Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika BiH?!

Locked
bach

#502 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by bach »

I šta ćemo sa Arapima, turistima ili nvaraeturistima...

Možda Arapi uče od svojih neprijatelja, Jevreja. Na ovakav nekakv način su Jehudije preuzele Palestinu. Prvo su dolazili pojedinačno, turistički.... Zatim ih je dolazilo sve više, počeli s kupovati kuće i imanja, počeli su otvarati škole... Njihove kuće i imanja su počeli rasti, povezali su se u naselja... Obzirm da su imali jako mnogo para, palestinski veleposjednici su ima prodavali zemlju koja njima ništa nije značila, bare, kamenite uvale i šikare... Jevreji su bili obrazovani i vrijedni, močavre su isušivali, pustinju navodnjavali...Onda kada su shvatili da ih ima dosta, da su jači od Arapa, proglasili su državu Izrael i istjerali Palestince napolje iz njihove vlastite kuće...

Dešava li se i ovdje isti scenario?
Fact

#503 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Fact »

^^ Samo što to ipak nije bio scenario koji je se tamo odigrao.No dobro,shvaćam sarkazam,ali brate mora biti utemeljen na činjenicama. :D
animals

#504 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by animals »

bach wrote:I šta ćemo sa Arapima, turistima ili nvaraeturistima...

Možda Arapi uče od svojih neprijatelja, Jevreja. Na ovakav nekakv način su Jehudije preuzele Palestinu. Prvo su dolazili pojedinačno, turistički.... Zatim ih je dolazilo sve više, počeli s kupovati kuće i imanja, počeli su otvarati škole... Njihove kuće i imanja su počeli rasti, povezali su se u naselja... Obzirm da su imali jako mnogo para, palestinski veleposjednici su ima prodavali zemlju koja njima ništa nije značila, bare, kamenite uvale i šikare... Jevreji su bili obrazovani i vrijedni, močavre su isušivali, pustinju navodnjavali...Onda kada su shvatili da ih ima dosta, da su jači od Arapa, proglasili su državu Izrael i istjerali Palestince napolje iz njihove vlastite kuće...

U drzavi BiH, taj scenario moze samo Hrvatima naskoditi, Srbi su se obezbijedili..mislim da bi u tom slucaju nastao egzodus Hrvata, iselili bi se iz Bosne, ostala bi im samo zapadna Hercegovina..ionako se iseljava svako ko moze..
Lincoln-Burrows

#505 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Lincoln-Burrows »

Ovdje dolaze Arapi bez marke u đepu.
Drinski

#506 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

jeben si ti igrac.
pustis pametnu buhu i onda gledas.
Last edited by Drinski on 04/06/2014 17:39, edited 1 time in total.
Tvrtko II Kotromanić

#507 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Tvrtko II Kotromanić »

opet ti kazem, ti imas ozbiljnih psihickih problema...
animals

#508 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by animals »

Fact wrote:
animals wrote:
U drzavi BiH, taj scenario moze samo Hrvatima naskoditi, Srbi su se obezbijedili..mislim da bi u tom slucaju nastao egzodus Hrvata, iselili bi se iz Bosne, ostala bi im samo zapadna Hercegovina..ionako se iseljava svako ko moze..
Štete velike.:/
Nisam mislio da se iseljavaju zbog toga..emigracija je vecinom ekonomske prirode..
bach

#509 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by bach »

Tvrtko II Kotromanić wrote:

opet ti kazem, ti imas ozbiljnih psihickih problema...
Ne više od prosječnog građaina BIH koji kada plati tri kredita i režije ostane sa 150 KM da živi od prvog do prvog.

Nisam ja kriv jer ti nisi volio školu i knjige i smatraš da se ljudi jedino dijele na Željovce i pitare...
animals

#510 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by animals »

Sve u svemu mislim da Bosnjaci imaju najslabije politicare u BIH..nisu stvarno ni za sta sposobni..i da predsjednik najace stranke, nasljedi oca ima samo jos u Sjevernoj Koreji ili Kubi, brat..
Drinski

#511 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

animals wrote:Sve u svemu mislim da Bosnjaci imaju najslabije politicare u BIH..nisu stvarno ni za sta sposobni..
tačno. zato se ljudi uzdaju u Cerića.
i da predsjednik najace stranke, nasljedi oca ima samo jos u Sjevernoj Koreji ili Kubi, brat..
Pa nije ga naslijedio. Tihić je predsjednik stranke.
bach

#512 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by bach »

Drinski wrote:
animals wrote:Sve u svemu mislim da Bosnjaci imaju najslabije politicare u BIH..nisu stvarno ni za sta sposobni..
tačno. zato se ljudi uzdaju u Cerića.
i da predsjednik najace stranke, nasljedi oca ima samo jos u Sjevernoj Koreji ili Kubi, brat..
Pa nije ga naslijedio. Tihić je predsjednik stranke.

