Slobudu kretanja građanima Tuzle su ograničavali i oni koji su sjedili po raskrsnici i palili gume, ako ćemo poštenokorisnik.1 wrote:
Šta je nepravedno ? da tvoje dijete koje stoji na semaforu pokupi policija i odgura ga štitom, ti bi šutila ?
Ako su ljudi protestvovali pa bilo je prolaznika nisu svi protestvovali, danas je policija prekršila Ustav jer je ograničavala ljudima slobodu kretanja.
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
Great Cornholio
#501 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- Bosanski_kralj
#502 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Većeg pametnjakovića od ovog @alfons Kauders nema. Taj čovjek sve zna, u sve se razumije i uvijek je u pravu. Ima još par, njemu sličnih, al on se posebno istakao.
- Sarah24
#503 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ispred zgrade vlade još uvijek ima svijeta, a za sutra u 12h se planira novo okupljanje... kao i u sljedeću srijedu..
-
Aspekt
#504 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
UltarsNabaterije je napisao ;
I ti sa ovakvim ljudima treba da gradis drzavu . Zamisli da je ovaj covjek vlast ? Zamilsi da ovaj covjek ima firmu ? To je taj covjek zbog kojeg Bosna izdise . To je profil bosanskog ,, covjeka ,, lopova i kriminalca zbog kojeg mladost gine danas u Tuzli . To je moto ovog bandita . Utaji porez , zajebi drzavu . Jos kada bi ovaj gangster znao sta je to drzava . Za njega je drzava bas ono sto je banka bila za Al Caponea

-----............-------meni to ne smeta janjičaru dragi, samo kažem da su ovi ljudi isprani na ruke do te mjere, da je svaki pokušaj borbe uzaludan. Propala firma jebiga, propale su sve firme, neko se snašo neko nije. Ja sam evo maloprije hvala Bogu došao sa posla cijeli dan radio i vidim ovo, žao ti ljudi, al opet kontaš, jebote, pa i ja gulim kožu vazdan u privatnoj firmi idem od haustora do haustora, te pisem izvjestaje šefu, visi mi otkaz svaki dan nad glavom i još trebam bit sretan što imam poso. Prošlo je vrijeme zagarantovanih poslova, uspješnih firmi i sličnih govana. I moj caca je prijeratni stručnjak u velikom kombinatu koji je propao, al opet snasao se covjek, otvorio neki biznis, sad ima firmu, buraz radi sa njim i slicno.
Ako oni očekuju da će im Vlada riješit status posla, mogu se komotno roknut u mozak, jer toga više nema.. Vidim ove RVI, sve mi se plače majkemi, ljudi u rovovima se borili za dogovorene granice, gubili djecu, noge, ruke i danas stoje i mole podrumaše za "reviziju privatizacije". Tuga golemaGledaj kako ces ti zajebat državu da joj manje daš poreza i slicno, stvori nesto i karaj ti njih. Nema druge
I ti sa ovakvim ljudima treba da gradis drzavu . Zamisli da je ovaj covjek vlast ? Zamilsi da ovaj covjek ima firmu ? To je taj covjek zbog kojeg Bosna izdise . To je profil bosanskog ,, covjeka ,, lopova i kriminalca zbog kojeg mladost gine danas u Tuzli . To je moto ovog bandita . Utaji porez , zajebi drzavu . Jos kada bi ovaj gangster znao sta je to drzava . Za njega je drzava bas ono sto je banka bila za Al Caponea
Last edited by Aspekt on 05/02/2014 19:25, edited 1 time in total.
- korisnik.1
#505 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Smješkaj se smješkaj, sigurno bi se tako smješkao da te povuku za rukav a ti jednostavno želiš da uđeš u svoju zgradu i nemaš veze sa protestima.Alfons Kauders wrote:korisnik.1 wrote: Šta je nepravedno ? da tvoje dijete koje stoji na semaforu pokupi policija i odgura ga štitom, ti bi šutila ?
