Mogu samo suze liti! Sta srbe briga, oni su sada u Hrvatskoj u rangu sa Romima, ravnopravni!Skijaš wrote:Ne mogu ljudi u BiH platiti cijenu nepravde nad Srbima Hrvatske.area51 wrote:Pa ko je ukinu konstitutivnost srbima prije rata u hrvatskoj ?Hajvan wrote:bosna se ne moze vise posmatrati odvojneo od rvatske i srbije…
il ce sva tir naroda biti "konstitutivna" u sve tri drzave ili nece…
prosto ko pasulj!
no, ocigledno je da nece…
a to ne znaci da ce srbi i/ili hrvati iznijeti i gramm/centimetar zemlje bosanske prko drine,une ili save!
Talasi referenduma
- no_mani=no_fjučr
#501 Re: Talasi referenduma
-
radostan dan
#502 Re: Talasi referenduma
sredio, sredio, samo dugmići ostali...Skijaš wrote:Kako je Dodik sredio velikosrpske kapacitete za secesiju, 2040-e policija manjeg entiteta će se voziti na romobilima.
MUP Srpske dobio 200 novih vozila
S. Mišljenović | 31. mart 2014. 21:12
Novi "golfovi sedmice", "pežoi", "pasati" i nove "folksvagenove" marice i skuteri samo su prvi kontingent novih vozila za policiju Srpske. Ove godine i nove uniforme i obuća za policajce

Nova vozila za MUP Srpske
BANjALUKA - Svečano je u ponedeljak bilo ispred zgrade Vlade RS u Banjaluci. MUP RS je predstavio 200 novih vozila, a ključeve predstavnicima svih organizacionih jedinica uručio je predsednik RS Milorad Dodik.

Novi "golfovi sedmice", "pežoi", "pasati" i nove "folksvagenove" marice i skuteri samo su prvi kontingent novih vozila za policiju Srpske. Do juna meseca očekuje se dolazak i drugog kontingenta od takođe 200 vozila. Pored toga, ove godine policajci RS dobiće i nove uniforme i obuću.
Što se tiče razlika, sada vozila MUP RS imaju drugačiju nijansu plave boje i haube im krasi grb Policije RS.

Last edited by radostan dan on 12/04/2014 18:40, edited 1 time in total.
- Skijaš
#503 Re: Talasi referenduma
Zbog te sam vijesti i spomenuo romobile. Jedva kupljeno na kredit i ne može trajati dvije i po decenije da jebe rak raka. Zato bi balvani bili overkill, dovoljno bi bilo naći oveće kamenje i poredati po cesti.radostan dan wrote:Skijaš wrote:Kako je Dodik sredio velikosrpske kapacitete za secesiju, 2040-e policija manjeg entiteta će se voziti na romobilima.
-
radostan dan
#504 Re: Talasi referenduma
ma ja... 
- Skijaš
#505 Re: Talasi referenduma
Samo ti ostani kod kuće ako do toga dođe i ne miješaj se.radostan dan wrote:ma ja...
-
radostan dan
#506 Re: Talasi referenduma
jedva čekamo da nas oslobodiš...ne moŽ se više izduraT...

- Skijaš
#507 Re: Talasi referenduma
Čovjek govori o eventualnom pokušaju secesije, rat uopšte nije opcija bez tog ugrožavanja teritorijalnog integriteta države.radostan dan wrote:jedva čekamo da nas oslobodiš...ne moŽ se više izduraT...
- area51
#508 Re: Talasi referenduma
Slažem se i to nema veze sa bošnjacima a rasprava je bila o odnosima u HRSkijaš wrote:Ne mogu ljudi u BiH platiti cijenu nepravde nad Srbima Hrvatske.area51 wrote:Pa ko je ukinu konstitutivnost srbima prije rata u hrvatskoj ?Hajvan wrote:bosna se ne moze vise posmatrati odvojneo od rvatske i srbije…
il ce sva tir naroda biti "konstitutivna" u sve tri drzave ili nece…
prosto ko pasulj!
no, ocigledno je da nece…
a to ne znaci da ce srbi i/ili hrvati iznijeti i gramm/centimetar zemlje bosanske prko drine,une ili save!
- CSKA
#509 Re: Talasi referenduma
radostan dan wrote:jedva čekamo da nas oslobodiš...ne moŽ se više izduraT...
Ako ikada bude rata na ovim prostorima,treba se samo ugledati na Renea.Genije.
