Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post Reply

Cerić novi predstavnik Bošnjaka

Da
125
38%
ne
155
47%
možda
12
4%
Ne interesuje me
37
11%

Total votes: 329

reis1

#501 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by reis1 »

jasen wrote:
reis1 wrote:Mene jeste strah bivseg reisa Cerica.

Dozivljavam ga kao osobu 15. stoljeca koji je zalutao u 21. stoljece, jednostavno mogao bih se kladiti da lik ne zna tablicu mnozenja napamet, i takvih osoba me je uvijek bilo strah. BTW, prestravljen sam i uopce kakvi sve likovi hodaju oko mene, psihopati samo takvi, pitas ih koliko je 7 x 9 = pogleda te prestravljeno (boji se on tebe, bojis se ti njega).

I to mi je uvijek bilo sokantno: najprije koliko neko ko ne zna tablicu mnozenja moze sebi dozvoliti da se kandidira za predsjednika jedne drzave/nacije/religijske zajednice, i dugo koliko ona obicna ovcica mora imat nedostatak zivaca po tijelu pa ovu prvu osobu smatrat nekakvih vrhovnim autoritetom koji bi trebao da el-lideruje.

:skoljka:
ja bih prije rekao, s obzirom na nick, da se ti pališ na njega, iako reJZ ne zna tablicu množenja. :D

Kad ja postanem reis, ja cu sve ove nase hodze u svakoj dzamiji u Bosni i Hercegovini, a i po Sandzaku, natjerat da nauce tablicu mnozenja.

Sramota da su pejgamber i oni oko njega jos prije 1500 godina izmislili arapske brojeve i tablicu, a ovi nasi hodze kao vrhunski muslimanski autoriteti nashijeg naroda jos nisu 7 x 9 naucili. Ja se crvenim zbog njihove sramote. :sad:
Djuro11

#502 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by Djuro11 »

Ceric je nesposoban da ista uradi, kao i sva ova bulumenta oko nas.Cemer i cemernije, se moze smatrati politika Bosanskih Muslimana u zadnjih 20 godina

Sjecam se nena prije nego je umrla 80 tih godina.Rekla je Bosanski Muslimani su najgluplji narod na svijetu.U njenih 7 desetljeca zivota.Sigurno nije zena bila glupa.

Nakon Mehmeda Spahe.Bosanski Muslimani i nemaju nekog vizionara.Sve smusen do smusenijeg.

Nikakva zelja, nikakav cilj.Ugodi komsiju i naguzi se lijepo

Ceric, od mene nema glasa.A, ja sam nacionalno nastrojen, ala Fatmir.Pa, sad vidi
vatrogasac

#503 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by vatrogasac »

reis1 wrote:
jasen wrote:
ja bih prije rekao, s obzirom na nick, da se ti pališ na njega, iako reJZ ne zna tablicu množenja. :D

Kad ja postanem reis, ja cu sve ove nase hodze u svakoj dzamiji u Bosni i Hercegovini, a i po Sandzaku, natjerat da nauce tablicu mnozenja.

Sramota da su pejgamber i oni oko njega jos prije 1500 godina izmislili arapske brojeve i tablicu, a ovi nasi hodze kao vrhunski muslimanski autoriteti nashijeg naroda jos nisu 7 x 9 naucili. Ja se crvenim zbog njihove sramote. :sad:
Probaj provjeriti hoće li pogriješiti. Naruči 7 mevluda po 9 banki. :P
Hajvan

#504 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by Hajvan »

Djuro11 wrote:Ceric je nesposoban da ista uradi, kao i sva ova bulumenta oko nas.Cemer i cemernije, se moze smatrati politika Bosanskih Muslimana u zadnjih 20 godina

Sjecam se nena prije nego je umrla 80 tih godina.Rekla je Bosanski Muslimani su najgluplji narod na svijetu.U njenih 7 desetljeca zivota.Sigurno nije zena bila glupa.

Nakon Mehmeda Spahe.Bosanski Muslimani i nemaju nekog vizionara.Sve smusen do smusenijeg.

