Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
-
channel10
#501 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Nema druze nista od te neminovnosti koju ti i takvi kao ti iscekujete. A sto se tice procjena, nemoj ih ti molim te iznositi. Eto mozes slobodno baciti koju za entitet iz kojeg kucas. Sta mislis hoce li biti protesta malo sirih razmjera u manjem entitetu?
-
Basvod
#502 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Ne znam, nije ni bitno.channel10 wrote:Nema druze nista od te neminovnosti koju ti i takvi kao ti iscekujete. A sto se tice procjena, nemoj ih ti molim te iznositi. Eto mozes slobodno baciti koju za entitet iz kojeg kucas. Sta mislis hoce li biti protesta malo sirih razmjera u manjem entitetu?
Samo znam da cak i ako ih bude i ako umjesto Dodika SDS dodje na vlast... sve ce biti isto.
Last edited by Basvod on 11/02/2014 19:31, edited 1 time in total.
- sinuhe
#503 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Sigurno ne nakon visednevnih nereda na ulicama BL.Basvod wrote:Ma ja... a kako je Dodik dosao na vlast tamo krajem 90ih?sinuhe wrote:Sami protesti su promjena. Doslo je do necega sto niko ziv ne pamti da se desilo ranije.
-
channel10
#504 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Razocaravas jer vidim da sve znas sta ce biti u FBIH, a ne znas sta bi se moglo desiti u tvom blizem okruzenju. Veoma cudno i neobicno.Basvod wrote:Ne znam, nije ni bitno.channel10 wrote:Nema druze nista od te neminovnosti koju ti i takvi kao ti iscekujete. A sto se tice procjena, nemoj ih ti molim te iznositi. Eto mozes slobodno baciti koju za entitet iz kojeg kucas. Sta mislis hoce li biti protesta malo sirih razmjera u manjem entitetu?
Samo znam da cak i ako ih bude i ako umjesto Dodika SDS dodje na vlast... sve ce biti isto.
-
Basvod
#505 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
sinuhe wrote:Sigurno ne nakon visednevnih nereda na ulicama BL.Basvod wrote:Ma ja... a kako je Dodik dosao na vlast tamo krajem 90ih?sinuhe wrote:Sami protesti su promjena. Doslo je do necega sto niko ziv ne pamti da se desilo ranije.
Pa "gorila" je cijela RS, Dodik i Plavsicka sa jedne strane a SDSovci sa druge, na kraju sa Pala krenuli Srbi da se sukobe sa Banjalucanima, SFOR se ukljucio, haos opsti bio. Godinama su iz SDSa prigovarali da je Dodik sa NATO tenkovima dosao na vlast. Ovo sada u FBIH je mala maca ste se u RS desavalo krajem 90ih.
- sinuhe
#506 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Pa dobro nisam bio u BiH. Inace sam iz BL i iz odredjenih razloga nisam bio prisutan 98.
Eto u Federaciji se nije desilo.
-
Basvod
#507 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
sinuhe wrote:Pa dobro nisam bio u BiH. Inace sam iz BL i iz odredjenih razloga nisam bio prisutan 98.
A u Federaciji se "samo" desilo da su Hrvati pocetkom ovog milenijuma proglasili samoupravu pa se isto tako digao SFOR i umalo se nije zaratilo.
Kao sto vidis Bosnjaci malo kasne, ovo je prvi put da Bosnjaci protestuju, ako zanemarimo onu zahebanciju sa JMB.
- Danguba
#508 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
pa evo zasto

policijska teritorija i strahovladaBanjaluka: Izašao na proteste i platio kaznu 550 KM
a isto zavrsi onaj ''jado'' u Zvorniku
Nestali narkotici (40 kg) iz sudskih depozita u Banjaluci?!![]()
![]()
RTVBN -
- sinuhe
#509 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
To su bili protesti druge prirode.
Ovi danasnji su drugaciji. Narod u BiH se nikad nije digao zbog opsteg nezadovoljstva.
Ovi danasnji su drugaciji. Narod u BiH se nikad nije digao zbog opsteg nezadovoljstva.
