih HDZ 1990 mogao podržati u Parlamentu BiH, parlamentu F BiH i kantonima. Ovako HDZ se pita i ide u koaliciiju sa SDA poslije izbora.

Ovu halabuku oko Raguža vidim kao smišljeno navođenje vode na mlin HDZ i SDA. Bošnjačka podrška Ragužu će ojačati pozicije HDZ u parlamentima i kantonima a bošnjački glasovi potrebni za rušenje SDA i Bakira odoše u vjetar. MZ će vjerovatno korigovati stavove oko izbornog zakona kad HDZ zakmeči kako tri puta zaredom Hrvatima Bošnjaci pored devet svojih kandidata biraju hrvatskog člana Predsjedništva.

Obrni-okreni, dejtonska luđačka košulja ostaje na pacijentu još četiri godine.
Slazem se donekle.

Zato je umjesto za Raguza za predsjednistvo BiH, bitnije glasati za HDZ1990 na federalnom i samo federalnom nivou.

Na drzavnom nivou jednostavno nema snage da bi se nesto mijenjalo, tu ce ostati pat-pozicija, osim ovi iz RS-a ne budu bili zainteresirani za to. Na kantonalnom nivou takodje, nema smisla u pojedinim kantonima glasati za HDZ 1990.

Dakle ostaje federalni nivo, gdje treba replacement, umjesto HSP i Budimira, ugraditi HDZ1990 i Lijanovice, i umjesto SDP i SDA ugraditi DF i SBB.

Ono sto je bitno veoma jos jeste glas za Hrvate iz DF-a od strane Bosnjaka u kantonima SBK i HNK.
:lol: Slažem se i ja s tobom donekle. Ali... Da ne zadrhti ruka u Bošnjaka kad prinese olovku papiru da zaokruži Hrvata. Rezultat bi bio više Hrvata nego Bošnjaka u Parlamentu F BiH. :lol:
reis1

#504 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by reis1 »

Hafis wrote:
reis1 wrote:
Hafis wrote: Ispravka netočnog navoda :novine:
Ovu temu nije otvorio nikakav stožerni, već ekstrapatriJota i Bošnjak s dna kace - naš dobri kum @reis1.
U'apsice ti Sanadera... :evil: :oops:
Ma znam. Sjećam se oni silnih hapšenja poslije najveće pobjede od 1945...Valtera i platformaške ekipe....samo su kapuljače radile i privođenje.

nije mi jasno kako mislite da DF, SBB i HDZ90 mogu imati natpolovičnu većinu u federalnom parlamenztu...a da ne govorimo o federalnom Domu naroda. teorija vam je toliko djetinjasta da se jednostavno upitam koliki vam je iQ
DF, 200.000 (SDP je imao 266.000, barem 150.000 ce otici na DF)
SBB, 200.000 (prije je imao 124.000, sada ce sigurno ici na 200.000)
HDZ 1990, 150.000 (prije je imao 50.000, sada ce imati izmedju 100-150.000)

Falice eventualno jos jedna manja stranka.
It_is_a_Leclerc

#505 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by It_is_a_Leclerc »

Hafis wrote:Ako i nabildate glasovima Raguža u predsjedništvo, on opet neće imati odgovarajući broj zastupnika. A još mu dodatno nepotrebnom glasnom podrškom činite i antireklamu..... pitanje je i prelaska praga u većini županija.
Eno sad opet antireklama ?! Pa de ti nama reci iskreno, jel sad dobro da mi glasamo za Raguža, ili nije dobro, ili je antireklama, ili je posao za hrvatske interese ?! Ja sam se malo sad izgubio u ovim tvojim tvrdnjama.

Pitanje prelaska praga ?! ha-ha ! 90-tka prelazi pragove gdje ih je i dosad prelazila. Stvarno je iluzorno očekivati da se to ne desi.
Hafis wrote:Pa dobro gdje si bio ranije s tim idejama. Sad si se sjetio glasati za HDZ90 na federalnoj razini.