Nikakva zelja, nikakav cilj.Ugodi komsiju i naguzi se lijepo

Ceric, od mene nema glasa.A, ja sam nacionalno nastrojen, ala Fatmir.Pa, sad vidi
jebo Serića

Jebo i susjede i komšije… sve prepotentne koji su naučeni da misle da su bolji i više vriejde od moje djece… ne želim im ništa dobro..ko što ni oni ne želel ništa dobro meni, mojoj domovini, mojem jeziku i tradiciji.. pišaj ih. Komšije, Susjede.
eno im Komšiluk, eno im Susjedstvo- to su izabrali…
vatrogasac

#505 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by vatrogasac »

Radončić: Kandidatura Mustafe Cerića je dobra za Bošnjake

http://www.klix.ba/vijesti/bih/radoncic ... /140611076

Izetbegović: Cerić će izazvati podjele među Bošnjacima i u IZ BiH

http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /140610057
BHCluster

#506 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by BHCluster »

Ceric ima sanse kao i Covic tj nikakve.
ex-Efendija

#507 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by ex-Efendija »

reis1 wrote:
jasen wrote:
reis1 wrote:Mene jeste strah bivseg reisa Cerica.

Dozivljavam ga kao osobu 15. stoljeca koji je zalutao u 21. stoljece, jednostavno mogao bih se kladiti da lik ne zna tablicu mnozenja napamet, i takvih osoba me je uvijek bilo strah. BTW, prestravljen sam i uopce kakvi sve likovi hodaju oko mene, psihopati samo takvi, pitas ih koliko je 7 x 9 = pogleda te prestravljeno (boji se on tebe, bojis se ti njega).

I to mi je uvijek bilo sokantno: najprije koliko neko ko ne zna tablicu mnozenja moze sebi dozvoliti da se kandidira za predsjednika jedne drzave/nacije/religijske zajednice, i dugo koliko ona obicna ovcica mora imat nedostatak zivaca po tijelu pa ovu prvu osobu smatrat nekakvih vrhovnim autoritetom koji bi trebao da el-lideruje.

:skoljka:

Istorija biljezi da je i Muhamed bio nepismen :D a narodna poslovica kaze ne ne mozes biti pismeniji od rimskog Pape ! Ili, tako nekako, sad nisam siguran :(
Murat Sabanovic

#508 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by Murat Sabanovic »

reis1 wrote:

hodze i popove zeza samo matematicka operacija dijeljenje,dok ostale 3 savrseno znaju !!!
arslanbey

#509 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by arslanbey »

BHCluster wrote:Ceric ima sanse kao i Covic tj nikakve.
Ne potcjenjuj moc dzamije
vatrogasac

#510 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by vatrogasac »

Murat Sabanovic wrote:
hodze i popove zeza samo matematicka operacija dijeljenje,dok ostale 3 savrseno znaju !!!
Pa nije baš pravilo. Npr.

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/efendij ... lavljenima
Tito_i_Partija

#511 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by Tito_i_Partija »

vatrogasac wrote:Radončić: Kandidatura Mustafe Cerića je dobra za Bošnjake

Bas se lijepo vidi ko je s kim u krevetu. Cera i Fahro, the Bosniak Dream Team. :D
ex-Efendija

#512 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by ex-Efendija »

Tito_i_Partija wrote:
vatrogasac wrote:Radončić: Kandidatura Mustafe Cerića je dobra za Bošnjake

Bas se lijepo vidi ko je s kim u krevetu. Cera i Fahro, the Bosniak Dream Team. :D
a tek kad im se i Komsic pridruzi, postace multikulturni 8) !
Drinski

#513 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by Drinski »

zaboravljate jos jednog važnog tipa: Zukorlića kao predsjednika RS-a.
Drinski

#514 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by Drinski »

ime_korisnika wrote:
Drinski wrote:zaboravljate jos jednog važnog tipa: Zukorlića kao predsjednika RS-a.
to mi se već ne sviđa, općepoznato je da su Srbi svoje vođe, vladare, kraljeve, predsjednike, premijere, ubijali još od pamtivijeka. inače da bi Zukorlić ekonomski digao RS na noge, bi sigurno.ima tu još jedan problem, Srbima više pristaje jedan svinjogojac, kočijaš i krkan Baja iz Laktaša nego jedan obrazovan, elokventan i uglađen gospodin kao Zukrolić efendija.
imas pravo.
BHCluster

#515 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by BHCluster »

arslanbey wrote:
Da ali za to se je vec SDA pobrinuo preko novih mufitija.
arslanbey

#516 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by arslanbey »

BHCluster wrote:
arslanbey wrote:
Da ali za to se je vec SDA pobrinuo preko novih mufitija.
Pa eto neka ubjede 90% vjernika,ipak onih 10% Cericevih glasova mogu dati pobjedu Radoncicu,a to je i cilj
mishic

#517 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by mishic »

Mene jeste strah bivseg reisa Cerica.

