I neka je. Bilo je i krajnje vrijeme.
IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
- Dozer
#501 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Kako god, ako se ova anketa moze uzeti za bar malo relevantnu, onda je i SDA i SDP-u mrka kapa na izborima 
-
radostan dan
#502 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
jbt, 100 godina si na forumu i još nisi naučio da je forumska statistika neumoljiva...a ona kaže - što ti se izglasa na klix-u, obrnuto je u reali.
najozbiljnije.
najozbiljnije.
-
queen123
#503 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Bakirova rekacija kad vidi anketuDozer wrote:Kako god, ako se ova anketa moze uzeti za bar malo relevantnu, onda je i SDA i SDP-u mrka kapa na izborima

- Corto Maltese
#504 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Zar i ti Klixe, Brute?

- kandelabar
#505 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Ma to je vec poznato da Bakir uzima ove izbore za Presjednika kljucno je drzavni Parlament i Federalni koliko ce ko imati zatsupnika SBB DF SDP jer SDA planira da ima tu poprilicnu vecinu iz Bosnjackog korpusa kako bi mogli sami ucestvovat sa SRBima i Hrvatiam u kreiranju vlasti
- Dozer
#506 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Pa jasno. Jer, ako im se slucajno desi da nemaju mogucnost odlucivanja, sto bi se realno moglo desiti ako bi recimo DF, Sefer i jos neka slicna manja stranka tipa NS koalirali, to bi vrlo lako mogao biti pocetak kraja BHS matrice.
- nikad_vise
#507 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Koja tuga,ima ljudi koji ce glasati za Bakira Hadziomerovica.
Inace nemamo nekog drzavnika kojem bi bilo vrijedno dati ogromnu podrsku ali i u takvoj konkurenciji ovaj lik je definitivno najslabiji.
Bakir H.-reketas..da ga bar mogu pohvaliti da je makar raskrinkavao lopovluk,..iskoristio citav jedan narodni servis da bi propagirao jednu politicku opciju..pristrasan,neprofesionalan i kao takav nebi dalje o njemu.
Bakir Izetbegovic-nista narocito,sreca da ima jaku masineriju iza sebe i ocevo nasljeđe da ga ljudi gotive zbog toga,ostalo tanko.Za razliku od recimo Bakira H. bar ima nekih kontakata sa Turcima i dovede tu i tamo kakvog investitora.Isto tako SDA sama ima jake veze sa Turskom i vidno je njihovo prisustvo u BiH u vidu nekih manjih investicija,obnavljanju nekih starina,tu i tamo renoviraju koju ambulantu,pomognu skoli i sa obzirom da na mjestu predsjednistva i nema neke ovlasti ipak nesto radi sto se ne moze reci za recimo Zeljka Komsica(iako ga postujem,cijenim i mislim da nema nikakvih oraha u dzepu).Sto se tice uvlacenja Erdoganu,tesko da meni kao gradjanu moze donijeti nesto lose,mozda Brko jos malo omeksa nakon onog govora. Njegov peh,ali ako taj peh moze donijeti kakvu investiciju nek se malo i uvukao
Mustafa Ceric-mislim da je jedan od najobrazovanih i najboljih kandidata.Koliko god ga neko volio ili ne volio taj covjek ima daleko najveci utjecaj i na istoku i na zapadu.Covjek je bio u top 50 najutjecajnijih muslimana svijeta i kao takav svakako da bi vjerovatno mogao da privuce nekih investitora sa istoka ili zapada.Iza njega ne stoji neka stranka cije bi interese morao sprovoditi i mislim da bi najbolje obavljao taj posao.Podrska u narodu mu i nije bogzna ogromna,sumnjam da ce pobjediti.
