Ja i ti se bas bez veze raspravljamo. Tvrdis da mora dimiti, ja tvrdim da ne mora. Da nisam vidio i probao nebi tvrdio i slozio bi se s tobom. Znaci, radi se o potpuno realnoj stvari. Ali ovo se auto vozi malo drugacije nego sto svi ostali voze (da moze vozili bi ga na stangasu non-stop). U trecu se ne ubacuje prije 50, u cetvrtu se ne ubacuje prije 70. Ne gnjavi se na niskim obrtajima pa da se masina i kompletan usis i izduv zagusuje.direstraits0078 wrote:Nisi razumio. Dizel o kojem si ti pisao, Megane 2 godišta - 2005. mora dimiti jer je tako konstruisan motor. Nov takav motor na ispitnom stolu dimi, što se označava odgovarajućom normom o zacrnjenju.preludezalude wrote: Tvrdis da dizel mora dimiti. Ja tvrdim da dizel ne mora dimiti. Comprendo?
Drugim riječima, tvoja tvrdnja se ne zasniva na realnim stvarima, već više na želji da budeš u pravu po svaku cijenu.
Nadam se da si ovaj put razumio, pojednostavio sam ti koliko sam mogao.
Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
preludezalude
#501 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
-
staradis
#502 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
Usraste jos jednu temu
-
romeomoraprezivjeti
#503 Re: Odg: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
Móra da dimi,i tacka!!!!.preludezalude wrote:Ja i ti se bas bez veze raspravljamo. Tvrdis da mora dimiti, ja tvrdim da ne mora. Da nisam vidio i probao nebi tvrdio i slozio bi se s tobom. Znaci, radi se o potpuno realnoj stvari. Ali ovo se auto vozi malo drugacije nego sto svi ostali voze (da moze vozili bi ga na stangasu non-stop). U trecu se ne ubacuje prije 50, u cetvrtu se ne ubacuje prije 70. Ne gnjavi se na niskim obrtajima pa da se masina i kompletan usis i izduv zagusuje.direstraits0078 wrote:Nisi razumio. Dizel o kojem si ti pisao, Megane 2 godišta - 2005. mora dimiti jer je tako konstruisan motor. Nov takav motor na ispitnom stolu dimi, što se označava odgovarajućom normom o zacrnjenju.preludezalude wrote: Tvrdis da dizel mora dimiti. Ja tvrdim da dizel ne mora dimiti. Comprendo?
Drugim riječima, tvoja tvrdnja se ne zasniva na realnim stvarima, već više na želji da budeš u pravu po svaku cijenu.
poslano s moga Sonija Ze:-D
- _mufljuz_
#504 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
jos je jace kad jednu tojotinu i mazdurinu kupe megabogatasi tamo....Qler wrote:Pitaj tamo po africi i aziji koje je najkvalitetnije auto, i sta misle o VW-u pored nissana i toyote...
ja dzemu klarksona nikako negumo - al coek u studiju ima spomenik tojoti koju je i spalio i skrsio i u more trpo a koja jos uvijek vozi....
- _mufljuz_
#505 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
rodi majka BH auto-prosvjetitelja.... 
je li to sine odrzavanje Golfa 5-6-7 jeftino? da mi samo das cijene ? pa da namah odem u kredit da kupim novu 7-icu
je li to sine odrzavanje Golfa 5-6-7 jeftino? da mi samo das cijene ? pa da namah odem u kredit da kupim novu 7-icu
- drndalo
#506 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
Obicno se ljudi ne zale na jeftino odrzavanje, a zadnjih godina se VW TDI vlasnici slomise kako da zacepe EGR ventile da ih ne mijenjaju i slicne zajebancije, jer im je to skupo...? Sad ne znam gdje je istina, odrzavanje VW-a, jeftino ili skupo ? Mit ili legenda ? Istina ili laz....?
Do sada je u legendi narodnoj vazilo da VW pri svakom servisu vlasniku vraca oko 5% vrijednosti auta direktno u cash-u u dzep, pored toga sto TDI proizvodi naftu...
Do sada je u legendi narodnoj vazilo da VW pri svakom servisu vlasniku vraca oko 5% vrijednosti auta direktno u cash-u u dzep, pored toga sto TDI proizvodi naftu...
