Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
preludezalude

#501 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by preludezalude »

direstraits0078 wrote:
preludezalude wrote: Tvrdis da dizel mora dimiti. Ja tvrdim da dizel ne mora dimiti. Comprendo?
Nisi razumio. Dizel o kojem si ti pisao, Megane 2 godišta - 2005. mora dimiti jer je tako konstruisan motor. Nov takav motor na ispitnom stolu dimi, što se označava odgovarajućom normom o zacrnjenju.

Drugim riječima, tvoja tvrdnja se ne zasniva na realnim stvarima, već više na želji da budeš u pravu po svaku cijenu.

Nadam se da si ovaj put razumio, pojednostavio sam ti koliko sam mogao.
Ja i ti se bas bez veze raspravljamo. Tvrdis da mora dimiti, ja tvrdim da ne mora. Da nisam vidio i probao nebi tvrdio i slozio bi se s tobom. Znaci, radi se o potpuno realnoj stvari. Ali ovo se auto vozi malo drugacije nego sto svi ostali voze (da moze vozili bi ga na stangasu non-stop). U trecu se ne ubacuje prije 50, u cetvrtu se ne ubacuje prije 70. Ne gnjavi se na niskim obrtajima pa da se masina i kompletan usis i izduv zagusuje.
staradis

#502 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by staradis »

Usraste jos jednu temu
romeomoraprezivjeti

#503 Re: Odg: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by romeomoraprezivjeti »

preludezalude wrote:
direstraits0078 wrote:
preludezalude wrote: Tvrdis da dizel mora dimiti. Ja tvrdim da dizel ne mora dimiti. Comprendo?
Nisi razumio. Dizel o kojem si ti pisao, Megane 2 godišta - 2005. mora dimiti jer je tako konstruisan motor. Nov takav motor na ispitnom stolu dimi, što se označava odgovarajućom normom o zacrnjenju.

Drugim riječima, tvoja tvrdnja se ne zasniva na realnim stvarima, već više na želji da budeš u pravu po svaku cijenu.

Ja i ti se bas bez veze raspravljamo. Tvrdis da mora dimiti, ja tvrdim da ne mora. Da nisam vidio i probao nebi tvrdio i slozio bi se s tobom. Znaci, radi se o potpuno realnoj stvari. Ali ovo se auto vozi malo drugacije nego sto svi ostali voze (da moze vozili bi ga na stangasu non-stop). U trecu se ne ubacuje prije 50, u cetvrtu se ne ubacuje prije 70. Ne gnjavi se na niskim obrtajima pa da se masina i kompletan usis i izduv zagusuje.
Móra da dimi,i tacka!!!!.:-D

poslano s moga Sonija Ze:-D
_mufljuz_

#504 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by _mufljuz_ »

Qler wrote:Pitaj tamo po africi i aziji koje je najkvalitetnije auto, i sta misle o VW-u pored nissana i toyote...
jos je jace kad jednu tojotinu i mazdurinu kupe megabogatasi tamo....

ja dzemu klarksona nikako negumo - al coek u studiju ima spomenik tojoti koju je i spalio i skrsio i u more trpo a koja jos uvijek vozi....
_mufljuz_

#505 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by _mufljuz_ »

rodi majka BH auto-prosvjetitelja.... :run:
je li to sine odrzavanje Golfa 5-6-7 jeftino? da mi samo das cijene ? pa da namah odem u kredit da kupim novu 7-icu :mrgreen:
drndalo

#506 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by drndalo »

Obicno se ljudi ne zale na jeftino odrzavanje, a zadnjih godina se VW TDI vlasnici slomise kako da zacepe EGR ventile da ih ne mijenjaju i slicne zajebancije, jer im je to skupo...? Sad ne znam gdje je istina, odrzavanje VW-a, jeftino ili skupo ? Mit ili legenda ? Istina ili laz....?

