EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koje mjesto će reprezentacija BiH zauzeti u kvalifikacionoj grupi za Euro 2016.?

Prvo
47
14%
Drugo
99
30%
Treće
118
36%
Četvrto ili manje
62
19%

Total votes: 326

Tipicoti

#501 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Tipicoti »

Ne vjerujem da ce raja tokom ovih kvalifikacija ludo pratiti Zmajeve po Evropi, jer je ova grupa bas ``neatraktivna``, a i raja se ohladila jer smo napokon probili led i kvalifikovali se na veliko takmicenje. Realno receno mi smo vec 80% u Francuskoj 2016, od Belgije se ne treba strahovati, kao ni Izraela i Velsa. Kvalifikacije su samo za skupljanje bodova a ne lijep i atraktivan fudbal (Grcka!)......Izrael, Vels i Kipar ce nerjesenim igrama sami sebe izbaciti iz borbe za 2 mjesto, a mi cemo laganini pokupiti kajmak. Mi po utakmici dajemo 2-3 gola, a iskreno receno ne vidim ni jednu ekipu (osim Belgije) koja moze nama dati isto 2-3 gola.

*****************************************************************************************************************************************

Andora je daleko, ali su letovi za Barselonu veoma povoljni (oko 100 € povratna iz zapadne EU)

Image
cyprus

#502 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by cyprus »

Mislim da su najbliži aerodromi Andori oni u Barseloni i Tuluzu... Tako da, osim što treba letit, ima se i dosta vozit :mrgreen:
biske

#503 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by biske »

agent_zero wrote:
Idemedosumom wrote:80% tog belgijskog sastava smo mi vec 2x karali dok nas je Ciro vodio. Sad smo neuporedivo jaci ;-)
A oni 10x jači nego tad i zreliji. Plus sa odličnom atmosferom u i oko reprezentacije.

Daj ljudi, smirite doživljaje i budite realni...

Belgija me toliko ne brine, jer znam da nam je pušiona u obje, eventualno remi u jednoj. Mene brinu wales i izrael. Teško ćemo i sa njima, kad se samo sjetim muke protiv slovačke, latvije i litvanije...
4-1 i 5-0. muko moja. :lol:
DonVitoN

#504 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by DonVitoN »

denimb wrote:Upravu su Njemci bili kada su se prije 4-5 godina zalili na ove ekipe tipa Andora, Lihtenstajn...bezveze se putuje, smaraju se igraci, ni za sta...
Upravo tako.
Ali eto FIFA, UEFA taj neki fair play ono ovo svi isti :roll: ma ja fair play.... da se koja dzindza pokupi.
Logovan

#505 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Logovan »

biske wrote:
agent_zero wrote:
Idemedosumom wrote:80% tog belgijskog sastava smo mi vec 2x karali dok nas je Ciro vodio. Sad smo neuporedivo jaci ;-)
A oni 10x jači nego tad i zreliji. Plus sa odličnom atmosferom u i oko reprezentacije.

Daj ljudi, smirite doživljaje i budite realni...

Belgija me toliko ne brine, jer znam da nam je pušiona u obje, eventualno remi u jednoj. Mene brinu wales i izrael. Teško ćemo i sa njima, kad se samo sjetim muke protiv slovačke, latvije i litvanije...
4-1 i 5-0. muko moja. :lol:
Vjerovatno je mislio pod "mukom" zato što smo u Zenici prvi primili gol a kod njih je nakon prvog poluvremena bilo 0:0.

A jest lik neka negativna osoba. :lol: Od Belgije dva poraza, brinu ga Wales i Izrael, mučili smo se sa Latvijcima, itd.
DonVitoN

#506 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by DonVitoN »