Ako su ljudi protestvovali pa bilo je prolaznika nisu svi protestvovali, danas je policija prekršila Ustav jer je ograničavala ljudima slobodu kretanja.![]()
![]()
![]()
![]()
Jesu ih ograničavali ali zar je to po tebi opravdanje za policiju ?
- O'zone
- Globalni moderator
#506 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ubiti svaku ideju pobune u startu ili je razvodniti do razbijanja, popljuvati sve koji ucestvuju u protestima i prozvati ih placenicima i ubacenim elementima ima vec uhodana sema.dječak sa šibicama wrote:.
gladni,bez posla, bez zdravstvenog, zaradjenom penzijom ali bez nje itd.
Ok, to znamo, samo citam ovu temu i toliko palamudjenja i preseravanja kojekakvih pametnjakovica, koji siti, i iz toplog doma, pametuju ljudima koji nemaju sta jesti.
Sramota jebote.
Sta, prepali se za svoja budzetlijska na stelu dobijena radna mjesta. Boje se socijalnog bunta, pa jednom ce narodu prekipiti, a onda bolje da ne dolaze na svoja "radna mjesta".
- shibonja
#507 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
https://www.facebook.com/groups/UDARR/
Momka su istukli i zatvorili !!!
https://www.youtube.com/watch?v=vKhVRczjNVA
Momka su istukli i zatvorili !!!
https://www.youtube.com/watch?v=vKhVRczjNVA
-
VjecitiStudent
#508 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Evo kako se može kad se hoće
Nakon provedenih mjera štednje gradske uprave među kojima je najznačajnija bila svođenje svih gradskih zaposlenika na minimalnu plaću, gradski dug je smanjen za 6,4 milijuna kuna-istaknuo je gradonačelnik Metkovića, Božo Petrov na tiskovnoj konferenciji.
Podsjećajući da je nova vlast naslijedila dug od 17,6 milijuna kuna, što je jednako godišnjim gradskim izvornim prihodima, Petrov je istaknuo da su radikalni rezovi urodili plodom.
U prvih sedam mjeseci nove vlasti svi gradski zaposlenici su na minimalcu, pa i gradonačelnik, čija je plaća 3600 kuna. Dvoje zamjenika gradonačelnika, Katarina Ujdur i Nikola Grmoja su volonteri dok je vijećnička naknada za sedamnaest gradskih vijećnika samo jedna kuna.
Gradonačelnik je posebno naglasio dobrovoljni angažman građana Metkovića u sportskim i kulturnim aktivnostima, što je također doprinijelo uštedi značajnih novčanih sredstava u ionako osiromašenoj gradskoj blagajni.
- area51
#509 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

U Sa ovaj predvodi bunu
-
Great Cornholio
#510 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Može l' kako izvan Tuzle da ih blokirate, idu ljudi na posao, doktoru, na fakultete, a ti ljudi nisu upropastili Konjuh, Ditu i Polihemshibonja wrote:Sutra u 12 ponovo,sve ih blokirati!
-
dječak sa šibicama
#511 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ako nista, zbog ovoga mi je godra, utjerati bandi strah u kosti.VjecitiStudent wrote:Sve čestitke treba uputiti sarajevskoj kantonalnoj vladi. U besprijekorno organiziranoj akciji, rijetko viđenoj na ovim prostorima, u svega nekoliko minuta su se evakuisali iz zgrade vlade, uz zavijanje sirena, desetak minuta prije protesta, najavljenih za danas u 16h.
Kada li se samo ovako uvježbaše!??? Bit će da se i po noći marljivo vježbalo.
- Janjicar
#512 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
I ja vidim da je to tako.O'zone wrote:Ubiti svaku ideju pobune u startu ili je razvodniti do razbijanja, popljuvati sve koji ucestvuju u protestima i prozvati ih placenicima i ubacenim elementima ima vec uhodana sema.dječak sa šibicama wrote:.
Ok, to znamo, samo citam ovu temu i toliko palamudjenja i preseravanja kojekakvih pametnjakovica, koji siti, i iz toplog doma, pametuju ljudima koji nemaju sta jesti.
Sramota jebote.