- Mister Yes
#510 Re: Talasi referenduma
Hrvati u BiH su već platili cijenu za nepravdu nad Srbima Hrvatske. Ostali su bez entiteta a Srbi i Bošnjaci su dobili po pola BiH. Doduše ne možemo grbove i zastave stavljati onako kako želimo ali šta da se radi. Utjeha su nam Komšić i Vlajki. Samo još da se opametimo i od entiteta počnemo praviti države umjesto što prenosimo nadležnosti na BiH.Skijaš wrote: Ne mogu ljudi u BiH platiti cijenu nepravde nad Srbima Hrvatske.
- Skijaš
#511 Re: Talasi referenduma
Da, to je ta krilatica, u velikosrpske uspjehe, do posljednjeg Hrvata.Mister Yes wrote:Hrvati u BiH su već platili cijenu za nepravdu nad Srbima Hrvatske. Ostali su bez entiteta a Srbi i Bošnjaci su dobili po pola BiH. Doduše ne možemo grbove i zastave stavljati onako kako želimo ali šta da se radi. Utjeha su nam Komšić i Vlajki.Skijaš wrote:Ne mogu ljudi u BiH platiti cijenu nepravde nad Srbima Hrvatske.
- Mister Yes
#512 Re: Talasi referenduma
Hebem ga ja ko može Hrvate vidjeti kao najveće žrtve cijele ove priče. Konstantno se šire teritorijalno od toga da nisu ni imali državu pa preko toga da sve katolike koji govore ovim jezikom asimiliraše u Hrvate pa tako nekada potpuno odvojene cjeline Slavoniju, Dalmaciju i Dubrovnik dodaše Hrvatskoj. Pa im onda Tito namače Istru i djelove Dalmacije koji su bili pod Italijanima plus Baniju i Baranju. NIsu stradali pod nazadnom Turskom, nisu ginuli u balkanskim ratovima, u drugom svjetskom bili najveći zločinci i koljači možda od svih njemačkih vazala a da ih Tito praktično nije ni kaznio za to (ali je zato Srbiju isparcelisao malo je reći), da bi početkom devedesetih etnički očistili Hrvatsku i još dobili kantone u BiH. Najmanje gubitke imali i u devedesetim i u drugom svjetskom. Pa moraš biti potpuno lud da baš Hrvate najviše žališ u ovoj priči.Skijaš wrote:Da, to je ta krilatica, u velikosrpske uspjehe, do posljednjeg Hrvata.Mister Yes wrote:Hrvati u BiH su već platili cijenu za nepravdu nad Srbima Hrvatske. Ostali su bez entiteta a Srbi i Bošnjaci su dobili po pola BiH. Doduše ne možemo grbove i zastave stavljati onako kako želimo ali šta da se radi. Utjeha su nam Komšić i Vlajki.Skijaš wrote:Ne mogu ljudi u BiH platiti cijenu nepravde nad Srbima Hrvatske.
- Skijaš
#513 Re: Talasi referenduma
Ja sam protiv žrtvovanja bilo kojeg od naša tri naroda.Mister Yes wrote:Pa moraš biti potpuno lud da baš Hrvate najviše žališ u ovoj priči.
- Mister Yes
#514 Re: Talasi referenduma
Na vrijeme si se sjetioSkijaš wrote:Ja sam protiv žrtvovanja bilo kojeg od naša tri naroda.Mister Yes wrote:Pa moraš biti potpuno lud da baš Hrvate najviše žališ u ovoj priči.
-
155_mm
#515 Re: Talasi referenduma
malo je cudno da se u ovoj mjeri i ovako ubrzano ojacava najsrpskija milicija svih vremena. ovo mogu biti pripreme za razne stvari. socijalne nemire a mozda i referendum, postaje zanimljivo. cisto sumnjam da se je naslo viska novca u budzetu i precednik rekao ajd da opremimo miliciju. ovaj novac je uskracen na nekom drugom mjestu jer je opremanje milicije odjednom postalo prioritet.radostan dan wrote:sredio, sredio, samo dugmići ostali...Skijaš wrote:Kako je Dodik sredio velikosrpske kapacitete za secesiju, 2040-e policija manjeg entiteta će se voziti na romobilima.
Novi "golfovi sedmice", "pežoi", "pasati" i nove "folksvagenove" marice i skuteri samo su prvi kontingent novih vozila za policiju Srpske. Ove godine i nove uniforme i obuća za policajce
Nova vozila za MUP Srpske
BANjALUKA - Svečano je u ponedeljak bilo ispred zgrade Vlade RS u Banjaluci. MUP RS je predstavio 200 novih vozila, a ključeve predstavnicima svih organizacionih jedinica uručio je predsednik RS Milorad Dodik.