Fahrudin Radoncic-Fahro je jedan od mogucih kandidata koje cu da podrzim.Dvoumim izmedju njega i Cerica. Vecina apostrofira njegovo porijeklo kao i porijeklo njegove imovine ali meni tu nema puno nejasnoca.Pare mu dala SDA,osnovao medij koji je prerastao i njega i SDA.Cesto ga prozivaju zbog korupcije sto mi bas i nema smisla jer da su mu mogli naci ista,nasla bi mu koalicija SDA-SDP nakon svog pljuvanja Radoncica po njima.Kao covjek je napravio jedno medijsko carstvo (s cijim pisanjem se nekad slazem nekad ne),kao ministar je radio dobro svoj posao,i ne sumnjam da bi i kao predsjednik dobro radio.On mi lici na nekog karijeristu koji se na svom zivotnom planu samoostvario,pa zeli da ga i narod kroz politiku posmatra kao jednog od bitnih ljudi u politickom zivotu i historiji Bosnjaka.Koliko god ta karakteristika nekad bila losa,ne vidim da bi to moglo biti lose u koliko bi zapeo da zaradi to postovanje na mjestu predsjednika.
Emir Suljagic-Ima tu i tamo nekih prica o udaranju zene,prica o bijelom hljebu i slicno..Nisam dovoljno upoznat sa istim pa mi nit smrdi nit mirise..Nije moj favorit ali svakako razumijem ljude i koji glasaju za njega.Za mene je nepoznanica i kao takvog cu ga ispratiti u kampanji da vidim njegov maksimum.
Ostali kandidati tesko da mogu dobiti izbore pa ih nebi ni komentarisao za sada.
Inace nemamo nekog drzavnika kojem bi bilo vrijedno dati ogromnu podrsku ali i u takvoj konkurenciji ovaj lik je definitivno najslabiji.
Bakir H.-reketas..da ga bar mogu pohvaliti da je makar raskrinkavao lopovluk,..iskoristio citav jedan narodni servis da bi propagirao jednu politicku opciju..pristrasan,neprofesionalan i kao takav nebi dalje o njemu.
Bakir Izetbegovic-nista narocito,sreca da ima jaku masineriju iza sebe i ocevo nasljeđe da ga ljudi gotive zbog toga,ostalo tanko.Za razliku od recimo Bakira H. bar ima nekih kontakata sa Turcima i dovede tu i tamo kakvog investitora.Isto tako SDA sama ima jake veze sa Turskom i vidno je njihovo prisustvo u BiH u vidu nekih manjih investicija,obnavljanju nekih starina,tu i tamo renoviraju koju ambulantu,pomognu skoli i sa obzirom da na mjestu predsjednistva i nema neke ovlasti ipak nesto radi sto se ne moze reci za recimo Zeljka Komsica(iako ga postujem,cijenim i mislim da nema nikakvih oraha u dzepu).Sto se tice uvlacenja Erdoganu,tesko da meni kao gradjanu moze donijeti nesto lose,mozda Brko jos malo omeksa nakon onog govora. Njegov peh,ali ako taj peh moze donijeti kakvu investiciju nek se malo i uvukao
Mustafa Ceric-mislim da je jedan od najobrazovanih i najboljih kandidata.Koliko god ga neko volio ili ne volio taj covjek ima daleko najveci utjecaj i na istoku i na zapadu.Covjek je bio u top 50 najutjecajnijih muslimana svijeta i kao takav svakako da bi vjerovatno mogao da privuce nekih investitora sa istoka ili zapada.Iza njega ne stoji neka stranka cije bi interese morao sprovoditi i mislim da bi najbolje obavljao taj posao.Podrska u narodu mu i nije bogzna ogromna,sumnjam da ce pobjediti.
