Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post Reply
sanjin_1

#501 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

parapet wrote:
sanjin_1 wrote: čuj Grude najplodniji dio BiH :lol: :lol: :lol:
Grude leže na obodu nastavka imotskog polja i oduvijek su bile plodan kraj. Uostalom pogledaj reljefne karte iz doba SFRJ - najzeleniji dio je bio dolina Neretve i zapadna Hercegovina zbog velikog rjecnog sliva i plodnih polja. Pogledaj kartue: Izuzetak je u biti samo Posusje-no ono i nosi takvo ime. Pored toga iz Gruda dolazi jedna od ljepših priča poslijeratnih tvornica - Violeta. Dvije _tvornice_ u BiH i jedna kao strana investicija u Hrvatskoj - Zelina kraj Zagreba. To su Grude, Hercdegovina, "kamenjar" i to je ono sto vi zovete - "fabrikama".

Pogledaj kartu:
http://www.jugosloveni.info/modules/gal ... 33A095.jpg

Vidiš onaj jedini zeleni dio u cijeloj donjoj polovini SFRJ? E to ti je "škutorija" što kažete vi i Srbi, tzv. "kamenjar"...
Začuđuje ali ne iznenađuje ovaj posrpdni ton kojim opisujete mjesta u zemlji za koju tvrdite da je vaša i da hoćete ravnopravnost na svakom dijelu. Tako vas se isto nije ticalo kad je gorilo mjesto u kamenjaru - Ravno. Čak niti verbalna osuda nije došla - zašto bi onda ti ljudi htjeli i voljeli tu državu ako nije u stanju niti elementarno se solidarizirati dok ih granatiraju, ubijaju i istjeruju iz kuća?
sanjin_1 wrote: O kojim Hercegovcima govoriš? Jer imaš "škutore" i Hercegovce. :mrgreen:
Opiši jedne i druge i gdje žive jedni a gdje žive drugi?

A o civilizaciji upravo govori tvoj ostatak ovog paragrafa...gdje ti živiš kad koristiš sinonim "uši u kosi" ..
Vozio se nedavno kroz Bosnu i sa druge strane ceste, poreko rijeke u nekakvim šumskim vrletima gledam jedno mjesto, vlažno bilo, polumaglovito, nazirala se zanimljiva "arhitektonska rješenja" mještana i na toj padini me to podsjetilo kao kad se uši usele u kosu. Sve je tu - nekakav napušteni kutak svijeta, kosa umjeto šume, "teren" od brda, "arhitektonska rješenja" kao gnjide, magla kao polumrak i mještani koji bauljaju u toj magli.
A naravno da je civilizacija bilo i higijena. Upravo radi takvih stvari i nisu gradili anticke gradove od 30 hektara u nekakvim maglovitim vukojebinama nego u plodnim i suncanim krajevima.
Grude leže na obodu nastavka imotskog polja i oduvijek su bile plodan kraj. Uostalom pogledaj reljefne karte iz doba SFRJ - najzeleniji dio je bio dolina Neretve i zapadna Hercegovina zbog velikog rjecnog sliva i plodnih polja. Pogledaj kartue: Izuzetak je u biti samo Posusje-no ono i nosi takvo ime. Pored toga iz Gruda dolazi jedna od ljepših priča poslijeratnih tvornica - Violeta. Dvije _tvornice_ u BiH i jedna kao strana investicija u Hrvatskoj - Zelina kraj Zagreba. To su Grude, Hercdegovina, "kamenjar" i to je ono sto vi zovete - "fabrikama".
:-) :-)
Pa zelen je i Trebević čitavu godinu...Grude najplodinji dio BiH :lol: :lol: :lol: kad pomislim da si na podu ti propadneš u podrum...
Pa kako ću drugačije zvati "fabriku" već "fabrikom"? kako je vi zovete u Hrvatskoj? Da niste i za to smisli neki "milozvučni" naziv ? :mrgreen:
Opiši jedne i druge i gdje žive jedni a gdje žive drugi?
"škutori"
umašćena kosurina
crne ciple
bjele čarape
raskopćana Loto trenerka
Ukratko Marinko Ćutuk