STVARNO covjeka treba biti strah sa kakvim OVCAMA živi. Ceriću se može sporiti mnogo toga ali OBRAZOVANJA ne.
Međutim da ima ovaca poput ovoga Rejsa1 teško je shvatiti. Nekome manjka samo obrazovanja /skole/ a nekom Boga mi i pameti. A ona se nemože ni školom niti ičim drugim nadomjestiti. A Reis1 je klasičan primjer za to!!!
arslanbey

#518 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by arslanbey »

Danas niko ne zna tablicu mnozenja napamet,zivimo u doba digitrona :D
reis1

#519 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by reis1 »

ex-Efendija wrote:
Istorija biljezi da je i Muhamed bio nepismen :D a narodna poslovica kaze ne ne mozes biti pismeniji od rimskog Pape ! Ili, tako nekako, sad nisam siguran :(
Pa da, rahmetli pejgamber Muki, piiis-biii-apon-him, je bio nepismen, ali je zato bio poseban: on je padao u nesvjest u onoj nekakvoj pecini, i onda izlazio i recitovao svima nama znane stihove, koji se rimuvaju. Npr.

Sura Ihlas

Kul Huvallahu ehad.
Allāhus-Samed.
Lem jelid, ve lem jūled,
ve lem jekullehū kufuven ehad.

U danasnje vrijeme, lik bi bio turbofolker - samo taki!

No, salu na stranu, ipak su ti dole kozoyebi po Arabiji poslije Muhameda postali matematicari, astronimi, medicinari, i sl. - maltene u jednoj generaciji od kozojeba do ucenjaka. Nesto slicno ko sto je Tiiito i partizani od ovih ovdje nasih djedova i nana ovcojeba po Balkanu, ove sirotinje duhovno-materijalne, malo nestA neke kulture napravio: par stotina skola, biblioteka, gradova, cesta, tvornica, i tako...

I onda dodje gosn Ceric, i kaze partizani ne valjaju. S konja na magarca - kontra smjer, sad od ucenjaka sto su nas partizani pravili, ponovo postajemo ovcojebi... Umjesto da ides u biblioteku (koje vise nema) i citas neke knjige, sad ides u dzamiju (koja je sad naaajglavna) i slusas nekakve pridike (od onih koji 7 x 9 ne znaju koliko je). Pune ti glavu dogmom umjesto znanjem - to je nam' u amanet reisaga bivsi ostavio.
reis1

#520 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by reis1 »

mishic wrote: STVARNO covjeka treba biti strah sa kakvim OVCAMA živi. Ceriću se može sporiti mnogo toga ali OBRAZOVANJA ne.
Međutim da ima ovaca poput ovoga Rejsa1 teško je shvatiti. Nekome manjka samo obrazovanja /skole/ a nekom Boga mi i pameti. A ona se nemože ni školom niti ičim drugim nadomjestiti. A Reis1 je klasičan primjer za to!!!

Fakat istina, zaista sam primjetio da neke stvari ne mogu skontat, kako funkcioniraju, i potrebna mi je pomoc da mi to u pamet udje.

Recimo, npr., Dani Ajvatovice.

"Narodna predaja kaže da se Ajvaz-dedo četrdeset dana uzastopno ranim sabah-namazom obraćao Bogu da stijenu rastavi. Četrdeseto jutro učeći dovu nakon sabah-namaza je zaspao i u snu vidio kako su se dva bijela ovna sudarila i stijena se rastavila. Kada se probudio vidio je stijenu rastavljenu. Nakon toga je Ajvaz-dedo sagradio vodovod od drvenih tomruka (cijevi) i proveo ga kroz spomenutu stjenu do Prusca."

Znaci i ovaj je neke ovce sanj'o, sudarila se dva bekana, pukla stijena, i potekla voda... Nesto slicno ko dole ona svjetla po nebu sto lete, kaze Gospa...

Ja to brate ne kontam.
homega

#521 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by homega »

reis1 wrote:
mishic wrote: STVARNO covjeka treba biti strah sa kakvim OVCAMA živi. Ceriću se može sporiti mnogo toga ali OBRAZOVANJA ne.

Fakat istina, zaista sam primjetio da neke stvari ne mogu skontat, kako funkcioniraju, i potrebna mi je pomoc da mi to u pamet udje.