Kako će Muradif iz Goražda ili Sakib iz Cazina glasati za HDZ90 kada ta stranka nema uopće kandidatsku listu u tim županijama (čuj županijama :) što im podigoh ego sada..mogu misliti)

Umjesto dizanja ega, probaj raditi malo na samoinformisanju. 90-tka ima listu za USK.
Hafis

#506 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Hafis »

reis1 wrote:

A jebote....
Kako će bola 150 000 SDP-ovih otići na DF..i otkud tih još 50 000 do 200 000?
SBB nije ni u prošlom izbornom krugu primakao 200 000 a nije se ni proslavio na lokalnim izborima
HDZ90 - gdje mu nabra još tih 100 000 ...jedino da svi glasači HDZ-a budu glasali za njih.

Neozbiljno ti je ovo
reis1

#507 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by reis1 »

Hafis wrote:Pa dobro gdje si bio ranije s tim idejama. Sad si se sjetio glasati za HDZ90 na federalnoj razini.

Pa ja sam oduvijek govorio da je bitniji glas za HDZ1990 na federalnom nivou, nego glas za Raguza za predsjednistvo. Ne pratis Hafisaga... :D

A za kantone, pa i to sam govorio da nije bitno za HDZ 1990, tu ce Muradif i Sakib glasat za DF ili SDP Hrvate... :D
reis1

#508 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by reis1 »

Novak20 wrote: :lol: Slažem se i ja s tobom donekle. Ali... Da ne zadrhti ruka u Bošnjaka kad prinese olovku papiru da zaokruži Hrvata. Rezultat bi bio više Hrvata nego Bošnjaka u Parlamentu F BiH. :lol:
Izgleda da kad su glasali za Zeljka, nesto im nije ruka zadrhtala... :lol:
Hafis

#509 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:
Hafis wrote:Ako i nabildate glasovima Raguža u predsjedništvo, on opet neće imati odgovarajući broj zastupnika. A još mu dodatno nepotrebnom glasnom podrškom činite i antireklamu..... pitanje je i prelaska praga u većini županija.
Eno sad opet antireklama ?! Pa de ti nama reci iskreno, jel sad dobro da mi glasamo za Raguža, ili nije dobro, ili je antireklama, ili je posao za hrvatske interese ?! Ja sam se malo sad izgubio u ovim tvojim tvrdnjama.

Pitanje prelaska praga ?! ha-ha ! 90-tka prelazi pragove gdje ih je i dosad prelazila. Stvarno je iluzorno očekivati da se to ne desi.

Umjesto dizanja ega, probaj raditi malo na samoinformisanju. 90-tka ima listu za USK.
Dobro..a što će Muradif iz Goražda?
Zeza...nema što tražiti HDZ90 u USK.
Inače objektivno - proći će lošije nego 2010.
Last edited by Hafis on 02/10/2014 13:20, edited 1 time in total.
Hafis

#510 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Hafis »

reis1 wrote:
Novak20 wrote: :lol: Slažem se i ja s tobom donekle. Ali... Da ne zadrhti ruka u Bošnjaka kad prinese olovku papiru da zaokruži Hrvata. Rezultat bi bio više Hrvata nego Bošnjaka u Parlamentu F BiH. :lol:
Ma dobro...Željko je, kao što kaže stara narodna bošnjačka: ''njihov a naš''...a Raguž je latin...nije to isto
juventus

#511 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by juventus »

Svaki bošnjak kome nije bitno toliko ko će od bošnjaka pobjediti, treba glasati za Martina Raguža. Prvi ja ću dati glas njemu, jer mi nije toliko bitno da bude Bakir, a ne Cerić, ili da bude drugi Bakir, a ne Suljagić. To mi je manje bitno iako imam favorita. Bitnije mi je da ona hinja Ćović ne bude.
Hafis

#512 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Hafis »

Dobro vi vode i struje imate ikako s tom filozofijom :)
Banksy

#513 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Banksy »

reis1 wrote:Ceric i Raguz, o sebi pri sebi.