Novi "golfovi sedmice", "pežoi", "pasati" i nove "folksvagenove" marice i skuteri samo su prvi kontingent novih vozila za policiju Srpske. Do juna meseca očekuje se dolazak i drugog kontingenta od takođe 200 vozila. Pored toga, ove godine policajci RS dobiće i nove uniforme i obuću.
Što se tiče razlika, sada vozila MUP RS imaju drugačiju nijansu plave boje i haube im krasi grb Policije RS.
-
radostan dan
#516 Re: Talasi referenduma
Postao/la 155_mm dana 13/04/2014 15:45
malo je cudno da se u ovoj mjeri i ovako ubrzano ojacava najsrpskija milicija svih vremena. ovo mogu biti pripreme za razne stvari. socijalne nemire a mozda i referendum, postaje zanimljivo. cisto sumnjam da se je naslo viska novca u budzetu i precednik rekao ajd da opremimo miliciju. ovaj novac je uskracen na nekom drugom mjestu jer je opremanje milicije odjednom postalo prioritet.
jbg, nisam ja to postirao što volim drnč, tranšej, lopatu i zvuk metka...ne volim uniformu druže.
postirao sam kao odgovor na skijašev post kako nema kapaciteta za eventualne sukobe.
ima, na žalost, ima, na obje strane...
zato, paliti djecu ovdje pričom o vikend ratovanju iz slobodnih povratničkih zona, savjetovanje o odvajanju od svake plate za mesni narezak, vunene čarape i optički nišan, te procjena kako će sve biti o čas posla riješeno od une do sane, od neretve do drine, jer prvi/drugi/treći nemaju kapaciteta/želje/mogućnosti itd je - k r a j n j e n e o d g o v o r n o.
u tom i jeste -jeb- lafe...nema prostora ni mogućnosti da se bude rene. ni srpski, ni bošnjački, ni hrvatski...niti će se moći ispariti, kao 92.Postao/la CSKA dana 12/04/2014 21:02
-
155_mm
#517 Re: Talasi referenduma
stvarno si naporan sa tim guslanjem o nadleznostima i o uticaju beograda na BiH. pa taj uticaj postoji vec 100 godina ali danas je prvi put da sarajevo moze da podjebava beograd. ili kako objasniti cinjenicu da nije ni lopatom ubodeno da se radi krak juznog toka kroz sverspski entitet ili kako to da nije napravljena ni jedna svesrpska hidrocentrala na drini. tako da bosnjacka krv zaklanih i bacenih u drinu proizvodi svesrpsku struju.Mister Yes wrote:Hrvati u BiH su već platili cijenu za nepravdu nad Srbima Hrvatske. Ostali su bez entiteta a Srbi i Bošnjaci su dobili po pola BiH. Doduše ne možemo grbove i zastave stavljati onako kako želimo ali šta da se radi. Utjeha su nam Komšić i Vlajki. Samo još da se opametimo i od entiteta počnemo praviti države umjesto što prenosimo nadležnosti na BiH.Skijaš wrote: Ne mogu ljudi u BiH platiti cijenu nepravde nad Srbima Hrvatske.
od entiteta je nemoguce praviti drzve jer ove granice vaze samo u okviru drzave BiH. u slucaju da neko pokusa sta drgo automatski prestaje da vazi svaki milimetar entitetskih granica. pa valjda smo se tako dogovorili u dejtonu. to je jedini i najveci uspijeh bosnje u dejtonu. uspio je da odkloni komadanje BiH u momentu kad je bio u najgoroj poziciji. sad ako se bas i bude morala dijeliti bosnjo ce imati sasvim drgacije argumente.
- djonko brajs
#518 Re: Talasi referenduma
interesantno kako ustaski nacionalisti, nastavljaci ideologije saradnika nacistickih okupatora iz ww2 ciji nacin ubijanja civila je ostavljao u nevjerici i nacisticke ss oficire, danas podrzavaju druge nastavljace saradnika okupatora iz ww2, naciste u ukrajini.