Fahrudin Radoncic-Fahro je jedan od mogucih kandidata koje cu da podrzim.Dvoumim izmedju njega i Cerica. Vecina apostrofira njegovo porijeklo kao i porijeklo njegove imovine ali meni tu nema puno nejasnoca.Pare mu dala SDA,osnovao medij koji je prerastao i njega i SDA.Cesto ga prozivaju zbog korupcije sto mi bas i nema smisla jer da su mu mogli naci ista,nasla bi mu koalicija SDA-SDP nakon svog pljuvanja Radoncica po njima.Kao covjek je napravio jedno medijsko carstvo (s cijim pisanjem se nekad slazem nekad ne),kao ministar je radio dobro svoj posao,i ne sumnjam da bi i kao predsjednik dobro radio.On mi lici na nekog karijeristu koji se na svom zivotnom planu samoostvario,pa zeli da ga i narod kroz politiku posmatra kao jednog od bitnih ljudi u politickom zivotu i historiji Bosnjaka.Koliko god ta karakteristika nekad bila losa,ne vidim da bi to moglo biti lose u koliko bi zapeo da zaradi to postovanje na mjestu predsjednika.
Emir Suljagic-Ima tu i tamo nekih prica o udaranju zene,prica o bijelom hljebu i slicno..Nisam dovoljno upoznat sa istim pa mi nit smrdi nit mirise..Nije moj favorit ali svakako razumijem ljude i koji glasaju za njega.Za mene je nepoznanica i kao takvog cu ga ispratiti u kampanji da vidim njegov maksimum.
Ostali kandidati tesko da mogu dobiti izbore pa ih nebi ni komentarisao za sada.
- webby-x
#508 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Ako Sefer pobijedi to je kraj BHS matrice?Dozer wrote:Pa jasno. Jer, ako im se slucajno desi da nemaju mogucnost odlucivanja, sto bi se realno moglo desiti ako bi recimo DF, Sefer i jos neka slicna manja stranka tipa NS koalirali, to bi vrlo lako mogao biti pocetak kraja BHS matrice.
Ispade i Sefer multietniĆar.
Ti si gora naivčina od Skijaša.
-
faer
#509 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
dje je poznato? dje pise to? daj nam neki uvid u to kako si ti bas dosao do tog mudrog zakljucka?kandelabar wrote:Ma to je vec poznato da Bakir uzima ove izbore za Presjednika kljucno je drzavni Parlament i Federalni koliko ce ko imati zatsupnika SBB DF SDP jer SDA planira da ima tu poprilicnu vecinu iz Bosnjackog korpusa kako bi mogli sami ucestvovat sa SRBima i Hrvatiam u kreiranju vlasti
- nikad_vise
#510 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Neka Safeta,Dodik trabunja o ocjepljenju RS,ovaj kontra kod nas prica o unitarnoj drzavi.Na kraju ce doci stranci i usutkati i jednog i drugog zbog budalestina.webby-x wrote:Ako Sefer pobijedi to je kraj BHS matrice?Dozer wrote:Pa jasno. Jer, ako im se slucajno desi da nemaju mogucnost odlucivanja, sto bi se realno moglo desiti ako bi recimo DF, Sefer i jos neka slicna manja stranka tipa NS koalirali, to bi vrlo lako mogao biti pocetak kraja BHS matrice.
Ispade i Sefer multietniĆar.
Ti si gora naivčina od Skijaša.
- crvenebrigade
#511 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
nikad_vise wrote:Koja tuga,ima ljudi koji ce glasati za Bakira Hadziomerovica.
Bakir Izetbegovic-nista narocito,sreca da ima jaku masineriju iza sebe i ocevo nasljeđe da ga ljudi gotive zbog toga,ostalo tanko.Za razliku od recimo Bakira H. bar ima nekih kontakata sa Turcima i dovede tu i tamo kakvog investitora.Isto tako SDA sama ima jake veze sa Turskom i vidno je njihovo prisustvo u BiH u vidu nekih manjih investicija,obnavljanju nekih starina,tu i tamo renoviraju koju ambulantu,pomognu skoli i sa obzirom da na mjestu predsjednistva i nema neke ovlasti ipak nesto radi sto se ne moze reci za recimo Zeljka Komsica(iako ga postujem,cijenim i mislim da nema nikakvih oraha u dzepu).Sto se tice uvlacenja Erdoganu,tesko da meni kao gradjanu moze donijeti nesto lose,mozda Brko jos malo omeksa nakon onog govora. Njegov peh,ali ako taj peh moze donijeti kakvu investiciju nek se malo i uvukao![]()
Na tvoju zalost, a na radost velikog broja obespravljenih i ponizenih gradjana ove nase poharane zemlje, Bakir Hadziomerovic ce imati veliku podrsku na izborima.