Sefer i Bakir, ludi skroz. :D
Raguž je djelovao mirno, sabrano i racionalno, argumentirano je iznosio svoje stavove, Hadžiomerović potvrdio da je sitni lažov kafanskih manira i retorike, Sefer djeluje kao totalno neuračunljiva osoba, šokantno, Cerić je imao nekoliko odličnih misli i opservacija i iznenađujuće dobro barata riječima, Duška neurotična, zlonamjerna i odurna, kao i obično.
Nije to bilo loše.
S tim da je zaista nekorektno dovoditi ih ovako u ''turnusima'' za sto. Kad u svoju emisiju može dovesti 10 gostiju i zgurati ih u sat i po, moglo se nešto slično uraditi i ovdje, s produženom satnicom.
Novak20

#514 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Novak20 »

I meni je bitno da mom komšiji crkne krava. Imam veliku korist od toga.
Banksy

#515 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Banksy »

juventus wrote:Svaki bošnjak kome nije bitno toliko ko će od bošnjaka pobjediti, treba glasati za Martina Raguža. Prvi ja ću dati glas njemu, jer mi nije toliko bitno da bude Bakir, a ne Cerić, ili da bude drugi Bakir, a ne Suljagić. To mi je manje bitno iako imam favorita. Bitnije mi je da ona hinja Ćović ne bude.
Jednom kad Bosna bude birala jednog predsjednika, Raguž će biti odličan kandidat. Zasad, moje je mišljenje da treba pustiti svima da biraju svoje, kad nam je Dayton već tako nacrtao.
reis1

#516 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by reis1 »

Hafis wrote:
reis1 wrote:

A jebote....
Kako će bola 150 000 SDP-ovih otići na DF..i otkud tih još 50 000 do 200 000?
SBB nije ni u prošlom izbornom krugu primakao 200 000 a nije se ni proslavio na lokalnim izborima
HDZ90 - gdje mu nabra još tih 100 000 ...jedino da svi glasači HDZ-a budu glasali za njih.

Neozbiljno ti je ovo
Pa ebo ga ti, SDP ti nije infrastrukturna stranka ko SDA i HDZ BiH :D (znaci za njih ovih 266.000 glasova nisu uhljebljenici te stranke vec free glasaci). Oni nemaju nikakvog razloga da i dalje guraju SDP, nakon protekle 4 godine. Minimum 150.000 ce presaltat na DF.

SBB je u proslom krugu uzeo 124.000, kao tek osnovana stranka. Ne postoji uopce razlog zbog kojeg bi izgubili ove glasove, samo mogu dobiti, i mislim da ce ici na preko 200.000, stavise moje misljenje je da cevjerovatno ce biti najjaca stranka poslije ovih izbora.

HDZ 1990 je nedoumica. Raguz ce sigurno ici u predsjednistvo ispred Covica, i to ce prevagu odnijeti glasovi Bosnjaka. Na svojih prijasnjih 50.000 ce sigurno rasti, ta nece bivsi glasovi malih hrvatskih partija ici na Covica mafijasa. I ostaje pitaje koliko ce Bosnjaka glasati za HDZ1990. Znaci bit ce negdje izmedju 100-150.000, kao sto sam i govorio.

:oops:
reis1

#517 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by reis1 »

Hafis wrote:
reis1 wrote:
Ma dobro...Željko je, kao što kaže stara narodna bošnjačka: ''njihov a naš''...a Raguž je latin...nije to isto
Raguz je podvukao crtu.

On ti je sad njihov a nas latin. :lol: Partner kakvim bi i trebao biti, ha ja.

Djaba vama iz stozerne sto mislite da cete nesto postici pokusajima da ga atributirate kao "izdajnika". Ustvari, on mozda i jeste izdajnik, ali kriminalne HDZ BiH hobotnice, to stoji. Kuzi vas raja - nakon Sanadera. :oops:
Hafis

#518 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Hafis »

Hajd dobro.
Možemo ovako do Ilindana nabilavati što će biti ako će biti.
Ja mislim da od toga nema ništa, ti misliš suprotno...izbori su za koji dan pa bumo vidjeli tko je u pravu.
Novak20

#519 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Novak20 »

reis1 wrote:
Djaba vama iz stozerne sto mislite da cete nesto postici pokusajima da ga atributirate kao "izdajnika". Ustvari, on mozda i jeste izdajnik, ali kriminalne HDZ BiH hobotnice, to stoji. Kuzi vas raja - nakon Sanadera. :oops:
Nisam iz stožerne ali osnovna finta svakog lopova je da se danju svađaju a noću zajedno kradu. Čovića je nakon sudskih procesa odgovornosti oslobodio sud u Sarajevu a ne u Mostaru. Ili je stvarno nevin ili ga je pogurala raja iz SDP i SDA koja ima uticaja u sudstvu.