- bingov buraz
#510 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Da mu nije bilo NATO tenkova ne bi promijenio ni gumu na svom traktoru a ne vlast.Basvod wrote:Ma ja... a kako je Dodik dosao na vlast tamo krajem 90ih?sinuhe wrote:Sami protesti su promjena. Doslo je do necega sto niko ziv ne pamti da se desilo ranije.
-
radostan dan
#511 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
kad već dangubiš, što ne preneseš komplet vijest tog istog bn-a?Danguba wrote:pa evo zasto
policijska teritorija i strahovladaBanjaluka: Izašao na proteste i platio kaznu 550 KM
RTVBN -
-
radostan dan
#512 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
ne dijelim tvoje mišljenje...Basvod wrote: Samo znam da cak i ako ih bude i ako umjesto Dodika SDS dodje na vlast... sve ce biti isto.
- casica
#513 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
...zato sto im je dobro 
-
Basvod
#514 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Dobro, bice jos gore.radostan dan wrote:ne dijelim tvoje mišljenje...Basvod wrote: Samo znam da cak i ako ih bude i ako umjesto Dodika SDS dodje na vlast... sve ce biti isto.
Kad nakon izbora zasjednu SDS, HDZ i SDA. Pa kad krene zal za "socijalistima"
- Ali Kemal
#515 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Neko dobro rece da su ovo protesti na kantonalnom nivou i da se ne moze mnogo uraditi na entiteskom nivou, da ne spominjem drzavni, jer se nema podrske od strane Hrvata na entiteskom i Srba na drzavnom. Cak sta vise to je nemoguce i protestuje se gotovo dzaba.
Prema tome to je sudbina ove farse zvane suzivot, tako da je ovo insistiranje na unitarizmu kof Bosnjaka ujedno samim njima i kamen oko vrata.
Do sada se i relativno dobro zivjelo jer su dolazile donacije koje su najvecim dijelom i dobili Bosnjaci, tako da je poslije prestanka dolaska donacija doslo do ovog sloma i krize u svakom pogledu.
Cini mi se da je jedini nacin da se dodje do nekog rezultata da Bosnjaci uzmu stvar u svoje ruke, a samim tim moraju prvo da se rijese opstrukcije prvo Hrvata formiranjem vlastitog entiteta, pa poslije sredjivanja svog entieta raspravljati o drzavnom nivou.
Kako stvari stoje ovo ce sve biti uzalud.
Prema tome to je sudbina ove farse zvane suzivot, tako da je ovo insistiranje na unitarizmu kof Bosnjaka ujedno samim njima i kamen oko vrata.
Do sada se i relativno dobro zivjelo jer su dolazile donacije koje su najvecim dijelom i dobili Bosnjaci, tako da je poslije prestanka dolaska donacija doslo do ovog sloma i krize u svakom pogledu.
Cini mi se da je jedini nacin da se dodje do nekog rezultata da Bosnjaci uzmu stvar u svoje ruke, a samim tim moraju prvo da se rijese opstrukcije prvo Hrvata formiranjem vlastitog entiteta, pa poslije sredjivanja svog entieta raspravljati o drzavnom nivou.
- Danguba
#516 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
koji dio je sporanradostan dan wrote:kad već dangubiš, što ne preneseš komplet vijest tog istog bn-a?Danguba wrote:pa evo zasto
RTVBN -
http://www.rtvbn.com/news/banjaluka-iza ... nu-550-km/
- DoZeN
#517 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Zaustavio Vucic proteste u RS
Inace Dodik je donji i ovako i onako
-
radostan dan
#518 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
imaš na kraju priloga, malo je prehlađen u mozak, ranije liječen...
ispade fazon
- spinel_
#519 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
pa zar se bolesnim tipovima naplacuju kazne za bilo sta.. ja koliko bolesni ne odgovaraju ni za sta.. jer nisu oni krivi sto nisu sebe svjesni
-
radostan dan
#520 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
ponovo ti nudim opkladu od par strana prije...izgubi li dodik tekmu za predsjednika, godinu dana nosim avatar novog predsjednika ili bilo čega po tvom izboru...DoZeN wrote:Zaustavio Vucic proteste u RS![]()
dobije li, godinu dana nosiš miloradov avatar.