Recimo, npr., Dani Ajvatovice.

"Narodna predaja kaže da se Ajvaz-dedo četrdeset dana uzastopno ranim sabah-namazom obraćao Bogu da stijenu rastavi. Četrdeseto jutro učeći dovu nakon sabah-namaza je zaspao i u snu vidio kako su se dva bijela ovna sudarila i stijena se rastavila. Kada se probudio vidio je stijenu rastavljenu. Nakon toga je Ajvaz-dedo sagradio vodovod od drvenih tomruka (cijevi) i proveo ga kroz spomenutu stjenu do Prusca."

Znaci i ovaj je neke ovce sanj'o, sudarila se dva bekana, pukla stijena, i potekla voda... Nesto slicno ko dole ona svjetla po nebu sto lete, kaze Gospa...

Ja to brate ne kontam
.
Skontaćeš, kad Mustafa Cerić sjedne pa ponovo počne moliti bijele ovnove da se sudaraju ne bi li se stijena zatvorila, jer na izborima niste dovoljno glasova zaokružili za njega :lol: :lol:
clarion_

#522 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by clarion_ »

Pametnom Bošnjaku bi ovo trebalo biti dovoljno:

Njegovim dolaskom Islamska zajednica u Zagrebu poprima savremene oblike rada koji su dotada bili nepoznanica za Islamsku zajednicu. Pod njegovim vođstvom Islamska zajednica u Zagrebu je organizirala tri naučna simpozija: Mistika u Islamu - tesavvuf, Problemi savremenog pristupa islamu i Etika u islamu. Ovaj treći naučni skup imao je internacionalnu dimenziju jer su na njemu uzeli aktivno učeće najautoritativniji znanstvenici iz islamskog svijeta, a jugoslavenskoj javnosti su se po prvi put predstavili fizičar i nobelovac Abdus Selam i maležanski filozof Nedžib Attas. Ovakav vid aktivnosti u kreaciji dr. Cerića Zagrebačku džamiju svrstava u sam vrh znanstveno-kulturnog života Islamske zajednice u bivšoj Jugoslaviji, a čini je sve prisutnijom i u tokovima razvoja islamske misli u svijetu. Na Opći izborima u Bosni i Hercegovini 2014. godine kandidat je za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda.

During his time in the United States, he learned English and earned a Ph.D. degree in Islamic Studies at the University of Chicago.

Cerić is a member of several local and international scientific organisations and societies, including the Interreligious Council of Bosnia-Herzegovina, the Foundation of Srebrenica-Potočari Memorial and Cemetery, the Council of 100 Leaders of the World Economic Forum, the European Council for Fatwas and Research, Religion for Peace, the Executive Committee of the European Council of Religious Leaders, the Board of Trustees of International Islamic University Islamabad, the Sharia'h Board of Bosnia Bank International, the Fiqh Academy in Mecca, Aal Albayt Foundation for Islamic Thought in Jordan, the World Council of Religions for Peace, International Commission for Peace Research chaired by Henry Kissinger, UNESCO and the Executive Council of World Forum of Ulama. He has delivered numerous lectures and led several workshops on interreligious and interfaith issues at local and international conferences.
ex-Efendija

#523 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by ex-Efendija »

Ne tekfirite nam efendiju i ne prizivajte bijele ovnove da se opet ne vrate komunisti :skoljka: !

Efendija je idealan bosnjacki clan predsjednistva, nikome se nece prilagodjavati, ni anglocionistima, ni domacim izdajnicima, ni-ko-me !
volta dzontra

#524 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by volta dzontra »

Nešto razmisljam ako lafogradjanske stranke kandidiraju nekog projektiranog Hrvata ("njihov a nas") koji bi odvukao veliki dio bošnjačkih glasova da bi bilo dobro nagovoriti nekoliko tisuća Hrvata da iz zajebancije dadnu Cericu glas jer će za B mjesto biti "mrtva trka" i par tisuća glasova može presuditi....
Kad je bal nek je teferic....
Hipotetski koja je za Hrvate razlika??? Ionako bi bila dva bošnjačka političara u predsjedništvu pa personalni sastav i nije bitan
madner

#525 Re: Cerić novi predstavnik Bošnjaka.

Post by madner »

Svako treba da bira ko mu najvise odgovara, i ja mislim da vecina Hrvata u BiH podrzava Cerica u mnogo pitanja.
Post Reply