Žive u "škutoriji"

Hercegovci
ukratko - gospoda...
Žive u BiH u geografskoj regiji koja se zove Hercegovina.
Vozio se nedavno kroz Bosnu i sa druge strane ceste, poreko rijeke u nekakvim šumskim vrletima gledam jedno mjesto, vlažno bilo, polumaglovito, nazirala se zanimljiva "arhitektonska rješenja" mještana i na toj padini me to podsjetilo kao kad se uši usele u kosu. Sve je tu - nekakav napušteni kutak svijeta, kosa umjeto šume, "teren" od brda, "arhitektonska rješenja" kao gnjide, magla kao polumrak i mještani koji bauljaju u toj magli.
A naravno da je civilizacija bilo i higijena. Upravo radi takvih stvari i nisu gradili anticke gradove od 30 hektara u nekakvim maglovitim vukojebinama nego u plodnim i suncanim krajevima
Hmm interesantno...vozim se baš danas preko škutorije i nešto gledam...sve goli kamen, poneki smrijek i drača. Iz tih drača viri poneka pojata a pred pojatom stanovništvo, krezubo u kalošama.
To me podsjeti na one scene iz serije "Prosjaci i sinovi" .. i da prahistorijske civilizacije su baš pravile naseobe po škutoriji..iz tih naseoba još niste izašli...pojata, guvno, štala,..i tako u krug :mrgreen:
parapet

#502 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote: Pa zelen je i Trebević čitavu godinu...Grude najplodinji dio BiH :lol: :lol: :lol: kad pomislim da si na podu ti propadneš u podrum...
Zelen je al je brdo. Ne mozes obradjivati na strani od 90 stupnjeva. To bi cak i ti mogao shvatiti.
Pa kako ću drugačije zvati "fabriku" već "fabrikom"? kako je vi zovete u Hrvatskoj? Da niste i za to smisli neki "milozvučni" naziv ? :mrgreen:
Fabrika je strana rijec. Jos jedan dokaz "hiljadugodisnjoj drzavnosti" od Une do Drine od Save do mora(navodno).
"škutori"
umašćena kosurina
crne ciple
bjele čarape
raskopćana Loto trenerka
Ukratko Marinko Ćutuk

Žive u "škutoriji"
haha, tako isto imaju stereotipe o Amerikancima, da su glupi, da ne znaju glavni grad Ugande a Amerikanci lete u Svemir, provode po citav dan na americkim sokoćalima i gadjaju ih iz bespilotnih letjelica...

A čuj, frustracije su čudo - moraš se nekako tješit kad ti škutorima ide narod na dnevnicu okopavat vinograde
Hercegovci
ukratko - gospoda...
mbwuahahaha, čuj gospoda - Hercegovci su po meni poznati kao fizicki visoki i vitki, likovi zajebanti i mudrice. Ti sa svojih 168cm i anatolskom fizionomijom bi se tesko mogao kvalificirati za jednog.
Hmm interesantno...vozim se baš danas preko škutorije i nešto gledam...sve goli kamen, poneki smrijek i drača. Iz tih drača viri poneka pojata a pred pojatom stanovništvo, krezubo u kalošama.
To me podsjeti na one scene iz serije "Prosjaci i sinovi" .. i da prahistorijske civilizacije su baš pravile naseobe po škutoriji..iz tih naseoba još niste izašli...pojata, guvno, štala,..i tako u krug :mrgreen:
Daj mi reci onda - kako je moguce da u toj pustari u kojoj nema nicega dolazi tvoj narod cijeli dan raditi i okopavati vinograde i polja za dnevnicu?