Do sada je u legendi narodnoj vazilo da VW pri svakom servisu vlasniku vraca oko 5% vrijednosti auta direktno u cash-u u dzep, pored toga sto TDI proizvodi naftu...
530i

#507 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by 530i »

drndalo wrote:Sad ne znam gdje je istina, odrzavanje VW-a, jeftino ili skupo ? Mit ili legenda ? Istina ili laz....?
Jeftino je ako imaš golfa dvojku ili trojku i održavaš ga kineskim dijelovima....
sorcerer

#508 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by sorcerer »

Pep Gvardiola wrote:@sorcerer dobro je dijete....
djesi tata ne prepoznah te odma....kako ti je golf cetvorka? jesil glavni u selu s njim?
sorcerer

#509 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by sorcerer »

sreca pa si se registrovao juce da nam kazes da je golf najbolje auto hahahhaha
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#510 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by mk ultra »

Image
sorcerer

#511 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by sorcerer »

Image
direstraits0078

#512 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by direstraits0078 »

preludezalude wrote:
direstraits0078 wrote:

:lol:

Ok, you win. Samo što ja nisam ništa tvrdio. To tvrdi konstruktor motora, ne tvoja ili moja tetka. :-D
_mufljuz_

#513 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by _mufljuz_ »

Pep Gvardiola wrote:
sorcerer wrote:sreca pa si se registrovao juce da nam kazes da je golf najbolje auto hahahhaha
Hvala što objavljuješ slike i komentare ovakvog tipa ,pomagao si da zaključimo da se radi o balavcu :izet:
Pozzz i off sam sa ove teme..
Doviggientare - dodji nam nekad na forum preko touch displeja sa kurblicom u JGLu.....
preludezalude

#514 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by preludezalude »

direstraits0078 wrote:
preludezalude wrote:
direstraits0078 wrote:

:lol:

Ok, you win. Samo što ja nisam ništa tvrdio. To tvrdi konstruktor motora, ne tvoja ili moja tetka. :-D
Izvini ali mozda nisam razumio tvoje postove. Iz svih tvojih postova sam razumio da ti tvrdis da mora dimiti, a da konstruktor daje toleranciju.
Ali necemo vise. Zakadismo temu.
sorcerer

#515 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by sorcerer »

Pep Gvardiola wrote: Hvala što objavljuješ slike i komentare ovakvog tipa ,pomagao si da zaključimo da se radi o balavcu :izet:
Pozzz i off sam sa ove teme..
ti mene drzis za balavca?
zar ti ne vozis golfa sesticu? :lol: :lol: :lol: :lol:
direstraits0078

#516 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

preludezalude wrote:Izvini ali mozda nisam razumio tvoje postove. Iz svih tvojih postova sam razumio da ti tvrdis da mora dimiti, a da konstruktor daje toleranciju.

Ne treba ti mozda. Nisi razumio postove, a sumnjam i da ces.

Konstruktor u tehnickoj ispravi motora kaze da potpuno ispravan 1.9 ili 1.5 dCi motor norme Euro 3&4 bez filtera cadji mora da dimi pod odredjenim uslovima eksploatacije, kao npr. pri testiranju na tehnickom pregledu. I cak slovom i brojem pise u homologaciji da taj motor dimi, tj. da potpuno ispravan motor mora da izbacuje cadj. Zasto? Zbog konstrukcijskih ogranicenja u motoru, zbog kojih cadj ne moze da se eliminise u procentu 100%, tj. zbog toga sto sva kolicina dizel goriva koja dospije u clindar ne moze da sagori.