Šta misliš o toj našoj hobotnici koja ne da na svoje pipke ?
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#520 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by parappa »

Hafis wrote:Hajd dobro.
Možemo ovako do Ilindana nabilavati što će biti ako će biti.
Ja mislim da od toga nema ništa, ti misliš suprotno...izbori su za koji dan pa bumo vidjeli tko je u pravu.
posto si napisao da ne izlazis da glasas...
mozes li ti napisati pro i kontra hdz'a 90 i hdz ustvari raguza i covica iz pogleda "prosjecnog" hrvata iz mostara?

ps: ja vjerujem da se covic ne bi bunio da koji bosnjak ili srbin zaokruzi njegovo ime
ovo_malo_duse

#521 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by ovo_malo_duse »

Pitanja koje HDZ može koristiti za ucjenu BiH tražeći onda ustupke u vidu trećeg entiteta, regionalizacije, reorganizacije izbornih jedinica ili nečeg drugog.

Gdje pise da se upravo to nece desiti..30- 34 000 tisucica glasova za listu 90_ke je dosta da stozerni ispadnu iz kombinacija pa cak i u domu naroda... Naravno samo predsjednisvo i federalni nivo pa nek Jugosloven bude predsjedavajuci skuptine ZH zupanije :izet: :izet:
reis1

#522 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by reis1 »

Novak20 wrote:
reis1 wrote:
Nisam iz stožerne ali osnovna finta svakog lopova je da se danju svađaju a noću zajedno kradu. Čovića je nakon sudskih procesa odgovornosti oslobodio sud u Sarajevu a ne u Mostaru. Ili je stvarno nevin ili ga je pogurala raja iz SDP i SDA koja ima uticaja u sudstvu.

Jarane, znas ono u filmovima, kad imas one mafijaske familije po AmeriKi, koje su se rasporedile po teritorijama, i svaka zna koja je njena cetvrt i teritorija koju kontrolira? E to ti je isto ovdje, SDA, HDZ, odnedavno i SDP, tamo SNSD.

Ne trebam ti nista dalje govoriti.
juventus

#523 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by juventus »

Banksy wrote:
juventus wrote:Svaki bošnjak kome nije bitno toliko ko će od bošnjaka pobjediti, treba glasati za Martina Raguža. Prvi ja ću dati glas njemu, jer mi nije toliko bitno da bude Bakir, a ne Cerić, ili da bude drugi Bakir, a ne Suljagić. To mi je manje bitno iako imam favorita. Bitnije mi je da ona hinja Ćović ne bude.
Jednom kad Bosna bude birala jednog predsjednika, Raguž će biti odličan kandidat. Zasad, moje je mišljenje da treba pustiti svima da biraju svoje, kad nam je Dayton već tako nacrtao.
Čuj odličan je, ali sad ipak treba pustiti da hrvati izaberu goreg, zato što je veći lopov i nacionalista. Izvini, al nema mi ovo logike nikako.
gurabija78

#524 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by gurabija78 »

Banksy wrote:
koji su to moji, a koji njihovi? ja Raguža više vidim kao svog kandidata ne po nacionalnom opredijeljenju već zato što je čovjek sa manirima, pojavom i stavom kakav svi ostali kandidati zajedno, a koje mogu birati iz svoje izborne jedinice, nemaju. i ne priznajem oderdbe ustava ili bilo čega što me svrstava u bilo koji tor, pogotovo ne nacionalni. kad mi narede da zato što se zovem kako se zovem smijem zaokružiti samo određene face (kao što već djelimično i jest slučaj sa kandidatima srba iz RS) onda ćemo dugačije. kraj priče.
Novak20

#525 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Novak20 »

reis1 wrote:
Novak20 wrote:
reis1 wrote:

Jarane, znas ono u filmovima, kad imas one mafijaske familije po AmeriKi, koje su se rasporedile po teritorijama, i svaka zna koja je njena cetvrt i teritorija koju kontrolira? E to ti je isto ovdje, SDA, HDZ, odnedavno i SDP, tamo SNSD.

Ne trebam ti nista dalje govoriti.
Znam jarane, znam... Ovaj film je meni 24 godine mog života ispred očiju. U Americi su mafijaši barem u poluilegali ili ilegali u odnosu na sistem. Ovde...ne trebam ti govoriti. Misli globalno, djeluj lokalno pa će valjda biti bolje.
Post Reply