ne znam, znam da samo da mi je ostao gorak okus po prilogu, stići do magistra farmacije a usput se razboljeti...spinel_ dana 11/02/2014 23:06
pa zar se bolesnim tipovima naplacuju kazne za bilo sta.. ja koliko bolesni ne odgovaraju ni za sta.. jer nisu oni krivi sto nisu sebe svjesni
nije on kukavac ništa kriv, i djelom je u pravu, nego gdje baš njega nađoše, to mi tužno, kontaš?
-
oakville
#521 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
JahAli Kemal wrote:Neko dobro rece da su ovo protesti na kantonalnom nivou i da se ne moze mnogo uraditi na entiteskom nivou, da ne spominjem drzavni, jer se nema podrske od strane Hrvata na entiteskom i Srba na drzavnom. Cak sta vise to je nemoguce i protestuje se gotovo dzaba.
-
almir90
#522 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Ovdje smo došli do prosipanja iz šupljeg u prazno. Čaba rasprava, al' čaba, ako neće niko da protestuje, ne mora, šta ćemo sada mi iz federacije da ih tjeramo, pa nema potrebe. Ako budu htjeli, izaći će i protestovat, ako neće, ne moraju i kraj.
-
oakville
#523 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Dogovor je postignut, srbi i hrvati su se razdružili od bošnjaka, tako što su glasali putem kupovine kuća i stanova i ulaganjem u obrazovanje djece u mjestima poput splita, zagreba i beograda.Basvod wrote:Ja volim kad se stvari nazivaju pravim imenom.channel10 wrote:Haznadar, ovo su demonstracije za bolje sutra gradjana. Gdje ih ima, tu se i moze ocekivati bolje. A mogu se nazvati kako god hocete i nazivaju ih kako kome padne na pamet. KOga boli qrc kako ih nazivaju. Bitno je da bude kakvih takvih rezultata.
Ovo su bosnjacki kantonalni protesti.
Ako Bosnjaci misle da svoju srecu i bududnost mogu graditi na kantonalnom nivou... varaju se. Kantoni nisu drzave i samim tim protesti su uzaludni. Nista se promjeniti nece jer promjena ne moze doci od kantona vec samo od drzave.
Za sve iznad kantona Bosnjaci zavise od dogovora se Srbima i Hrvatima. Moguce da zbog toga cujemo vapaje pojedinih likova za protestima kod Srba i Hrvata. Ukoliko Bosnjaci zele radikalnu promjenu u svojim zivotima jedino im preostaje da se razdruze od Srba i Hrvata.
Eventualne proteste među srbima i hrvatima treba spriječiti a najgorem slučaju dokazati da matične im države srbija i hrvatska hrle prema EU (hrvatska već tamo) pa neka i dijaspore hrle prema EU skupa s maticom.
Pozdravimo ovaj konsenzus i poželimo svima dalje sretne integracije i očuvanje identiteta.
- BHCluster
#524 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
Nerazumijes ti pogubnost ove tvoje izjave, sa se tacno zna odakle ko dolazi kada mu pogledas JMB, zamisli djeca koja su rodjena polje svog sranja sto nas je zadesio ovih 20 godina i neki mu pogleda JMB i kaze nemoze ti si to i to, ja razumije da to odgovara ljudima poput tebe a vidi i paralele i nacisti su koristili slican nacin da biH nekoga oznacili.Basvod wrote: Kao sto vidis Bosnjaci malo kasne, ovo je prvi put da Bosnjaci protestuju, ako zanemarimo onu zahebanciju sa JMB.
- Danguba
#525 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?
hahaaa etiketa...radostan dan wrote:imaš na kraju priloga, malo je prehlađen u mozak, ranije liječen...
ispade fazon...a magistar farmacije jebo sliku, al eto, negdje/nešto pošlo po zlu.
tipicno za takve rezime...
dobro je prosao bez ratnih zlocina...