-
530i
#507 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
Jeftino je ako imaš golfa dvojku ili trojku i održavaš ga kineskim dijelovima....drndalo wrote:Sad ne znam gdje je istina, odrzavanje VW-a, jeftino ili skupo ? Mit ili legenda ? Istina ili laz....?
- sorcerer
#508 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
djesi tata ne prepoznah te odma....kako ti je golf cetvorka? jesil glavni u selu s njim?Pep Gvardiola wrote:@sorcerer dobro je dijete....
- sorcerer
#509 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
sreca pa si se registrovao juce da nam kazes da je golf najbolje auto hahahhaha
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- sorcerer
-
direstraits0078
#512 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
preludezalude wrote:Ja i ti se bas bez veze raspravljamo. Tvrdis da mora dimiti, ja tvrdim da ne mora. Da nisam vidio i probao nebi tvrdio i slozio bi se s tobom. Znaci, radi se o potpuno realnoj stvari. Ali ovo se auto vozi malo drugacije nego sto svi ostali voze (da moze vozili bi ga na stangasu non-stop). U trecu se ne ubacuje prije 50, u cetvrtu se ne ubacuje prije 70. Ne gnjavi se na niskim obrtajima pa da se masina i kompletan usis i izduv zagusuje.direstraits0078 wrote:Nisi razumio. Dizel o kojem si ti pisao, Megane 2 godišta - 2005. mora dimiti jer je tako konstruisan motor. Nov takav motor na ispitnom stolu dimi, što se označava odgovarajućom normom o zacrnjenju.preludezalude wrote: Tvrdis da dizel mora dimiti. Ja tvrdim da dizel ne mora dimiti. Comprendo?
Ok, you win. Samo što ja nisam ništa tvrdio. To tvrdi konstruktor motora, ne tvoja ili moja tetka.
- _mufljuz_
#513 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
Doviggientare - dodji nam nekad na forum preko touch displeja sa kurblicom u JGLu.....Pep Gvardiola wrote:Hvala što objavljuješ slike i komentare ovakvog tipa ,pomagao si da zaključimo da se radi o balavcusorcerer wrote:sreca pa si se registrovao juce da nam kazes da je golf najbolje auto hahahhaha![]()
Pozzz i off sam sa ove teme..
-
preludezalude
#514 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
Izvini ali mozda nisam razumio tvoje postove. Iz svih tvojih postova sam razumio da ti tvrdis da mora dimiti, a da konstruktor daje toleranciju.direstraits0078 wrote:preludezalude wrote:Ja i ti se bas bez veze raspravljamo. Tvrdis da mora dimiti, ja tvrdim da ne mora. Da nisam vidio i probao nebi tvrdio i slozio bi se s tobom. Znaci, radi se o potpuno realnoj stvari. Ali ovo se auto vozi malo drugacije nego sto svi ostali voze (da moze vozili bi ga na stangasu non-stop). U trecu se ne ubacuje prije 50, u cetvrtu se ne ubacuje prije 70. Ne gnjavi se na niskim obrtajima pa da se masina i kompletan usis i izduv zagusuje.direstraits0078 wrote:
Nisi razumio. Dizel o kojem si ti pisao, Megane 2 godišta - 2005. mora dimiti jer je tako konstruisan motor. Nov takav motor na ispitnom stolu dimi, što se označava odgovarajućom normom o zacrnjenju.
Ok, you win. Samo što ja nisam ništa tvrdio. To tvrdi konstruktor motora, ne tvoja ili moja tetka.
Ali necemo vise. Zakadismo temu.
- sorcerer
#515 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
ti mene drzis za balavca?Pep Gvardiola wrote: Hvala što objavljuješ slike i komentare ovakvog tipa ,pomagao si da zaključimo da se radi o balavcu![]()
Pozzz i off sam sa ove teme..
zar ti ne vozis golfa sesticu?
-
direstraits0078
#516 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
preludezalude wrote:Izvini ali mozda nisam razumio tvoje postove. Iz svih tvojih postova sam razumio da ti tvrdis da mora dimiti, a da konstruktor daje toleranciju.
Ne treba ti mozda. Nisi razumio postove, a sumnjam i da ces.