Logika?
155_mm

#503 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by 155_mm »

ze'ru se je skrenulo sa teme. ali dogodi se to lako kod ovakvih tema.
eh da je devedesetih bilo bar 5% ove danasnje artiljerijske vatrene moci ne bi ni bilo tog "problema gornji vakuf" o kojem pastir stoke sitnog zuba govori. a vjerovatno ni tog UZP-a.

danasnja PRETISOVa jednomjesecna proizvodnja granata u dvije smjene za haubicu M114 bi bila sasvim dovoljna da francek odmah skonta kako neko ovdje rece "da se nije ni muslimanima vojnicki doraslo". ne bi cak bilo potrebno tjerat raju u PRETIS-u da radi trecu smjenu.
wolf07

#504 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by wolf07 »

Od svega mi je najnejasnija stavka - moderacija. Evo vec nekoliko stranica cisti destilat 100% fasizma, i nkom nista!
sanjin_1

#505 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

parapet wrote:
sanjin_1 wrote: Pa zelen je i Trebević čitavu godinu...Grude najplodinji dio BiH :lol: :lol: :lol: kad pomislim da si na podu ti propadneš u podrum...
Zelen je al je brdo. Ne mozes obradjivati na strani od 90 stupnjeva. To bi cak i ti mogao shvatiti.
Fabrika je strana rijec. Jos jedan dokaz "hiljadugodisnjoj drzavnosti" od Une do Drine od Save do mora(navodno).
"škutori"
umašćena kosurina
crne ciple
bjele čarape
raskopćana Loto trenerka
Ukratko Marinko Ćutuk

Žive u "škutoriji"
haha, tako isto imaju stereotipe o Amerikancima, da su glupi, da ne znaju glavni grad Ugande a Amerikanci lete u Svemir, provode po citav dan na americkim sokoćalima i gadjaju ih iz bespilotnih letjelica...

A čuj, frustracije su čudo - moraš se nekako tješit kad ti škutorima ide narod na dnevnicu okopavat vinograde
Hercegovci
ukratko - gospoda...
mbwuahahaha, čuj gospoda - Hercegovci su po meni poznati kao fizicki visoki i vitki, likovi zajebanti i mudrice. Ti sa svojih 168cm i anatolskom fizionomijom bi se tesko mogao kvalificirati za jednog.
Daj mi reci onda - kako je moguce da u toj pustari u kojoj nema nicega dolazi tvoj narod cijeli dan raditi i okopavati vinograde i polja za dnevnicu?

Logika?
Zato možeš obrađivati kamenjar..Grude najplodniji dio BiH :lol: :lol: :lol:
Pa što je onda koristiš ? Ili je i to prisutno od "stoljeća sedmog"
Kakvi sterotipovi jadna nisi bio ? Vidim ih svaki dan..isto ko da im je Marinko Ćutuk svima ćaća..uljepljeni, peksini sa tri zuba u glavi..
Naravno da su frustracije čudo..osobito kad su puni autobusi "legitimnih" što svaki dan iz "tisućljetnih naseobina tipa Bobanovo i Šuškovo " vozare na još "tisućljetnije" plantaže Hame Badžaka...motiku na rame i ošini..I još ti na kraju ne daju ni tv kanal...razumijem te.. :mrgreen:
Hercegovci i jesu gospoda a škutori seljačine, primitivci i divljavci....to je tako uvjek bilo. Nisam ti ja kriv...A o mojoj fizionimiji suvišno je pisati.Brojne Ivane i Marije svjedoče suprotno :mrgreen:
Pa na forumu je sve moguće...tako i "treČi samo što nije" i "rvacka televizija" i "narod koji dolazi cijeli dan raditi"...
A de ti meni reci onda kako je moguće da vi "ekonomski napredni" hamalite po Opuzenkim farmama, vijaduktima oko Ploča i kamenolomima po Ivanici? I još u dodatku, kako to da vas ovi "što kopaju po cijeli dan" jebu u zdrav mozak već 20 godina?
Kako to da vas istisnuše iz srednje Bosne a "vi" toliko pametni? Kako to da vam i dan danas kontrolišu preko 70% "stonog grada"? Kako to da vam uzeše Stolac ispred nosa? Kako to da ti poklopiše 60% Neumske opštine a ti prnut ne smiješ? To za početak, pa ćemo onda nastaviti sa ispitivanjem.... Nešto ne štima u toj slici koju pokušavaš farbati :mrgreen:
sanjin_1

