DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- supercali
#501 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Pa znam ja da su bolja
Nije poenta samo kupiti auto nego i odrzavati
Ja da gledam na kupovinu kupio bih x6 ili sl
Evo ajde ja dam 50 hiljada za polovnog ili koliko vec kosta nije problem stek kredit nasljedstvo svejedno o sta kasnije kad moras ovaj dpf ili kako se kod njoh to zove mjenjati regenisati i sl
Odem u servis kaze mi 2000 set guma 1500 mali servis 1000 veliki 1500
I sta sam dobio tim da ti kao budes ljubomoranna mene a ja jedem kifle i hvalim se da vozim bolje auto od tebe
Tarcin vidim jednom godisnje jer dalje ne mogu jbg nema para
Evo ajde ja dam 50 hiljada za polovnog ili koliko vec kosta nije problem stek kredit nasljedstvo svejedno o sta kasnije kad moras ovaj dpf ili kako se kod njoh to zove mjenjati regenisati i sl
I sta sam dobio tim da ti kao budes ljubomoranna mene a ja jedem kifle i hvalim se da vozim bolje auto od tebe
- Ommadawn
#502 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Mene je DPF poceo jebavati na 170 000 km a koristio cijelo vrijeme kvalitetno gorivo. Odrzavao auto sasvim normalno. Cak sam bio spreman i da zamijenim i da vozim ali sam s k o n t a o da mi se ne isplati drzati dizela jer vise nisam imao potrebe voziti 20 km na posao. Ali ni u jednom trenu nisam pomislio da ga skidam.refffko wrote:Ja sam morao mijenjati filter na auto koje je preslo samo 140 000KM.
Auto je kupljeno u Sarajevu. Ovdje vozeno, ovdje redovno odrzavano. Znaci, shebalo ga je nekvalitetno gorivo.
Ko je za to kriv?
Ko bi bio kriv da sam sad izvalio milju za nov filter, a da me opet hebe za 50 000 kilometara?
I ja mogu da uzmem sebi polovan Bentley ali kakva mi korist ako nemam novca da ga odrzavam. Najlakse je dici kredit, uvaliti se i kupiti auto. Ali valja mi ga odrzavati, servisirati i registrovati a hocu da jedem, pijem, jebem, putujem...
- Ommadawn
#503 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
supercali wrote:Pa znam ja da su bolja
-
vozackii
#504 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Nek svako radi sta hoce, 100 ljudi 100 cudi ali neka zakon bude jedan, isti za sve i da se provodi sto je najbitnije
- supercali
#505 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Super i ja sam za to
Ja odrzavam auto kako treba prodjem tehnicki
Neka tebe koji si skinuo dpf onda vrati ako ne ispunjavas parametre za prolaz a ako ponudis petobanku odmah policiju za vrat za davanje mita
Neka tebe koji si skinuo dpf onda vrati ako ne ispunjavas parametre za prolaz a ako ponudis petobanku odmah policiju za vrat za davanje mita
-
vozackii
#506 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Kupis benzinca i hoces plin, mislis imaces neku olaksicu ali jok jos te opale po usima. Sa druge strane kupis auto dizela, dpf skines i prodas a cijena manja od plinasa
Bosna 
- VladaFBiH
#507 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
hoćeš reći da neko ugrađuje plin zato što je ekološki svjestanvozackii wrote:Kupis benzinca i hoces plin, mislis imaces neku olaksicu ali jok jos te opale po usima. Sa druge strane kupis auto dizela, dpf skines i prodas a cijena manja od plinasaBosna
- Ommadawn
#508 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
supercali wrote:Super i ja sam za to
- supercali
#509 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Imao si kao sto rekose olaksicu i vidu nemanja akciza za plin i slvozackii wrote:Kupis benzinca i hoces plin, mislis imaces neku olaksicu ali jok jos te opale po usima. Sa druge strane kupis auto dizela, dpf skines i prodas a cijena manja od plinasaBosna
Za dpf kako god okrenes ne bi ga smio skidati
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#510 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Ma smislit će Bošnje caku, ne sikirajte se vi. DPF uređaj fizički prisutan (iznutra prazan, samo njegov okvir) jer na tehničkom ne otvaraju takve stvari 
- Ommadawn
#511 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Znas kad je tako jedan moj jaran nabavio aparat za vracanje kilometara i ponistavanje nekih lampica. Pa promijeni ulje i uljni filter u garazi (ulje naravno izlio negdje u sumi) i hoce da mu ponisti servisnu lampicu. Sta li je on kopcao i jebavao, uglavnom auto se vise nije moglo pokrenuti. Dosla slep-sluzba i odvezla auto u servis te je taj racun otisao previsoko.liaar wrote:Ma smislit će Bošnje caku, ne sikirajte se vi. DPF uređaj fizički prisutan (iznutra prazan, samo njegov okvir) jer na tehničkom ne otvaraju takve stvari
Onda kasnije naplacivao raji sto im je vracao kilometre na autima. Kupi jednom jednog dobrog Audija A6, polovnog naravno, nije puno star a i kilometraza sasvim okej. Sta li se njemu pokvarilo, ja se ne mogu sjetiti, uglavnom na servisu se pokazalo da mu je neko prethodno vracao kilometre. On popizdio, htio ici traziti prethodnog vlasnika da mu "zube na vrh cela" istjera.