Konstruktor u tehnickoj ispravi motora kaze da potpuno ispravan 1.9 ili 1.5 dCi motor norme Euro 3&4 bez filtera cadji mora da dimi pod odredjenim uslovima eksploatacije, kao npr. pri testiranju na tehnickom pregledu. I cak slovom i brojem pise u homologaciji da taj motor dimi, tj. da potpuno ispravan motor mora da izbacuje cadj. Zasto? Zbog konstrukcijskih ogranicenja u motoru, zbog kojih cadj ne moze da se eliminise u procentu 100%, tj. zbog toga sto sva kolicina dizel goriva koja dospije u clindar ne moze da sagori.
Drugim rijecima, ili prostijim rjecnikom: kad ta cadj koja ne moze da sagori u cilindru izadje na aupuh, motor dimi. Ako ti to ne vidis, ja ti savjetujem da posjetis oftalmologa. Ako to ne mozes shvatiti, potrazi pomoc nekog drugog specijaliste. Ne vidim neko drugo rjesenje tvojih problema.
- sorcerer
#517 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
ima za njega rjesenje doktor jedan u kongu...crnac....mnogi su progledali poslije njegovog tretmana

- _mufljuz_
#518 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
sorcerer wrote:ima za njega rjesenje doktor jedan u kongu...crnac....mnogi su progledali poslije njegovog tretmana![]()
![]()
- sorcerer
#519 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
mufljuze nisi skontao izgleda opet procitaj i zagrij dvaput....hladno je vani

- _mufljuz_
#520 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
razumio jebo te - nego mi pade ovaj video napamet pa crko od smijeha....sorcerer wrote:mufljuze nisi skontao izgleda opet procitaj i zagrij dvaput....hladno je vani![]()
![]()
![]()
-
preludezalude
#521 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
Drugim rijecima, ako nema dima onda sa motorom nesto nije u redu?direstraits0078 wrote:preludezalude wrote:Izvini ali mozda nisam razumio tvoje postove. Iz svih tvojih postova sam razumio da ti tvrdis da mora dimiti, a da konstruktor daje toleranciju.
Ne treba ti mozda. Nisi razumio postove, a sumnjam i da ces.
Konstruktor u tehnickoj ispravi motora kaze da potpuno ispravan 1.9 ili 1.5 dCi motor norme Euro 3&4 bez filtera cadji mora da dimi pod odredjenim uslovima eksploatacije, kao npr. pri testiranju na tehnickom pregledu. I cak slovom i brojem pise u homologaciji da taj motor dimi, tj. da potpuno ispravan motor mora da izbacuje cadj. Zasto? Zbog konstrukcijskih ogranicenja u motoru, zbog kojih cadj ne moze da se eliminise u procentu 100%, tj. zbog toga sto sva kolicina dizel goriva koja dospije u clindar ne moze da sagori.
Drugim rijecima, ili prostijim rjecnikom: kad ta cadj koja ne moze da sagori u cilindru izadje na aupuh, motor dimi. Ako ti to ne vidis, ja ti savjetujem da posjetis oftalmologa. Ako to ne mozes shvatiti, potrazi pomoc nekog drugog specijaliste. Ne vidim neko drugo rjesenje tvojih problema.
- sorcerer
#522 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
ma to na videu su amateri neki_mufljuz_ wrote:razumio jebo te - nego mi pade ovaj video napamet pa crko od smijeha....sorcerer wrote:mufljuze nisi skontao izgleda opet procitaj i zagrij dvaput....hladno je vani![]()
![]()
![]()
-
direstraits0078
#523 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
Drugim rijecima, neko se zayebo i uvalio ti motor koji je par godina mladji, s FAP filterom.preludezalude wrote: Drugim rijecima, ako nema dima onda sa motorom nesto nije u redu?
Ili to, ili se obrati ovim doktorima alternativne medicine iz bratskih africkih republika da ti istjeraju zlo a utjeraju dobro. Mislim da te opasno obuzeo necasni, the force is not very strong with you these days.
-
preludezalude
#524 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
Ja te ozbiljno pitam...
Bas me interesuje sta nije u redu sa motorom ako nema dima.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#525 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM
Možda nije upaljen?!preludezalude wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja te ozbiljno pitam...
Bas me interesuje sta nije u redu sa motorom ako nema dima.