#506 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

Vego mene interesuje stav forumaša "legitimne" nacionalnosti o ovom zloĆinu koji je učinjen u njihovo ime a protiv nedužnog Hrvatskog naroda
HVO je isto tako organizovao iseljavanje hrvatskog stanovništva iz srednje Bosne u Hercegovinu. To iseljavanje imalo je za cilj da zaštiti jedan dio hrvatskog stanovništva iz srednje Bosne od borbi koje su se vodile u tom području, ali i da ojača prisustvo Hrvata u Herceg-Bosni sa ciljem da odnos snaga prevagne u korist Hrvata. Uslijed ove činjenice, dio hrvatskih stanovnika iz srednje Bosne je otišao dobrovoljno, dok je druge HVO iselio uz primjenu sile.
parapet

#507 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote:Vego mene interesuje stav forumaša "legitimne" nacionalnosti o ovom zloĆinu koji je učinjen u njihovo ime a protiv nedužnog Hrvatskog naroda
HVO je isto tako organizovao iseljavanje hrvatskog stanovništva iz srednje Bosne u Hercegovinu. To iseljavanje imalo je za cilj da zaštiti jedan dio hrvatskog stanovništva iz srednje Bosne od borbi koje su se vodile u tom području, ali i da ojača prisustvo Hrvata u Herceg-Bosni sa ciljem da odnos snaga prevagne u korist Hrvata. Uslijed ove činjenice, dio hrvatskih stanovnika iz srednje Bosne je otišao dobrovoljno, dok je druge HVO iselio uz primjenu sile.

Podsjeca na prvostupanjsku presudu Gotovini kad su izvalili da je Knin razrusen.

Bolje se ni ne moze ocekivati od sudaca iz egzoticnih zemalja, mos mislit pravde u Burkini Faso, pored njih tu su i razni ambiciozni skorojevici a poznati su i sukobi i medjusobne optuzbe u trokutu C.d.Ponte - Geoffrey Nice - i ona glasnogovornica za obavjestajnu djelatnost.

Haski sud je "vesel sud". Nadam se da ti i Haso ne mislite da mozete Hrvate optuzivati kako su Srbi optuzivali za dahije pa da zbog nekakvih presuda u Hagu nemaju politicka prava? Haski sud sudi pojedincima a ne narodima i drzavama.
parapet

#508 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote:
U svakom slucaju su plodnije od Rujista.

Simultano ti prevodim.

Kakvi sterotipovi jadna nisi bio ? Vidim ih svaki dan..isto ko da im je Marinko Ćutuk svima ćaća..uljepljeni, peksini sa tri zuba u glavi..
Ti si neki tankocutan i osjetljiv moderni muskarac. Na HTV-u takve zovu stilisti...

Da ti nisi nekakav bosanski Neven Ciganovic?
Naravno da su frustracije čudo..osobito kad su puni autobusi "legitimnih" što svaki dan iz "tisućljetnih naseobina tipa Bobanovo i Šuškovo " vozare na još "tisućljetnije" plantaže Hame Badžaka...motiku na rame i ošini..I još ti na kraju ne daju ni tv kanal...razumijem te.. :mrgreen:
O trgu Alije Izetbegovica u Medjugorju su pisali mediji.

Pokazi nesto o "legitimnima" i tom Badzaku ili kako se vec zove?

Hercegovci i jesu gospoda a škutori seljačine, primitivci i divljavci....to je tako uvjek bilo. Nisam ti ja kriv...A o mojoj fizionimiji suvišno je pisati.Brojne Ivane i Marije svjedoče suprotno :mrgreen:
To su ima umjetnicka imena. U stvarnosti se sve do jedne zovu - Desanka.