- Danguba
#519 Re: Talasi referenduma
radostan dan wrote:
jbg, nisam ja to postirao što volim drnč, tranšej, lopatu i zvuk metka...ne volim uniformu druže.
postirao sam kao odgovor na skijašev post kako nema kapaciteta za eventualne sukobe.
zato, paliti djecu ovdje pričom o vikend ratovanju iz slobodnih povratničkih zona, savjetovanje o odvajanju od svake plate za mesni narezak, vunene čarape i optički nišan, te procjena kako će sve biti o čas posla riješeno od une do sane, od neretve do drine, jer prvi/drugi/treći nemaju kapaciteta/želje/mogućnosti itd je - k r a j n j e n e o d g o v o r n o.
ovo sto si ti postirao nije nikakav dokaz da se ''ima'' za neki sukob...sve ovo sto vidis na slici, saberi i ne mozes dva polovna tenka kupiti...e sada, za sta su kupljeni ovi golfovi. vjerovatno da se zamijene one lade
- Skijaš
#520 Re: Talasi referenduma
Još jednom, čovjek je spominjao pokušaj otcjepljenja 2040-e, slovima; dvije hiljade četrdesete.radostan dan wrote:Postao/la 155_mm dana 13/04/2014 15:45
malo je cudno da se u ovoj mjeri i ovako ubrzano ojacava najsrpskija milicija svih vremena. ovo mogu biti pripreme za razne stvari. socijalne nemire a mozda i referendum, postaje zanimljivo. cisto sumnjam da se je naslo viska novca u budzetu i precednik rekao ajd da opremimo miliciju. ovaj novac je uskracen na nekom drugom mjestu jer je opremanje milicije odjednom postalo prioritet.
Osuđujem bilo kakve pozive na rat, a oružani sukob spominjem kao opciju samo u slučaju pokušaja secesije. Još jednom, samo u slučaju pokušaja secesije. I još jednom, samo u slučaju pokušaja secesije. Nema mirnog otcjepljenja a ako tebi to djeluje kao huškanje na rat, zaboli me uho. Od tebe se i ne očekuje da izabereš stranu nego da u slučaju eskalacije ostaneš kod kuće.zato, paliti djecu ovdje pričom o vikend ratovanju iz slobodnih povratničkih zona, savjetovanje o odvajanju od svake plate za mesni narezak, vunene čarape i optički nišan, te procjena kako će sve biti o čas posla riješeno od une do sane, od neretve do drine, jer prvi/drugi/treći nemaju kapaciteta/želje/mogućnosti itd je - k r a j n j e n e o d g o v o r n o.
-
radostan dan
#521 Re: Talasi referenduma
koji čovjek?čovjek je spominjao pokušaj otcjepljenja 2040-e
čuj 2040...daj bože da budem živ tad.
pa sad će 4 pune godine kako priču o oružanom sukobu motaš u neku oblandu, a ja ti 4 godine pišem da secesije neće biti.Osuđujem bilo kakve pozive na rat, a oružani sukob spominjem kao opciju samo u slučaju pokušaja secesije. Još jednom, samo u slučaju pokušaja secesije. I još jednom, samo u slučaju pokušaja secesije.
e sad, to što je tebi secesija npr bunjenje hrvata zbog komšića, insistiranje srba na onakvom jmbg, itd, itd, jbg, šta da se radi...
ti baš kO malo dijete...a nisi, niti si naivan ili životno neiskusan.Od tebe se i ne očekuje da izabereš stranu nego da u slučaju eskalacije ostaneš kod kuće.
ko će ti bolan ostati kod kuće? pa neće niko. svi će se identifikovati sa svojima. pozicija će biti -ili - ili.
a varijanta -noge- neće biti moguća u onoj mjeri u kojoj je bila...začepiće evropa sve izlazne rupe.
i u takvoj situaciji, taman će tebe neko čekati i tvoje kriterije, da ga ocjeniš je li kockoglav ili je velikosrbin...
da da bog da sva mat/teh. sredstva mupova, supova budu oružje u borbi protiv kriminala.
-
155_mm
#522 Re: Talasi referenduma
ja sam cisto komentarisao vijest o opremanju policije. nije bilo nista usmjereno postavljacu. i dalje tvrdim da je za cudjenje sto se ovako brzo i u ovoj mjeri jaca policija u manjem entitetu.radostan dan wrote:Postao/la 155_mm dana 13/04/2014 15:45
u tom i jeste -jeb- lafe...nema prostora ni mogućnosti da se bude rene. ni srpski, ni bošnjački, ni hrvatski...niti će se moći ispariti, kao 92.Postao/la CSKA dana 12/04/2014 21:02
a sad malo o voljenju. nisam nikad volio rat niti ga volim danas. ali na zalost u nekim centrima moci u susjedstvu se ne obaziru na to sto ja volim ili ne volim.
