LG G2

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bacci

#501 Re: LG G2

Post by bacci »

Oce li g2 dobiti android l
Maharadza

#502 Re: LG G2

Post by Maharadza »

bacci wrote:Oce li g2 dobiti android l
Nema ništa oficijelno ali trebao bi, dok su ga najavili za "slabiji" Nexus 5! :D

Elem, evo uradio ipak factory reset, spasio i vratio podatke pomoću LG Backup tool-a i sve sredio kao što je bilo - 15min. trajalo ukupno! :thumbup:
febo_acm

#503 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Nexus je origiđal za L :P

Biće 100% L za G2. Već je L najavljen za M7, M8 i još neke modele...
bacci

#504 Re: LG G2

Post by bacci »

Maharadza wrote:
bacci wrote:Oce li g2 dobiti android l
Nema ništa oficijelno ali trebao bi, dok su ga najavili za "slabiji" Nexus 5! :D

Elem, evo uradio ipak factory reset, spasio i vratio podatke pomoću LG Backup tool-a i sve sredio kao što je bilo - 15min. trajalo ukupno! :thumbup:
kad arhiviram podatke pomocu lg backup tool-a jel treba jos nesto za odradit prije reseta??
febo_acm

#505 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Skopčaj mobitel na pc i kopiraj folder backup i reset :D
bacci

#506 Re: LG G2

Post by bacci »

febo_acm wrote:Skopčaj mobitel na pc i kopiraj folder backup i reset :D
moze malo detaljnije,,slabo se razumim :D :D :-D
febo_acm

#507 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Ako si uradio backup on se nalazi u folderu lg backup na mobitelu. I sada taj folder iz mobitela prebaci na PC tako sto ces G2 nakaciti na PC i uraditi copy/paste :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Maharadza

#508 Re: LG G2

Post by Maharadza »

febo_acm wrote:Ako si uradio backup on se nalazi u folderu lg backup na mobitelu. I sada taj folder iz mobitela prebaci na PC tako sto ces G2 nakaciti na PC i uraditi copy/paste :D

Upravo tako, i kasnije nakon reseta ponovo vratiti taj isti folder sa pc-a na internu memoriju telefona i odraditi restore svih podataka. ;)

Factory je izgleda obavezan nakon svakog reseta, makar sam to skontao na osnovu dosta sporijeg punjenja i zagrijavanja telefona ako se odradi update bez factory reseta, a o stabilnosti da ne pričam.

btw. Nisam to primjetio ranije ali izgleda da su popravili i ovaj 'swype' na tastaturi odnosno 'path input' kako ga LG zove, uglavnom je brži nego ranije i tačno se vidi 'trag' prilikom kretanja prsta od slova do slova dok je ranije isti znao nedostajati ili kasniti nešto, sada je haman na nivou swiftkey tastature, a 'prijedlozi' za riječi koji se pojavljuju u koloni iznad brojeva na tastaturi su itekako brojniji nego što swiftkey nudi. :cool:

Sent from my LG-D802
Nogatrans

#509 Re: LG G2

Post by Nogatrans »

Ljudi jel neko od vas ima problema sa wifi poslije updata sa pc suita telefon je bhtelecom. Sada mi se desava da upola prestane puniti pa proradi pa sve tako...
Maharadza

#510 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Nogatrans wrote:Ljudi jel neko od vas ima problema sa wifi poslije updata sa pc suita telefon je bhtelecom. Sada mi se desava da upola prestane puniti pa proradi pa sve tako...
Kao što rekoh gore; factory reset je pod moranje nakon svakog update-a. ;)

Sent from my LG-D802
bacci

#511 Re: LG G2

Post by bacci »

Maharadza wrote:
febo_acm wrote:Ako si uradio backup on se nalazi u folderu lg backup na mobitelu. I sada taj folder iz mobitela prebaci na PC tako sto ces G2 nakaciti na PC i uraditi copy/paste :D

Upravo tako, i kasnije nakon reseta ponovo vratiti taj isti folder sa pc-a na internu memoriju telefona i odraditi restore svih podataka. ;)

Factory je izgleda obavezan nakon svakog reseta, makar sam to skontao na osnovu dosta sporijeg punjenja i zagrijavanja telefona ako se odradi update bez factory reseta, a o stabilnosti da ne pričam.

btw. Nisam to primjetio ranije ali izgleda da su popravili i ovaj 'swype' na tastaturi odnosno 'path input' kako ga LG zove, uglavnom je brži nego ranije i tačno se vidi 'trag' prilikom kretanja prsta od slova do slova dok je ranije isti znao nedostajati ili kasniti nešto, sada je haman na nivou swiftkey tastature, a 'prijedlozi' za riječi koji se pojavljuju u koloni iznad brojeva na tastaturi su itekako brojniji nego što swiftkey nudi. :cool:

nakon factori reseta sam vratio taj folder na internu,,a gdje onda da odradim restore svih podataka sto spominjes :D :D

Sent from my LG-D802
Maharadza

#512 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Tamo gdje si uradio backup, ideš na settings -> backup & reset -> LG Backup service -> File restore & management -> odabereš svoj backup file, označi šta želiš restore-ati i start, potom čekaš (može potrajati ovisno koliko je veliki backup), nakon što završi odradit će još jedan restart i trebalo bi da je sve tu. ;)

Sent from my LG-D802
bacci

#513 Re: LG G2

Post by bacci »

Maharadza wrote:Tamo gdje si uradio backup, ideš na settings -> backup & reset -> LG Backup service -> File restore & management -> odabereš svoj backup file, označi šta želiš restore-ati i start, potom čekaš (može potrajati ovisno koliko je veliki backup), nakon što završi odradit će još jedan restart i trebalo bi da je sve tu. ;)