Presutit cemo im prezime...

Pa na forumu je sve moguće...tako i "treČi samo što nije" i "rvacka televizija" i "narod koji dolazi cijeli dan raditi"...
A de ti meni reci onda kako je moguće da vi "ekonomski napredni" hamalite po Opuzenkim farmama, vijaduktima oko Ploča i kamenolomima po Ivanici? I još u dodatku, kako to da vas ovi "što kopaju po cijeli dan" jebu u zdrav mozak već 20 godina?
Kako to da vas istisnuše iz srednje Bosne a "vi" toliko pametni? Kako to da vam i dan danas kontrolišu preko 70% "stonog grada"? Kako to da vam uzeše Stolac ispred nosa? Kako to da ti poklopiše 60% Neumske opštine a ti prnut ne smiješ? To za početak, pa ćemo onda nastaviti sa ispitivanjem.... Nešto ne štima u toj slici koju pokušavaš farbati :mrgreen:
Umjesto mog odgovora:
Konstatirajući kako su Bošnjaci u Hercegovini stiješnjeni na prostor Mostara, Abidbegović je rekao da su Bošnjaci tamo gdje nemaju slobode osuđeni na odumiranje.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/svecano- ... /140830056

A nesto mi govori i da nece biti ni tvog odgovora?
Hafis

#509 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by Hafis »

Najsmješniji mi je Gačan kad tog nekakvog famoznog Hamu Badžaka spominje :lol:
Gdje li izvuče tog lika, stvarno nikad čuo u karijeri. Inače u njih, u ''70 Mostara'' :D , tko ima golfa tricu kotira k'o tajkun
Inače, jel' mi zemo još na priči o dikelenju po Opuzenu, madžorizaciji u Srednjoj bosni i razrahatelisanju u 70% Mostara?
sanjin_1

#510 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

parapet wrote:
sanjin_1 wrote:Vego mene interesuje stav forumaša "legitimne" nacionalnosti o ovom zloĆinu koji je učinjen u njihovo ime a protiv nedužnog Hrvatskog naroda

Podsjeca na prvostupanjsku presudu Gotovini kad su izvalili da je Knin razrusen.

Bolje se ni ne moze ocekivati od sudaca iz egzoticnih zemalja, mos mislit pravde u Burkini Faso, pored njih tu su i razni ambiciozni skorojevici a poznati su i sukobi i medjusobne optuzbe u trokutu C.d.Ponte - Geoffrey Nice - i ona glasnogovornica za obavjestajnu djelatnost.

Haski sud je "vesel sud". Nadam se da ti i Haso ne mislite da mozete Hrvate optuzivati kako su Srbi optuzivali za dahije pa da zbog nekakvih presuda u Hagu nemaju politicka prava? Haski sud sudi pojedincima a ne narodima i drzavama.
Ma lahko ćemo mi za gotovinu ..vego kako prihvatiti dokazanu činjenicu da je Hrvate srednje Bosne etnički čisto HVO ? E to je ono što vas boli, razumijete da ste ispali najobičnije budaletine ali jebi ga..haj ti kurvi reci da je kurva...oba će ti oka iskopat.. :mrgreen:
A još vam je samo ostala ova isprazno-debilska priča o "legitimitetu Haškog Tribunala"...taman ko ćetnici...isti istovetni..
sanjin_1

#511 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

parapet wrote:
sanjin_1 wrote:

Simultano ti prevodim.

Ti si neki tankocutan i osjetljiv moderni muskarac. Na HTV-u takve zovu stilisti...

Da ti nisi nekakav bosanski Neven Ciganovic?

Umjesto mog odgovora:
Konstatirajući kako su Bošnjaci u Hercegovini stiješnjeni na prostor Mostara, Abidbegović je rekao da su Bošnjaci tamo gdje nemaju slobode osuđeni na odumiranje.

