Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
dobojlija81

#501 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by dobojlija81 »

There is no work currently available in this task.
Unfortunately, there is no work currently available for this task, but there might be soon! Please check back in a few minutes.

i kad sta dodje nece jebem ga

nego meni nikako ne ide pa da pitam ove sa vise staža

imam 4 jobs 49 test quest i 93 accuracy da li da jos zezam sa ovim ili napustim

imam doduse 60 centi zaradjenih :) pozz
mikro_junior

#502 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikro_junior »

occhi_Azzurri wrote:
babaroga1x wrote:
occhi_Azzurri wrote:U proteklih 5 dana nije bilo niti jednog jedinog taska za nove clanove, tj. ljude bez ijednog levela, sinoc kasno se pojavio task da se odredi jel nesto clanak ili nije i ja uradim 12 tih taskova i nije mi vise dalo. Udjem na Dashboard da vidim dokle sam pise mi 8 uradjenih poslova, 92 taska i accurancy 89% i ja kontam super, jos jedan task i dobit cu bar prvi level.. Jutros ostavim sve po strani, vidim opet daju isti task, udjem odradim 8 taskova, prvih 7 sa 100% tacnoscti, 8-i fulim jedno pitanje i dobijem 96% tacnosti i nakon toga mi izbaci onu poruku "Thank you for ur work, can U please give us ur feedback".
Imala sam obaveza, a nije vise bilo ni posla pa se izlogujem. Maloprije skontam, proslo je vise od 2h, updejtovali su stastiku odoh da vidim jesu li mi dali level kad tamo mi pise 96 uradjenih taskova.
Hajd molim bilo koga iskusnijeg da mi odgovori kako je moguce, u 10h jutros imala 92 taska, nakon toga uradila 8 taskova po 10 pitanja sa 96% tacnosti a oni mi priznali samo 4 pitanja? Ko je ovdje lud???
Pozdrav occhi

prvo pohvala za trud, ja sam na tim taskovima krv pišao, ako sam uspio tri riješiti točno, bio sam sretan...

a sad loša vijest...

baš ti taskovi su medju najlošije plaćenima, jer ti oni obračunavaju dva taska kao jedan... znači imala si jutros 92 odrađena taska, uradila 8 novih ----> 8 dijeljeno 2 = 4

sad bi trebala imati oko 96... još samo par komada i onda si na levelu 1

preporučio bih svima da pokušaju izdržati do prvog levela ili najbolje do prve isplate, da ne ispadne da su radili džaba, a onda ako im se svidja, tu smo, dijelimo iskustva, a ako nadju nešto bolje ili zabavnije, sretno :-)

Baba 8)
Ciao baba,
hvala puno na ohrabrenju, isti dan kada sam objavila ovaj post, nekada u vecernjim satima sam dobila level 1, a onda jucer mail izvinjenja i sva tri levela.. napisali su mi da su imali tehnickih problema..
Sad sam i ja u raji.. :D
Ciao,
nova sam u svemu ovome, i nabasala sam bas na ovaj zadatak o kojem govorite. Kako cemo, mi novi, znati koji su ti lose placeni zadaci? Imaju li neka pravila i gdje ih mogu procitati.
AhmetShabo

#503 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

dobojlija81 wrote:There is no work currently available in this task.
Unfortunately, there is no work currently available for this task, but there might be soon! Please check back in a few minutes.

ja ti ne bih preporucio da odustajes dok ne otkljucas lvl 1 i 2.A ti sa 93 % mozes otkljucati i lvl 3. Budi uporan i strpljiv.
Kad vidis sve moguce zadatke, i kad procijenis kako ti ovo ide, onda odluci dal ces odustat. Moja zarada u ovom mjesecu za sada je 39 $ .
mikrozadatak

#504 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

mikro_junior wrote: Ciao,
nova sam u svemu ovome, i nabasala sam bas na ovaj zadatak o kojem govorite. Kako cemo, mi novi, znati koji su ti lose placeni zadaci? Imaju li neka pravila i gdje ih mogu procitati.
U početku, dok si u testnoj fazi igraš sve. Imaš na raspolaganju jako malo zadataka i zapravo nemaš izbora, igraš sve što ti se ponudi, nebitno koliko je zadatak centi. Jedini i osnovni cilj je izaći iz testne faze sa što većim procentom, da bi se eventualno išlo odmah na Level 2.