Sent from my LG-D802
gotovo,,hvala punoo ;-)
Maharadza

#514 Re: LG G2

Post by Maharadza »

bacci wrote:
Maharadza wrote:Tamo gdje si uradio backup, ideš na settings -> backup & reset -> LG Backup service -> File restore & management -> odabereš svoj backup file, označi šta želiš restore-ati i start, potom čekaš (može potrajati ovisno koliko je veliki backup), nakon što završi odradit će još jedan restart i trebalo bi da je sve tu. ;)

Sent from my LG-D802
gotovo,,hvala punoo ;-)
np, tu smo da se pomažemo. ;)

I btw moram stvarno pohvaliti taj backup alat od strane LG-a, koji dođe nešto kao titanium backup samo ti ne treba root, a pored app+data uradi backup i homescreen-a, muzike, slika, klipova, poruka, call log, alarm, kalendar, call log pa čak i postavke čitave u datom trenutku od wifi, display do zvuka. Preporuka ko god ima ovaj alat da ga i koristi prije svih ostalih jer je integrisan u STOCK ROM i kao takav najbolji za backup i restore između ažuriranja softvera. ;)

Sent from my LG-D802
Ciprol

#515 Re: LG G2

Post by Ciprol »

https://www.dropbox.com/sc/1drthyd9y4zt ... 3DD_MSCwLa

Jel' ima ko sličnu sotuaciju nakon zadnjeg update? Screen time je nekih 2h, na bateriji 15h, ostalo mi 63%, a nešto iz OS draina..

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Maharadza

#516 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Ciprol wrote:https://www.dropbox.com/sc/1drthyd9y4zt ... 3DD_MSCwLa

Jel' ima ko sličnu sotuaciju nakon zadnjeg update? Screen time je nekih 2h, na bateriji 15h, ostalo mi 63%, a nešto iz OS draina..

Da li je Factory reset urađen? Ako jeste, onda jedino da instaliraš nešto ovako;

https://play.google.com/store/apps/deta ... ydoctor_en

ili ako imaš root, najbolji app od XDA stručnjaka:

https://play.google.com/store/apps/deta ... ckdetector

i vidiš šta je uzrok draina. Sretno ;)

Sent from my LG-D802
033_NS

#517 Re: LG G2

Post by 033_NS »

Mozda glupo pitanje, al eto. Kad uradim backup, pa reset, pa restore, vidim da ce vratiti sve postavke, aplikacije itd, al da li vrati npr poruke iz viber-a? Imam ih dosta koje su bitne pa ne bih da ostanem bez njih.
pepeljara

#518 Re: LG G2

Post by pepeljara »

Nista ne vraca :)

Maharadza

#519 Re: LG G2

Post by Maharadza »

Meni je poruke iz Vibera uredno vratilo, a i logično je jer radi backup app + DATA (a to su poruke, postavke itd. od dotične aplikacije). ;)

Sent from my LG-D802
033_NS

#520 Re: LG G2

Post by 033_NS »

pepeljara wrote:Nista ne vraca :)

:D :D :D
Maharadza wrote:Meni je poruke iz Vibera uredno vratilo, a i logično je jer radi backup app + DATA (a to su poruke, postavke itd. od dotične aplikacije). ;)

Sent from my LG-D802
Hvala na odgovoru.

BTW....

Kad sam uzeo mob, odma sam uradio upgrade na KK, ali nisam radio factory, kontam nema nista na njemu, prvi put upaljen, upgrade, pa ne treba... Al po vasim komentarima sam izgleda trebao, pa sad hocu da odradim.... Bolje sve pregledat oko backup-a, i uradit kako treba, nego da me kasnije glava zaboli kad nesto zafali...
Nogatrans

#521 Re: LG G2

Post by Nogatrans »

Izgleda da je mene zezao ruter kucni,tako da koliko vidim da je sve uredu sa wifi. ;)
sencobih

#522 Re: LG G2

Post by sencobih »

Uradio sam update, i do sada je bio ok tako da ne primjecujem neke razlike u brzini, ima razlika u detaljima, nervira me ova dole "traka sa gumbima osjetljivim na dodir" prije si mogao podesiti da bude uvijek providna a sada ne, tako da smanjuje ekran i upada mi u oci.
Ostalo je uglavnom za sada ok. Ima jos i ovih aplikacija koje se ne mogu izbrisati a prije su mogle
Maharadza

#523 Re: LG G2

Post by Maharadza »

sencobih wrote:Uradio sam update, i do sada je bio ok tako da ne primjecujem neke razlike u brzini, ima razlika u detaljima, nervira me ova dole "traka sa gumbima osjetljivim na dodir" prije si mogao podesiti da bude uvijek providna a sada ne, tako da smanjuje ekran i upada mi u oci.
Ostalo je uglavnom za sada ok. Ima jos i ovih aplikacija koje se ne mogu izbrisati a prije su mogle
Ne pamtim da je ikada bilo moguće odabrati providnu traku osim na homescreen-u?!

Sent from my LG-D802
sencobih

#524 Re: LG G2

Post by sencobih »

Mescini da jeste, sve mi fali ekrana dole, nije mi nesto kao sto sam navikao
zateznistub

#525 Re: LG G2

Post by zateznistub »

Maharadza wrote:
sencobih wrote:Uradio sam update, i do sada je bio ok tako da ne primjecujem neke razlike u brzini, ima razlika u detaljima, nervira me ova dole "traka sa gumbima osjetljivim na dodir" prije si mogao podesiti da bude uvijek providna a sada ne, tako da smanjuje ekran i upada mi u oci.
Ne pamtim da je ikada bilo moguće odabrati providnu traku osim na homescreen-u?!

Sent from my LG-D802
Kod mene na nekim aplikacijama jeste providan dok na nekim ne.
Post Reply