Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
Bodkin

#501 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

Ovp apsolutno nije desnica
animals

#502 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

seln wrote: On je podlegao iluziji koju gaje i mnogi drugi imigranti... ako biram FPÖ, time cu se pokazati kao dobar Austrijanac i necu vise biti u liniji vatre.
On vjeruje da ce ga, ako nekad dodje noc dugih nozeva, njegov pasos sacuvati.
Kakva iluzija.
Jevreji su stoljecima zivjeli u Austriji i Njemackoj, mnogi od njih su bili pripadnici kulturne i privredne elite, mnogi su se borili u prvom svjetskom ratu...
nista od toga im nije pomoglo. Njihova presuda je bilo samo njihovo porijeklo.
Ode ti daleko..
u povijesti covjecanstva je uvijek bilo sranja i bit ce..
kada ce sljedece biti, moje misljenje je da kad dodje do ekonomske krize,
onda ce doci i do sranja..
animals

#503 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Bodkin wrote:Ovp apsolutno nije desnica
Vise lijevo, nego sredina..
kakva desnica..
seln

#504 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

fosna2014 wrote:
seln wrote:
fosna2014 wrote:Pa na ovim izborima je lako moguce da su glasali vecinom za SPÖ. Kada vidim po Gracu recimo u dijelovima gdje Bosanci cine vecinu, rezultate, onda bi se moglo reci da jesu.

Bišćanin. :wink:
Imam rodjaka, dosao u Austriju 1989. Do danas ne zna govoriti tecno njemacki, ali je prije desetak godina skupa sa zenom i djecom uzeo drzavljanstvo.
Pitam ga koga je birao, a on mi ponosno kaze "FPÖ, koga drugog".
Pitam ga zasto, a on kaze "zar ne vidis sta stranci rade u Austriji".
Pretpostavljam da si akademski obrazovan, pa ces me shvatiti. Rodjak ti nije dobar. :-) Ali nije jedini. Pravi patrioti. Velika vecina FPÖ-ovaca su bili ili Cesi, Slovaci, Rumuni, Madjari, Srbi, Hrvati ili eto Bosanci. Istjerani iz maticnih drzava. Sta strah sve radi ...
Otvorio sam temu o islamofobiji, ali do sada na njoj nema ni jednog odgovora.
Sam pao, sam se ubio: sta mi je trebalo da insistiram na serioznim i fundiranim postovima? :D

Dakle, niko ne moze reci da je islamofobija (bolje receno, ressentiments kontra muslimana) lokalni problem. trenutno se veci dio zapadnog svijeta ciljano nahuskava protiv muslimana. Nema tu nikakve diferencijacije... musliman si, kriv si.
Cak sam citao komentare tipa "nema muslimana, nema problema".
Utoliko sokantnija je spoznaja da mnogi muslimani u cilju (umisljenog) spasavanja vlastite guzice difamiraju zemljake.
seln

#505 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Ali Liste Kurz jeste.
seln

#506 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

animals wrote:
seln wrote: On je podlegao iluziji koju gaje i mnogi drugi imigranti... ako biram FPÖ, time cu se pokazati kao dobar Austrijanac i necu vise biti u liniji vatre.
Kakva iluzija.
Jevreji su stoljecima zivjeli u Austriji i Njemackoj, mnogi od njih su bili pripadnici kulturne i privredne elite, mnogi su se borili u prvom svjetskom ratu...
Ode ti daleko..
u povijesti covjecanstva je uvijek bilo sranja i bit ce..
kada ce sljedece biti, moje misljenje je da kad dodje do ekonomske krize,
onda ce doci i do sranja..
To uvijek zavisi s koje strane puscane cijevi se nalazis.
Bodkin

#507 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

seln wrote:
Ali Liste Kurz jeste.
Nije ni on. Lako je zakljuciti iz njegove historije do sad. U najgorem slucaju je centar koji naginje desno i to bas u najgorem
seln

#508 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Bodkin wrote:
seln wrote:
Ali Liste Kurz jeste.
Nije ni on. Lako je zakljuciti iz njegove historije do sad. U najgorem slucaju je centar koji naginje desno i to bas u najgorem
On nema historiju. U pitanju je klinac koji je prekinuo studij da bi postao politicar, nikada ni dana nije radio u privredi.
seln

#509 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Kako god... gute Nacht.
Sutra se radi... prvi dan u novoj Austriji.
animals

#510 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Kurza podrzava Izraelski privrednik Muzikant..predsjednik Izraelskog udruzenja Beca..
kasnije se ispostavilo da i Kern ima veze, tacnije njegova zena sa istim..
znaci nema veze sa desnicom..
Bodkin

#511 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

seln wrote: On nema historiju. U pitanju je klinac koji je prekinuo studij da bi postao politicar, nikada ni dana nije radio u privredi.
Iako se u 99% slazem sa tim i mislim da je dobar proxy test uspjesnosti, ovdje moze biti iznimka.