Utakmica po utakmica.
Objektivni navijac

#507 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Objektivni navijac »

denimb wrote:Upravu su Njemci bili kada su se prije 4-5 godina zalili na ove ekipe tipa Andora, Lihtenstajn...bezveze se putuje, smaraju se igraci, ni za sta...
Klasicni seljakluk njemacke zute stampe,inace najseljackije u Evropi. Svaka clanica UEFA ima pravo da igra i Njemci se tu nista ne pitaju.Njemcima ako se ne svidja,imaju izbor,neka istupe iz UEFE i nece morati igrati nikako. A osim toga Njemci samo bezveze smaraju Italijane ,trebali bi se i Italijani zaliti :izet: :D :D
Ovo je lagana grupa,bez obzira na Belgiju i rezultate u medjusobnim susretima. Izrael,Vels i Kipar su slican nivo. Oni ce se dovoljno iskrviti medjusobno,oteti jedni drugima bodova,da nam niko od njih nece predstavljati konkurenciju u borbi za drugo mjesto,ako stvari sa Belgijom krenu lose.
biske

#508 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by biske »

Objektivni navijac wrote:
Klasicni seljakluk njemacke zute stampe,inace najseljackije u Evropi. Svaka clanica UEFA ima pravo da igra i Njemci se tu nista ne pitaju.Njemcima ako se ne svidja,imaju izbor,neka istupe iz UEFE i nece morati igrati nikako. A osim toga Njemci samo bezveze smaraju Italijane ,trebali bi se i Italijani zaliti :izet: :D :D
Ovo je lagana grupa,bez obzira na Belgiju i rezultate u medjusobnim susretima. Izrael,Vels i Kipar su slican nivo. Oni ce se dovoljno iskrviti medjusobno,oteti jedni drugima bodova,da nam niko od njih nece predstavljati konkurenciju u borbi za drugo mjesto,ako stvari sa Belgijom krenu lose.
što seljakluk?
pogledaj format takmičenja u aziji. ovi skroz lijevi igraju neka pretkola. ko ispadne, ćao. ko pobijedi (u derbiju tipa andora - san marino) igra sa jačim ekipama.
http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... irst_Round
Last edited by biske on 26/02/2014 10:18, edited 1 time in total.
Brkooo

#509 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Brkooo »

Objektivni navijac wrote:
Joj kako samo imas kompleks sa svabama :D

i na onoj temi sa Ukrajinom isto... (nisi dosljedan nicku :D )

Uglavnom u pravu su sto se tice malih ekipa... i et sad ubacise i Gibraltar koji uopste nije ni drzava :-) :-) :-) , pa vece pravo na svoju drzavu ima Brcko

sto se tice grupe... tu se slazemo ... samo laganini i idemo i u Francusku 2016 :thumbup:
velikibrnjo

#510 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by velikibrnjo »

Prvo ako smo mi mogli nulu u Atini izvuci i tricu grcima u Zenici uvaliti
mi se mozemo sa Belgijom tuci u svaka doba, nismo mi fenjerasi Hrvati, da kad gube onda igraju protiv velesile BELGIJE
a kad pobjede Island onda su oni VELESILA

Svi znamo da je Grcima prije nas samo Njemacka uspjela uvaliti 4 gola i svi znamo sta je Grcka u fudbalu ( ma koliko je ko mrzio i podcjenjivao)

Sto se ticwe Welsa, ako im Srbija moze 6 uvaliti sto mi ne bi mogli
i sta je taj Izrael nidje veze majke mi?
Uostalom idu prve dvije ekipe, mi cemo se Belgijom radi prestiza ganjat oko tog prvog mjesta jer realno ni jedna dr ekipa nema nikakve sanse za to drugo ili prvo mjesto
i ako Belgijanci tvrde da nisu ona ista ekipa, kad smo ih demolirali, pa nismo ni mi jarane! :D
phillie

#511 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by phillie »

Ne treba praviti bauk ni od jedne reprezentacije, ali nas najveci adut za miran san u ovim kvalifikacijama je to sto prve dvije reprezentacije idu direktno...Znaci, mi (a vjerovatno i Belgijanci) necemo biti pod tolikim pritiskom ako eventualno kiksamo protiv glavnog konkurenta u grupi, vec cemo gledati da utakmice koje realno mozemo i trebamo dobiti, odradimo maksimalno profesionalno i da u tim utakmicama zabiljezimo maksimalan rezultat.