Dzaba svi crni, lopovski fondovi, skorojevicki tajkuni i njihovi ratnoprofiterski bilteni i megafoni, te prljavi milioni pristigli u putnim torbama od autokrate Redzepa Tayipa Erdogana Bakiru izetbegovicu, on ce neizbjezno dozivjeti izborni poraz.
Dosta vise kriminala, korupcije i nepotizma. Recimo NE Bakiru Izetbegovicu i njegovoj kliki (o)davno odrodjenoj od naroda i zemlje!
Last edited by crvenebrigade on 19/09/2014 22:25, edited 2 times in total.
- nikad_vise
#512 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Vidi jednu stvar,Bakir nije ni moj izbor ali ce na osnovu mog proracuna pomesti ostale kandidate.crvenebrigade wrote:
Na tvoju zalost, a na radost velikog broja obespravljenih i ponizenih gradjana ove nase poharane zemlje, Bakir Hadziomerovic ce imati veliku podrsku na izborima.
Dzaba svi crni, lopovski fondovi, skorojevicki tajkuni i njihovi megafoni, te prljavi milioni pristigli u torbama od autokrate Redzepa Tayipa Erdogana Bakiru izetbegovicu, on ce dozivjeti izborni poraz.
Puno je tu i lijevih i desnih koji ce razdijeliti glasove al SDA ima sigurno glasacko tijelo koje je u stanju proci prvi kroz cilj usljed svih ovih razjedinjavanja glasova.
Koliko god ti volio da pobjedi Bakir H,on cak po mom misljenju tesko da ce i biti drugi na izborima.Drzim da bi drugi mogao biti Fahro ili moguce iznenadi Suljagic.
- crvenebrigade
#513 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Na cemu temeljis to da nece biti ni drugi? Pitaj malo ljude po Bosni i Hercegovini, pa ces vidjeti kako ce ti odgovoriti?nikad_vise wrote:Vidi jednu stvar,Bakir nije ni moj izbor ali ce na osnovu mog proracuna pomesti ostale kandidate.crvenebrigade wrote:
Dzaba svi crni, lopovski fondovi, skorojevicki tajkuni i njihovi megafoni, te prljavi milioni pristigli u torbama od autokrate Redzepa Tayipa Erdogana Bakiru izetbegovicu, on ce dozivjeti izborni poraz.
Puno je tu i lijevih i desnih koji ce razdijeliti glasove al SDA ima sigurno glasacko tijelo koje je u stanju proci prvi kroz cilj usljed svih ovih razjedinjavanja glasova.
Koliko god ti volio da pobjedi Bakir H,on cak po mom misljenju tesko da ce i biti drugi na izborima.Drzim da bi drugi mogao biti Fahro ili moguce iznenadi Suljagic.
Bakir Hadziomerovic ce biti najvece iznenadjene na izborima. Mnogi ga podcjenjuju, i to ce im se tesko obiti od glavu. i neka ce!
- jon_jovi
#514 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Zašto se anketa na forumu razlikuje od one na portalu Klixa?
Forum je ljevičarski a portal posjećuju papci sa desna?
Kaj god, obje ankete nisu realne. Nije popularniji Martin Raguž međ Hrvatskim pukom od Ćovića a kako to pokazuje anketa. Isto mislim i za preimučstvo Ivanića nad onom iz SNSDa.
Forum je ljevičarski a portal posjećuju papci sa desna?
Kaj god, obje ankete nisu realne. Nije popularniji Martin Raguž međ Hrvatskim pukom od Ćovića a kako to pokazuje anketa. Isto mislim i za preimučstvo Ivanića nad onom iz SNSDa.