Ali kod Bakira je kasa ...
Opetja033

#513 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Opetja033 »

Fact wrote:
Opetja033 wrote:
Ovo je tipican primjer nekoga ko zeli da ispadne duhovit i pametan a uspije upravo da dokaze suprotno. Pa kada si vec uzela SAD kao primjer - opce poznata je cinjenica (svima osim tebi izgleda, ali hajde mozda nadodjes vremenom) da NIJEDAN predsjednicki kandidat nema sansu da primirise mjestu predsjednika ukoliko ne titra muda crkvenim vodjama. Nebitno da li su u pitanju demokrate ili republikanci.
Politicar koji u SAD izjavi da je ateista a ima ambicije da postane predsjednik drzave je pocinio politicko samoubistvo.

I naravno, ponovo dolazi islamofobija do izrazaja. Sve dok su krscani u pitanju nije problem. Ali kada su muslimani u pitanju odmah se sve problematizuje.
Pa kršćanske zemlje,kršćani favorizirani.U islamskim zemljama su muslimani favorizirani.Šta tu tebi nije jasno?
Govoriš o zapadnom kršćanskom svijetu i čudiš se nekim vijekovnim običajima toga svijeta.
Nemam ja apsolutno problem sa tin. Naprotiv. To su sve demokratska, sekularna drustva. Ali imam problem sa rigidnim islamofobima i ateistima ovdje koji bi pod plastom sekularizma ogranicavali uticaj Islama i koji se zalazu za protjerivanje vjere u dzamije i kuce. Oni ne streme Europi vec Sj. Koreji i Kubi. E nece moci.

Sent from my GT-S7580 using Tapatalk
Last edited by Opetja033 on 04/06/2014 18:01, edited 1 time in total.
say_cheese

#514 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by say_cheese »

Lincoln-Burrows wrote:
Ovdje dolaze Arapi bez marke u đepu.
A kako dolaze do zemljista? Nisam cula za slucaj, gdje je vlasnik pod prijtenjom smrti napustio svoj prag.
Drinski

#515 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

bach wrote: Ali kod Bakira je kasa ...
Kako mislis?
Bodkin

#516 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:
Bodkin wrote:
Opetja033 wrote:
Te

Pa naravno da je odgovor isti kada su i komentari islamofoba/agresivnih ateista - isti i preslikani jedan od drugog. Dakle: pravac Sjeverna Koreja ili Kuba pa tamo prosipajte svoje jednoumlje. Mi ZIVIMO u sekularnoj i demokratskoj drzavi. Meni kao gradjaninu niko nece ogranicavati slobode.
Vasi se nastojanja ogranicavanja vjere kose sa elementarnim tackama europske povelje o ljudskim pravima, tj dijelu koji govori o slobodi vjerovanja. To cemu vi pozivati nema veze sa sekularizmom vec sa rigidnim, agresivnim ateizmom koji nema mjesta u demokratskim drustvima.
Doduse @Johnny se izvukao zadnjim komentarom i njegov stav mogu postovati iako se ne slazem sa njim.

Mi zivimo u demokratiji ali ne i u sekularnom drustvu. Dalje, ako ja mogu na kubu bujrum i ti u iran pa prosipaj svoju teokratiju. Dakle iako nismo u sekularnoj drzavi, sloboda govora mi i dalhe daje pravo da kazem da religija zaglupljuje i da je nazadna i da ostanem ovdje ;) nekome govoris da ide na kubu, a ti bi neistomisljenike slao u gulag
Kakvo parcijalno citanje onoga sto sam napisao (polazim da je to u pitanju, jer te smatram inteligentnim forumasem). Naravno da zivimo i u demokratiji i u sekularnom drustvenom uredjenju. Nije moj problem sto odredjeni "sekularisti" izmisljaju svoje definicije tog pojma a u sustini im se svodi prica na to da prisilno ogranicavaju djelovanje vjere i vjernika.Sta je sekularna drzava? Skandinavske zemlje gdje se proslave zavrsetka skolske godine u javnim skolama obiljezavaju u crkvama? Gdje djeca u javnim skolama slave krscanske svece? Ili SAD gdje predsjednik polaze zakletvu na Bibliji?
Ja nemam problem sa ljudima koji na religiju gledaju na nacin kao ti (boldirano). Ali ako ti imas to pravo, onda i vjernici imaju pravo da na sav glas i u svakoj pori ovog drustva i na svakom pedlju teritorije jedne demokratske i sekularne zemlje - promoviraju svoju vjeru. To im garantuje europska povelja o ljudskim pravima.
Nikoga ko dijeli tvoje misljenje ja ne bih tjerao iz drzave. Tjerao bih one kojima nema mjesta u demokratskom drustvu - to su oni koji dekretima, zakonima i prisilom ogranicavali vjerske slobode. To ovdje nece proci, kao ni u jednom drugom demokratskom i sekularnom drustvu. I za takve je najbolje da kupe kartu u jednom pravcu Kube i Sj. Koreje jer ce ovdje (i u bilo kojoj drugoj demokratskoj drzavi) samo dozivjeti cireve i nervne slomove.
ajde nadji gdje to djeca slave u javnim skolama svece? ali da slave vjerski. pusti mi se tradicije. i bozic se slavi na zapadu ali daleko od toga da je to vjerski praznik...