Čim uradiš 5 jobova i 100 taskova bit će prilike da zaradiš, sad ti nije bitna zarada (jer je praktično i nema) već samo broj taskova.

Pozdrav junior :)
mikrozadatak

#505 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Ne znam kad si počeo, ali svako dobronamjeran će ti savjetovati da se strpiš još par dana. Ne košta te ništa.
Sačekaj da izađeš iz testne faze, imat ćeš dosta zadataka u ponudi.
Onda sjedi i razmisli, dal ti se ovo sviđa, je li to ono što si očekivao, dal da nastaviš ili da potražiš nešto drugo.

Pozdrav
mikro_junior

#506 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikro_junior »

mikrozadatak wrote:
mikro_junior wrote: Ciao,
U početku, dok si u testnoj fazi igraš sve. Imaš na raspolaganju jako malo zadataka i zapravo nemaš izbora, igraš sve što ti se ponudi, nebitno koliko je zadatak centi. Jedini i osnovni cilj je izaći iz testne faze sa što većim procentom, da bi se eventualno išlo odmah na Level 2.

Čim uradiš 5 jobova i 100 taskova bit će prilike da zaradiš, sad ti nije bitna zarada (jer je praktično i nema) već samo broj taskova.

Pozdrav junior :)
Ovo je moj rezultat za 5 dana rada, mislim da nije lose s obzirom da zadataka skoro pa i nema... :-)
Image
dobojlija81

#507 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by dobojlija81 »

mikrozadatak wrote:

Ne znam kad si počeo, ali svako dobronamjeran će ti savjetovati da se strpiš još par dana. Ne košta te ništa.
Sačekaj da izađeš iz testne faze, imat ćeš dosta zadataka u ponudi.
Onda sjedi i razmisli, dal ti se ovo sviđa, je li to ono što si očekivao, dal da nastaviš ili da potražiš nešto drugo.

Pozdrav
pa ima jedno desetak dana,ma uglavnom sam iz dosade poceo posto imama dosta slobodnog vremena, a bit cu tu sad kad sam poceo nemam sta izgubit svakako blejim po fejsu bezveze,da je preci ovaj prag samo pa da bude zanimljivije pozz i puno dolara zelim :)
mikrozadatak

#508 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

mikro_junior wrote: Ovo je moj rezultat za 5 dana rada, mislim da nije lose s obzirom da zadataka skoro pa i nema... :-)
Image
Ma ovo je super, već iduće sedmice zarađivat ćeš više od mene :)
Šalu na stranu,
uradiš još 2-3 taska, onda izabereš 4 lagana job-a (od 1-2 centa), dovoljno je da uradiš po jedan i već si na level 2.

Sretno
zakasnila

#509 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

Meni je trebalo 6 dana da dobijem Level 1, smorili su me zadaci kojih skoro da i nema, a i kada se pojave, em sto su dosadni, em sto su slabo placeni. Isti dan su mi dali i level 1 i leve2 i tek tada je interesantno, mozes birati sta ces raditi! Ja sam otvorila skoro svaki zadatak :D , da sta ne propustim :D i da vidim sta vrijedi raditi, a sta ne! Tako da strpite se da dobijete level :-D .
Danas se pojavljuje zadatak Find EXPLICIT CONTENT by evaluating publication cover AND inside pages, pravo lagano, mislim da je @baba spominjao, samo gledas naslovnice i klikas yes i no( u zavisnosti da li sadrze eksplicitni sadrzaj), ide brzo :-D , pa et ko naleti neka radi!