Pa možda i jesu..ko će ti to znati..ali mene opet nisi vidio da odvalim glupost tvoga kalibra..čuj Grude najplodniji dio BiH :lol: :lol: Jbt. obrazujte se bar malo, neće vas grom mlatnut ako šta pročitate..("Crkva na kamenu" i "Glas koncila" nepikaju se)
Simultano ti prevodim.
Ma jok već se provaljuješ...

:lol: :lol: Jes...Ivan Šušnjar i njegov guzni haver Tvrtko..
Šta ću ti bola pokazivat..navrati ponekad u Mostar pa stani na Kočinama, moreš i kod "najljepšeg dijela Mostara" :mrgreen: i pogledaj u one plantaže. Kad drekneš "Mare" ili "Kato" trides glava se provlači između žice...

Ma kakvi, ja hvatam sevape..znaš kako no reknu "sevap je vlahinju natakarit" :mrgreen:
Umjesto mog odgovora:

Politikanstvo. Činjenica je sljedeća, ni milimetra Bulevara još prešli niste. Nedosanjani san vam je doći na Stari Most, dok je npr grad Stolac 70% Bošnjački, Jajce nadplovično Bošnjačko, Busovača, a u čuvenom Vitezu "stoluje" ti Bošnjak..pa ti sad vidi...Da ne spominjemo "zone od posebnog interesa" :mrgreen:
sanjin_1

#512 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:Najsmješniji mi je Gačan kad tog nekakvog famoznog Hamu Badžaka spominje :lol:
Gdje li izvuče tog lika, stvarno nikad čuo u karijeri. Inače u njih, u ''70 Mostara'' :D , tko ima golfa tricu kotira k'o tajkun
Inače, jel' mi zemo još na priči o dikelenju po Opuzenu, madžorizaciji u Srednjoj bosni i razrahatelisanju u 70% Mostara?
A meni je opet najžalosniji škutor koji je u Mostar došao u Štelinom gepeku 93-će pođe prosipati šuplje o "mostaru"...
Čuj gdje izvuče Badžaka ? Pa nije pitanje gdje sam ga izvuko ja već gdje ga vi izvukošte pa mu još hamalite na plantaži?
A inače u vaših "stolnih" 25 % ko prođe preko ulice a da mu prst nije u nosu dobije sertifikat "pravog mostarca".

A naravno da sam na toj priči i ponavljat ću vam je još sto puta ako treba jer je to ogledalo vašeg uspjeha. A jesi li ti još uvjek na priči o "ekonomskom dometu lemuzine"?
KENJAC

#513 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by KENJAC »

Citajuci ovo vase caskanje pade mi na pamet scena iz Neuma 91' kad mama grdi svoga sina " Domagoj sine ne tuci Ibrahima , pa vi ste kao braca" ili ti ga ona "Ko nam bre razveza zastave" !!M
parapet

#514 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote: Ma lahko ćemo mi za gotovinu ..vego kako prihvatiti dokazanu činjenicu da je Hrvate srednje Bosne etnički čisto HVO ? E to je ono što vas boli, razumijete da ste ispali najobičnije budaletine ali jebi ga..haj ti kurvi reci da je kurva...oba će ti oka iskopat.. :mrgreen:
A još vam je samo ostala ova isprazno-debilska priča o "legitimitetu Haškog Tribunala"...taman ko ćetnici...isti istovetni..

Iskreno, ovaj narod hrvatski je imao svou verziju povijesti od kad je svijeta i vijeka. Za vas su Turci osloboditelji za nas su okupatori, za vas je Austrija okupator, mi smo neutralni, za vas su partizani pozitivci za nas su sumski sadisti koji su se prikrpali uz repove saveznickih konja. Cijelo to vrijeme je postojala "dozvoljena" i sluzbena povijest - a mi smo imali svoju. Na kraju smo vam razjebali Jugoslaviju.