dalje, nisam ja rekao da vjernici promoviraju svoju vjeru. priredbe, kultura ili sta vec. koncerti, skole. sta god hoce. nek idu od vrata do vrata sto se mene tice kao jehovini svjedoci. ali ako se buduci predsjednici biraju u dzamiji i ako bez podrske crkve ne mozes biti predsjednik ili premijer, pisam se ja na tu sekularnost. do zadnjeg mandata je bosnjacki clan predsjednistva mogao biti samo onaj ko ima podrsku IZ. kakva je to sekularnost...vjera apsolutna ne bi trebala biti uticajna u javnom zivotu. kako rekoh, razvijenost drzave i ukljucenost vjere u javni zivot su u obrnutoj korelaciji

i na kraju, pretjerujes kad kazes da su ljudi protiv gradnje dzamija, a nisu protiv crkava. ja to jos nisam vidio da je neko na temi napisao. sve pripisujes islamofobiji. jos malo pa ce i cinjenica da hocu deda mraza biti islamofobija.
Drinski

#517 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

Bodkin wrote:
ajde nadji gdje to djeca slave u javnim skolama svece? ali da slave vjerski. pusti mi se tradicije. i bozic se slavi na zapadu ali daleko od toga da je to vjerski praznik...
daj ne provaljuj se, eno ti puna RS, slava po školama i ikona, pa ja sam sjedio u kancelariji dal direktora dal pedagoga škole a gore ikona.
say_cheese

#518 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by say_cheese »

Bodkin wrote: i bozic se slavi na zapadu ali daleko od toga da je to vjerski praznik...
Bozic je vjerski praznik, isto kao i Bajram. Nebitno sto ce maloumnici taj dan skoknut do kafane da se olese.
Bodkin

#519 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Bodkin »

Drinski wrote:
Bodkin wrote:
daj ne provaljuj se, eno ti puna RS, slava po školama i ikona, pa ja sam sjedio u kancelariji dal direktora dal pedagoga škole a gore ikona.
:lol: :lol: alo sefe, EVROPA A NE PRAVOSLAVNA DZAMAHIRIJA
Drinski

#520 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

Bodkin wrote:
Drinski wrote:
Bodkin wrote:
zanimljivo stajalište Evropskog suda kada je riječ o krizu, pitam se sta bi bilo kada bi neko pokusao nesto slično na "islamski" način pa da to završi na evropskom sudu.
http://www.katolik.hr/aktualnomnu/lauts ... m-skolama/
Hafis

#521 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Hafis »

Ako ce se gro tih novooridolsih Arapa naseljavati u prstenu oko Sarajeva, ne vidim kako se moze izmijeniti etnicka slika BiH

Sent from my SM-G350 using Tapatalk
The BEN10

#522 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by The BEN10 »

ilkbahar wrote:danas vidim neku crnu kineskinju u opstini, dossla da ovjeri neka dokumenta, hoce nase drzavljanstvo valjda, a ne zna ni jezik dovoljno dobro pa me molila da joj pomognem. ma ne znas ti vise ni koja je to rasa, spoj svega i svacega. e jadnili smo

Orgijajte rasisti, može vam se!!!
say_cheese

#523 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by say_cheese »

Bodkin wrote:
Ti se fakat pravis naivan. Sirom Njemacke ces naci hejbet ucionica sa krstom na zidu. Isto tako u drugim zemljama EU. Sto juznije, to vise. Krst ces naci i u sudnicama. Evo ti slika sa suda iz Minhena

Image

Meni licno ne smeta, a ti sad nastavi da se talasas i prosipas suplju o sekularizmu.
shibonja

#524 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by shibonja »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#525 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by pici »

shibonja wrote:Sta privlaci Arape u BiH
Mlada Picetina

Sent from my PMP5101C_QUAD using Tapatalk