Sretno svima! :-D
dobojlija81

#510 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by dobojlija81 »

neko je pisao za paidverts evo uleti reklama od 0,20 s tim da sam napravio onaj upgrade od 0,005 tako da cini mi se isplati se a dolaze i ove od 0,001

Success! You just earned +$0.19 cash!

ps. tek sam poceo sa ovim pa vidim kako ide te javim
AhmetShabo

#511 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

Blizi nam se kraj mjeseca.Meni je ovo prvi radni mjesec. Predlazem da svi sto radimo , da na kraju svakog mjeseca iznesemo stanje, kako smo prosli, koliko smo zaradili, koliko se taskova uradilo. koje smo taktike primijenjivali itd itd. Da bi sto vise napredovali i sto se bolje uklopili u sve ovo.. Ima li vas da podrzite ovaj moj prijedlog?
glitch

#512 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

evo vam ovaj get quotes from ryanair nekih 4-5 min po tasku

traži level 1 8 centi po zadatku

savjet za brži rad otvorite novi prozor u browseru ne novitab
i u njemu da vam je ova stranica od ryanaira
tako da lako prebacujete iz jednog u drugi

i drugi tip imate skraćenice za destinacije od 3 slova
samo to kucate i ide brzo

samo bacite oko na tačan datum i broj leta i to je to

i još nešto
a ako se potrefi da nema leta za traženu destinaciju a zna se ponekad
smo ukucate nulu "0"

i ništa ne konvertujete samo kopirate cifru
evo ja ću vam sad u screenshotu za svaki slučaj za one kojima je prvi put i možda nije jasno

evo recimo ovde milan -brindisi primjetite skraćenice od tri slova BDY i BDS
Image

to kucate i to će automatski se promjeniti u traženi aerodrom čim kliknete tab ili enter
Image

i onda samo kopirate traženi let evo primjera i to pastirate ko na prvoj slici gore
nemojte da vas buni što se pojavi dolar to je tako ,ignorišite
Image

eto
ja sam uradio 15 tak za sat,
malo dosadan i monoton zadatak ali dobar za preciznost
:thumbup:
mikrozadatak

#513 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

AhmetShabo wrote:Blizi nam se kraj mjeseca.Meni je ovo prvi radni mjesec. Predlazem da svi sto radimo , da na kraju svakog mjeseca iznesemo stanje, kako smo prosli, koliko smo zaradili, koliko se taskova uradilo. koje smo taktike primijenjivali itd itd. Da bi sto vise napredovali i sto se bolje uklopili u sve ovo.. Ima li vas da podrzite ovaj moj prijedlog?
More komforno :D
Ja ću prijaviti i ženinu zaradu.
Nadam se da mi nećeš finansijsku policiju poslati na vrata.
Ja svakako otprilike dva puta mjesečno na http://mikrozadaci.blog.hr objavim post, napišem ponešto interesantno. Ali lijepo je da i ovdje razmjenimo mišljenja.

Pozdrav

PS Glitch, ja otvorim dva prozora, smanjim ih kao da jedan prozor presječeš po sredini po vertikali. Nema uopšte otvaranja i zatvaranja prozora. Ide pravo brzo.
glitch

#514 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

:thumbup: ma ja to sam i ja mislio nego ne napisah
dok sam ove screenshotove i to poredo :mrgreen:
babaroga1x

#515 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

ja ću izlistati svoje

takodjer bi napomenuo sve koji su na clixsensu a planiraju povući pare da to naprave sutra u petak 26.09. ili u ponedjeljak 29.09., tako da vam stignu isplatiti do prvoga desetog
dobojlija81

#516 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by dobojlija81 »

evo ima za pocetnike zadataka al ja ne znam uradit neki tweetovi ne znam beknut oko ovog
glitch