Ne vidim razliku da imamo opet razlicitu povijest. Vi svoju "hasku" a mi svoju.
parapet

#515 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote:
Pa možda i jesu..ko će ti to znati..ali mene opet nisi vidio da odvalim glupost tvoga kalibra..čuj Grude najplodniji dio BiH :lol: :lol: Jbt. obrazujte se bar malo, neće vas grom mlatnut ako šta pročitate..("Crkva na kamenu" i "Glas koncila" nepikaju se)
Nigdje ja nisam rekao da su Grude najplodnije nego da "Škutori" drže najplodniji dio BiH - najplodnije je vjerojatno Gabela polje. Sunce, obilje vode, doslovce život buja. Grude su dio plodnog nastavka Imotskog polja.

Simultano ti prevodim.
Ma jok već se provaljuješ...
A ko sam ja da pokusavam razuvjeriti jednog forumskog klauna u njegovim umisljajima? To ti je kao da negiras postojanje gravitacije a kad se pokusas odvojiti od zemlje tresnes natrag na nju.

:lol: :lol: Jes...Ivan Šušnjar i njegov guzni haver Tvrtko..
Šta ću ti bola pokazivat..navrati ponekad u Mostar pa stani na Kočinama, moreš i kod "najljepšeg dijela Mostara" :mrgreen: i pogledaj u one plantaže. Kad drekneš "Mare" ili "Kato" trides glava se provlači između žice...
Nemam pojma stvarno, a nadam se da shvacas zasto ne mogu vjerovati na rijec takvom "postenjacini" kao sto si ti...

Ma kakvi, ja hvatam sevape..znaš kako no reknu "sevap je vlahinju natakarit" :mrgreen:
Stara fora - prica o dobrom ku*cu. Lijek i nadomjestak za inferiornost i nesnalazenje.

Umjesto mog odgovora:

Politikanstvo. Činjenica je sljedeća, ni milimetra Bulevara još prešli niste. Nedosanjani san vam je doći na Stari Most, dok je npr grad Stolac 70% Bošnjački, Jajce nadplovično Bošnjačko, Busovača, a u čuvenom Vitezu "stoluje" ti Bošnjak..pa ti sad vidi...Da ne spominjemo "zone od posebnog interesa" :mrgreen:
Ne znam, dogovori se sa muftijom. Neko laze - pitanje je da li on ili ti, a ne bi bilo lijepo da duhovna osoba laze.
KENJAC

#516 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by KENJAC »

parapet wrote:
sanjin_1 wrote: Ma lahko ćemo mi za gotovinu ..vego kako prihvatiti dokazanu činjenicu da je Hrvate srednje Bosne etnički čisto HVO ? E to je ono što vas boli, razumijete da ste ispali najobičnije budaletine ali jebi ga..haj ti kurvi reci da je kurva...oba će ti oka iskopat.. :mrgreen:

Iskreno, ovaj narod hrvatski je imao svou verziju povijesti od kad je svijeta i vijeka. Za vas su Turci osloboditelji za nas su okupatori, za vas je Austrija okupator, mi smo neutralni, za vas su partizani pozitivci za nas su sumski sadisti koji su se prikrpali uz repove saveznickih konja. Cijelo to vrijeme je postojala "dozvoljena" i sluzbena povijest - a mi smo imali svoju. Na kraju smo vam razjebali Jugoslaviju.

Ne vidim razliku da imamo opet razlicitu povijest. Vi svoju "hasku" a mi svoju.
Vidi sefe , ne bih da se petljam u u vasu borbu za drugo i trece mjesto nego bih ti volio skrenuti paznju da govoris u svoje ime. Nema "nas" jer ja poznajem i poznavao sam mnogo "vas" koji su dosta toga dali (ili im je bilo oduzeto) u borbi koju ti karakterises "sadistickom" Kad govoris o "vama" onda vezi pojmove kao sto su Jasenovac i Pavelic uz "vase" ime. Imena cestitih Hrvata (dakle ogromnu vecinu) ne stavljaj u tvoj kontekst , molim te. Tvoje pozicije su pozicije "ustastva" (Tomsonov koncert + jos mozda 15 %) i ne oznacavaju nikako pozicije cjelokupnog Hrvatskog pucanstva. U ostalom ako ti se ne svidjaju ti "sadisti" , vrati ono sto su ti oni dali i svi cemo biti mirni !
parapet