- nikad_vise
#515 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Pa vjerujem da nece.crvenebrigade wrote: Na cemu temeljis to da nece biti ni drugi? Pitaj malo ljude po Bosni i Hercegovini, pa ces vidjeti kako ce ti odgovoriti?
Bakir Hadziomerovic ce biti najvece iznenadjene na izborima. Mnogi ga podcjenjuju, i to ce im se tesko obiti od glavu. i neka ce!
SDP-ovi glasaci su u jednoj mjeri dosta nezadovoljni sa radom stranke a osim toga jedan dobar dio ce da se okrene prema DF.
Moguce da jedan dio nece ni izaci. Na stranu to sve Bakir H nije covjek za predsjednika drzave.Neprofesionalan i razuzdan lik, i mislim da je Bakir Izetbegovic cak za koplje kvalitetniji od njega iako ruku na srce nije ni drugi bogzna kakav kvalitet.
Ne zelim ulaziti u neke zustre rasprave,razumijem ja tvoju ljubav prema SDP-u jer se neki ljudi na neki cudan nacin vezu za neku stranku i glasat ce za nju pa makar travu jeli.Znam cak slucajeva da covjek glasa za SDP samo zato sto mu je komsija s kojim se ne moze u SDA.
- kandelabar
#516 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
zato sto ce se ostali glasovi rasuti,a stranka SDA ima svoje bazno glasačko tijelo koje će usljed kraha SDP-a još više ojačati..bakir I. je već jednom kada je SDA bila puno slabija nego danas skinuo Harisa SIlajdzića i Radončića iz utrke sada mu je puno lakše..faer wrote:dje je poznato? dje pise to? daj nam neki uvid u to kako si ti bas dosao do tog mudrog zakljucka?kandelabar wrote:Ma to je vec poznato da Bakir uzima ove izbore za Presjednika kljucno je drzavni Parlament i Federalni koliko ce ko imati zatsupnika SBB DF SDP jer SDA planira da ima tu poprilicnu vecinu iz Bosnjackog korpusa kako bi mogli sami ucestvovat sa SRBima i Hrvatiam u kreiranju vlasti
- crvenebrigade
#517 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Bolje da me vodi, kako ti ti kazes, "razuzdan lik" nego onaj Bakir Izetbegovic i SDA koji su nam ukrali i unistili 20 godina zivota.nikad_vise wrote:Pa vjerujem da nece.crvenebrigade wrote: Na cemu temeljis to da nece biti ni drugi? Pitaj malo ljude po Bosni i Hercegovini, pa ces vidjeti kako ce ti odgovoriti?
SDP-ovi glasaci su u jednoj mjeri dosta nezadovoljni sa radom stranke a osim toga jedan dobar dio ce da se okrene prema DF.
Moguce da jedan dio nece ni izaci. Na stranu to sve Bakir H nije covjek za predsjednika drzave.Neprofesionalan i razuzdan lik, i mislim da je Bakir Izetbegovic cak za koplje kvalitetniji od njega iako ruku na srce nije ni drugi bogzna kakav kvalitet.
Ne zelim ulaziti u neke zustre rasprave,razumijem ja tvoju ljubav prema SDP-u jer se neki ljudi na neki cudan nacin vezu za neku stranku i glasat ce za nju pa makar travu jeli.Znam cak slucajeva da covjek glasa za SDP samo zato sto mu je komsija s kojim se ne moze u SDA.
Bakir Izetbegovic nikada nije bio u tezoj situaciji a to govori bjesomucno, bezobrazno i bahato plakatiranje, a koje se placa iz crnih fondova kojim se zeli uzaludno sprijeciti neizbjezan izborni poraz.
Bakir Izetbegovic je u velikoj panici i sve je blize dan kad cemo njegovu facu vidjeti na izlaznim vratima Predsjednistva Bosne i Hercegovine.