-
radostan dan
#523 Re: Talasi referenduma
ma razumijem...
jbj ga, tako je kako je...

jbj ga, tako je kako je...
- Skijaš
#524 Re: Talasi referenduma
Nije to secesija, secesija je jednostrano stavljanje državnih zakona van snage na određenom dijelu države. Ako Lagumdžija kroz parlament provuče sve Dodikove vizije to je sasvim legalno. Ja govorim o jednostranim potezima kojim se izlazi van sistema što onda znači da niko ne mora poštovati sistem.radostan dan wrote: to što je tebi secesija npr bunjenje hrvata zbog komšića, insistiranje srba na onakvom jmbg, itd, itd, jbg, šta da se radi...
Ja sam mislio da rata neće biti ?ko će ti bolan ostati kod kuće? pa neće niko. svi će se identifikovati sa svojima. pozicija će biti -ili - ili.
a varijanta -noge- neće biti moguća u onoj mjeri u kojoj je bila...začepiće evropa sve izlazne rupe.
- Mister Yes
#525 Re: Talasi referenduma
Šta je bilo pitanje na referendumu? "Da li ste za BiH koja će smetati Beogradu da radi šta hoće u BiH?" Ako je to bilo pitanje onda si ti svakako u pravu. Job well done155_mm wrote: stvarno si naporan sa tim guslanjem o nadleznostima i o uticaju beograda na BiH. pa taj uticaj postoji vec 100 godina ali danas je prvi put da sarajevo moze da podjebava beograd. ili kako objasniti cinjenicu da nije ni lopatom ubodeno da se radi krak juznog toka kroz sverspski entitet ili kako to da nije napravljena ni jedna svesrpska hidrocentrala na drini. tako da bosnjacka krv zaklanih i bacenih u drinu proizvodi svesrpsku struju.
Ali meni se čini da je pitanje bilo "Da li ste za nezavisnu BiH?". A nezavisni sigurno nismo. Tačno je da ni Beograd ne može raditi po BiH šta hoće bez da nas pita. Ali ne možemo ni mi bez pitanja Beograda. A to nije nezavisnost drug moj. To je zavisnost.
Takav je dogovor da. Ali ako smo pametni vrijeme je za drugi dogovor.155_mm wrote:od entiteta je nemoguce praviti drzve jer ove granice vaze samo u okviru drzave BiH. u slucaju da neko pokusa sta drgo automatski prestaje da vazi svaki milimetar entitetskih granica. pa valjda smo se tako dogovorili u dejtonu.
Komadanje teritorije ili komadanje kontrole nad svojom zemljom. Vječita dilema. Barem za one kojima je estetika važnija od nezavisnosti i suverenosti.155_mm wrote:to je jedini i najveci uspijeh bosnje u dejtonu. uspio je da odkloni komadanje BiH u momentu kad je bio u najgoroj poziciji. sad ako se bas i bude morala dijeliti bosnjo ce imati sasvim drgacije argumente.
Federacija je više nego dovoljna Bošnjacima u svakom pogledu. 4,5 miliona Palestinaca živi na teritoriji veličine Unsko Sanskog Kantona. 11 miliona Belgijanaca živi na površini malo većoj od Federacije. Federacija BiH se prostire na 26.110 km2 a recimo Izrael (u kojem živi 8 miliona ljudi) na 20.770 km2. Na teritoriji Federacije prije rata je (komotno) živjelo 2.720.000 ljudi. Ima mjesta da nas je 5 miliona a nije nas ni upola toliko i sve nas je manje.
Dvije najveće termoelektrane su u Federaciji plus desetak hidroelektrana. Svi najveći rudnici i 5 od 6 najvećih gradova. Samo Sarajevo vrijedi kao ostatak BiH. Sve najveće turističke atrakcije su u Federaciji (Sarajevo, Mostar, Međugorje, Neum, itd), namjenska industrija (Konjic, Goražde, Vitez itd), teška industrija (Zenica, Mostar), hemijska industrija itd. itd. RS je skoro pa škart izuzmemo li par plodnih ravnica (Semberija, Lijevče polje) koje su svakako dominantno naseljene srpskim stanovništvom i Banja Luku koja je također dominantno naseljena Srbima. Zaista ne vidim zbog čega prepuštamo kontrolu nad svojom državom. Zbog nekih megalomanskih ambicija šta li? Hebote, da ne bi Tita sve bi bilo podjeljeno između Srbije i Hrvatske a nas ni na mapi. A sad zinula gujica za 100%