- supercali
#512 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Pa ako budemo imali drzavu stat ce se bosnji u krajliaar wrote:Ma smislit će Bošnje caku, ne sikirajte se vi. DPF uređaj fizički prisutan (iznutra prazan, samo njegov okvir) jer na tehničkom ne otvaraju takve stvari
I sada se moze stati al nece jer kupuju socijalni mir ovako
- liaar
#513 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Vidiš i sam kao i ja i svi iole normalni, da ovdje neće zadugo biti normalne države, dok god imamo :supercali wrote:Pa ako budemo imali drzavu stat ce se bosnji u krajliaar wrote:Ma smislit će Bošnje caku, ne sikirajte se vi. DPF uređaj fizički prisutan (iznutra prazan, samo njegov okvir) jer na tehničkom ne otvaraju takve stvari
1) vlast kakvu imamo
2) ovce koje glasaju za no. 1
Svjestan si toga, nadam se.
- supercali
#514 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Znam ja to al eto nadam se da ce nekad to stici do nasliaar wrote:Vidiš i sam kao i ja i svi iole normalni, da ovdje neće zadugo biti normalne države, dok god imamo :supercali wrote:Pa ako budemo imali drzavu stat ce se bosnji u krajliaar wrote:Ma smislit će Bošnje caku, ne sikirajte se vi. DPF uređaj fizički prisutan (iznutra prazan, samo njegov okvir) jer na tehničkom ne otvaraju takve stvari
1) vlast kakvu imamo
Valjda gledam previse optimisticno
Sta cu tek mi 21-a godina
- liaar
#515 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Isti smo, meni su 23 haman, i vidim koliko je ovo komedija oko mene.supercali wrote:Znam ja to al eto nadam se da ce nekad to stici do nasliaar wrote: Vidiš i sam kao i ja i svi iole normalni, da ovdje neće zadugo biti normalne države, dok god imamo :
1) vlast kakvu imamo
- supercali
#516 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Ajd ba ne lazi nije ti bezveze liar ime ovdjeliaar wrote:Isti smo, meni su 23 haman, i vidim koliko je ovo komedija oko mene.supercali wrote:Znam ja to al eto nadam se da ce nekad to stici do nasliaar wrote: Vidiš i sam kao i ja i svi iole normalni, da ovdje neće zadugo biti normalne države, dok god imamo :
1) vlast kakvu imamo
- liaar
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#518 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Kad imam priliku, vozim,vozackii wrote:Pa svako za svoje pare bira sta hoce. A sva ta auta su bolja od konzerve te. Eto je tebi vozaj sekonektovan wrote:Ima narod za novu daciu ado, ali nece niko da je vozi. Svi hoce polovnu peticu, sesticu, sedmicu, bengu, mecku, skodu.to nas hebe da izvineš.
-
vozackii
#519 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Ne budi dusman
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#520 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Tek sad vidim, da je forum pun ekološki osvještenih vozaca, fakat, impresivno!!!!

- refffko
#521 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Samo da prijavim, danas tehnicki prosao bez problema, auto u savrsenom stanju.
Pitao ja za ovo "nece se moci registrovati ako je iskljucen fao", ljudi se smiju. Kazu mozda za 20 godina.
Pitao ja za ovo "nece se moci registrovati ako je iskljucen fao", ljudi se smiju. Kazu mozda za 20 godina.
- Ommadawn
#522 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Do tada ce dizel biti muzejski eksponat.refffko wrote:Samo da prijavim, danas tehnicki prosao bez problema, auto u savrsenom stanju.
- commendatore
#523 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
nadam se da ga u 20g nece put navest u minhen - ili EU pa da ga iskljuce iz saobracaja zbog samovoljne (de)modifikacije autaOmmadawn wrote:Do tada ce dizel biti muzejski eksponat.refffko wrote:Samo da prijavim, danas tehnicki prosao bez problema, auto u savrsenom stanju.
- Ned071
#524 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Bas neki dan gledam, stoje dva drota između minhena i pasaua, otvaraju haube, gledaju imal ko dpf...
- Ommadawn
#525 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete
Pa sad, nije da je to svakodnevni scenario ali kako je Schwabo krenuo, nece biti iskljuceno da sa dieselom neces moci ni do granice sa Austrijom.Ned071 wrote:Bas neki dan gledam, stoje dva drota između minhena i pasaua, otvaraju haube, gledaju imal ko dpf...