-
faer
#518 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
pa je tvoje misljenje, nije 'poznato'. a to sto zoves 'bazno glasacko tijelo' je cca. 180-190 hiljada u fbih. to je daleko od dovoljnog za pobjedu. i nemoj zaboraviti da je bakir dobio jadnih 162 hiljade glasova i tak postao bosnjak sa najmanjim brojem glasova u predsjednistvu ikad. sada ce morati doci do 250 da bi dobio suljagica.kandelabar wrote:
zato sto ce se ostali glasovi rasuti,a stranka SDA ima svoje bazno glasačko tijelo koje će usljed kraha SDP-a još više ojačati..bakir I. je već jednom kada je SDA bila puno slabija nego danas skinuo Harisa SIlajdzića i Radončića iz utrke sada mu je puno lakše..
- nikad_vise
#519 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Ma sve to stoji za SDA,haracili su i krali ali ni clanovi SDP-a na celu za Zlatkom nisu nista manje krali,ali se njihov kriminal presucivao upravo od Bakira Hadziomerovica.Nema potrebe da jedan drugog ubjedujemo u ispravnost nasih stavova,ali po meni covjek koji zloupotrebljava javni servis,koji je izgleda i rekete uzimao,a osim toga je presucivao i sve afere u SDP nije kompaktan za drzavu.Pogotov one pjesmice o hodzama,mislim lik je neozbiljan najblaze receno.Da je ostao dosljedan profesionalnoscu i da je bio objektivan i nepristrasan imao bi i moj glas.Budi realan,glasaj za SDP na nivoima gdje imaju dobre kandidate ali glasati za Bakira H samo zato jer je SDP je glupost.Ima ta stranka,iako u krizi,jos dosta dobrih kandidata da ponudi.crvenebrigade wrote:
Bolje da me vodi, kako ti ti kazes, "razuzdan lik" nego onaj Bakir Izetbegovic i SDA koji su nam ukrali i unistili 20 godina zivota.
Bakir Izetbegovic nikada nije bio u tezoj situaciji a to govori bjesomucno, bezobrazno i bahato plakatiranje, a koje se placa iz crnih fondova kojim se zeli uzaludno sprijeciti neizbjezan izborni poraz.
Bakir Izetbegovic je u velikoj panici i sve je blize dan kad cemo njegovu facu vidjeti na izlaznim vratima Predsjednistva Bosne i Hercegovine.
- crvenebrigade
#520 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Ocigledno je da konstantno iznosis neistine i pokusavas Bakira Hadziomerovica diskreditirati ad hominem, a to je vise nego dovoljno da se s tobom ne moze voditi bilo kakav ozbiljan i argumentiran dijalog.nikad_vise wrote:Ma sve to stoji za SDA,haracili su i krali ali ni clanovi SDP-a na celu za Zlatkom nisu nista manje krali,ali se njihov kriminal presucivao upravo od Bakira Hadziomerovica.Nema potrebe da jedan drugog ubjedujemo u ispravnost nasih stavova,ali po meni covjek koji zloupotrebljava javni servis,koji je izgleda i rekete uzimao,a osim toga je presucivao i sve afere u SDP nije kompaktan za drzavu.Pogotov one pjesmice o hodzama,mislim lik je neozbiljan najblaze receno.Da je ostao dosljedan profesionalnoscu i da je bio objektivan i nepristrasan imao bi i moj glas.Budi realan,glasaj za SDP na nivoima gdje imaju dobre kandidate ali glasati za Bakira H samo zato jer je SDP je glupost.Ima ta stranka,iako u krizi,jos dosta dobrih kandidata da ponudi.crvenebrigade wrote:
Bolje da me vodi, kako ti ti kazes, "razuzdan lik" nego onaj Bakir Izetbegovic i SDA koji su nam ukrali i unistili 20 godina zivota.
- nikad_vise
#521 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Ne pokusavam ja njega diskreditirati,covjek se sam diskreditirao i naveo sam ti i na kojim primjerima.crvenebrigade wrote: Ocigledno je da konstantno iznosis neistine i pokusavas Bakira Hadziomerovica diskreditirati ad hominem, a to je vise nego dovoljno da se s tobom ne moze voditi bilo kakav ozbiljan i argumentiran dijalog.