Sta, prepali se za svoja budzetlijska na stelu dobijena radna mjesta. Boje se socijalnog bunta, pa jednom ce narodu prekipiti, a onda bolje da ne dolaze na svoja "radna mjesta".
A da mi hoce tako doci na proteste pa reci ali ne smije.
Koji su to licemjeri jbt pa to je nesto najnize sto covjek moze uraditi je kada se covjek bori za svoje, ljudi se bore za staz koji su zaradili nisu ga nikom ukrali nego su oni radili godine i godine a nije im nista uplacivano...
Evo i g. (govno) Sead je odrzao monolog na svojoj privatnoj televiziji TK... Uredno preskoci pitanje kada ga je pitala za osobe koje su bile u prolazu a povrijedjene su od strane policije.
-
staradis
#513 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
naravno da ne ako su protesti sve se mora blokirati
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#514 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Joj Nihad Alickovic 
-
howdy
#515 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
O'zone wrote:Ima i ovdje muzike, harmonikaškeAmirBaa wrote:Hoce li biti sta u Sarajevu a da nije koncert ispred parlamenta ?![]()
Fino bi bilo kad bi Tuzlaci dali podršku ovoj skupini ljudi pridruživiši im se.
Ko da igra Dzumhur
- Šunj
#516 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nadam se da je ovo pocetak "bosansko-hercegovackog proljeca!"

Last edited by Šunj on 05/02/2014 19:50, edited 3 times in total.
-
Great Cornholio
#517 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Druže, Tito je mrtav, samopravljanja nema,komunisti nisu na vlasti, mnogi te činjenice izgleda ne žele da vide, misle da još uvijek žive u Jugi.O'zone wrote:
Ubiti svaku ideju pobune u startu ili je razvodniti do razbijanja, popljuvati sve koji ucestvuju u protestima i prozvati ih placenicima i ubacenim elementima ima vec uhodana sema.
A kako je samo tada Milicija tukla.
-
palermo
#518 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ma šta znači budžetlija. Je li to doktor, profesor, policajac......ako misliš na administraciju, pa većina njih takođe, preživljava od jutra do sutra...mislim, naprosto je suludo, i nepošteno okretati ljude prema njima kao da su oni sada u nešto drugačijoj situaciji. Naravno da ih ima previše, previše je portira, čuvara, skjladištara, donosača i odnosača papira iz kancelarije u kancelariju, ali na određen način time se pomalo kupuje i socijalni mir.....gdje bi ljudi radili da nema tih izmišljenih mjesta. I ne idu oni na k...c ovima drugima, ide im na k....c sopstveno siromaštvo i bijeda, a to što se ono uvijek može kanalisati protiv nekog drugog je tako....jednostavno je tako.Alfons Kauders wrote:
ovo je surova istina - te razlike ce samo rasti, tako je svuda u svijetu... ali sta je kod nas drukcije... svuda ima uspjesnih biznismena, a vala i bogatih kriminalaca, sportista, umjetnika...
ali kod nas ima ta nekakva podklasa budzetskih korisnika, koji eto nisu bogati po vecini pokazatelja, ali opet su debelo iznad prosjeka (sto i nije problem kad je prosjek u kurcu)
u kapitalizmu je normalno da npr. imamo desetine multimilionera, mozda cak i kog milijardera na nivou drzave, kao i lokalne milionere... negdje su trebale generacije da se stvori taj sloj, a mi smo to odradili u 20 godina po sistemu ko je jamio jamio
ali mi u svakoj sredini imamo dosta brojniju budzetsku klasu... pravo bogatih supaka je malo, ali budzetlija nije... i oni narodu idu vise na kurac od ovih ultra-bogatih (s pravom, jer zive direktno od njihovih poreza)
Ono gdje stvarno postoji prostor za napredak je pitanje korupcije, i politika koja prva počne sistemski raditi borbu protiv korupcije će dobiti moju podršku. Ali pri tome ne mislim na periodične hajke, po sistemu eno ga lopova, nego na temeljitu izmjenu sistema vrijednosti i stvaranja pravila koji će korupciju staviti izvan sistema. Odnosno, kriminalizirati je...i pravosudno, ali i na nivou svijesti svakog od nas ponaosob.