Isto tako, ne mozemo reprezentacije posmatrati kroz jednu utakmicu. Vels izgubio od Srbije 6:1? Dobro, a sta cemo sa Izraelom koji je sa Portugalom odigrao dvije utakmice u egalu? Sta cemo sa Kiprom koji je tom istom Portugalu osvojio bod na gostovanju? Mnogi bi onda stekli dojam da je Portugal qrac od ovce, ali mi u 4 utakmice baraza najbolje znamo ko su i sta su.

Dakle, imamo grupu iz koje se mozemo plasirati na EP mnogo lakse nego neke prethodne kvalifikacije, ali ne treba ni potcjenjivati ekipa, tipa 'ta ce oni, lako cemo, kad su mogli Srbi sto mi ne bi mogli i slicno.

:bih:
ILVIIR

#512 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by ILVIIR »

mislim da je grupa sasvim solidna. taman negdje izmedju "dosadna" i "nemoguca".

prije svega je dobro sto smo iz 3. (pa cak i 4.) sesira dobili poprilicno najslabijeg protivnika.
iz 2. sesira smo dobili jednog od najjaceg, mada mi je i belgija draza nego da smo morali igrati protiv hrvatske naprimjer.

sjecam se, da je pape odlucio ostati trener, kad je vidio kako grupu (grcka i slovacka) i izracunao sebi dobre sanse. vjerovatno je opet nesto slicno pomislio kad je ovu grupu vidio :D
El_comadante

#513 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by El_comadante »

Izrael je bio šampion AFC cup pa vi vidite. bili su takodjer na SP 1970.
Tipicoti

#514 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Tipicoti »

ILVIIR wrote:mislim da je grupa sasvim solidna. taman negdje izmedju "dosadna" i "nemoguca".

prije svega je dobro sto smo iz 3. (pa cak i 4.) sesira dobili poprilicno najslabijeg protivnika.
iz 2. sesira smo dobili jednog od najjaceg, mada mi je i belgija draza nego da smo morali igrati protiv hrvatske naprimjer.

sjecam se, da je pape odlucio ostati trener, kad je vidio kako grupu (grcka i slovacka) i izracunao sebi dobre sanse. vjerovatno je opet nesto slicno pomislio kad je ovu grupu vidio :D
...a Safet je vezan za Francusku tako da ce sve uraditi da sto prije prodje grupu B.
zecko_kupuz

#515 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by zecko_kupuz »

Izrael bi mogao biti gnjavež, ali može se protiv njih, protiv Walesa treba izbjegavati faulove oko kaznenog prostora, zna se zašto. :D

Mene iskreno zanimaju mečevi protiv Belgije (ne, ne zato što je najjači protivnik :P ). Prvo, Belgija ima gorostase u odbrani, a vidjeli smo kako smo se mučili protiv stamenih slovačkih štopera.
Drugo, Belgija ima bar dva-tri igrača koji "znaju lopte" što bi Pape rekao, a naša odbrana je protiv takvih upitna.

Sam Hazard može odvesti solidan veleslalom od centra do šesnaesterca bez previše muke, dokazao je to bezbroj puta. Slovačkoj je bio dovoljan samo jedan dribler (mali Weiss) da nas voza lijevo-desno.
I još imaju odlične šutere s distance i one tamnopute zvijeri u napadu. :D

Valja na SP-u pod lupom držati Belgiju. :evil:
MOSALJOZE

#516 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by MOSALJOZE »

Da se trebamo boriti sa Belgijom trebamo,ali opet meni su važnije ove selekcije ispod nje,tako kad njih uzmete,ovdje vam je svejedno.A znamo kako mi odigramo kad nam je svjedno :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#517 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Truba »

najbitnije je prve dvije dobiti s više golova razlike
onda treću i četvrtu utakmicu kao za svjetsko... napraviti neki fin niz

protiv belgije tražiti 2 boda minimum
onda se lagano može kiksati protiv izraela 1 bod dobiti tamo
vels bi morao biti 6 bodova
mislim da će to biti dovoljno

naravno ako izrael remizira neke partije :D ključne
zecko_kupuz

#518 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by zecko_kupuz »

Ovo za slabije timove vrijedi. Ako tu padnemo, oho nam se. :D

Btw Trenutno najbolji strijelac Belgije - Van Buyten. :lol: I gledam nešto, pa nisu oni baš tako mladi. Imaju dosta igrača preko 26 godina.
Tipicoti

#519 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Tipicoti »

Jos je prerano da se crtaju tabele i prave prognoze :-D ali kada pogledam ovu grupu i grupu koju smo imali za kvalifikacije za Brazil, onda ne vjerujem da cemo do zadnje utakmice (Kipar, kao onda Kaunas) cekati odluku.