Taj covjek treba da predstavlja mene i jos 4 miliona ljudi u zemlji.Budi mi dobar
-
StupskaBitanga
- kandelabar
#523 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Moras da shvatiš da je prošli put Željko KOmšić dobio 300.000 većinom Bošnjačkih glasova u ekspanziji Države za čovjeka,tada su Bakir I. , Haris S. i Fahrudin Radončić podijelili 300tinjak hiljada glasova međusobno i Bakir je odnio pobjedu..Sada u ovoj konstalaciji odnosa Bošnaci glasaju samo za svoje kandidate i tu će Bakir I. ubjedljivo najviše dobiti jer nema pravu konkurenciju i ona je usitnjena ,da nema kandidata SBB-a i SDP-a Suljagic bi mogao ici u ravnopravnu utrku..faer wrote:pa je tvoje misljenje, nije 'poznato'. a to sto zoves 'bazno glasacko tijelo' je cca. 180-190 hiljada u fbih. to je daleko od dovoljnog za pobjedu. i nemoj zaboraviti da je bakir dobio jadnih 162 hiljade glasova i tak postao bosnjak sa najmanjim brojem glasova u predsjednistvu ikad. sada ce morati doci do 250 da bi dobio suljagica.kandelabar wrote:
zato sto ce se ostali glasovi rasuti,a stranka SDA ima svoje bazno glasačko tijelo koje će usljed kraha SDP-a još više ojačati..bakir I. je već jednom kada je SDA bila puno slabija nego danas skinuo Harisa SIlajdzića i Radončića iz utrke sada mu je puno lakše..
- crvenebrigade
#524 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
A zasto bi to, izrazito nepopularni Bakir Izetbegovic bio pretplacen na, kako ti kazes, glasove Bosnjaka?kandelabar wrote:Moras da shvatiš da je prošli put Željko KOmšić dobio 300.000 većinom Bošnjačkih glasova u ekspanziji Države za čovjeka,tada su Bakir I. , Haris S. i Fahrudin Radončić podijelili 300tinjak hiljada glasova međusobno i Bakir je odnio pobjedu..Sada u ovoj konstalaciji odnosa Bošnaci glasaju samo za svoje kandidate i tu će Bakir I. ubjedljivo najviše dobiti jer nema pravu konkurenciju i ona je usitnjena ,da nema kandidata SBB-a i SDP-a Suljagic bi mogao ici u ravnopravnu utrku..faer wrote:pa je tvoje misljenje, nije 'poznato'. a to sto zoves 'bazno glasacko tijelo' je cca. 180-190 hiljada u fbih. to je daleko od dovoljnog za pobjedu. i nemoj zaboraviti da je bakir dobio jadnih 162 hiljade glasova i tak postao bosnjak sa najmanjim brojem glasova u predsjednistvu ikad. sada ce morati doci do 250 da bi dobio suljagica.kandelabar wrote:
Pa, upravo je on kod Bosnjaka jedna od najneomiljenijih i nesimpaticnijih osoba. Uz to, tesko je opterecen brojnim aferama koje se vezuju na samo spominjanje imena Bakira Izetbegovica.
Od nezakonitog i nemoralnog sakrivanja kao vojnog obveznika u trezoru tadasnje Narodne banke RBIH, tokom agresije na nasu domovinu, preko mnogih drugih kriminalnih radnji koje mu se stavljaju na teret svih ovih godina.
Cak je i njegov rahmetli otac, Alija Izetbegovic, vise puta javno govorio da politika nije za njegovog sina Bakira Izetbegovica.
Otac mu nije vjerovao, niti smatrao da je dobar izbor za narod, a kamoli da mu to povjerenje ponovo daju Bosnjaci, nakon cetiri katastrofalne i neuspjesne godine provedene u Predsjednistvu Bosne i Hercegovine.
-
StupskaBitanga
#525 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
ko vam je slagao da će Bošnjaci isključivo glasati za Bošnjačke kandidate grdno vas je slagao