Sto se tice historije, pogledaj sta je radio do sad. Dugo je bio ministar. Izbacio je the economist vec clanak o njemu. Idi procitaj
insomnia78

#512 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

animals wrote:Kurza podrzava Izraelski privrednik Muzikant..predsjednik Izraelskog udruzenja Beca..
kasnije se ispostavilo da i Kern ima veze, tacnije njegova zena sa istim..
To nema bas nikakve veze. Jevreji danas smatraju islam vecom prijetnjom od desnice. I u Fr su podrzavali Le Pen
NajdraziVodjaa

#513 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by NajdraziVodjaa »

seln wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Nadam se koaliciji Kurca i slobodarskog FPOa. Neevropski imigranti se moraju zaustaviti!
Kakve koristi od toga ima Kalinovnik?
:lol: :lol: grob te jebo ovi dijasporci svaki ima identicne postove isto ko da su klonovi sve do jednog tacno zaboravim sa kojim sam se raspravljao jer je svaki isti :shock:

Sram bilo Kurca reko da hoce da cuva Austrijske vrijednosti u Austriji, prikriveni fasista :-) :lol: Sta rade Kinezi u Juznom Kineskom moru? :oops:
cyprus

#514 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by cyprus »

Oglasio se i vođa :oops:

U tom stilu - nema čovjeka, nema problema 8-)
bingov buraz

#515 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by bingov buraz »

Kurc je nasa raja :mrgreen:
Sve super.

Ovi dodikovi frendovi mole boga da nikad ne dobiju vlast,nesto kao SDP kod nas :mrgreen:
casanova123

#516 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by casanova123 »

Sta ce pobjeda Kurza da znaci zapravo?
Kako ce se odraziti Kurz i ÖVP+FPÖ na drustvo, na austriju, na Bosnu i Hercegovinu, na ostatak EU?
Koliko i kako ce da uticu rezultati ovih izbora na nas bosance(bosnjake, hrvate, srbe) sa BiH pasosem(bez HR pasosa)? Na nase studente, radnike koji su vec u austriji? Na one koji ce tek da odu ili na one koji ce tek planirati da odu?

Hajmo forumasi politicari dajte komentare.. Nazalost, ja ne znam puno, ne pratim previse i ne bavim se politikom dovoljno da bih mogao da formiram neko misljenje o ovome, ali sam jedan od onih na koje ce vjerovatno ovi izbori da utice, ili mozda nece?..
bh.tornjak

#517 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by bh.tornjak »

seln wrote:
animals wrote: i ja sam protiv Islama..i protiv krscanstva..
najradije bi ih obrisao gumicom..
Ja nisam. Smisao slobode i jeste u tome da svako trazi srecu na svoj nacin. Zar nije najveca zamjerka komunistima bila to sto su "bezboznici"?
Ali, vidis, HC ne namjerava izbrisati vjere gumicom. On zeli samo izbrisati muslimane i svako malo govori o problemu "400.000" muslimana u Austriji.
I pri tome nimalo ne diferencira izmedju sekularnih, prakticirajucih i radikalnih... a zapravo su samo ovi zadnji problematicni.
I niko, ama bas niko od ostalih kandidata nije nasao za potrebno da mu kaze "ne mozes sve trpati u istu vrecu".
I paradoksalno je da FPÖ, kao ideoloska nasljednica nacista, priziva neku "krscansku kulturu", a nacisti su bili pagani per se...
hejbet svecenika je zavrsilo u konclogorima, jer su spominjali da je bog iznad Hitlera.
i onda ode u dzamiju i isterese par hiljada € neke donacije.... :wink:
NajdraziVodjaa

#518 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by NajdraziVodjaa »

seln wrote:
On je podlegao iluziji koju gaje i mnogi drugi imigranti... ako biram FPÖ, time cu se pokazati kao dobar Austrijanac i necu vise biti u liniji vatre.
Kakva iluzija.
Kad si se vec toliko usrao sto zivis tu dje ti koji bi ti dosli na tu noc dugih nozeva da te traze dobiju vise od jedne cetvrtine glasova a na predsjednickim skoro jednu polovinu? Sa takvim procentima dovoljne su male globalne promjene da ta cetvrtina postane polovina pa stoga stvarno ne znam kako smijes da rizikujes i zivis tu? Znam da je standard dobar ali glava je ipak u pitanju ti iz Bosne pobjego od takvih i sad tu da rizikujes? :oops:

Koje ublehe i propaganda Bosnjake tamo i da dodju ovi najradikalniji nece niko krivo pogledati zato sto su prilicno dobro asimilirani i ne ugrozavaju domicilno stanovnistvo kao veoma agresivni Turci i Arapi npr. Dovoljno je vidjeti ove nase da se oni vec smatraju Austrijancima od Arapa i Turcina takvo sto neces cuti...
bh.tornjak