Bicu bezobrezan, pa cu nas vec 2-3 utakmice prije kraja kvalifikovati 3.-6. septembar ce se sve znati :D

Image
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#520 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by A1fa »

MOSALJOZE wrote:Da se trebamo boriti sa Belgijom trebamo,ali opet meni su važnije ove selekcije ispod nje,tako kad njih uzmete,ovdje vam je svejedno.A znamo kako mi odigramo kad nam je svjedno :D
Kiksat ce i Belgija negdje, sa Welsom su kod kuce u proslim kvalifikacijama odigrali 1:1. Bitno je samo uci skoncentrisan i ne potcjenjivati Izrael, Kipar i Wels. Prve 3 utakmice su kljucne, od toga zavisi razvoj, hocemo li biti ganjani ili cemo mi ganjati do kraja.
Pismonosa

#521 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Pismonosa »

Jedva čekam ove utakmice. Dođi, Belgija, dođi Image
Logovan

#522 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Logovan »

Papetovi Zmajevi gostuju na Nou Campu?
http://scsport.ba/vijest/69306

Znači ništa od onog malog stadiona kapaciteta za par ljudi. :D
Bosanski_kralj

#523 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Bosanski_kralj »

zecko_kupuz wrote:Izrael bi mogao biti gnjavež, ali može se protiv njih, protiv Walesa treba izbjegavati faulove oko kaznenog prostora, zna se zašto. :D

Mene iskreno zanimaju mečevi protiv Belgije (ne, ne zato što je najjači protivnik :P ). Prvo, Belgija ima gorostase u odbrani, a vidjeli smo kako smo se mučili protiv stamenih slovačkih štopera.
Drugo, Belgija ima bar dva-tri igrača koji "znaju lopte" što bi Pape rekao, a naša odbrana je protiv takvih upitna.

Sam Hazard može odvesti solidan veleslalom od centra do šesnaesterca bez previše muke, dokazao je to bezbroj puta. Slovačkoj je bio dovoljan samo jedan dribler (mali Weiss) da nas voza lijevo-desno.
I još imaju odlične šutere s distance i one tamnopute zvijeri u napadu. :D

Valja na SP-u pod lupom držati Belgiju. :evil:
Zbog Begoviće ili zbog Bejla? :oops: :D
bosanceros_

#524 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by bosanceros_ »

Tipicoti wrote:Jos je prerano da se crtaju tabele i prave prognoze :-D ali kada pogledam ovu grupu i grupu koju smo imali za kvalifikacije za Brazil, onda ne vjerujem da cemo do zadnje utakmice (Kipar, kao onda Kaunas) cekati odluku.

Bicu bezobrezan, pa cu nas vec 2-3 utakmice prije kraja kvalifikovati 3.-6. septembar ce se sve znati :D

Image

zeljama se pridruzuje komsija HAMO :D :D naravno ba samo opusteno jos kad sam vcrs gledao Kolasinca ma beton frajer
Tipicoti

#525 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Tipicoti »

bosanceros_ wrote:
Tipicoti wrote:Jos je prerano da se crtaju tabele i prave prognoze :-D ali kada pogledam ovu grupu i grupu koju smo imali za kvalifikacije za Brazil, onda ne vjerujem da cemo do zadnje utakmice (Kipar, kao onda Kaunas) cekati odluku.

Image

zeljama se pridruzuje komsija HAMO :D :D naravno ba samo opusteno jos kad sam vcrs gledao Kolasinca ma beton frajer
:mrgreen:
Locked