#517 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

KENJAC wrote: Vidi sefe , ne bih da se petljam u u vasu borbu za drugo i trece mjesto nego bih ti volio skrenuti paznju da govoris u svoje ime. Nema "nas" jer ja poznajem i poznavao sam mnogo "vas" koji su dosta toga dali (ili im je bilo oduzeto) u borbi koju ti karakterises "sadistickom" Kad govoris o "vama" onda vezi pojmove kao sto su Jasenovac i Pavelic uz "vase" ime. Imena cestitih Hrvata (dakle ogromnu vecinu) ne stavljaj u tvoj kontekst , molim te. Tvoje pozicije su pozicije "ustastva" (Tomsonov koncert + jos mozda 15 %) i ne oznacavaju nikako pozicije cjelokupnog Hrvatskog pucanstva. U ostalom ako ti se ne svidjaju ti "sadisti" , vrati ono sto su ti oni dali i svi cemo biti mirni !

Valjda ne trebam stavljati linkove na to sta su partizani radili BiH Hrvatima ali i zarobljenoj vojsci mahom domobranima? Oprosti ali oni su skidali zarobljenike do gola, vezali im zicama ruke i onda ih tako likvidirali. I to su im ustaske glavesine pobjegli a pobili mahom domobransku sirotinju. Ako to nije sadisticki onda ne znam sta je. Mozete vi pjevati o ljubicicama bijelim ali ruke tih "osloboditelja" su do ramena u krvi. Po Sloveniji postoje mnogobrojna gubilista da su Slovenci napravili i interaktivnu kartu sa popisom svih tih gubilista. Prema procjeni najkonzervativnijih strucnjaka pobijeno je izmedju 20-30 tisuca ljudi.

Naravno da ima poneki suprotan slucaj. Nista nije potpuno crno niti potpuno bijelo. Bilo je cak nesto i "narodnih heroja" medju BiH Hrvatima, ali s obzirom na brojnost radi se vise o iznimkama nego o pravilu.

Sto se tice "pozicije" ustastva - nisam nikako vezan uz ustase - jedan brat od djeda je bio u ustasama a drugi u partizanima. Moj djed je bio bolestan (pogrbljen) pa nije zavrsio ni u jednoj vojsci. Nastojim prije svega drzati se _cinjenica_ a klonim se propagandnih "istina" iz kuhinje politickih centrala. Ako ces razgovarati o cinjenicama mozemo nastaviti a ako si dosao izbiflati ono sto je ugodno cuti partijskom uhu onda cu te uputiti na jednu od najstarijih forumskih fora - ona koja spominje troskoke.
parapet

#518 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

Evo, sve se više upotrebljava termin: "genocid" za poslijeratna pogubljenja. Slovenci organizirali simpozij na tu temu...

http://www.rtvslo.si/slovenija/mednarod ... 945/252211

Dakle, na zapdu se titoizam veze uz genocid, a znate kako ide - sav napredak, nerobovanja "dozvoljenim istinama" i sve promjene su dolazile sa zapada pa ce jednog dana to doci i do BiH. Balkan je oduvijek bio zaostali kraj.

Evo i karte:

http://www.geopedia.si/?params=L7387
frombosna

#519 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by frombosna »

Nije problem Što su Hrvati dobili EU papire i što če i Srbi "uskoro" dobiti EU papire. Za mene če veči problem biti ako se nakon toga uvede Šengenska granica oko cijele BiH. To bi tek mogla biti katastrofa. Na mene več psihički loše djeluje što se već na nekim prelazima između RH stavlja natpis "EU citizen" i ostali.
Ionako smo rupčaga, kaljuža...a ako propustimo priliku da uđemo u EU bar kada i Srbija onda čemo postati (ili ostati) šu... europe.
Post Reply