#519 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by bh.tornjak »

animals wrote:
Vise lijevo, nego sredina..
kakva desnica..
ÖVP je stranka koja je samo u imenu "narodna" a u stvari to je stranka koja zastupa inerese industrijalaca...njihove izjave o strancima ovim-onim ili bilo kojim su samo da "signalisu" da su kao i oni protiv i to samo galsova radi...a dovezli bi i vanzemaljce iz druge galaksije samo da rade za male pare...
Austrija ima program drzavne strategije (nacionalne) kao i svaka moderna drzava...i svaka patrija (bez obzira koja bila u vlasti) se mora toga drzati....
to sto Strache laje po muslimanima je ono : "vidjela zaba dje se konji kuju pa i ona digla noge"...
ne bih se slozio da bosanci glasaju za FPÖ....ili ÖVP (bar oni koje poznam) a s druge strane Srbi (koje poznam) vecinom kazu da ce glasati za FPÖ....jerbo Gudenus je ozenio jednu Banjalucanku i post´Srbin :lol: :lol: :lol:

kako god....nista se promijeniti nece.....i dalje ce se igrati Walzer "An der schönen blauen Donau"
Maraschino

#520 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Maraschino »

NajdraziVodjaa wrote:
seln wrote:
On je podlegao iluziji koju gaje i mnogi drugi imigranti... ako biram FPÖ, time cu se pokazati kao dobar Austrijanac i necu vise biti u liniji vatre.
Kakva iluzija.

Koje ublehe i propaganda Bosnjake tamo i da dodju ovi najradikalniji nece niko krivo pogledati zato sto su prilicno dobro asimilirani i ne ugrozavaju domicilno stanovnistvo kao veoma agresivni Turci i Arapi npr. Dovoljno je vidjeti ove nase da se oni vec smatraju Austrijancima od Arapa i Turcina takvo sto neces cuti...
...i onda ide ona ''prvo su dosli po turke ja se nisam bunio jer nisam bio turcin...'' :roll:
seln

#521 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Bodkin wrote:
seln wrote: Izbacio je the economist vec clanak o njemu. Idi procitaj
Evo, sad cu.
Klinac je populist kao iz bukvara. Populizam nije politika.
seln

#522 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

NajdraziVodjaa wrote: :lol: :lol: grob te jebo ovi dijasporci svaki ima identicne postove isto ko da su klonovi sve do jednog tacno zaboravim sa kojim sam se raspravljao jer je svaki isti :shock:

Sram bilo Kurca reko da hoce da cuva Austrijske vrijednosti u Austriji, prikriveni fasista :-) :lol: Sta rade Kinezi u Juznom Kineskom moru? :oops:
I desnicari, vallahi, isto tako... svi diplaju u istu kao da su iz jedne ispali?

KOJE SU TO JEBENE VRIJEDNOSTI?

Snicla i pivo? Jodlanje? Lederhosen?
Civilizirane drzave ne poznaju nikakve "vrijednosti"... postoje zakoni i oni s emoraju postovati. A kako se neko oblaci, sta jede, kojem se bogu moli... to je njegova privatna stvar.
Jebotehljeb, o vrijednostima mi prica neko zadojen kosovskim mitom :-)
seln

#523 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

NajdraziVodjaa wrote:
seln wrote:
Kakva iluzija.
Kad si se vec toliko usrao sto zivis tu dje ti koji bi ti dosli na tu noc dugih nozeva da te traze dobiju vise od jedne cetvrtine glasova a na predsjednickim skoro jednu polovinu? Sa takvim procentima dovoljne su male globalne promjene da ta cetvrtina postane polovina pa stoga stvarno ne znam kako smijes da rizikujes i zivis tu? Znam da je standard dobar ali glava je ipak u pitanju ti iz Bosne pobjego od takvih i sad tu da rizikujes? :oops:

De prosetaj malo po svetoj srBskoj zemlji, a mene zaobidji.
Znam da se svijet najbolje vidi s vrha Romanije, ali ne mogu ja pametno objasniti koliko ti mozes glupo pitati.
seln

#524 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

animals wrote:Kurza podrzava Izraelski privrednik Muzikant..predsjednik Izraelskog udruzenja Beca..
....
:-) :-) :-) :-)
Mislim, conclusio ti je ono....

i Peter Sichrovsky, cisti Jevrej, je clan FPÖ... znaci, FPÖ nije antisemitska?
seln

#525 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

bh.tornjak wrote:
kako god....nista se promijeniti nece.....i dalje ce se igrati Walzer "An der schönen blauen Donau"
Oh, igrao se on i dok su se dimili krematoriji...
ne kazem da ce opet doci do toga, ali da su moguce razne forme diskriminacje, to svakako.
Post Reply