odoh ja daleko od protesta
- Janjicar
#519 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Postao si gori od AlfonsaGreat Cornholio wrote:Druže, Tito je mrtav, samopravljanja nema,komunisti nisu na vlasti, mnogi te činjenice izgleda ne žele da vide, misle da još uvijek žive u Jugi.O'zone wrote:
Ubiti svaku ideju pobune u startu ili je razvodniti do razbijanja, popljuvati sve koji ucestvuju u protestima i prozvati ih placenicima i ubacenim elementima ima vec uhodana sema.
A kako je samo tada Milicija tukla.
- ultima_palabra
#520 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ovakva policijska brutalnost je nečuvena... proteste bi trebalo nastaviti dok ne padne kantonalna vlada, jer vlada koja tuče svoje građane nema legitimiteta.
-
VjecitiStudent
#521 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Šema ista jedino se protagonisti razlikuju, ovisno protiv koje se političke opcije protestuje.O'zone wrote:Ubiti svaku ideju pobune u startu ili je razvodniti do razbijanja, popljuvati sve koji ucestvuju u protestima i prozvati ih placenicima i ubacenim elementima ima vec uhodana sema.dječak sa šibicama wrote:.
Sramota jebote.
Trenutno valja braniti crvene, pa su branioci crvenih najbrojniji.
-
Great Cornholio
#522 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ne vlja ni kad se ljudi ničega ne boje, ništa ne poštuju i silom bi da rješavaju probleme koji se silom ne mogu riješiti.dječak sa šibicama wrote:
Ako nista, zbog ovoga mi je godra, utjerati bandi strah u kosti.
Nego, hajmo mi svi dati po 10 maraka za ove radnike koji nemaju nikakva primanja, ne mogu se liječiti i djecu školovati, da pomognemo ljudima stvarno, a ne da ih nagovaramo da se tuku s Policijom.
-
VjecitiStudent
#523 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Zlatčad.Janjicar wrote:Postao si gori od AlfonsaGreat Cornholio wrote:Druže, Tito je mrtav, samopravljanja nema,komunisti nisu na vlasti, mnogi te činjenice izgleda ne žele da vide, misle da još uvijek žive u Jugi.O'zone wrote:
A kako je samo tada Milicija tukla.ciji si ? Zlajin il Suljin pulen?
S druge teme
Great Cornholio wrote:Nije, postoje veća i manja zla, ja ću izabrati najmanje zlo, a to je SDP.piplica666 wrote:Neću glasati sve je to isto.
-
Aspekt
#524 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Palermo
majstore
Neće ti se klasne razlike smanjivati, zapravo što zemlja bude uređenija to će klasne razlike biti veće. A polupismeni skorojevići će iškolovati svoju djecu na prestižnim fakultetima koja će se samo klasno etablirati. To je jednostavno tako, želio ti to ili ne. osim ako u međuvremenu ne zaratimo, ali čak i tad će nas opet čekati taj proces.
Treba pritiskati političare da rade svoj posao, treba i na demonstracije izlaziti, treba angažovati i intelektualnu elitu (ako uopšte postoji) da makar artikulira zahtjeve......ali u konačnici to neće mnogo šta promijeniti.Neki procesi jednostavno trebaju vrijeme.
U međuvremenu bilo bi dobro jačati svijest o tome da posao trebaš sam naći i izboriti se za njega.
I plus zapamtiti,.varati državu znači varati samoga sebe
-
dječak sa šibicama
#525 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Demonstranti dolaze pred kantonalnu vladu i traze da im se neko iz vlade obrati, vlada odbija, zatim vlada dovodi specijalce i salje ih na narod.ultima_palabra wrote:Ovakva policijska brutalnost je nečuvena... proteste bi trebalo nastaviti dok ne padne kantonalna vlada, jer vlada koja tuče svoje građane nema legitimiteta.
Moras biti bas djubre od covjeka, pa podrzavati takvu vlast.