#517 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

uslikaj stavi da vidimo o čemu se radi
pa ćemo ti reći :-)
zakasnila

#518 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

dobojlija81 wrote:evo ima za pocetnike zadataka al ja ne znam uradit neki tweetovi ne znam beknut oko ovog
Jesu li tweetovi vezani za neku finsku banku i osiguravajucu kucu? Ako je to u pitanju onda google translate, posto su na finskom i odredis osjecaje korisnika tweeta da li su pozitivna, neutralna ili negativna prema banci. Ja sam to radila prosle sedmice, a vidim i da se ponavlja, u vecini slucajeva su neutralna.
dobojlija81

#519 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by dobojlija81 »

zakasnila wrote:
dobojlija81 wrote:evo ima za pocetnike zadataka al ja ne znam uradit neki tweetovi ne znam beknut oko ovog
Jesu li tweetovi vezani za neku finsku banku i osiguravajucu kucu? Ako je to u pitanju onda google translate, posto su na finskom i odredis osjecaje korisnika tweeta da li su pozitivna, neutralna ili negativna prema banci. Ja sam to radila prosle sedmice, a vidim i da se ponavlja, u vecini slucajeva su neutralna.
da to je bilo al brzo uklonise uhvatio sam jedan job nekako rijesiti

glitch, nece nesto slike da mi postavi ili ja ne znam :)
babaroga1x

#520 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

dobojlija81 wrote:
zakasnila wrote:
da to je bilo al brzo uklonise uhvatio sam jedan job nekako rijesiti

glitch, nece nesto slike da mi postavi ili ja ne znam :)
lijevi alt + prt scr tipka
otvoris paint
paste
select + crop ako trebaš nesto maknuti
snimis sliku kao jpeg
odes na ovaj link ili neki sličan: http://postimage.org/
upload slike
copy link
paste u poruku
preview poruku i popravis ako treba
submit

eto ga, a je to :-)

Baba
zakasnila

#521 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

stalno se ponavljaju ti tweetovi vezani za tu banku OP-Pohjola i ima jos jedan, cini mi se Diacor medicinski centar! Desi se da se ponove tri ista tweeta u jednom tasku :-D , uglavnom google translate i prevedi, ako nisi siguran najbolje ti je staviti neutral
glitch

#522 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

evo imate sad level 1 organization matching 13 centi

traži se naziv firme,instituta itd jel pomenut u articlu

tip tipka f3 i malo logike
i eto
10 ovih po zadatku
jedno 4-5 min zadatak lagano :thumbup:

p.s ako je bilo koji tekst osim engleskog
>označiti Unknown: Not enough information to say :D
AhmetShabo

#523 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

glitch wrote:evo imate sad level 1 organization matching 13 centi

i eto
10 ovih po zadatku

da li je dovoljno, nakon sto kliknem f3 i vidim da se ime ne spominje u articlu da stavim incorect, iil ako se spominje da stavim correct???
glitch

#524 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

AhmetShabo wrote:
glitch wrote:evo imate sad level 1 organization matching 13 centi

i eto
10 ovih po zadatku

da li je dovoljno, nakon sto kliknem f3 i vidim da se ime ne spominje u articlu da stavim incorect, iil ako se spominje da stavim correct???
pa šta napisah >malo logike
ako je to ta organizacija recimo traži se lupam tammy i dole ti piše da drže pekare a u tekstu se pominje tammy gas stanica
očito da je to druga organizacija :thumbup:

dovoljno još sam nešto usput radio a i ove mi reklame se sad pojavile da isklikam :twisted:
Image
babaroga1x

#525 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

organisation matching, 10 centi po tasku

imaš veliki članak i trebaš odrediti radi li se u njemu o specifičnoj firmi ili ne... članci su jako veliki

zato koristite ctr + f, ukucaš naziv firme, ima - match, nema - nije match, i odmah na novi task... 5 min, max

Baba

edit: vidim da su i drugi već pisali o ovom tasku, kasnim :D
Post Reply