Drugim rijecima, ili prostijim rjecnikom: kad ta cadj koja ne moze da sagori u cilindru izadje na aupuh, motor dimi. Ako ti to ne vidis, ja ti savjetujem da posjetis oftalmologa. Ako to ne mozes shvatiti, potrazi pomoc nekog drugog specijaliste. Ne vidim neko drugo rjesenje tvojih problema. :roll:
sorcerer

#517 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by sorcerer »

ima za njega rjesenje doktor jedan u kongu...crnac....mnogi su progledali poslije njegovog tretmana :lol: :lol: :lol:
_mufljuz_

#518 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by _mufljuz_ »

sorcerer wrote:ima za njega rjesenje doktor jedan u kongu...crnac....mnogi su progledali poslije njegovog tretmana :lol: :lol: :lol:

sorcerer

#519 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by sorcerer »

mufljuze nisi skontao izgleda opet procitaj i zagrij dvaput....hladno je vani :lol: :lol: :lol: :lol:
_mufljuz_

#520 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by _mufljuz_ »

sorcerer wrote:mufljuze nisi skontao izgleda opet procitaj i zagrij dvaput....hladno je vani :lol: :lol: :lol: :lol:
razumio jebo te - nego mi pade ovaj video napamet pa crko od smijeha.... :lol:
preludezalude

#521 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by preludezalude »

direstraits0078 wrote:
preludezalude wrote:Izvini ali mozda nisam razumio tvoje postove. Iz svih tvojih postova sam razumio da ti tvrdis da mora dimiti, a da konstruktor daje toleranciju.

Ne treba ti mozda. Nisi razumio postove, a sumnjam i da ces.

Konstruktor u tehnickoj ispravi motora kaze da potpuno ispravan 1.9 ili 1.5 dCi motor norme Euro 3&4 bez filtera cadji mora da dimi pod odredjenim uslovima eksploatacije, kao npr. pri testiranju na tehnickom pregledu. I cak slovom i brojem pise u homologaciji da taj motor dimi, tj. da potpuno ispravan motor mora da izbacuje cadj. Zasto? Zbog konstrukcijskih ogranicenja u motoru, zbog kojih cadj ne moze da se eliminise u procentu 100%, tj. zbog toga sto sva kolicina dizel goriva koja dospije u clindar ne moze da sagori.

Drugim rijecima, ili prostijim rjecnikom: kad ta cadj koja ne moze da sagori u cilindru izadje na aupuh, motor dimi. Ako ti to ne vidis, ja ti savjetujem da posjetis oftalmologa. Ako to ne mozes shvatiti, potrazi pomoc nekog drugog specijaliste. Ne vidim neko drugo rjesenje tvojih problema. :roll:
Drugim rijecima, ako nema dima onda sa motorom nesto nije u redu?
sorcerer

#522 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by sorcerer »

_mufljuz_ wrote:
sorcerer wrote:mufljuze nisi skontao izgleda opet procitaj i zagrij dvaput....hladno je vani :lol: :lol: :lol: :lol:
razumio jebo te - nego mi pade ovaj video napamet pa crko od smijeha.... :lol:
ma to na videu su amateri neki :lol: :lol: :lol:
direstraits0078

#523 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

preludezalude wrote: Drugim rijecima, ako nema dima onda sa motorom nesto nije u redu?
Drugim rijecima, neko se zayebo i uvalio ti motor koji je par godina mladji, s FAP filterom. :kiss: Zahvaliti se covjeku, rijedak slucaj, dati to obavezno u novine ili makar uslikati za foruma, twitnuti, turiti na IG ili FB.

Ili to, ili se obrati ovim doktorima alternativne medicine iz bratskih africkih republika da ti istjeraju zlo a utjeraju dobro. Mislim da te opasno obuzeo necasni, the force is not very strong with you these days.
preludezalude

#524 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by preludezalude »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja te ozbiljno pitam...
Bas me interesuje sta nije u redu sa motorom ako nema dima.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#525 Re: Golf 4, pezo 307, Megan ili...? do 8000KM

Post by Romeo 80 »

preludezalude wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja te ozbiljno pitam...
Bas me interesuje sta nije u redu sa motorom ako nema dima.
Možda nije upaljen?! :D :lol:
Post Reply